🔹️پمپئو با اشاره به مقصد کشتی آدریان دریا سوال کرده است که آیا جهان ایران را درباره تحویل نفت به سوریه مسئول خواهد شناخت؟
🔸️روزی روزگاری ابرقدرتی وجود داشت به نام آمریکا؛ عادت به یکجانبهگرایی داشت، به تصمیم و اقدام فارغ از آنچه دیگر ملتها میاندیشند و میگویند.
افول آمریکا با التماسش به جهان برای مسئول شناختن ایران به دلیل تخطی از تحریمهایش، هویدا شد.
http://yon.ir/KsmEX
@syjebraily
⚡️جنگ با تولید به نام حفاظت از محیط زیست
🔹سال ۱۳۹۲ هیئت وزیران به بهانه حفظ محیط زیست تردد قایقهای صیادی با موتورهای دو زمانه را در دریا ممنوع میکند. به دلیل فقدان زیرساختهای فنی و اقتصادی، صیادن نمیتوانند موتورهای چهارزمانه تهیه کرده و جایگزین کنند. در نتیجه دوازده هزار قایق که مالکان آنها عموما از اقشار ضعیف هستند، یا از کار بیکار شدهاند، یا هویت خود را پنهان کردهاند که شناسایی نشوند و مشکلات امنیتی به بار آوردهاند.
پس از شش سال، هیئت وزیران تصویب کرده است که به دارندگان موتورهای دو زمانه، سه سال فرصت جایگزینی داده شود. سوال این است که وقتی در شش سال گذشته این اتفاق رخ نداده، در سه سال آینده رخ خواهد داد؟
🔸پیشنهاد من این است که به جای تعیین سه سال سقف زمانی برای صاحبان قایقها، سه سال بازه زمانی برای وزارت دفاع، وزارت صمت و وزارت عتف تعیین شود تا با مشارکت علمی-صنعتی، موتور چهارزمانه تولید شود. پس از تولید، به صیادان تسهیلات داده شود تا موتور قایقهایشان را تعویض کنند.
اما بر فرض پذیرش این پیشنهاد، پرسش اینجاست که چه کسی پاسخگوی حجم گسترده خسارات امنیتی، اقتصادی و اجتماعی این طرح فانتزی در شش سال گذشته است؟ موتور چهارزمانه حتما از نظر محیط زیستی بهتر است، اما وقتی برای تامین آن تدبیری نشده، آیا باید ۱۲ هزار قایق یا از دور خارج شوند یا رو به فعالیت مخفی و قانون شکنی بیاورند؟
من اگر جای آقای روحانی بودم، هر طرح و پیشنهادی که از طرف سازمان محیط زیست ارائه میشد را حتما به وزارت اطلاعات و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارجاع میدادم تا از زوایای امنیتی آن را بررسی کنند و فجایعی این دست به بار نیاید.
@syjebraily
✨از در بیرون شدند، از پنجره بازگشتند!
سال گذشته دولت لایحهای تقدیم مجلس کرد که بر اساس آن، هفت منطقه آزاد جدید و ۱۲منطقه ویژه اقتصادی تشکیل میشد. مجلس این لایحه را تصویب کرد اما لایحه در هیئت عالی نظارت مغایر با سیاستهای کلی نظام تشخیص داده شد و از دستور کار خارج شد. با وجود این، جریانی که به دنبال توسعه بیمنطق مناطق آزاد است، از در بیرون شد، اما از پنجره بازگشت. این بار آقایان "افزایش مساحت" مناطق آزاد را به جای "ایجاد مناطق جدید" در دستور کار قرار دادهاند. هیئت وزیران اخیرا تصویب کرده است که مساحت منطقه آزاد ارس از ۵۱هزار هکتار به حدود ۷۲هزار هکتار افزایش یابد. تصمیمی که مساحت منطقه آزاد ارس را هفت برابر مساحت اولیه خواهد کرد.
مناطق آزاد که با ادعای توسعه صادرات ایجاد شده بودند، متاسفانه تبدیل به دروازه واردات، شفافیتگریزی، فرارهای مالیاتی و انواع خسارات به اقتصاد کشور شدهاند.
بررسی آمارهای موجود نشان میدهد واردات از این مناطق در یک بازه زمانی ۱۱ساله، هفت برابر صادرات آنها بوده است. همچنین بودجه این مناطق به شدت وابسته به فروش زمین، دریافت عوارض واردات کالا و فروش کارت مسافرتی بوده و فعالیت مولد چندانی در اینها صورت نمیگیرد. این مناطق در نسبت با "مناطق غیر آزاد"، کارنامه بسیار ضعیفتری نیز در جذب سرمایه خارجی دارند، در حالی که فلسفه وجودیشان، تسهیل سرمایهگذاری خارجی بوده است.
سهم شرکتهای خدماتی و تجارتی ثبت شده در این مناطق، بالای ۸۰درصد و سهم شرکتها و موسسات صنعتی، زیر ۱۵درصد بوده است.
یک مقام دولتی اعلام کرده است که تا پایان شهریور ۹۸، بالغ بر ۱۲هزار شرکت صوری در مناطق آزاد شناسایی و لغو امتیاز شدهاند. نپرداختن مالیات، اخد وامهای کلان و سایر انگیزههای سودجویانه و غیرمولد، انگیزه اصلی ثبت این شرکتهای صوری بوده است.
وقتی تجربه مناطق آزاد به وضوح در تضاد با منافع ملی است، با چه توجیهی هیئت وزیران گسترش مساحت این مناطق را در دستور کار قرار داده است؟
رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان درباره وضع این مناطق فرمودند "مناطق آزاد را میبینید، غصهدار میشوید، حق هم دارید".
باید توجه داشت که تمامی دستگاهها از جمله دولت و مجلس حق تخطی از سیاستهای کلی نظام را که توسط رهبر انقلاب تعیین میشود را ندارند. زاویه ورود رهبری به مسائل کشور، تعیین سیاستها و نظارت بر حسن اجرای آنهاست که اختیار نظارت به #هیئت_عالی_نظارت تفویض شده است.
گسترش مناطق آزاد، چه از مسیر مجلس چه از مسیر دولت، خلاف سیاستهای کلی اشتغال، تولید ملی و اقتصاد مقاومتی است و هیئت عالی اختیار لغو کلیه مصوبات مرتبط را دارد.
@syjebraily
✨دعوت از آقای فلاحتپیشه برای مناظره درباره جایگاه هیئت عالی نظارت
🔹آقای حشمت الله فلاحت پیشه از نمایندگان مجلس گفته است "هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص جایگاهی در قانونگذاری ندارد".
🔸اولا هیئت عالی نظارت ارتباطی به وظایف مصرح مجمع تشخیص در قانون اساسی ندارد و در حال اعمال اختیار ولی فقیه است. رهبر انقلاب اختیار خود در زمینه نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام(موضوع بند ۲ اصل ۱۱۰) را به این هیئت تفویض کردهاند.
🔸ثانیا زاویه ورود رهبری به مسائل کشور، تعیین سیاستهای کلی نظام و نظارت بر حسن اجرای آنهاست. همه دستگاهها، چه دولت چه مجلس و چه سایر دستگاهها موظف هستند در چارچوب این سیاستها عمل نمایند و شرعا و قانونا حق تخطی از احکام سیاستی ولی فقیه را ندارند. لذا جایگاه هیئت عالی در نظام قانونگذاری و تصمیمگیری، نظارت بر رعایت سیاستهای ابلاغی رهبری توسط همه قوا و دستگاههاست.
🔸اگر آقای فلاحتپیشه همچنان در این باره ابهام دارند، ایشان را به یک مناظره در این باره در پیشگاه مردم دعوت میکنم.
@syjebraily
✨تحریم نفت، در حال پایان دادن به تورم مزمن در ایران است/با گران کردن بنزین موج جدید تورمی ایجاد نکنید!
نرخ تورم نقطه به نقطه شهریور ۱۳۹۸ نسبت به مردادماه ۶۴ درصد(۶.۶ واحد درصد) کاهش یافته که این میزان کاهش در یک ماه بی سابقه است. ان شاءالله به زودی در مقالهای نشان خواهم داد که این کاهش تورم از برکات تحریم صادرات نفت ایران است و اگر همین وضع ادامه یابد و ارتباط بودجه با نفت قطع شود، تورم مزمنی که دههها گرفتار آن بودهایم، از بین خواهد رفت.
اما در این میان، علاوه بر خطر بازگشت نفت به بودجه با یک توافق، یک عامل دیگر ریشه کن شدن تورم مزمن در ایران را تهدید میکند و آن، گران شدن بنزین است.
دولت آقای روحانی با استدلال های کاملا غلط، در پی افزایش قیمت بنزین است و اگر این اتفاق بیفتد، متاسفانه موج جدید تورمی در کشور ایجاد شده و اثر تحریم نفت بر کاهش تورم را از بین خواهد برد. آقای روحانی استدلال کردهاند که قیمت بنزین در اروپا ۲۰ هزار تومان است. قبلا پاسخ این مغلطه را دادهام اما بار دیگر تکرار میکنم. اولا در کل اروپا قیمت بنزین یکسان نیست و کشور به کشور متفاوت است. ثانیا، اینکه ما قیمت بنزین در اروپا را به تومان حساب کنیم، جوسازی است. در اروپا قیمت بنزین ۲۰ هزار تومان نیست، به طور میانگین ۱.۴ یورو است؛ و این قیمت باید با قدرت خرید دستمزدبگیران اروپایی مقایسه شود.
قبلا مثال آمریکا را نوشتهام. اینجا مثال فرانسه را مینویسم. در اکتبر ۲۰۱۹ قیمت بنزین در فرانسه ۱.۵۱ یورو است. حداقل دستمزد هر ساعت کار در فرانسه برای سال جاری میلادی ۱۰.۰۳ یورو در نظر گرفته شده است. یعنی یک کارگر فرانسوی با یک ساعت کار، میتواند ۶.۶۴ لیتر بنزین خریداری کند.
در سال ۹۸، مزد هر ساعت کار عادی کارگران ایرانی ۶۸۹۸ تومان تعیین شده است. یعنی کارگر ایرانی با یک ساعت کار میتواند ۶.۸ لیتر بنزین ۱۰۰۰ تومانی خریداری کند. چنانکه ملاحظه میکنید، قدرت خرید بنزین کارگر ایرانی و فرانسوی با یک ساعت کار، تقریبا برابر است. لذا با ادبیات عوامفریبانه با مردم سخن نگوییم و کار اشتباه خود را با اعداد و ارقام فریبنده، توجیه نکنیم.
لابد از فردا که رسانهها بسیج میشوند تا این قبیل مثالها را بزنند، حتما این را هم خواهند گفت که قیمت یک آب معدنی نیم لیتری از بنزین گرانتر است. این هم یک مغلطه دیگر است که همینجا خوب است تکلیفش را روشن کنیم. قیمتی که برای آب معدنی میپردازید، قیمت بطری و درب آن است نه قیمت آب. اگر بنزین را داخل آن بطری بریزید، قیمتش بیش از دو برابر قیمت آب میشود.
گران کردن یکباره قیمت بنزین، هم به زیان دولت است(چون بزرگترین مصرفکننده است و بزرگترین متضرر تورم خواهد بود)، هم به ضرر ملت است و هم خلاف راهبرد مقابله با تحریم است. این اشتباه را مرتکب نشوید.
@syjebraily
4_5850264478179919450.pdf
984.6K
✨طی روزهای اخیر، برخی مقامات و رسانههای نزدیک به دولت، مدعی شدهاند رئیس جمهور میتواند لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ نماید.
🔹در گفت و گو با شماره چهارشنبه ۲۴ مهر روزنامه فرهیختگان، فرآیند حقوقی طی شده درباره پالرمو را تشریح کرده و نشان دادهام که چرا دولت مجوز الحاق به این کنوانسیون را دریافت نکرده و هرگونه اقدامی در این رابطه، خلاف قانون اساسی است.
@syjebraily
⚡️آیا اخذ مالیات بیشتر از ثروتمندان، باعث کاهش انگیزه فعالیت اقتصادی آنان شده و با توجه به سهم زیاد ثروتمندان در اقتصاد، باعث کاهش رشد اقتصادی میشود؟
🔸وقتی بیل کلینتون به ریاست جمهوری رسید، اعلام کرد که ثروتمندان آمریکا سهم خود از مالیات را به طور منصفانه پرداخت نمیکنند. لذا در سال ۱۹۹۳ قانونی امضا کرد و نرخهای مالیاتی بر ثروتمندترین افراد آمریکا را به ۴۰ درصد افزایش داد. اقتصاددانان علیه کلینتون موضع گرفتند که این رویکرد باعث کاهش انگیزه فعالیت اقتصادی ثروتمندان خواهد شد. طبق این استدلال، قاعدتا باید فعالیت اقتصادی ثروتمندان کاهش یافته و باعث کاش رشد اقتصادی آمریکا میشد. اما نرخ رشد اقتصادی آمریکا در دوره کلینتون، نسبت به دوره قبل(بوش پدر) که مالیاتها کمتر بود، حدود یک و نیم درصد بیشتر شد!
🔹وقتی بوش پسر روی کار آمد، طرحهای کلینتون را کنار گذاشت و مالیات ثروتمندان را کاهش داد، با این استدلال که انگیزه فعالیت اقتصادی آنها را افزایش دهد. اما نتیحه برعکس بود. نرخ رشد اقتصادی آمریکا در دوره بوش نسبت به دوره کلینتون، بیش از یک و نیم درصد کاهش یافت.
البته عوامل بسیار زیادی روی نرخ رشد تاثیر دارند و نمیتوان آن را به یک عامل محدود کرد. اما این ادعای مطلق که کاهش بار مالیاتی ثروتمندان باعث افزایش انگیزه فعالیت اقتصادی آنان خواهد شد، حتما ادعای درستی نیست و بستگی به این دارد که از کدام فعالیت اقتصادی ثروتمند، مالیات اخد شود. اگر سرمایهدار، سرمایه خود را در تولید به کار میگیرد، حتما باید نگاه مالیاتی به این فعالیت متفاوت از زمانی باشد که سرمایه او صرف یک زندگی لوکس میشود. در حالت اول(تولید)، کاهش انگیزه ثروتمند به زیان کشور و در حالت دوم(زندگی لوکس)، کاهش انگیزه او به نفع کشور است.
https://plink.ir/udsAw
@syjebraily
13.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بخشی از فیلم برنامه امشب گفتگوی ویژه خبری با موضوع بررسی لوایح پالرمو و cft
🔹نسبت دادن مطالب خلاف به رهبری نشان دهنده فقدان ظرفیت کشورداری است.
@syjebraily