⭕️ انتقاد یونان از نمایش اسکندر مقدونی بهعنوان همجنسگرا
خانم مندونی وزیر فرهنگ یونان طی سخنانی در پارلمان با انتقاد از پلتفرم نتفلیکس به علت محتوای سریال «اسکندر کبیر»، از «داستان تخیلی با کیفیت بسیار پایین و محتوای سخیف و مملو از نادرستیهای تاریخی» سخن گفت.
خانم مندونی با اشاره به اینکه در سریال نتفلیکس بمنظور جلب توجه بیننده، اسکندر به عنوان همجنسگرا معرفی میشود از تحریف حقایق تاریخی سخن گفت و اظهار داشت «این سریال روایتی نادرست مبنی بر اینکه در سالهای باستان همجنسگرایی طبیعی و قابل قبول بوده است را ارائه میکند، که کاملا بی پایه است.»
انتقاد یونان از مستند ـ درام « اسکندر: آفریدن یک خدا» در حالی مطرح شده است که نمایش رابطه همجنسگرایانه بین اسکندر مقدونی و معتمد و دوستش خشم مخاطبان را برانگیخته است. وی این سریال را «تحریف حقیقت» خواند و فیلم ساخته «الیور استون» در سال ۲۰۰۴ درباره اسکندر را به دلیل شروع یک کمپین تبلیغاتی در مورد همجنسگرایی اسکندر سرزنش کرد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33098
🏷 #سینما #همجنسگرایی #یونان
@syaaq_ir
⭕️ عراق فعالیتهای پ.ک.ک را ممنوع کرد: این تصمیم به چه معناست، مبارزه مشترک چگونه انجام خواهد شد؟
نتایج مهمی از دومین نشست امنیتی که روز پنجشنبه از سوی مقامات ترکیه و عراق در بغداد برگزار شد، با هدف پایان دادن به حضور پ ک ک در خاک عراق به دست آمد.
به رسمیت شناختن پ ک ک از سوی عراق به عنوان «سازمان ممنوعه» و توافق این کشور با ترکیه بر سر اقدامات مشترک به عنوان تحولات مثبت مورد توجه قرار گرفت.
دو کشور از طریق کمیته دائمی مشترکی که تصمیم به ایجاد آن گرفتند به کار خود در مورد پ ک ک ادامه خواهند داد. عراق پس از تصمیم خود در مورد پ.ک.ک باید اقداماتی مانند […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33138
🏷 #پ_ک_ک #ترکیه #عراق #مبارزه_با_تروریسم
@syaaq_ir
⭕️ بحران نظام بینالملل و تلاش ترکیه برای خودمختاری استراتژیک
در آیندهای که با "بحران" و "طوفان" توصیف می شود اقدامات سیاسی و دیپلماتیک ترکیه نظیر تصویب عضویت سوئد در ناتو از سوی مجلس ترکیه، سفر اردوغان به قاهره، مشارکت ترکیه در طرح سپر موشکی اروپا بحث ها در مورد "محور سیاست خارجی ترکیه"، "خودمختاری استراتژیک" و "سیاست عادیسازی روابط" را احیا کرده است. چرا که سیاست خارجی که حزب عدالت و توسعه در طول بیست و یک سال حکومت بیوقفه خود اجرا کرد، همیشه برای دگرگونی ترکیه بسیار حیاتی بوده است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33143
🏷 #ترکیه #خاورمیانه_جدید #رژیم_صهیونیستی #روسیه #عادی_ساازی_روابط
@syaaq_ir
⭕️ انتقال دفتر حماس از دوحه به تهران
با توجه به گزارشهای متعددی که از فشار برای انتقال این دفتر از دوحه، پایتخت قطر، حکایت دارد. محل استقرار دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» در دوره اخیر به موضوعی بحثبرانگیز تبدیل شده است. در همین راستا، در پی دیدار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با مقام معظم رهبری سید علی خامنه ای در تهران، جنجال به پا شد. عبدالله الأثبه، نویسنده قطری با انتشار عکسی از این دیدار، به جنجال بر سر گزارش هایی مبنی بر انتقال دفتر حماس پرداخت. الأثبه گفت: «رهبر ایران علی خامنهای در ایران از اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس استقبال […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33203
🏷 #ایران #حماس #صنعا #فلسطین #قطر
@syaaq_ir
⭕️ دیدگاه ایران در مورد عملیات نظامی احتمالی ترکیه در عراق
👤 نویسنده: مسعود صدرمحمدی
برخی تحلیلگران معتقدند که با تقویت همه تلاشهای ضد تروریسم در منطقه، عملیات ترکیه علیه پکک طبیعتاً به نفع ایران نیز خواهد بود و بنابراین باید از آن حمایت کرد. شاخه ایرانی پکک موسوم به پژاک، سه دهه است که عامل بیثباتکننده اصلی در غرب ایران بوده است.
از سوی دیگر، برخی کارشناسان ایرانی بر این باورند در حالی که پروژه ترانزیتی بصره به ترکیه رقیب مسیر ترانزیتی ایران است، تقویت همکاریهای ترکیه و عراق با تضعیف منافع اسرائیل در درازمدت به نفع ایران خواهد بود، زیرا اسرائیل نیز به دنبال ایجاد یک کریدور با هند است.
برخی از تحلیلگران بر اساس تصور تهدید همیشگی خود از فعالیتهای ترکیه در خاورمیانه، این عملیات را نه تلاش آنکارا برای از بین بردن تهدیدات تروریستی علیه خود، بلکه تلاش آنکارا برای افزایش نفوذ ژئوپلیتیکی خود در منطقه میدانند که به اعتقاد آنها با منافع استراتژیک ایران به عنوان یک رقیب منطقهای در تضاد است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33213
🏷 #ایران #ترکیه #سوریه #عراق #کردها #مبارزه_با_تروریسم #نظامی
@syaaq_ir
⭕️ تعطیلی یک مدرسه برای عید فطر به جنجالی ملی در ایتالیا تبدیل شد
۹ تا ۱۰ آوریل از سوی مقامات یک مدرسه در شرق میلان، به مناسبت عیدفطر تعطیل اعلام شده است. این ماجرا اکنون به یک جنجال ملی تبدیل شده و انتظار نمیرود به این زودیها پایان یابد.
تصمیم برای تعطیلی این روز، حدود ۱۰ ماه پیش توسط شورای مدرسه و به اتفاق آرا گرفته شده و درنهایت روز دوشنبه ۲۵ مارس نیز از سوی نمایندگان معلمان، والدین و کارکنان اداری مدرسه تایید شده است.
با این وجود انتشار این خبر، موجی از نفرت و تهدید را در شبکههای اجتماعی علیه مدیر مدرسه در پی داشته است.
هفته پیش، یک گروه راست افراطی از میلان، بنری را روی در این مدرسه نصب کرد که روی آن نوشته شده بود: «مدرسه ایتالیایی هرگز مسلمان نمیشود!»
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33226
🏷 #ایتالیا #راستگرایی_در_اروپا #ماه_رمضان #مسلمانان_ایتالیا
@syaaq_ir
⭕️ چرا غرب باید انتخابات محلی ترکیه را زیرنظر داشته باشد؟
نتیجه انتخابات محلی ترکیه بر اقتصاد، حکومت و موقعیت بینالمللی این کشور تاثیر خواهد گذاشت. پیروزی بزرگ حزب حاکم، قدرت شخصی اردوغان را و روابط او با پوتین را تقویت می کند.
در 31 مارس، شهروندان ترکیه برای انتخاب اعضای شورای شهر و شهردار رای خواهند داد.
انتخابات محلی معمولاً در صحنه بین المللی علاقه چندانی ایجاد نمی کند. با این حال، این بار، سیاست گذاران در سراسر نهادهای اتحادیه اروپا، ناتو و پایتخت های اروپایی توجه بیشتری به این انتخابات خواهند داشت. این رای اولین آزمون محبوبیت برای رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه پس از انتخاب مجدد او در […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33239
🏷 #انتخابات_ترکیه #ترکیه #حزب_عدالت_و_توسعه #روسیه
@syaaq_ir
⭕️ ترکیه و جنگ اوکراین: آنکارا طرف چه کسی است؟
نشانههای اخیر حاکی از احیای مجدد روابط بین ترکیه و غرب، به ویژه در مورد اقدامات مربوط به اوکراین است، اما وابستگیهای طولانی مدت انرژی نشان میدهد که ترکیه و روسیه برای آینده قابل پیش بینی شرکای نزدیکی خواهند بود. در ژانویه 2024، پس از یک دوره طولانی مذاکره، ترکیه درخواست سوئد برای عضویت در ناتو را امضا کرد. این تصمیم و اقدام اخیر آنکارا برای پیوستن به طرح سپر آسمان اروپا (ESSI)، (یک ابتکار به رهبری آلمان برای راه اندازی یک سیستم دفاع هوایی یکپارچه اروپایی) نشان دهنده یک شکست آشکار در سنت این کشور برای حفظ رابطه مساوی […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33240
🏷 #اتحادیه_اروپا #اوکراین #ترکیه #جنگ_اوکراین #روسیه #ناتو
@syaaq_ir
⭕️ مرزبندیها حاکمیت سوریه را تضعیف کرده است
از سال 2011، درگیری در سوریه مناطق مرزی این کشور را متحول کرده است. در بیشتر این موارد، حاکمیت سوریه در حال حاضر به درجات و مناطق مختلف بین بازیگران محلی، ملی و منطقهای مورد مناقشه قرار گرفته است. این پویاییها به وضعیتی منجر شده است که در آن مراکز مختلف سیاسی (غیر از دمشق) برای اعمال نفوذ بر مرزها آمدهاند. اگرچه تفاوتهای فاحشی بین این مناطق مرزی وجود دارد، اما همه آنها در این واقعیت مشترک هستند که آنها نهادهایی خارج از کنترل دمشق هستند، هر کدام دارای اقتصاد، امنیت و حتی ایدئولوژی خاص خود بوده و عملاً کانتونهای […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33249
🏷 #آینده_درگیری_سوریه #ترکیه #سوریه #مناطق_مرزی
@syaaq_ir
⭕️ پشت پرده اعتراضات وان
بعد از چندین هفته برنامه فشرده احزاب و شخصیت های سیاسی، انتخابات شهرداری های ترکیه در فضای نسبتا آرامی برگزار شد و همه احزاب اعلام کردند به اراده و انتخاب مردم احترام خواهند گذاشت. اما در شهر وان، این انتخابات آرام ، با اعتراض نامزد کُرد حزب عدالت و توسعه و با تحریک حزب DEM ، به صحنه زورآزمایی پلیس و معترضین تبدیل شد. پشت پرده اعتراضات وان عبدالله زیدان نامزد منتخب شهرداری وان که با 55 درصد آرا، پیروز انتخابات این استان شده، قبلا بخاطر حمایت از تروریسم (پ ک ک) به زندان محکوم شده بود. او پس از […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33305
🏷 #انتخابات_ترکیه #پ_ک_ک #ترکیه #جداییطلبی_کردها #کردها
@syaaq_ir
بسمه الشهید
❇️ در باب انتقام احتمالی شهدای ساختمان یاس
1⃣ از فردای ترور سردار سلیمانی صاحب این قلم در غیاب ارادهی جدی امریکا برای مذاکرهی حقیقی و فقدان پختگی دیپلماتیک در درون ایران برای پیشبرد یک مذاکره اصولی، به کرات بر ایدهی #تصعید_کنترل_شده_امنیتی برای نجات اقتصاد و مفهوم تاریخی ایران تاکید داشته است. نه به عنوان یک گزینه در کنار دیگر گزینهها که به مثابه یک اضطرار تاریخی.
علیالمبنا نویسنده نمیتواند موافق حملات مستقیم نظامی پیشرو به قلمروی رژیم باشد و کماکان بر افزایش تنش امنیتی تاکید دارد. با این حال با عیان شدن ضعف مشهود دو دستگاه امنیتی، گویا چارهای جز تکیهی مجدد و تجربهشده بر توان موشکی و پهپادی نمانده است. المیسور لا تترک بالمعسور.
2⃣ در تقابل با بازیگرانی از جنس ایالاتمتحده و رژیم اسرائیل، رکن اصلی هر انتقام بازدارندهای، تلفات انسانی است. خسارتهای مادی اثر چندانی در بازدارندگی نداشته و نخواهد داشت. حملهی بدون تلفات اگرچه در نوع خود شکستن قبح رویارویی مستقیم و برهم زدن دستگاه محاسباتی رژیم است اما فارغ از تلفات انسانی میتواند نتایج کم فروغتری در پی داشته باشد.
3⃣ تجربهی پاسخ عینالاسد هنوز پیش روی ماست. پاسخی که علیرغم اهمیت و جسورانه بودنش نه سخت بود و نه عملا انتقام به حساب میآمد. اتفاقی که از قضا منجر به سرخوردگی طیفهایی از هواداران نظام گردید. این تجربه نگرانیها در خصوص پاسخ انتقامی پیش رو از اسرائیل را از نو زنده کرده است. استراتژیستهای نظامی باید بدانند که هر اقدام غیرموثر انتقامی میتواند چند نتیجهی سلبی جدی به دنبال داشته باشد.
نخست سرخوردگی بدنهی هوادار نظام. دوم جریتر کردن رژیم برای حملات بعدی. سوم تشویق اپوزیسیون نظام برای دنبال کردن شورشهای جدید در داخل و در نهایت خلق این ادراک که ایران بهتمامه فاقد قدرت بازدارندگی و ارادهی دفاع از خود است.
4⃣ تاخیر در پاسخگویی از سوی ایران به روشنی نشان دهندهی فقدان آمادگی قبلی ایران برای پیشبینی چنین شرایطی و آمادگی رزمی است. این در حالی است که پس از ترور سردار سلیمانی دیگر ترور هیچ شخصیت نظامی و غیرنظامی ایرانی دور از ذهن نبود.
با این حال، باید توجه داشت که تاخیر در پاسخ، تبعات منفی متعددی دارد که میتواند اصل اقدام انتقامی را تحتالشعاع قرار دهد. به عنوان نمونه واردآمدن فشار به قیمت ارز و از خلال آن به حوزه معیشتی مردم، کاهش همراهی افکار عمومی به دلیل بروز بحرانهای جدید یا سردشدن فضای انتقام و در نهایت بروز متغیرهای جدید در معادلهی جنگ (همانند حملات جدید رژیم به سوریه و ترور فرماندهان جدید و...) از این جملهاند. در نتیجه سخن گفتن از پاسخ در زمان و مکان مناسب دیگر نخنما و سبک شده است.
5⃣ تفکیک حساب امریکای بایدن از اسرائیل نتانیاهو اگرچه روی کاغذ صحیح است و بی مبنا هم نیست اما دل بستن به این اختلافات، تنها به بسته ماندن دست ایران در دفاع از خود میانجامد. درست در شرایطی که برخی از سیاستمداران ایرانی بر ایدهی ساده اندیشانه و کودکانهی همکاری با امریکا برای تقابل با رژیم تاکید میکنند، بایدن به صراحت دفاع از اسرائیل در برابر ایران را اولویت و ماموریت خود قلمداد میکند. در چنین شرایطی بهترین امتیازی که به ایالات متحده میتوان داد، معادله #بیطرفی_در _برابر_بیطرفی یا #فریز_در_برابر_فریز است. به امریکاییها باید به جد گوشزد کرد که دفاع از اسرائیل میتواند به فعال شدن رویه پیش از حادثه الرکبان منتهی شود.
6⃣ مسئولان و اصحاب رسانه از دامن زدن به توقعات غیرمنطقی خودداری کنند. بیهیچ تعارفی، ظرفیتهای نامتوازن تکنولوژیک میان ایران و اسرائیل دامنهی فعالیت و آزادی عمل ایران را محدود کرده است. در نتیجه به نظر میرسد در شرایط کنونی نفس حمله مستقیم به اسرائیل (فارغ از نتایج آن) شکستن خط قرمزی است که تا یکی دو ماه قبل به ذهن کسی خطور نمیکرد.
نبرد با اسرائیل، نبردی دامنهدار و ادامهدار است. پروژهی زوال این رژیم خاکدزد و جنایتکار پروژهی امروز و فردا و این موشک و آن موشک نیست. زمانبر است و نفسگیر.
در آن پیروزی و شکست درهم تنیده است. فراز و فرود دارد. نیازمند همراهی اکثریت است. میبایست اکثریت خاموش و منفعل را پای کار آورد. و این خود زمانبر است. میبایست منتظر نشانههای زوال و فروپاشی درونی رژیم بود. و این نیز زمانبر است. کسی دنبال اقدام انتحاری نباشد. هدف باید تنها احیای بازدارندگی برای تضمین استمرار سیاست مهار و فرسایش رژیم باشد. همین.
هادی معصومی زارع
🖌 پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر
@Monbathat
⭕️ میدان جنگ بین محافظه کاران(اسلامگرایان) و مدرنیست ها( نوگرایی) در مغرب
چند روز پیش، انجمن علمای محمدیه، یک نهاد رسمی مذهبی در بیانیهای اعلام کرد که مدیریت کار مرکز مطالعات و تحقیقات زنان در اسلام را به فریده زمرد، یکی از اعضای این مؤسسه محول کرده است. در این بیانیه نامی از اسما مرابط، رئیس سابق مرکز، که به نوشته ها و مواضعش در دعوت به برابری زن و مرد بر اساس متون وحی شهرت دارد، نشده است. این انجمن روشن نکرد که آیا خانم مرابط استعفا داده یا از سمت خود برکنار شده است، در حالی که خانم مرابط قبلاً در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی “فیس بوک” صرفاً […]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33330
🏷 #اسلام_گرایی #تجددگرایی #مغرب
@syaaq_ir