🔹پیام خطاب به دبیرکل محترم حزبالله و گفتوگوی تلفنی با رئیس جمهور روسیه و تاکید بر حمایت از مقاومت و همچنین گسترش روابط با روسیه نشان داد که مسعود پزشکیان خیلی خوب چهارچوب سیاستهای کلی نظام در حوزههای مختلف را درک میکند. درک او از سیاست خارجی با درک حسن روحانی بسیار متفاوت است و به گفتمان رهبری نزدیک بوده و این نه تنها جای امیدواری دارد، بلکه پاسخی محکم به کسانی است که یک ماه نشستند و بدون هیچ سند و مدرک، بدون هیچ مستندی و تجربهای گفتند که پزشکیان میخواهد ایران را بفروشد، سیاست منطقهای ایران را چوب حراج بزند، با امریکا مذاکره کند، روابط با روسیه و چین را کاهش دهد و....
🔹اما خدا را شکر، این اتفاق روی نداد. نگاهی به پیام پر از حرارت رئیس جمهور منتخب خطاب به دبیرکل حزبالله لبنان و تاکید بر اصل و بنیان سیاست ایران در قبال محور مقاومت و رژیم صهیونیستی نشان داد که او به این نگاه و سیاست که برگرفته از راهبرد کلان بنیانگذار انقلاب اسلامی و تثبیت کننده این راهبرد یعنی رهبر انقلاب است، پایبند بوده و به خوبی چارچوبهای آن را میشناسد. من مطمئن هستم که متن پاسخ به سیدحسن نصرالله را خود پزشکیان نوشته، نه اینکه کسی نوشته باشد و او بخواهد آن را اصلاح کند... این موضوع خیلی خیلی مهم است.
🔹اما در مورد تماس تلفنی پوتین؛ حقیقت آن است که برخی از رسانههای روس بدتر از برخیها در داخل کشورمان نجنگیده ترسیده بودند که با روی کار آمدن اصلاحطلبان!! روابط ایران و روسیه فلان میشود، بهمان میشود... ولی آنچه که از این مکالمه منتشر شده نشان داد برخلاف چیزهایی که برخیها در کانالها و برنامههایشان میگفتند پزشکیان خیلی خوب هم سیاست خارجی را میشناسد و با ادبیات دیپلماتیک آشنا است. تاکید بر گسترش روابط با روسیه موضوع مهمی است و نشان دهنده اهمیت روسیه در سیاست خارجی دولت چهاردهم است.
🔹در هر صورت، آنهایی که در این مدت نشستند و بدون سند آیه یأس خواندند، برنامه ساختند، ایران را فروختند، برجام را به همان شکل شیخ حسن و ظریفالدوله امضا کرده و در پاچه نظام کردند کمی به خود بیایند و این راه و روش را اصلاح کنند. لااقل تا اینجا رئیس جمهور منتخب نشان داده که میداند چه میخواهد و باید منتظر تشکیل دولت و شروع به کار آن بود تا اینکه نهایت کار او را تشخیص داد. ما هم امیدوار هستیم همانگونه که مرحوم سیدابراهیم رئیسی از چند مشاور خوب، به ویژه رئیس دفتر سیاسی حساس، دلسوز و پای کاری بهره میبرد و امورات را مدیریت کرد، آقای پزشکیان نیز چنین کند. اگر پزشکیان همین مسیر را ادامه دهد، بدون شک موفق خواهد شد.
@SyrianKhabar
🔳فرار از نیجر، عقبنشینی از عراق را به تعویق انداخت
▪️منابعی در عراق به شبکه تلویزیونی المیادین گفتند آمریکا که تصمیم داشت جدولی را برای کاهش نیروهایش در عراق در هفته کنونی رسما اعلام کند اما طی رایزنیها و مشورتهای داخلی و قبل از اینکه با طرف عراقی در راستای کمیته دوجانبه دیدار کند، از تصمیم خود منصرف شد. این منابع احتمال دادند بین به تأخیر افتادن اعلام کاهش نیروهای آمریکا در عراق و عملیات عقب نشینی نیروهای آمریکایی از نیجر ارتباطی وجود داشته باشد.
▪️پیشتر یک منبع نظامی عراقی به خبرگزاری المعلومه گفت: دولت عراق به صورت شفاهی به دولت آمریکا ابلاغ کرده که نیروهای ائتلاف بینالمللی آمریکا باید بین هشت ماه تا یک سال از عراق خارج شوند وگرنه دولت عراق موضعی یکجانبه اتخاذ و پایان حضور آمریکا در عراق را همسو با قوانین عراق اعلام میکند. گفتنی است طی چند روز گذشته آخرین نظامیان امریکایی هم پایگاههای خود در نیجر را ترک و آن را به ارتش این کشور تحویل دادند. نظامیان امریکایی به احتمال زیاد راهی پایگاههای بزرگ امریکا در عراق شدهاند.
▪️این منبع افزود: طرف آمریکایی هنوز در مذاکرات جدی نیست و خواهان ابقای نیروهای خود در عراق برای بیش از ۲ سال است. هیأت آمریکا پرونده عراق را به پرونده سوریه ربط داد اما دولت عراق با این مسأله مخالفت کرد. ۱۵ ژوئیه نشستی میان کمیته عراق و کمیته آمریکا برگزار میشود و طی آن به آمریکاییها رسما عقبنشینی از عراق طی مدت زمان مد نظر دولت عراق، اعلام خواهد شد.
▪️پارلمان عراق در سال ۲۰۲۰ مصوبهای را برای خروج نیروهای خارجی از عراق بهویژه نیروهای...
اخبار سوریه
🔳فرار از نیجر، عقبنشینی از عراق را به تعویق انداخت ▪️منابعی در عراق به شبکه تلویزیونی المیادین گفت
آمریکایی بعد از جنایت ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد شعبی عراق در حمله آمریکا به فرودگاه بغداد تصویب کرد.
@SyrianKhabar
🔴نبرد نیروهای مقاومت با دشمن در شاخ افریقا
🔻پس از آنکه کشورهای عربی، به ویژه اماراتیها از ترس حملات موشکی و پهپادی ارتش یمن به امریکاییها اجازه استفاده از پایگاههای خود را ندادند، پیشنهاد کردند تا با هزینه خود در بخش شمالی سومالی پایگاهی را برای هواگردهای امریکایی ایجاد کنند و از این پایگاه طرف امریکایی برای حمله به یمن استفاده کند. پس از این اقدام، محور مقاومت بار دیگر در شاخ افریقا فعال شده و زد و خوردهای طرفین در این منطقه به اوج خود رسیده است. در این گزارش نگاهی داشتهایم به این رقابتها و اقداماتی که محور مقاومت برای جلوگیری از فعالیت امریکا و امارات در این منطقه انجام داده است.
https://youtube.com/watch?v=NYTZLvetI2I&si=U4BOM4J_m5DhpRms
گفته میشود بامداد امروز جنگندههای رژیم صهیونیستی به بندر بانیاس در سوریه حمله کردند. حالا برخی دارند اینگونه طول و تفسیر میکنند که پس از ورود یک کشتی ایرانی به بنادر سوریه این حمله صورت گرفته است! در حالی که همانگونه که در این تصویر مشاهده میکنید کشتی ایرانی به بندر لاذقیه وارد شده و حمله صهیونیستها به بندر بانیاس بوده و هیچ ارتباطی با ورود کشتی ایرانی و تسلیحات ایرانی به خاک این کشور ندارد.
@SyrianKhabar
اولین هواپیمای وزارت دفاع روسیه پس از امضای توافقنامه راهبردی بین فدراسیون روسیه و کره شمالی وارد پیونگ یانگ شد.
احتمالاً متخصصان نظامی روسی در این هواپیما حضور دارند که به همکاران کره شمالی خود در زمینه تسلیحات کمک خواهند کرد. نکته جالب اینکه ورود هواپیما برخلاف پروازهای مشابه قبلی مخفی نبود.
@SyrianKhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از قرار معلوم نتانیاهو به هر شکل ممکن میخواهد جنگ با حزبالله را شروع کند. اقدامات و رفتارهای نخستوزیر تروریست رژیم موقت در طول چند هفته گذشته نشان از آن دارد که او برای فرار از آتشبس و مبادله اسرا در جنوب، نیازبه یک جنگ در شمال با حزبالله دارد. صهیونیستها با کمک ستون پنجم بسیار قدرتمند و البته خائن خود در سوریه و لبنان و همچنین نفوذ در ساختار امنیتی سوریه امروز هم موفق شدند یکی از اعضای حزبالله را در جاده دمشق به بیروت ترور کنند.
اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در سوریه برای ما دیگر عادی شده، یعنی آسمان سوریه آنقدر بیصاحب است و ارتش این کشور هم درگیر با تروریستها که نه میتواند و نه میخواهد که یک جبهه دیگر را در این شرایط باز کند و پاسخی به صهیونیستها بدهد. واقعیت امر این است که نتانیاهو با این ترورها در تلاش است تا جنگ را وارد یک مرحله جدید و تازه کند. بدون شک حزبالله دوباره پاسخ این اقدام را خواهد داد و پایگاههای دشمن را هدف قرار میدهد.
اما اگر واقعا بر آن است تا ترمز صهیونیستها را بکشد، باید در جاده تلآویو به حیفا دست به انهدام ستونها یا تاسیسات نظامی رژیم اشغالگر بزند. صهیونیستها درست است که تلفات میدهند و خسارت سنگین هم متحمل میشوند، اما این نبرد برای آنها جنگ و زندگی است، ببازند باید بساط خودشان را جمع کنند و بروند و به همین دلیل حاضر هستند هزینه بدهند - هر چند آن را به هیچ عنوان رسانهای نمیکنند - اما به صورت مشخص، حمله به جاده دمشق - بیروت پاسخی سنگین میطلبد.
@SyrianKhabar
برخی میگویند در این حمله یکی از اعضای تیم محافظ سید حسن نصرالله به شهادت رسیده است. برخی هم میگویند که یک ایرانی نیز او را همراهی میکرده است. باید دید که صهیونیستها دوباره دست به ترور ایرانیها زدهاند؟
@SyrianKhabar
بله... شهید یاسر نمر القرنبش از اعضای قدیمی حزبالله با کنیه «امین» در این حمله صهیونیستها در جاده دمشق - بیروت به شهادت رسیده است.
باید دید ایرانی که همراه شهید یاسر بوده چه کسی بوده است؟ بدون شک یکی از فرماندهان و یکی از اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران باید بوده باشد.
@SyrianKhabar
✴️نگاهی به اولویتهای دولت چهاردهم در اقتصاد و سیاست خارجی /1
🔸انتخابات به پایان رسید، مردم ایران با مشارکتی که خیلی دوست داشتیم بیشتر میشد، به مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران رای دادند. این انتخاب محترم است و حالا همه باید به رئیس جمهور منتخب کمک کنند تا در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کشور، معیشت مردم، ایجاد اشتغال پایدار، توسعه سرمایهگذاری و گسترش روابط دو و چند جانبه گام بردارد. این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است و ضرورت این امر تا به آنجا است میتوان گفت اگر در این حوزهها شاهد رشد و توسعه نباشیم بدون شک در انتخابات بعدی سطح مشارکت مردم پایینتر میآید.
🔸فارغ از برخی مسائل، انتخاب پزشکیان یعنی تغییر ریل برخی سیاستها؛ اما در برخی سیاستهای کلان و راهبردی عملاً هیچ تغییری نباید صورت بگیرد و دولت چهاردهم هم نمیتواند آنها را تغییر دهد بلکه بزرگترین و اصلیترین وظیفهاش همراهی و همکاری با مجموعه حاکمیت برای پیشبرد سیاستهای کلان در داخل و خارج باشد. این مساله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در حالی که خیلیها میخواهند اینگونه وانمود کنند که دولت پزشکیان دولت سوم روحانی است اما با توجه به تفاوت روحیات، تفاوت در نگرش، نوع نگاه به رهبری و جایگاه رهبری در کشور، تفاوت در نگرش به سپاه و بنیانهای قدرت در کشور، چنین تعاریفی نمیتواند درست باشد و ما هم امیدواریم که درست نباشد.
🔸در طول روزهای گذشته شاهد ردیف کردن برخی آمار و ارقام توسط برخی اکانتها در فضای مجازی بودیم که قیمت ارز، طلا و برخی مواد غذایی را به قول معروف به عنوان «سند» ثبت میکردند تا به زعم خودشان چهار سال «بعد» نشان دهند که دولت چهاردهم چقدر موفق بوده و چقدر ناموفق! کسانی که این اعداد و ارقام را نوشتند به باور من آدمهای مریض و بیسوادی هستند که چیزی از اقتصاد و سیاست نمیدانند، تعدادی اکانت هستند که صرفاً میخواهند حرفهای شاذ برای دیده شدن بزنند و اصولا در کشوری که طی سه سال دلار 27 هزار تومانی تا 68 هزار تومان رفت و در زمان انتخابات روی 60 هزار تومان تثبیت شد و تورمی که همین الان هم حدود 40 درصد است افزایش قیمتها امری غیرقابل انکار خواهد بود.
🔸با این حال، دولت چهاردهم باید بداند که اداره کردن سفره مردم، بهبود وضعیت معیشت و بالابردن امید در کشور به بالارفتن سطح «درآمد» ارتباط کامل دارد. وقتی دولت «درآمد» خوب داشته باشد میتواند خدمات بهتری ارائه کند، کمتر دست در جیب مردم کند (در دوره روحانی از طریق بورس دست در جیب مردم شد و در دوره مرحوم رئیسی هم به شیوهای دیگر) و میتواند راحتتر سرمایهگذاری کرده، شغل ایجاد کند و... به قول معروف پول که باشد مغز آدم هم خوب کار میکند. حالا که گفته میشود دولت چهاردهم با بیش از 800 هزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل باید کار را به دست بگیرد که اصولا عدد خیلی درشتی نیست و با مدیریت صحیح و درست میتوان آن را صاف کرد. کما اینکه دولت سیزدهم بسیاری از بدهیهای دولت قبل را پرداخت.
🔸اما برای اینکه «پول» وارد کشور شود، باید همان سیاست کلی دولت سیزدهم به شکلی قویتر و محکمتر ادامه پیدا کند. نقطه قوت دولت مرحوم رئیسی در حوزه سیاست خارجی بود، در حالی که در بخش اقتصادی مشکلات متعدد بودند و هر روز این مشکلات از جایی سر باز میکردند، اما در بخش سیاست خارجی به دلیل برنامهریزی خوب و کم کاری سنگین دولتهای اول و دوم روحانی، کارهای خوبی شد. بنابراین آقای پزشکیان باید این حوزه را جدی بگیرد. سیاست همکاری با همسایهها اصلیترین و مهمترین اولویت دولت چهاردهم باید باشد. چه در آسیای مرکزی، چه در قفقاز، چه در شبهقاره، حوزه خلیج فارس، عراق و شامات به عنوان همسایگان باید کار اساسی و زیربنایی ادامه پیدا کند.
🔸با هر یک از کشورهای همسایه اگر بتوانیم از یک تا 10 میلیارد دلار در سال مبادلات تجاری داشته باشیم، بسیاری از مشکلات کشور حل میشود. توافقنامهها و تفاهمنامهها باید همگی اجرایی شود و به دور از نگاه دولت یازدهم و دوازدهم که همه نگاهش به غرب و برجام بود، این مساله باید به اولویتهای بعدی برسد. وقتی کشور به لحاظ اقتصادی مدیریت شد و غرب فهمید که ایران دیگر احتیاجی به آنها ندارد خودشان به سراغ کشور خواهند آمد. علاوه بر کشورهای همسایه ایران در دولت سیزدهم به شکل نهایی به عضویت پیمان شانگاهی و گروه بریکس درآمد که هر دو ظرفیتهای قابل توجهی برای همکاری در همه حوزهها دارند.
@SyrianKhabar
✴️نگاهی به اولویتهای دولت چهاردهم در اقتصاد و سیاست خارجی /2
🔸اصلیترین خریدار نفت و محصولات پتروشیمی ایران چین است، ما یک معاهده 25 ساله با چین داریم که بسیار مهم است؛ چین باید اولویت اول، اصلی و مهم دولت پزشکیان در حوزه گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی باشد. چینیها معمولاً خاطره خوبی از جریانهای «اصلاحطلب» و به قول خودشان «غربگرا» در ایران ندارند؛ آقای پزشکیان باید تلاش کند این خاطره را پاک و به آنها یادآور شود که نگاه او و دولتش بسیار متفاوت است و دنبال گسترش روابط متوازن با همه کشورها و طرفها است و چین به عنوان اصلیترین و مهمترین شریک تجاری کشورمان جایگاه خاص خود را خواهد داشت. چینیها وعده دادهاند که مسیر اصلی عبور طرح یک راه، یک کمربند از ایران بگذرد، این مهم را باید شخص رئیس جمهور با قدرت پیگیری کند.
🔸همه جهان چین نیست، روسیه در طول سالهای گذشته روابط عمیقی با ایران ترتیب داده است. سطح روابط ایران و روسیه با نهایی کردن کریدور شمال – جنوب در سه مسیر قفقاز، دریای کاسپین و آسیای مرکزی باید به شکل روزافزونی گسترش پیدا کند، دولت چهاردهم به هیچ عنوان نباید اسیر روسستیزی و چین ستیزی برخی عناصر نادان در کشور شود. این موضوع بسیار مهم است. البته این نافی داشتن روابط با غرب نیست، اما آقای پزشکیان خود باید بداند که غرب «ذاتاً» و به شکل بنیادی و تاریخی با ایران دشمن و مخالف است. موضوع هستهای صرفاً بهانهای برای تداوم این دشمنی است. از زمان هخامنشیان دشمنی غربیها با ایران شروع شده و تا زمانی که نسل بشر وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت.
🔸رئیس جمهور منتخب در پاسخ به نامه دبیرکل حزبالله، موضع خودش در مورد مقاومت را به صورت شفاف اعلام کرد و در این زمینه بحمدالله نگرانی وجود نخواهد داشت. عراق، سوریه، لبنان و یمن به عنوان اصلیترین اعضای محور مقاومت نقش بزرگی در حوزه اقتصادی کشور میتوانند ایفا کنند و بازارهای آنها به هیچ عنوان نباید از دست برود. با این حال، ایران باید حواسش به افریقا باشد. کارهای بزرگی در این در این قاره شده که به نتیجه نشسته است. مصر، لیبی، تونس، الجزایر، سودان، افریقای جنوبی و کشورهای حوزه صحرا همه بازارهای بالقوهای هستند که درهایشان از حوزه دیپلماسی باز میشود. همین اتفاق در مورد امریکای لاتین روی داده است. باوجود دوری، باید از بازار بکر و دست نخورده این کشورها برای صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور استفاده کرد که سالانه درآمد قابل توحهی برای کشور خواهد داشت.
🔸در خلال مناظرههای انتخاباتی در مورد برجام و FATF حرفهای زیادی زده شد. اینکه دولت میتواند به تنهایی برود و این دو را حل کند، بسیار اشتباه است. در این مورد پیش از این هم نوشتم. حکومتها همواره یک سیاست کلان دارند و خیلی از مسائل در قالب سیاست کلان تعریف میشود. بزرگترین اشتباه شیخ حسن روحانی این بود که فکر میکرد برجام را او انجام داده، در حالی که مذاکرات مربوط به برجام در دولت دهم در عمان انجام شد و شیخ حسن خروجی این مذاکرات را به شکل برجام به نیابت از حاکمیت امضا کرد که میتوان گفت میشد به بهترین شکل ممکن آن را نهایی کرد.
🔸بنابراین باید گفت که تا سیاست خارجی قوی، پویا، فعال و هوشمندانه وجود نداشته باشد گرهی از مشکلات اقتصادی کشور باز نخواهد شد. این مساله باید مدنظر رئیس جمهور منتخب باشد. فرصتها در چارچوب سیاستهای کلی نظام به دست خواهد آمد. امروز ایران به لحاظ قدرت و تثبیت اقتدار خود در منطقه و جهان در جایگاه والایی قرار دارد، با تثبیت قدرت، دولت میتواند با خیال راحت روابطش را تنظیم کند. فردای عملیات «وعده صادق» با قبلش متفاوت است و ایران امروز از جایگاه و پایگاه ویژهای برخوردار است، باید قدرت این جایگاه را دانست و از آن به بهترین شکل ممکن برای بهبود شرایط کشور بهره گرفت.
@SyrianKhabar
در حمله دقیق موشکی به خودروی حامل دو افسر شهرکنشین اشغالگر در جولان اشغالی سوریه، هر دو نفر به هلاکت رسیدند. صهیونیستها اول مدعی شدند که این دو نفر زخمی شدند (کلا اینها با یک تکه گوشت هم راه میروند و اصولا نامیرا هستند) اما پس از انتشار حجم انهدام، ناچار به اعتراف شدند که در راه بیمارستان (خوب آخه چی و خواستید به بیمارستان برسانید؟) کشته شدهاند.
حزبالله باید با قدرت هر چه تمامتر و با استفاده تمام ظرفیتهایش به بدترین شکل ممکن از دشمن تلفاتگیری آشکار کند. زدن دشمن در پایگاهها هیچ مشکلی را حل نمیکند، باید حملات سنگین و همهجانبهای به عمق مواضع دشمن صورت بگیرد.
@SyrianKhabar
🔴 وحشت پکک از تجدید روابط دمشق - آنکارا
🔻پس از ماهها توقف گفت وگوهای علنی میان آنکارا و دمشق برای ازسرگیری روابط، بیستوهفتم ژوئن اردوغان با ارسالی سیگنالی مثبت گفت، هیچ دلیلی برای برقرار نشدن روابط حسنه با سوریه وجود ندارد. وی بدون بیان سالها حمایت این کشور از گروههای تروریستی و مخالفان سوری مدعی شد، آنکارا قصدی برای دخالت در امور داخلی همسایه عرب خود ندارد. این سیگنالی بود که چندی پیش اردوغان پس از گذشت یک سال از انتخابات ریاست جمهوری این کشور که قبل از آن تلاش کرده بود تا با دیدار با رئیس جمهور سوریه، مسیر خود برای پیروزی را آسانتر کند، فرستاده شد.
🔻هر چند سال گذشته بشار اسد با تاکید بر دورغگویی و عدم تعهد شخص اردوغان، بیش از یک دهه سیاستهای ویرانگرانه در حمایت از گروههای تروریستی و اشغال بخشهای وسیعی از خاک سوریه تاکید کرد که تا زمانی که ارتش ترکیه در خاک سوریه حضور داشته باشد و روابطش با تروریستهای تکفیری را ادامه دهد هیچ دیداری برگذار نخواهد شد، اما وضعیت بغرنج اقتصادی در ترکیه، حضور بیش از 4 میلیون آواره و مهمتر از همه فشار افکار عمومی پس از زلزله ویرانگر سال 1401 که منجر به خسارت سنگینی به زیرساختهای مسکونی و اقتصادی در ترکیه زد، فشار مضاعف ایران و روسیه به ترکیه، فشار بغداد به ترکیه و مشروط کردن گسترش روابط دوجانبه به بهبود روابط آنکارا – دمشق باعث شده تا اردوغان سرانجام به این نتیجه برسد که اگر امروز دست نجنباند، فردا دیر خواهد شد.
@SyrianKhabar
🔻«رجب طیب اردوغان» یکشنبه و در جریان بازگشت از آلمان در این باره گفت: ما دعوت از بشار اسد را انجام خواهیم داد. با این دعوت میخواهیم روابط ترکیه و سوریه را به همان نقطه قبلی برسانیم. دعوت ما در هر زمانی ممکن است انجام شود. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیشنهادی برای نشست با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در ترکیه دارد. نخست وزیر عراق نیز ابتکارعملی دارد. ما با میانجیگران صحبت میکنیم، چرا این کار را با همسایه خود انجام ندهیم؟ اکنون به جایی رسیدهایم که به محض اینکه بشار اسد گامی در جهت بهبود روابط با ترکیه بردارد، این رویکرد را نسبت به او نشان داده و از اسد دعوت خواهیم کرد.
🔻انتشار خبر بهبود روابط میان ترکیه و سوریه و احتمال دیدار اسد و اردوغان در مسکو، هم تروریستهای تکفیری را برآشفته کرد و هم تروریستهای پکک مزدور امریکا و اسرائیل در شرق سوریه را. تروریستهای تکفیری پس از انتشار این خبر حملات گستردهای را به اماکن حضور اشغالگران ترکیهای صورت دادند و تروریستهای پکک نیز جادهها و گذرگاهها را در مناطق تحت اشغال خود بر روی رفت و آمد مردم بستند. از قرار معلوم پس از 13 سال درگیری و جنگ، ویرانی و نابودی، اشغالگری و فتنه افقهای تغییر در شمال و شرق سوریه به چشم میخورد. در حالی که اردوغان واقعاً نمیداند باید با دهها هزار تروریست تکفیری چندملیتی چه کند، تروریستهای پکک نیز به هم ریختهاند و شروع به ارسال پیغام و پسغام به دمشق کردهاند.
🔻در بیانیهای که دو روز پیش منتشر شد، احزاب و طرفهای سیاسی کُرد سوریه نسبت به نزدیکی احتمالی روابط ترکیه با دولت سوریه هشدار دادند؛ زیرا به عقیده این طرفها، که درصدد ایجاد یک منطقه کردنشین در شمال شرق سوریه هستند، روابط آنکارا «به اشغالگری ترکیه در شمال سوریه مشروعیت میبخشد، بحران سوریه را بیش از پیش عمیق میکند و مردم سوریه قربانی این سیاست آشتی خواهند شد.» این احزاب خواستار اجرای قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت درباره پرونده سوریه شدند و از «همه احزاب سیاسی دموکراتیک» در سوریه خواستند تا «کنفرانس ملی» را با حضور طرفها و احزاب شمال و شرق سوریه برگزار کنند تا سنگ بنای اساسی برای حل بحران از طریق گفتوگو باشد و یک نیروی فشار بر دمشق برای ادامه مسیر گفتوگوی داخلی در این کشور ایجاد کنند.
🔻موضع احزاب نزدیک به پکک، نشان دهنده نگرانی کردها از تاثیر منفی تغییر سیاست ترکیه در قبال دولت سوریه بر آنها است، به خصوص که آنکارا این نیروها را منبع نگرانی برای امنیت ملی خود میداند. خشم ترکیه به دلیل تصمیم پکک (لازم به یادآوری است که 80 درصد کسانی که خود را کردهای سوریه مینامند، عموما غیرسوری هستند) برای برگزاری انتخابات محلی در مناطق تحت کنترل خود افزایش یافت و شاید همین مسئله آنکارا را بر آن داشت تا گامهای نزدیک شدن به دولت سوریه را تسریع بخشد و با عادی سازی روابط با دمشق از تلاشهای پکک برای خلق «یک واقعیت سیاسی دشوار» جلوگیری کند.
احزاب و طرفهای سیاسی کرد در سوریه نگران هستند که در صورت توافق دمشق و آنکارا دستاوردهای آنها از بین برود و تلاشهای ترکیه و دولت سوریه برای از بین بردن حضور نظامی کردها در سوریه متحد شود و به همین دلیل به تداوم همکاری با آمریکا چشم دوختهاند، چراکه این کشور شاید بتواند مانع از تاثیر این توافق احتمالی بر آنها شود. با این حال، همه این موضوع را بعید میدانند. در حالی که دولت بایدن به ادامه حضور نظامیان امریکایی در سوریه رضایت دارد، اما برخی بر این باور هستند که شاید با آمدن ترامپ او بخواهد بساط حضور غیرقانونی در سوریه را جمع کند، چرا که معتقد است که جز هزینه اضافی، دستاوردی ندارد.
🔻همچنین بعید نیست که نزدیکی احتمالی آنکارا و دمشق بار دیگر کردها و اداره خودگردان آنها را به فرار رو به جلو ترغیب کند تا بار دیگر برای ازسرگیری گفتوگو با دولت سوریه تلاش کنند؛ گفتوگویی که چند سال قبل به دلیل شروط متقابل ناکام ماند و متوقف شد. این موضوع در طول دو سه هفته گذشته در چند نوبت مشاهده شده است. تا جایی که بر اساس یک عادت قدیمی، قسد همیشه به گزینه گفتوگو با دمشق متوسل شده است (یعنی هر وقت عرصه به روی آنها تنگ میشود، به سراغ دمشق میروند) و همواره راه این گفتوگو را باز نگه میدارد، اما به خواست آمریکاییها حاضر به پذیرش شروط دولت سوریه نیست.
🔻همکاری میان قسد و دولت سوریه در حال حاضر در منطقه «تل الرفعت» در حومه شمالی حلب و در «عین العرب» واقع در شمال شرقی حلب و با حمایت مالی روسیه وجود دارد و گزینههای شبهنظامیان کرد محدود به هماهنگی با دمشق با میانجیگری روسیه است. با این حال، آینده آبستن حوادث بسیاری است.
@SyrianKhabar
ورود یک کشتی باری روسی به طرطوس سوریه با همراهی ناو موشک انداز آدمیرال گریگوروویچ، علاقه بسیار جدی پنتاگون را برانگیخت. دو هواپیما برای نظارت بر تخلیه به مدیترانه شرقی رسیدند - پهپاد شناسایی در ارتفاع بالا RQ-4B Global Hawk و هواپیمای ضد زیردریایی بوئینگ P-8A Poseidon.
@SyrianKhabar
نمیدانم درست است که اینجا گاهی اوقات از برخی از دوستان تشکر کنم یا نه؛ آنهایی که نامشان را نمیدانم خودشان حلال کنند و برخی از دوستان که نامشان را میدانم را هم گاهی اوقات نام میبرم؛ صرفاً من باب قدردانی. بعد از راه افتادن paypal.com/syriankhabar کانال اخبار سوریه، چند تن از دوستان خیلی لطف داشتند. اینجا هم لازم است از آقای امیر محمدی بابت لطفی که داشتهاند، تشکر کنم. هم از آقای محمدی و هم از دیگر دوستانی که لطفشان مستدام است، سپاسگزارم.
@SyrianKhabar
امیدوارم که در دولت جدید، تکلیف بازنشستهها یک بار برای همیشه مشخص شود. مرتضی رحیمان سرای که امالمشاغل صنعت پتروشیمی است، ولکن نیست که نیست... من نمیدانم چه کسی پشت این بابا است که همزمان در چندین پتروشیمی رئیس و عضو هیات مدیره است و با 70 سال سن در حالی که چشمش هم به قول خود نمیبیند، دارد ترکتازی میکند...
در مورد وظایف و ماموریتهای دولت جدید در حوزه صنعت پتروشیمی خواهیم نوشت. باید خیلیها که بدون حتی یک روز سابقه، فقط با روابط سببی و نسبی مدیرعامل شدند، بروند مدرسه مامانشان کار کنند یا دفترخانه ازدواجی که از آنجا آمدهاند...
@SyrianKhabar
🔳 زرهی رژیم صهیونیستی چگونه در غزه نابود شد؟
▪️رژیم صهیونیستی پیش از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر، تانکها و خودروهای زرهی مدرن خود را به عنوان یکی از بهترین خودروهای جنگی جهان معرفی میکرد، اما با شروع جنگ، گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس توانست قوانین جدیدی برای جنگ زمینی ایجاد کند و دیدگاه جهان نسبت به تسلیحات رژیم صهیونیستی را تغییر داد.
▪️حملات رژیم صهیونیستی در حالی ۲۷۸ روز را پشت سر گذاشته که تحولات میدانی پس از ۹ ماه، شکست طرحهای نظامی رژیم اشغالگر و شکست عملیات نظامی در غزه را نشان میدهد؛ چراکه مقاومت تاکتیکهای جدید در نبرد را در دستور کار قرار داده است، تاکتیکهایی که منجر به فرسودگی و شکست اطلاعاتی ارتش این رژیم شده است.
https://youtube.com/watch?v=a5CQzv_SbJI&si=7ITigJY9fCJj7Omg
🔳 محبوبیت عجیب دولت آلمان!!
▪️دولت مزدور و وابسته آلمان که در طول سالهای گذشته در نوکری برای امریکا، انگلیس و صهیونیستها سنگ تمام گذاشته و کاری نبوده که نکرده باشد، سطح عجیبی از محبوبیت را کسب کرده است! یک نظرسنجی تازه در آلمان نشان میدهد آمار شهروندانی که از عملکرد دولت خود «رضایت بسیار» دارند، صفر درصد است.
▪️دولت کنونی آلمان از ائتلاف سه حزب «سوسیال دموکرات»، «دموکراتهای آزاد» و سگهای هار «سبزها» تشکیل شده و «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات است. در میان شرکتکنندگان این نظرسنجی که از ۱ تا ۳ ژوئیه برگزار شد، هیچیک از عملکرد دولت آلمان اعلام رضایت کامل نکردند و تنها ۱۹ درصد از آنها گفتند تا حدی از این عملکرد راضی هستند.
▪️بر اساس این نظرسنجی که توسط موسسه آلمانی «اینفراتست دیمپ» به سفارش شبکه خبری «آ.اِر.دِ» انجام شده، در مجموع، میزان نارضایتی از عملکرد دولت آلمان در سطوح مختلف به ۸۱ درصد رسیده و ۳۸ درصد از شرکتکنندگان گفتند بههیچوجه از عملکرد دولت راضی نیستند.
▪️در انتخابات پارلمان اروپا در ماه میلادی گذشته، ائتلاف چپ میانهرو با رهبری شولتس متحمل شکست شد و در جایگاه سوم قرار گرفت، امری که باعث شد اپوزیسیون فرانسه خواستار دادن رأی عدم اعتماد به دولت مستقر و برگزاری انتخابات زودهنگام شود. در انتخابات پارلمان اروپا، حزب سوسیال دموکرات شولتس که صدراعظم این کشور است، تنها ۱۴ درصد از آرا را به خود اختصاص داد.
▪️شولتس عملکرد ضعیف حزبش در انتخابات اروپا را نشان از نارضایتی مردم از کمکهای نظامی آلمان به اوکراین و همچنین تحریمهای وضعشده علیه روسیه دانست، اما گفت نمیشود در این مورد کاری کرد (یعنی طرف با زبان بیزبانی گفته من از خودم اختیاری ندارم!! امریکا و انگلیس دستور میدهند و ما فقط اجرا میکنیم!!)
@SyrianKhabar
🔴 سه کشتی دیگر دشمن هدف قرار گرفت
🔻سخنگوی نیروهای مسلح یمن با صدور بیانیهای از انجام عملیات علیه سه شناور وابسته به دشمن و شناورهایی که سیاست ممنوعیت سفر به بنادر فلسطین اشغالی را نادیده گرفتهاند، خبر داد. بر اساس بیانیه سرتیپ یحیی السریع، کشتی باری Maersk Sentosa را در دریای عربی با موشک و پهپاد هدف قرار داد. گفته میشود این کشتی با موفقیت هدف قرار گرفته است.
🔻همچنین سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که کشتی Marthopolis را هم در دریای عربی با تعدادی پهپاد هدف قرار داده است. این کشتی به دلیل آنکه شرکت مالکش ممنوعیت سفر به بنادر فلسطین اشغالی را نادیده گرفته بود، با استفاده از پهپاد با موفقیت کامل مورد اصابت قرار گرفته است. اما در سومین عملیات، کشتی اسرائیلیMSC Patnaree در خلیج عدن با تعدادی پهپاد هدف قرار گرفته است.
@SyrianKhabar
خدا را شکر که دشمنان ما از احمقها هستند و چقدر هم زود خودشان را نشان میدهند. بلاهت وقتی از حد بکذرد، تبدیل به حمایت میشود و بعد این جماعت ادعای دینداری و خداترسی دارند و برای نابودی اسرائیل به آیات قرآن استناد میکنند... جامعه اسلامی در طول بیش از ۷ دهه گذشته از چنین جریاناتی بودند که باعث بقای رژیم صهیونیستی شدند اما تفکر انقلابی از جنس سید روح الله که در نقطه مقابل چنین فرصت طلبانی قرار دارد پیروز میدان است...
طرف مشخص نیست از چه سوخته از کجا سوخته و برای چه ناراحت است که میگوید فلانی ضد شهید رئیسی بوده است!!! خدا را شاکرم که در طول انتخابات هیچ موضعی له یا علیه کسی نگرفتم و حتی به یک نفر هم نگفتم به چه کسی رای بدهید به چه کسی رای ندهید و باز هم خدا را شکر در طول ۳ سال دولت مرحوم رئیسی در حالی که این احمقها حتی نتوانستند یک گزارش تحلیلی درست ر مورد گفتمان انقلاب اسلامی علیه صهیونیستها و اشغالگران فلسطین بنویسند و صرفاً در حال ترویج تفکرات گروهکی خودشان بودند از آن مرحوم بیشترین دفاع را کردیم.
من به شدت خوشحالم که برخیها دیر یا زود ماهیت وجودی خودشان را به همه نشان میدهند و مشخص میکنند در کدام سمت داستان ایستادهاند؛ آیا در سمت منافع ملی و آینده کشور و فرمایشات رهبر انقلاب ایستادهاند یا در سمت منافع گروهکی خودشان. این جماعت اگر روزی قدرت بگیرند به صغیر و کبیر رحم نخواهند کرد، به ویژه آنهایی که پشت آیههای قرآن پنهان شدهاند و مثل خوارج که قرآن بر سر نیزه کردند یا مانند داعش که با الله اکبر دیگران را تکفیر کردند گردن زدند، زورشان برسد همه را نابود...
🔴 تلفات سنگین (حادثه امنیتی سخت) برای نیروهای اشغالگر در غرب شهر غزه
🔻منابع عبری زبان از وقوع یک حادثه امنیتی بزرگ و غیرعادی برای نیروهای اشغالگر اسرائیلی در محله تل الهوا در غرب شهر غزه خبر دادند. این منابع تاکید کردند که چندین بالگرد اسرائیلی برای انتقال تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در این منطقه به زمین نشستند.
🔻این موضوع خیلی جالب و قابل توجه است که صهیونیستها به کمینهایی که میخورند و به تلفاتی که میدهند میگویند «حادثه امنیتی»!! متاسفانه رسانههای دیگر در طول چند وقت گذشته در بازی رسانهای این رژیم گیر افتاده و همین اصطلاح آنها را به کار میبرند. صهیونیستها اصرار دارند که بگویند در غزه اقدام جنگی نمیکنند، بلکه در حال کار امنیتی علیه مقاومت و به قول خودشان «تروریستها» هستند!
🔻ما باید حواسمان جمع باشد و یادمان باشد که دچار بازی آنها نشویم و حمله وحشیانه و خونین تروریستهای صهیونیست به غزه و قتل عام زنان و کودکان و ویرانی این منطقه را در قالب یک موضوع امنیتی نبینیم. بنابراین هر وقت آنها نوشتند «حادثه امنیتی» ما بگوییم که «تلفات سنگین» یا «کمین سنگین» یا هر اصطلاح دیگری که به نظرتان درست است. شخصاً در طول این ۹ ماه در این بازی لااقل گیر نیفتاده و حواسم کاملاً جمع بوده است. باید دید در هوا در غزه این بار صهیونیستها چه بلایی سرشان درآمده و مقاومت چه آشی برایشان پخته است که این همه به....
@SyrianKhabar
آلمانها پس از آنکه ناوشکن هادسن را از ماموریت در دریای سرخ فراخواندند، حالا تحت فشار مضاعف آمریکا و رژیم صهیونیستی فریگیت هامبورگ را به عنوان بخشی از ماموریت آسپیدس راهی دریای سرخ کرده است. لازم است بدانید که ۲۴۰ خدمه این ناو وحشت زده هستند چرا که هامبورگ هیچ وسیله دفاعی برای مقابله با موشکهای بالستیک یمنیها ندارد. در مجموع تعدادی موشک با برد ۱۱ کیلومتر دارد که...
@SyrianKhabar
اخبار سوریه
خدا را شکر که دشمنان ما از احمقها هستند و چقدر هم زود خودشان را نشان میدهند. بلاهت وقتی از حد بکذر
میکنند چرا که به جز خودشان همه کافر هستند. اینها را بشناسید و به حافظه تاریخی خود بسپارید...
خلاصه اینکه این اول داستان است؛ فعلا با این جماعت متوهم کار داریم. نوشته بودم که توهم پیروزی از خود پیروزی خطرناکتر است حالا به عینه مصادیقش را ببینید....
@SyrianKhabar
نورس للدراسات است، همان پایگاه خبری عقدهای و کینه توز که از زمان شروع جنگ جهانی علیه دولت و ملت سوریه با پول سازمان امنیت ترکیه شروع به کار کرد و عناصر اخوانی فعال در آنجا به شکل بسیار حاقدانه و عجیبی با ایران و ایرانی دشمنی دارد. آخرین باری که این کانال را دیدم ۶ یا ۷ سال پیش بود و از آن روز که از آنجا خارج شدم تا امروز حتی یک بار هم با آنجا سر نزدم به این عکس را هم یکی از دوستان برایم فرستاده است.
کینه و عداوت، بیسوادی و بلاهت باعث شده تا اینجا که اسم خودش را یک مرکز مطالعاتی!! گذاشته جز جفنگیات چیزی نگوید و تا الان دهها بار بچهها این اراذل و اوباش را سر کار گذاشتند. مانند همین خبر که مشاهده میکنید عکس تیمسار سرافراز کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش را به جای فردی به نام سردار سوهانی گذاشته که ادعا میکند به همراه فرمانده حزب الله در حمله روز گذشته صهیونیستها در بزرگراه دمشق بیروت به شهادت رسیده است.
@Syriankhabar