ضربات مقاومت عراق به لحاظ کمی و کیفی هر روز در حال گسترش هست و تا زمان خروج تروریستهای اشغالگر امریکایی ادامه خواهد یافت. احتمالا کشته و زخمی برجای گذاشته این حمله. آتش از تجهیزات منهدم شده کاروان هدف قرار گرفته به اسمان منطقه بلند هست.
@syriankhabar
⚫️شناسایی عوامل خرابکاری در نطنز
▪️همانگونه که از همان ابتدای ماجرا هم مشخص بود، آنچه در سالن ابزار دقیق سایت هستهای نطنز روی داد یک اقدام خرابکارانه بود. این مساله در حالی کاملا مبرهن و مشخص بود که ذهنهای ماجراجو که توانایی نوشتن سناریوهای عجیب و غریب را دارند، جنگندهها و موشکهای رژیم صهیونیستی را تا مرکز ایران رسانده و مدعی شدند که حادثه نطنز توسط رژیم صهیونیستی صورت گرفته است، هر چند این اقدام بخشی از برنامه این رژیم و امریکا بود اما آن روز هدف از چنین سناریویی که به وسیله گروهی اندک در حال طراحی بود، زیر سوال بردن توان پدافندی کشورمان بود.
▪️با این حال، همان روز اول هم برای مسوولان امر و متخصصان موضوع کاملا مشخص بود که آنچه روی داده، اقدامی خرابکارانه است. اما اینکه چرا حاضر نشدند دست به اطلاعرسانی شفاف بزنند خود سوالی است که هنوز هم ذهن ما را درگیر کرده و حتی سخنگوی سازمان انرژی اتمی هم که اصل موضوع خرابکاری را تایید کرده، نتوانسته دلایل تعلل نهادهای مسوول ذیربط را برای توضیح دهد. با این حال، این سخنگو در تازهترین اظهارنظر خود، از شناسایی عوامل خرابکاری در حادثه نطنز توسط دستگاههای امنیتی خبر داد و گفت: موضوع در دست پیگیری است.
▪️بهروز کمالوندی در گفتوگویی تلویزیونی درباره آخرین تحولات مربوط حادثه انفجار و آتش سوزی در تاسیسات هستهای نطنز و احتمال اینکه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی جاسوس باشند، افزود: ما غیر از بازرس، بارها حملات سایبری را داشتیم و آنها را دفع کردیم. تعداد زیادی خرابکاری صنعتی داشتیم و از موارد زیادی که کشف کردیم، نمایشگاهی داریم که البته همه اینها مواردی نیست که بخواهیم به بازرس انتساب دهیم. اما میتواند بازرس هم عامل باشد. باید مراقبت کنیم و میتوانم بگویم مراقبت خوبی هم شده و اشراف کامل وجود دارد.
▪️سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه حادثه نطنز متاسفانه جنبه خرابکاری دارد، گفت: این سازمانهای امنیتی هستند که باید دقیق بررسی کنند و قرار هم بر این بوده که آنها در این باره اظهار نظر کنند و تحقیقاتشان ادامه دارد و تا آنجایی که اطلاع داریم عوامل را کشف کردهاند و دلایل، روش و چگونگی را هم میدانند و نسبت به این موضوع اشراف دارند. ما جزییات دقیق را نمیدانیم، اما تا اندازهای که به ما گفتهاند، چون موضوع در دست پیگیری و بررسی است معذوریم که بیشتر در رابطه با آن صحبت کنیم.
▪️کمالوندی با بیان اینکه هدف آنها ضربه زدن به ما در تولید مواد غنی شده است، ولی نتوانستند به هدف خود برسند، لذا ما یک سالن دیگر هم به تجهیزات خود اضافه میکنیم، اکنون تولید ما صدمهای ندیده و تلاش مذبوحانه آنها، ما را متوقف نکرده است، با تشبیه کردن صحنه فعلی به صحنه جنگ گفت: ممکن است در این صحنه ضربهای بخوریم ولی این صحنه انگیزه ما برای دفاع و کار را بیشتر کرده است.
@syriankhabar
سفر انتخاباتی سردار حسین دهقان هم شروع شد... درد مورد انتخابات ریاستجمهوری، مانند سایر انتخابات دیگر دوست ندارم چیزی بنویسم اما نکتهای است که حیف است که آن را قلمی نکنم. در پست بعد موضوعی را که مدنظر خودم است در مورد گزینه انتخابات سال آینده خواهم نوشت. حالا دوستان میتوانند دیدگاه و نظریات متفاوتی داشته باشند. تعداد افرادی که فکر میکنند میتوانند کشور را از گرداب مشکلات نجات دهند کم نیست، اما این همه ماجرا هم نخواهد بود. این پست به معنی تبلیغ برای سردار دهقان نیست اما اینکه این خبر تحت عنوان مشاور صنایع دفاعی فرماندهی کل قوا در خبرگزاری منتشر شده، اصولا اخلاقی نیست. افراد نباید با عناوین حاکمیتی سفر کنند، اگر قصدی برای مشارکت در انتخابات را دارند باید از جیب مبارک خود و همچنین از وسایل شخصی خودشان بهره بگیرند. این هم البته مختص سردار دهقان نیست... وی فردی توانمند و به گفته دوستانی که در دوران وزارت دفاع با او کار کرده بودند، توانمند است
@syriankhabar
✴️چه کسی میتواند رئیسجمهور بعدی باشد؟
🔸کمتر از 10 ماه دیگر انتخابات ریاستجمهوری در ایران برگزار میشود، انتخاباتی که هر چند هنوز دورنمای خاصی ندارد و نمیتوان در مورد آن به قضاوت نشست اما به همان اندازه که برای مردم این دورنما سخت است برای حاکمیت هم در این مورد مساله بسیار پیچیدهتر از گذشته است. این موضوع که شرایط امروز کشور به مراتب از همه 40 سال گذشته سختتر است و مجموعهای از رفتارها، عملکردها و تصمیمات بر تصمیم مردم برای حضور پای صندوق و بر نگاه افراد مدعی ریاستجمهوری برای وارد شدن به گود انتخابات اثرگذار است ما را به این نتیجه ساده میرساند که باید در این مورد حساب و کتاب خاصی داشت و هر کسی که فکر میکند اگر عنوانی دارد، اگر جایگاهی و حکمی دارد شایسته این مقام است و میتواند در آن به ایفای نقش بپردازد، سخت در اشتباه است.
🔸به باور من، مانند بسیاری از مسائل دیگر انتخابات ریاستجمهوری و گزینهای که میتواند خودش را یک پای انتخابات سال آینده ببیند، نیازمحور شده است. مانند بسیاری از مسائل دیگر کشور این نیاز است که باعث میگردد که چه کسی میتواند در انتخابات بیاید و پیروز شود. با این حال، اگر بخواهیم صادقانه در مورد این مساله صحبت کنیم، باید هشداری به گروههای سیاسی در کشور بدهیم که فکر نکنید میتوانید فرد مدنظر خود را به عنوان رئیسجمهور راهی پاستور کنید. انتخابات سال گذشته مجلس شورای اسلامی نشان داد که مردم ایران با تمام مقاومت خود در برابر تحریمها و فشارها، گاهی اوقات تصمیمات عجیبی میگیرند.
🔸کسی نمیتواند انتخابات سال گذشته مجلس شورای اسلامی را پرشور ارزیابی کند. یادم میآید یک بچهای (که البته خیلی هم ادعایش میشود و صاحب تریبون مفت در کشور است) توئیت زده بود که نفر آخر لیست اصولگرای فلان شهر، از نفر اول لیست اصلاحطلبان بیشتر رای آورده است! و این موضوع بیانگر آن است که برخیها واقعا مسائل را نمیفهمند و درک نمیکنند. در انتخابات که نفر آخر لیست اصولگرایان از نفر اول لیست اصلاحطلبان به قول آن بابا بیشتر رای بیاورد، چند جای کار به صورت اساسی میلنگد. این مساله اصلا خوشحالی ندارد. با این حال به صورت مشخص اگر هر یک از دو جریان مدعی در کشور بخواهند رای مردم را جلب و جذب کنند باید سیاست و درایت ویژهای داشته باشند.
🔸در این انتخابات کسی میتواند یک پای رقابت باشد که یک ویژگی مهم داشته باشد. مردم ایران از رئیسجمهور سیاسی زده شدهاند، از رئیسجمهور پوپولیست زده شدهاند، از سرهنگ و حقوقدان ناراضی هستند و مهمتر از همه، مارگزیده شدهاند و دیگر نمیشود سرشان کلاه گذاشت. بزرگترین مشکل این روزهای کشور، اقتصاد است. به باور من کسی میتواند پیروز انتخابات شود که اقتصاددان باشد. البته نه از جنس فردی که قبلش شغل دیگری داشته و حالا مدرک اقتصاد گرفته است. منظور کسی است که اقتصاد را بفهمد و مهمتر از همه وجه سیاسیاش بر اقتصادیاش بیشی نداشته باشد. چنین فردی میتواند یک دولت تکنوکرات و عملگرا تشکیل دهد وابستگی سیاسی ندارد و خیلی راحت کار میکند.
🔸به صورت خلاصه باید گفت؛ مردم فردی میخواهند که مشکلات اقتصادی آنها را حل کند، بین بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و وزارت صمت هماهنگی به وجود بیاورد و همه را تحت یک منظومه درآورده و اجازه ندهد هر یک به صورت جزیرهای کار کند. مشکل امروز کشور این است که بانک مرکزی برای خودش کار میکند، وزیر اقتصاد که هیچکاره است و تصمیمگیر افراد دیگری هستند، وزارت صمت که فعلا جایی شده برای گروکشی و دعوای منافع میان اصحاب قدرت. بازار به حال خود رها شده است و به صورت کلی، در حوزه اقتصادی تصمیمات جدی و کارساز وجود ندارد.
🔸شما اگر از مردم در کوچه و خیابان بپرسید متوجه خواهید شد که آنها به چه گزینهای رای میدهند. این روزها نه صدا و سیما، نه رسانههای حکومتی و جناحی و نه هیچ چیز دیگر نمیتواند برای مردم تعیینتکلیف کند. به افرادی که خود را برای ورود به عرصه ریاست بر قوه اجرائیه کشور آماده کردهاند برادرانه توصیه میکنم اگر چیزی از اقتصاد نمیدانند و فکر میکنند میشود کشور را به شیوه شیخحسن اداره کرد، از هماکنون نه خود را ضایع کنند و نه وقت کسی را بگیرند. اگر من جای اصولگراها یا اصلاحطلبها و یا هر جریان دیگری بودم، به سراغ یک اقتصاددان کارکشته میرفتم و او را معرفی میکردم، هر چند آن فرد هم باید عاقل باشد و خودش را به این دو جریان منتسب نکند. حالا شما بگردید و یک اقتصاددان سالم، کاربلد، امتحان پسداده که مردمپسند باشد را پیدا کنید. قول میدهم که رای بیاورد... .
@syriankhabar
ارتش یمن با ۸ فروند پهباد مسلح و انتحاری به فرودگاه ابهاء حمله کرد. براساس خبر منتشر شده توسط ارتش یمن در این عملیات مرکز کنترل و فرماندهی فرودگاه به صورت کامل و با دقت تمام منهدم شده است.
@syriankhabar
تصویری و متنی را دوستان از کانالهای ملانقطی برایم فرستادند که به یکی از تصاویر کارشده در کانال در مورد حمله ارتش یمن به محل تجمع اماراتیها ایراد گرفته بود و طبق معمول مانند آن به حساب دکتر شکستهبند نوچه اردوغان که معلوم نیست مطبش را در کدام گاوداری برپا کرده یک مشت مزخرف هم نوشته بود. برای من اصلا نوشتههای این جماعت مهم نیست، اما برخی از مطالب بر اساس مطالب ارسالی مخاطبان نوشته میشود و آنها هستند که به ما یادآوری می کنند که امروز و فردا چه اتفاقی افتاده و اگر نباشد کمک شما دوستان ما قدرت این همه نوشتن و یادآوری مطالب مختلف را نداریم.
در این مورد هم تصاویر را یکی از مخاطبان کانال برای ما فرستاد و ما هم بدون بررسی و حسب اعتماد تصویر را کار کردیم هرچند برخی از دوستان گفتند که تصویر مربوط به عراق و عقبنشینی از خاک کویت است. بنابراین از این اشتباهات به این شکل گاهی اوقات پیش می آید. اما خوشم میآید که این ملالغتیها و برخی از قماربازهای به حساب خودشان نظامی نویس که یکی از آنها ادمین شش کانال است و شش سال است تعداد مخاطبانشان مانند آن دکتر مفلوک تکان نخورده، اینگونه ما را میپایند...
@syriankhabar
هواپیمای حامل وزیر امور خارجه روسیه دقایقی پیش در فرودگاه دمشق نشست. سرگئی لاوروف در این سفر رسمی، دیدارهای مهمی با مقامات سوری خواهد داشت.
@syriankhabar
هیئت بلندپایه روس که به دمشق سفر کرده به ریاست یوری بوریسف معاون نخست وزیر این کشور است که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه نیز او را همراهی میکند. ما پیش از این گفتیم که لاوروف بلندپایهترین مقام حاضر در این هیئت بلندپایه سیاسی اقتصادی است. این سفر در شرایطی صورت میگیرد که آمریکاییها تحریمهای همه جانبه و سختگیرانه علیه ملت سوریه اعمال کرده و فکر می کنند می توانند با تحریمها سوریه زخمی از جنگ با تروریسم مورد حمایت غرب، ترکیه و کشورهای عربی را به زانو در بیاورد.
@syriankhabar
🔵بحران اقتصادی در ترکیه و بهانههای اردوغان
🔹رئیسجمهور ترکیه در توهم عجیبی به سر میبرد، او که با ویرانی اقتصادی و بحران ناشی از دخالتهای بیجا در اقتصاد مواجه است، حالا حرفهایی میزند که نتیجهاش جز ویرانی بیشتر برای مردم ترکیه نیست. در کشور ما، برخی نشستهاند و هی غر میزنند و حرفهای آنچنانی که چرا ایران در دیگر کشورها حضور مستشاری دارد و به ملتها در برابر تروریسم کمک میکند، اما در ترکیه، اردوغان دستور لشکرکشی به کشورهای دیگر را داده و رسما در هفت کشور حضور نظامی دارد و با همه همسایگانش بدون هیچ کم و کاستی دچار اختلاف است. ترکیه این روزها به صورت غیرقانونی در عراق و سوریه حضور نظامی دارد، با ارمنستان، قبرس و یونان مشکل مرزی داشته و روابطش با تهران هم چندان روبهراه نیست!
🔹ما نه طمع ارضی به کشوری داریم، نه به زور نیروی نظامی وارد خاک کشور دیگری کرده و نه حرفهای تحریکآمیز علیه همسایگانمان میزنیم! با این حال گروهی در کشور نشسته و گوشی به دست شروع میکنند به بالا و پایین کردن و زیر سوال بردن سیاست خارجی کشور! با این حال، اردوغان در دریای مدیترانه هم کارهایی میکند که آدم شاخش در میآید! ترکیه یکصد سال پیش معاهده لوزان را امضا کرد و حالا میگوید آن را قبول ندارد! ایران زیر کدام یک از توافقات بینالمللی زده است؟ با این حال در ترکیه اردوغان برای محبوب شدن دست به چنین کارهایی میزند و در کشور ما، باید حواسها جمع باشد که برخلاف خواست امریکا و غرب کسی حرکتی نکند چرا که دنبالههای آنها شروع به متهم کردن میکنند.
🔹مواضع اردوغان در طول روزها و هفتههای گذشته به شدت تنشزا بوده و به نوعی اعلام جنگ به کشورهای همسایه است. او در تازهترین اظهارنظر خود مدعی شده «به کسانی که از هرج و مرج سودجویی کرده اجازه نخواهیم داد حق و حقوق ملتمان و منابع طبیعی کشور را چپاول کنند.» رئیسجمهوری ترکیه در مراسم معرفی بیمه ترکیه در کاخ بشتپه آنکارا با اشاره به قدرت اقتصادی و نظامی ترکیه اذعان کرد: «کسانی که موفق نشدند ترکیه را از لحاظ دیپلماتیک، دفاعی و نظامی تسلیم کنند، حال اقتصاد ما را نشانه رفتهاند.»
🔹او بدون آنکه بخواهد ذرهای به سیاستهای غلط اقتصادی داماد خودش، همچنین برکناری رئیس بانک مرکزی در سال گذشته برای آنکه دخالتهای بیشتری در حوزه اقتصادی کند، اشارهای داشته باشد، دیگران را به هدف قرار دادن اقتصاد ترکیه متهم میکند. اقتصادی که نه تحریم است، نه تحت فشار خارجی قرار دارد و نه مشکلی برای مبادلات ارزی و مالی دارد! در حالی که در حوزه مالی سالانه میلیاردها دلار پول مفت از کشورهای دیگر به سمت ترکیه سرازیر میشود. اوضاع اقتصادی ترکیه آن اندازه نابهنجار است که او دنبال متهم کردن دیگران است!
🔹به همین دلیل هم در این سخنرانی گفته است: «کسانی که پشت درهای بسته با صندوق بینالمللی پول مذاکره میکنند بدانند که هرگز اجازه نخواهیم داد ترکیه به روزهای گذشته بازگردد.» ترکیه در طول 9 سال گذشته دهها میلیارد دلار صرف گروههای تروریستی در سوریه کرد و با بر هم خورد اقتصاد مرزیاش با سوریه که صدها هزار شغل در طول 900 کیلومتر مرز ایجاد کرده بود، این مناطق را با آوارههای سوری پر کرد که امروز بحرانی به بحرانهای دیگر افزوده است. هنوز هم این سوال برای ما وجود دارد که چرا رئیسجمهور ترکیه دنبال پیدا کردن متهم میگردد؟
🔹اردوغان ضمن تمجید از عملکرد موفق ترکیه در مقابله با پاندمی کرونا گفت: کشورمان با قوت در زمینههای مختلف از جمله اقتصادی بحران پاندمی(کرونا) را پشت سر خواهد گذاشت. بنابراین همگی باید برای اجرای اقدامات پیشگیرانه بسیج شوند. ترکیه در طول روند (شیوع کووید-19) به جای آنکه از واقعیتها فاصله گرفته و تصمیمهای فوری بیحساب و کتاب بگیرد با خونسردی آن را مدیریت کرد. درست است که ما هم تحت تاثیر منفی این روند ( شیوع کووید-19) قرار گرفتیم اما در مقایسه با سایر کشورها موفق شدیم این تاثیر را به حداقل برسانیم.
🔹بحرانآفرینی ترکیه در دریای مدیترانه بدون شک با اقتصاد این کشور مرتبط خواهد بود. اروپاییها که ترکیه سالها برای پیوستن به آنها زجه میزد به هیچ عنوان یونان را رها نمیکنند و ترکیه را بگیرند. ورود ترکیه به آبهای سرزمینی یونان برای پیدا کردن نفت و گاز چند هفته دیگر اثرات ویرانگر خودش را بر اقتصاد نیمهویران ترکیه خواهد گذاشت. در حالی که امروز ارزش برابری لیر در برابر دلار 7.46 در برابر یک دلار بود، اگر تحریمها یا محدودیتهای اتحادیه اروپا علیه ترکیه شکل بگیرد، لیر که همین حالا هم در بدترین وضعیت خود در طول دو دهه گذشته به سر میبرد، یک سقوط آزاد شگفتانگیر خواهد کرد و به قهقرا خواهد رفت. آن وقت باید دید که اردوغان یقه چه کسی را میگیرد.
@syriankhabar
*️⃣تلاش ترامپ برای احیای شورای همکاری خلیج فارس
▫️چند وقت پیش گزارشهایی در مورد شورای همکاری خلیجفارس نوشتم، گزارشها و تحلیلهایی که خروجی همه آنها مبتنی بر یک مساله بود که این شورا دیگر شورا نخواهد شد. نابودی شورای همکاری خلیج فارس خیلی سال است که رقم خورده، اما همچنان بودن صوری آن هم برای امریکا و کشورهای اروپایی اهمیت دارد، چه به اینکه این کشورها دوباره بتوانند دور هم جمع شده و هماهنگ شوند. این مساله با توجه به حضور رهبران جدید با نگاههای متفاوت در این کشورها دور از ذهن به نظر میرسد. اما برخی دادهها وجود دارد که امریکا در این زمینه هم دست به کار شده است.
▫️به نوشته روزنامه الخلیج، درحالی که موعد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در حال نزدیک شدن است، جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا سفری را به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس آغاز کرد تا بتواند به دستاوردهای خارجی برسد که موضع ترامپ را در رقابت با جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری تقویت کند. همزمان ترامپ اقداماتی را برای موفقیت طرحش برای حل بحران این شورا انجام میدهد. با اینکه سفر کوشنر به قطر، عربستان، امارات و بحرین بیشتر برای گرفتن تایید و حمایت از عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بود، بحران شورای همکاری خلیج فارس یکی از محورهای دیدار وی با مسؤولان این کشورها بود.
▫️کوشنر چهارشنبه (دوم سپتامبر) حین رسیدن به دوحه گفت: «کشورش نقش دیپلماتیکی را در پشت پرده در توافق اسرائیل و امارات ایفا کرد و امیدوار است این مساله درباره بحران شورای همکاری خلیج فارس نیز اتفاق بیفتد. رهبران کشورهای این شورا همگی معتقدند بحران بیش از حد طولانی شده و خواهان راه حل هستند. پادشاه و ولیعهد عربستان کاملا واضح گفتند که خواهان خاورمیانهای بهتر هستند و از نزدیک تحولات در امارات را دنبال میکنند.» کشورهای شورای همکاری خلیج فارس واکنشی به اظهارات کوشنر نداشتند اما به نظر میرسد دولت آمریکا راهکاری را ارائه میکند که بخشی از آن شامل عادیسازی روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با اسرائیل است. اظهارات کوشنر درباره این دو پرونده بود.
▫️توافق عادیسازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی دستاورد خارجی بزرگی برای ترامپ است که با شکستهای بزرگی در داخل و خارج مواجه شده است. برای همین او بر حل بحران شورای همکاری خلیج فارس نیز حساب باز کرده است؛ بحرانی که برخی میگویند خود ترامپ بخشی از آن و حتی شاید دلیل اصلی آن است. ترامپ موضع جانبدارانهای در قبال اسرائیل دارد و همین یکی از دلایل بحران شورای همکاری خلیج فارس است. قطر و کویت بیشتر از فلسطینیها حمایت میکند.
▫️تمام طرفها برای حل مساله فلسطین بر پایبندیشان به طرح صلح عربی که ریاض سال ۲۰۰۲ مطرح کرد، تاکید دارند اما واقعیت این است که ریاض، ابوظبی، منامه و قاهره بیشتر طرح معامله قرن ترامپ را تایید میکنند؛ طرحی که قطر معتقد است مساله فلسطین را از بین میبرد و ظلم به فلسطینیهاست. قبل از ورود کوشنر به منطقه، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا به منطقه سفر و بر تمایل کشورش برای حل بحران این شورا برای مقابله با خطر ایران تاکید کرد.
▫️واشنگتن در ماه ژوئیه زمانی که مسؤولان ارشد قطر، امارات و عربستان را گردهم آورده بود و با آنها به توافقی درباره یک ساختار برای حل اختلافات رسید، تقریبا داشت بحران را حل میکرد اما ابوظبی در لحظات آخر این تلاشها را به شکست کشاند. با نزدیک شدن موعد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا که تحلیلگران آن را دشوارترین در تاریخ آمریکا میدانند، دولت ترامپ عزم خود را برای پایان دادن به بحران شورای همکاری خلیج فارس جزم کرده است تا با انتقادات زیادی که در معرض آن قرار میگیرد، مقابله کند.
▫️مدیر مرکز پژوهشهای «مینا» در واشنگتن گفت: تحرکات کوشنر در راستای اقدامات سابق دولت ترامپ به ویژه درباره عادیسازی روابط است. ترامپ بعد از چهار سال فاجعهبار به دنبال موفقیتهای خارجی به ویژه در پروندههای مهم است. کوشنر به اندازهای که به دنبال تحقق اهداف انتخاباتی است به دنبال حل بحران شورای همکاری خلیج فارس نیست. دولت ترامپ پروندههای بزرگی پیش رویش دارد که میخواهد آن را حل کند و به عقیده من این بحران جزو آنها نیست.
▫️کوشنر طی سفر اخیرش از اینکه واکنش گسترده مردمی به اقدام امارات، عربستان و بحرین را تا حدودی وادار به عقبنشینی کرده است، شوکه و از اظهارات قطر و کویت که بر لزوم تحقق راهکار تشکیل دو کشور تاکید کردند، غافلگیر شد. بعد از اقدام امارات، حل بحران بسیار دشوار است. کوشنر درحالی که میزان این چالشها را درک میکند از منطقه خارج شد. با این حال ترامپ اینگونه تبلیغ میکند که این سفرها بخشی از موفقیتهای خارجی اوست تا بتواند با این کار بر موضع ترامپ در انتخابات تاثیر مثبت بگذارد.
@syriankhabar
✴️موضوع کردستان برای ایران، موضوع وطن است
🔸کردستان همواره یک موضوع هویتی برای ایرانیها بوده و کسی نمیتواند به این فکر کند که در تهران کسی حواسش به این بخش از کشور نیست. با این حال، همواره در میان قومیتها هستند گروههایی که فکر میکنند میتوانند مسائل را بر اساس میل خود پیش ببرند و برای حکومتهای مرکزی زحمت ایجاد کنند. با این حال، در ایران همواره مسائل اینگونه تحلیل میشد که باید تکلیف گروههای مسلح با مردم عادی منفک شود. در جلسه روز دوشنبه سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور، او به مساله مهمی اشاره کرد که به نظر میرسد باید از آن بهعنوان یک حرف حساب و دقیق یاد کرد.
🔸سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با حملات اخیر ترکیه به اقلیم کردستان و شمال عراق به منظور مقابله با پ.ک.ک و اینکه گاهی اوقات ایران نیز حملاتی به این مناطق داشته که باعث وارد شدن خسارتهایی به روستاها و مردم این منطقه شده است خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: شما توجه داشته باشید که موضوع کردستان برای ایران موضوع وطن است و شما هر آنچه را که رخ میدهد یک موضوع کردی نبینید.
🔸سعید خطیبزاده با بیان اینکه برخی گروههای تروریستی هستند که از مرزهای مشترک ایران و عراق و ترکیه برای انجام برخی از اقدامات سوء استفاده میکنند و برخی کمپها را در داخل خاک عراق ایجاد کرده و از آنجا حملاتی را علیه نیروهای ایرانی انجام میدهند، گفت: هیچ روستایی تا امروز مورد حمله قرار نگرفته است. اخبار شما در این زمینه دقیق نیست و تمام آنچه که تا به امروز صورت گرفته اقدامات علیه کمپ ها بوده است. کمپهایی که خانوادهای در آن نیست و از آن اقدامات تروریستی انجام میشود. ایران در منطقه تنها کشوری است که یک اتوبان بزرگش در تهران را به نام کردستان و یک استانش را نیز به همین نام نامگذاری کرده است.
🔸این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه همانطور که در دیگر مرزهای کشورمان ناامنی را تحمل نمیکنیم در آنجا نیز ناامنی و فعالیت گروههای تروریستی را نیز تحمل نمیکنیم. حفظ تمامیت ارضی عراق برای ما مهم است و همواره خط قرمز ما بوده است، برخی از نگرانیهایی را ترکیه عنوان میکند که ما به آنها گفتهایم باید به مسیر دیگری در این زمینه فکر کنند که پایدار باشد و نباید تعرضی به تمامیت ارضی عراق انجام شود. ما با دوستان خود در ترکیه در تماس نزدیک هستیم و امیدواریم این مسائل حل و فصل شود.
@syriankhabar