✨دست مرئی ژنرال پارک و تخصیص بهینه منابع در کره جنوبی
جهش صنعتی کره جنوبی در دوره حکومت ژنرال "پارک چانگ هی" یعنی ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۹ اتفاق افتاده است. ژنرال پارک با یک کودتای نظامی سر کار آمد و در دوره ۱۸ ساله حکومت خود که با ترورش به پایان رسید، کره جنوبی را از یک کشور عقب افتاده به یک کشور صنعتی و پیشرفته تبدیل کرد.
درباره برنامههای توسعه ۵ ساله ژنرال پارک و سیاستهای وی، سخن بسیار است و در فصل چهارم کتاب "دولت و بازار"، مبسوط به تجربه کره نیز پرداختهام. با توجه به حال و هوای این ایام اقتصاد ایران، مرور یک رویداد جالب در دوره حکومت او، خالی از لطف نیست.
بنیادگرایان بازار مدعی هستند منافع عمومی زمانی به بهترین شکل تامین میشود که افراد بتوانند آزادانه منافع خصوصی خود را دنبال کنند. در شرایط عدم مداخله دولت که بازار آزاد است، دست نامرئی منابع را به بهترین شکل در جهت منافع عمومی تخصیص میدهد.
ژنرال پارک اما میدانست که با این خزعبلات، سرمایههای خصوصی در خدمت منافع کشور قرار نمیگیرند و بدون هدایت سرمایه به سمت تولید و نوآوری، امکان پیشرفت وجود ندارد.
این بود که به استناد قانون مقابله با تجمیع غیرقانونی ثروت(LDIWA) بزرگترین سرمایهداران کره را دستگیر و آنها را تهدید به مصادره داراییهایشان کرد. اما در جلسه با ۱۰ نفر از لیدرهای آنان، به توافقی رسید که بر اساس آن، او از مجازاتشان گذشت و آنها هم متقابلا پذیرفتند که تحت هدایت دولت در مسیر صنعتی شدن کره مشارکت کنند. اینگونه بود که همکاری تنگاتنگ دولت و بخش خصوصی کره برای توسعه آغاز شد.
در واقع این دست مرئی ژنرال پارک بود که این سرمایهداران را به سمت تخصیص بهینه منابعشان هدایت کرد، نه مکانیسم خودتنظیم بازار و دست نامرئی آدام اسمیت!
درس تجربه کره جنوبی حتما این نیست که ما هم دقیقا روش مشابهی را در پیش بگیریم و بگیر و ببند راه بندازیم. اما اولا نباید گرفتار توهمات القائی بنیادگرایان بازار شویم و نقش هدایتکنندگی سرمایه برای دولت قائل نباشیم، ثانیا از ابزارهای مدرن نظیر مالیاتها و مشوقها، برای جذابیتزدایی از فعالیتهای غیرمولد و جذابیتزایی در فعالیتهای صنعتی و نوآورانه که برای دستیابی به اهداف برنامههای توسعه پیشبینی میکنیم، استفاده کنیم.
در اندیشه رهبر حکیم انقلاب اسلامی، دولت نسبت به همه فعالان اقتصادی نقش هادی، حامی و ناظر را دارد. اینگونه نیست که دولت اسلامی تماشاگر باشد و اجازه دهد هر کس در جستجوی منفعت شخصی خود تلاش کند. این الگوی نئولیبرال، منجر به پیشرفت نمیشود، معیشت میسوزد و نابرابری میسازد؛ چنانکه تجربه خودمان و دیگران گواه است...
منبع سند:
Jones, L. P. and Sakong I. (1980): Government, Business, and Enterpreneurship in Economic Development: The Korean Case, Harvard University Press, Cambridge pp. 69-70
@syjebraily
✨ قطع لینه و حشر یهود
کلمه «حشر»، که نام یکی از سورههای مبارکه قرآن کریم است، به معنی بیرون کردن یک جمعیت از یک مکان به صورت دسته جمعی و اجباری است. «لینه» نیز به معنی درخت خرمای خرم و پربار است.
این سوره، روایت ماجرای یهودیان بنیالنضیر است که پس از عهدشکنیشان، رسول خدا(ص) دستور داد که یا از سرزمین ما بیرون شوید، یا آماده جنگ باشید. یهودیان ابتدا پذیرفته بودند که از سرزمین مسلمانان خارج شوند، اما منافقین به سران یهود پیام دادند که «مبادا از این سرزمین بیرون بروید! بمانید و با محمد جنگ کنید، ما هم پای کار شما هستیم»: الم تـرالى الذيـن نـافـقـوا يـقـولون لاخـوانـهـم الذيـن كـفـروا مـن اهـل الكتاب لئن اخرجتم لنخرجن معكم و لا نطيع فيكم احدا ابدا و ان قوتلتم لننصرنكم و اللّه يشهد انهم لكاذبون.
این وعده منافقین، یهودیان را دلگرم کرد و تصمیم گرفتند با سپاه اسلام وارد جنگ شوند. قاصدی نزد رسول خدا(ص) فرستادند و پیغام دادند که «ما از این سرزمین بیرون نمیرویم، هرکاری میخواهی بکن!» پیامبر(ص) به سپاه اسلام دستور عزیمت به سمت قلعههای بنیالنضیر را دادند. امیرالمومنین(ع) بیرق جنگ را برداشته و به راه افتادند. سپاه اسلام قلعه یهودیان را محاصره کرد. منافقین نیز طبق پیشبینی قرآن، به وعده خود عمل نکردند و به کمک یهودیان نیامدند.
پیامبر (ص) دستور داد که رزمندگان اسلام به هر خانهای میرسند، تخریبش کنند. همچنین دستور داد که نخلهای نخلستان بنیالنضیر را قطع کنند. وقتی قطع نخلستان آغاز شد، یهودیان به پیامبر(ص) اعتراض کردند که «ای محمد! تو همواره مردم را از فساد نهی میکردی، این درختان خرما چه گناهی دارند که قطع می شوند؟» اینجا بود که آیه شریفه «ما قطعتم من لينه او تركتموها قائمه على اصولها فباذن الله و ليخزى الفاسقين» نازل شد و روشن ساخت که قطع این درختان، دستور خدای متعال است و هدف از این دستور نیز، خوار ساختن فاسقان است. با اجرای سیاست قطع نخلستان، یهودیان پیام دادند که حاضریم از سرزمین تو بیرون شویم... (المیزان، سوره حشر)
شاید این پرسش در برخی اذهان مطرح شود که مگر خرما و نخلستان چه اهمیتی داشت که دستور قطع نخلها، چنین نتیجه داد؟ باید توجه کرد که در آن عصر، خرما ارزش و اهمیت زیادی در اقتصاد مدینه داشت؛ به نحوی که جای پول را در معاملات می گرفت. بیشتر غذای مردم خرما بود. روی آن معامله می کردند، دستمزدها را با خرما پرداخت میکردند، قرضهایشان را با آن ادا میکردند(محرمی، 1377).
امروز به نظر میرسد سپاه اسلام در مواجهه با صهونیستهای اشغالگر قدس، در موقعیت مشابهی قرار دارد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی که بیانات و دستورات ایشان را باید ترجمه روز قرآن حکیم و سنت رسول خدا(ص) دانست، فرمودهاند که کشورهای اسلامی باید «شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی» را قطع کنند.
اما پرسش اینجاست که این «شریان حیاتی» که مصداق «نخلستان بنی النضیر» در عصر امروز است، دقیقا چیست؟
با نگاهی دقیق به موقعیت رژیم صهیونیستی میتوان دریافت که این رژیم از لحاظ منابع طبیعی «فقیر» محسوب میشود. این رژیم 92 درصد نفت مصرفی خود را وارد میکند(روزانه 220 هزار بشکه) که از مسیر دریای مدیترانه است؛ 90 درصد غذایش وارداتی است که آن هم از مسیر دریای مدیترانه است. 80 درصد آب شرب اسرائیل نیز از طریق شیرینسازی آب مدیترانه تامین میشود. به طور خلاصه، صهیونیستها 99 درصد اقلام مورد نیاز خود را از طریق مدیترانه وارد میکنند. بله! مدیترانه. اتفاقا چند سال پیش، روزنامه تایمز آو اسرائیل دقیقا همین عبارت «شریان حیانی» (Lifeline) را برای «مدیترانه» به کار برده بود.
امت اسلام امروز تقریبا در همان موقعیتی قرار دارد که خدای متعال در ماجرای بنی النضیر فرموده بود: «ما ظننتم ان يخرجوا»: خیال نمیکردید که خارج شوند. اما عمل به دستور ولایت، بلاتردید همان نتیجه ای را خواهد داشت که پیرو عمل سپاه اسلام به دستور پیامبر(ص) در ماجرای بنیالنضیر پیش آمد. نائب حضرت ولی عصر(عج) فرمودهاند «شریانهای حیاتی رژیم را قطع کنید» و مصداق این شریان حیاتی نیز روشن است: «دریای مدیترانه».
لذا به نظر میرسد طبق سنت الهی، اگر سپاه اسلام استراتژی «قطع لینه» که همان «مسدودسازی مدیترانه» به روی رژیم صهیونیستی است، اجرا کند، ماجرای حشر، یعنی خروج دسته جمعی یهویان اشغالگر قدس از سرزمین مسلمانان، اتفاق خواهد افتاد. تجارب گذشته جبهه مقاومت نشان میدهد که توان عملیات روی مدیترانه را دارد: چه روی تجهیزاتی نظیر آب شیرینکنها، و چه کشتیهایی که حامل آذوقه و انرژی به رژیم هستند.
@syjebraily
هدایت شده از زیست شهر نوین مولّد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"🔧🏠 کارگاههای خانگی صنعتی؛ موج جدید تولید در سراسر دنیا!
در این ویدیو، یک نمونه از کارگاههای خانگی رو میبینید که به تولید تجهیزات صنعتی با کیفیت بالا مشغول است. کارگاههای خانگی تنها به صنایع کوچک و مرسوم محدود نیستند؛ بلکه میتونند محصولاتی تولید کنند که از نظر دوام، دقت، و سفارشیسازی مزیت قابل توجهی نسبت به تولیدات کارخانهای داشته باشن.
این مزیتها، در کنار شبکه توزیع متناسب برای تولیدکنندگان خانگی، میتونه مسیر سودآوری رو هموار کنه و کارگاههای خانگی رو به یک فرصت اقتصادی جذاب تبدیل کنه. 🌍🔩
در زیستشهر، با حمایتهای فنی و ابزاری، شما هم میتونید جزئی از این جریان باشید و به تولید صنعتی در خانه بپردازید.
#کارگاه_خانگی
#تولید_صنعتی
#زیست_شهر
#سفارشی_سازی
#تولید_خانگی
زیست شهر نوین مولّد
@zistshahr
سلطه رویکرد بازار آزاد نه نتیجه برتری نظری، بلکه پیامد کمپینی طولانی است که در دهه ۱۹۳۰ و در واکنش به مداخلات دولت روزولت در دوره رکود بزرگ آغاز شد. هایک، میزس و فریدمن، بخشی از این کمپین بودند که کارشان تدارک توجیهات نظری برای اقتصاد لسه فر بود|جان هنری
jstor.org/stable/25511295
@syjebraily
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
🔸طبق بند ۴ صورتجلسه تنظیم بازار در ۱۴۰۳/۳/۲۶ ارز ۲۸۵۰۰ نهادۀ جو به نیمایی تغییر یافت. این موضوع باعث افزایش هزینۀ دامدار و در نتیجه محصول شیر گردید.
از طرفی با افزایش نرخ ۴۰ هزار تومانی ارز نیما به ۴۷ هزار تومان، هزینه بسته بندی نیز افزایش یافته و منجر به گرانی ۳۰ درصدی لبنیات شد.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
29.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند جمله درباره گرانی شیر و برگزاری کنسرت
@syjebraily
وَ سَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَ يَوْمَ يَمُوتُ وَ يَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا
@syjebraily
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 «تئوریسین جنگ»، آمریکاست.
در مقابل آمریکا، ما «تئوری مقاومت» داریم و غربگراها «تئوری تسلیم».
🔰 آیتالله میرباقری:
«تئوریسین جنگ» آمریکاست. در مقابل آمریکا، ما «تئوری مقاومت» داریم و غربگراها «تئوری تسلیم».
غربزدهها اسم تئوری سازش و تسلیم را بهدروغ میگذارند تئوری صلح! و اسم «تئوری مقاومت» را میگذارند تئوری جنگ!
حتماً ما صلحطلبیم، اما صلح پایدار از بستر مقاومت میگذرد، نه از بستر تسلیم و ذلّت.
#تئوری_مقاومت
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
In the face of steel and sky,
Where shadows loom and eagles fly,
No hand of his would signal cease,
No flag to wave, no call for peace.
He stood firm on barren land,
A single stick gripped in his hand.
Not to yield or show defeat,
But to charge with spirit complete.
With eyes that burned like flames at night,
He hurled the wood, his voice took flight.
A cry that soared through smoke and dread,
"The fight goes on!" his spirit said.
@syjebraily
✨اندر حکایت کاهش فاصله نیما و آزاد
وقتی یک مقام سیاسی در تربیونهای عمومی سخن میگوید، انتظار افکار عمومی این است که مرتبط با مسائل ملی و منافع عمومی، خبر یا تدبیری از او بشنود؛ چشم اندازی برایش ترسیم شود و در دلش امید جوانه بزند...
از این زاویه، به این فرمایشات یک مقام اجرایی دقت بفرمائید: «کاهش قیمتگذاریهای دستوری و شکاف نرخ ارز نیما و بازار برای حذف رانت و کاهش سوء تخصیص منابع در دستور کار دولت است».
این جملات، آیا اساسا برای افکار عمومی قابل فهم است؟ مردم عادی که صحبت وزیر را از رسانه ها می شنوند، آیا میدانند نرخ ارز نیمایی چیست؟ نرخ ارز بازار چیست؟ کاهش شکاف این دو به چه معنی است؟ در نتیجه کاهش شکاف نرخ ارز نیما و نرخ ارز بازار چه اتفاقی قرار است برای زندگیشان بیفتد؟
پاسخ این سوالات قطعا خیر است! به همین دلیل است که باید گفت وزیر اقتصاد دولت چهاردهم با مردم سخن نمی گوید. برای مردم چشم انداز ترسیم نمی کند، در دل مردم امید ایجاد نمی کند. اما مخاطب این سخنان اگر مردم نیستند، چه کسانی هستند؟ مردم کجای این سیاست اعلامی هستند؟
مخاطب وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، «دلارداران و دلاریفروشان» هستند. دلارداران، یعنی کسانی که از طریق صادرات، درآمد ارزی کسب میکنند. دلاریفروشان نیز یعنی کسانی که محصولات خود را در داخل کشور به قیمتهای جهانی ضربدر نرخ دلار می فروشند.
ترجمه سخنان وزیر اقتصاد این است:
1- دلارداران عزیز در جریان باشند میخواهیم شرایطی فراهم کنیم که دلارهای حاصل از صادرات خود را که در حال حاضر به قیمت 47 هزار تومان به واردکنندگان میفروشید، بتوانید با قیمتی نزدیک به 63 هزار تومان (نرخ بازار) بفروشید. یعنی اگر 100 میلیون دلار صادرات کردهاید، میتوانید این 100 میلیون دلار را بجای اینکه به قیمت 4700 میلیارد تومان (هر دلار 47 هزار تومان) بفروشید، حدود 6000 میلیارد تومان بفروشید(هر دلار 60 هزار تومان). اینجاست که ناقابل 1300 میلیارد تومان بدون اینکه چک و چانه ای بزنید، کاسب می شوید.
2- دلاری فروشان عزیز در جریان باشند که به زودی می توانند قیمت جهانی محصولات خود را که اینک در دلار 47 هزار تومان ضرب کرده و به ملت می فروشند، به زودی در دلار 60 هزار تومان ضرب کنند. یعنی اگر، برای نمونه، هر تن مس را که قیمت جهانی اش 9600 دلار است و شما در دلار 47 هزار تومان ضرب می کنید و هر تن را حدود 450 میلیون تومان به ملت ایران می فروشید، به زودی می توانید در دلار 60 هزار تومان ضرب کنید و هر تن را 576 میلیون تومان بفروشید و صفا بفرمائید. اگر مدیرعامل یک شرکت فولادی هستید، می توانید بخشی از این سود را خرج کنسرت کنید و هم مشهور شوید و هم محبوب شوید.
اما اتفاقی که برای مردم می افتد و وزیر اقتصاد آن را توضیح نمی دهد؛
1- تمام اقلام وارداتی کشور که با دلار نیما وارد می شوند (همه چیز بجز بخشی از کالاهای اساسی)، با افزایش نرخ دلار از نیما به نزدیکی! آزاد، متناسب با میزان افزایش نرخ دلار گران میشود.
2- تمام محصولاتی که از مواد پتروشیمی و فلزات داخلی تولید می شوند، به دلیل اینکه به دلار به داخل فروخته می شوند، برای تولیدکنندگان و نهایتا مصرف کنندگان گران خواهد شد.
پیوست رسانهای
این پروژه، یک پیوست رسانهای دو ستونی دارد. در یک ستون، فاصله نرخ ارز نیما با بازار آزاد، عامل رانت و فساد و قاچاق معرفی میشود. در ستون دوم، علت گرانیها، نقدینگی و جنگ و تحریم معرفی میشود.
یک پیوست اجتماعی هم هست و آن، دعوت مردم به کنسرت است که سرگرم شوند و شعر «خر برفت» را هم بخوانند (ماجرای خر برفت را از اینجا بخوانید)...
@syjebraily
مِن الحیّ القَیّوم الّذی لایموت إلی الحی القیّوم الّذی لایَموت.
أمّا بعد،
فإنّی أقول لِلشیء کُن فیَکون و قدجعلتک تقول لِلشّیء کُن فیَکون...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مبارزه واقعی، مبارزه برای کسب قدرت از طریق انتخابات نیست. مبارزه واقعی یعنی هدایت قدرت، یعنی اعمال فشار به دستگاه های جمهوری اسلامی برای حرکت در ریل انقلاب اسلامی| ۱۶ آذر ۱۳۹۶
@syjebraily
✨(رانت، فساد، قاچاق)+(بیماری!)= گرانسازی
یک مقام اجرایی گفته است: «ایرانیها ۱.۵ برابر مردم جهان روغن و شکر مصرف میکنند که ضررهای جبرانناپذیر به سلامتی جامعه و اقتصاد کشور وارد میکند».
در اینکه عمده روغن و شکری که ملت ما مصرف می کنند، مضر است، تردیدی نیست. درباره اینکه چرا مضر هستند و میتوان روغن و شکری مصرف کرد که مضر نباشد هم «فعلا» عرضی نیست. لکن سوال اینجاست که هدف از طرح این ادعا که ایرانیها زیاد روغن و شکر مصرف میکنند چیست و راهکاری که پیرو این ادعا مطرح می شود، چیست؟
به تجربه دریافتهایم که آقایان راهکار «کاهش مصرف» را «افزایش قیمت» میدانند. لذا سخنانی نظیر مصرف زیاد است و مضر است را باید مقدمه گران سازی دانست.
همین امسال، ارز 28500 برای شکر حذف شد و قیمت آن 50 درصد افزایش یافت. اما از آنجائیکه ارز نیما از ابتدای فروردین 1403 تاکنون از 40 هزار تومان به 48 هزار تومان افزایش یافته است، قیمت شکر نیز علی القاعده باید متناسب با آن افزایش یابد. این است که به نظر میرسد مصرف زیاد شکر توسط ایرانیان و مضر بودن آن برای بدن، مقدمه گرانسازی است.
روغن نیز فعلا با ارز 28500 وارد میشود و چون مضر است و ایرانیان زیاد مصرف میکنند، یک راهکار عملی می تواند حذف ارز 28500 واردات روغن باشد تا سلامت مردم تامین شود و «بیمار» نشوند.
نتیجه اینکه به عبارات «رانت» و «فساد» و «قاچاق» برای گرانسازی، میتوانید «بیماری» را هم اضافه کنید.
اما آیا واقعا ایرانی ها 1.5 برابر مردم دنیا شکر و روغن مصرف می کنند؟ فرصت بررسی هر دو مورد را نداشتم. شکر را بررسی کردم. مصرف سرانه شکر توسط مردم ما، روزانه حدود 33.5 گرم است. آقای برادر گفته است «ایرانیها 1.5 برابر مردم جهان شکر مصرف می کنند». 1.5 برابر مردم جهان، یعنی در همه جای دنیا مصرف شکر باید حدود 22 گرم در روز باشد. با نیم نگاهی به رنگ بندی نقشه مصرف شکر در جهان می توان دریافت که این ادعا صحیح نیست.
آمار صحیح این است: ایرانیها حدود 1.5 برابر «میانگین جهانی» شکر مصرف میکنند. میانگین جهانی حدود 24 گرم در روز است که این میانگین، شامل کشورهای فقیر جهان نیز هست. سرانه مصرف شکر کشورهای پیشرفته، 35.5 گرم است که می توانید جدول مربوطه را در این گزارش OECD ببینید.
سوال آخر: ذینفع گرانی شکر که نتیجه گرانی ارز است، کیست؟ پاسخ: دلارداران و دلاری فروشان! همانها که پولشان زیادی میآید و هوس خوانندگی به سرشان میزند...
@syjebraily
✨ رویای بر باد رفته
مرکز تحقیقاتی Investopedia در گزارش سال 2024 خود که اخیرا آن را منتشر کرده، محاسبه کرده است که تحقق «رویای آمریکایی» (American Dream) حدود 4.4 میلیون دلار هزینه دارد و این رقم، یک میلیون دلار بیش از کل درآمدی است که یک شهروند عادی آمریکا در تمام عمر خود کسب می کند.
مرکز Investopedia رویای آمریکایی را اینگونه تعریف کرده است: ذخیره پول کافی برای بازنشستگی، خرید یک خودرو، برگزاری مراسم عروسی، داشتن دو فرزند، خرید یک خانه، نگهداری از حیوان خانگی، سالی یک بار سفر تفریحی، تشییع جنازه.
هزینههایی نظیر خوراک و پوشاک و درمان و بیمه و هزینههای خودرو و دیگر ضروریات در این محاسبات گنجانده نشده است.
این فاجعه در بزرگترین اقتصاد جهان و قدرتمندترین کشور دنیا، یک پیام مهم دارد و آن اینکه مکاتب بشری، به وعده بهشت زمینی که برای بشر داده بودند، نتوانستند عمل کنند.
نظام سرمایهداری لیبرال، آزادی و رفاه به ارمغان آورد، اما نه برای همه مردم، بلکه برای یک اقلیت یک درصدی؛ و اکثریت مردم از تامین هزینههای اولیه یک زندگی معمولی نیز عاجزند.
حال سوال اساسی ما این است که چرا ما از سرنوشت نظام سرمایه داری درس عبرت نمیگیریم؟ چرا نظامات اقتصادی و فرهنگی خود را طبق الگوهای غربی چیدهایم که سرنوشت آنها به روشنی پیش چشمان ماست؟
غربزدههای ایرانی همواره مدعی بوده اند که با دین نمیتوان دنیا را آباد کرد. دیدیم که بدون دین، دنیا هم ویران شده است.
باید به ارزش های اصیل انقلاب اسلامی بازگردیم. آرمان انقلاب اسلامی، حیات طیبه انسان است که هم دنیایش را آباد می کند و هم آخرتش را.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه نظامات سرمایهداری غربی را پذیرفتهایم و در عین حال متعجب هستیم که چرا وضع خیابانهای ما چنین است؛ بعد میگوئیم آقای رادان شما بروید جمعش کنید!
@syjebraily
خروجی راهکارهای دیروزشان شده است فجایع امروز.
بلاتردید راهکارهای امروزشان نیز فجایع فردا را رقم خواهد زد.
میگوئیم این راه غلط را که بیش از سه دهه پیمودهاید، عوض کنید!
میگویند راهکار شما فاجعهبار است!
برای درس نگرفتن از راه طی شده و نفی راه ثالث، فقط یک دلیل متصور است: برنامه.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
طی یکی دو هفته اخیر قیمت برخی محصولات پتروشیمی و ظروف یک بار مصرف بیش از 25% افزایش یافته است.
اثر ناتوانی سیاستگذار در مدیریت بازار ارز و تبعيت او از نرخ ارز قاچاق را مردم با تمام وجود در سفره شان احساس میکنند.
@DrRezaGholami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌اگر بخواهم یک اولویت برای کشور ذکر کنم، احیای اقتدار از دست رفته دولت است. دولت فاقد اقتدار، قادر به هیچ گونه برنامهریزی برای پیشرفت کشور نیست.
در میانه جنگ اقتصادی و نظامی، آرایش جنگی لازم است، نه آنارشی.
@syjebraily
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞صوت| ریشه گرانیها در اقتصاد ایران و راهکار خروج از بحران
@syjebraily
تدین منهای روحیه انقلابی، با گوشهگیری و انزوا و عدم تحرک هم میسازد؛ اما تدین با روحیه انقلابی - که همان دین خالص و ناب و صحیح و قرآنی است - روحیه و حالتی را با خودش همراه دارد که فداکاری و ایثار و ابتکار و کوچک شمردن موانع و اتکای به خود و اعتماد مطلق و توکل به خدای متعال در آن هست| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
درحالیکه گروهک کودککش به پشتوانۀ آمریکا تهدید به حملۀ نظامی میکند، دولت هم با افزایش مداوم نرخ ارز نیما (که امروز ۴۹ هزار تومان را رد کرد)، سفرۀ مردم را تحدید میکند!
جدول زیر پیشبینی قیمتها با رسیدن نرخ نیما به ۵۵ هزار تومان (هدفگذاری بانک مرکزی) را نشان میدهد.
#نفوذ
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از حسین زمانی میقان
دلار گران میشود؟ به دست نامرئی اسمیت ارتباطی ندارد. دست مرئی طیبنیا و همتی در کار است.
همان تیرماه ۱۴۰۳ بلافاصله پس از پیروزی پزشکیان در انتخابات، طیبنیا وعده افزایش نرخ را داده بود
@hzamanim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این کلیپ را با دقت ببینید.
هم شهید رئیسی و هم آقای روحانی به عنوان دو رئیسجمهور، از گرانفروشی ارز سخن میگویند و گلهمند هستند. آقای روحانی صراحتا لفظ خیانت را به کار میبرد. هیچ یک هم نتوانستند از عهده شرکتهای دلاردار و دلاری فروش برآیند.
صحبتهای شهید رئیسی مربوط به فروردین ۱۴۰۲ است. در یکی از روزهای اسفند ۱۴۰۱ یعنی کمتر از یک ماه قبل از این سخنرانی ایشان، تلفنی که صحبت میکردیم، به ایشان عرض کردم اجازه ندهید یک نرخ دیگر در کنار ۲۸۵۰۰ به رسمیت شناخته شود. همه صادرکنندگان باید ارز خودشان را به قیمت ۲۸۵۰۰ تحویل بانک مرکزی دهند. ایشان فرمودند من موافقم، منتهی به شرطی که ارزهایشان را بیاورند. عرض کردم حاج آقا غلط میکنند نمیآورند. اگر نیاوردند اجازه صادرات به آنها ندهید...
زمان گذشت و ماهها بعد که حضوری خدمتشان رسیدم و طبق روال همیشه! بحث ارز را مطرح کردم، چه گلایهها که از برخی سیاسیون و مقامات نکردند...
مردم عزیز ایران! میبینید که دو رئیسجمهور در پشت بلندگو از دست دلارداران و دلاریفروشان چگونه فریاد میزنند و شکوه میکنند.
پیروزی بر این جریان غارتگر، فقط با آگاهی و آگاهیبخشی شما ممکن است. این جریان، در ساختار کشور، در مجلس، در دولت، حامیانی دارد که با تمام توان از منافعشان دفاع میکنند. حامیان نرخ ارز شناور را بشناسید و بشناسانید و اجازه راهیابیشان به مجلس و دولت را ندهید.
جوانان عزیز انقلابی! خود را سرگرم حاشیههای بیفایده نکنید. مسئله اول کشور در سطح داخلی، اقتصاد است و مسئله اول اقتصاد، دلاریزه شدن اقتصاد و شناورشدن نرخ دلار است.
@syjebraily
✨ در تقبیحِ ستایشِ کاهشِ نرخ ارز و سکه
امروز، ساعاتی پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به نقاطی از خاک کشور که بازارها گشوده شد، بورس تهران سبزپوش شد و قیمت سکه و دلار کاهش یافت. رسانههای اصلی کشور نیز با پوشش گسترده این واکنش اقتصادی، تحلیلهایی صریح و ضمنی به ماجرا پیوست کردند که همه، یک مفروض داشتند: متاثر شدن اقتصاد داخلی از سیاست خارجی.
اگر از این زاویه به موضوع بنگریم، کاهش نرخها پس از حمله صهیونیستها همانقدر تاسفبار است که افزایش نرخها پس از حمله ما به سرزمینهای اشغالی تاسف بار است.
چرا باید نظامات اقتصادی کشور، چنان به #مکانیسم_بازار سپرده شده باشد که بازیگران بازارهای سکه و سهام و ارز، چه خواسته و چه ناخواسته، بتوانند نسبت به رخدادهای سیاسی و امنیتی، کنشگری نمایند و در نهایت، بازار به امنیت و سیاست جهت بدهد؟! چرا محاسبات سیاسی و امنیتی ما از سیگنال بازار متاثر شود و سیاستمدار ما، به مرور، برای هنگام اخذ تصمیمات اساسی، نگران واکنش بازار باشد؟ حاکمیت با که باید باشد؟ با حکومت؟ یا بازیگران بازار؟
اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصادی که از شوکهای خارجی متاثر نباشد. این تلاطمها، چه در زمان افزایش نرخها و چه در زمان کاهش نرخها، یک شاخص اساسی برای اندازهگیری درجه مقاومت اقتصاد ماست؛ و وضع موجود، یعنی ما اقتصاد خود را مقاوم نکردهایم.
لذا اینک بجای سرمستی از کاهش نرخ ارز و سکه و سبزپوشی بورس پیرو حمله صهیونیستها، باید ببینیم اشکال کارمان کجاست که ارزش پول ملیمان، که اساس اقتصاد است، اینگونه دچار نوسان میشود؟
چرا ارز بجای اینکه یک دارایی عمومی تلقی شده و در کنترل و مدیریت کامل حاکمیت باشد و تحت دقیقترین نظارتها به نیازهای فوری و اولویتدار کشور تخصیص یابد، همچون یک کالا، در بازار خرید و فروش میشود؟
این وضع، یعنی سپردن اقتصاد به بازار آزاد، یادآور تجربه تلخ نلسون ماندلا پس از سرنگونی رژیم آپارتاید است. ماندلا و کنگره ملی آفریقا، بجای اینکه پس از انقلاب، اقتصاد آفریقای جنوبی را از بند بازار، آزاد کنند و به مدیریت درآورند، نظم موجود را پذیرفتند. نتیجه این شد که سیاستهای دولت جدید، اندک اندک تحت قید و بند بازار درآمد. نقل است که هر بار یکی از مسئولان ارشد دولت، از اجرای بندهای "منشور آزادی" که مصوب کنگره ملی آفریقا بود سخن میگفت، ارزش پول ملی سقوط میکرد! به قول نائومی کلاین، قواعد بازی بازار، ساده و عاری از ظرافت بود: عدالت؟ گرانبهاست، میفروشیم؛ وضع موجود؟ خوب است، میخریم...
نباید اجازه دهیم، سیاست خارجی ما، سیاست امنیتی ما، سلامت جسم و جان ملت ما، در بازار آزاد خرید و فروش شود...
@syjebraily