💫 گفت و گو با روزنامه فرهیختگان درباره قطعنامه شورای حکام آژانس| بخش دوم
✴نظم بینالمللی تغییر کرده است؛ نظمی که شورای امنیت در رأس آن بود دیگر وجود خارجی ندارد. امروز آشکار شده تحریمهایی که به بهانه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای علیه ما وضع شد، درواقع تحریمهایی برای جلوگیری از دستیابی ایران به دانش هستهای بوده است. شاهد بزرگ این مدعا، تحریمهایی است که آمریکا علیه چین در زمینه نیمههادیها و ریزپردازندهها وضع کرده است. جنگ، جنگ فناوری است. هر کشوری که درطول تاریخ در رقابتهای بینالمللی در صدر قرار گرفته، در فناوریهای عصر خود برتری داشته است. ما نهتنها باید در دانش هستهای برتری بیابیم، باید توجه کنیم امروز دیگر ابتدای قرن بیستویکم نیست. به همان دلیلی که سراغ دانش هستهای رفتیم و سرمایهگذاری قابلتوجهی روی آن کردیم، باید بهسمت فناوریهای نوین بهویژه ریزپردازندهها و نیمههادیها برویم و جزء کشورهای پیشرو باشیم. در همین مسیر، باید منتظر باشیم به همان دلیلی که در قضیه هستهای مقابلمان سنگاندازی شد، اینجا هم با تحریم و سنگاندازی و خرابکاری مواجه شویم. اینها واقعیتهای جهان ماست. نگاههای فانتزی و آرمانگرایانه به محیط بینالملل، به خسارات محضی نظیر برجام ختم میشود. از این تجربه گرانبها درس بگیریم و از یک سوراخ، دوبار گزیده نشویم.
✴عرض آخر اینکه مبادا این جنجالی که بر سر قطعنامه آژانس راه افتاده و احتمالاً با فعال شدن مکانیسم ماشه تشدید شود، ما را دچار خطای محاسباتی کند و دوباره دیپلماسی التماسی را برای رفع تحریمها آغاز کنیم. در دوره روحانی، کشور یا معطل امضای برجام بود یا معطل اجرای برجام یا معطل احیای برجام. این تجربه کفایت میکند و ایران باید اولاً برنامههای اقتصادی خود را فارغ از تحریمهای آمریکا پیش ببرد و ثانیاً در اکتبر 2025 یعنی مهر 1404 محدودیتهای قطعنامه 2231 را پایانیافته تلقی کند و برنامه هستهای خود را توسعه دهد؛ چه مکانیسم ماشه اجرا شود و چه نشود.
❇متن کامل این گفت و گو را در این لینک مطالعه فرمائید.
@syjebraily
38.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 گزارش صدا و سیما از یادواره شهید سید مهدی موسوی در الیگودرز
@syjebraily
💫 صفحه اختصاصی سید یاسر جبرائیلی در خبرگزاری فارس راه اندازی شد
https://farsnews.ir/syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
11.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیشبینی چهار سال پیش دکتر جبرائیلی: بایدن نمیتواند به برجام بازگردد/ راهبرد مذاکره، بخشی از راهبرد فشار است...
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
سورن برندز در فصلی از کتاب «نئولیبرالیسم جهشیافته» (Mutant Neoliberalism) با تحلیل آثار رسانهای فریدمن به ویژه سریال تلویزیونی او یعنی «آزاد برای انتخاب»، به خوبی نشان داده است که نئولیبرالیسم، ذاتا یک جنبش پوپولیستی است.
ما با «علم» طرف نیستیم...
https://doi.org/10.5422/fordham/9780823285716.003.0003
@syjebraily
✨قیمتهای جهانی کاهش یافت، اما قیمتهای ایرانی افزایش یافت!
این خبر را بخوانید...
میگوید با افزایش نرخ دلار، قیمت پایه ۸۲ درصد محصولات پتروشیمی برای فروش به داخل، افزایش یافت.
پتروشیمیها محصولاتشان را با فرمول "قیمت جهانی×نرخ دلار" در داخل کشور میفروشند. قاعدتا اگر قیمت جهانی کاهش یابد، باید قیمت محصولات نیز کاهش یابد. اما با افزایش قیمت دلار، قیمت محصول نه تنها به اندازه کاهش قیمت جهانی کاهش نمییابد، بلکه افزایش نرخ دلار به قدری زیاد است که موجب افزایش قیمت محصول میشود.
این جریان، لشکری از اقتصاددان رذل به خط کرده است که اولا فروش دلاری محصولات اینها را توجیه کنند، ثانیا افزایش نرخ ارز را توجیه کنند. این شرکتها به سودهای نجومی برسند و مردمی که درآمد ریالی دارند، روز به روز فقیرتر شوند.
جنگ اقتصادی ما با آمریکا، در خارج از مرزها نیست. در آن جنگ پیروز شدهایم و در ۷ ماهه امسال، بالای ۶۰ میلیارد دلار صادرات داشتهایم. جنگ اقتصادی اصلی، در داخل کشور و با ذینفعان حاکم شدن دلار آمریکا بر اقتصاد ایران است. در این جنگ نیز به حول الهی پیروز خواهیم شد. شرط این پیروزی، آگاهی و همراهی مردم است. نباید اجازه بدهیم این جریان دلاردار و دلاریفروش، مشکلات مردم را به گردن تحریم و جنگ و... بیندازد و به مسئولان نظام آدرس غلط بدهد. مردم را از دلاریزه شدن اقتصاد ایران آگاه کنید، و دلارزدایی از اقتصاد را از مسئولان مطالبه کنید.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
تازه بخش عمده GDP ما بدلیل گستردگی اقتصاد زیرزمینی، محاسبه نمیشود.
دولت در ایران کوچک است ولی عدهای که منافعشان در فرار مالیاتی و در رفتن از نظارت ها است، رسانه ها، مجلسیها و کارگزاران دولتی را میخرند و افسانه بزرگ بودن دولت را ترویج میدهند.
سیاستها را ذینفعان مینویسند.
@DrRezaGholami
این گزارش مهم پارلمان انگلیس را بخوانید: ۲۰ درصد مردم انگلیس در فقر نسبی و ۱۸ درصد مردم این کشور در فقر مطلق هستند.
سوال: ریشه این میزان فقر چیست؟ کیک اقتصاد انگلیس کوچک است؟ یا مشکل انگلیس، کمبود منابع است؟
نئولیبرالیسم، معیشت میسوزد و نابرابری میسازد.
https://commonslibrary.parliament.uk/research-briefings/sn07096/
✨از ترکیه تا آرژانتین؛ جعل روایت برای الگوبرداری
آیا آنگونه که نئولیبرالهای ایرانی مدعیاند، خاویر میلی اقتصاد آرژانتین را نجات داده است؟
در این یادداشت که در خبرگزاری فارس منتشر شده، به این پرسش پاسخ دادهام.
https://farsnews.ir/syjebraily/1732561981922540515
✨ تورم در آرژانتین کاهش یافت؟
بزرگترین روایت کذب نئولیبرالهای ایرانی از وضع آرژانتین، درباره کنترل تورم است. شنیدم یکی از مبلغان این جریان گفته است که خاویر میلی تورم 200 درصدی را به 2 درصد رسانده است! اما واقعیت چیست؟ واقعیت این است که نوامبر 2023 یعنی ماه قبل از روی کار آمدن خاویر میلی، تورم سالانه آرژانتین 160 درصد بوده و در اکتبر 2024 یعنی پس از گلکاریهای خاویر میلی، نرخ تورم سالانه 193 درصد شده است!
متن کامل این یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید.
https://farsnews.ir/syjebraily/1732561981922540515
✨ افزایش نرخ فقر در آرژانتین
در پایان سال 2023 یعنی سال قبل از روی کار آمدن خاویر میلی، نرخ فقر در این کشور 41.7 درصد بود که تنها شش ماه پس از اجرای بسته سیاستی نئولیبرال، این رقم به بیش از 53 درصد رسید. بلاتردید، با مشخص شدن آمار نیمه دوم 2024، نرخ فقر از این رقم نیز فراتر خواهد رفت.
متن کامل این یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید.
https://farsnews.ir/syjebraily/1732561981922540515
✨تولیدات صنعتی آرژانتین پس از شوکدرمانی خاویر میلی
نرخ رشد تولیدات صنعتی آرژانتین که طی 18 ماه از 24 ماه 2022 و 2023 مثبت بود، در کل دوره خاویر میلی منفی ثبت شده است.
متن کامل این یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید.
https://farsnews.ir/syjebraily/1732561981922540515