اخبار سوریه
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد، واشنگتن تصمیم گرفته ۸ سامانه دفاع موش
سخنگوی وزارت جنگ امریکا اعلام کرد که وزیر جنگ این کشور دستور خروج برخی سامانهها و نیروها از خاورمیانه را طی این تابستان داده است اما این تغییرات بر منافع امنیت ملی ما تأثیر نخواهد گذاشت. جسیکا مکنولتی گفت که لوید آستین دستور خارج کردن برخی نیروها و تجهیزات از منطقه طی تابستان را داده است. این مسئله به شکل ویژه درباره تجهیزات دفاع هوایی است. این تجهیزات برای نگهداری و تعمیرات که بسیار ضروری است به آمریکا بازگردانده میشود و تعداد دیگری به مناطق دیگر منتقل میشود.
این سخنگو توضیح نداد که آیا این تجهیزات مجددا در منطقه اقیانوس هند و آرام مستقر خواهند شد یا خیر. پنتاگون قصد دارد تلاشش را روی مقابله با نفوذ چین متمرکز کند. این سخنگو گفت که نمیتواند وارد جزئیات شود، اما وی گفت: ما حضور نظامی پر قدرت خود را در منطقه حفظ میکنیم و اطمینان داریم که این تغییرات بر منافع امنیت ملی ما تأثیر نخواهد گذاشت. ما همچنین انعطاف پذیری خود را برای بازگرداندن سریع نیروها به خاورمیانه در صورت لزوم حفظ کنیم.
@syriankhabar
✴️ آیا امریکا واقعا در حال ترک منطقه است؟
🔸امریکاییها در حال ترک منطقه هستند. بهانههای طرف امریکایی برای خروج از منطقه کمی عجیب و غریب شده است. از روزی که جو بایدن در کاخ سفید قدرت را به دست گرفت، متن و حاشیه قدرت در این کشور تغییر و با جابجایی اولویتها به نظر میرسد یک جابجایی سنگین در میزان حضور در منطقه را خواهیم داشت. خروج از افغانستان از یکسو و خارج کردن تجهیزات و نیروها از کشورهای حوزه خلیج فارس از سوی دیگر دارای ابعاد مختلفی است.
🔸مقامات امریکایی ادعا دارند که این جابجایی در نیروها و تجهیزات برای مقابله با چین و روسیه است، در حالی که این همه ماجرا نیست و اثرگذاری نهایی این جابجایی در نیروها در سطح کلان بر راهبردهای امنیتی امریکا در منطقه آسیای غربی قابل انگار نیست. از یکسو به نظر میرسد که امریکا به دلیل مشکلات اقتصادی و بحرانهایی که با آن روبهرو است تلاش در صرفهجویی اقتصادی دارد و از سوی دیگر هم به این نکته واقف شده که نمیتواند به دلیل همین مشکلات در آسیای غربی دست به ماجراجویی بزند.
🔸تغییر اولویتها بر چین و روسیه شاید بهانه خوبی باشد، اما همانگونه که بارها پیش از این هم بررسی کردیم، حلقه وصل جهان برای مقابله با این دو کشور، در کنترل داشتن میادین انرژی در خلیج فارس است که چینیها به شدت به آن نیازمند بوده و سیاست طرف امریکایی نیز همواره بر این قرار داشته که از کنترل این منابع توسط چینیها جلوگیری کند! این منطقه همچنین نقطه اتصال روسیه به اقیانوس هند و چین به مدیترانه، اروپا و افریقا است. بنابراین صرف بهانه مقابله با چین و روسیه نمیتواند عاملی اصلی و زیربنایی باشد.
🔸علاوه بر مساله اقتصادی، به نظر طرف امریکایی به این نتیجه رسیده که توانایی مقابله با محور ایرانی را نخواهد داشت. رشد حشد الشعبی در عراق، حزبالله در لبنان، انصارالله در یمن، گروههای مقاومت در فلسطین، دفاع ملی و ارتش سوریه در کنار تقویت یگانهای فاطمیون، زینبیون و .... در کنار ضعف روزافزون کشورهای عربی و بینیازی اقتصاد امریکا به نفت و منابع انرژی این کشورها را باید از دیگر عوامل تصمیمگیری نهایی واشینگتن برای ترک منطقه آسیای غربی برشمرد.
🔸یک مساله دیگر که نباید از آن غاقل شد، خروج امریکا از منطقه و ورود متحدان امریکا در قالب نیروهای ناتو است. همانگونه که در مطلب چند روز پیش نوشتم، نشست سران ناتو در بروکسل تهیه مقدمات مداخلات این سازمان نظامی در مناطق گسترده جهان به جای امریکا بود. در واقع، در طول ماههای گذشته شاهد تقویت حضور نظامی کشورهای عضو ناتو در عراق به جای نظامیان امریکایی در قالب ائتلاف مبارزه با تروریسم هستیم، ائتلافی که قرار بر این است که امریکا بخشی از این نیروها را تشکیل دهد و حتی فرماندهی آن هم بر عهده انگلیسیها باشد!
🔸در اینکه ناتو تا چه اندازه در این ماموریت موفق باشد، نمیتوان اظهارنظر کرد. اصل مساله این است که خروج ناتو از افغانستان، اصل حضور این سازمان در عراق را هم زیر سوال برده و به همین دلیل این کشورها در نشست بروکسل تلاش کردند با اهمیت دادن دوباره به رئیس جمهور ترکیه، از پتانسیلهای این کشور استفاده کنند. به عبارت دیگر، ناتو به جای حضور در مناطق آسیبپذیر علیالقاعده باید در ترکیه مستقر شده و تحولات منطقه را رصد کند. این همان چیزی است که سخنگوی وزارت جنگ امریکا هم در بیانیه خودش مورد تاکید قرار داده است.
🔸به صورت مشخص باید گفت که خروج امریکاییها به این شکل از منطقه ما با تعاریفی که خودشان میکنند قابل تحلیل و توجیه نیست، صرفا مساله بر این استوار است که نیازمندیهای امریکاییها در این برهه زمانی آنها را وادار کرده تا یک اشتباه راهبردی را پس از سه دهه حضور سنگین در منطقهای که برایشان بیش از 7 تریلیون دلار هزینه داشته را جبران کنند. امریکا سالیانه یکصد میلیارد دلار در افغانستان هزینه میکرد و چیزی برابر این عدد در دیگر کشورهای منطقه هزینه داشت!
🔸برداشته شدن این هزینهها از دوش وزارت جنگ، فرصت بازسازی بخش بزرگی از تجهیزات و خرید دیگر تجهیزات را به ارتش امریکا میدهد. اما مساله بسیار مهم که در کنگره امریکا بدون شک در مورد آن بحث خواهد شد، امنیت و آینده رژیم صهیونیستی است که با خروج امریکاییها از منطقه به شدت تهدید خواهد شد. اینکه قرار است در این مورد چه راهکاری در پیش گرفته شود، خودش نکتهای بسیار مهم است. رژیم صهیونیستی در طول این سه دهه با پشتگرمی به حضور نظامی امریکا در منطقه تجاوزات و حملات خود را گسترش داده بود....
@syriankhabar
بعد از انتخابات.mp3
35.48M
چند کلمه به مناسبت بعد از انتخابات... همانگونه که در این گزارش گفتم، این به امید خدا آخرین گزارشی است که در مورد مسائل سیاسی کشور منتشر میکنم. نکات و مسائلی که به نظرم رسید و باید می گفتم را عرض کردهام.
@syriankhabar
جالب است که این ترکیه عثمانی که انقدر هاتار پاتار میکند، امروز تیم ملیش بعد از سه بازی با سه شکست سنگین و صفر امتیاز و ۸ گل خورده از رقابتهای فوتبال جام ملتهای اروپا خداحافظی کرد تا بار دیگر خردقان "فوتبالیست سابق" در کف پیروزی تیم عثمانی خود بماند. یکی از زیباترین شکستهای این تیم، شکست در برابر Wales (یک کوتوله در جهان فوتبال) در جمهوری جعلی باکو بود که پس از چرخیدن در شهر اشغالی شوشی بسیار ضد حال خوبی برای او و همسرش بود. با هزینههای سنگینی که برای این تیم کردند، این تیم، تنها موفق شد به خود در برابر ایتالیا گل بزند که بی شک دستاورد بی بدیلی بود....
یک دوستی برام فرستاده از یک کانال که حتما در ادامه منبعش را ذکر میکنم. چون خیلی زیبا نوشته بود... دمش گرم.
@syriankhabar
🔴 در نیروگاه بوشهر هیچ اتفاقی نیفتاده است
🔸دوستی تماس گرفت و گفت در نیروگاه اتمی بوشهر چه خبر است؟ آیا اتفاقی افتاده است؟
چون میدانستم اگر اتفاقی بیفتد خیلی زود خبردار میشوم و حالا نشدهام، با دوستی بسیار مطلع تماس گرفتم و او گفت که هیچ اتفاق خاصی در نیروگاه نیفتاده و صرفاً یک ارور در ژنراتور نیروگاه مشاهده شده که با توجه به در اولویت بودن ایمنی در نیروگاه برای رفع این ارور دست به کار شدهایم. نیروگاه را شاتداون کرده تا به امید خدا نیروهای فنی در طول دو سه روز آینده این مشکل را برطرف کنند. این فرد بسیار مطلع به من اطمینان خاطر داد که هیچ مسئله مهمی روی نداده و اوضاع آرام و نیروگاه به صورت کامل در امنیت به سر می برد. او که خودش هم از حجم خبرسازی بی خبر بود وقتی شنید گفت باید به این خبرها آرام آرام بیشتر عادت کنیم.
@syriankhabar
🔴 حزب پاشینیان پیروز انتخابات ارمنستان شد!
🔺 براساس نتایج نهایی انتخابات در ارمنستان حزب "پیمان مدنی" به رهبری نیکول پاشینیان با کسب53/92 درصد آرا مقام نخست را کسب کرده و ائتلاف "ارمنستان" با 21/04 درصد در رتبه دوم قرار گرفته است. بقیه احزاب و ائتلاف ها موفق به کسب حداقل آرای لازم برای ورود به پارلمان نشده اند. براساس قانون انتخابات ارمنستان حداقل 3 حزب باید در پارلمان حضور داشته باشد و برای این منظور به حزب و یا ائتلافی که مقام سوم را کسب کرده است نیز کرسی داده می شود. در نتیجه احتملاً ائتلاف "مفتخرم" نیز وارد مجلس خواهد شد. از سوی دیگر و با توجه به این که ائتلاف "ارمنستان" در بیانیه ای اعلام کرد نتایج اعلام شده تردید آمیز است و تا پیش از بررسی کلیه تخلفات انتخاباتی نتایج انتخابات را نخواهد پذیرفت و احتملاً ائتلاف "مفتخرم" نیز چنین خواهد کرد، تشکیل و آغاز بکار مجلس جدید در سایه ای از ابهام قرار دارد. /دیدبان ارمنستان
@syriankhabar
اخبار سوریه
🔴 حزب پاشینیان پیروز انتخابات ارمنستان شد! 🔺 براساس نتایج نهایی انتخابات در ارمنستان حزب "پیمان مدن
اینکه چرا بر خلاف باور بسیاری از دوستان حاضر در کانال پاشینیان توانست دوباره نظر مردم این کشور را جلب و جذب کند مواردی وجود دارد که به امید خدا در ادامه حتماً خدمت شما خواهیم گفت...
@syriankhabar
چند روز پیش این توئیت را منتشر کردم، ولی در کانال کارش نکردم. در مورد دولت آینده هم البته نکاتی را در یک گزارش گفتم، با این حال تصمیم گرفتم در مورد این دولت، نکات و مسائلی را مطرح کنم و مورد اشاره قرار دهم شاید به کار آمد و گوش شنوایی پیدا شد. این مطلب را در حالی مینویسم که نشست سیدابراهیم رئیسی در حال برگزاری است...
پست بعد را ببینید...
@syriankhabar
✴️ ایدههای تشکیل دولت آینده؛ چرا دولت شایستگان؟ /1
🔸انتخابات با همه مسائل و مواردش به پایان رسید و حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با کسب بیش از 17میلیون و 900 هزار رای منتخب مردم ایران برای اداره قوه مجریه شد. حواشی این انتخابات در کشور همچنان زیاد است و جریانهای سیاسی هر کدام نگاه خود را به این انتخابات دارند. اگر زبان تیز و برنده عدهای که چیزی از الفبای سیاست نمیدانند و با زخم زبان و نیش و کنایه دنبال منافع فردی و گروهی خود هستند اجازه دهد، میشود کاری کرد. در واقع، این افراد که تعدادشان کم، اما صدایشان زیاد است در حالی که کمترین رابطه فکری و سیاسی را با رئیسجمهور منتخب دارد، بیش از او خط و نشان میکشند.
🔸به زبان بسیار ساده، این انتخابات دو روی مهم دارد، یک روی آن میتواند جمهوری اسلامی را احیا کند، آن را قدرتمندتر کرده و نشان دهد ایرانیها چه ظرفیت بزرگی برای توسعه و پیشرفت دارد و یک سویه دیگر آن میتواند لبه پرتگاهی باشد که فاتحه نظام را بخواند، نه اینکه منجر به سقوط حاکمیت شود، بلکه باعث خواهد شد تا حاکمیت در حوزه اقتدار داخلی دچار ضعف شود. بنابراین، روند حرکت سیدابراهیم رئیسی و تیم همراه او در این 42 روز تا زمان تشکیل دولت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در همین 40 روز، به سادگی میتوان مسیر چهار سال دولت او را تشریح کرد.
🔸همانگونه که بارها گفته و نوشتهام، مهمترین، اصلیترین، محوریترین و در نهایت بنیادیترین مشکل امروز کشور مساله اقتصاد است. موضوعی که متغیر اصلی در رفتار انتخاباتی ایرانیها بود و باعث شد تا برای اولین بار مشارکت زیر 50درصدی رقم بخورد و آرای باطله در جایگاه دوم قرار بگیرد. در مورد پیام انتخابات قرار نیست صحبت کنیم، اما خیلی خوب میشود دلخوری مردم را از شرایط دید و متوجه شد. پس مهمترین ماموریت رئیس فعلی دستگاه قضا در قوه اجرایی به سامان کردن شرایط اقتصادی کشور است. اما این مهم و ماموریت چگونه به دست میآید و او باید با این وظیفه بسیار مهم که آینده ایران و نظام در آن نهفته است چگونه برخورد کند؟
🔸آقای رئیسی نه اقتصاد خوانده و نه اقتصاد را میداند، مانند همه روسای جمهور پیش از خود! روسای جمهور ایران همه به صورت سیاسی، احساسی و در رقابتهای جریانی انتخاب میشدند که دلیل آن نیز نبود احزاب قدرتمند در ساختار حکومتی است. با این حال، رئیس جمهور منتخب باید اقتصاددانها را به کار بگیرد و یک تیم اقتصادی هماهنگ، همراه و البته چابک بسازد، تیمی که تجربه کار اجرایی داشته و نخواهد وارد بحث آزمون و خطا شود، جمهوری اسلامی در طول 42 سال گذشته به اندازه کافی آزمون و خطا کرده و به نظر دیگر نیازی به تکرار اشتباهات گذشته نیست، باید از تجربیات گذشته برای ساخت آینده استفاده کرد.
🔸ظرفیتهای داخلی اقتصاد برای همه تقریبا مشخص است و کسی نمیتواند در کوتاهمدت و حتی میانمدت به این ظرفیتها ضریب داده و آن را با سرمایههای موجود در کشور چند برابر کند، بر همین اساس باید گفت ظرفیتی که در اختیار دولت سیزدهم است تعریف شده و قابل سنجش است، نکته مهم در نوع و شیوه بهرهبرداری از این ظرفیتها است. اینکه قرار است در چه ساز و کار و بر اساس چه طرح و برنامهای پیش رفت. در ایران متخصصان آگاه و دانشمندی که بتوانند حوزه اقتصاد را مدیریت کنند، کم نیستند اما اینجا همان اصلی مبنا است که در ابتدای این عریضه آوردیم!
🔸آیا آقای رئیسی میخواهد آینده را بسازد یا اینکه آن را از دست بدهد؛ همه گزینه اول را انتخاب میکنند و این گزینه با افرادی که فکر میکنند برای هر خانواده میشود یک شرکت در ابتدای ازدواج تشکیل داد یا فلان بلا را بر سر زمینهای کشاورزی درآورد تا اقتصاد پیشرفت کند به دست نمیآید؛ اینها همان وامهای اشتغالی است که به جای اشتغال صرف خرید ملک و دلالی در کشور شد. به نظر هم میرسد کشور آن اندازه منابع مالی ندارد که بخواهد با پولپاشی شغل ایجاد کند، بنابراین نیاز به برنامهریزی دقیق و صحیح دارد و این برنامه را همان تیم هماهنگ اقتصادی باید اجرایی کنند.
🔸به نظر میرسد رئیسجمهور منتخب برای اینکه در حوزه اقتصاد موفق شود، باید نگاهی به سایر حوزهها هم داشته باشد حوزههایی که محرک بخش اقتصادی بوده و میتوانند کشور را از فرصتی که در این هشت سال در اختیارش است، عبور دهند. بر اساس تعاریف صورت گرفته، پنجره جمعیتی ایران فقط 8 سال دیگر باز است و اگر این پنجره جمعیتی بسته شود، دیگر هیچ وقت ایران رنگ پیشرفت را نخواهد دید. این پنجرهها هر یک قرن شاید یک بار در هر کشوری به وجود بیایند، بنابراین به سادگی میتوان ماموریت خطیر دولت آینده را تحدید کرد.
@syriankhabar
✴️ ایدههای تشکیل دولت آینده؛ چرا دولت شایستگان؟ / 2
🔸برای این منظور، آقای رئیسی باید خود را از فشار گروهها، جریانها، افراد و افکاری که دنبال منافع گروی، جریانی، فردی و فکری خود هستند جدا کند، به جای اندیشیدن به به این جماعت باید همه مردم ایران را ببیند، در واقع اشتباهاتی که سایر دولتها در طول دو دهه گذشته کردهاند را نکند. اینکه نوشتم ما نیاز به تشکیل دولت شایستگان، نخبگان و به عبارت بهتر دولتی شایستهسالار داریم تنها راه خروج کشور از بحران فعلی است. آقای رئیسی به این منظور سه راه در پیش رو دارد و راه چهارمی هم در مقابلش نیست. اگر واقعا راه چهارمی وجود دارد، دوستان میتوانند اشاره کرده و برای من بفرستند.
🔸در راه رسیدن به موفقیت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، راه اول همان دولت شایستگان است. به این منظور فارغ از گرایشات سیاسی افراد، فارغ از نگاههای سیاسی موجود رئیسجمهور منتخب سراغ کسانی برود که تخصص و در کنار آن تعهد لازم برای اداره یک مجموعه را دارند، یعنی هر چه ظرفیت در کشور وجود دارد را جمع کرده و به آنها ماموریت اجرایی بدهد. به عنوان مثال، فردی مانند آقای .... که میگوید دنبال خدمت است را به عنوان استاندار خوزستان انتخاب کند و به او ماموریت بدهد که مشکلات این استان را حل کند، در حوزه فرهنگ فردی را انتخاب کند که از همین جنس باشد و عموما گرایش سیاسی نداشته باشد.
🔸در دولت شایستگان، باید وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رئیسجمهور یک تیم هماهنگ و با تجربه قبلی باشند. به زبان سادهتر، در این دولت کسی نباید خانهنشین شود و هر کسی هر ظرفیتی که در حوزه تخصصی خود دارد پای کار آمده و کمک کند. با حضور همه ظرفیتها، دولت از حواشی نجات پیدا کرده و همه با ورود به متن دلبسته به کار میشوند. در این دولت، نظام هم با خیال راحت میتواند مسائل منطقهای و بینالمللی را پیگیری کند، برجام را به نتیجه برساند، رژیم صهیونیستی را سرجایش نشانده، روابط با متحدان منطقهای و بینالمللی را گسترش دهد و در سایه انسجام گسترده داخلی میخ خود را محکم بکوبد.
🔸اما رویه دوم رفتن به سراغ سیاسیکاری و به قولی تشکیل دولت جریانی و جناحی است. در این دولت آقای رئیسی میتواند با توجه به همراهی کامل نمایندگان مجلس افرادی را که در جریان سیاسی اصولگرایی و نزدیک به آن تعریف میشوند معرفی کرده و دولتی کاملا سیاسی تشکیل دهد. در این دولت افراد مورد نظر میتوانند وزیر و معاون وزیر شوند و همان تجربیات قدیمی را تکرار کند. دولت کارش را میکند اما توسعه اقتصادی و اجتماعی روی نخواهد داد، در داخل مخالفتها حتی در درون جریان اصولگرایی تشدید خواهد شد و به دلیل نارسایی مدیریتی دولت دوم آقای رئیسی احتمالا شکل اجرایی نخواهد گرفت.
🔸اما سومین شکل، یک دولت ائتلافی از همه جریانهای اصولگرایی است. درست مانند دولت دوم شیخ حسن روحانی؛ دولتی مبتنی بر امتیازدهی به جریانهای مختلف اصولگرا که دارای تعارضات شدید با هم هستند. در این دولت اختلافات از داخل دولت به بیرون آمده و کارایی دولت زیر سوال میرود. همانگونه که گفته شد، دولت دوم روحانی نمونه بسیار خوبی در این زمینه است. وزرا هر روز با هم دچار اختلافنظر هستند، وزارتخانهها ناهماهنگ بوده و هر کسی ساز خودش را میزند. رئیس دولت هم همه توانش صرف راضی کردن اعضای کابینه شده و کاری از پیش نخواهد برد. نتیجه چنین دولتی را میتوانید از هماکنون حدس بزنید.
🔸حالا باید دید که سیدابراهیم رئیسی کدام یک از این سه مسیر را انتخاب میکند. باتوجه به ایدهها و نظرات شخصی که افرادی مانند ما داریم و دنبال یک ایران قدرتمند، قوی و منسجم هستیم همان ایده دولت شایستگان را بهتر میپسندیم، این دولت میتواند همه آرزوهای ما را هم برآورده کند، از اختلافات داخلی به شدت کاسته و فرصت سرمایهگذاری دشمن بر افراد و جریانها بگیرد. در چنین دولتی به دلیل همافزا شدن ظرفیتهای مدیریتی در کشور، هر ایدهای برای اجرا با توجه به حضور مدیران قدرتمند و باسابقه ارزیابی میشود و خروجی آن هم به دلیل نبود ساز و کار حزبی مشخص است.
🔸نکتهای که فراموش کردم به آن اشاره کنم این است که در این دولت، نیروهای جوان و مستعد در لایههای دوم و سوم حضور خواهند داشت، این نیروها به عنوان مدیران کل وزارتخانهها، معاونان استاندارها و نهادهای مختلف به تجربهاندوزی روی آورده و در دولت بعدی آقای رئیسی به نقشآفرینی خواهند پرداخت. یادمان باشد که ما مشکلات بسیاری برای حل شدن داریم و در یک دوره انتقالی بسیار مهم به سر میبریم. جای اشتباه برای ما دیگر وجود ندارد. آقای رئیسی به هیج عنوان نباید در مسیر تشکیل چنین دولتی اسیر جوسازی افراد و جریانهای فرصتطلب شود، او باید قدر فرصتها را بداند و ایران را نجات دهد...
@syriankhabar