متیو دسموند در کتاب «فقر ساخت آمریکا» تعبیر دقیقی دارد: «مشکل فقر در آمریکا کمبود منابع نیست».
آمریکا بزرگترین کیک اقتصاد جهان را دارد. اما طبق گزارش نابرابری در جهان (World Inequality Report) بیش از ۷۰ درصد ثروت این کشور در اختیار دهک دهم است. اینگونه است که میبینیم بیش از ۴۰ میلیون نفر از مردم آمریکا، بدون کمک غذایی قادر به ادامه زندگی نیستند.
اخیرا دیدم روزنامه جروزالم پست نیز درباره وضعیت رژیم صهیونیستی گزارش مشابهی نوشته است: «اسرائیل یک کشور ثروتمند است. تولید ناخالص داخلی سرانه آن، بیش از دو برابر میانگین جهانی است. اما جزو نابرابرترین کشورهای جهان است». (توضیح ضروری: اسرائیل کشور نیست، یک رژیم اشغالگر است).
این اعداد و ارقام و واقعیات، یک پیام دارد و آن اینکه ریشه فقر و نابرابری، در اندازه کیک اقتصاد نیست. اما جریان سرمایهداری یک آدرس انحرافی میدهد: برای رفع مشکلات معیشتی مردم، باید کیک اقتصاد بزرگ شود.
فرجام بزرگ شدن اقتصاد بدون توجه به مسئله عدالت، همین وضعی است که در آمریکا و رژیم صهیونیستی میبینید.
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دکتر سید یاسر جبرائیلی: علت قاچاق ارزانی کالا در ایران نیست، گرانی نامعقول ارز است
🔹قیمتگذاری در داخل باید ریالی و بومی باشد نه اینکه بر اساس قیمت دلاری و جهانی
🔹آیا راه مقابله با قاچاق، گران کردن کالاهاست؟
🔹علت قاچاق، ارزانی کالا در ایران نیست، گرانی نامعقول ارز است.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
برای پرینت تعدادی برگه به مغازهای مراجعه کردم. صنف مربوطه هزینههای سایزها و رنگهای مختلف پرینت را روی دیوار نصب کرده بود!
از فکاهیات اقتصاد ماست که در بخشی چون خدمات پرینت که مصداق بازار رقابتی است، قیمتگذاری داریم؛ اما تعیین نرخ ارز را به بازار انحصاری سپردهایم!
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این، به ابتذال کشیدن مفهوم عدالت است که اجازه دهیم عدهای از رانت ناشی از سیطره بر انفال و گرانسازی ارز، کاخنشین شوند و بعد، مدعی شویم که میخواهیم گاز و بنزین را گران کنیم تا کاخنشینان از گاز ارزان برای گرمایش استخرشان و بنزین ارزان برای خودروهای متعددشان بهرهمند نشوند...
@syjebraily
هدایت شده از هاد
نابودی کسب و کار از محاسن بازار آزاد است!
🔸در حالی که شرکتهای خارجی به عراق هجوم میآوردند، ماشینآلاتِ دویست شرکت دولتی عراق عاطل مانده بود و به علت خاموشیهای طولانی برق، گرد و خاک می خورد. بزرگترین موسسات عراق نمیتوانستند حتی یک پیمان دست سوم هم در بازسازی کشور خود به دست آورند.
🔸شرکتهای آمریکایی ترجیح میدادند مواد اولیه خود را، مانند کارگران خود، به قیمتی تا ده برابر قیمت داخلی، از خارج وارد کنند. یکی از دستورات اقتصادی بازار آزادی برمر مربوط به منع بانک مرکزی عراق از دادن اعتبار به بنگاههای اقتصادی دولتی عراق بود.
🔸 موسسات خصوصی عراقی که تاب رقابت با واردات سرازیر شده از مرزهای گشوده شده را نداشتند، دسته دسته تعطیل میشدند. در گردهمایی بازرگانان عراقی به آنها گفته شد که این امری بدیهی است که کسب و کار آنها در برابر رقابت خارجی از بین برود، اما این نابودی یکی از محاسن بازار آزاد است. فقط بهترین شما ادامه حیات خواهد داد. چه اشکالی دارد؟ کسی که دارد میمیرد مستحق مردن است.
🔸عراقیها بازسازی تحت هدایت شرکتهای بزرگ را شکل نوین چپاول میدیدند. میزان مقاومت مردم در مقابل این نوع بازسازی افزایش پیدا می کرد و نظامیان خارجی با سرکوب بیشتر به آن پاسخ میدادند.
🔸از منظر بسیاری از عراقیها طرح امریکا برای خصوصیسازی شرکتهای دولتی عراق، اقدام جنگی دیگر آمریکا تلقی می شد و می گفتند اگر مجبور شویم کارخانهها را به آتش می کشیم اما نمی گذاریم خصوصیسازی رخ دهد.
#دکترین_شوک ۴۲
@haad1442
هدایت شده از هاد
علت تورم در ایران
🔸 نقش دولت در اقتصاد نه رهاسازی نئولیبرالیستی است و نه دولت گرایی کمونیستی، بلکه دولت باید از تصدیگری به حامی، هادی و ناظر بر بخش خصوصی تغییر نقش دهد.
🔸 دولت باید بین منافع بخش خصوصی و تامین منافع عمومی پیوند برقرار کند و آنها را در یک امتداد قرار بدهد.
🔸از الزامات تثبیت جایگاه دولت در نقش حامی، هادی و ناظر، داشتنِ سیاست صنعتی و اشراف بر جریان پول، کالا و فعالیتهای اقتصادی است.
🔸 "اسلام فعالیت اقتصادی را آزاد می داند منتهی برای دولت در اشراف و نظارت بر این حرکت آزاد، اختیارات بی حد و حصر قائل است". (مقام معظم رهبری-۱۳۶۴)
🔸 تحریم و نقدینگیِ ناشی از کسری بودجه هر دو آدرس غلطیست که در خصوص علت تورم می دهند، زیرا تحریم برای آسیب زدن به درآمدهای ارزی کشور و اختلال در تجارت خارجی وضع شده، ولی میبینیم از سال ۹۰ تراز تجاری ما مثبت بوده و مشکلی در تامین ارز برای واردات نداشتیم.
🔸نقدینگی و کسری بودجه معلول تورم هستند نه علت آن! زیرا دولت بزرگترین مصرف کننده است و با تورم روزبه روز دولت کسری بودجه بیشتری پیدا میکند.
🔸تورم دو نوع است. جاذبه تقاضا و فشار هزینه
علت تورم ناشی از جاذبه تقاضا همان نقدینگی است؛ پول زیاد در دست مردم تقاضا ایجاد میکند، اما وقتی میزان عرضه کالا ثابت است تورم ایجاد میشود. حال آنکه نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی در ایران ۷۴ درصد است و میانگین جهانی ۱۴۳ درصد است. پس پول در دست مردم زیاد نیست بلکه بالعکس تولید ما از کمبود نقدینگی رنج می برد.
🔸تورم در ایران ناشی از فشار هزینه است، که در اثر بالا رفتن هزینه تولید ایجاد می شود. به عبارتی هزینه مواد اولیه و عوامل تولید افزایش مییابد، قیمت کالا بالا رفته و تورم ایجاد می شود.
🔸 دو محرک اصلی تورم در ایران نرخ ارز و قیمت مواد اولیه است.
#قدرت_و_پیشرفت ۱۱
@haad1442
گفتم کاسبیتان چطور است؟
گفت بد! شاید ۱۰ درصد گذشته...
گفتم خب مردم قدرت خرید ندارند. فکر میکنی چرا؟
گفت بخاطر تورم.
گفتم علت تورم چیه؟
گفت پول چاپ میکنند...
گفتم گوشی چجوری گرون میشه؟ گفت با دلار...
@syjebraily
✨️خاکشیریسم...
دکتر علی شریعتی
در زمان قدیم که حمامها چهل ستون چهل پنجره بود، دلاکها تمام علوم را دارا بودند و معمولا مورد مشورت همه شخصیتها قرار میگرفتند. چون در یک حالتی مشتری در اختیار دلاک واقع میشد که کاملا تسلیم او بود. مدت حمام هم طولانی بود. بنابراین درد دلها و اسرار مشتری در ضمنی که دلاک مشغول کیسه کشیدن او بود باز میشد.
یک روز یک مشتری، در حالیکه زیر دست دلاک بود با او درد دل میکرد و میگفت: مدتی است کمرم درد میکند و شبها نمیتوانم بخوابم و هر دوائی هم که خورده ام نتیجه نداده...
دلاک گفت: اتفاقا دوای این خیلی ساده است. شما یک سیر خاکشیر بگیرید و شب در آب نم کنید و بگذارید تا صبح خیس بخورد بعد صبح ناشتا میل میکنید. همین!
مشتری هم اظهار تشکر کرد.
پس از مدتی مشتری گفت: نمیدانم علامت پیری است! چشمم کم نور شده، دکتر میگوید باید عینک بزنی، و عینک هم برای من قابل تحمل نیست. نمیدانم چکار کنم. چشمم به خط قران نمیگیرد.
دلاک بی درنگ حرف او را میبُرد و میگوید: اتفاقا امتحان شده شما یک سیر خاکشیر میگیرید، شب نم میکنید و ناشتا پیش از صبحانه میل میکنید. سه شب این کار را بکنید افاقه میکند.
باز مدتی میگذرد. مشتری یک سری مرض دیگر میگوید و دلاک هم برای همه خاکشیر را تجویز میکند.
در آخر مشتری برای اینکه مسیر صحبت را عوض کند، میگوید: زندگی ها خیلی عوض شده ,با همین حقوق و با همین درآمد چند سال پیش من یک زندگی مرفهی داشتم، حالا درآمدهائی هم بر حقوقم اضافه شده، بازهم هشتم گرو نهم است. بطوری که از چشم طلبکارها اصلا نمیتوانم از خانه بیرون بیایم!
دلاک میگوید: یک سیر خاکشیر شما نم میکنید و...
مشتری اعتراض میکند که این چه جور دوائی است که هم به درد کمر درد، هم به درد چشم میخورد و هم به درد قرض؟!
دلاک توضیح میدهد که: سی سال تمام است من هر شب یک سیر خاکشیر نم میکنم، صبح ناشتا میخورم، و تا حالا هیچ بدی از آن ندیده ام! مکتب اصالت خاکشیر (خاکشیریسم).
@syjebraily
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⏱صفر تا صـد ماجرای «قیـمت بنزیـن» در ایـران
📺 نسخه ویدئویی- در برنامه جدال توضیح دادم که:
1️⃣ افزایش قیمت بنزین چه اهدافی دارد و چرا به اهدافش نمیرسد؟
2️⃣ چرا ابزار قیمتی در شرایط فعلی ناکارآ و غیراثربخش است؟
3️⃣ یارانه پنهان داریم یا مالیات پنهان؟
4️⃣ حامیان افزایش قیمت بنزین چه ابعادی را نمیبینند؟
5️⃣ ریشه قاچاق چیست؟
🎙لینک نسخه صوتی: https://eitaa.com/economics_finance/374
@Economics_Finance
جمهوری اسلامی، یک هسته سخت دارد که موجد آن، نه ترس و نه طمع، بلکه ایمان ناب به معارف انقلاب اسلامی است؛ و همین ایمان است که از این هسته، سپری پولادین در برابر فتنهها ساخته است.
سرکوب این هسته سخت بابت عمل به ایمانش به معارف انقلاب، فقط یک پیام دارد...
@syjebraily
امیرالمؤمنین میفرمود: «و لایحمل هذا العلم الّا اهل البصر و الصّبر». اول، بصیرت، هوشمندی، بینایی، قدرت فهم و تحلیل؛ و بعد، صبر و مقاومت و ایستادگی. از آنچه که پیش میآید، انسان زود دلش آب نشود. راه حق، راه دشواری است.
تمام قدرتمندان و ستمگران عالم آمدند، بر تل باطل چیزی افزودند. همه شیطانصفتان در طول تاریخ و در زمان ما آمدند، بر این سد باطل چیزی اضافه کردند. حق میخواهد این تل را از سر راه بردارد و این سد را بشکافد؛ کار آسانی نیست، کار سختی است. تحمل و صبر و ظرفیت و رجوع به قدرت نفسانی و جوشندگی از درون لازم دارد، تا انسان بتواند راه حق را برود. البته وقتی که انسان توانست راه حق را هموار کند، آنوقت زندگی، زندگی لذتبخشی است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢ما برای مشارکت دادن مردم در اقتصاد -که راز جهش تولید است- یک بدیل برای نظام سرمایهداری میخواهیم. این بدیل، یک «سیستم تولید کوچک مقیاس فناوری پایه» است.
سرمایهداری، بردهداری نوین است؛ و فناوری میتواند کاتالیزور گذار از #سرمایهداری به #آزادی باشد.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
✨فقر و مسئله عدالت...
گاهی در ادبیات آنها که متولی مبارزه با فقرند یا منادی برقراری عدالت، این دو مفهوم خلط میشود. گاهی آنکه فقیری را به نوا میرساند، با تصور برقراری عدالت آرامش مییابد. اما رفع فقر متفاوت از برقرای عدالت است. فقر، معضلی است که باید رفع شود، اما آنچه عدالت میخواهد با آن مبارزه کند، استضعاف است. مستضعف کسی است که ضعیف نگه داشته شده، به هر دلیلی از امکانات و ضروریاتی که شرط لازم حرکت در مسیر پیشرفت است، بازمانده و از توان و امکان ایستادن و پیش رفتن محروم شده است. عدالت میخواهد مستضعف امکان برابر با دیگران برای پیشرفتن برای فراهم کردن یک زندگی مطلوب به دست خود و برای خود بیابد. این است که فقر شاید با توزیع خوراک و پوشاک و تبلت برطرف شود- و باید بشود- اما آن را نباید با برقراری عدالت اشتباه گرفت.
برقراری عدالت و خروج مستضعفان از استضعاف، مستلزم کمک نظام سیاسی و حرکت نظام سیاسی در این جهت است. لذا نباید کمک به مستضعفان محدود و منحصر به صدقات و کمکهای مردمی و خیریهها شود. اقتضای #عدالت این است که نظام سیاسی از محل #منابع_عمومی برای رفع استضعاف هزینه کند. و قاعدتا در این هزینهها، ضمن اینکه رفع فقر در دستور کار میگیرد، اما باید توجه به این شود که هدفی دیگر که بزرگتر و والاتر است، رفع استضعاف برای برقراری عدالت است.
@syjebraily
برادر گرانقدر جناب آقای دکتر پزشکیان
سلام علیکم
صلاح خودتان و کشور در پرهیز از تعدیل است
وفقکمالله تعالی
@syjebraily
🔹در جامعه اسلامی، همه انسانها باید از رفاه، آسایش، امنیت و زندگی کافی برای آسایش خیال برخوردار باشند؛ که نه در تمدن مادی غرب چنین چیزی وجود دارد و خواهد داشت، و نه در تمدن کمونیستی. نمونه هم صدر اسلام است و برای رسیدن به آن، احکام الهی و اسلامی کافی است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌از پاسدار تا پرستار ایرانی دستمزد ریالی میگیرند.
چرا منابع و ثروتهای خدادادی این کشور به این ملت به قیمت جهانی و نرخ دلار فروخته میشود؟ چرا هزینههای ملتی که به ریال درآمد دارد، دلاری شده است؟
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
هسته سخت انقلاب همان است که برای وحدت سرزمینی، سیاسی و فرهنگی ایران بی هیج چشمداشتی جان داده و میدهد و خواهد داد. آنچه ما از آن نگرانیم، وحدت اقلیتی از ثروتمندان این جناح و آن جناح برای جراحیهای اقتصادی، دلاریسازی و گرانسازی سفره و معیشت مردم است.
@syjebraily
فروش دلاری منابع ملی به ایرانیان، باعث شده ملتی که دخلش به ریال است، خرجش به دلار شود. این نامعادله، مردم، دولت و تولید پائیندست را تهیدست کرده و برای خامفروشانِ دلاردار و دلاریفروش زندگیهای افسانهای ساخته است. یا از این اقتصاد #دلارزدایی کنید، یا کاملا آن را #دلاریزه کنید.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سخنرانی رویداد عصر پیشرفت، خساراتی که دلاریزه شدن اقتصاد ایران به مردم، تولیدکنندگان و دولت وارد کرده است را شرح دادهام.
✨به کانال دکتر سید یاسر جبرائیلی در ایتا بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/890109952Cc8072c06f8
هدایت شده از خبرگزاری بسیج استان قم
🔻 برگزاری کلاس های دوره خط امام (ره)
🔸آشنایی با مبانی اعتبار فردی و کار تشکیلاتی
🔹با حضور استاد سید یاسر جبرائیلی «عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص» در دوره خط امام
🔹خبرگزاری بسیج استان قم🔹
👇تنها مرجع رسمی اخبار بسیج و سپاه استان قم👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/865206465Cafebe35a6f
🔺#قم_سرآمد_شهادتوسرافرازی
🔻#قم_شهر_قیامواقامه
🔻دلاریزه شدن، یعنی ایفای کارکردهای پول ملی توسط یک ارز خارجی.
لذا دلارزدایی به این معنی نیست که دلار را حذف و یورو یا یوآن را جایگزین آن کنیم. #دلارزدایی یعنی سلب کاردهای پول (واسطه مبادله، ذخیره ارزش و واحد سنجش) از ارز خارجی و منحصر کردن این امور به ریال.
✨مراد از دلارزدایی چیست؟
@syjebraily
ساختار تولید ما مبتنی بر حمایت یارانهای از بالادست و جنایت دلاری علیه پائین دست است. خروجی این ساختار، نمیتواند جز خامفروشی، ارزشافزوده اندک، اشتغالزایی کم، رشد ناچیز و تورم بالا باشد. تولیدکننده پائیندست که فولاد ایرانی را ۴۶ درصد بالای قیمت جهانی میخرد، محکوم به فناست.
@syjebraily
جیمز کواک (James Kwak) استاد دانشگاه کانکتیکات در این کتاب یک پرسش اساسی مطرح کرده و پاسخی دقیق، مستدل و مستند به آن داده است:
- علم اقتصاد چقدر به کار زندگی واقعی میآید؟
+ هیچ کاربردی ندارد، جز خدمت به ثروتمندان و قدرتمندان.
@syjebraily