هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🛢«انرژی؛ از پیشبینی تا واقعیت»
📻حتما در طی این سالها شنیدهاید که مکرر گفته میشود دوران نفت و گاز و زغال سنگ و به طور کلی سوختهای فسیلی تمام شده است و به زودی این منابع روی دست تولیدکنندگان آن باد میکند! و دنیای غرب هم در حال حذف این منابع انرژی و حرکت به سمت انرژیهای خورشیدی و بادی و ... است.
🔖اما ببینیم واقعیت چیست؟
📍سال ۱۹۷۴ پیشبینی میکردند که دوران نفت و گاز و زغالسنگ تمام میشود(ردیف اول تصاویر، تصویر سیاهسفید وسط)،
اما واقعیتِ ۷۰ سال اخیر آمریکا نشان میدهد به ترتیب زغالسنگ و گاز و هستهای بیشترین سهم و انرژیهای خورشیدی و بادی کمترین سهم را در تولید برق! دارند(ردیف اول تصاویر، تصویر سمت چپ.
📍چین هم بعد از کاهش سهم زغالسنگ در تولید انرژی در سال ۲۰۱۶، از «دوران کرونا و جنگ اوکراین و بحران امنیت انرژی» تولید انرژی از زغالسنگ را شتابان ۲ برابر کرد(ردیف اول تصاویر، تصویر سمت راست)
📍در مقیاس جهانی هم سهم زغالسنگ،نفت و گاز در تولید انرژی با اختلاف از سایر منابع بالاتر بوده است(تک تصویر موجود در ردیف دوم تصاویر)
⁉️حالا اینجا یکدهه است عزیزانی در قالب اقتصاددان! از اتمام دوره سوختهای فسیلی ارائههای شبهعلمی آماده میکنند و از «بیارزش شدن نفت» سخن میگویند.(ردیف آخر تصاویر)
⛔️فارغ از نیتشان اما حاصلی جز به تاراج رفتن منابع راهبری کشور ندارد.
📍کانال ایتا:
https://eitaa.com/economics_finance
📍کانال تلگرام:
https://t.me/Economics_Finance_T
📍صفحه توئیتر:
https://twitter.com/taherrahimi68
هدایت شده از عصر پیشرفت
🇮🇷 آینده نزدیک...
پنج سال پیش در مهرماه ۱۳۹۷، رهبر معظم انقلاب یکی از مهمترین فراخوانهای دوران رهبری خود را صادر کردند و از مجمع تشخیص مصلحت، قوای سهگانه، شوراهای عالی کشور و تمام نخبگان حوزه و دانشگاه دعوت کردند تا الگوی پایهی اسلامی ایرانی پیشرفت که سندی برای پنجاه سال آینده ایران است را تکمیل و اصلاح کنند.
برای این مهم دو سال فرصت تعیین کردند و اکنون از آن روز، پنجسال گذشته است و هنوز نسخه نهایی سند منتشر نشده است.
برنامه پنجساله ششم هم دو سال است که به پایان رسیده و کمتر از دو سال به پایان مدت زمان سند چشمانداز بیستساله باقی مانده است!
از سویی دیگر و در همین وضعیت آشفتگی برنامهای، تصمیمات مهم، بلندمدت و درستی گرفته و یا اقدامات رو به پیشرفتی صورت میگیرد که از دل برنامهها بیرون نیامده است.
رویداد «آینده نزدیک» بنا دارد به این وضعیت و آینده نزدیک ایران بین سالهای ۱۴۱۰ تا ۱۴۱۴ بپردازد و ایدههای برخی جوانان فعال در دانشگاه، حوزه یا حاکمیت را مرور کند تا شاید محیطی برای گفتگو درباره آینده ایران شکل بگیرد.
📌 این رویداد از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ روز پنجشنبه ۲۷ مهرماه برگزار خواهد شد، اگر تمایل به شرکت در این رویداد دارید، لطفاً از طریق لینک زیر ثبت نام نمایید:
📝 https://survey.porsline.ir/s/4pcSLFk1
عصرپیشرفت را دنبال کنید
https://yek.link/asrpishraft
مردم عزیز ایران! خاطر مبارکتان هست که مدعی بودند قیمتها پس از افزایش نرخ تسعیر ارز تفاوت نخواهد کرد؟
وقتی هشدار میدادیم که گرانی خواهد شد ما را بیسواد میخواندند. اما از نظر ما اینها به هیچ وجه بیسواد و جاهل و... نیستند. علم اقتصادی که آموختهاند، علم اقتصاد سرمایهداری است. کارکرد این علم این است که منافع سرمایهداران را بیشتر کند. اتفاقا علمشان دقیق و درست کار میکند!
در این میان، مردم نیز اگر تحت فشار قرار بگیرند و فقیرتر شوند، یک مسئله غیرعلمی است و باید در چارچوب مفاهیمی مثل عدالت بررسی شود که خارج از موضوع علم اقتصاد است و اساسا در این باره نظرات متفاوت است و چون عدالت یک بحث ارزشی است نمیتوان درباره آن بحث علمی کرد و اصلا عدالت یعنی حذف رانت و مبارزه با فساد و قاچاق، و همین گرانی که میبینید -اگر دغدغه عدالت دارید- باید بابتش خوشحال باشید چون رانت و فساد و قاچاق برطرف شد و عدالت هم برقرار شد!
@syjebraily
اهل نظر این مقاله را حتما بخوانند. درباره توهم حل و فصل منازعات آمریکا-چین و حتی تبدیل آنها به شریک از طریق #مذاکره و گفت و گوست. درسهای قابل توجهی دارد. خصوصا برای آنانکه میپندارند صلح آمریکا با ایران صرفا در گرو یک ملاقات و "سلام، سلام، جوش، تمام" بود.
جمله طلایی: از بیش از دوجین رقابت قدرتهای بزرگ در طول 200 سال گذشته، هیچ منازعهای با گفت و گو و مذاکره به پایان نرسیده است.
https://www.foreignaffairs.com/united-states/china-delusions-detente-rivals
برادری گفته بنزین را ۵۰هزار تومان کنیم و ۱۰میلیون تومان به مردم یارانه دهیم. اصلا کی به کی است؟ بنزین را ۲۰۰هزار تومان کنید و ۴۰میلیون تومان یارانه دهید. حتی میتوان بنزین را ۴۰۰هزار تومان کرد و ۸۰میلیون تومان به ۸۰میلیون نفر یارانه داد. مسجع هم هست!
۴ قلم هم بیشتر گران نمیشود.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این پرفسور نیز استاد معماری و شهرسازی دانشگاه تهران هستند و کارشناس و متخصص امر تشریف دارند و از این جهت که ما سیاستمدارها تخصص مسکن نداریم، حق اظهار نظر درباره مسکن نداریم و ایشان که استاد دانشگاهاند باید برای مسکنسازی نسخه بپیچند و ما هم به نظر متخصصان احترام بگذاریم و خانه ۱۵ متری برای ملت بسازیم. از آنجائیکه منطق پشتِ تخصص ایشان مهم است و اصلا بحث متراژ ۱۵ یا ۲۵ متر نیست، میتوان به متراژهای بسیار کوچکتر هم فکر کرد و شهری ایدهآل طراحی کرد که یک قسمت فوقانی داشته باشد که در آن، سرمایه داران با ویلاهای چند هزار متری زندگی کنند و جنوب شهر را برای مستضعفان به صورت کاملا علمی بازسازی کرد؛ به نحوی که برای هر فرد، درست به اندازه یک قبر، مسکن درست کنیم تا شبها آسوده در آن آرام گیرد و در این الگوی مدرن، تحرک ملت هم کمتر است و لذا کمتر میخورند و بجای اینهمه خوردن و در مستراح خالی کردن و هزینههای اضافی فاضلاب و تصفیه و... میتوانیم غذای صرفهجویی شده را صادر و برای مملکت ارزآوری کنیم و اقتصادیتر آن است که همین مسکن، مسکن ابدی افراد هم باشد و بجای هزینه آمبولانس و کفن و دفن و تخصیص قبر در بهشت زهرا، افراد در همانجا که زندگی میکنند دفن هم بشوند و در این الگوی مسکنسازی، درب اتاق خانه ملت، سنگ قبر آیندهشان هم هست و رویش میتوانند خودشان نقاشی دلخواه را بکشند و در هزینه سنگ قبر هم صرفهجویی شود و آدرس پستیشان، آدرس مزارشان هم باشد و این هم یک صرفهجویی است و از محل این صرفهجوییها، میتوان همه آب خلیج فارس را شیرین کرد و به وسط کشور منتقل و کویر لوت را آباد کرد...
@syjebraily
صندوق توسعه ملی برای توسعه کشور ایجاد شده است. منابع آن را خرج بازار سفتهبازان نکنید!
دیدید بورس قرمز است تصمیم گرفتید هزار میلیارد تومان سرمایه این ملت را خرج سبز کردن بورس کنید؟! کجای عالم چنین حماقتی سابقه دارد؟
@syjebraily
هدایت شده از عصر پیشرفت
🇮🇷 آینده نزدیکایران...
📺رویداد «آینده نزدیک ایران» نگاهی به وضعیت کنونی و آینده ایران بین سالهای ۱۴۱۰ تا ۱۴۱۴
بررسی ایدههای برخی جوانان فعال در دانشگاهها، حوزههای علمیه و فعال در عرصه حاکمیت جهت ایجاد #گفتگو برای ترسیم آینده بهتر ایران
⏰️ ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ روز پنجشنبه ۲۷ مهرماه
برای حضور از طریق لینک زیر ثبت نام نمایید:
📝 https://survey.porsline.ir/s/4pcSLFk1