🔳بن بست جولانی و اردوغان!/1
▪️نزدیک به دو ماه از پایان نبردها در سوریه میگذرد، نبردهایی که طی آن ارتش سوریه موفق شد بخشهای بسیار مهم و راهبردی را در شمال استان حماه و جنوب استان ادلب از لوث وجود تروریستهای تکفیری چند ملیتی مورد حمایت ترکیه، امریکا و برخی از کشورهای غربی و عربی پاکسازی کند. پس از این رویداد، حالا چند هفتهای آتشبسی شکننده برقرار است و گروهکهای تروریستی باوجود حملات گاه و بیگاه به مواضع ارتش سوریه، هنوز از ترس بروز یک درگیری گسترده، به این آتشبس تن داده و آن را نقش نکردهاند.
▪️به عبارت دیگر، مناطق آلوده در شمال سوریه در یک صلح مسلح بسر میبرد، سکوت خبری روزهای گذشته، بیشتر به آرامش پیش از توفان شباهت دارد تا آرامش طبیعی، انگار همهچیز به این سمت پیش میرود که تروریستهای مورد حمایت ترکیه، جنگی صوری را علیه تروریستهای جبهه النصره، راه بیندازند. از غرب حلب خبرهای عجیبی به گوش میرسد، همچنین از منطقه اشغالی عفرین و نیز نقاط نظارتی اشغالگران ترکیهای در حلب و ادلب. بهنظر میرسد این روزها فشار بر جولانی و دیگر گروهکهای چند ملیتی تحت نظارت سازمان اطلاعات ترکیه بیشتر شده و اردوغان هم بهشدت تحت فشار است.
▪️ابومحمد الجولانی که در طول هفتههای گذشته و پس از شروع آتشبس اعلامی توسط ارتش سوریه مدعی شده بود که به این آتشبس پایبند نیست و باید ارتش سوریه مناطق پاکسازی شده را پس دهند!! حالا بیش از همه به این آتشبس پایبند بوده و دست از پا خطا نمیکند. با این حال، نیروهای وابسته به القاعده در حال ساخت تاسیسات پدافندی در منطقه هستند. در حالی که ارتش سوریه پس از پیروزهای درخشان قبلی در آمادگی کامل روحی و روانی به سر میبرد در جبهه مقابل نگرانی بسیار شدیدی حکمفرما است.
▪️اینکه قرار است چه اتفاقی روی دهد، کاملا مشخص نیست اما انگار این بار اردوغان و دولتش نمیتوانند فشار مضاعفی را که بر آنها وارد شده تحمل کنند و از سوی دیگر، نمیتوانند مانند دفعات قبل همهچیز را با ممالطه پشت سر بگذارند. با تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی، بنبستها بیشتر شده است. این بستها در برابر بسیاری از طرفها قرار دارد. دولت اردوغان چند مشکل اساسی در این زمینه دارد که شاید مهمترین آن به سرنوشت تروریستهای ترکتباری است که چند سالی است از مناطق مختلف در شمال سوریه تجمع کردهاند و حالا مشخص نیست که سرنوشتشان چه میشود و به کجا باید بروند.
▪️تروریستهای ایغور که همان حزب اسلامی ترکستان شرقی باشد، تروریستهای چچنی، داغستانی، ازبک، قرقیز و قزاق و همچنین ترکمنهایی که هر کدام تحت یک اسم در شمال سوریه کلنیهای متعددی را تشکیل داده و تقریبا حکومتهای خودمختاری تحت فرماندهی سرکرده خود دارند. ترکیه بهویژه در مورد تروریستهای قفقازی از طرف مسکو تحت فشار است که باید تعیین تکلیف شوند، از سوی دیگر چینیها نیز در رابطه با تروریستهای اویغور بهشدت از دست آنکارا عصبانی هستند و اردوغان نتوانسته در طول چند سال گذشته به همین دلیل رابطه خوبی با پکن برقرار کند.
▪️البته مسائل به همینجا خلاصه نمیشود. بحث بر سر حضور بیش از 70 هزار تروریست خارجی از ملیتهای مختلف در سوریه است که بسیاری از آنها به همراه خانواده خود در خاک سوریه مستقر شدهاند. برای مثال، تروریستهای اویغور کنترل شهر جسرالشغور را بر عهده دارند و در جبهه کبانی میجنگند. اینکه قرار است این تروریستها به کجا بروند، یک سوال بوده و سوال دیگر سرنوشت خود جولانی است. سرکرده جبهه النصره این روزها بهشدت تحت فشار بوده و راههای نجاتش بسیار محدود بوده و درمانده است. این مساله را میتوان از خلال رایزنیهای او با هیات شرعی و کادر رهبری این گروهک دید.
▪️جولانی اگر دفعات پیش همکاری و همراهی دولت ترکیه را داشت و چند باری از سوی آنها از مرگ نجات پیدا کرد و یکبار هم در بیمارستانی در ترکیه بستری شد، حالا تحت فشار آنکارا قرار دارد، او دو راه بیشتر ندارد یا جبهه النصره را منحل کند یا اینکه تا آخرین فشنگ بجنگد. حالا اینکه او چه تصمیمی خواهد گرفت، قابل توجه است. او البته یک راه سوم هم دارد و آن اینکه علیه تروریستهای جبهه وطنی مورد حمایت مستقیم آنکارا وارد جنگ شود که در این مورد هم توفیقی نخواهد داشت، چراکه میداند بسیاری از تروریستهای بینالمللی گروهکش از آنکارا دستور میگیرند.
▪️در روزهای پس از آتشبس و در خلال نشست آستانه نوشتیم که جولانی گفته که حاضر است امنیت بزرگراه حلب دمشق و حلب به لاذقیه را تامین کند تا عبور و مرور در آن جریان داشته باشد تا ارتش به مناطق باقیمانده در اشغال این گروهکها حمله نکند. جولانی حتی به واسطه برخی از افراد تماسهایی با طرفهای روسی هم داشته است که در بخش بعدی این گزارش مواردی از پیشنهادات ارائه شده و همچنین سرنوشت محتوم این گروهکها را برخواهیم شمرد.
K.J
@syriankhabar
🔴 در برابر غرب، فقط منطق «زور» جواب میدهد/1
🔻این را بار اول نیست که میگویم، مینویسم و بر آن تاکید داشته و برای تایید آن نیز مثالهای بسیاری زدهام. در طول ماههای گذشته موارد بسیاری در این مورد وجود داشته، حالا هم وجود دارد و بدون شک در آینده نیز همین منطق بر روابط ایران و غرب و به صورت کلی، هر آنکسی که بخواهد مستقل باشد استوار است. ایران چهار دهه است که در برابر تحریمها و فشارهای اروپاییها و امریکا فقط دست به محکوم کردن میزند و یاد گرفته که مقاومت کند و گاهی اوقات حتی جیکش هم در نیامده است. در تمام طول دهههای گذشته به این دلیل ما که قدرت کافی برای تقابل نداشتیم و یا شاید هم انگیزه و ارادهاش را، نتوانستیم آنگونه که باید و شاید از منافع ملی خودمان دفاع کنیم.
🔻در طول این سالها فقط و فقط شاهد تنگتر شدن محاصره اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی کشور بودیم... آنهایی که خرده میگرفتند که اگر در ابتدای جنگ ما یک رزمایش چند ده هزار نفری در مرزهای غربی انجام میدادیم صدام هوس حمله به ایران را نمیکرد، در طول دهههای بعد در برابر بسیاری از اقدامات امریکا تنها سکوت کردند تا اینکه... تا اینکه فهمیدند که تنها دفاع، حمله است، فقط حرف زور، منطق زور و قدرت جواب میدهد. سال 1397 وقتی امریکای ترامپ از توافق هستهای خارج شد اگر ما به جای نگاه کردن پاسخ محکمی میدادیم شک نداشته باشید اوضاع متفاوت بود. یک سال صبر، یک سال حوصله برای آنکه به جهانیان نشان دهیم که ما آدمهای خوبی هستیم شاید کفایت میکرد!!
🔻از اردیبهشت 1398 ایران شروع به استفاده از منطق قدرت کرد و آرام آرام همه فهمیدند که اوضاع از چه قرار است، حتی در داخل هم خیلیها حالیشان شد که اگر قدرت نداشته باشی، غربیها منطق برابری، احترام، گفتوگو و مذاکره را نمیدانند در صورت داشتن قدرت است که آنها تمکین خواهند کرد و احترام خواهند گذاشت. تعیین گامهای متعدد برای کاهش تعهدات هستهای آنها را وادار به گسیل طرفهای مختلفی برای مذاکره کرد، البته با انتظار متوقف کردن ایران! در برابر خروج از برجام، ایران کاهش تعهدات را در پیش گرفت، در برابر صفر کردن صادرات نفت ایران، نفتکشها در فجیره و دریای عمان منهدم شدند، وقتی اصرارها زیاد شد خطوط لوله نفت سعودی ترکید و هنگامی که از فشار حداکثری گفتند، خریص و ابقیق منهدم شد.
🔻وقتی نفتکش ما را گرفتند، باورشان نمیشد که نفتکشی به صورت متقابل گرفته میشود، آنها در طول چند دهه گذشته یاد گرفته بودند که ایران هیچ واکنشی به تهدید و تحریم نشان نمیدهد و فقط حرف میزند. وقتی تهدید به جنگ کردند و حتی پهپادهایشان وارد آسمان ما شد تا به گاوهای شیرده منطقه نشان دهند که «ملاحظه کنید که ما وارد آسمان ایران شدهایم و آنها هیچ کاری نمیکنند» با انهدامش مواجه شدند، دیگر تکرار نکردند، وقتی پیام دریافت کردند که اگر کوچکترین حرکتی کنید همه پایگاههای موجود در منطقه منهدم خواهد شد، مرکز فرماندهی خود را از العدید قطر به خاک امریکا منطقه کردند. در طول پنج ماه گذشته، ایران با منطق قدرت با غرب گفتوگو کرده و به همان میزان تلاش آنها برای مذاکره بیشتر شده است.
🔻اگر یادتان باشد از ائتلاف کشورهای انگلوساکسون گفتم، جایی که امریکا، انگلیس، کانادا و استرالیا همواره در قالب یک ائتلاف علیه همه کشورها و طرفها ورود میکنند. منطقه قدرت در برابر این جماعت هم باید استفاده شود. وقتی دولت کانادا داراییهای ایران را میفروشد تا با صهیونیستها بدهد ایران نباید تهدید کند، بلکه باید با قدرت این تهدید را عملی کند. 13 ماه پیش دولت کانادا به اشاره دولت امریکا یک دانشجوی دکتری ایرانی را به اتهام انتقال فنآوریهای دفاعی به ایران بازداشت میکند و به زندان میاندازد. استرالیاییها که از جنگ جهانی دوم به این سمت همواره یک پای ثابت فعالیتهای نظامی امریکا و انگلیس بودهاند، اینجا هم به قبیله خود کمک میکنند.
🔻در حالی رضا دهباشی که در رشته خودش از جمله نخبگان کشور بوده و در حال گذراندن دوره تخصصیاش بود به اتهام واهی بازداشت میشود، صرفا یک اقدام متقابل میتوانست او را آزاد کند. به همین دلیل دو شهروند استرالیایی انگلیسی که در خاک کشور پهپاد به پرواز درآورده بودند و سرگرم عکاسی از مراکز حساس کشور بودند به سرعت بازداشت شده و تنها چند ماه پس از بازداشت این دو نفر است که دولت کانبرا کوتاه آمده و پیغام میفرستد که در صورت آزادی هر دو جاسوس این کشور، دانشجوی ایرانی آزاد خواهد شد. استرالیاییها که معمولا مدعی هستند دستگاه قضایی مستقلی داشته و دولت در کار آن دخالت نمیکند، اینجا نشان دادند که چنین چیزی صحت ندارد و روز شنبه باز آزادی رضا دهباشی، دو جاسوس خود را تحویل گرفتند.
K.J
@syriankhabar
🔴 در برابر غرب، فقط منطق «زور» جواب میدهد؛ چگونه نخبه ایرانی از زندان استرالیا آزاد شد/2
🔻یک نکته را در مورد استرالیاییها پس از آنکه دو جاسوسشان در تهران به دام افتاد خدمت شما عرض کنم. حزب حاکم بر این کشور تلاش بسیاری کرد تا ثابت کند که رضا دهباشی بر خلاف قوانین استرالیا عمل کرده و دولت هم دستش نمیرسد که او را آزاد کند. سفیر این کشور در تهران بارها تلاش کرد این مساله با همان منطق متکبرانه و خودخواهانه غربیها حل کند، اما هیچ پاسخی نشنید. مساله در کانبرا آن اندازه حاد شد که پای نمایندگان مجلس سنا هم به وسط کشیده شد و آنها خواستار تلاش جهت آزادی جاسوسان خود شدند. وزیر امور خارجه استرالیا در اواسط شهریورماه هنگام سفر به بنگلادش با همتای ایرانی خود گفتوگو کرد تا شاید بدون آزادی دانشجوی ایرانی، جاسوسان این کشور در ایران آزاد شوند، اما راه به جایی نبرد.
🔻از سه جاسوسی که در جاجرود توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند، دو نفر دارای تابعیت انگلیسی هم بودند و به همین دلیل دولت لندن که هنوز مساله نفتکش توقیفشدهاش در آبهای تنگه هرمز حل نشده بود، با فراخواندن سفیر کشورمان در لندن خواستار آزادی فوری این دو نفر شد! جالب آنکه استرالیاییها در حوزه فرمانبری از امریکاییها سابقه طولانی داشتند و آنها یک زن باردار ایرانی را بازداشت کردند که او در زندان فرزندش را به دنیا آورد و 27 ماه در حبس انفرادی بود. او را به امریکا تحویل دادند که پس از محکومیت به 27 ماه زندان، به دلیل گذراندن این مدتزمان، آزاد شد. این اقدام تلافیجویانه و البته هوشمندانه ایران نشان داد تا زمانی که دستت پر نباشد، هیچکس حاضر به اطاعت و پذیرش گفتوگو بر اساس منطق برابر نیست.
🔻اقدامات ایران علیه دولت استرالیا و خوشخدمتی سران کانبرا به امریکاییها به همینجا خلاصه نشده است و موارد بسیاری را در بر میگیرد، اما همین اندازه بدانید پس از این اقدامات بود که نخستوزیر این کشور در سفر به امریکا و پس از دیدار با رئیسجمهور امریکا تاکید کرد که حضور ناوگان دریایی این کشور در ائتلاف امریکا و انگلیس در تنگه هرمز و خلیجفارس صرفا و صرفا تامینی است و این کشور با هیچ طرفی جنگ ندارد. او به خوبی دریافته بود که هر گونه برخورد با ایران میتواند تبعات بسیار سنگینی در پی داشته باشد و حتی ممکن است بلایی که سر نفتکش انگلیسی در آمد، سر کشتیهای جنگی این کشور هم در بیاید.
🔻منطقه قدرت، مربوط به امروز و دیروز نیست، مربوط به آینده است. از روزی که ایران با منطق قدرت با طرفهای مختلف سخن گفته آنها نیز فهمیدهاند که حساب و کتاب چگونه است. به همین امارات فکسنی نگاه کنید که چگونه قمپز در میکرد با چند سوراخ در بدنه چند نفتکش و آب رفتن یک دکل نفتیاش بادش خالی شد و هر چند به ظاهر، اما رفتارش عوض شده و میخواهد آدم شود؟ همین فرزند شاه سعودی که یک قاتل بالفطره است گفت که میخواهد جنگ را به داخل ایران بکشد، فکر میکرد که زورش زیاد است و هر جا پول خرج کند کارش راه میافتد اما حالا چنان پنجر شده که جرات هیچ کاری را ندارد و پیغام میفرستد که پیام را گرفته است.
🔻منطقه ما در حال عبور از یک شرایط بسیار حساس است، امروز دیگر روزهای انفعال گذشته و در برابر هر اقدام و تحرک دشمن، ما واکنش نشان داده و بالاتر از آن، از دفاع فعال به سیاست تهاجم فعال رسیدهایم. در این زمینه با هیچکس و هیچ طرفی تعارف نداریم. بالاخره 40 سال سختی و زجر و زحمت، نداری و بدبختی، خون جگر خوردن را تحمل کردیم تا امروز با قدرت وارد میدان شویم. این روزهای ایران، مانند روزهای پیروزی شاه عباس بزرگ است. او پس از به قدرت رسیدن چون توان مقابله با عثمانی را نداشت، بسیاری از مناطق غرب و شمال غرب را به آنها واگذار کرد (البته ما در ضعیفترین وضعیت نیز چنین کاری نکردیم) و شروع کرد به ساختن ارتشی قدرتمند و اقتصادی درونزا که بتواند با ارتش عثمانی مقابله کند.
🔻کمتر از 15 سال بعد، ارتش بزرگ ایران با تجهیزات جدید و آموزشهای قابل توجه حرکت کرد، نه تنها ازبکها را ادب کرد، بلکه بار دیگر قندهار را هم به قلمرو ایران اضافه نمود، عثمانیهایی را که اشک اروپاییها را درآورده بودند در چند رشته جنگ سخت شکست داد و بغداد را بار دیگر به تصرف ایران درآورد و در نهایت نیز پرتغالیها و اسپانیاییها را از جزایر و سواحل جنوبی ایران اخراج کرد. امروز نیز ما پس از سالهای طولانی توانستهایم با قدرت وارد شویم و با هر آنچه که خودمان ساختهایم، با دشمن مواجه گردیم و این را همه طرفها فهیمدهاند. وقتی رهبر انقلاب میگوید: «نگاه وسیع فرامرزی که مسوولیتش با سپاه است عمق راهبردی کشور است» همانگونه که قبلا هم گفتم، حرفهای خیلی جدی در درون خود دارد...
K.J
@syriankhabar
یک عدهای مدام به من پیغام می دهند که «چرا شما هی ایران ایران میکنید، از ایران میگویید، از وطن میگویید..» باور بفرمایید وقتی این پیام ها از تعدادی فرد حقیر و بی هویت به دستم می رسد تا چند روز دل و دماغ کار کردن ندارم و کلاً خسته و دلسرد می شوم... با این حال با دیدن پیامهای برخی دوستان دیگر به این نتیجه میرسم که آن اقلیت پرگو، آن گروه اندک بسیارنما چقدر در به زمین زدن کشور و هویت زدایی از ملیت ما به در و دیوار می زنند و چه میزان از آنها اصولاً از گروههای ضد ایرانی و خائن هستند که خودشان را در لباس دین و مذهب پنهان کردهاند.
امروز این عکس و پیام را دیدم و گفتم اشتراک برای شما بگذارم تا بدانید که وقتی ایران نباشد، وقتی هویت ایرانی نباشد، وقتی قدرت ایران نباشد هیچ چیز دیگری وجود ندارد و این را بالاترین مرجع تصمیم گیری در ایران نیز بارها و بارها گفته و اینجا نیز تاکید کرده است. ای کاش آنهایی که ولایتمداری شان گوش فلک را کر کرده، اندکی، فقط اندکی به این موارد توجه میکردند.
@syriankhabar
خیلی وقت پیش مطلبی را (که ریپلای کردم) در مورد نقش ارتش و نیروی هوایی در مقابله با تروریستهای داعشی در عراق و به ویژه مرزهای غربی منتشر کردم. شاید آن روزها، این نوشته از معدود مطالبی بود که در مورد حضور نیروی زمینی ارتش و بالگردهای هوانیروز در مرزهای غربی و تعیین یک خط قرمز در عمق ۴۰ کیلومتری در داخل خاک عراق در نزدیکی جلولا توسط ایران برای تروریستهای داعشی (بعثیهایی که واسطه بودند) نوشتم. حالا فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش که آن روزها خود با بالگرد بر سر تروریست ها در خانقین، سعدیه و جلولا حاضر شده بود از آمادگی ارتش و گسیل واحدهای مختلف نیروی زمینی و ورود افسران نیروی هوایی برای تعیین مختصات حضور تروریستها جهت بمباران شان می گوید. تیمسار پوردستان این روایت را به شکلی که در این متن می بینید روایت کرده است...
اگر بی کیفیت است ببخشید.
@syriankhabar
هدایت شده از کاوش مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ در صورت شروع جنگ با ایران، باید منتظر یک پاسخ بزرگ باشید!
📍نیروی نظامی ایران قدرتمند است/کوه های زاگرس را میشناسم، ایران به سادگی عراق نیست، یک شکست باورنکردنی در انتظار ما خواهد بود!
➕به روایت مقامات نظامی آمریکا | بخش اول
🆔 @Kavoshmedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارتش متجاوز اشغالگر ترکیه چند هفته ای است که آرام آرام در حال لشکرکشی به مرزهای سوریه است. دولت آنکارا همانند حمله به عفرین، پیش از شروع جنگ و ورود به خاک سوریه در حال سازماندهی رسانهای و روانی مسئله است تا بتواند بدون دردسر خاصی به اشغالگری های خود در خاک سوریه ادامه دهد. اینجا نقطه صفر مرزی و نزدیکی شهر تل ابیض سوریه هست که شما شاهد استقرار چند عراده توپ ۱۵۵ میلیمتری و ۲۰۳ میلیمتری ترکیه هستید.
@syriankhabar
🔴 دلیل تحرکات امارتی ها در تعز و ساحل غربی
🔺در طول روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر انتقال تجهیزات نظامی سنگین به ویژه زره پوش و تانک توسط اماراتیها به ساحل غربی و همچنین شهر تعز در جنوب غرب یمن منتشر شده است. در مورد اینکه هدف اماراتی ها از این نقل و انتقال چیست و آنها در حالی که مدعی هستند که میخواهند خاک یمن را ترک کرده و به ایران قول دادند که نیروهای شان را خارج کنند چرا دست به تحرک نظامی زده و نیرو جابجا می کنند، حرف زیاد است.
🔺به نظر میرسد اماراتیها احساس میکنند که بازی را باخته و آنهایی که در حال به پایان بردن این بازی خونین در یمن هستند و محلی به محمد بن زاید نگذاشته و اورا داخل آدم حساب نکرده و به همین دلیل به ناچار و دستپاچه در تلاش است تا به نوعی خود را ثابت کند. شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که اماراتی ها از ترس آنکه سعودیها قالشان بگذارند، دست به این تحرکات نظامی زده اند.
🔺در حالی که محمد بن سلمان تهدید کرده که ممکن است به زودی حقوق نیروهای وابسته به منصور هادی را قطع کند، محمد بن زاید برای اینکه جایی در مذاکرات آینده داشته باشد و او را بخشی از معامله و معادله به حساب بیاورند، به زعم خود می خواهد با برافروختن جنگی در استان الحدیده و تعز او را هم صدا زده و در قالب یکی از طرفهای توافق حضور پیدا کند.
🔺با این اوصاف اماراتی ها به شدت از تجربه تلخ آرامکو واهمه دارند و می ترسند که یمنیها آنچه را که بر سر تاسیسات نفتی سعودی در آوردند بر سر آنها نیز در آورده و به همین دلیل در تماس دائم و روزانه با طرف ایرانی به سر می برند و خواستار آن هستند که تهران شرایط سخت ابوظبی در این برهه زمانی را درک کرده و انصارالله را قانع کند تا چنین اقدامی صورت ندهد.
🔺از سوی دیگر ایرانیها مدام اماراتی ها را تشویق می کنند تا به صورت مستقیم با رهبران انصارالله تماس گرفته و با آنها مذاکره کنند چرا که این مذاکره به نفع اماراتی هاست. البته این در صورتی است که محمد بن زاید واقعاً خواستار آن باشد که پایش را از جنگ در یمن بیرون کشیده و در قواره خودش رفتار کند در غیر این صورت، به نظر می رسد یمنیها برای وادار کردن بن زاید جهت گرفتن تصمیمی سخت، البته عاقلانه آمادگی لازم را دارند تا شلیکهای دقیقی به این کشور داشته باشند.
K.J
@syriankhabar
یکی از پادگان ها و مراکز استقرار نظامیان آمریکایی در شمال سوریه و در شهر تل ابیض که پس از اعلام ارتش اشغالگر ترکیه جهت حمله به مزدوران آمریکا در این منطقه، تخلیه شده است. چند نقطه دیگر که نظامیان آمریکایی در آن حضور داشتند نیز تخلیه شده است. کردها که فکر می کردند متحد بزرگی پشت آن هاست، حالا در برابر ارتش اردوغان و تروریست های متحدش تنها مانده و عملاً حرفی برای گفتن نداشته باشند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قابل پیش بینی بود که آمریکایی ها از شمال سوریه و از نقطه صفر مرزی سوریه با ترکیه عقب نشینی کنند و مزدوران شان را با تروریست های مورد حمایت اردوغان و ارتش متجاوز تنها بگذارند. نظامیان آمریکایی دمشان را روی کولشان گذاشتند و پس از قمپزهای بسیار در حال ترک مقاطع مرزی و مراکز حضورشان در مرز ترکیه هستند. به این ترتیب باید گفت باز هم توهمات کردی کار دست تروریستها داد.
@syriankhabar
رئیسجمهور امریکا: زمان خروج از سوریه فرا رسیده است!
رئیسجمهور امریکا که سال گذشته دستور خروج نیروهای امریکا از شرق و شمال سوریه را صادر کرد و بعد به اصرار رژیم صهیونیستی، پافشاری جان بولتون، فشارهای پنتاگون و در نهایت درخواستهای متعدد اروپاییها و تعهد سعودیها جهت پرداخت هزینه این نیروها، در این منطقه ماندگار شد، حالا کوس الرحیل را سر میدهد.
دونالد ترامپ که شب گذشته با همتای ترکیهای خود گفتوگوی تلفنی داشت و با او آخرین وضعیت مناطق شمال سوریه و حمله احتمالی ارتش ترکیه و تروریستهای همراهش را بررسی کرد و بعد از آن دستور تخلیه پایگاههای موقعت در تلابیض و راس العین را صادر کرد، حالا تاکید دارد که باید به این جنگ بیهوده! پایان داد و نظامیان امریکایی به خانه بازگردند.
بهنظر میرسد رییس جمهور امریکا که در مورد کاهش نیروهای امریکایی در خارج از مرزها بر اساس وعدههای انتخاباتیاش ناکام مانده،حالا فرصت را جهت مانور روی این مساله غنیمت شمرده و در تلاش است تا از آن بهرهبرداری انتخاباتی کند. او با بیان اینکه اروپاییها، ترکیه، روسیه، سوریها، کردها وایرانیها باید به این مساله رسیدگی کنند، یادآور شده که دوران ترک منطقه رسیده است.
ترامپ همان کسی است که سال گذشته در یک سخنرانی به افسانهسرایی در مورد تروریستهای پکک و متحدان آنها پرداخت و یک تقدیر طولانی از کردهای سوریه کرد، این مساله به همراه تحویل دهها هزار تن انواع و اقسام سلاح باعث شد تا سرکردههای کردها به این نتیجه برسند که در هر جنگ احتمالی با ترکیه، واشنگتن پشت سر آنها قرار دارد.
اما حالا واشنگتن به نیروهایش دستور داده که مناطق مرزی را تخلیه کنند، چرا که این جنگ هیچ منفعتی برای امریکا نداشته و ندارد. از همان ابتدا هم مشخص بود که امریکا به جای آنکه از یک گروه مسلح شورشی که بخش عمدهای از آنها سابقه آدمکشی در سوریه، ترکیه، ایران و عراق را دارند، حمایت کند از یک دولت و کشوری حمایت خواهد کرد که متحد راهبردیاش در ناتو است.
توهم همراهی امریکا با کردها مربوط به این دوران نیست. در طول دهههای گذشته این جماعت کلاه گشاد بسیاری سرشان رفته و هر کسی به آنها قول داد (منظور اروپاییها، امریکا ورژیم صهیونیستی) زیر قولش زد و آنها مانند و دشمنی که بسیار از آنها قدرتمند است و به دلیل تصمیمات غلط و محاسبهگری اشتباه، کشتارهای وسیعی از آنها صورت گرفت.
سرکردههای کردها، اصلیترین، مهمترین و یگانه عامل بدبختی آنها به شمار میروند. گروهی اندک با ذهن پاک جوانان و نوجوانان بازی کرده و با خواندن باطل در گوش آنها، این افراد را به کام مرگ میفرستند و خودشان نیز با چند چهره در آسیای غربی و اروپا زندگی میکنند و معمولا هم به دلیل آنکه در میدان نبرد حاضر نمیشوند، عمرهای طولانی دارند.
این رهبران در طول سالهای گذشته تصمیمات اشتباه بسیاری گرفتند، شاید نزدیکترین تصمیمات آنها در طول همین دو سه سال، برگزاری همهپرسی استقلال کردستان عراق توسط ملا مسعود باشد، این امر نه تنها محقق نشد، بلکه خود عاملی مهم برای از دست دادن شهر کرکوک شد که پس از حمله امریکا به عراق در سال 2003 به محل تجمع تروریستهای پکک و خانوادههای آنها تبدیل شده بود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک تیر و دو نشان....
این گفتوگوی یک کارشناس!! مسائل منطقه با یکی از خبرگزاریهای داخلی در مورد مساله یمن، آتشبس و اقدامات سعودی و اماراتی در این زمینه است. توصیه میکنم حتما چند بار بخوانید، جز تکرار چند خبر، اصلا شما چیزی به اسم تحلیل در این میبینید؟
ما یک بدبختی و بیچارگی داریم به اسم بیاطلاعی محض و افرادی که با خواندن چند خبر، کلیاتی را میگویند و به اسم تحلیل! به خورد مخاطب بیچاره میدهند. من که چیزی بلد نیستم و اصولا ادعایی هم ندارم، شاگرد تنبل این کلاس هستم، اما با همه تنبلی و نمره کم، باز هم وقتی این افراد را میبینم که چقدر اعتماد به نفس دارند و حرف میزنند به همه چیز شک میکنم.
البته آن خبرنگار بیچاره هم که باید در روز بیخبری چهار تا موظفی خبرش را در خبرگزاری پر کند و به همین دلیل با 10نفر تماس میگیرد تا سه نفرش وقت داشته باشند و جواب بدهند که دست بر قضا، همین سه نفر چیزی بارشان نیست.
@syriankhabar
این چیزی است که اردوغان دنبال است، اشغال نزدیک به 15 هزار کیلومتر مربع از خاک سوریه. طول 480 کیلومتر در عمق 30 کیلومتر. این مناطق، به لحاظ راهبردی و اقتصاد کشاورزی قلب تپنده سوریه به شمار میروند و جالب اینکه آنها شهر بزرگ قامیشلو را هم در ضمن این طرح آوردهاند، بدون آنکه بخواهند توضیح دهند چگونه قرار است شهری که در کنترل کامل دولت مرکزی سوریه است، توسط مزدوران اردوغان اشغال شود!
سوال در مورد این طرح و به سرانجام رسیدنش بسیار است. امریکاییها با خالی کردن پشت مزدورانشان، عملا میدان عمل را برای ارتش ترکیه و تروریستهای دستپرورده اردوغان فراهم کردهاند. اینجا فقط یک سوال خیلی ذهن مرا درگیر کرده، اردوغان به بهانه مبارزه با تروریسم به اینجا حمله میکند، آن هم با استفاده از یک گروه تروریستی دیگر که ایران، روسیه و سوریه دستشان برسد، پوستشان را میکنند. این معادله چگونه قابل حل است؟ ارتش ترکیه تا ابدالدهر از این تروریستها حمایت میکند؟
@syriankhabar
🔻آذرماه سال گذشته این یادداشت دو قسمتی را در مورد برنامه ترامپ برای خروج از سوریه و تبعات آن نوشتم. به نظرم دوره کردن دوباره آن بد نباشد. جالب اینکه از ساعتی که ترامپ توئیت کرده که قصد دارد سوریه را ترک کند، همه در امریکا فعال شدهاند که ترامپ دارد اشتباه میکند. جالب آنکه سر و صدای دمکراتها بیش از همه در این زمینه شنیده میشود و جنگطلبان در هر دو سو، ردیف شدهاند که اوضاع را کنترل کنند. به هر حال، همه آنها در سوریه منافعی دارند و کردها صرفا بهانهای است برای تداوم ثروتاندوزی آنها. خروج امریکا از شمال و شرق سوریه باعث خواهد شد تا بسیاری از کسانی که در قاچاق نفت سوریه پولی به جیب میزنند دیگر این پول را نداشته باشند، این خروج باعث خواهد شد تا از هزینههای ارتش کاسته شود و پیمانکارها بیکار شوند، باعث خواهد شد تا بهانهای جهت اهدای تسلیحات مختلف به نیروهای مزدور امریکا و خالی کردن انبارها برای پر کردن دوبارهاش نباشد، باعث خواهد شد تا سالی یک میلیارد دلار پول نقدی که در این منطقه خرج میشود و بخش عمدهای از آن به جیب شرکتهای خصوصی نظامی و امنیتی امریکا میرود دیگر خرج نشود....
🔻خلاصه، قطع کمک به کردها بیشتر بهانه است. در هر جنگ و درگیری، عدهای در امریکا کاسبی میکنند به ویژه اینکه این جنگ برای اولین بار باشد. از هفت هزار میلیارد دلاری که امریکا در آسیای غربی در طول دو دهه گذشته هزینه کرده، گروه بسیاری در این کشور چاق و چله شدهاند و اگر این جنگها به پایان برسد و سربازان به خانه بازگردند، این پولها دیگر هزینه نخواهد شد. به همین علت است که نانسی پلوسی، مک گورک، لیندسی گراهام و... همه در یک سمفونی هماهنگ فریادشان بلند است که ما به متحدان کرد خود خیانت نخواهیم کرد... کردها بهانهای بیش نیستند، در طرح مبارزه با داعش امریکا در سوریه 50 میلیارد دلار هزینه شد، چیزی برابر با بودجه نظامی هفت سال ایران در حالی که ایران هشت سال 10 برابر امریکاییها تسلیحات برد، شلیک کرد، شهید و زخمی داد اما سرجمع 13 میلیارد دلار نشد.
🔻حتی روسها هم که چند سالی است در سوریه فرودگاه نظامی را به شکل کامل ساختهاند و دهها فروند هواپیما در آن مستقر کردهاند، باوجود 100هزار سورتی پرواز و تشکیل یک سپاه جدید برای سوریها و تحویل صدها تانک، دهها بالگرد و جنگنده و تعمیر و بهروز رسانی سامانههای پدافندی این کشور و ارسال روزانه تجهیزات مختلف برای ارتش سوریه و ادامه جنگ با تروریستهای مورد حمایت ترکیه و امریکا، یک سوم امریکا هزینهاش نشده است. به همین دلیل باید گفت، خروج چند صد نظامی امریکایی از سوریه، دهها پیمانکار پنتاگون را بیکار خواهد کرد.
K.J
@syrianhabar
بمباران مراکز نظامی کردها
برخی از منابع خبری می گویند که جنگنده های ترکیه ای دقایقی پیش یکی از مراکز حضور تروریستهای پ.ک.ک در شمال شرق سوریه واقع در نزدیکی مرزهای عراق را بمباران کردند. گفته می شود این پادگان نظامی در منطقه سیمالکا قرار دارد و هدف بمباران جنگنده های اف ۱۶ ترکیه قرار گرفته است. هنوز از میزان تلفات احتمالی این بمباران خبری منتشر نشده است.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه ایران در گفتگوی تلفنی با همتای ترکیهای خود بر ضرورت احترام به تمامیت ارضی و استقلال سوریه و همچنین تاکید بر توافقنامه آدانا به عنوان تنها راه پایان بحران در شمال سوریه و همچنین نگرانی های امنیتی ترکیه از این کشور خواست تا به سوریه حمله نکند.
@syriankhabar
همزمان با شروع حمله ارتش اشغالگر ترکیه و تروریستهای اردوغانی به شمال سوریه، نیروهای سوریه دموکراتیک یا همان مزدوران آمریکا (شامل کردها و عربها) که در روز واقعه تنها ماندهاند، با تخلیه بخشی از نیروهای حاضر در میدان نفتی العمر در شرق فرات آنها را به نقاط مرزی با ترکیه اعزام کردند.
@syriankhabar
🔴بسته شدن حریم هوایی سوریه بر جنگندههای ترکیه
🔺 آمریکاییها در حالیکه باخالی کردن پشت متحدان خود در شرق فرات، آنها را در برابر ارتش اشغالگر در ترکیه و تروریستهای اردوغانی تنها گذاشته اند، یک کار مثبت و قابل توجه به نفع آنها کرده و آن نیز بستن حریم هوایی سوریه بر روی جنگنده های ترکیه است. اگر این خبر صحت داشته باشد عملاً کار پیاده نظام اردوغان برای اشغال این مناطق بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد شد و آنها را در یک جنگ فرسایشی و درازمدت غرق خواهد کرد.
🔺 بر اساس گزارشهای موجود، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرده است که ترکیه از سوی مرکز عملیات هوایی مشترک نیروهای ائتلاف از ردیف مأموریتهای هوایی خارج گردید و دیگر به آنکارا اطلاعاتی ارائه نخواهد شد. برخی معنی این حرف را اینگونه می دانند که آسمان مناطق شمالی سوریه بر روی جنگنده های ترکیه بسته شده است.
🔺این خبر در حالی منتشر میشود که ساعتی پیش در جنگنده های ترکیه ای یک کامیون حامل سلاح که گفته میشود موشکهای ضد هوایی و ضد زره بودند را در خاک سوریه هدف قرار داده و منهدم کردند.
@syriankhabar
گذرگاه مرزی سیمالکا در شمال شرق سوریه در منطقه المالکیه قرار دارد که در طول ماه های گذشته از این نقطه مرزی هزاران خودروی مهمات و تجهیزات توسط آمریکایی ها به دست گروه های مسلح وابسته به واشنگتن رسیده است. حالا انهدام یک کامیون حامل موشک های ضد زره و ضد هوایی که بدون شک از طرف آمریکاییها برای نیروهای وابسته به این کشور ارسال شده، آیا پیامی از طرف آنکارا برای واشنگتن نیست.؟
@syriankhabar
بی شرفی و نامردی که شاخ و دم ندارد، خبرگزاری فرات وابسته به تروریستهای پ.ک.ک اینگونه قلب واقعیت می کند و به مخاطبش دروغ می گوید. اگر ایران موافق قتل عام کردها بود در طول جنگ صدام علیه آنها، مرزهایش را باز نمیگذاشت... داعش در چند کیلومتری اربیل پیشروی می کرد و ملا مسعود که خودش را خیس کرده بود و همه دوستان!! دور و نزدیکش برای کمک دستش را در پوست گردو گذاشتند، به ایران التجا آورد این ایرانیها بودند که اجازه ندادند تکفیری های داعش دستشان به ناموس آنها برسد.
اما چه باید کرد که عده ای ناسپاس اینگونه قلب واقعیت می کنند دروغ می گویند. چه باید کرد که شما مشتی نادان هستید، به حرف کسی گوش نکرده و امروز که دارند نابود می شوند ایران را متهم میکنند. شما بروید یقه آمریکاییها را بچسبید که چگونه مانند درازگوش از شما سواری گرفت و حالا هم به دست یک گاو وحشی داده تا نابودتان کند. ایران این وسط چه کاره است؟ شما روی دیوار اسراییل و آمریکا یادگاری می نویسید، به ما چه مربوط است... بروید تا آمریکا مانع قتل عام به قول شما «کوردها» شود.
@syriankhabar
گروهک تروریستی تکفیری فیلق الرحمن که در اندیشه تکفیری و خطرناک بودن همپای داعش به شمار می رود و چیزی از داعش کم ندارد، پس از آنکه از غوطه شرقی رانده شد و به شمال سوریه و مناطق تحت اشغال دولت اردوغان رفت، با پیوستن به ارتش ملی تابع سازمان اطلاعات ترکیه، به یکی از شاخه های آن تبدیل شده است.
این گروه نیز مانند جیش الاسلام پیش از حمله به شرق فرات و برای کمک به مطامع توسعه طلبانه اردوغان چند ماهی است که آموزش های نظامی و عقیدتی خود را شروع کرده و سربازگیری توانسته به اندازه یک گردان نیرو جمع کند. اینجا هم یکی از کلاسهای توجیهی در شمال حلب است، به سن و سال نیروهای این گروهک توجه کنید... حالا قرار است همین نوجوانان کم سن و سال برای اردوغان کشورگشایی کنند و به پای مطامع کشته شوند. خون این بچهها در گردن آنهایی است که آنها را از زندگی رانده و به اینجا کشاندند.
@syriankhabar
همزمان با اقدامات ارتش متجاوز ترکیه و تروریستهای اردوغانی برای حمله به شمال سوریه، تروریستهای اردوغانی مستقر در ادلب شروع به حمله به مواضع ارتش سوریه کردهاند. این خبرنگار وابسته به جریان القاعده و تروریستهای جیش العزه سابق، در طول دو روز گذشته گزارشهای متعددی از حملات خمپارهای، حملات راکتی و فردی به مواضع ارتش سوریه گزارش کرده است. این جماعت به هیچ عنوان سزاوار آتشبس و احترام نیستند.
@syriankhabar