مِن الحیّ القَیّوم الّذی لایموت إلی الحی القیّوم الّذی لایَموت.
أمّا بعد،
فإنّی أقول لِلشیء کُن فیَکون و قدجعلتک تقول لِلشّیء کُن فیَکون...
@syjebraily
5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مبارزه واقعی، مبارزه برای کسب قدرت از طریق انتخابات نیست. مبارزه واقعی یعنی هدایت قدرت، یعنی اعمال فشار به دستگاه های جمهوری اسلامی برای حرکت در ریل انقلاب اسلامی| ۱۶ آذر ۱۳۹۶
@syjebraily
✨(رانت، فساد، قاچاق)+(بیماری!)= گرانسازی
یک مقام اجرایی گفته است: «ایرانیها ۱.۵ برابر مردم جهان روغن و شکر مصرف میکنند که ضررهای جبرانناپذیر به سلامتی جامعه و اقتصاد کشور وارد میکند».
در اینکه عمده روغن و شکری که ملت ما مصرف می کنند، مضر است، تردیدی نیست. درباره اینکه چرا مضر هستند و میتوان روغن و شکری مصرف کرد که مضر نباشد هم «فعلا» عرضی نیست. لکن سوال اینجاست که هدف از طرح این ادعا که ایرانیها زیاد روغن و شکر مصرف میکنند چیست و راهکاری که پیرو این ادعا مطرح می شود، چیست؟
به تجربه دریافتهایم که آقایان راهکار «کاهش مصرف» را «افزایش قیمت» میدانند. لذا سخنانی نظیر مصرف زیاد است و مضر است را باید مقدمه گران سازی دانست.
همین امسال، ارز 28500 برای شکر حذف شد و قیمت آن 50 درصد افزایش یافت. اما از آنجائیکه ارز نیما از ابتدای فروردین 1403 تاکنون از 40 هزار تومان به 48 هزار تومان افزایش یافته است، قیمت شکر نیز علی القاعده باید متناسب با آن افزایش یابد. این است که به نظر میرسد مصرف زیاد شکر توسط ایرانیان و مضر بودن آن برای بدن، مقدمه گرانسازی است.
روغن نیز فعلا با ارز 28500 وارد میشود و چون مضر است و ایرانیان زیاد مصرف میکنند، یک راهکار عملی می تواند حذف ارز 28500 واردات روغن باشد تا سلامت مردم تامین شود و «بیمار» نشوند.
نتیجه اینکه به عبارات «رانت» و «فساد» و «قاچاق» برای گرانسازی، میتوانید «بیماری» را هم اضافه کنید.
اما آیا واقعا ایرانی ها 1.5 برابر مردم دنیا شکر و روغن مصرف می کنند؟ فرصت بررسی هر دو مورد را نداشتم. شکر را بررسی کردم. مصرف سرانه شکر توسط مردم ما، روزانه حدود 33.5 گرم است. آقای برادر گفته است «ایرانیها 1.5 برابر مردم جهان شکر مصرف می کنند». 1.5 برابر مردم جهان، یعنی در همه جای دنیا مصرف شکر باید حدود 22 گرم در روز باشد. با نیم نگاهی به رنگ بندی نقشه مصرف شکر در جهان می توان دریافت که این ادعا صحیح نیست.
آمار صحیح این است: ایرانیها حدود 1.5 برابر «میانگین جهانی» شکر مصرف میکنند. میانگین جهانی حدود 24 گرم در روز است که این میانگین، شامل کشورهای فقیر جهان نیز هست. سرانه مصرف شکر کشورهای پیشرفته، 35.5 گرم است که می توانید جدول مربوطه را در این گزارش OECD ببینید.
سوال آخر: ذینفع گرانی شکر که نتیجه گرانی ارز است، کیست؟ پاسخ: دلارداران و دلاری فروشان! همانها که پولشان زیادی میآید و هوس خوانندگی به سرشان میزند...
@syjebraily
✨ رویای بر باد رفته
مرکز تحقیقاتی Investopedia در گزارش سال 2024 خود که اخیرا آن را منتشر کرده، محاسبه کرده است که تحقق «رویای آمریکایی» (American Dream) حدود 4.4 میلیون دلار هزینه دارد و این رقم، یک میلیون دلار بیش از کل درآمدی است که یک شهروند عادی آمریکا در تمام عمر خود کسب می کند.
مرکز Investopedia رویای آمریکایی را اینگونه تعریف کرده است: ذخیره پول کافی برای بازنشستگی، خرید یک خودرو، برگزاری مراسم عروسی، داشتن دو فرزند، خرید یک خانه، نگهداری از حیوان خانگی، سالی یک بار سفر تفریحی، تشییع جنازه.
هزینههایی نظیر خوراک و پوشاک و درمان و بیمه و هزینههای خودرو و دیگر ضروریات در این محاسبات گنجانده نشده است.
این فاجعه در بزرگترین اقتصاد جهان و قدرتمندترین کشور دنیا، یک پیام مهم دارد و آن اینکه مکاتب بشری، به وعده بهشت زمینی که برای بشر داده بودند، نتوانستند عمل کنند.
نظام سرمایهداری لیبرال، آزادی و رفاه به ارمغان آورد، اما نه برای همه مردم، بلکه برای یک اقلیت یک درصدی؛ و اکثریت مردم از تامین هزینههای اولیه یک زندگی معمولی نیز عاجزند.
حال سوال اساسی ما این است که چرا ما از سرنوشت نظام سرمایه داری درس عبرت نمیگیریم؟ چرا نظامات اقتصادی و فرهنگی خود را طبق الگوهای غربی چیدهایم که سرنوشت آنها به روشنی پیش چشمان ماست؟
غربزدههای ایرانی همواره مدعی بوده اند که با دین نمیتوان دنیا را آباد کرد. دیدیم که بدون دین، دنیا هم ویران شده است.
باید به ارزش های اصیل انقلاب اسلامی بازگردیم. آرمان انقلاب اسلامی، حیات طیبه انسان است که هم دنیایش را آباد می کند و هم آخرتش را.
@syjebraily
9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همه نظامات سرمایهداری غربی را پذیرفتهایم و در عین حال متعجب هستیم که چرا وضع خیابانهای ما چنین است؛ بعد میگوئیم آقای رادان شما بروید جمعش کنید!
@syjebraily
خروجی راهکارهای دیروزشان شده است فجایع امروز.
بلاتردید راهکارهای امروزشان نیز فجایع فردا را رقم خواهد زد.
میگوئیم این راه غلط را که بیش از سه دهه پیمودهاید، عوض کنید!
میگویند راهکار شما فاجعهبار است!
برای درس نگرفتن از راه طی شده و نفی راه ثالث، فقط یک دلیل متصور است: برنامه.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
طی یکی دو هفته اخیر قیمت برخی محصولات پتروشیمی و ظروف یک بار مصرف بیش از 25% افزایش یافته است.
اثر ناتوانی سیاستگذار در مدیریت بازار ارز و تبعيت او از نرخ ارز قاچاق را مردم با تمام وجود در سفره شان احساس میکنند.
@DrRezaGholami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌اگر بخواهم یک اولویت برای کشور ذکر کنم، احیای اقتدار از دست رفته دولت است. دولت فاقد اقتدار، قادر به هیچ گونه برنامهریزی برای پیشرفت کشور نیست.
در میانه جنگ اقتصادی و نظامی، آرایش جنگی لازم است، نه آنارشی.
@syjebraily
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞صوت| ریشه گرانیها در اقتصاد ایران و راهکار خروج از بحران
@syjebraily
تدین منهای روحیه انقلابی، با گوشهگیری و انزوا و عدم تحرک هم میسازد؛ اما تدین با روحیه انقلابی - که همان دین خالص و ناب و صحیح و قرآنی است - روحیه و حالتی را با خودش همراه دارد که فداکاری و ایثار و ابتکار و کوچک شمردن موانع و اتکای به خود و اعتماد مطلق و توکل به خدای متعال در آن هست| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
درحالیکه گروهک کودککش به پشتوانۀ آمریکا تهدید به حملۀ نظامی میکند، دولت هم با افزایش مداوم نرخ ارز نیما (که امروز ۴۹ هزار تومان را رد کرد)، سفرۀ مردم را تحدید میکند!
جدول زیر پیشبینی قیمتها با رسیدن نرخ نیما به ۵۵ هزار تومان (هدفگذاری بانک مرکزی) را نشان میدهد.
#نفوذ
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de