فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹از نطق شجاعانه آقای زاهدی نماینده کرمان و افشای تلاش شرکت مس برای مبنا قرار دادن دلار آزاد برای فروش محصولات، تشکر میکنم. اگر مهمترین مسئله امروز کشور، پیروزی در جنگ اقتصادی است، جریان انقلابی منبعد باید افراد را نه از قبیله و اردوگاه سیاسیشان، که از مواضع اقتصادیشان بشناسد.
@syjebraily
در شورای ساخت عمر، عبدالرحمن بن عوف، رييس مجلس مامور انتخاب خليفه بعد از عمر، به علی (ع) دست میدهد و میگويد: بعنوان خليفه رسول خدا، براساس «كتاب خدا»، «سنت پيغمبر» و «رويه دو شيخ»، با تو بيعت ميكنم. و علی (ع) بی لحظهای ترديد میگويد: «نه» و «نه»اش قيمتی دارد كه خود علی (ع) میداند و علی(ع) بايد بپردازد: نابود شدن خود علی(ع)، قيمت اول! نابودی تمام فرزندان علی(ع) در طول تاريخ، قيمت دوم! و حتی محروم شدن جامعه اسلامی زمان علی(ع)، از حكومت علی(ع)، قيمت سوم! اين همه زیان براي يك «نه»؟. «نه»ای، اينهمه گران! چرا؟ او، خود و حكومتش را حق داشت قرباني كند. اما فرزندانش را چرا؟ محروم كردن مردم و جامعه زمانش را از حكومت علی(ع) و گرفتار كردنشان را به حكومت و زعامت خلفای جور، چرا؟ علی(ع)، بعنوان هدف خويش و رسالت بزرگی امامتش، نه میخواهد حكومت بدست گيرد و نه در انديشه نجات همان جامعه محدود و زمانش است، و نه میخواهد به هر قيمتی فرزندانش را بر جامعه حكومت ببخشد. گرچه اينهمه را میخواهد، اما بصورت جزئی از كل ـ او، با اين نه، میخواهد برای مردم همه عصرها بياموزد كه: ... هر كه به حق ميانديشد و در راه من گام ميگذارد، هرگاه در برابر باطل ـ در هر شرايطي و با هر مصلحتي ـ قرار بگيرد بايد بگويد: «نه»! بخاطر اين اصل است كه فدا شدن خود او، و حكومت و فرزندانش و حتی جامعه زمانش، به ماندگاری اين اصل در همه زمانها، میارزد، تا در ميان همه انديشمندان پابرجا شود، كه به خاطر مصلحت، حقيقتي را پايمال نكنند و در برابر باطل ـ به دال مصلحتي ـ «آري» نگويند| دکتر علی شریعتی
ضمن عرض تسلیت شب شهادت مولای متقیان، از همه شما عزیزان در این شب قدر التماس دعا دارم
@syjebraily
33.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بارون اشک....
شب قدر را با شهدا همراه شویم...
با نوای حاج مهدی سلحشور
@syjebraily
🔺سالهاست مصائب این مردم صبّار را گردن تحریم انداخته و نسخه سازش با آمریکا پیچیدهاند. در آن سو اما هزاران میلیارد از سفره ملت جمع کرده و به جیب زدهاند و به ریش نظام و مردم خندیدهاند. کوتاه آمدن در برابر این ذینفعان تحریف، خیانت به بزرگمردانی است که از جانشان برای این ملت گذشتند.
@syjebraily
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
19.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سیاست سرکوب ِ تحول در مدیریت ارزی را کنار بگذارید!
مصاحبه خبرگزاری دانشجو با #روح_الله_ایزدخواه درباره اصلاح سیاست ارزی.
@dr_izadkhah
✨مقاله مهم دکتر شاکری، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی: در فضای شوکدرمانی، نقدینگی، کسر بودجه، تورم، رشد پایین تولید و سرمایهگذاری همه #معلول شوک قیمتهای کلیدی مثل نرخ ارز است. بنابراین منحصرکردن علت تورم به رشد #نقدینگی، دادن آدرس غلط به مخاطب است.
https://atna.atu.ac.ir/fa/news/304791/
@syjebraily
🔹متفکر آزاد نماینده تبریز: وضع امروز معیشت مردم و تضعیف پیوسته قدرت خرید ریال، بر هر استدلالی که در پس دلاریفروشی مواد اولیه داخلی به صنایع داخلی بوده، خط بطلان کشیده است. باید به حاکمیت دلار در خاک ایران پایان داد.
@syjebraily
🔹رضایی نماینده دشتستان: قیمتگذاری دلاری مواد اولیه تولید در کشور، باعث شده با افزایش نرخ #دلار ، همه چیز برای مردمی که درآمدهایشان ریالی است، گران شود. این نامعادله، به معیشت آحاد مردم ضربه زده و عدهای قلیل را به ثروت نجومی رسانده است. باید به این وضعیت پایان داد.
@syjebraily
🔹محبی نماینده سبزوار: عمده ارز کشور در اختیار همان شرکتهایی است که مواد اولیه تولید(محصولات پتروشیمی و فلزات) را در اختیار دارند. از یک سو ارز را گران میکنند تا از فروش ارز سود نجومی کنند، از سوی دیگر مواد اولیه را با همین ارز گران قیمتگذاری و سود میکنند. برای مهار تورم، سراغ آدرسهای غلط نرویم.
@syjebraily
🔹پاشایی نماینده مرند: ریشه #تورم در این نیست که تقاضای مردم زیاد شده و مابهازای این تقاضا، کالا در اقتصاد وجود ندارد. ریشه تورم در اینجاست که مواد اولیه تولیدات صنعتی در این کشور به دلار قیمتگذاری میشود و قیمت همه محصولات، با دلار بالا میرود. معدودی به ثروت نجومی میرسند و آحاد مردم فقیرتر میشوند.
@syjebraily
⚡️محافظهکاری، قتلگاه انقلاب است و تحولخواهی، گام دوم انقلاب...
@syjebraily
🔹آزاد نماینده نائین: سال قبل رکورد صادرات غیرنفتی شکست و به ۵۲میلیارد دلار رسید. این یعنی تا حدی زیادی بر تحریمهایی که میخواست تجارت ما را صفر کند غلبه کردیم. اما صاحبان معدود این ۵۲میلیارد دلار میخواهند با گرانفروشی ارز سود کنند. الزام به عرضه ارز در چرخه اقتصاد، دستور نیست، مبارزه با احتکار است.
@syjebraily
🔹رشیدی کوچی نماینده مرودشت: بالا رفتن نرخ ارز در کشور به نفع چه کسانی است! چه کسانی از گرانی دلار سود میبرند؟
پاسخ روشن است! شرکتهایی که هم درآمد دلاری دارند، هم محصولاتشان را دلاری قیمتگذاری میکنند.
آقای رئیس جمهور اینها همان شرکتهای بزرگ دولتی هستند.
چرا افسارشان را نمیکشید؟
@syjebraily
🔹گلرو نماینده سمنان: تقاضا برای ارز میتواند حد یقف نداشته باشد و طبیعی است که در شرایط جنگ اقتصادی، نباید به هر تقاضایی ارز تخصیص داد. اگر در کنار مدیریت موثر تقاضا، همه صادرکنندگان ارز خود را به چرخه اقتصاد بازگردانند، عرضه بیش از تقاضا شده و نرخ ارز پائین خواهد آمد. شرط لازم، اعمال اقتدار است.
@syjebraily
🔹مسئله ارز، به عنوان علتالعلل تورم، یک مسئله فرابخشی است و این انتظار که رئیس بانک مرکزی آن را حل و فصل کند، نابجاست. فرزین نه اقتداری روی پتروشیمی و فولاد و... دارد، نه گمرک؛ و نه تنظیم بازار به عهده اوست. کار باید در سطح رئیس جمهور تعریف و تقسیم شده و سپس بر حسن اجرا نظارت شود.
@syjebraily
🔹نادری نماینده تهران: ریشه تورمهای بالای چند سال اخیر، فروش دلاری مواد اولیه ایرانی به تولیدکنندگان داخلی است. این نامعادله، باعث شده اقلیتی با گرانفروشی دلار به ثروتهای نجومی برسند و آحاد ملت به ورطه فقر سقوط کنند. راه نجات، شکست بت دلار در اقتصاد ایران است.
@syjebraily
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺این صحبتهای مهم آقای کریمی قدوسی را نشنیده بودم. یکی از مخاطبان برایم فرستاد. مربوط به دوره آقای روحانی است. روایتی شنیدنی از ماجرای فولاد است؛ تنها نقطه تاریکش، نقش دلار در این قیمتگذاریها و سودهای نجومی است که امروز روشن شده است. حتما وقت بگذارید و ببینید. خیلی به مباحث این ایام ربط دارد...
@syjebraily
در اولین جلسه کمیسیون خاص مجمع در سال ۱۴۰۲، بررسی و تدوین سازوکار فرآیند «ارزیابی اثربخشی و کارآمدی سیاست های کلی نظام» آغاز شد.
http://maslahat.ir/index.jsp?siteid=3&fkeyid=&siteid=3&pageid=382&newsview=1893
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️چرا باید بازار سکه داشته باشیم؟! کجای دنیا اینگونه هست که ما انجام می دهیم؟!
🎙سخنران: پروفسور مسعود درخشان
📌بخشی از نشست اصلاحات ساختاری در نظام بانکی کشور، با حضور کارشناسان، مدیران و صاحبنظران بانکی
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
#اصلاحات_ساختاری
@jebhetse
🔹چند شرکت خام فروش، هم منابع ارزی کشور را قبضه کردهاند و هم مواد اولیه تولید را. اولی را گران میکنند و دومی را به قیمت اولی میفروشند.
و آنکه حقیقت را، فقط یک بار، در هیئت واقعی آن دیده باشد، مگر میتواند در برابر این جنایت خاموش باشد؟ سفره مردم کم از مرز این سرزمین ندارد.
@syjebraily
ملتی که سیاستمدارانش #دستور_کار_ملی تعریف نکرده و برای نیل به غایات مشترک، #عزم_ملی نسازند، محکوم به حاشیهزیستی است.
@syjebraily
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
پاسخ به یک استدلال:
میگویند رشد تولید در ایران در سال های اخیر منفی است. اما نقدینگی هر سال چند ده درصد رشد کرده است. این نشان می دهد که افزایش نقدینگی نقشی در تولید ندارد.
در این استدلال یک خلأ و مغالطه رهزن وجود دارد. واحد نقدینگی، ریال است. واحد تولید هم ریال است. اگر تولید را بر اساس ریال اسمی (یعنی همان که نقدینگی با آن محاسبه می شود) محاسبه کنید، مقدار تولید قطعا بیش از مقدار نقدینگی رشد کرده است. در اینجا اما برخی به جای تولید اسمی، تولید را به سال پایه بر می گردانند تا اثر تورم را تا حدی در آن از بین ببرند. لذا تولید تعدیل شده را با نقدینگی اسمی مقایسه می کنند. یعنی یک مقدار ریالی که تقسیم بر یک عدد شده است را با یک مقدار ریالی اسمی بدون تقسیم بر آن عدد مقایسه میکنند. طبیعی است که چنین مقایسه ای به لحاظ ریاضی میان دو متغیر ناهمسان رخ داده است و حاوی خلأ محاسباتی است.
حال اگر تورم را همانگونه که از تولید تعدیل کردند از نقدینگی هم تعدیل کنند، نشان داده می شود که باز هم تولید بیش از رشد نقدینگی واقعی رشد کرده است.
پول گرا ها اما با مفهوم نقدینگی واقعی ارتباط برقرار نمی کنند. چون برایشان امکان ندارد که رابطه یک به یک بین تورم و نقدینگی را انکار کنند.
حال آنکه در نگاه ما هیچ رابطه یک به یکی میان این دو متغیر وجود ندارد. اینجا یکی از جاهایی است خلأ ریاضیات در تحلیلهای مفهومی پدیدار میشود. چرا که نتیجهای که بناست در مدل به آن برسیم، در میانه راه بر استدلال تحمیل میشود. لذا در حال اثبات این هستیم که اگر الف، پس الف. که البته این خاصیت منطق صوری و منطق ریاضی است که هیچ دلالت محتوایی نداشته باشد.
اما در فرض مقابل، میان نقدینگی اسمی و نقدینگی واقعی تفاوت وجود دارد. نقدینگی اسمی همان مقداری است که توسط مبادی خلق نقدینگی اعم از بانک مرکزی یا بانکهای عامل خلق میشود. اما نقدینگی واقعی، مقدار تورم دررفته نقدینگی است. نقدینگی واقعی در جایی معنابخش است که برای نقدینگی، هم شأن جبرانی و هم شأن محرک قائل باشید و نیز رابطه یکبهیک و ریاضی بین نقدینگی و تورم قائل نباشید. شأن جبرانی نقدینگی، همان به میزان تورم است. یعنی نقدینگی در یک مرحله تا جایی بالا میرود که تورمی که در اقتصاد به دلایل مختلف رخ داده است را جبران کند. من این نقدینگی را نقدینگی جبرانی یا منفعل مینامم (اگر دقت بفرمایید این مفهوم با مفهوم پول درونزا تفاوتهایی دارد که محل بحث آن اینجا نیست). به عنوان مثال برای واردات ۴ قلم کالایی که با ارز ترجیحی وارد می شد ۱۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ لازم داشتیم، با سیاست حذف ارز ترجیحی این ۱۸ میلیارد دلار به جای اینکه با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شود بایستی با ارز ۲۸۵۰۰ تومان وارد می شد. این بدین معنی است که برای واردات همان مقدار از این ۴ قلم کالا حدود ۴۴۰ همت نقدینگی بیشتر لازم است. این ۴۴۰ همت درواقع نقدینگی جبرانی است برای اینکه در همان سطح قبلی باقی بمانیم. همین امر در مورد مواد اولیه فرایند تولید نیز صدق می کند. با توجه به نوسانات ارزی سال گذشته، تولیدکننده برای حفظ سطح تولید قبلی نیازمند نقدینگی بیشتر است. اما بخشی از نقدینگی که صرف پیشبرندگی اقتصاد میشود را نقدینگی فعال مینامم. که این مقدار پس از آن هویدا میشود که تورم به طور کامل با نقدینگی جبران شده باشد. اتفاقی که در ایران نادر و در کشورهای غربی و کشورهای شرق آسیا به تواتر رخ داده است. هر دو بخش نقدینگی، چه بخش جبرانی و چه بخش فعال آن، میتواند به خوبی موجب تحرک تولید شود.
اما نکته دیگری که مطرح می کنند این است که مقدار اسمی و واقعی تولید در کشورهای دیگر با هم تفاوت چندانی ندارد. حال آنکه این دو مقدار در ایران متفاوت است. از این نیز برداشت می کنند که افزایش نقدینگی در ایران بر تولید واقعی اثرگذار نیست. در این استدلال علاوه بر مغالطه اول، یک مغالطه دوم نیز نهفته است. مغالطه دوم این است که رشد شدید نقدینگی در کشورهای دیگر را بر تفاوت این دو تولید اثرگذار نمی دانند اما در ایران اثرگذار می دانند. حال آنکه اگر نقدینگی موجب تفاوت دو تولید اسمی و واقعی در ایران شود، به طریق اولی باید موجب تفاوت این دو در کشورهای با رشد نقدینگی بالاتر هم بشود. حال آنکه این اتفاق نمی افتد.
از اینجای استدلال به بعد لیبرال ها و پول گراهای حزب اللهی از یکدیگر جدا می شوند.
لیبرال ها از این به بعد وارد بحث نمی شوند. اما پول گراهای حزب اللهی استدلال خود را با متغيرهاي ثالثی به جز تورم ادامه می دهند. لذا این دوستان هم از یک رابطه دو سویه، وارد رابطه ای با متغيرهاي بیشتر می شوند. عمری باشد آن استدلال ها را هم تقدیم خواهم کرد.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔹اقتصاد ایران امروز با یک پدیده تورمی متعارف مواجه نیست که با نسخههای متعارف بتوان درمانش کرد. ما با یک غارت سازماندهی شده مواجهیم که در یک سو هزارمیلیاردر(هَمتِر!) میآفریند و در سویی دیگر فوج فوج مردم را به ورطه فقر میکشاند.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
هدایت شده از دبیرخانه هماندیشی ها
🔹#هم_اندیشی_رمضانی
🔻نشست هشتم
💬 مسئله مهار تورم، رشد تولید
💢با حضور مهمان گرامی:
✔️ دکتر سیدیاسر جبرائیلی
(رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام)
✔️دبیر جلسه: سید امیرحسین حسینی
(پژوهشگر اندیشکده قصد)
——
🔸به میزبانی
🔻دانشگاه قم
🔸 و با مشارکت:
🔻ستاد پیشرفت جامع منطقهای
🔻 اندیشکده قصد
🔻 پژوهشکده مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت
🔻 پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام
🔻مرکز علوم نوین اسلامی(معنا)
____
🌐 https://eitaa.com/maana_hamandishi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹هدف از احتکار، گرانفروشی است. زمانی که احتکار با انحصار همراه شود، محتکر انحصارگر حاکم بلامنازع بازار خواهد شد و معیشت مردم را قربانی طمعوری و سوداگری خود خواهد کرد. ما امروز با پدیده احتکار ارز مواجهیم و باید آن را بشکنیم.
@syjebraily
هدایت شده از جهان آرا
📺 برنامه زنده جهان آرا
👈🏼 موضوع: سیاست های ارزی و نقش آن در مهار تورم
📌مهمان: دکتر حسین صمصامی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
✅ دوشنبه 28 فروردین 22:00
تکرار فردا 14:30
🆔 @ofogh_tv
🆔 @JahanaraOfoghtv
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اقتصاد؛ توتولوژی و نظریه مقداری پول.
چنانچه اقتصاددانان تعریف می کنند، تولید ملی، برابر با ارزش کل تولیدات یک کشور است.
در این معنا خواهیم داشت:
GDP=PQ
یعنی تولید برابر است با قیمت مجموع کالاهای تولید شده ضربدر مقدار تولید در یک کشور.
همه بازی نظریه مقداری پول از همین تعریف آغاز می شود (انشاالله در زمانی دیگر توضیح خواهم داد که همین تعریف تا چه حد مضحک است).
اگر طرف اول معادله فوق را در مقدار نقدینگی ضرب و تقسیم کنیم، به نظریه مقداری پول می رسیم.
یعنی:
M×(GDP/M) = PQ
و تعریف می کنند که عبارت داخل پرانتز، همان سرعت گردش پول است. یعنی اگر تولید را بر نقدینگی تقسیم کنیم، مشخص می شود که هر واحد پول در اقتصاد در طول یک سال چند بار در تولید چرخش می کند (که انشاالله توضیح خواهم داد که همین تعریف هم تا چه حد نادرست است).
از این نظریه در مکتب شیکاگو برای تبیین مقدار تولید و تورم استفاده می شود بی آنکه متغیر دیگری وارد بازی تورم و تولید شود.
تنها در اینجا در صدد تبیین یک توتولوژی هستم. یعنی ساخت معادلات اقتصادی با استفاده از منطق ریاضی و بر اساس نظریاتی که می توانند با نظریات دیگر جایگزین شوند. چنانچه متغيرهاي دیگری انتخاب شوند، نظریه کاملا متفاوت می شود.
نظریاتی که ساخته مفروضات ذهنی بخشی از اقتصاددانان است، به عنوان نظریات حاکم بر رفتار متغيرهای اقتصادی معرفی می شوند و به نحوی وانمود می شود که این نظریات اثبات شده هستند. حال آنکه تنها یک توتولوژی هستند.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi