دهه ۸۰ محرک تورم در ایران باوجود ثابت بودن نرخ ارز، افزایش قیمت نفت و جهانیسازی قیمت محصولات نفتی در داخل بود. شنیدم یک نئولیبرال درجه ۳ پرسیده چرا نفت در سایر نقاط جهان تورم ایجاد نکرده، بلکه تورم کاهشی بوده؟ نمودار تورم-قیمت نفت آمریکا در دهه ۸۰ و نیز چند سال اخیر تقدیم شما! ملاحظه میفرمایید که هم در دهه ۸۰، یعنی از ۲۰۰۱ به بعد، با افزایش قیمت نفت، تورم در آمریکا نیز افزایش یافته، هم از سال ۲۰۲۰ بدین سو که قیمت نفت بالا رفته است.
در دو گفت و گوی جداگانه با جدال، مفصل درباره ریشههای تورم در ایران توضیح دادهام که میتوانید از لینکهای زیر این گفتوگوها را مشاهده فرمایید.
1⃣بخش اول؛
http://youtu.be/yf-3JQsLfJM
2⃣بخش دوم؛
https://youtube.com/live/Wu-sFLWZytI
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
با کدام قوانین اصلی در جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد ایران وارد مدار جهانی سازی قیمتها و سپس دلاریزاسیون شد؟
ماده (۷۱) #قانون_تنظیم_بخشی_از_مقررات_مالی_دولت (تصویر بالا) که در تاریخ ۱۳۸۰/۱۱/۲۷ به تصویب رسید آغاز #جهانی_سازی_قیمتها در کشور بود. با تصویب #قانون_هدفمندسازی_یارانه_ها در تاریخ ۱۳۸۸/۱۰/۱۵ #اقتصاد_ایران وارد فاز #دلاریزاسیون شد.
آنهایی که نقد می کنند یا از ماجرا چیزی نمی دانند یا منافع آنها به این موضوع گره خورده و یا خودشونو به خواب زده اند!
قانون هدفمندسازی یارانه ها:
ماده ۱) دولت مکلف است با رعایت این قانون قیمت حاملهای انرژی را اصلاح کند:
الف- قیمت فروش داخلی بنزین، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع و سایر مشتقات نفت، با لحاظ کیفیت حاملها و با احتساب هزینههای مترتب به تدریج تا پایان برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کمتر از ۹۰% قیمت تحویل روی کشتی (فوب) درخلیج فارس نباشد.
تبصره- قیمت فروش نفتخام ومیعانات گازی به پالایشگاههای داخلی ۹۵% قیمت تحویل روی کشتی (فوب) خلیج فارس تعیین میشود و قیمت خرید فرآوردهها متناسب با قیمت مذکور تعیین میگردد.
ماده (۱) قانون تنظیم دو هم متضمن جهانی سازی قیمتها است و این رویه در لایحه تنظیم سه هم ادامه دارد.
امیدوارم در برنامه هفتم توسعه همه ی این مواد ملغی شوند.
@hemmatgholizadeh
در شرایطی که نرخ تورم پاکستان به بالاترین رقم ۴۸ سال اخیر رسیده، IMF اسلامآباد را وادار کرده که برای دریافت ۱.۱ میلیارد دلار از یک وام ۶ میلیاردی، درآمدهای مالیاتیاش را ۱۷۰ میلیارد روپیه افزایش دهد. این اقدام، تورم را تشدید خواهد کرد.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
مجمع جهانی اقتصاد: شوکهای قیمت انرژی منجر به افزایش تورم جهانی شده است.
اینکه همه عالم(حتی IMF و WEF) میگویند شوک قیمت انرژی منجر به تورم شده اما نئولیبرالهای ایرانی این رابطه علّی را منکر شده و میگویند تنها دلیل تورم نقدینگی است، فقط یک دلیل دارد: منافع.
@syjebraily
کتاب "اقتصاد ایران در دوره تعدیل ساختاری" منبع خوبی است برای آشنایی با نقطه آغاز اجرای سیاستهای نئولیبرال در ایران و بلایی که بر سر کشور آورد و میآورد. امروز یکی از محورهای اصلی #جهاد_تبیین، آگاه شدن و آگاه ساختن مردم درباره این سیاستهای معیشتسوز است.
@syjebraily
لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا: ۵۰٪ تورم در اروپا ناشی از قیمت انرژی است. من اگر امروز نرخ بهره را افزایش دهم، این کار قیمت انرژی را پایین نخواهد آورد."
رئیس سابق IMF هم اذعان دارد "تورم همیشه و همهجا یک پدیده پولی نیست" که بتوان با سیاست پولی مدیریتش کرد.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا: ۵۰٪ تورم در اروپا ناشی از قیمت انرژی است. من اگر امروز نرخ بهره را افز
آیا همیشه نقدینگی باعث تورم است؟
✨پاسخ به سوال شما
سلام و تحیت
چون تورمی که از محل نرخ ارز و جهانیسازی قیمتها رخ میده، ذینفع دارد. تمام صادرکنندگان (که عمدتا خامفروش و نیمه خام فروشند و منابع حیاتی کشور را صادر میکنند)، ذینفع افزایش نرخ ارز هستند. هر چه دلار گران شود، اینها دلارهایی را که از محل صادرات به دست میآورند، گرانتر میفروشند و بیشتر سود میکنند. عرضهکنندگان تمام کالاهایی که دلاری/جهانی قیمتگذاری میشوند نیز، ذینفع این نظام قیمتگذاری هستند. هرچه دلار بالاتر رود، محصولات پتروشیمی و فولاد و مس و... که بر اساس قیمت جهانی و قیمت دلار به تولیدکنندگان داخلی فروخته میشود، گرانتر میشود و سودهای نجومی نصیب این شرکتها میشود.
اگر این سخن پذیرفته شود که علت تورم اینها هستند، و سیستم برای کنترل تورم تصمیم به کنترل نرخ ارز و توقف قیمتگذاریهای جهانی بگیرد، منافع این ذینفعان تورم به خطر میافتد. اما اگر تلقی این باشد که علت تورم چیزی جز نقدینگی نیست، و سیستم دنبال نخود سیاه برود که مثلا با افزایش نرخ بهره و کنترل نقدینگی تورم را کنترل کند، اینها روز به روز سرمایهدارتر میشوند. بماند که همینها، بزرگترین سپردهگذاران بانکها هم هستند و با افزایش نرخ بهره، سود دریافتیشان از بانکها هم افزایش پیدا میکند...
@syjebraily
حذف ارز ۴۲۰۰ به تولید گوشت در کشور آسیب شدیدی زد. به نحوی که این ایام وزارت جهاد برای جبران فاجعه، مجبور به #واردات گوشت گرم و توزیع آن شده است.
این تجربه تلخ، نباید از یادها برود. باید ثبت و تحلیل و تفسیر و بازخوانی شود تا هرگز تکرار نشود...
"سید یاسر جبرائیلی"
@syjebraily
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
〽مستند دکترین شوک
1⃣این مستند بر اساس کتاب دکترین شوک دکترین نائومی کلاین ساخته شده است.
نائومی کلاین در این کتاب بیان میکند که اجرای برنامههای اقتصادی نئولیبرالی، از جمله نسخههای تجویزی «صندوق بینالمللی پول» و «بانک جهانی»، نیازمند این بودهاست که جامعه از طریق شوک، وادار به اطاعت و پذیرش برنامههایی شود که در شرایط عادی برای تودههای مردم بسیار نامطلوب است.
2⃣کلاین بهره بردن پینوشه (دیکتاتور معروف آمریکای جنوبی)، از توصیههای اقتصادی مستقیم فریدمن و شاگردانش، پس از کودتا در شیلی را به عنوان واقعیتی تاریخی، دست مایه این دیدگاه قرار میدهد و بیان می کند که نظام سرمایه داری و مکانیزم اقتصاد بازار نئولیبرالی، چه مشکلات اساسی ای برای کشور شیلی بوجود آورده است.
⚠وقت بگذاریم و این مستند را حتما ببینیم.
⛔برایمان مشخص می شود که تفکر اقتصادی نئولیبرالیسم چه تفکر معیشت سوزی برای جوامع بشری هست.
لینک دانلود از آپارات:
https://www.aparat.com/v/DML0r
#فریدمن
#بانک_جهانی
#نئولیبرالیسم
#بچه_های_شیکاگو
#صندوق_بین_المللی_پول
#سیاست_تعدیل_ساختاری
@jebhetse
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
33.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاید برایتان سوال باشد که چرا ایران رتبه اول استفاده نکردن از ظرفیتها را دارد!
شاید این حرف را شنیده باشید که چرا با این همه منابعی که داریم رتبه اول اقتصاد دنیا نیستیم؟
در پاسخ به این سوال بیائید ببینیم تمدن غرب، گفتمان مدرنیته و توسعهای که مبتنی بر ایدئولوژی لیبرال سرمایهداری شکل گرفته است چگونه از ظرفیتهایش استفاده کرده است!؟
من به جای پاسخ به این سوال از شما درخواست میکنم این کلیپ را ببینید!
اگر مردم دنیا میخواستند به اندازه مردم آمریکا مصرف کنند و از منابع طبیعی و زیرزمینی استفاده کنند ما به ۵ کره زمین نیاز داشتیم!
این حجم از تخریب محیط زیست و آلوده کردن و فساد فی الارض را با چشمان خود در دنیا میبینیم!
اینکه نظام اسلامی به جای حمله بردن به سمت منابع و حرام کردن آنها به خاطر شهوت مصرف کمی صبر میکند و با احتیاط پیش میرود منطق دارد!
اینکه منابع طبیعی و انفال امام زمان را به شکلی که در غرب مصرف میکنند، مصرف نمیکنیم منطق دارد!
ما در راستای تمدنسازی باید به فنآوری استفاده شرعی و عادلانه از منابع طبیعی برسیم!
ما باید در راستای تمدنسازی با «آفرینش علمی» به سمت پیشرفت همراه با حفظ و حراست از محیط زیست حرکت کنیم!
در حقیقت جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی که در اختیار دارد را در ظرف توسعه غربی استفاده نکرده است و برای جهش تمدنی خود نگه داشته است.
جهش تمدنی که نیاز به تولید علم دارد. نیاز به صبر دارد تا نخبگان جامعه به آن سطح از دانش تمدنی برسند که پیشرفت همراه با عدالت را جایگزین توسعه همراه با ظلم کنیم!
چرخه تولید ظلم سرمایه داری
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
طناب نئولیبرالیسم را که بکشی، از جای جای کشور صدای زنگوله حلقهبهگوشهای این مکتب فکری در میآید. علت چیست؟ اولا آکادمیها، مملو از افرادی است که کتابهای درسی نئولیبرال را به جای علم، خوانده اند و این فریب بزرگ، بر جانشان نشسته است. خود را دانشمند و دیگران را بیسواد میپندارند. ثانیا رسانه مترجم، در دسترسترین منابع را که منابع نئولیبرال است، ترجمه میکند و به خورد مردم میدهد. ثالثا نظام سیاستگذاری ما منبعث از آکادمیها، آنچه را که نئولیبرالها میگویند علمی میداند و اجرا میکند.
همین. آنقدر هم سخت نیست که بدانیم چرا نئولیبرالها در جای جای کشور حضور دارند.
البته این را هم بگویم!
هیچ کدام از اینها یک نئولیبرال واقعی نیستند! نئولیبرال واقعی کسی است که میداند مسیر استعمار کدام است و برای استعمار کشورها به نفع کشورش (یعنی ارض موعود) چه باید کند.
اینها که ما در ایران داریم، تربیت شده اند که کاری کنند که کشور ما به راحتی استعمار شود. بی آنکه حتی بدانند استعمار چیست!
اینها همان حلقهبهگوشان نئولیبرالیسم هستند و شایستگی عنوان نئولیبرال را هم ندارند. اما چه کنیم که دوست نداریم بیش از حد تحقیر شوند.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
تا بحث کنترل نرخ ارز میشود، نئولیبرالها میگویند نرخ ارز را سرکوب نکنید، رهایش کنید تا بالا رود. اما تا سخن از افزایش حقوق کارگر و کارمند میشود، میگویند افزایش ندهید که تورم ایجاد میشود!
انکار اثر تورمی نرخ ارز و اغراق اثر تورمی دستمزد، یک شارلاتانیستم اقتصادی است.
محمد طبیبیان از سردستههای جریان نئولیبرال در ایران، با ادعای اینکه افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران باعث بیکاری میشود، با آن مخالفت کرده بود که واقعیت، مهر باطل بر آن زد. مردم بدانند دشمن اصلی رفاهشان، تفکر معیشتسوز نئولیبرالیسم است.
https://ecoviews.ir/minimum-wage-1401/?amp=1
هدایت شده از مهدی عسگری 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ الزامات جراحی اقتصادی؛
بخش اول:
▫️از مولدسازی اقتصاد تا عقیمسازی دلار
▫️شیپور را از سر گشادش میزنید!
🔻تا وقتی که در جهت عقیمسازی دلار، شکستن احتکار زمین و حذف این چرخه معیوب ( افزایش نرخ ارز و تورم) اقدام نشود، مولدسازی اقتصاد رخ نمیدهد.
▫️این دولت نشان داده است که اگر بخواهد، میایستد، موانع را برطرف میکند و تصمیمش را اجرایی میکند،
🔻مانند این هیات هفت نفره مولدسازی املاک،
یا مانند حذف ارز ترجیحی که منجر به یک شوک تورمی و کاهش قدرت خرید مردم شد...
❓سوال اینجاست:
▫️وقتی میشود برای اجرای یک تصمیم از چنین روشهایی استفاده کرد؛
چرا از این ظرفیتها برای جراحیهای اساسی اقتصاد همچون شکستن احتکار زمین و دادن حق بهرهبرداری قاعدهمند از زمین به مردم، تثبیت نرخ ارز و کنترل بانکهای خصوصی استفاده نمیشود؟!
🔻چرا هزینه جراحیهای اقتصادی مانند حذف نابهنگام ارز ترجیحی روی دوش مردم انداخته میشود؟
یک بار هم این هزینه روی دوش بانکهای خصوصی و شرکتهای خصولتی باشد.
مهدی عسگری🇮🇷
نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد
🔗 @MahdiAsgari133
از دوره سازندگی تا امروز، نئولیبرالیسم تفکر حاکم بر اقتصاد ایران بوده و مسبب همه گرفتاریهای معیشتی مردم است. باید علیه آن قیام کرد. در این جنگ تحمیلی اقتصادی، تماشاگر نباشید. سلاح اندیشه به دست گیرید و به میدان بیایید.
مستند دکترین شوک را ببینید.
https://www.aparat.com/v/DML0r
این توئیت ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ منتشر شده است. آقای باباوند از فعالان صنعت طیور است. این دقت در پیشبینی افزایش قیمتها توسط یک فعال در بخش واقعی اقتصاد را مقایسه کنید با توهمات نئولیبرالها که اثر تورمی حذف ارز ۴۲۰۰ را از اساس منکر شده و دولت را وارد این باتلاق کردند؛ الان هم منکرند!
@syjebraily
✨ارتباط با ما✨
(لطفا در موارد ضروری پیام دهید و از فوروارد مطالبی که به نظرتان جذاب است، اجتناب فرمایید):
@jebraily
همین که به نفع مستضعفین و محرومین سخن گفته شود و از کاخ نشینها و غاصبین حقوق مردم صحبتی بشود میگویند این همان کمونیسم است!
امام خمینی(ره)
@syjebraily
در بازه زمانی ۹۶-۹۳ رکورد تاریخی رشد نقدینگی نسبت به تولید ناخالص داخلی شکسته شد و در اوج خود به حدود ۹۵ درصد رسید؛ اما در همین دوره، نرخ تورم کاهشی است. در دوره بعد از ۹۶، این نسبت کاهشی اما نرخ تورم صعودی شده است. چرا؟ به قیمت جهانی نفت و نرخ دلار در این دورهها مراجعه کنید!
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
✨ارتباط با ما✨ (لطفا در موارد ضروری پیام دهید و از فوروارد مطالبی که به نظرتان جذاب است، اجتناب فرم
از دوستانی که پیام داده و سوال پرسیده یا ابراز محبت فرمودهاند سپاسگزارم. پیامها زیاد است. برخی را رسیدم پاسخ دهم، اما تعداد قابل توجهی باقی ماند. انشاءالله به تدریج پاسخ همه عزیزان را خواهم داد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فریادهای دردآور برادر عزیزم دکتر زرشناس درباره آثار و تبعات اجرای سیاستهای نئولیبرال را بشنوید...
@syjebraily
✨رقبای همدم...
اعم از دسته بندیهای سیاسی موجود در کشور، یک دوگانگی جدی میان مدیران و نخبگان ما در عرصه اقتصادی وجود دارد که به اختلاف دو بینش مربوط میشود.
1️⃣یک بینش، ضمن اینکه بخش خصوصی را موتور محرک اقتصاد میداند و مخالف تصدیگری دولتی است، قائل به ایفای نقش حامی، هادی و ناظر توسط دولت در اقتصاد است و به موازات کاهش تصدیگری دولت، افزایش قدرت و ابزارهای حمایتی، هدایتی و نظارتی آن را ضروری میداند. این بینش برای اشراف و نظارت دولت بر فعالیتهای فعالان اقتصادی، اختیارات بیحد و حصر قائل است. این بینش میگوید نباید "آزادی فعالیتهای اقتصادی را این جور معنا کنیم که آن کسانی که قدرت فعالیت و مانور اقتصادی دارند، آزادند هرچه خواستند تولید کنند، هرجور خواستند عرضه کنند، هر وقت خواستند توزیع کنند، هرجور خواستند بفروشند، هر جور خواستند مصرف کنند".
باور این بینش این است که "اگر این حق برای حاکم اسلامی نباشد و مردم بدون نظارت دولت و بدون رعایت سیاستهای دولت تلاش اقتصادی را شروع کنند و انجام بدهند، این یقینا در جامعه به طغیان، به ظلم، به بغی، به فساد منتهی خواهد شد و همان وضعیتی پیش خواهد آمد که دردنیای سرمایهداری هست".
2️⃣اما بینش دیگر، به تاسی از مکتب نئولیبرالیسم معتقد به سپردن اقتصاد به دست نامرئی بازار است و برای دولت، نقشی در اینکه در اقتصاد چه چیزی و به چه نحوی تولید شود، چگونه توزیع شود و چگونه مصرف شود، قائل نیست. این نگاه دوم اساسا کاری به مسئله تولید و عرضه و ایفای نقش دولت در آن ندارد و با مکانیسم قیمت به دنبال مدیریت اقتصاد است.
تلاقی و تنازع این دو نگاه، تقریبا در هر مسئلهای در کشور خود را نشان میدهد؛ و نگاه دوم که مع الاسف به دلیل انتفاع جریان سرمایهداری از آن، نگاهی غالب شده است، میان طیفهای سیاسی متضاد، پیروانی همسو و همدم دارد.
بینش دوم، در بزنگاههای مختلف، به هر ابزاری متوسل شده و سیاست مورد نظر خود را به کشور تحمیل کرده است؛ و میتوان به جرئت مدعی شد که بسیاری از ناکامیها و تلخکامیهای اقتصادی ما در عرصهها و برهههای مختلف، ناشی از غلبه همین نگاه است. نگاهی که معیشت میسوزد و نابرابری میسازد...
@syjebraily
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ایران مال تا تورم قیمت مسکن
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
26.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸رد پای دشمنان ایران به وضوح مشخص است.
🔹از صندوق بین المللی پول و نسخه هایش برای نابودی زندگی معیشتی مردم ایران چه میدانید؟
بشنوید از سید یاسر جبرائیلی
#کلیپ
📌 این برنامه را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 youtube.com/live/Wu-sFLWZytI
هدایت شده از حسین زمانی میقان
در جهان واقع و از جهت هزینهای در کنار دولتهایی مثل هائیتی، اتیوپی و ترکمنستان کوچکترین دولت جهانیم!!!
ولی آنقدر دروغ بزرگی دولت ما در رسانههای زنجیرهای تکرار شده که کسی باور نمیکند دولت کوچکی داریم و متاسفانه مدام در حال کوچکتر کردنش هستیم...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@hzamanim