⚡️سقوط تماشایی ارزش لیر ترکیه در برابر دلار طی 10 سال
▫️ترکیه مقصد اول سرمایه گذاری خارجی اروپا طی دو دهه اخیر بوده است. این، فرجام اقتصادی است که با رشد عاریتی و بادکنکی، دچار توهم توسعه میشود.
✨در کتاب «دولت و بازار» تحت عنوان «بیماری آناتولی» این تجربه هولناک را واکاوی کردهام.
@syjebraily
⚡️دبیرکل انجمن پسته ایران گفته است: از فروردین تا تیرماه امسال، ۳۵ هزار تن پسته به کشورهای خارجی صادر شد که رشد ۲۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پنج سال گذشته را نشان می دهد...در این بازه چهار ماهه با برداشتن پیمان سپاری ارزی پسته و خرما صادرکنندگان به میدان آمدند و توانستند صادرات پسته را به خوبی انجام دهند."
▪️برداشتن پیمانسپاری ارزی، یعنی ملزم نبودن صادرکنندگان به بازگرداندن ارز به چرخه اقتصاد کشور. و وقتی ارز به چرخه اقتصاد بازنگردد، صادرات اگر هزار درصد هم رشد کند، تفاوتی در زندگی مردم ایجاد نخواهد کرد.
▫️پستهای که در خاک ایران روئیده، از آب ایران سیراب گشته، عرق کارگر ایرانی پای آن ریخته شده و از صدها امکان دیگر ایرانی بهره برده، یا باید به مصرف مردم ایران برسد یا ارز حاصل از صادراتش نیازهای مردم ایران را رفع کند. صادراتی که درآمد ارزیاش به چرخه اقتصاد بازنگردد، خسارت محض است. صادرکننده باید حاصل زحماتش را به ریال دریافت کند و ارزی که عملا حاصل صادرات بخشی از خاک میهن به خارج است، صرف واردکردن کالایی دیگر به میهن گردد تا جبران مافات شود.
@syjebraily
🖊اهل موذیگریهای آدمهای ضعیف...
وندی شرمن عضو تیم مذاکره کننده دولت آمریکا شهریورماه ۱۳۹۷ طی یک رشته توئیت، خاطراتی را از مذاکرات خود با تیم ایرانی بیان کرد که خیلی معروف شد. آنگونه که شرمن روایت کرد، او حین گفتوگو سر یک موضوع مهم با طرف ایرانی، وقتی با اعتراض آقای عراقچی مواجه میشود، چشمانش از اشک پر میشود و در نتیجه این اظهار ضعف و زبونی، آقایان "عراقچی و تخت روانچی مبهوت شده بودند. آنها برای اولین بار طی یک ماه، ساکت شده بودند...بعد از یک لحظه طولانی سکوت، عراقچی اعتراض خود را پس گرفت."
همان شهریور ۹۷، این ماجرا را همه شنیدیم و خواندیم و تحلیلهایی هم انجام شد. اما در این داستان یک نکته حیرتانگیز وجود دارد که من امشب با آن مواجه شدم: اسفندماه سال ۱۳۹۳ یعنی ۱۶ ماه پیش از امضای برجام رهبر حکیم انقلاب اسلامی درباره چنین خدعههایی از طرف آمریکا هشدار داده بودند!
امشب مشغول مطالعه بیانات حضرت آقا در دیدار اسفندماه ۹۳ با اعضای مجلس خبرگان رهبری بودم. همان دیداری که ایشان مذاکرهکنندگان ایرانی را امین و دلسوز خواندند. اما نکته اینجاست که بلافاصله پس از متصف کردن تیم ایرانی به این صفات، از یک مسئله بسیار مهم ابراز نگرانی کرده و هشدار دادند که به ماجرای گریه شرمن مربوط است: "درعینحال من نگرانم؛ چون طرف مقابل، طرف حیلهگری است. از جملهی چیزهایی که غالباً پنهان میماند از چشمها، حیلهگری اشخاص یا جهاتی است که دارای ظاهر بزرگ و فربهی هستند؛ آدم فکر نمیکند که اینها هم حیلهگر باشند. خب امروز آمریکا ظاهر فربهی دارد؛ قدرت مالی، قدرت اقتصادی، قدرت سیاسی، قدرت نظامی، قدرت امنیّتی، و غفلت میشود از اینکه همین دستگاه صاحب قدرت، اهل موذیگریهای آدمهای ضعیف هم باشد، ولی هست".
آگاهی و هشیاری درباره امکان تمسک آمریکا به "موذیگریهای آدمهای ضعیف"، کلیدواژهای بود که اگر به آن دقت میشد، گریه شرمن آقایان عراقچی و تختروانچی را مبهوت نمیکرد و دچار غفلت نمیشدند.
انس با بیانات رهبر فرزانه انقلاب، و ایمان به راهی که ایشان نشان میدهد، شرط پیروزی است...
@syjebraily
⚡️از آقایان رئیسی و قالیباف تقاضا دارم تا زمانی که جزئیات کامل طرح دولت در اختیارشان قرار نگیرد و بر ابعاد ماجرا اشراف پیدا نکنند، از اعلام نظر درباره طرح دولت پرهیز کنند. مبادا موافقت شما را با اصل موضوع -که اتفاق خوبی است- جلب کنند اما جزئیات را از شما پنهان دارند.
@syjebraily
✨روایت رهبری روایت جمعی از خواص است که پس از پیشوای خود، در بوته آزمونی بزرگ قرار گرفتند و با تبعیت از اشارات امامشان، از این ابتلاء سربلند بیرون آمدند؛ و مردمی که برای بیعتی باشکوه با امام لاحق خود قیام کردند تا بار دیگر نشان دهند از مردم حجاز در عهد رسولالله برترند.
✨عید ولایت بر همگان مبارک🌹
@syjebraily
✨امروز در دفتر ریاست مجلس شورای اسلامی ساعتی میهمان آقای دکتر قالیباف بودم. ایشان برنامه تحولی را که اعلام کردهاند، با قدرت و دقت تمام جلو میبرند و انشاءالله مردم عزیزمان شیرینی این تحولات را خواهند چشید. بخش قابل توجهی از مشکلاتی که کشور با آنها مواجه است، ریشه در برخی سازِکارها دارد که عمدتا برای افکار عمومی ملموس نیستند، اما آثار مهمی روی زندگی مردم دارند. آقای قالیباف هوشمندانه روی همین سازِکارها دست گذاشته و در حال انجام اصلاحات است. کمی درباره طرحی که دولت برای گشایش اقتصادی مطرح کرده است بحث کردیم و نگرانیهایی را درباره جزئیات این طرح فروش آتی نفت مطرح کردم. ایشان الحمدلله خودشان با حساسیت تمام به این نگرانیها توجه داشتند و در جلسه سران قوا، آنها را طرح کرده بودند که منجر به اصلاحاتی جدی در طرح اولیه شده است.
▪️از ایشان دو درخواست اصلی داشتم که هر دو مورد دغدغه خودشان نیز بود. مسئله اول، مربوط به سیاستهای کلی ابلاغی رهبر انقلاب بود که مربوط به مسئولیت خودم میشود. متاسفانه از میان ۳۷ سیاست کلی ابلاغی نافذ، صرفا سیاستهای کلی اصل ۴۴ تبدیل به قانون مشخص شدهاند. انشاءالله با همت این مجلس انقلابی، خلاءهای قانونی مربوط به سیاستها برطرف شده و تناقضات نیز رفع خواهد شد. دکتر قالیباف پیگیر تحول در آئین نامه داخلی مجلس هستند که انشاءالله پیرو این تحول، ضمن حذف شدن برخی فرآیندهای غیرضرور و بیخاصیت که موجب اتلاف وقت و انرژی مجلس میشوند، مسائلی اساسی مانند سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب در فرآیند قانونگذاری لحاظ خواهد شد.
▫️مسئله دوم، مربوط به برنامه هفتم توسعه بود. برنامههای پنجساله کشور متاسفانه تاکنون به صورت "مسئلهمحور" تدوین نشدهاند و به همین دلیل، از حل مسائل کشور نیز ناتوان بودهاند. آقای قالیباف الحمدلله این دغدغه را دارند که برنامه هفتم توسعه با رویکردی مسئلهمحور تدوین شده، برخی مسائل اساسی و اولویت دار اما زمین مانده کشور را با تعیین فرآیندهای مشخص حل کند و از کلیگویی و تعیین اهداف شعاری و غیرقابل تحقق پرهیز شود.
▪️این مجلس حقیقتا مجلس امید و انتظار است و با تمام توان در همین جهت حرکت میکند. متاسفانه جریانی که هرگاه عرصه را بر خود تنگ میبیند، شعار وحدت سر میدهد، بنایش را بر حاشیهسازی برای مجلس یازدهم گذاشته است. باید با قدرت تمام در برابر حاشیهسازان ایستاد و مجلس را در انجام ماموریت بزرگش یاری کرد.
✨برای دکتر قالیباف و همه همکارانشان در مجلس شورای اسلامی، از خدای متعال توفیقات روزافزون مسئلت دارم.
https://b2n.ir/628767
@syjebraily
✨این کار، مصداق کلمه حقی است که از آن اراده باطل شده است. معلوم است که مصوبات سران قوا به دلیل ماهیت فراقانونیشان، نیازمند تایید رهبریاند. اما اینکه القا شود رهبری "تصمیمگیر" این مسائل است، بیانصافی و جفاست. اگر به نظرات رهبری ملتزم بودید، نه وضع خودتان چنین بود، نه وضع کشور!
@syjebraily
⚡️قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با ۱۱ رای ممتنع، دو رای موافق و دو رای منفی رد شد.
▪️اروپاییها با علم به اینکه چین و روسیه قطعا این قطعنامه را وتو خواهند کرد، به آن رای ممتنع دادند. بیانیه دولت انگلیس صراحت دارد که "پادشاهی متحده انگلیس به این قطعنامه رأی ممتنع داد زیرا مشخص بود که از حمایت شورا برخوردار نیست و مبنایی برای رسیدن به اجماع فراهم نمیآورد".
▫️با طلوع آفتاب شنبه بیست و پنج مردادماه، لیبرالهای ایرانی -یعنی شرکای ایدئولوژیک غرب در ایران- به برجستهسازی نقش اروپا در رای نیاوردن این قطعنامه خواهند پرداخت تا فضا برای عملیات بعدی غرب علیه ایران فراهم شود.
▪️این عملیات بعدی، حفظ ایران در برجام با وجود فعالسازی مکانیسم ماشه توسط آمریکاست. یکی از فجایع برجام این است که آمریکا میتواند به صورت یکجانبه همه قطعنامههای تعلیق شده شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند. بدین صورت که ادامه تعلیق این قطعنامهها را در شورای امنیت به رای بگذارد و به سادگی آن را وتو کند تا همه قطعنامهها مجددا فعال شوند.
▫️آقای روحانی سال گذشته گفتند "اگر برجام را نگه داریم سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ما میتوانیم به راحتی هم سلاح بخریم و هم بفروشیم". یعنی معترف هستند که از برجام برای ایران هیچ چیزی جز رفع تحریمهای تسلیحاتی در اکتبر باقی نمانده است.
▪️با فعالسازی مکانیسم ماشه، سراب بودن آخرین امید دولت به برجام نیز اثبات خواهد شد. اما لیبرالهای ایرانی همچنان برای حفظ یکجانبه این خسارتنامه تلاش خواهند کرد و این یعنی خسارت مضاعف. حفظ برجام پس از فعالسازی مکانیسم ماشه، چراغ سبز به دشمن برای هر رفتار شنیع دیگری با ملت ایران است.
▫️دولت آقای روحانی اگر میخواهد مکانیسم ماشه فعال نشود و حداقل یک عایدی از برجام در تاریخ کشور ثبت شود، برای یک بار هم که شده به زبان دنیا سخن بگوید و اعلام کند که با فعالسازی مکانیسم ماشه، از برجام خارج خواهد شد. اما چون از دولت چنین رفتاری بعید است، تصویب یک طرح دو فوریتی در مجلس، برای خروج خودکار و کامل از برجام در صورت فعالسازی مکانیسم ماشه، یک ضرورت ملی است. حتی اگر این تهدید عملیاتی کارگر نیفتد و مکانیسم ماشه فعال شود، ما چیزی را از دست ندادهایم. چرا که با بازگشت قطعنامههای شورای امنیت، حضور ایران در برجام تحقیقا هیچ نفعی برای ایران نخواهد داشت.
▪️زیر بار شعارهایی نظیر انزوای آمریکا نیز نباید رفت. اروپاییها نشان دادند که کاملا به تحریمهای آمریکا پایبند هستند و شرافت لازم را برای هزینه دادن بابت تعهداتشان ندارند.
@syjebraily
✨بلای آزادسازی واردات برنج
🔹️بازار کشاورزی یک بازار پرسود نیست و کشاورزان به دلایل متعدد در معرض خروج یا اخراج از این بازار قرار دارند. به دلیل ارتباط مستقیم صنعت کشاورزی با امنیت غذایی، دولتها سیاست حفظ بازار را در صنعت کشاورزی دنبال کرده و با انواع حمایتهای مالی و غیرمالی، از تداوم عرضه محصولات کشاورزی حمایت میکنند.
اخیرا گزارشی از سازمان همکاریهای اقتصادی منتشر شد که نشان میداد طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، مجموع ۵۴ کشور مورد مطالعه این سازمان، به طور متوسط سالیانه ۵۳۶ میلیارد دلار برای حمایت مستقیم از کشاورزان هزینه کردهاند.
🔹️نقطه مقابل چنین رویکردی، قطع یارانه پرداختی به کشاورزی است؛ و یک سطح فاجعهبارتر از این، آزادسازی واردات محصولات کشاورزی است. یعنی نه تنها از کشاورز حمایت مستقیم نشود، بلکه راه برای واردات محصولاتی که در مبدا یارانه دریافت میکنند نیز باز شود. متاسفانه صنعت کشاورزی ما به چنین بلیهای مبتلاست و هرچه جلوتر میرویم، عمق فاجعه افزایش مییابد.
▪️تعرفه واردات برنج تا سال ۸۴ حدود ۱۵۰ درصد بود و واردات کشور حدود ۴۰۰هزار تن بود. اما متاسفانه در دولت نهم رقم تعرفه به ۲۰درصد کاهش یافت. سال ۹۲، با روی کار آمدن دولت جدید، تعرفه واردات برنج به ۱۰درصد کاهش یافت و همین سیاست باعث شد در این سال بیش از یک میلیون و ۹۶۰هزار تن برنج به کشور وارد شود. به گفته معاون وقت وزیر کشاورزی، در این سال بازار ایران یک میلیون تن برنج مازاد داشت. در نتیجه، برنجکاران ایرانی نتوانستند محصول خود را به قیمت مناسب بفروشند و خروجشان از بازار آغاز شد.
▫️دهم تیرماه ۱۳۹۹، تعرفه واردات برنج به ۴درصد کاهش یافت تا ضربه مهلکی دیگر بر فرق صنعت برنج ایران فرود آید. توجه کنید که این تعرفه با دلار ۴۲۰۰ محاسبه میشود.
این نحوه مواجهه با صنعت کشاورزی، نه تنها به امنیت غذایی کشور خسارت میزند، نه تنها به اشتغال کشاورزی آسیب میزند، بلکه به دلیل اینکه "غذا اگر تولید نشود، باید وارد شود"، واردات برنج به منابع ارزی کشور نیز فشار سنگینی وارد میکند.
▪️از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۳۵۰میلیون دلار برنج وارد کشور شده و ادامه این روند، به معنی واردات یک میلیارد دلاری برنج در سال جاری خواهد بود؛ برنجی که میتوانستیم خودمان تولید کنیم و اینک باید در پی تامین ارز آن باشیم.
🔹️ادامه این روند، نتیجهای جز نابودی صنعت کشاورزی و کاهش ضریب امنیت غذایی کشور ندارد. دولت باید متوجه این نکته راهبردی باشد که "تامین ریال و پرداخت آن به کشاورز در قالب یارانه، بسیار راحتتر از تامین ارز برای واردات است".
@syjebraily
🎥علاقه مندان می توانند فیلم کامل گفتگو با برنامه چاپ اول شبکه خبر را در کانال آپارات ما از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.
https://www.aparat.com/v/rTUpn
@syjebraily
24.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡در حاشیه گفتگوی امروز با برنامه چاپ اول شبکه خبر
@syjebraily
⚡️ادعای کذب اجرا نشدن قطعنامههای شورای امنیت پس از بازگشت آنها، یک پروژه فریب برای حفظ ایران در #برجام است.
🔹پس از فعالسازی مکانیسم ماشه توسط آمریکا و به جریان افتادن بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران، جریان بزککار تلاشهای خود را برای حفظ ایران در برجام باوجود بازگشت تحریمها آغاز کرده است. استدلال بیپایه این طیف آن است که به دلیل مخالفت اکثر اعضای شورای امنیت با آمریکا، این تحریمها مورد بیتوجهی قرار خواهد گرفت. این استدلال کاملا پوچ است.
▫️اولاً ما تجربه این استدلال را درباره تحریمهای آمریکا داریم و شنیده بودیم که اگر آمریکا از برجام خارج شود، کسی تحریمهایش را اجرا نخواهد کرد؛ که خلافش ثابت شد. ثانیا نه تنها هیچ عضوی از شورای امنیت وعدهای مبنی بر عدم اجرای تحریمهای بازگشته، نداده، بلکه اروپاییها در بیانیه خود تلویحاً اعلام کردهاند که این تحریمها را اجرا خواهند کرد. لذا اظهاراتی نظیر "کسی تحریمها را اجرا نخواهد کرد"، صرفا از سوی لیبرالهای داخلی برای مصرف داخلی بیان میشود و به هیچ وجه معتبر نیست.
▪️تداوم حضور ایران در برجام پس از خروج آمریکا، باعث شد اروپاییها به هیچ کدام از تعهداتشان عمل نکنند. اگر ایران به صورت جدی اجرای تعهدات برجامیاش را متوقف میکرد، امروز وضع اینگونه نبود. باید هشدار داد که اگر ایران با وجود بازگشت تحریمها به حضور در برجام ادامه دهد، یعنی آمادگی خود را برای پذیرش سیلی بعدی دشمن اعلام میکند. حتی اگر کسانی به غلط چشم به سراب انتخابات آمریکا دوختهاند، اجرای تمامی تعهدات ایران باید تعلیق شود تا اگر دولت بعدی آمریکا به تعهدات خود بازگشت، اجرای تعهدات از سر گرفته شود. مدعیان عدم اجرای تحریمها نیز، برای اثبات ادعای خود تنها یک راه دارند: اروپا برای خرید تسلیحات از ایران قرارداد امضا کرده و پیش پرداخت انجام دهد.
@syjebraily
بسمه تعالی
برادر گرانقدرم جناب آقای میثم مطیعی
سالهاست که در ایام عزاداری سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، میهمان مجالسی هستیم که با زحمت شما و بچههای مخلص هیئت میثاق با شهدا برپا شده است. بجا آوردن این مناسک حافظ اسلام و بهرهمندی از مواهب انسانساز آن، مرهون تلاشهای شبانهروزی عزیزانی چون شماست؛ و معدودند آنان که توفیق ایفای چنین نقشی را مییابند.
امسال اما در شرایط شیوع کرونا، حقیقتا حجم زحماتی که برای تدارک این مراسمات دیده شده، در اندازه نمیگنجد.
بر خود لازم دیدم به سهم خودم از جنابعالی، آقایان عرفان پور و سیار که آثار بینظیر حسینیشان روح انسان را تا آسمان کربلا به پرواز در میآورد و در صحنه عاشورا حاضر میسازد، و همه خادمان و بانیان گمنامی که خود را وقف این دستگاه کردهاند، قدردانی کنم. لومه لائمان بیهنر و انگشتشمار، در دریای اشتیاقِ انبوه عاشقانی که میهمان هیئت شمایند، ناپیداست.
برادر کوچکتان
سید یاسر جبرائیلی
@syjebraily
🖊اجرای توصیههای FATF چگونه همکاریهای بانکی قبل از برجام را نابود کرد؟
🔹اخیرا ادعایی مطرح شده که بانکهای روسی و چینی به دلیل تصویب نشدن الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی FATF با ایران کار نمیکنند و حتی اگر این مسئله حل نشود، توافق راهبردی با چین نیز اجرایی نخواهد شد!
🔹مطرح کنندگان این ادعاها، یا قصد عملیات روانی برای پیشبرد پروژه فشار حداکثری آمریکا را دارند، یا مشکلشان فقر اطلاعاتی و علمی است. اگر قصد عملیات روانی و کمک به آمریکا را دارند، مخاطب این نوشته کوتاه مردم هستند که فریب دیو و دلبر سازیهای تجربهشده این جماعت را نخورند؛ اما اگر مدعیان، واقعا دچار فقر علمی و اطلاعاتیاند، توجه آنان را نیز به نکاتی جلب میکنم.
🔹آمریکاییها به دلیل مزیت منحصربفردی که در رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی دارند، از سال ۲۰۰۱ تحریمهای مالی را علیه رقبای بینالمللی خود به ویژه ایران، چین و روسیه در دستور کار قرار دادهاند. مکانیسم اعمال این تحریمها نیز اینگونه است که با رصد تراکنشهای بانکی، روابط تجاری را کشف میکنند و هر شخص -حقیقی یا حقوقی- را که با اشخاص تحریمشده توسط آمریکا معامله کند، یا جریمه میکنند یا اموالش در آمریکا را توقیف کرده و از معامله با اشخاص آمریکایی منع میکنند. اینجاست که شرکتها، بانکها و افراد از ترس جریمه شدن، توقیف اموال، یا محرومیت از معامله با اشخاص و نهادهای آمریکایی، از معامله با اشخاصی که در لیست موسوم به SDN وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارند، پرهیز میکنند.
🔹برای اینکه چنین مکانیسمی دقیق عمل کند، آمریکا طی سالهای اخیر تلاش زیادی به خرج داده تا هم زیرساختهای حقوقی برای اشراف بر تراکنشهای بانکی بینالمللی ایجاد کند، و هم زیرساختهای فنی-اطلاعاتی لازم را فراهم آورد. میتوان در یک جمله گفت که زیرساخت حقوقی این اشراف عبارتست از اجرای توصیههای FATF توسط قربانیان، و زیرساخت فنی این اشراف نیز عبارتست از اشراف کامل بر دیتابیس سامانههای پیامرسان بانکی بینالمللی نظیر سوئیفت. خوآن زاراته مشاور وزیر خزانهداری آمریکا در دوره اوباما در کتاب "جنگ خزانهداری" کاملا توضیح داده است که چطور برای رفع نیازهای اطلاعاتی مرتبط با تحریم، آمریکا سوئیفت را وادار به ارائه اطلاعات بانکی مشتریانش کرد و هرجا هم نیاز به شفافیت بیشتر تراکنشها برای رهگیری بود، از دریچه تحمیل توصیههای FATF به قربانیان تحریم ورود کرد.
🔹در رابطه با ایران، آمریکا به موجب قوانین متعددی از جمله بخش ۱۰۴ قانون تحریمی سیسادا یا بند "د" از بخش ۱۲۴۴ قانون تحریمی ایفکا، هر بانکی را که با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی تحریم شده یا بخشهای مشخصی نظیر انرژی، کشتیراتی و... ایران، تراکنش قابل توجهی انجام دهد یا خدمات مالی به آنها ارائه کند، تحریم و جریمه میکند.
🔹بنابراین، آمریکا از یک سو قوانینی داخلی وضع کرده که بر اساس آنها، معامله و همکاری بانکی طرفهای خارجی با اشخاص و نهادهای ایرانی را ممنوع کرده؛ و از سوی دیگر، از طریق رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی، این قوانین تحریمی را اعمال میکند. لذا هرچقدر مبادلات بانکی ایران با خارج از کشور برای آمریکا شفافتر شود، اعمال این تحریمها بیشتر و دقیقتر خواهد شد. به عبارت دیگر، هرچه ایران بیشتر توصیههای FATF را اجرا کرده و کم و کیف مبادلاتش را برای طرفهای خارجی آشکارتر کند، و از سامانههای نظیر سوئیفت که تحت اشراف آمریکا هستند، بیشتر استفاده کند، ضریب آسیبپذیریاش از تحریمهای آمریکا افزایش خواهد یافت. اینکه در سالهای اخیر و به ویژه پس از برجام، تحریمهای آمریکا علیه کشورمان کاریتر شده، هیچ دلیلی جز اجرای توصیههای FATF و شفافتر شدن مبادلات ایران برای رصدکنندگان آمریکایی تراکنشهای ما ندارد.
🔹بنابراین، واقعیت این است که پیش از امضای برجام، روابط بانکی ایران با بانکهای خارجی تا سطح قابل قبولی برقرار بود، اما پس از برجام که سیاست ادغام در نظم مالی بینالمللی با اشتیاق دنبال شد و بیش از ۹۰درصد توصیههای FATF در ایران اجرا شد، اشراف آمریکا بر مبادلات بانکی ایران افزایش چشمگیری یافت و کانالهای مبادلاتیمان لو رفت. و البته جای سوال است که با اینکه FATF ایران را وارد لیست سیاه خود کرده، چرا ایران همچنان بیش از ۹۰درصد برنامه اقدام توافق شده با این نهاد غیررسمی و غیرالزامآور بینالمللی را که تیزکننده تیغ تحریمهای آمریکاست، اجرا میکند و حداقل تعلیقشان نکرده است!
🔹در شرایط تحریم، هر اقدامی که موجب افزایش اشراف آمریکا بر مبادلات مالی ایران شود، شرایط را بر ما سخت خواهد کرد و هر اقدامی که مبادلات کشور را از نظام رهگیری آمریکا پنهان کند، تحریمها را بیاثر خواهد کرد. به همین دلیل است که ما از اجرای توصیههای FATF با عنوان خودتحریمی یاد میکنیم.
@syjebraily
🔆در طول برنامه پنجم توسعه، مسکن مهر هم اجرا شد و هم مزخرف خوانده شده و کنار گذاشته شد/ این یعنی برنامه شما نمیتواند از اعوجاج جلوگیری کند
🔹️به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سیّد یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی ونظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز (یکشنبه ۱۶ شهریور) در آیین افتتاحیه سامانه نجم (نظام جمعسپاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام) که با محوریت تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه برگزار شد، گفت: اقدامات ارزشمندی که در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت شاهد آن هستیم، محصول جوانگرایی آقای محسن رضایی است.
🔹️وی با بیان اینکه تحول به معنای به کارگیری ابزارهای نوین برای رسیدن به اهداف مشخص است، گفت: نزدیکترین افراد برای رسیدن به این تحول همین جوانان هستند.
🔹️جبرائیلی با بیان اینکه مشکل ما در کشور، تولید فکر نیست بلکه مصرف فکر است، تصریح کرد: افکار خوبی در گوشه و کنار، تولید میشود اما به مصرف نمیرسد. چه بسا اندیشههایی که اگر به کار گرفته شوند بسیاری از مسائلی که دستگاهها و مدیران نظام سالهاست با آنها دستوپنجه نرم میکنند، حل شود.
🔹️وی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، گفت: یکی از مشکلات برنامه های توسعه این است که تکلیف دولت را در اقتصاد مشخص نکرده است. یعنی تکلیف دولت نسبت به بخش خصوصی، تعاونیها و ... مشخص نیست.
🔹️جبرائیلی ادامه داد: مشخص نشدن تکلیف دولت نسبت به اقتصاد، در برنامههای توسعه، باعث شده در طول یک برنامه پنج ساله، دو فکر متضاد را شاهد باشیم. مثلاً مسکن مهر در طول برنامه پنجم هم اجرا شد و هم مزخرف خوانده شده و کنار گذاشته شد؛ این یعنی شما تکلیف دولت را در برنامه مشخص نکردهاید و برنامه شما برنامهای نیست که از اعوجاج جلوگیری کند.
🔹️کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: رهبر انقلاب، نه دولتی شدن دهه شصت را میپذیرند نه لیبرالیسم را؛ بلکه نظارت، حمایت و هدایت دولت در اقتصاد را قبول دارند. دولت به موازات کوچک شدن و سپردن اقتصاد به مردم، باید در زمینه هدایت، نظارت و حمایت قویتر شود. دولت اگر ضعیف شد، شاهد هرج و مرج در اقتصاد خواهیم بود.
🔹️وی، مسئلهمحور نبودن برنامههای توسعه را مورد انتقاد قرار داد و افزود: برنامهها میآیند و میروند اما مسائل کشور، همچنان به قوت خود باقی میمانند.
🔹جبرائیلی ادامه داد: هدفگذاریهای ما در برنامههای توسعه، ناظر به اقتصاد کلان است و مثلا میگوئیم باید به فلان درصد نرخ رشد اقتصادی برسیم. این در حالی است که شاخصهایی مثل نرخ رشد اقتصاد، دماسنجهایی هستند که وضعیت محیط اقتصاد را به ما نشان میدهد، اما شما وقتی هدفتان عدد روی دماسنج بود، میتوان دماسنج را طوری تنظیم کرد که دما را بالا یا پایین نشان دهد و دمای نامطلوب محیط سرجای خود باقی بماند.
🔹️وی، مسئلهمحور بودن در برنامههای توسعه را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه مسئله ما تیراژ خودرو نیست، گفت: ما در برنامههای توسعه به عنوان مثال قید میکنیم که تیراژ خودرو باید به این مقدار برسد یا فلان تعداد لاستیک خودرو تولید کنیم. این در حالی است که کره جنوبی در دوره توسعهاش، قطعات خاصی را مشخص کرد و گفت باید در طول برنامه خود، توان تولید این قطعات را به دست بیاوریم.
@syjebraily
✨نسل ما شاگرد اساتید معظمی چون #پناهیان است که سرمایه عمرشان را وقف ارتقای معرفت دینی و انقلابی ما کردهاند. تخریب ایشان، مصداق پاشیدن خاک بر چهره آفتاب است.
@syjebraily
⚡️خزانه را که خالی تحویل نگرفتند، اما ظاهرا عزمشان جزم است که حتما خالی تحویل دهند!
@syjebraily
⚡️یک نشریه لیبرال(صدا) درباره تحقیر رئیس جمهور صربستان توسط دونالد ترامپ نوشته است:
"آيا اقداماتي از جنس كنش رييسجمهور صربستان را بايد مايه شرمساري او دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته است؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد اقدام رييسجمهور اين كشور را تمسخر كرد يا بايد آن را عقلانيتي سياسي خواند؟!... ووچيچ در بلندمدت سياستمداري خواهدبود سرافراز و متعهد به منافع ملي، حتي اگر در كوتاهمدت بيهنران مدعي او را به باد تمسخر گيرند!"
🔸️تجلی این تئوریزاسیون ذلت را باید در اظهاراتی نظیر این جمله آن مقام اجرایی جست که گفته بود " هر زمان اطمینان پیدا کنم که منافع ملت ایران در یک جمعی تأمین می شود و بار فشار از دوش مردم برداشته می شود و من باید قربانی شوم شخصا می پذیریم و انجام می دهم و هر جلسهای که مشکلات ایران و مردم را برطرف کنم آماده هستم که برای منافع ملی و ملتم قربانی شوم و برایم افتخار است".
🔸️اگر تحقیر شدن توسط امثال ترامپ را صرفا به درک یک "احساس ذلت موقت" فروبکاهیم، با لیبرالهای ایرانی همنظر خواهیم شد که برای تامین منافع ملت، میارزد که انسان تحقیر و تذلیل را هم بپذیرد و فدای ملتش شود؛ اما اگر به نقش ابزار تحقیر در دستگاه استبکار پی ببریم، خواهیم دید که این ذلیل شدن، مقدمه چپاول یک ملت است، نه تامین منافع آن!
🔸️رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با دانشجویان، این کارکرد ابزار تحقیر را به زیبایی بیان فرمودهاند: "یکی از چیزهایی که در برخورد استبدادی و استعماری با ملّتها خیلی اهمّیّت دارد این است که قدرتهای استعمارگر و سلطهگر سعیشان در ایجاد حسّ حقارت در آن ملّتهایی است که میخواهند بر آنها تسلّط پیدا کنند؛ یعنی یک مقدّمهی لازم برای آنها این است که آن ملّت را تحقیر کنند، در او احساس حقارت به وجود بیاورند، احساس ناتوانی را به او تزریق کنند، به او تفهیم کنند که او چیزی نیست، هویّتی ندارد، کسی نیست و اهمّیّتی ندارد...یک نمونهاش آن قرارداد ۱۹۱۹ وثوقالدّولهی معروف است."
🔸️رئیسجمهوری که در مقابل استکبار زانو میزند و ذلت میپذیرد، خودش قربانی نمیشود، بلکه منافع ملتش را قربانی میکند.
@syjebraily
4_5974340899335833224.pdf
884.5K
✨در سرمقاله روز یکشنبه ۲۳ شهریورماه روزنامه جوان با عنوان "ارز و عدالت" به بررسی نقش مصارف ارزی در ایجاد شکاف طبقاتی در جامعه پرداخته و تلاش کردهام نظام عادلانه تخصیص ارز را ترسیم کنم.
@syjebraily
🔆 معیاری برای راستیآزمایی پایان تحریمهای تسلیحاتی
🔹سال گذشته در چنین ایامی، وقتی کاملا روشن شد که اروپاییها بنای انجام تعهدات خود در برجام و جبران تبعات خروج آمریکا را ندارند، حتی آقای روحانی نیز به این نتیجه رسید که دیگر برجام یک توافق چندجانبه نیست، بلکه یک تعهد یکجانبه از سوی ایران است. چه، برجام قرار بود مسئله فروش نفت و مبادلات بانکی ایران را حل کند، اما نه تنها این موارد حل نشد، بلکه به سبب پذیرش و اجرای یک سری تعهدات به انضمام برجام نظیر برنامه اقدام FATF، پس از خروج آمریکا شرایط تجارت خارجی ایران بدتر از دوره پیشابرجام شد.
🔹در چنین شرایطی، عقل سلیم حکم میکرد که تهران به حضور خود در برجام پایان دهد و جلوی خسارات بیسابقه آن به امنیت و منافع ملی را بگیرد. حتی آقای روحانی هم به این نتیجه رسیده بود که مزایای برجام دیگر برای ایران تمام شده است. اما رئیس دولت برجام، به یک نقطه #امید دوخته بود و آن، پایان بخشی از تحریمهای تسلیحاتی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ بود. روحانی بیستم آبان ۹۸ گفت: "اگر برجام را نگه داریم سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ما میتوانیم به راحتی هم سلاح بخریم و هم بفروشیم".
🔹بدیهی بود که آمریکاییها پیش از رسیدن این موعد، مکانیسم فاجعهبار پیشبینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ یعنی بازگشت خودکار تحریمهای شورای امنیت علیه ایران را فعال کرده و اجازه نخواهند داد تهران حتی این یک بهرهبرداری ناچیز را از برجام داشته باشد. "ناچیز" از این جهت که تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت، مسئله حادی برای قدرت دفاعی ایران ایجاد نکرده بود که رفع آنها، دستاورد شاذی باشد. در هر صورت، حدود یک ماه پیش این اتفاق رخ داد و آمریکا مکانیسم ماشه را فعال کرد. اما یک مسئله حقوقی در این میان رخ نمود: آیا واشنگتن که دیگر عضو برجام نیست، حق دارد مکانیسم پیشبینی شده در مواد ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ را فعال کند؟ آمریکا بیتوجه به تفاسیر متفاوت ایران و سایر اعضای شورای امنیت، با ثبت یک اعتراض نسبت به نقض فاحش برجام توسط ایران، فرآیند بازگشت تحریمها را کلید زد.
🔹اینک نظام بینالملل با یک معمای حقوقی مواجه شده است: آیا تحریمهای شورای امنیت علیه ایران در ۳۰ شهریور بازخواهد گشت یا خیر؟ در سطح حقوقی، این معما ممکن است یا حل شود یا نشود. آنچه مسلم است اینکه آمریکا بلاتردید ادعا خواهد کرد تحریمها بازگشته و ایران نیز طبیعتا چنین ادعایی را نخواهد پذیرفت. اما آنچه مهم است و باید مبنای تصمیمگیری ایران درباره سرنوشت برجام باشد، نه یک مجادله لفظی، که واقعیات علیالارض است. این واقعیت عبارتست از اینکه آیا ایران پس از ۲۷ مهر ۹۹ میتواند تجارت تسلیحات انجام دهد یا خیر؟ اگر ایران پس از این تاریخ، قراردادهای تسلیحاتی معتبری امضا و اجرا کرد، ادعای آمریکا باطل است و تحریمها بازنگشته است؛ اما اگر از چنین قراردادهایی خبری نشد، حتی اگر آقای روحانی روز ۳۰ شهریور را جشن ملی نیز اعلام کند، برای یک فاجعه دیگر جشن گرفته است و به جای اعلام پیروزی، باید اقدام متقابل درخوری انجام دهد، که جز توقف اجرای تمام تعهدات برجامی نیست. در غیر اینصورت، یک پالس قوی به آمریکا مخابره میشود که هر بلایی سر ایران بیاورد، تهران حاضر نیست از برجام دست بکشد.
🔹فلسفه همراهی لفظی اروپاییها با ایران در قضایای اخیر و رای ممتنع آنها به قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی نیز روشن است. میتوان به جرئت از یک مصالحه میان اروپاییها و آمریکاییها سخن گفت. به نحوی که اروپاییها با بازگشت اسمی تحریمها مخالفت کنند، اما در عمل هیچگونه تجارت تسلیحات توسط ایران انجام نشود. دستاورد این مخالفتهای اسمی و زبانی نیز، تدوام حضور ایران در برجام باشد. همچنانکه پس از خروج آمریکا از برجام، با لفاظی و وعده و وعید توخالی، دولت آقای روحانی را در برجام حفظ کردند و پای کار معامله یک قطره نفت یا مبادله یک سنت پول نیامدند.
🔹️حتی اگر بخواهیم سخن بیستم آبان ۹۸ آقای روحانی را ملاک قرار دهیم، یعنی با منطق خود این دولت به مسائل نگاه کنیم، آقای روحانی در صورتی که موفق نشود پس از ۱۸ اکتبر(۲۷ مهر) یک قرارداد تسلیحاتی معتبر امضا و اجرا کند، باید تمام تعهدات خود در برجام را به حالت تعلیق درآورد. در غیراینصورت، همه آنچه تاکنون از سوی مقامات دولتی گفته شده، با کمال پوزش جنبه خودفریبی ملی خواهد داشت. بدیهی است که در چنین شرایطی، مجلس باید برای جلوگیری از لطمات بیشتر به منافع ملی، به این خودفریبی پایان دهد. لذا راقم این سطور ضمن مخالفت با سخنانی نظیر "زودتر چکاندن ماشه"، پیشنهاد میکند مجلس دولت را مکلف کند حداکثر تا پایان آبان، یک قرارداد رسمی تجارت تسلیحات به امضا برساند. در غیر اینصورت، دولت مکلف شود در ساعت صفر ۹۹.۰۹.۰۱ تعهدات برجامیاش را تعلیق نماید.
@syjebraily
⚡️تحریم با اقتصاد ایران چه خواهد کرد؟
🔸️آمریکاییها خوب میدانند که در میان مدت، تحریم اقتصادی باعث شکوفایی اقتصاد ایران خواهد شد، چنانکه تحریم نظامی باعث شکوفایی صنعت نظامی ما شد. اما این سوال پیش میآید که چرا واشنگتن با علم به این موضوع، اقتصاد ایران را تحریم کرده است؟ پاسخ کاملا روشن است.
🔸️اگر دقت کنیم، شباهت زیادی میان دوران دفاع مقدس و این ایام، و همچنین میان آن جنگ نظامی و این جنگ اقتصادی خواهیم یافت.
🔸️صنعت دفاعی ایران پیش از انقلاب اسلامی، یک صنعت کاملا وابسته به واردات بود. در محاسبات دشمن، معنی این وابستگی این بود که اگر یک جنگ به ایران تحمیل شود و همزمان، جلوی صادرات سلاح به ایران گرفته شود، کار جمهوری اسلامی تمام است. چه، جنگ سلاح میخواهد و کشوری که صنعت دفاعی بومی ندارد، در صورت تحریم تسلیحاتی محکوم به شکست در جنگ است. اما آنچه در هشت سال دفاع مقدس رخ داد، همه محاسبات دشمن را بهم ریخت. انقلاب ملت ایران، نه تنها در جنگ شکست نخورد، بلکه همین جنگ فرصتی شد که جهاد خودکفایی نظامی کلید بخورد و ایران طی چند دهه، تبدیل به یک قدرت بزرگ نظامی شود.
🔸️تحریمهای اقتصادی نیز در همین چارچوب محاسباتی قرار دارند. تصور دشمن این است که الگوی مصرفی جامعه ایران، یک الگوی وابسته به واردات است و اگر با تحریم، این الگوی مصرفی دچار اخلال شود، یک بحران اجتماعی ایجاد خواهد شد، به تقابل مردم و حاکمیت دامن خواهد زد و کار جمهوری اسلامی تمام خواهد شد؛ تا سلطه آمریکا بر ایران که در دوره پهلوی برقرار بود، احیا شود.
🔸️در دوره جنگ اقتصادی، دقیقا مانند دوران جنگ نظامی، پیاده نظام دشمن در داخل وظیفه القای ناامیدی و ما نمیتوانیم و تجویز مذاکره و عقبنشینی را دارد. با رجوع به دهه شصت، میتوان ادبیات فراوانی از جریان لیبرال به ویژه طیف آقای بازرگان و نهضت آزادی در این حوزه یافت.
🔸️راه پیروزی نیز، همان راه دفاع مقدس است. اولا باید بدانیم دقیقا مانند جنگ نظامی که ما را تبدیل به قدرت نظامی کرد، این جنگ اقتصادی نیز انشاءالله ما را به قدرت اقتصادی تبدیل خواهد کرد. ثانیا فریب جریان لیبرال را نخوریم و اسیر القائات و تجویزهایش برای عقبنشینی و مذاکره نشویم. ثالثا دقیقا مانند دفاع مقدس، همه برای این پیروزی بسیج شویم. رابعا یادمان نرود رمز پیروزی در دفاع مقدس، عبور از مدیریت لیبرال بنیصدری به مدیریت انقلابی بود. این مورد اخیر، کاملا در حوزه اختیار ما مردم است.
@syjebraily