⚡️مردم ایران بدانند ریشه اصلی مشکلات کشور در چشمی است که از پاستور به #واشنگتن_دی_سی دوخته شده است.
✨پاستور را چشمی باید که امید را در ایرانی جوید.
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نفسهای آمریکا به شماره افتاده است، اما لیبرالهای ایرانی همچنان خواب مذاکره در واشنگتن دیسی را میبینند. رها کنید این طناب را!
👤 سید یاسر جبرائیلی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
جریان لیبرال خطی را شروع کرده است مبنی بر اینکه "اگر هر کس دیگری جای آقای روحانی بود، وضع چنین بود". در جدیدترین اظهارنظر، یکی از این آقایان گفته است "اگر شاخ مدیریت اقتصادی هم جای آقای روحانی بود، وضعیت فقط ۵ درصد بهبود مییافت".
ناظر به این پروژه سیاسی-تبلیغاتی، میتوان یک پرسش و یک توصیه مطرح کرد.
🔹پرسش این است که اگر واقعا ریاست آقای روحانی با غیر آقای روحانی تفاوتی در وضعیت کشور ایجاد نمیکند، اولا چرا این جریان به مردم وعدههایی در حد بینیازی به یارانه داد؟ چرا در ایام تبلیغات- حتی ۹۶- به جای اینکه بگوید "طرحی داریم که هیچ کس گرسنه نخوابد"، نمیگفت که "مردم عزیز ایران، تفاوتی میان روحانی و غیر روحانی نیست"؟ ثانیا چرا مردم را از پیروزی رقیب ترساند؟ ثالثا اگر این تبشیر و انذارها درباره وضع مردم، واقعی نبوده و اساسا همه مشکلات کشور به واشنگتن دی سی برمیگردد، این جریان با چه هدفی میلیاردها تومان خرج پیروزی در انتخابات کرد؟ آیا هدف از شرکت در انتخابات، انتفاع مالی-ایدئولوژیک از موقعیت دولت بوده است؟ چه کسانی چه نفعی از این هشت سال صدارت بردهاند؟
🔹اما توصیه اینکه اگر لیبرالهای ایرانی در همین ادعای خود صادق هستند که تفاوتی ندارد شخص رئیس جمهور و تیم مدیریتی دولت از کدام طیف فکری باشد، مرحمت بفرمایند از هرگونه تلاش برای تصاحب مجدد کرسی ریاستجمهوری پرهیز نمایند و نامزدی را برای انتخابات ۱۴۰۰ معرفی نکنند. انشاءالله دولت جوان انقلابی تفاوت دوغ و دوشاب را نشان خواهد داد.
@syjebraily
هدایت شده از موسسه جوانان آستان قدس رضوی
🔺اولین نشست راهکارهای زمینهسازی برای روی کار آمدن «دولت جوان حزباللّهی»
🔸حجتالاسلام حیدر مصلحی
🔸دکتر سید یاسر جبرائیلی
▪️پنجشنبه ١٠مهرماه-مشهدمقدس
◾️جهت حضور عدد ۴٠ را به ١٠٠٠٨٨٨ پیامک کنید.
⚠️ ظرفیت محدود
#بزم_اندیشه
💫 #موسسه_جوانان_بنیاد_کرامت_رضوی
❇️ @Aqr_Javanan
✨مشغول مطالعه جزوهای از مرحوم آیتالله حائری شیرازی با عنوان "پول رایج جهانی و احیای پول اسلامی" هستم. جملاتی طلایی دارند که برایتان نقل میکنم تا در انتها نکتهای بیان کنم.
🔸️"وقتی کارشناس بانک در توجیه بهره میگوید سپرده مردم پیش ما امانت است و باید به اندازه تورم به سپردهها سود بدهیم، چرا این حرف را در مورد اسکناسهایی که دست مردم است و حکومت ثبات قیمت آن را با دو امضا ضمانت کرده، نمیزنند؟... آیا امضای رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد برای نقاشی روی پول است یا جنبه تضمین ارزش و اعتبار پول را دارد؟"
🔸️"پول متغیر(یعنی پولی که ارزش آن تغییر میکند) به معنی گذاشتن مردم روی ترازو و خالی شدن [جیب] ضعیف در غنی و تشدید تضاد طبقاتی است... در پول رایج جهانی که قانون بانکداری بدون ربا مبتنی بر آن است، از محرومِ مقروض گرفته میشود و به مرفه متمکن داده میشود".
🔸️"طبق نظر امام خمینی(ره) که فرمود "پول در اسلام کار نمیکند، کاری کنید پول کار نکند"، باید از پول رایج جهانی که لحظهای از ربا و کار کردن خلاصی ندارد، اجتناب کرد".
🔸️"حل مشکل ربا در گرو اصلاح پول رایج جهانی است. رسول گرامی اسلام اول پول خود را کالایی کرده و سپس ربا را محکوم نمودند. منظور از اصلاح پول، کالایی کردن آن به تاسی از رسول گرامی اسلام است".
🔸️"با پول اعتباری، اصل فَلَكُم رُءوسُ أَموالِكُم لا تَظلِمونَ وَلا تُظلَمونَ(سرمایههای شما ازآن شماست[اصل سرمایه، بدون سود]؛ ن ستم میکنید، نه ستم بر شما وارد میشود) به امر دیگری تبدیل میشود و آن "اما تَظلمون و اما تُظلمون" است، یعنی انسان بین محذور بهره دادن و بهره ندادن قرار میگیرد. اگر بهره گرفته نشود، به قرض دهنده به دلیل تورم ظلم شده، و اگر بهره گرفته شود، به قرض گیرنده ظلم شده، زیرا قرض گیرنده میگوید از تورم چه سودی برده که غرامت بپردازد!"
🔸️"پول معادل کالایی، نظام دائم التعادل، مقاوم، تضمینی، عقلایی، فقهی، فقهایی و غیر ذهنی است".
🔸️"با اصلاح پول، ربا و مسائل دیگر خودبخود حل میشود".
🔺️🖊حال شما این "ذهن و اندیشه فعال و کارآمد" را که در اوج عقلانیت و تدقیق عالمانه در مسئله روز، اصول و مبانی را از اسلام گرفته و بلای ویرانگر اقتصاد جهان و ایران را آسیبشناسی میکند و نسخه ارائه میدهد، مقایسه کنید با آن روحانی محترمی که جلوی دوربین یک نشریه نئولیبرال مینشیند و فریاد میزند که اقتصاد اسلامی نداریم، تا فرمایشاتش دستاویزی شود برای دمیدن در سکولاریسم و زدن ریشه تفقه اقتصادی در دین و در نتیجه تحمیل ذهنیات پوچ و باطل امثال میلتون فریدمن به اقتصاد ما.
@syjebraily
⚡️نظرسنجی جدید دانشگاه هوفسترا (نیویورک) که در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰، هشتم مهرماه ۹۹، منتشر شده، نشان میدهد که نزدیک به ۴۰درصد رایدهندگان احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در صورت شکست کاندیدای مورد حمایتشان، از #تجزیه ایالت خود از ایالات متحده حمایت خواهند کرد.
🔸در رابطه با این نظرسنجی، باید توجه داشت که هرچند ۴۰درصد رقم بالایی است، اما از حدود ۲۳۵میلیون نفر واجد شرایط رای دادن، احتمال میرود که فقط ۱۴۵میلیون نفر در این انتخابات شرکت کنند. نظرسنجی هوفسترا صرفا نظر این ۱۴۵میلیون رای دهنده احتمالی را منعکس کرده است. طبیعتا ۹۰میلیون نفری که احتمال شرکت آنها در انتخابات وجود ندارد، نسبت به رژیم ایالات متحده ناراضیتر از کسانی هستند که در انتخابات رای میدهند.
🔹لذا پرسش اینجاست که اگر ۴۰درصد رای دهندگان احتمالی میگویند که در صورت شکست کاندیدای مطلوب خود، از تجزیه حمایت خواهند کرد، جمعیت عظیمی که اساسا انتخابات را مطلوب نمیدانند و در آن شرکت نمیکنند، چگونه فکر میکنند؟
@syjebraily
🔆به تاسیس دولت جدید نیازی نیست!
🔹اخیرا یکی از اعضای اتاق بازرگانی، مطالبی پیرامون کارکرد وزارت صمت بیان کردهاند که بیارتباط با بحث تفکیک ماموریت بازرگانی از صنعت و معدن نیست. ایشان گفتهاند "شخصی که در این مدت کم به عنوان وزیر انتخاب میشود، ریسک بزرگی را پذیرفته است. به این دلیل که کنترل تورم و تامین ارز، خارج از اراده وزیر صمت است و تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم به عهده ایشان خواهد بود".
🔹اگر بخواهیم شرایط مطلوبی که این عضو اتاق بازرگانی ترسیم میکند، تحقق یابد، باید نه تنها یک وزارت بازرگانی تاسیس کنیم، بلکه وظایف کنترل تورم و تامین ارز را نیز از بانک مرکزی بگیریم و به این وزارتخانه منتقل کنیم!
این نگاه غلط به مدیریت کشور، فارغ از اینکه از تمایل طبیعی اعضای اتاق بازرگانی به خلاصه کردن اقتصاد در تجارت ناشی میشود، ریشه در یک رویکرد غلط به کارکرد دولت دارد. این نگاه میگوید اگر میخواهیم بازرگانی کشور درست شود، باید یک وزارت بازرگانی داشته باشیم. دقیقتر که میشود، میبیند خیر، همین مسئله بازرگانی به تامین ارز و کنترل تورم هم ارتباط دارد و باید متولی این امور هم وزیر بازرگانی باشد. در آینده دقیقتر هم بشود، خواهد دید که برای انجام بازرگانی، یک سری زیرساختها نیز نیاز است و فیالمثل پیشنهاد خواهد کرد که چون تجارت از دریا و جاده انجام میشود، باید مدیریت این امور نیز از سازمانها و دستگاههای دیگر گرفته شده و به وزارت بازرگانی سپرده شود. همین طور که پیش برویم، کم کم نیاز به تشکیل یک دولت دیگر با عنوان وزارت بازرگانی برای اداره امور خواهیم بود!
🔹فلسفه تشکیل دولت در همینجاست. وظایفی در اداره کشور شناسایی شده، میان دستگاهها تقسیمکار شده و در اصل ۱۳۴ قانون اساسی، رئیس جمهور موظف به هماهنگی میان این دستگاهها و نظارت بر اقدامات آنها شده است. یعنی این رئیسجمهور است که متولی اتخاذ تدابیر و تدوین برنامه و تعیین خط مشی برای حل مسائل، تقسیم کار میان دستگاهها، هماهنگی میان آنها و نهایتا جمعکردن کار است. ما تقریبا هیچ مسئله بخشی در کشور نداریم که حل آن فقط از عهده یک وزارتخانه بر بیاید. اگر بخواهیم مسائل کشور توسط یک وزارتخانه حل شود، باید کل دولت را به آنجا منتقل کنیم! این آشفتگی و سردرگمی وقتی پیش میآید که رئیسجمهور وظایف خود را درست نشناسد یا درست انجام ندهد.
🔹اخیرا همکارانم در دفتر اقتصاد و مدیریت مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی، تدابیر ابلاغ شده از سوی رهبر حکیم انقلاب در رابطه با موضوع ارز را استخراج و دستهبندی کردهاند که این گزارش نشان میدهد برای حل مسئله ارز، ۳۲ تکلیف برای ۱۱ دستگاه دولتی وجود دارد. از سازمان برنامه و بودجه تا وزارت نفت، از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا بانک مرکزی، هر کدام وظایفی دارند که باید انجام دهند تا نظام ارزی کشور سامان یابد. بدیهی است که وقتی حل مسئله ارز صرفا از بانک مرکزی خواسته شود، رئیس بانک مرکزی بیاید گلایه کند که وقتی قاچاق انجام میشود، من چگونه نرخ ارز را کنترل کنم؟ با این موضع رئیس کل بانک مرکزی، آیا باید برای حل معضل، مبارزه با قاچاق را به بانک مرکزی بسپاریم؟
🔹اگر بخواهیم مسئله ارز حل و فصل شود، این رئیس جمهور است که باید انجام آن ۳۲ تکلیف توسط ۱۱ دستگاه مکلف را مدیریت کند. اگر رئیسجمهور وظیفه خود در مدیریت فرابخشی امور را انجام ندهد، تعارضها و ناهماهنگیها میان بخشهایی که رابطه سلسلهمراتبی با یکدیگر ندارند و از هم دستور نمیگیرند، اوضاع را روز به روز وخیمتر خواهد کرد. طی سالهای گذشته کشور از این ناحیه لطمات زیادی دیده است.
@syjebraily
✨درگذشت استاد شجریان، چهره ماندگار آواز ایرانی را خدمت مردم هنردوست ایران و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض میکنم. در کوران فتنه ۸۸، پای استاد شجریان به مباحثی کشیده شد که تناسبی با شخصیت هنری ایشان نداشت و الحمدلله در سال ۹۵ خود ایشان آن حواشی را جبران کرد. امیدوارم هم خانواده ایشان و هم مسئولان ذیربط، اجازه ندهند کسانی شخصیت پرآوازه شجریان را هزینه مطامع سوء سیاسی خود کنند. در تاریخ ایران، از این سرمایه ملی، همان چهرهای باید به یادگار بماند که او همه عمرش را مشتاقانه صرف ترسیم آن کرد.
@syjebraily
1_1874.pdf
652.1K
✨در شماره روز یکشنبه ۲۰ مهر ماه روزنامه فرهیختگان با عنوان "اشتغال به مثابه ابزار"، به بررسی عوارض، پیامدها و نتایج دو رویکرد متفاوت به مسئله اشتغال پرداختهام.
▫هدفگذاری برای ایجاد شغل بدون مشخص کردن نسبت این مشاغل با مسائل مبتلابه کشور، هدر دادن منابع است.
@syjebraily
تعلقات و تعصبات ایدئولوژیک، گاه راه تعقل و تفکر را بر آدمی میبندند و انسان، بدیهیات را نیز چون در تنگنای ایدئولوژیاش نمیگنجد و با پیشداوریهای ساختگیاش جور در نمیآید، نفی میکند.
ایران از ۴۱ بند برنامه اقدامی که با FATF توافق کرده بود، ۳۹ بند را اجرا کرده و صرفا به دلیل اجرا نکردن ۲ بند، در بدترین لیست این نهاد قرار گرفته است که موسوم به لیست سیاه است و آن سوی این لیست دیگر وضعیت وخیمتری نیست.
در این سو، هزاران استدلال و استشهاد و استناد وجود دارد که با اجرای توصیههای این نهاد، به دست خودمان مسیرهای انتقال ارز به داخل کشور را محدود و مسدود کردهایم و یکی از اصلیترین دلایل وضع امروز ارز را باید در اجرای توصیههای FATF به عنوان نهاد مکمل تحریمهای آمریکا دید. شاید اعترافی بالاتر از این در موضوع بحث نباشد که خوان زاراته مشاور وزیر جنگ اقتصادی (خزانهداری) آمریکا در کتابش میگوید برای تکمیل نقشه تحریم مالی، استانداردهای FATF را ارتقاء میدادیم.
در چنین شرایطی، وقتی در لیست سیاه FATF قرار داریم و وضعمان بدتر از این نخواهد شد، آیا عقل سلیم حکم نمیکند که با یک فرمان رئیسجمهور اجرای برنامه اقدام FATF متوقف شود تا راه تنفس ارزی کشور باز گردد؟ آیا جز تعلق و تعصب ایدئولوژیک به مسیر غرب است که مانع آزمودن طریق دیگر میشود؟
@syjebraily
⚡️کیست که نداند امروز جانشین پیامبر(ص) در حد اضعفالناس زندگی میکند؟ برافراشتن پرچم #عدالت برای انتخابات، توسط جریانی که هم مسبب شرایط دشوار امروز است و هم بنیانگذار #مانور_تجمل، از تلخترین طنزهای تاریخ سیاسی ماست؛ و تلختر از آن، "قابلیت استحمار"ی است که اینان در مردم میبینند.
@syjebraily
⚡️یکی از خصوصیات لیبرالیسم ایرانی این است که وقتی میخواهد به تاریخ اسلام مراجعه کند، رجوعش برای درس گرفتن نیست، برای درس دادن است!
▫️این جریان نمیخواهد از تکرار فجایعی که خون به دل ائمه اطهار(س) کرد، جلوگیری کند و خود متذکر شده و به اصحاب تذکر دهد که چه کنیم تا علی(ع) خانهنشین نشود و حسن(ع) بییاور نماند و حسین(ع) شهید نشود. بلکه دقیقا میخواهد همان فاجعه گذشته را بار دیگر در حال رقم بزند و نقشی که برای خود تعریف میکند، نقش طلحه بن عبیداللهها و ابوموسی اشعریها و عبیدالله ابن عباسها و اشعث ابن قیسها و شبث بن ربعیها و سعد ابن ابیوقاصها و عبداللهابن عمرهاست.
▫️یعنی پرچمدار انتصاب غدیر و مدعی نصب الهی ائمه و مخالف حکومت یزید نیست، بلکه خانهنشینی علی(ع) و صلح حسن(ع) و کنار آمدن حسین(ع) با یزید را میخواهد.
▪️شاید نتوانیم این جماعت را تغییر دهیم، اما حتما میتوانیم به مردم بگوئیم مبادا گمان کنید اینها به راه سلمان و ابوذر و محمد ابن ابیبکر و مالک اشترند، اینان اخلاف اشعریها و اشعثها هستند. اینها همان جماعتی هستند که امیرالمومنین را خانهنشین کردند و معاویه را بر تخت نشاندند و حسین(ع) را در صحرای کربلا تنها گذاشتند.
▪️و برتری ملت ایران بر ملت حجاز در عهد رسولالله(ص) و ملت کوفه در عهد امیرالمومنین(ع) همین است که تاکنون اجازه نداده است خواص عافیتطلب و سستعنصر، حادثههای تلخ آن دوران را تکرار کنند.
@syjebraily
🖊چگونه انتظار دارید اشعث با نامه معاویه تحریک نشود و بر علی فشار وارد نکند؟
از زمان شعرها و شعارهای مدنی برای تسلیم شدن به غرب تا به امروز، بازی قرائتهای مختلف در مسیر تحریف واقعیات توسط مدعیان اصلاحات و روشنفکرنماها به کار گرفته میشود. لیبرالها در مسیری حرکت میکنند که آمریکا میخواهد. برخی از مومنین از قرائت حسن روحانی از صلح امام حسن برآشفته شدهاند! مگر غیر از این است که ایشان قرائت معاویه از صلح رادنبال میکند؟چگونه انتظار دارید اشعث با نامه معاویه تحریک نشود و بر علی فشار وارد نکند؟
این که امر تازه ای نیست. اینها ترس راعقلانیت، از خطر گریختن را مصلحت، کشور را معطل غرب کردن را تدبیر میدانند. اگر قرائت مالک در صفین و قیس بن سعد در زمان امام حسن(ع) را مطرح میکردند، باید تعجب می کردیم.
نمیدانم کسی که با دشمنان دین رفیق و بامومنین دشمن است از دین چه فهمیده؟ کاش در لباس دین مسیر باطل را طی نمی کرد.
ستار اسدی پور
@sasadipour
⚡️گفتهاند "از یکشنبه میتوانیم اسلحه بخریم و بفروشیم".
▪️جهت استحضار عارضم یکی از فکاهیات برجام همین است که بنا شد بخشی از تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران در تاریخ ۲۷مهر ۱۳۹۹ رفع شود، اما مقرر شد دقیقا همان تحریمها که اروپا مستقلا وضع کرده، تا سه سال دیگر هم پابرجا باشد!
@syjebraily
⚡️دکتر ظریف از عادی شدن همکاری دفاعی ایران و "جهان" خبر دادهاند. حکما ایشان میدانند که این "جهان"، منهای اروپا و آمریکاست؛ چرا که تحریمهای اینها کماکان پابرجاست. خبر خوشحال کننده اما همین تعریف واقعی از "جهان" است که وزیر خارجه دولت تدبیر و امید در این سال پایانی بدان رسیده است.
Of course the world except EU and US. Their sanctions remain in place.
Happy to see a real definition of the world by jzarif.
@syjebraily
4_5794367428737632663.pdf
639.1K
✨یکی از ریشههای اصلی مشکلات اقتصاد ایران، روشن نبودن تکلیف دولت در اقتصاد است. طی چهل سال گذشته، دولتهایی مختلف با رویکردهایی متفاوت روی کار آمدهاند و از تصدیگری سوسیالیستی تا رهاسازی نئولیبرالی را آزمودهایم؛ و همه این مدلها نقائص و ناکارآمدی خود را نشان دادهاند.
▫️در این مقاله که در شماره دوشنبه ۲۸مهر ۹۹ روزنامه جوان منتشر میشود، در قالب "نظریه حمایت هوشمند" الگویی پویا برای نقش دولت در اقتصاد ارائه شده است.
▪️در این نظریه، دولت نه متصدی است و نه اقتصاد را به دست نامرئی اسمیت میسپارد. بلکه حامی، هادی و ناظر است و به اقتضای شرایط اقتصاد یا شرایط خاص یک صنعت، یکی از این پنج رابطه را با نیروهای بازار برقرار میکند: صیانت از بازار، خلق بازار، حفظ بازار، قبض بازار و بسط بازار. لازمه اجرایی شدن این نظریه، اولا اشراف کامل دولت بر جریان پول و کالا در اقتصاد است و ثانیا داشتن استراتژی سیاست صنعتی.
▫️بررسی تجربه کشورهای پیشرفته نشان میدهد این کشورها با استفاده از همین شیوه صنعتی شدهاند که نمونههایی از هر پنج نوع رابطه دولت و نیروهای بازار را در برخی کشورهای منتخب ذکر کردهایم.
▪️ریلی که دولت ایران در آن مشغول حرکت است، نیازمند جابجایی است. با تغییر سرعت حرکت در ریل کنونی، وضع ما تغییر نخواهد کرد. این تغییر ریل، انشاءالله به دست #دولت_جوان_انقلابی رخ خواهد داد.
@syjebraily
هدایت شده از شجر
⬛️ #سلسه_نشست های #بینات
◼️ پنجمین پیش نشست همایش نظام #مسائل_اولویت_دار کشور مبتنی بر #سیاست_های_کلی_نظام
◾️ محور نشست
✔️الگوی نظارت بر سیاست های کلی نظام
👤 سخنران نشست:
دکتر سید یاسر جبرائیلی؛ رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست های کلی نظام
🕑 سه شنبه، ۲۹ مهر ۹۹ - ساعت ۱۸-۱۶
🏢 خ. طالقانی، (لانه جاسوسی سابق) سازمان بسیج دانشجویی، سالن جلسات ساختمان شهید شهبازی
✍️ جهت #ثبت_نام در نشست به
🌐 Mtod.ir
مراجعه فرمایید.
📲 @masale_shetab
عصر امروز در مرکز مطالعات پیشرفت عماد، میزبان مهندس علی نیکزاد نائب رئیس محترم مجلس شورای اسلامی بودیم.
مهندس نیکزاد از مدیران موفق کشور ماست که شخصیتی عملیاتی، سادهزیست، صادق، شجاع و مردمی دارد. ایشان کارنامه درخشانی دارند که نسل جوان مدیران کشور باید نزدشان تلمذ کنند و تجارب گرانقدرشان را نصبالعین قرار دهند. موفقیت گام دوم انقلاب، منوط به تکیه بر تجارب موفق در گام اول است.
با ایشان درباره مسائل مختلف مبتلابه کشور و راههای برون رفت از آن مباحثات خوبی داشتیم و همکارانم در مرکز عماد تولیدات مرکز را برای مهندس نیکزاد ارایه کردند. بحث خوبی هم پیرامون برنامه پنجساله هفتم با ایشان داشتیم. انشاءالله این همکاریها و هماندیشیها به گشوده شدن گرههای مشکلات مردم عزیزمان منجر خواهد شد.
به شوخی به آقای نیکزاد گفتم که شما ما را میلیاردر کردهاید! فورا ماجرا را فهمید و گفت که حتما مسکن مهر گرفتهای! واقعا اگر همت ایشان و همکارانشان نبود، شاید امثال ما خواب خانهدار شدن را هم نمیدیدیم.
برای مهندس نیکزاد در مسئولیت خطیری که در مجلس شورای اسلامی به عهده دارند، از خدای متعال توفیقات روزافزون مسئلت دارم.
@syjebraily
4_5814495565337069856.pdf
662.8K
🖊در سرمقاله دوشنبه پنجم آبانماه ۱۳۹۹ روزنامه قدس با عنوان "دو ملاحظه در مواجهه با دولت"، به درسهایی از سیره سیاسی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای برای جریان انقلابی پرداختهام.
@syjebraily
📝 چرا تحریمهای پسابرجام کاریتر شد؟
🔻اینکه تحریمهای سال ۹۷ به بعد شدیدتر از تحریمهای ۹۱-۹۰ شدهاند، سخن درستی است. قبل از برجام بالغ بر یک میلیون بشکه نفت صادر میکردیم و مراودات تجاری ما هرچند آسیبدیده، اما در حد قابل قبولی قرار بود. اما دلیل اینکه در دوره قبل از برجام، تحریمها به شدت تحریمهای بعد از ۹۷ موثر نبود چیست؟ آیا چون دولت آمریکا دموکرات بود یا اوباما انسان مودب و باهوشی بود، تحریمها نرمتر بودند و ترامپ آنها را سختتر کرد؟
🔻این گزاره که تفاوت شدت تحریمها به تفاوت اوباما و ترامپ بازمیگردد، یکی از مصادیق تحریف است. تحریم نفت و بانک مرکزی ایران در دوره اوباما وضع شد، اما در آن دوره ایران پای میز مذاکره ننشسته بود، برنامه هستهایاش محدود و بیخاصیت نشده بود، و در یک کلام ورقهای زیادی برای بازی کردن در دست داشت. وقتی دولت تدبیر و امید در ایران روی کار آمد، از یک سو عطش برای مذاکره نشان داده شد و از سوی دیگر با عباراتی چون "خزانه خالی است" و "آمریکا میتواند با یک بمب تمام تاسیسات ایران را از کار بیندازد" و "آب خوردن مردم هم در گرو توافق هستهای است"، اظهار عجز شد، و از سوی دیگر به صورت یکجانبه همه داشتههای راهبردی هستهای به قیمت نسیه محدود گشت. علاوه بر این، تضمین داده شد که در صورت خروج آمریکا از برجام ایران همچنان به اجرای تعهدات خود ادامه دهد.
🔻این مجموعه رفتارها به دشمن این پیام را داد که میتواند بر فشار بیافزاید و امتیازات بیشتری بگیرد. این بود که ترامپ از برجام خارج شد و تحریمهایی را که هرگز آنگونه که باید برداشته نشده بود، بازگرداند.
🔻مسئله دیگری که باعث کاریتر شدن تحریمها شد، اجرای توصیههای FATF بود که امکان رهگیری مبادلات مالی ایران به ایجاد مانع در برابر تجارت خارجی ایران را برای آمریکا تحصیل کرد. یک مقام دولتی گفته است وقتی میخواهیم با یک بنگاه یا شرکتی وارد تجارت شویم، سفیر آمریکا مستقیماً با مدیران شرکت یا آن بانک ارتباط برقرار کرده و تهدیدش میکند. اینکه آمریکا قبل از تجارت، از نیت تجاری ایران خبردار شده است، یعنی حتی بر فراهمسازی مقدمات یک فرآیند تجاری اشراف دارد، و این از نتایج اجرای توصیههای FATF است. جای تاسف است که وقتی FATF ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است، به چه دلیل باید اجرای ۳۹ بند از ۴۱ بند برنامه اقدام توافق شده با این نهاد ادامه یابد؟
🔻نتیجه اینکه اولاً تشدید تحریمها نتیجه نشان دادن عطش برای مذاکره، امضای توافق خسارتباری چون برجام و از کف دادن داشتههای هستهای، اعطای امتیازات یکجانبه به آمریکا، و اجرای استانداردهای FATF است؛ ثانیاً تحریمهای اوباما در زمان خودش "تحریمهای فلجکننده" نامیده شد، یعنی دولت دموکرات اوباما هدف رسمی خود را فلج کردن اقتصاد ایران اعلام کرد و القای این سخن که او با ما بود و انسان خوبی بود و مهربانتر بود، خدمت به آمریکا و خیانت به مردم ایران است؛ ثالثاً اگر در ایران دولتی بر سر کار بیاید، یک برجام دیگر با دولت آمریکا را امضا کند، تجربه این چند سال اخیر به ما میگوید وضعیت اقتصادی کشور ما پس از یک سیکل هشت ساله مشابه دیگر، حداقل ۱۰۰ درصد وخیم تر از امروز خواهد بود.
🔻بنابراین، راهکار برون رفت از شرایط فعلی، نه امید بستن به انتخابات آمریکا، که زمینهسازی برای روی کار آمدن یک #دولت_جوان_حزبالهی است که ایران را به دست ایرانی بسازد و دشمن را از تحریم پشیمان کند. یک دولت خسته و لیبرال، مشوق دشمن برای فشار بیشتر خواهد بود.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨جوانگرایی در نظام مدیریتی کشور، اگر روزی یک انتخاب بود، امروز یک ضرورت به تاخیر افتاده است. این جوانگرایی اما با مناقشه و منازعه بیننسلی نباید رخ دهد که اگر چنین شد، خسارتش برای انقلاب اسلامی در مقیاس نخواهد گنجید. تشکیل دولت جوان حزبالهی منوط به تصمیم نسلهای اول و دوم انقلاب است. آنها باید حامی، هادی و ناظر این انتقال بیننسلی باشند. امروز، روز ابتلای آنان به یک آزمون تاریخی درباره آینده انقلاب اسلامی است.
🎥فیلم کامل نشست "دولت جوان حزبالهی" به میزبانی موسسه جوانان آستان قدس رضوی انشاءالله به زودی منتشر خواهد شد.
@syjebraily
🖊یادداشت| بردهداری، جنگ داخلی و انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا
#ایالات_متحده_سابق
http://fna.ir/f0o6e4
@syjebraily
⚡️انشاءالله امشب به همراه برادر بزرگوارم سید نظامالدین موسوی در ویژه برنامه نگاه یک از شبکه اول سیما به گفتگو درباره نتیجه انتخابات آمریکا و پیامدهای آن خواهم پرداخت.
▪️ساعت ۲۳(پخش زنده)
@syjebraily
⚡️نگاهی به انتصابات کاندیداهای مطرح برای ۱۴۰۰ نشان میدهد جوانان جایگاهی در تیم مدیریتی این بزرگواران ندارند. برخی نیز که در حال حاضر مسئولیتی ندارند، در سابقه آخرین مسئولیتشان جوانگرایی دیده نمیشود. تصور #دولت_جوان_حزبالهی با این عزیزان، توهم است. شرط لازم، یک رئیس دولت جوان است.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️آیا فرقی بین "ترامپ جمهوری خواه" و "بایدن دموکرات" در مواجهه با ایران هست؟
@syjebraily
30.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️آیا ترامپ در موضوع عدم پذیرش پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا تنهاست؟
▫️ ریشه اصلی منازعات حزب جمهوری خواه و دموکرات از کجاست؟
▪️روایت اصلی از جنگ ۱۸۶۱ میلادی در آمریکا چگونه است؟
▫️ آیا به راستی آبراهام لینکلن شهید راه آزادی برده داران بومی آمریکا بوده است؟
▪️ عامل اصلی کلیه منازعات از گذشته تاکنون در آمریکا ریشه در مواجهه "تفکر حمایت گرایی داخلی جمهوری خواهان" با "تفکر تجارت آزاد دموکراتها" دارد.
@syjebraily