چند روز پیش یکی از دوستان پیامی فرستاد و در مورد تاکسی این جنگنده سوال کرد؛ گفتم به اندازهای که قاهر ایرانی پرواز کرد، نسل ششم اردوغان هم پرواز خواهد کرد. توسعه جنگندههای نسل چهار برای بسیاری از کشورها هنوز مشکلساز است و پیچیدگیهای فنآوری باعث شده تا موانع جدی در این زمینه وجود داشته باشد اما این موضوع برای فردی مانند اردوغان اصلا اهمیت ندارد. بستن دو موتور اف110 امریکایی به پشت یک سازه و دور دور کردن آن در باند فرودگاه، باز هم بخشی از بازی تبلیغاتی اردوغان است تا شاید بتواند از این طریق رای جمع کند.
در طراحی و ساخت این جنگنده مانند همه پروژههای نظامی ترکیه، انگلیسیها مشارکت داشته و دارند، با این حال خود مسوولان نظامی در وزارت دفاع ترکیه هم چندان به پرواز نهایی این طرح امیدوار نیستند، چرا که انتقال بسیاری از این فنآوریها به داخل ترکیه سخت بوده و کشورهای دارند در این مورد سختگیریهای ویژهای دارند. قرار است تولید این جنگنده در سال 2031 شروع شود، این یعنی آنکه در کمتر از 13 سال کشوری که هیچ تجربهای در ساخت جنگنده نداشته به ناگهان با نسل ششم وارد گود شود! /4
@syriankhabar
مساله دیگر، سوءاستفاده گسترده اردوغان از مساله زلزلهزدگان برای انتخابات است. منطقهای که در آن زلزله آمد، منطقه یکی از فقیرترین و بدبختترین مردم ترکیه بود، استانهایی که عمدتاً علوینشین، کردنشین و برخی طوایف قدیمیتر بودند که توسط غربنشینان و مرکزنشینان ترکیه همواره مورد تمسخر قرار میگرفتند. وسعت منطقه زلزله زده جمعیت 15 درصدی از ترکیه را تحت تاثیر قرار داد که جمعیت 15درصدی از رایدهندگان را هم در خود جای داده که در طول همه انتخابات گذشته یکی از مهمترین پایگاههای رای اردوغان بوده و حالا به شدت واهمه دارد که از دست برود.
ناتوانی در خدمترسانی به زلزلهزدگان به صورت عام، اردوغان را به سمت وعدههای رنگارنگی برده که دستکمی از وعده ساخت جنگنده و بینیاز کردن ترکیه از گاز طبیعی داخلی ندارد. اینکه در کمتر از دوسال همه ویرانیها جمع شده و خانهها ساخته میشوند در شرایط فعلی اقتصادی ترکیه دروغی بیش نیست. به هیچ عنوان تا سه سال آینده دولت نمیتواند فقط آوار ناشی از این ویرانیها را جابجا کند، چه برسد به اینکه بخواهد دست به بازسازی بزند، اما باز هم این مساله رای است که نقش اول را بازی میکند./5
@syriankhabar
فساد گسترده نزدیکان اردوغان در حوزه ساخت و ساز موضوع دیگری است که از آن به عنوان «اردوغان گیت» یاد میکنند. اقتصاد ترکیه در دوران اردوغان به پشتوانه رونق ساخت و ساز اوج گرفت. او حلقه کوچکی از یاران خود در بخش ساختمانسازی را از طریق اعطای پروژههای زیرساختی بدون شرکت در مناقصه رقابتی یا نظارت قانونی مناسب، تغذیه کرد. شرکتهای مذکور شروع به ساخت و ساز گسترده و بیقاعده کردند و بدون رعایت قوانین و اصول ساخت و ساز، زیرساختها و خانهها را در مناطق زلزلهخیز بنا کردند.
رویه اعطای پروژههای زیرساختی دولتی به متحدان اردوغان، که بسیاری از آنها در زمینه ایمنی کوتاهی کردهاند، در گذشته نیز به بروز فجایع دیگری منجر شده است. سال گذشته، طوفان و کولاک شهر شرقی «اسپارتا» ترکیه را درنوردید و خسارات گستردهای به بار آورد و چندین هفته ساکنان این شهر را بدون برق رها کرد و چندین نفر نیز جان خود را از دست دادند. تأسیسات شهر اسپارتا به دست حزب عدالت و توسعه خصوصی شده و به شرکتهای متعلق به «چنگیز هولدینگ» و «کولین هولدینگ» فروخته شده بود؛ شرکتهایی که تحت کنترل نزدیکترین یاران اردوغان است./6
@syriankhabar
شرکتهای فوق اقداماتی برای تضمین مقاومت زیرساختها در مقابل بلایای طبیعی صورت ندادند و نتوانستند در زمان وقوع طوفان و کولاک پاسخگو باشند و هرگونه کمک احزاب مختلف در شهرهای مجاور را رد کردند و همین مسئله اعتراضات ساکنان و احزاب مخالف به نظام فاسد مناقصه را برانگیخت. در سال ۲۰۱۸، در نتیجه فقدان امور حفاظت و تعمیرات، واژگونی قطار در شهر «چورلو» واقع در شمال غربی ترکیه به مرگ ۲۵ نفر از جمله کودکان منجر شد. در سال ۲۰۱۴، ۳۱ معدنچی در پی وقوع یک انفجار و نشت گاز مونوکسیدکربن درون کانال یک معدن، ۳۰۱ معدنچی در شهر سوما ترکیه جان خود را از دست دادند. «آلپ گورکان» رئیس «سوما هولدینگ» یکی دیگر از یاران نزدیک اردوغان است. این شرکت در طول سالهای حاکمیت حزب عدالت و توسعه از خصوصیسازی سود برده است.
اردوغان به شدت تلاش میکند روی این مسائل خط کشیده و آنها را ماستمالی کند. این روزها کافی است شبکههای اجتماعی ترکیه را ببینید که چگونه کشوری که تورم 90درصدی را تجربه میکند و بیش از 60 هزار نفر در زلزلهاش کشته و میلیونها نفر بیخانمان شدهاند برای اردوغان تبلیغ میکنند! /7
@syriankhabar
بعد شما انتظار دارید که حرص نخوریم؟ طرف هر چه لیچار بوده بار ملت ایران کرده و هر چه توهین و افترا بوده به ما زده بعد وزیر خارجه از «اختلاف» میگوید که به «سود دشمنان» است!! یا ما نمیفهمیم یا این آقایان نمیفهمند!! بابا جان، این خودش رسماً دشمن شده و چه از دشمنی مانده که نکرده است؟ کدام دشمنان میخواهند استفاده کنند؟ طرف رفته و در تلآویو گفته ما یک «دشمن مشترک» داریم و آن هم «ایران» است و بعد جنابعالی دوباره میخواهی یاسین در گوش خر بخوانی؟
بفرما، خط آخر را بخوانید: «در این تماس ضرورت مدیریت بیشتر فضای رسانهای در راستای منافع دو ملت و دو کشور مورد توجه قرار گرفت.» حتما هم فردا آقایان از ابتدای خیابان آذربایجان به به تکاپو میافتند و شاطر عباس هم خط دهی میکند که رسانههای کشور را خفت کنند و بعد اوباش باکویی هر غلطی خواستند کنند. دفعه قبل هم دقیقاً همین اتفاق افتاد... نه داداش، ما خط خودمان را میرویم، چیزی هم به اسم «اختلاف» وجود ندارد «دشمنی» عیان و آشکار است. دیگر چه مانده که باید میکردند که نکردهاند؟
@syriankhabar
✴️ تاکی میخواهید با باکو لاس بزنید؟
🔸شدهایم مضحکه و ملعبه لابی و باند نفوذی باکو در تهران! اسم هم بیاریم چه کسانی هستند فردا برایمان دردسر درست میکنند. اینکه تولههای آقایان با زن علیف داد و ستد تجاری و بازرگانی دارند باید چوبش را ملت بخورند؟ اینکه این همه به ملت و جایگاه مردم و دولت و حکومت ما توهین میشود باید دوباره وزیر خارجه بردارد و از «حل اختلافات» بگوید؟ آن کسی که امیرعبداللهیان را مامور کرده تا بنشیند با یک حراملقمهای بنام جیحون بایراموف صحبت کند، بیاید و توضیح بدهد که ما چه اختلافی داریم که قرار است حل شود؟
🔸سه درخواست منطقی ایران شامل: تغییر نکردن مرزها، فضا ندادن به صهیونیستها و اخراج تکفیریها است. مگر جمهوری اسلامی تا امروز از شیعیان شمال ارس دفاع کرده است؟ تا امروز رفتارهای سرکوبگرانه رژیم علیف را تقبیح و محکوم کرده است؟ تا امروز نسبت به فحاشیها و هتک حرمتهای صورت گرفته موضعی گرفته است؟ دقیقا ما چه اختلافی با یک کشورک دیکتاتوری داریم که سر تا پایش را توهم فرا گرفته است؟ خداوکیلی ما چه گناهی کردهایم که اسیر یک مشت دیپلمات و «مقام مسوول» بدون مسوولیت شدهایم؟
🔸این همه اصرار و التجای تهران برای ادامه روابط با رژیم باکو نه تنها برای من، که برای همه ایراندوستان و مردمی که میخواهند حقیقت رابدانند عجیب است! بابا، طرف نمیخواهد رابطه داشته باشد، طرف دلش دالان تورانی میخواهد، دلش نصف خاک ایران را میخواهد، دلش میخواهد بگویند رهبر «طورک»های جهانی است، میتوانید ارزانیاش کنید بسمهالله، نمیتواند این همه لاس زدن که جز بیآبرو کردن ما نیست. اگر نکتهای، مسالهای، حرفی هست بگویید تا ما هم بدانیم. به خدا سردرد گرفتیم از این همه انفعال.
🔸شما رژیم سعودی را با آن همه دبدبه و کبکبه سر جایش نشاندید، حالا با رژیمک پشمکی و پفکی علیف که اگر دو تا ترقه در باکو بترکد از ترس خودش را خیس میکند و شبانه راه آنکارا یا استانبول را در پیش میگیرد، این هم صغری کبری میکنید که چه؟ آقای امیرعبداللهیان، میدانم که شما کارهای نیستی، شما ماموری و معذور، اما برادر من یک بار هم بگو من این کار را نمیکنم همانهایی که پروژه دارند، کار دارند، شراکت دارند و بچههایشان را با خودشان به اینجا و آنجا میبرند صحبت کنند.
🔸سفیر برکنار شده که از همان ابتدا میگفت: ماموریت من مقابله با حضور و نفوذ رژیم صهیونیستی در باکو است! در ماموریتش که شکست خورد و نه تنها شمال ارس پایگاه و جایگاه ویژه صهیونیستها شد که در دوران مشعشع حضورش در شمال ارس جمهوری اسلامی هر چه در آن مناطق داشت را هم از دست داد. با این همه کسب افتخار که در دورانش حضورش علیف ایران را «تروریست» «قاچاقچی موارد مخدر» «دشمن» و ... خواند با خونیترین دشمن ایران که رژیم صهیونیستی باشد روابط دیپلماتیک و بالاتر از آن، شراکت راهبردی برقرار کرد، هنوز هم دست نمیکشد؟
🔸شمایی که توافق کردهای تا «مدیریت بیشتر فضای رسانهای» را انجام بدهی، بفرما که در ایران جز چند کانال تلگرامی، کدام رسانه دولتی و حکومتی رفتارهایی که رژیم باکو در این چند هفته کرده داشته است که به طرف وعدهای اینچنین میدهی؟ کل روابط تجاری ما با رژیم علیف در سال گذشته نهایتاً شده 250 میلیون دلار؛ این هم نباشد مگر اتفاقی روی میدهد یا این عدد برای بهتر از ما است؟ اصحاب قدرت و صاحبان زر و زور که نشستهند و توافقات خانوادگی میبندند؟ یک جو غیرت هم خداوکیلی ندارید؟
🔸من یکی که سردرد گرفتم، از لاس زدن، از حرف بیخود و بی جهت زدن، از اینکه هر دفعه از حل و فصل اختلافات گفته میشود و مقامات جمهوری اسلامی هر یک به صف میایستند و در این زمینه داد سخن میدهند و متاسفانه هیچ وقت به پایان نمیرسد. باور میکنید یا نه، همین امروز که حسین امیرعبداللهیان با جیحون بایراموف گفتوگو کرده آیخان حاجیزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه باکو اظهارات ناصر کنعانی درباره «نامطلوب» تلقی شدن چهار نفر از کارمندان سفارت ایران از سوی باکو و درخواست از آنها برای ترک جمهورک را «جانبدارانه و احساسی خواند.»
🔸حاجیزاده درباره واکنش ایران که این اقدام باکو را «مغایر با اصول همسایگی» خوانده بود، مدعی شد که آن چه فعالیتهای غیرقانونی در خاک «آذربایجان» میخواند با روابط همسایگی خوب در تضاد است و در چارچوب کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک، اقدام متقابل انجام شده است!! دقیقا بعد از این موضعگیری، طرف باکویی احساس میکند که از موضع برتر دارد با ایران صحبت میکند و زبان مزدوران و خائنهای 200 دلاری در ایران که برای باکو جاسوسی و لابی میکنند هم درازتر میشود!! حالا بروید و اقدام متقابل انجام بدهید و چهار دیپلمات باکویی را اخراج کنید... بینم عرضهاش را دارید یا نه!
@syriankhabar
⚫️ مخالفت آلمانیها با ارسال سلاح به اوکراین
▪️ هزاران نفر در تظاهراتی که در ۷۰ شهر آلمان برگزار شد، با ارسال سلاح به کییف مخالفت کردند. معترضان آلمان روز شنبه در ۷۰ شهر آلمان تظاهرات برگزار کرده و خواستار پایان دادن به تشدید تنش و آغاز مذاکرات فوری با روسیه شدند.
▪️خبرگزاری آلمانی DPA گزارش داد که این اعتراضات به عنوان بخشی از راهپیماییهای صلح سازماندهی شده است که هر ساله در آستانه عید پاک مسیحیان در کشور برگزار میشود. تظاهرکنندگان خواستار آغاز سریع مذاکرات درباره اوکراین، توقف عرضه تسلیحات آلمانی به کییف و برنامه توسعه ارتش آلمان شدند.
▪️سازمان دهندگان اعتراضات تأکید کردند که بیش از ۲۰۰۰ نفر در راهپیمایی برلین شرکت کرده و حدود ۱۲۰۰ نفر در هانوفر تجمع کردند. در شهر بُن آلمان، راهپیمایی صلح با شعار «حتی اگر اوکراین حق دفاع از خود را داشته باشد، ارسال سلاح های بیشتر راه حل نیست، بلکه به این جنگ دامن می زند» برگزار شد.
▪️تورستن شلیب، یکی از سازمان دهندگان تظاهرات گفت: «آتش بس فوری و آغاز مذاکرات بهترین راه حل به جای پمپاژ سلاحهای بیشتر و تشدید درگیری هستهای است».
@syriankhabar
🛑 وقتی پشهای و احساس زنبور بودن میکنی...
این روایت الهام دماغ است! جوری نوشته نقش مهمی در تامین انرژی اروپا داریم که هر کس نداند فکر میکند که ذخایر گاز جمهوری باکو درصدی بالا از حجم جهانی آن است. دروغگویی در مورد میزان ذخایر گاز و نفت، یکی از حربههای عجیبی است که برخی کشورها برای بهبود وضعیت خود در عرصه بینالمللی به کار میبرند. به عنوان مثال این تلاشی است که در طول یک سال گذشته الهام خاله با کمک انگلیسیها تلاش ویژهای برای جا انداختن آن داشته اما مشخص است که مانند ترکیه این حقیقت ندارد. بر اساس آخرین آمار جهانی، ذخائر جمهوری باکو در جایگاه 20ام جهان بر اساس ادعا و آمار اعلام شده از طرف خودش قرار دارد و ترکمنستان در جایگاه ششم! چگونه میشود با این جایگاه نقش مهم ایفا کرد؟
کشوری مانند ایران آمار دقیق و رسمی از ذخایر گازی خود را اعلام نمیکند و بیشتر دادهها مربوط به اکتشافات قدیمی است و این دلایل خاص خودش را دارد. طرح چنین موضوعاتی بیشتر سیاسی است تا واقعی. اروپاییها هم میدانند و به همین دلیل اصلا سراغ گاز باکو نمیروند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
این دو افسر یگان مرزبانی رژیم صهیونسیتی که در عملیات رزمندگان فلسطینی در منطقه الحمراء در غور اردن د
دوستان عزیز این را هم اصلاح کنیم و بابت اشتباهی که شد عذرخواهی مرا بپذیرید. بخش عمدهای از مطالب را خود دوستان میفرستند و من هم حسب اعتماد بازنشر میکنم. مطلب و عکس ریپلای شده را به عنوان دو افسر کشته شده صهیونیستی در حمله روز گذشته در منطقه الحمراء در دره اردن قلمداد کرده بودیم که به این ترتیب عکس واقعی این دو افسر که توسط بخش رسانهای ارتش عبری منتشر شده را بازنشر میکنیم.
هدف ما اطلاع رسانی دقیق است، اگر گاهی اوقات اشتباهی اینچنین پیش میآید به دلیل یکی همین اعتماد و اطمینان به دوستان ودیگری عجله و گرفتاری است. اینکه در هر موقعیتی تلاش کنم آخرین خبرها را خدمت شما ارائه کنم منتهای آرزو است، اما عذرخواهی از محضر شما خوبان شیرینتر از بیتوجهی است...
به قول یکی از بچهها، این یهودیها این شکلی هستند تا آن شکلی... آنهایی که تصویرشان منتشر شد بخشی از تلاشهای تبلیغاتی بخش رسانهای ارتش رژیم کودککش برای جذب نیروی جدید است... وگرنه زشتتر از این حرفها هستند!!
@syriankhabar
دو فروند موشک از سوریه به سمت بلندیهای اشغالی جولان شلیک شد و صدای انفحار از این منطقه شنیده شد.
@syriankhabar
رسانههای رژیم صهیونیستی میگویند که یکی از این موشکها به فضای باز اصابت کرده و دیگری هم در خاک اردن! سقوط کرده است. سیستم هشدار حمله موشکی هم فعال نشده است!
@syriankhabar
حالا برخی رسانههای صهیونیستی می گویند که سه فروند موشک (هنوز مدل و نوعش مشخص نشده) شلیک شده است! در همین زمینه جنگندههای رژیم صهیونیتسی هم به سمت جولان اشغالی پرواز کردهاند.
@syriankhabar
🔴 معادلهای که بر عکس شد
🔻شلیک راکت یا موشک یا هر چیزی که بشود نامش را گذاشت به سمت بلندیهای اشغالی جولان اتفاق بسیار مهمی است که باید آن را در امتداد شلیک راکت از جنوب لبنان و اقدام اتاق عملیات مشترک محور مقاومت ارزیابی کرد. این که رژیم صهیونیستی ادعا میکند یکی از موشکها در خاک سوریه، دیگری در اردن و سومی هم در یک منطقه باز در بلندیهای جولان فرود آمده، بدون شک دلیل دارد. این اولین بار از سال ۲۰۱۸ است که چنین شلیکی صورت میگیرد. در طول سالهای گذشته این رژیم برابر هر تحرک، اقدام و شلیکی به سمت بلندیهای جولان واکنش نشان میداد و برای آنکه بازدارندگی خود در این حوزه را به شکل کامل اعمال کند هیچ اقدامی را بدون پاسخ نمی گذاشت.
🔻این پاسخها معمولا به صورت چند برابری بود و این حملات به عنوان اصلیترین خط قرمز صهیونیستها به شمار میرفت. اما حالا باید دید که در مورد شلیک این سه فروند راکت یا موشک چه واکنشی نشان خواهد داد؟ باید در نظر داشت که از تمام محورهایی که فلسطین اشغالی توسط محور مقاومت در محاصره قرار گرفته، درگیری شکل گرفته است. در طول روزهای گذشته این رژیم شاهد اقدامات بیسابقه و مختلفی بوده است که مبنای جنگ روانی و رسانهای این رژیم بوده است. اما همه تلاشش را هم به کار بسته تا تحلیل واقعی به سمت مهاجران چندملیتی نرود.
🔻این حملات هم از باریکه غزه که دهها راکت شلیک شد، هم از جنوب لبنان، هم از بلندیهای اشغالی جولان یک فروند پهپاد به این منطقه وارد گردید هم در کرانه باختری رود اردن چندین عملیات مختلف انجام گرفت. باید در نظر بگیرید که به این موارد نفوذ یک کوادکوپتر مقاومت و حالا هم شلیک سه فروند راکت از خاک سوریه را اضافه کنید. این شلیکها هر چند به فضای باز به گفته خودشان اصابت کرده، اما صرف شلیک به سمت بلندیهای جولان خودش حامل پیامهای جدی است.
🔻خودتان را جای مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی بگذارید که قرار است به این حملات پاسخ بدهید؛ دقیقا چه کار میکردید؟ این اقدامات پیام روشنی برای رژیم صهیونیستی است که هر چهار جبههای که در طول سالهای گذشته آماده شده و به شکل مناسبی نیز تجهیز به صورت همزمان میتواند درگیری را شروع کند. آیا این رژیم توانایی آن را دارد هم در کرانه باختری، هم در غزه، هم در بلندی های جولان و هم در جنوب لبنان درگیر شود؟ آیا این تعداد نیرو برای همه جبههها را دارد؟ آیا میتواند همه محورها را حمایت کند؟!
🔻این فقط در محور زمینی است، در برابر سیل موشکها و پهپادهایی که به سمت شهرکها پایگاهها، پادگانها و زیرساختهای این رژیم روانه میشود دقیقاً میخواهد چه کند؟ در طول سالهای گذشته همواره روی این مسئله تبلیغ شده که مثلاً حزبالله ۱۰۰ هزار یا ۲۰۰ هزار راکت و موشک در انبارهایش دارد اما حالا موضوعی که صهیونیستها میدانند اما حاضر به اعتراف به آن نیستند توان پهپادی حزب الله و سایر اعضای محور مقاومت است.
🔻اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد و روزانه دهها فروند پهپاد انتحاری به سمت مواضع صهیونیستها روانه شود، آنها دقیقاً میخواهند چه کنند؟ تجربه اوکراین و البته یمن نشان داد که پیشرفتهترین سامانههای پدافندی غربی که صهیونیستها هم چیزی بیشتر از (جز در بلوف زدن) ندارند در برابر این پهپادها و موشکهای کروز ناتوان است. چهار حمله به خاک سوریه و هجوم به مسجدالاقصی در حالی که قرار بود معادله را به نفع نتانیاهو تغییر دهد، همه چیز را بر عکس کرد، شیر خفتهای بیدار شده که فقط خود صهیونیستها میدانند چه قدرت، قابلیت و توانایی دارد.
@syriankhabar
🔲حالا نوبت به صحرای سینا است
▪️در ادامه سیاست محاصره کامل رژیم صهیونیستی برای نشان دادن حقیقت و واقعیت ضعیف آن، حالا نوبت به صحرای سینا است که گروههای مجاهد که بخشی از تشکیلات محور مقاومت به شمار میروند و برای روز مبادا آماده شدهاند اقدام به تهدید سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ کنند بر اساس گزارش منتشره، ارتش مصر اعلان کرد در عملیاتی اقدام به خنثی سازی راکتهای دوربرد آماده شلیک از صحرای سینا به سمت بندر ایلات در فلسطین اشغالی کرده است. بعد از شلیک راکت از جنوب لبنان، سوریه و غزه حالا نوبت به صحرای سینا است؛ اگر از اردن هم چند راکت به داخل سرزمینهای اشغالی بهویژه پایگاههای هوایی که در صحرای نقب و در نزدیکی مرز اردن قرار دارند شلیک شود آن وقت داستان شکل کاملتری به خودش خواهد گرفت. حالا شهرکنشینان چندملیتی اشغالگر باید بهتر و بیشتر درک کنند که بهشتی که هرتزل و بعد از آن آدمکشهای صهیونیست وعده آن را داده بودند، جهنمی بیش نیست.
@syriankhabar
تیراندازی در شهرک صهیونیست نشین «جیلو» نزدیک شهرک سلوان شهر قدس شریف
زخمی شدن 6 نظامی صهیونیست به نقل از خبرنگار شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی
خودروی حامل دو جوان ناشناس فلسطینی گروهی از شهرک نشینان صهیونیست را به رگبار مفصل بسته و محل رو ترک کردهاند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برخی منابع عبری زبان از هلاکت یکی از صهیونیستهای مجروح در عملیات تیراندازی در قدس اشغالی خبر دادند. این خبر هنوز به طور رسمی تایید نشده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرفهای سعدالله زارعی در مورد پیامهای رژیم صهیونیستی از طریق چهار کشور مختلف به ایران پس از اقدامات تلافیجویانه محور مقاومت موضعگیری و سخنان گستاخانه نتانیاهو و دیگر مقامات این رژیم پس از شهادت دو مستشار کشورمان در سوریه را با هم قیاس کنید؛ یادم میآید در سال ۱۳۹۷ که قرار شد عملیات انتقام جویانه صورت بگیرد نتانیاهو از طریق طرف آلمانی و روسی پیغام داد که هدفش اصلا ایرانیها نبوده است.
این ذات صهیونیست است که میزند، موضع گیری میکند، احساس پیروزی میکند، میگوید که ما میخواستیم به ایرانیها یادآور شویم که نباید در سوریه بمانند و بگویم که چون پشت عملیات نفوذ به شمال فلسطین اشغالی بودید باید پاسخ میگرفتید! حالا که دیدند سنبه پر زور است به غلط کردن میافتند و از طریق چهار کشور پیغام میدهند که ما دنبال هدف قرار دادن ایرانیها نبودیم در حالی که مثل سگ دروغ میگوید چرا که به صورت هدفمند خوابگاه بچه های ما را که آدرسش را به صورت دقیق هم داشت هدف قرار داد. نتانیاهو حالا باید ببیند که با معادله جدیدی که علیه این رژیم در حال ایجاد شدن است چه میکند، آیا باز هم حمله میکند یا اینکه عاقل میشود.
@syriankhabar
🔳 توافق نهایی در یمن سخت است
▪️هیاتهای دیپلماتیک و امنیتی عمانی و سعودی روز گذشته در حالی به صنعا سفر کردند که برخی اینگونه تبلیغ میکردند که این نخستین سفر هیات سعودی به یمن است، در حالی که این سفرها بارها تکرار شده و ریاست آنها را هم محمد آل جابر سفیر سعودی در یمن بر عهده داشته است. اما سفر همزمان این دو هیات و حضور آنها در مربع امنیتی انصارالله از این لحاظ اهمیت بسیار دارد که تا همین شش ماه پیش سعودیها همچنان میخواستند خود را میانجیگر معرفی کرده و حاضر نبودند به عنوان یک طرف جنگ مسوولیتهایی که متوجه آنها است را بپذیرند.
▪️اما تنها چند روز پس از فرخوانی عناصر وابسته به ریاض و ابوظبی و صحبتهای خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان و مسوول پرونده یمن در خانواده حاکم میان اعضای شورای ریاستی و همه جنگ سالاران و گروههایی که با ریال سعودی در یمن علیه انصارالله سلاح به دست گرفته بودند، این سفر بیانگر عجله بیش پیش بن سلمان جهت ختم پرونده یمن دارد. دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در پکن که یکی از موضوعات اصلی آن هم یمن بود (با این علم که ایران تاکید دارد هیچ تصمیمی به جای مردم و دولت یمن نمیتواند بگیرد) سعودیها را به این نتیجه رساند که بهتر است با خود رهبران انصارالله دیدار کنند.
▪️با این حال به عنوان یک روزنامهنگار، همواره ورزیدگی دیپلماسی در دولت یمن را میپسندم و تحسین میکنم. در طول هشت سال گذشته، دولت یمن در سیاست خارجی خود به هیچ عنوان دچار دوگانگی نشد و به هیچ عنوان هم از خواستههای خود به عنوان بنیان هر اتفاقی در آینده کوتاه نیامد. چه رهبر بزرگوار و مقتدر یمن جناب سیدعبدالملک بن بدرالدین الحوثی و چه دیگر مقامات سیاسی و نظامی این کشور درک درستی از جامعه، سیاست، قدرت و منطق آن داشته و دارند و به همین دلیل باید گفت آنها آینده را فدای امروز نکردند و در طول این سالها با مقاومت، کشیدن تلخی و سختی محاصره و جنگ، اصرار بر خواستههای ملی و دینی خود به جایی رسیدند که هیات سعودی برای مذاکره با آنها به قلب صنعا سفر کند.
▪️اما واقعیت این ست که یمنیها تا زمانی که توافق را به شکل عملی و کامل امضا نکنند، خود را موفق نمیدانند و نکته مهمتر آنکه در یمن چیزی مخفی نمیماند و هر توافق و رویدادی بالاخره برملا میشود. به همین دلیل است که محمد البخیتی از رهبران انصارالله میگوید هنوز زود است به طور قطع بگوییم مذاکرات کنونی در صنعا با هیئتهای عمان و عربستان برای تحقق صلح حتما موفقیت آمیز خواهد بود؛ اما واضح است که فضای صلح بر منطقه حاکم است که موجب امیدواری و خوشبینی است. تحقق صلح میان صنعا و ریاض پیروزی برای دو طرف است و باید همگان برای حفظ فضای صلح و بستن صفحه گذشته و باز کردن صفحه جدید زخمها و دردهای کهنه را کنار گذاشته و از تلاش برای کسب امتیاز از طریق رسانهها خودداری کنند و نباید آنچه اتفاق افتاد را فراموش کنیم تا فاجعه تکرار نشود.
▪️موضوعی که ایران و عربستان به صورت کلی بر آن توافق کردند این بوده که خود یمنیها باید مشکلات خودشان را حل کنند. البته این مساله با پذیرش مسوولیت سعودیها در جنگ بوده است. به همین دلیل احمد عوض بن مبارک، وزیر خارجه دولت وابسته به عربستان از مذاکرات مستقیم میان عربستان و انصارالله برای احیای آتش بس خبر داد. او میگوید که تلاشهای عربستان، نشستن یمنیها بر سر یک میز را تسهیل کرده و یمن از این گفتوگوها آگاه است. پس مهمترین ماموریت سفیر سعودی در یمن در سفر به صنعا، نهایی کردن ساز و کار آتشبس است. یمنیها پیش از این گفته بودند که از آتشبس تا صلح مسیر درازی در پیش است.
▪️بر اساس گفته برخی منابع، سعودیها خواستههایی دارند که بعید است طرف یمنی آن را قبول کند. از جمله عبور خط لوله نفت از استان المهره به سمت اقیانوس هند برای دور زدن باب المندب و تنگه هرمز، فضا دادن به جریانهای تکفیری، پذیرش برخی موارد و مسائل مرزی، اجازه دادن برای استفاده امارات و عربستان از برخی جزایر و سواحل این کشور و... که همه این موارد از خطوط قرمز دولت یمن به شمار میرود و بعید است کسی در صنعا زیر بار این خواستهها برود.
▪️اما دفتر ریاست جمهوری در صنعا اعلام کرد: هیئتهای عمان و عربستان با مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن درباره لغو محاصره و توقف عملیات ائتلاف سعودی - اماراتی و احقاق حقوق ملت یمن از جمله پرداخت حقوق کارمندان دولت از درآمدهای نفت و گازی صحبت خواهند کرد.
@syriankhabar
این هم از آخر و عاقبت گماشتگان آقای مخبر! وقتی کسی را که حتی یک روز سابقه کار در صنعت پتروشیمی ندارد با لابی و فشار بر صندوق ذخیره فرهنگیان و پتروفرهنگ راهی یک پتروشیمی تازه کار میکنید نتیجهای جز این ندارد. با توجه به قیمت متانول در جهان، کافی است که یک مدیر ضعیف هم در مصدر امور قرار بگیرد و بعد افراد ضعیفتر و ناتوانتر از خودش را هم بیاورد و وقتی به همه چیز گند زدند، ناچار شوند برای توضیح مراسم افطاری بگیرند؟
یکی از کارکنان این پتروشیمی میگوید در طول چند روز گذشته سه چهار خواستیم اعتصاب کنیم اما مدیرعامل حضور نداشته است. او از کجا میآورد و برای یک افطاری دهها میلیون وشاید هم صدها میلیون هزینه میکند اما نمیتواند به وضعیت ما رسیدگی کند؟ میدانید همه این پولها از جیب معلمها و بازنشستههای بدبختی میرود که در فلاکت زندگی میکنند؟ دولت آقای رئیسی میخواهد به همین شکل با فساد مبارزه کند؟ #پتروفرهنگ
@syriankhabar
مقامات جنبش حماس که در بیروت به سر میبرند با دبیرکل مقاومت گفتوگویی طولانی و مهم داشتند. پیروزیهای اخیر بر دشمن صهیونیستی و در پیش گرفتن مسیر صحبح برای نبرد بعدی بسیار مهم است و به همین دلیل نیاز به مذاکره و گفتوگو بالا است. رایزنی نزدیک و تلاش برای منسجمکردن اتاق عملیات محور مقاومت از جمله اهداف این دیدار بود.
خنده حضار هم نشان از سر درون دارد...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از پهپاد معراج 532 نیروی زمینی سپاه رونمایی شد. پهپادی که گفته میشود 450 کیلومتر برد، 50 کیلوگرم مواد منفجره و سه ساعت مداومت پروازی دارد. برخیها ایراد گرفته بودند که چرا این پهپاد را باوجود پهپادهای خوبی مانند سری شاهد وارد خدمت کردهاند؟
یک نکته بسیار ظریفی وجود دارد و آن نیز طراحی و ساخت این پهپاد در شرکتهای دانشبنیان است. کمک به این شرکتهای دانشبنیان ضروری است و به همین دلیل خریداری کردن ساختههای آنها قابل توجیه است. این پهپاد از روی وانت پرتاب میشود و ساختار بسیار سادهای دارد و با یک متور پیستونی قدرت میگیرد. شرکتهای دانشبنیان هر چند با پیشنهاد نیروها دست به ساخت و توسعه میزنند اما گاهی اوقات خودشان هم طرحها و ابتکاراتی دارند که باید حمایت شوند. ما سمند تولید میکنیم، پس نباید 405 و پارس را بعد از 40 سال کنار بگذاریم؟
@syriankhabar
irna.ir/xjM7ZS
فازغ از سیاست و جنگ، فارغ از درگیریها انسانها نگاه به طبیعت زیبای ایران و تلاش برای احیای آنچه از دست دادیم یکی از مهمترین رویدادهای این روزها است. تصاویری زیبا از دریاچه ارومیه که برای زنده شدنش باید بیشتر دعا کرد. آن هنگام که کارخانه قند ساختند و مردم را تشویق به کشت چقندرقند کردند که بسیار آببر است فکر نمیکردند مکیدن شیره جان خاک منجر به ظغیانش خواهد شد. سدهایی که زده شد و رودهایی که خشک شدند و آنچه زمین میلیونها سال جمع کرده بود را در چند سال بالا کشیدند، نتیجهای بهتر از این ندارد. با این حال باید امیدوار باشیم که حال دریاچه ارومیه خوب شود...
@syriankhabar
رئیس جمهور امروز با همتای سوری خود تماس گرفت و حمایت بیقید و شرط ایران از دولت، ملت، ارتش و تمامیت ارضی، استقلال و سیادت سوریه را به او یادآور شد. تماس سیدابراهیم رئیسی در حالی صورت میگیرد که قرار بود در همین روزها او سفری به دمشق داشته باشد که خدا را شکر برای مدیریت بهتر سفر به بعد از ماه مبارک موکول شد.
این تماس تلفنی در میانه حملات و تجاوزات پیدر پی رژیم صهیونیستی، نشان از حمایت تمام قد جمهوری اسلامی ایران از ملت و دولت سوریه دارد و البته مقدمهای مهم برای یک رویداد بسیار مهمتر است که به زودی شاهد روی دادن آن هستیم. بدون شک مقابله مستقیم با تجاوزات رژیم صهیونیستی یکی از اصلیترین موارد این تماس بوده است.
@syriankhabar
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه و.... بر اساس آنچه خبرگزاری ها منتشر کردند در این دیدار موارد متعددی از جمله موضوع مبادله با ارزهای ملی و دلارزدایی در روابط اقتصادی دوکشور مورد تاکید قرار گرفت. اما به نظر، مهمترین مسالهای که مورد اشاره قرار گرفت در حوزه تکمیل کریدورها بود. تیمسار علی شمخانی، تکمیل کریدور شمال - جنوب و گسترش همکاریهای ترانزیتی میان ایران و روسیه را بخش مهمی از پروژههای مشترک دو کشور ذکر کرد و افزود: با تلاش و پیگیری مستمر مسئولین دو کشور، هرگونه مانع در مسیر تحقق اراده رهبران دو کشور در زمینه اجرای سریع این پروژه راهبردی که نقش تعیین کنندهای در تغییر هندسه ترانزیت کالا در منطقه دارد، برداشته خواهد شد.
ایگور لویتین دستیار ویژه رییس جمهور روسیه نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از آخرین تحولات مربوط به مناسبات تجاری و بانکی و پروژه های مشترک اقتصادی، گفت: مسکو ضمن تاکید بر اجرای هر چه سریعتر طرحها و پروژههای مشترک به ویژه در حوزه ترانزیت، آماده سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقتصادی ایران شامل فولاد، نفت و پتروشیمی میباشد.
@syriankhabar
یادتان هست در مورد صهیونیستها نوشتم سگ زرد برادر شغال است و همه آنها جنایتکار هستند؟ تصویر بالا مربوط به روز ترور شهید تیسیر الجعبری فرمانده ارشد مقاومت در غزه و تصویر سمت چپ مربوط به امروز هست... همان افراد همان میز و دفتر تنها یک تفاوت:
قبلا یائیر لاپید نخست وزیر بود و نتانیاهو رئیس اپوزیسیون و الان برعکس شده!
نکته مهم اینکه صهیونیستها هنوز نفهمیده اند روش برخورد چکشی با مساله فلسطین و مقاومت ملت فلسطین جوابگو نیست! اگر سیاست حمله به غزه، ترور فعالان و رهبران، محاصره همه جانبه اقتصادی و ... جوابگو بود که خوب الان نباید مشکلاتشون صد چندان میبود! امروز باید برای پاسخ گفتن به شلیک هر راکتی دنیا را زیر رو رو میکردند؟!
شما میدانید باریکه غزه 15 ساله که محاصره کامل زمینی دریایی هوایی است. مقاومت پس از گذشت 15 سال از نظر پختگی در رویکرد و سیاستگذاری، اداره غزه، قدرت نظامی امنیتی و .... چقدر رشد داشته!؟ آیا رژیم صهیونیستی هم به همان میزان قویتر شده یا ضعیفتر؟
@syriankhabar
این آخرین حجم ذخایر گاز کشف شده در جهان در کشورهای مختلف است. دستکم در مورد ایران میدانم که این آمار به شدت اشتباه است اما اگر در نظربگیریم که بقیه کشورها درست گفته باشند با روایت جدید و قابل توجهی روبهرو هستیم که کسی به آن دقت نکرده است. در ردیف آخر طول عمر ذخایر گاز هر کشور بر مبنای میزان برداشت فعلی هم آمده است. به عنوان مثال موزامبیک با این میزان برداشت 500 سال دیگر گاز دارد، ایران بیش از 140 سال و روسیه هم 77 سال.
اما با نگاهی به امریکا و کانادا به عدد مهمی میرسیم. با این روند برداشت امریکا فقط 14 سال دیگر ذخایر گازی دارد و این عدد برای کانادا هم 12 سال است! عرض کردم که صحت این آمار ویکیپدیا را نمیدانم اما در صورت صحت، اروپاییهایی که روی دیوار امریکا یادگاری نوشتهاند دقیقاً 14 سال بعد میخواهند چه غلطی کنند؟ یک بار نوشتم فقط ایران و روسیه میتوانند منبع مداوم گاز طبیعی باشند و هیچ کشور دیگری این توانمندی را ندارد. معمولا کسی به این آمار زیاد دقت نمیکند ولی گفتم بدانید بد نیست.
@syriankhabar
🟦 ساخت توربینهای کلاس F در کشور
این هم خبر بسیار خوبی است. پس از ساخت توربینهای کلاس E رفتن به سراغ کلاس F نشان از بالا بودن سطح فنآوری و تکنولوژی در کشور دارد. ساخت این توربینها در اختیار چند کمپانی بزرگ جهانی است و ورود ایران به این حوزه به ویژه برای بینیاز کردن کشور از اهمیت بالایی برخودارد است. توربینهای کلاس F، بازدهی یک واحد نیروگاه سیکل ترکیبی را به 58 درصد ارتقا میدهد و آلاینده تولیدی را به حداقل میرساند، از طرفی مصرف آب در بخش گاز این توربین تقریبا صفر است و در حال حاضر این فناوری یکی از بروزترین توربینهای تجاری شده در سطح دنیا است.
یکی از مهمترین مسائل و موارد ساخت این توربین در کنار انتقال فنآوری، مساله ساخت بخش کنترل است که از اهمیت بالایی برخوردار است. جوانان ایرانی در این حوزه همیشه از خود شایستگی نشان داده و به امید خدا این بخش را هم با موفقیت پشت سر میگذارند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
این آخرین حجم ذخایر گاز کشف شده در جهان در کشورهای مختلف است. دستکم در مورد ایران میدانم که این آما
✴️گاز همچنان برای اروپا گران تمام میشود
🔸اروپا پیشرفت کافی در امضای قراردادهای بلندمدت برای خرید گاز طبیعی مایع (الانجی) نداشته است که همزمان با بهبود تقاضای چین و محدودتر شدن عرضه در بازار، زمستان آینده این منطقه را پرهزینهتر خواهد کرد. خرید الانجی به عنوان جایگزین واردات گاز روسیه از طریق خط لوله، به اتحادیه اروپا کمک کرد نخستین زمستان جنگ اوکراین را سپری کند. این منطقه ۱۲۱ میلیون تن از این سوخت را در سال ۲۰۲۲ وارد کرد که در مقایسه با میزان واردات سال ۲۰۲۱، افزایش ۶۰ درصدی داشت.
🔸اما این افزایش واردات بدون هزینه نبود؛ اروپا بخش زیادی از این خرید را در بازار محمولههای تک الانجی انجام داد که قیمتهای بسیار بالاتری در مقایسه با قراردادهای بلندمدت دارد. طبق آمار آژانس بینالمللی انرژی هزینه واردات الانجی به اروپا در سال ۲۰۲۲، بیش از سه برابر افزایش یافت و به حدود ۱۹۰ میلیارد دلار رسید. تحلیلگران برآورد می کنند که اروپا در بیش از یک سوم از تجارت بازار جهانی محمولههای تک الانجی در سال ۲۰۲۲ سهیم بود که در مقایسه با حدود ۱۳ درصد در سال ۲۰۲۱، رشد چشمگیری داشت. اگر قراردادهای بلندمدت برای خرید الانجی امضا نشود، سهم اروپا در بازار محمولههای تک ممکن است امسال به بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.
🔸اما اهداف اقلیمی اروپا که تحت آنها این منطقه قصد دارد میزان آلایندگی را تا سال ۲۰۳۰، حداقل ۵۵ درصد کاهش دهد و تا سال ۲۰۵۰ به صفر برساند، به معنای آن است که خریداران الانجی، به سختی میتوانند در این بازه زمانی، الانجی بیشتری را تحت قراردادهای بلندمدت ارزانتر خریداری کنند. آسیا در سال جاری به رقابت برای تامین الانجی که عرضه محدودی دارد، ادامه داده است. به گفته فلیکس بوث، مدیر بخش الانجی شرکت اطلاعات انرژی ورتکسا، ترجیح آسیاییها برای امنیت تامین انرژی، به آنها اجازه داده است که به حمایت از پروژههای جدید ادامه دهند، در حالی که خریداران اروپایی نگران تعهد خرید در آغاز اهداف اقلیمی صفر کردن آلایندگی هستند.
🔸اگرچه گاز، یک سوخت فسیلی است اما دی اکسید کربن کمتری نسبت به زغال سنگ منتشر میکند. از این رو، بعضی از کشورهای اتحادیه اروپا آن را جایگزینی موقت برای حذف استفاده از سوختهای کثیفتر میدانند. رعد القادری، مدیرکل انرژی، اقلیم و پایداری گروه اوراسیا گفت: تا زمانی که اتحادیه اروپا، گاز را بهعنوان یک سوخت انتقالی به حساب بیاورد، اروپا نمیتواند از الانجی به عنوان جایگزینی به جای گاز روسیه استفاده کند، زیرا تولیدکنندگان خواهان یک بازار تضمین شده در اروپا طی چند دهه آینده هستند.
🔸قیمت محمولههای تک الانجی بیش از ۸۲ درصد از زمانی که پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، به رکورد ۷۰.۵۰ دلار در هر میلیون واحد حرارتی بریتیش صعود کرده بود، کاهش پیدا کرده است. اما انتظار میرود با تابستان داغی که میتواند سطح آب را کاهش دهد، زمستان سرد ۲۰۲۴-۲۰۲۳ و افزایش تقاضای چین برای الانجی، دوباره افزایش پیدا کند. ویکتور تنف، مشاور بازرگانی الانجی شرکت ROITI میگوید کشورهای اتحادیه اروپا باید ابتدا قراردادهای بلندمدت و بزرگ مشابه مدل چین را امضا کنند تا بتوانند از هر گونه فراز و نشیب بازار الانجی جهانی پرالتهاب، محفوظ بمانند. در غیر این صورت، با قیمتهای گران بازار محمولههای تک الانجی روبرو خواهند شد.
🔸به گزارش رویترز، تولیدکنندگان و بازرگان بزرگ الانجی شامل قطر انرژی، شل، شورون و کونوکو فیلیپ در ماههای اخیر مذاکراتی در پایتختهای اروپایی درباره قراردادهای خرید الانجی داشته اند. به گفته منابع آگاه، مذاکرات قطر انرژی با دولت و شرکتهای نیروی بزرگ آلمانی، به دلیل اختلاف درباره مدت قرارداد، همگی به بن بست خورده است. در حالی که قطر معمولا به دنبال امضایی قراردادهای حداقل ۲۵ ساله است اما آلمان به دلیل تعهد برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، قراردادهای ۱۰ تا ۱۵ ساله میخواهد. برای حل این موضوع، قطر قراردادهای کوتاهتر ۱۵ ساله به آلمان پیشنهاد کرده که قیمت الانجی آن، گرانتر از قیمت قراردادهای بلندمدت خواهد بود.
@syriankhabar
🔳7 نکته در مورد تقابل محور مقاومت و رژیم صهیونیستی
▪️تحولات چند روز گذشته در تقابل محور مقاومت با رژیم صهیونیستی از اهمیت بسیار بالایی برخورداراست. روزهای آینده آبستن حوادث متعددی است که میتوان زمین شطرنج منطقه را پیچیدهتر کند. در این زمینه چند نکته وجود دارد که به نظرم نباید از نظر دور داشت:
1) یهودیجماعت بسیار کینهای و عقدهای است، اگر زورش برسد و دست به اقدامی نزند باید شک کرد. در مورد شلیک راکت از جنوب لبنان و پاسخ در غزه و زدن یک مزرغه موز باید هوشیار بود. این سطح واکنش هر چند برای درگیر نشدن در جنگی گسترده بود (نتانیاهو همان نبرد بین جنگها را میخواهد نه بیشتر) اما اگر صهیونیستها یک درصد فکر میکنند میتوانند جبران کنند، حتما خواهند کرد. کما اینکه رئیس موساد در جلسه تصمیمگیری با این استدلال که حزبالله پشت حملات راکتی است خواستار زدن مواضع حزبالله بود.
2) باید به گفتوگوی تلفنی وزیر جنگ نصف و نیمه رژیم صهیونیستی با وزیر جنگ امریکا توجه جدی داشت. این تماس تلفنی نمیتواند بدون دلیل باشد. این تماس در این زمان حتما به واسطه برخی اتفاقات و تصمیمات است. یک هماهنگی برای برخی اقدامات بعدی. باید دید آیا هماهنگی بوده یا اینکه طرف امریکایی خواسته دیدگاهی را مطرح کند. اگر به گزارش چند روز پیش در مورد طرح مشترک امریکا رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به منافع ما در سوریه که با ناکامی مواجه شد دقت کنید، شاید به این پاسخ برسید.
3) دعوت نتانیاهو از یائیر لاپید برای بروز کردن او در مورد مسائل امنیتی و تصمیمات اتخاذ شده، مساله مهمی است. جفتکهایی که لاپید بعد از این دیدار انداخت نشان میدهد که اصلا به مذاقش خوش نیامده؛ شاید نتانیاهو تصمیم به اقدامی گرفته باشد که تجمعات شبانه در منطقه گوشدان و دیگر مناطق اشغالی 1948 را خود به خود زیر سوال میبرد بدون آنکه نتانیاهو یا نزدیکانش بخواهند با آن مخالفت کنند. از آنجایی که لاپید و نتانیاهو هیچ تفاوتی با هم ندارند و این جنگ قدرت است، به نظر لاپید از تصمیم گرفته شده در کابینه امنیتی راضی نیست.
4) نکته بعد به فراخوان گسترده نیروهای احتیاط باز میگردد. این نیروها در سطحی گسترده فراخوانده شده و فراخوانی آنها لغو نشده است. فراخواندن 10 گروهان امنیتی برای پیوستن به یگانهای موجود در محیط پیرامونی باریکه غزه و تلاش برای افزایش این یگانها به 26 گروهان یعنی 2600 نفر فقط یک مساله را نشان میدهد و آن نیز یا آزاد شدن نیروهای پیرامون باریکه غزه برای رفتن به نقطه دیگر یا آزاد شدن آنها برای ورود به باریکه غزه که شق دوم نمیتواند درست باشد هر چند هیچ چیزی در این حوزه بعید نیست.
5) نتانیاهو در تلاش است تا در عملیات فرار به جلو، یک گام بیشتر بردارد. شاید نبرد بین جنگها نتوانسته او را به اهدافش برساند و تلاشهایش برای ضربه زدن به ایران و محور مقاومت در سوریه هم به بار ننشسته است. اگر در نظر بگیریم که موضوع ایران برای نتانیاهو به یک مساله شخصی تبدیل شده، شاید آن وقت بتوان بهتر و آسانتر در این مورد پاسخ گفت. برای نخستوزیر رژیم صهیونستی همانگونه که لاپید هم گفت، «اسرائیل» هیچ اهمیتی ندارد او اهدافی دارد که رسیدن به آن را بر هر موضوع دیگری ارجحتر میداند و آن نیز مقابله با ایران به هر قیمتی است.
6) امکانات و تجهیزات رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به سوریه کم نیست، البته این تا زمانی است که واکنشی از طرف مقامات دمشق صورت نگرفته باشد. تماس تلفنی رئیس جمهور ایران با آقای بشار اسد در زمانی مناسب و اعلام حمایت از ملت، دولت، ارتش و تمامیت ارضی این کشور در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی یک پیام واضح دارد و آن نیز کمک به سوریه برای ورود به مرحله جدید است. به نظر میرسد مقامات سوری تصمیم گرفتهاند از حالت انفعال خارج شده و اقدام به واکنش کنند.
7) اینکه سطح این واکنش چه میزان باشد، مهم نیست. اصابت چند موشک به یکی از شهرهای صهیونیستنشین کل معادله را بر عکس خواهد کرد. این معادله هماکنون به ضرر نتانیاهو برقرار است و او کسی نیست که حاضر باشد در این زمین بازی کند. میخواهد خودش را به عنوان نخستوزیری مقتدر که میتواند فارغ از مشکلات داخلی تصمیمسازی کند نشان دهد، به همین دلیل باید مراقب او بود. نباید بیخیال مار زخمی شد، او هم در داخل زخم خورده و هم از بیرون، چون نمیتواند بیش از این داخلیها را نیش بزند ناچار است که زهرش را جای دیگری بریزد. بنابراین باید مراقب بود وکوتاه نیامد.
@syriankhabar