در هاگیر و واگیر درگیریهای روزانه و مشکلاتی که به شدت با آن دست و پنجه نرم میکنم خیلی از مسائل را فراموش میکنم که بازگو کرده و برای شما یادآوری کنم. سال گذشته هفته آخر شهریور (تقریبا 24 شهریور) حمله بزرگ و بیسابقه موشکی و پهپادی به تاسیسات نفتی رژیم سعودی در شمال ریاض صورت گرفت که همه در مورد ارزش عملیاتی این اقدام آن روزها مطالعه کردید و خواندید. این حمله، از هر جهت قابل تحسین و ستایش بود و طرفی که این حمله را با این دقت انجام داد مشخص بود که توانایی خارقالعادهای دارد.
یک سال از آن عملیات بزرگ گذشته و هنوز هم آنهایی که مساله را بررسی کردهاند موفق به کشف مسیر موشکها نشدهاند که از کجا حرکت کرده و به این تاسیسات به این بزرگی اصابت کرده است. حملهای که حتی خون از دماغ یک نفر نیامد و یک موشک و بمب هم به هدر نرفت. این حمله دارای ابعاد بسیاری در حوزه منطقهای و بینالمللی بود و باعث شد تا ارتش و کمیتههای مردمی یمن که مسوولیت این کار را بر عهده گرفتند نزد محافل بینالمللی از احترام بیشتری برخوردار شوند. در ادامه یادی از این عملیات تاریخی خواهیم کرد.
@syriankhabar
پس از این حمله، سعودیها به دلیل بزرگی و ابعاد آن موفق به مخفی کردنش نشدند. این حمله در دو منطقه مهم نفتی ابقیق و خُریص در شمال ریاض را باید بزرگترین و سنگینترین حمله ارتش یمن به رژیم سعودی به شمار آورد. علاوه بر این دو پالایشگاه بزرگ نفتی، چند میدان مهم نفتی که یکی از آنها را باید بزرگترین میدان نفتی جهان در ابقیق به شمار آورد نیز هدف موشکهای نقطهزن یمنیها قرار گرفت و به مدت دو تا سه هفته در آتش میسوخت. با این حال، دقت این حمله به گونهای بود که همه را متحیر کرد.
برای بسیاری از مقامات و کارشناسان نظامی این حمله که با این دقت صورت گرفته بود، نمیتوانست کار طرف یمنی باشد و علیالقاعده باید کار طرف دیگری (منظور آنها ایران بود) باشد، اما آنها هیچ وقت موفق نشدند این مساله را ثابت کنند که ایران دست به شلیک این تعداد موشک و یا ارسال پهپاد برای حمله به تاسیسات سعودی کرده باشد. دقت این حمله را میتوان در اصابت دقیق موشکها یا بمبها شلیک شده توسط پهپادها به برجهای تقطیر این دو پالایشگاه دید.
@syriankhabar
ابقیق شهری در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی ظهران است. ظهران، بزرگترین مجموعه پالایشگاهی جهان را در خود جای داده و گفته میشود که بیشترین صادرات نفت عربستان از این ناحیه انجام میشود. تأسیسات ابقیق که توسط آرامکو بهعنوان «بزرگترین تأسیسات پالایش نفت خام در جهان» بهشمار میآید، با از بین بردن ناخالصیهای گوگرد، نفت خام ترش را قبل از انتقال به پالایشگاههای نفتی دیگر به نفت خام شیرین تبدیل میکند. این شرکت روزانه ۷ میلیون بشکه نفت یا حدود ۷٪ از تولید روزانه جهانی نفت را پالایش میکند. میدان نفتی خریص نیز حدود ۱٫۵ میلیون بشکه نفت در روز تولید میکنند و تخمین زده میشود تا ۲۰ میلیارد بشکه نفت نیز ذخیره داشته باشد!
این حمله، شوک بزرگی برای سعودیها بود، چرا که آنها فهمیدند با همه سرمایهگذاری که در حوزه تسلیحات و خریدهای سنگین پدافندی که از امریکا کردهاند به شدت آسیبپذیر هستند. آنها در روزهایی که هنوز کرونا دامن جهان را نگرفته بود تلاش بسیاری کردند تا به هر شکل ممکن دوباره خود را احیا کرده و به تولید پیشین بازگردند، موضوعی که بهنظر چندان آسان نمیآمد و دستکم شش ماه طول کشید.
@syriankhabar
هیچکس به صورت عملی نتوانست ایران را متهم به انجام این حمله کند و به همین دلیل ترس و وحشت از قدرتی که ممکن است ایران در اختیار داشته باشد که بتواند چنین عملیات سنگین و بیسابقهای را رقم بزند، همه دشمنان ایرانیها را در بر گرفت. آنها هیچوقت باورشان نمیشد کشوری که این همه تحت فشار اقتصادی است، چنین توانی داشته باشد. آنها در این مورد تحلیلهای بسیاری نوشتند.
شورای روابط خارجی آمریکا در تحلیلی این حمله را دارای مزایای بسیاری برای ایران میداند؛ از جمله اینکه اولا، رژیم سعودی را تحت فشار مالی بیشتری قرار میدهد؛ دوما، معضل سیاسی گستردهای برای دونالد ترامپ در یک سال پیش روی انتخابات ایجاد میکند؛ و سوم اینکه، ادراک از قدرت سخت ایران در منطقه را تقویت میکند. این اندیشکده در تحلیل دیگری با اشاره به خروج امریکا از توافق هستهای و اعمال دوباره تحریمها علیه ایران، و نیز تروریسم اقتصادی علیه ایران، سهمی از انگیزه برای چنین حملهای را برای ایران قابل درک میداند. همچنین به دلیل فشار اقتصادی که ایران با آن مواجه است، حق تلافی را برای خود محفوظ دانسته و ممکن است این اقدام را برای خود توجیهپذیر کند.
@syriankhabar
همانگونه که در بالا به آن اشاره شد، تغییر نگاهها و رویکردها نسبت به قدرت ایران بود. قدرتی که غربیها تلاش داشتند آن را اندک، محدود و مبالغهآمیز نشان دهند، ولی این حمله نشان دادن حرفهای برایان هوک نماینده امریکا در امور ایران مبنی بر فتوشاپ بودن توان موشکی ایران، از روی جهالت بوده است!
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در تحلیلی به قلم پاتریک کوبرن ضمن اشاره به بودجه دفاعی ۶۷٫۶ میلیارد دلاری عربستان سعودی در سال گذشته که بخش اعظم آن مربوط به هواپیماهای بسیار گرانقیمت و سیستمهای پدافند هوایی شد و نیز ناآگاهی نیروهای آمریکایی مستقر در خلیج فارس از این حمله با وجود بودجه دفاعی ۷۵۰ میلیارد دلاری و بودجه اطلاعاتی ۸۵ میلیارد دلاری این کشور، وقوع این حمله را نشانگر تغییر تعادل قدرت نظامی در خاورمیانه و نیز تغییر ماهیت جنگ در سطح جهانی دانست. به گفته او، یک قدرت رده متوسط مانند ایران، که تحت تحریم است و منابع و تخصص محدودی دارد، توانسته به تنهایی یا از طریق متحدین، آسیب فلجکنندهای به عربستان سعودی بزند که از لحاظ نظری بسیار مسلحتر است و امریکا، بزرگترین ابرقدرت نظامی جهان ظاهراً از آن دفاع میکند.
@syriankhabar
حمله به آرامکو تغییر بزرگی در موازنه قدرت در منطقه آسیای غربی ایجاد کرد. این موازنه قوا که رئیسجمهور امریکا تلاش کرد تا با تحریمهای کمرشکن و بیسابقه علیه ایران بدون مداخله نظامی به آن دست پیدا کند، با چند اقدام ساده - که فقط در موردی مانند سرنگونی گلوبال هاوک به صورت مستقیم نقش ایران در آن قابل مشاهده بود – ایران موازنه قوا را به شکل قابل توجهی تغییر داد و به طرفهای منطقهای و فرامنطقهای یادآور شد که بدون درنظر گرفتن منافع ایرانیها، کاری پیش نخواهد رفت.
در طول بهار و تابستان سال 1398 مجموعه رویدادهای گوناگون باعث شد تا امریکاییها به شدت در تنگنا قرار بگیرند، با این حال حوادث آبانماه سال 1398 فرصتی طلایی برای ترامپ بود تا در یک اقدام احمقانه به زعم خود، شرایط را به نفع خود تغییر دهد و آن هم چیزی نبود جز ترور رستم ایرانشهر. این برداشت اشتباه از توانایی ایران باعث تغییر راهبردها در تهران شد. این تغییر راهبرد هر چند فشار بسیاری بر بدنه نیروهای عملکننده ایران وارد میکرد، اما نتیجه آن در نهایت به نفع تهران و متحدانش بود.
@syriankhabar
راهبرد کلان ایران بر این قرار گرفت که به هر شکل ممکن امریکاییها را از منطقه اخراج کند. این تصمیمی جسورانه و پیچیده بود که نیاز به قدرت فراوانی داشت. در واقع، خداوند این فرصتها را یکی پس از دیگری در اختیار ایران قرار داد. از انجایی که ایرانیها به شدت در این موارد هوشیار و فرصتطلب هستند، با پیشبینی از آینده اقتصادی امریکا و همچنین مشکلات داخلی این کشور، به صورت متهورانهای به پیش رفتند. تلاش ترامپ برای بازگرداندن ایران به خانه اول با یک سری اقدامات عملیاتی در خلیج فارس هم راه به جایی نبرد و با واکنش تند نیروهای ایران مواجه گردید.
در واقع، ایران درگیری خود با امریکا را از منطقه خارج کرد و به سراغ سرمایهگذاری سه دههای خود در گوشه کنار کره خاکی رفت و هر جا که توانست، دست به کار شد. مشکلات اقتصادی و درگیریهای داخلی امریکا در شرایط سخت بحران بیماری کرونا در تهران یک جمعبندی بسیار ساده دارد و آن هم اینکه: «امریکا عرضه و توان جنگ را ندارد.» این برداشت باعث شده تا هر چه به جلو میرویم، فشارها بر امریکا در منطقه بیشتر شود.
@syriankhabar
🔵بازی هژمونی در جهان و شکلگیری قدرتهای جدید
🔹امریکا در بنبست عجیبی گیر افتاده است، این کشور باوجود تحریمهای کمرشکن، بیسابقه و غیرقابل باور علیه ایران که فکر میکرد با اعمال آنها میتواند ایران را به پای میز مذاکراه بازگرداند، حالا ناامیدتر از همیشه به سازمان مللی متوسل شده که خود با خروج از برجامِ مصوب این شورا، نظم موجود در آن را به هم زده بود. تلاشهای دولت امریکا برای اعمال مجدد تحریمها در قالب تعاریف بینالمللی و حقوقی راه به جایی نبرده است و کشورهای عضو شورای امنیت و سایر کشورهای جهان (منظور رژیمهای مزدور نیست) هر کدام به دلایل خاص خود حاضر به همراهی با برداشتهای امریکا نشدهاند.
🔹اینکه چرا کشورهای اروپایی و برخی دیگر از کشورها حاضر به همراهی با امریکا نشدهاند، دلایل متعددی دارد و باور کنید هیچکدام به خاطر «ایران» نیست. کشورهای اروپایی به همراه چین و روسیه از این وحشت دارند که مبادا با این اقدام امریکا تنها عامل قدرتشان در عرصه بینالملل از بین برود. شورای امنیت و حق وتو، تنها حربه روسیه، چین، انگلیس و فرانسه برای پیشبرد منافع خود در کره خاکی است و اگر بخواهند با امریکا همراهی کنند، در واقع دست کاخ سفید را برای ایجاد یک سنتِ فاجعهبار در شورای امنیت باز گذاشتهاند، سنتی که امریکاییها استاد ایجاد آن بوده و در سالهای بعد به آن رجوع خواهند کرد.
🔹از سوی دیگر، همین کشورها (بهجز روسیه) دل خوشی از رئیسجمهور امریکا ندارند. به باور آنها، دونالد ترامپ در حال بر هم زدن نظم کنونی در جهان است و نباید به حکام فعلی امریکا امتیازی داد که بتوانند بر اساس آن در انتخابات پیشرو از آن بهره بگیرند. از آنجایی که تنها دستاورد سیاست خارجی ترامپ و وزیر امور خارجهاش علنی کردن روابط چند دههای میان رژیم صهیونیستی با حکام آلخلیفه در مجمع الجزایر دیلمون و همچنین آلنهیان در ابوظبی بوده هرگونه همکاری و همراهی علیه ایران، یعنی دادن فرصت تبلیغاتی بیشتر به ترامپ برای حضور دوباره در کاخ سفید و تداوم سیاستهای فعلیاش که به ضرر موقعیت فعلی اروپا است.
🔹این مساله را باید مدنظر قرار داد که کشورهای اروپایی به خوبی بر این مساله واقف هستند که امریکا در شرایط فعلی هیچ فشاری نمیتواند به آنها وارد کند. اگر ارجاع این موضوع به شورای امنیت در سال گذشته همین زمان بود، شک نداشته باشید که اروپاییها با آن همراهی میکردند، اما لب بام بودن آفتاب عمر دولت فعلی دونالد ترامپ و احتمال رای نیاوردن او باعث شده تا کشورهای اروپایی با جرات و جسارت بیشتری با این مساله برخورد کنند. آنها باوجود دشمنی عمیقتر با ایران نسبت به امریکا، اما منافع خودشان را در نظر میگیرند و میخواهند برجام را بهعنوان مهمترین دستاورد این اتحادیه حفظ کنند.
🔹پیش از این چند بار در مورد آینده «نظم جهانی» مطالبی را نوشته و تاکید کردم که امریکاییها دنبال آن هستند تا به هر شکل ممکن نظم فعلی را از میان بردارند. این دیدگاه امریکایی از دو دهه پیش شروع شد، زمانی که اقتصاد و قدرت نظامی امریکا با بخش بزرگی از جهان برابری میکرد. امریکاییها بر اساس برنامه کلان خود در مورد گسترش در سطح جهان عمل کرده و امروز بیش 850 پایگاه در سراسر کره زمین دارند و فقط در برخی مناطق توانایی ایجاد حلقه اتصال را نیافتهاند که یکی از آنها ایران است. به باور آنها حالا زمان لازم برای شکلدهی به امپراتوری امریکایی فرارسیده است.
🔹حکومت دلار بر بازارهای جهانی و همچنین تبعیت بسیاری از کشورها از سیاستهای امریکا در سطح جهان امریکاییها را به این سمت میبرد، اما نظم فعلی بر جهان که از طریق سازمان ملل و بهویژه شورای امنیت صورت میگیرد باعث شده تا امریکا بارها در رسیدن به برنامههای خود ناکام بماند. بهعنوان مثال امریکا در موضوع سوریه بارها با قطعنامه روسیه و چین مواجه شد و حتی از این به بعد در برابر مساله ایران هم با این مانع مواجه خواهد شد. برای طرف امریکایی بهترین گزینه این است که این مانع را از سر راه بردارد. اینکه این مانع چگونه برداشته میشود سالهاست ذهن امریکاییها را مشغول کرده است.
🔹از خوششانسی یا بدشانسی ما ایرانیها، قرعه به نام ما افتاده و امروز مساله ایران به یک کشمکش میان قدرتهای مدعی تبدیل شده است. انگلیس و فرانسه به همراه روسیه که توان اقتصادی و اثرگذاری لازم در سطح جهان را ندارند میخواهند مانع از این اتفاق شوند، چرا که در صورت وقوع این حادثه، امریکا برای حمله به یک کشور یا تحریم کشوری دیگر نیازی به مجوزهای سازمان ملل ندارد و راساً اقدام خواهد کرد. بازی هژمونی در سطح جهان به شکل پیچیدهای درآمده و هر طرفی تلاش میکند تا خود را حفظ کند. در این درگیری، بدون شک قدرتهای جدیدی شکل خواهند گرفت... .
@syriankhabar
🔴اعتراف دیرهنگام صهیونیستها به عبور موشکهای سوری از سد پدافند این رژیم
🔺ران کوخاف فرمانده پدافند ارتش رژیم صهیونیستی در اعترافی جالب گفت که در سال ۲۰۱۸ سامانه فلاخن داوود از رای گیری و هدف قرار دادن دو فروند موشک شلیک شده توسط سوریه که صدها کیلوگرم مواد منفجره داشتند ناتوان ماند!! البته علاوه بر سامانه فلاخن داوود، سامانه گنبد آهنین نیز که در بلندیهای جولان مستقر بود در این زمینه یک بار ناکام ماند و من دقیقا نمیدانم منظور فرمانده پدافند رژیم صهیونیستی از کدام یک از موارد شلیک موشک است.
🔺ما در کانال اخبار سوریه همان موقع در این مورد چند گزارش و یادداشت نوشتیم که متاسفانه قماربازهای وطنی این مسئله را طبق معمول همیشه که «صهیونیستها از چنان قدرتی برخوردار هستند که می ٫توانند مگس را هم از فاصله چند کیلومتری هدف قرار دهند» زیرسوال بردند، در حالی که هیچ توضیحی در این مورد ندادند. در آن گزارش یادآور شدیم که فلاخن داوود که دیوانه شده بود پس از این حادثه جمع آوری و برای رفع مشکلات تا چند ماه زمینگیر بود و از دایره عملیاتی خارج شد.
🔺فرمانده پدافند ارتش رژیم صهیونیستی اما حاضر به اعتراف نشد که این دو موشک شلیک شده توسط ارتش سوریه که از خانواده فاتح ۱۱۰ بودند، دقیقاً به کدام هدف اصابت کردند اما مشخصاً این دو موشک نقطهای بسیار مهم و راهبردی را در شمال فلسطین اشغالی در آن سوی بلندیهای جولان مورد هدف قرار دادند. یکی از این موشکها هم به رادار سامانه آرو یا پیکان اصابت کرد. پس از اصابت این موشک به سامانه آرو، این سامانه هم جمع آوری شد و برای آزمایشهای تکمیلی به ایالت آلاسکای آمریکا برده شد و مدتها توسط تیمهای آمریکایی جهت رفع اشکالات مورد بررسی قرار گرفت.
✔️دوستان عزیز برای مطالعه در مورد یادداشتها و گزارشهایی که آن روزها در این زمینه در کانال اخبار سوریه منتشر کردیم میتوانید با جستجو در کانال این گزارشها را پیدا کنید.
@syriankhabar
ارتش رژیم سعودی و امارات به همراه مزدوران یمنی، سودانی و چندملیتی آنها که از حمایت گسترده آمریکا انگلیس و همچنین پشتیبانی تسلیحاتی همه کشورها برخوردار بوده و بر آن بودند تا به زعم خود در یک جنگ چند روزه و در بدترین حالت چند هفتهای یمن را اشغال کرده و به کنترل خود در بیاورند، نه تنها در این ادعا موفق نبودند بلکه کار به جایی رسیده که فریاد سر میدهند و از جامعه جهانی میخواهند تا از سقوط شهر مأرب به دست ارتش و کمیتههای مردمی یمن جلوگیری کنند.
شورای همکاری خلیج فارس که از آن جز نام چیزی باقی نمانده و به صورت مشخص یک شورای از هم پاشیده است بیانیهای صادر کرده و از قول دبیرکل این شورا از جامعه جهانی خواسته تا مانع سقوط شهر مأرب شوند. ارتش سعودی و امارات که سالانه دهها میلیارد دلار بودجه نظامی دارند و از پیشرفتهترین امکانات برخوردار هستند در برابر رزمندگان یمنی که در محاصره کامل تسلیحاتی و اقتصادی به سر میبرند به چنان خفتی افتاده که اینگونه دست به دامان دنیا می شوند تا آنها را نجات دهند. در پستهای بعد در این مورد خواهم نوشت...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بارها در مورد نگرانی و بههمریختگی هندیها از نزدیکی ایران و چین نوشته و به این که ایران میتواند با استفاده از چنین راهبردهایی طرفهایی را که همواره در حوزه روابط تجاری، سیاسی و اقتصادی بازی در میآورند وادار به اطاعت کند، نکاتی را گفتهام. هندی ها مثل ماهی لیز هستند و بسیار مکار و حقهباز، در رابطه با آنها باید همیشه چوب ادب دست معلم باشد، در غیر اینصورت همواره نافرمانی میکنند.
به حرفهای این کارشناس هندی در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی با دقت نگاه کنید که چگونه دارد تلاش می کند تا میان آمریکا و چین همسان سازی کند و اینگونه القا کند که چین درست مانند آمریکا خواهد بود!! البته او به صورت ضمنی به این نکته هم اشاره دارد که مقامات دهلینو خود باعث نزدیکی تهران و پکن بودهاند. نگرانی و عصبانیت از روابط گسترده و راهبردی ایران و چین به خوبی از کلمات این کارشناس هندی مشخص است. البته او در جایگاهی نیست که بخواهد ایران را در این مسئله سرزنش کند همانگونه که میگوید این مقامات هندی بودند که باعث دوری تهران و دهلینو شدند... با این حال، هند هیچوقت نمیتواند جای چین را برای ایران پر کند...
@syriankhabar
🔴 آیا بیبیسی حرف تازهای در مورد جنگ زده است؟ / بخش 1
🔻همانگونه که در فایل صوتی که در پست قبل در کانال اخبار سوریه منتشر کردم، گفته شد جنگ بالا و پایین بسیاری داشت، جنگی که بر ما تحمیل شد، جنگی نبود که ملت ما بخواهد و ما ناچار شدیم با هر چه که داریم (دقت کنید، هر چه که داریم) به دفاع برویم و به همین دلیل کشور دچار عقبماندگی در حوزه توسعه شد که همه این مسائل با روح انقلابیگری و انسجامی که در میان مردم وجود داشت به خودی خود، حل شد و جنگ به پایان رسید. اما در این جنگ مانند همه مسائل دیگر کشوری ما اختلافنظرها و مسائل بسیاری داشتیم، مانند همه جنگها و همه مسائل دیگر در همه جای دنیا.
🔻اختلافنظر در همه سطوح کشور وجود داشت، اما چون هدف مقابله با دشمن جرار بود تلاش میشد تا سطح اختلافنظرها کاهش پیدا کرده و بهنوعی با از خودگذشتگی فرماندهان میانی، به ویژه رزمندگان این مسائل پشت سر گذاشته میشد. همین اختلافنظرها هم باعث شد تا پس از عملیات پیروز بیتالمقدس راه ارتش و سپاه از هم جدا شود و هر یک دست به عملیاتهای مستقل بزنند در حالی که سپاه هیچوقت نتوانست به صورت مستقل عملیاتی را انجام دهد چرا که به پشتیبانی هوایی، بالگردی، پدافندی، توپخانهای، مخابرات و لجستیک نیاز داشت که این امکانات را ارتش به وفور داشت و ارتش هم هیچ وقت مضایقه نکرد.
🔻اختلافنظرها در بسیاری از موارد حتی باعث عوض شدن مسیر عملیاتها، محور عملیاتها و شاید هم به تاخیر افتادن عملیاتها میشد. اینکه ما در سال 1362 و 1363 شاهد رکودی نسبی در جبهههای جنگ هستیم، به همین دلیل است. در این مورد خیلیها نوشتهاند، گفتهاند و میتوانید این مسائل را از خلال این نوشتهها خارج کنید. اینکه میان فرماندهان اختلافنظر باشد، یک مساله طبیعی است و اصلا چیز عجیبی نیست. بهعنوان مثال در جنگ جهانی دوم بر خلاف نظر ژنرالهای آلمانی که مخالف حمله به شوروی بودند، هیتلر این دستور را داد و البته تاوانش را هم پرداخت کرد. در همین جنگ، پس از متوقف شدن زرهی امریکا در نزدیکی شهر آیندهوون هلند به دلیل مقاومت زرهی آلمانها، اختلافنظر جدی میان ژنرالهای امریکایی و اروپایی شکل گرفت که باعث شد تا روسها زودتر از آنها به برلین برسند!!
🔻به همین دلیل اختلافنظر و دیدگاه وجود داشته است و اگر وجود نداشت، باید تعجب میکردیم. بیبیسی فارسی که طبق معمول در دشمنیاش با مردم ایران هیچ شکی نیست، آمده و محتوای یکی از نشستها میان فرماندهان سپاه را منتشر کرده و سپس آمده و با کنکاش در خاطراتی که تقریبا بیشتر علاقمندان به جبهه و جنگ آن را مطالعه کرده و از آن مطلع هستند، بهزعم خود مستندی ساخته و اول این مستند هم برای آنکه فضا را سنگین جلوه دهد و بر مخاطب اثر روانی بگذارد، نوشته: «تماشای این مستند ممکن است برای برخیها آزاردهند باشد!!» در حالی که مثلا منِ نوعی بیش از 20 سال است که از این مساله خبر داشتم و از نزدیک با برخی از معترضان در سپاه هم حرف زده بودم.
🔻در واقع، بیبیسی فارسی چیزی را کشف نکرده، بلکه رفته و از لابلای خاطرات و نوشتههایی که در داخل کشور منتشر شده، یک فیلمی را سر هم کرده (در این مورد در داخل کشور تخصص بسیاری برای ساخت مستند وجود دارد، اما فقط برای ترور شخصیتهای کشور و بهرهبرداری سیاسی علیه مخالفان) و به خورد مخاطب داده و بهگونهای وانمود کرده که کسی از این مسائل باخبر نیست.
🔻پایه و اساس مستند شبکه انگلیسی و ضدایرانی بیبیسی، خاطرات و مصاحبههایی است که همگی به آسانی در دسترس هر محققی است، اینکه کسی سراغ برجسته کردن این مسائل نرفته دلیلی نمیشود که وجود ندارد یا اینکه کسی از آن باخبر نیست. چند سال پیش آقای شمخانی که در این مستند به او هم تاخته میشود و در ماجرای شهادت حاج احمد متوسلیان و سایر همراهانش چند ماه پیش رسانهها کیسه اساسی به تن او کشیدند، در تلویزیون آمد و تاکید کرد که حتی بیصدر در قامت فرمانده کل قوا در حوزه جنگ خیانت نکرده، بلکه میخواسته جنگ را با مدیریت و فکر خودش اداره کند! اینکه این حرف آقای شمخانی چقدر صحیح باشد، من نمیدانم.
🔻اما این مساله فقط در سپاه نبود، در ارتش هم بود. همین شهید بابایی صرفا به دلیل ناآشنا بودن مرحوم جلیل زندی با خلبانی هواپیمای بونانزا او را دادگاهی میکند و تلاش دارد تا او را 10 سال در زندان نگه دارد. زندی تکخال جنگ است. یا محمود اسکندری که سختترین ماموریتهای جنگ را انجام داد و به قلب پدافند عراق زد، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی 5 سال ناقابل به زندان رفت!! از این دست حوادث در کشور و در طول جنگ بسیار بود.
@syriankhabar