نیروی دریایی برزیل مجوز بازدید دو ناو جنگی از ایران از بندر ریودوژانیرو را در فاصله 26 فوریه تا 4 مارس صادر کرد. این دیدار قرار بود تا پایان ژانویه انجام شود، اما در نهایت به تعویق افتاد.
بر اساس بیانیه دولت برزیل، کشتیهای مکران و دنا مجاز به پهلوگیری هستند و خدمه دو کشتی مجاز به «پیاده شدن و معاشرت» هستند تا زمانی که استانداردهای بهداشتی محلی رعایت شود!!
نیروی دریایی برزیل به سوالات درباره دلایل سفر ناوهای ایرانی به برزیل پاسخی نداد. این اعزام توسط نایب دریاسالار کارلوس ادواردو هورتا آرنتز، معاون رئیس ستاد نیروی دریایی برزیل امضا شده است...
این خبر رسمی بود. اما این نخستین دیدار ناوهای ایرانی از بنادر شرقی کشورهای آمریکای لاتین است... این نخستین تصویر از حضور کشتی تدارکاتی مکران در برزیل است. تصویر بدون هیچ آدرسی صرفاً برای استفاده علاقمندان. امیدوارم کار کردید بیجهت روی تصویر آدرس خودتان را نزنید تا همه بتوانند استفاده کنند.
@syriankhabar
41.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از تفاوتهای ویژه و قابل توجه ارتش روسیه و مزدوران ناتو در جنگ در اوکراین، سطح آموزش و توانمندی استفاده از تجهیزات است. این ویدئو که توصیه میکنم حتما ببینید، عملیاتهای نیروهای ویژه روس در ماههای گذشته را به تصویر کشیده که بدون شک بخشی را دیدهاید اما بیانگر تفاوت عمیق در سطح آموزش و به کارگیری تجهیزات و تسلیحات مدرن است که به آنها توانایی برتری در میدان نبرد را میدهد.
@syriankhabar
بر اساس تحلیل و برآورد غربیها، سفر وانگ ایی مقام ارشد سیاست خارجی چین به روسیه همزمان با سالروز آغاز جنگ اوکراین و حمله روسیه به ناتو، پیام روشن و واضح پکن به غربیها بود که چین از این اقدام روسیه حمایت کامل میکند... غربیها از این سفر در این موقعیت زمانی و با تاکید بر تجارت 200 میلیارد دلاری میان دو کشور به شدت برآشفتهاند.
@syriankhabar
سامح شکری در دیدار با بشار اسد از تمایل سیسی و قاهره برای تقویت روابط تاریخی میان سوریه و مصر و توسعه همکاریهای مشترک میان دو کشور خبر داد.
وی روابط سوریه و مصر را یک رکن اساسی و اصلی در حفاظت از کشورهای عربی ارزیابی کرد. مصر همیشه با هر چیزی که بتواند به سوریه کمک کند، خواهد بود و در هر مسیری که به نفع ملت برادر سوریه باشد، قدم خواهد گذاشت.
شکری به پیوند و روابط میان ملتهای سوریه و مصر اشاره و خاطرنشان کرد: سوریهای مقیم مصر توانایی زیادی در سازگاری با جامعه مصر از خود نشان دادند و در کار خود در زمینههای مختلف به موفقیتهای زیادی دست یافتند.
بشار اسد نیز از مصر به دلیل کمکها حمایت آن از تلاشهای دولت سوریه در امداد رسانی به زلزله زدگان تشکر و قدردانی کرد.
وی با تاکید بر اینکه سوریه نیز به روابط با مصر علاقهمند است، خاطرنشان کرد: روابط سوریه و مصر باید همواره از منظری کلی و در چارچوب بافت طبیعی و تاریخی آن دیده شود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جنگها تجارت پرسودی برای برخی هستند تا بتوانند جیبشان را پر کنند. تسلیحات مانند آب خوردن مصرف میشوند، با نیاز به تجهیزات بیشتر انبارها را زودتر خالی کردند در حالی که تمام غرب بسیج شده و برای ارسال تسلیحات و تجهیزات به اوکراین هزینه میکنند گاهی اوقات شاهد اقداماتی جالب هستیم. علاوه بر حضور تسلیحات ایرانی در اوکراین حالا راکتهای گراد ساخته صربستان نیز با واسطه گری ترکیه به اوکراین فرستاده میشود تا مزدوران ناتو استفاده کنند. علاوه بر این چندی پیش دولت آلمان نیز هزاران راکت گراد را از پاکستان خریداری کرد تا به اوکراین بفرستد و بعد غربیها مدام به روسیه طعنه میزنند که میخواهد از ایران و کره شمالی مهمات تهیه کند در حالی که خودشان انبار بسیاری از کشورهای جهان را خالی کردند و هیچ توفیقی در میدان نبرد تا این لحظه جز کشتن دهها هزار اوکراینی، آواره کردن میلیونها نفر، ویرانی یک کشور و در نهایت هم پر کردن جیب مافیای جنگ و اسلحه که در دست خودشان است، نداشتند.
@syriankhabar
🔲 سرلشکر سلامی: اروپا بداند نفت و امنیتش دست ما است...
▪️در ادامه تهدیدها علیه اروپاییها و مداخلات و گندهگویی آنها که خارج از قد و قوارهاشان است، فرمانده کل سپاه به آنها هشدار داد که دست از حیلهگری و دروغ و مداخله در امور داخلی ایران بردارند چرا که صبر ملت ایران هم حدی دارد. سرلشکر سلامی که در مراسم راهیان نور حضور پیدا کرده بود با تاکید بر نجابت ایران در برابر دخالتهای اروپاییها به آنها یادآور شد هر چیزی پایانی دارد. آنچه در ادامه میآید بخشی از سخنان سلامی است.
▪️امروز در ماجرای جنگ اوکراین با اتهامزنی برای ما غوغا بهپا کردند، اما همین اروپا باید به تاریخ رفتار خودش در دوران دفاع مقدس نگاه کند، هنوز تاول روی پوست بدن رزمندگان ما مانده است، چهکسی زرادخانههای شیمیایی عراق را پر کرد؟ این اروپاییها بودند که سلاح شیمیایی را در جنگ در اختیار عراق قرار دادند و جوانان ایرانی را با آن شرایط دردناک شهید یا راهی بیمارستانها کردند.
▪️شما آلمانیها که حامی اصلی این جریان بودید و شما انگلیسیها و فرانسویها که تجهیزات جنگی دادید، انگلیسیها سیستم دفاعی عراق را سر و سامان میدادند و آمریکاییها همه را در حمایت از صدام و مقابل ما بسیج کردند، اینها جریان نفت ما را مورد حمله قرار میدادند، اگر جوان ایرانی این تاریخ را نداند فکر میکند که مقامهای اروپایی که شیک لباس میپوشند و شیک حرف میزنند، واقعیت آنها نیز همین است.
▪️در طول تاریخ بیش از 100 سال گذشته در ایران شاه تعیین و تبعید میکردند و قحطی در کشور ما راه انداختند و میلیونها نفر را قتلعام کردند، جوان ایرانی باید این را بداند، تمام فراریها و همه مقامات گروههای سیاسی تجزیهطلب، جنایتکاران جنگی تاریخ و تروریستها، همه اینها اروپا را به میدان جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل کردند، از همان موقع تا الآن نجابت بهخرج دادیم، حتی برد سلاحهایمان را بهگونهای تنظیم کردیم که اروپا تهدید نشود، اروپا در حال گرفتن نفت از خلیج فارسی است که امنیتش را ما تأمین میکنیم، این را جوان ایرانی و مقام اروپایی باید بداند که از هیچ کدام از ابزارهای خود علیه آنها استفاده نکردیم اما آنها از تمام ابزار خود علیه ما استفاده کردند.
▪️ رسانههای خودشان و رسانههایی که در دیگر کشورها هستند کاملاً رسمی و بهزبان فارسی از براندازها حمایت میکنند و به آنها امکانات و سلاح میدهند، در دفاع مقدس در همین سرزمین، گلولههای توپ اینها بر زمین فرود میآمد، اروپا در تحریم اقتصادی ملت ما پیشگام است در حالی که ما میتوانستیم با اهرمهای اقتصادی که داریم یک نبرد اقتصادی بزرگ را علیه آنها آغاز کنیم، نبردی که تحمل آن را ندارند.
▪️ ما میتوانیم برد سلاحهایمان را افزایش دهیم ولی این کار را نکردیم، چرا از این خویشتنداری سوءاستفاده میکنند؟ مگر ملت ایران چقدر صبر دارد؟ این را در جنگ تحمیلی نیز میتوان دید، به اینها میگوییم بیشتر از این ادامه ندهند، خویشتنداری کنند و آرام باشند، دامنه تحمل ملت ایران هم حد و حدودی دارد، اروپاییها با داشتن نفت و امنیت زنده هستند، باید مراقب باشند و خودشان را به خطر نیندازند.
@syriankhabar
شلیک سامانه پدافندی دزفول و مجید در رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱...
@syriankhabar
تصویری جالب قرارگاه نیروی آبی در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 1401. این تصویر، اطلاعات خیلی خوبی به علاقمندان میدهد...
@syriankhabar
فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا(سنتکام) در بیانیهای که در وبگاه آن منتشر شده است، از «رزمایش بینالمللی دریایی ۲۰۲۳» میان آمریکا و پنجاه کشور از شرکای آن و سازمانهای بینالمللی فعال در «خلیج عربی[خلیج فارس]، دریای عرب، دریای عمان، دریای سرخ، اقیانوس هند و مناطق سواحل شرقی آفریقا» خبر داد.
در این بیانیه آمده است: این رزمایش مشترک با حضور ۷هزار نیروی نظامی، ۳۵ کشتی و بیش از ۳۰ سامانه بدون سرنشین و هوش مصنوعی انجام خوهد شد.
طبق بیانیه سنتکام، مشارکتکنندگان در این رزمایش بر پنج حوزه اصلی فرماندهی و کنترل مشترک، امنیت دریانوردی، تدابیر ضد مین، سامانههای بدون سرنشین و یکپارچگی هوش مصنوعی و بهداشت جهانی متمرکز خواهند بود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این تونلهای پدافندی سالهاست ساخته شدهاند. در هر منطقهای هم که کوه برای ایجاد تونل نباشد، تاسیسات زیرزمینی ایجاد شده است. این یکی از دلایل اصلی دیده نشدن سامانههای پدافندی است. در طول این سالها صدها سامانه جدید در سراسر کشور گسترده شدهاند و بسیاری از سایتهایی که در تصاویر دیده میشوند هم فریب است.
@syriankhabar
@syriankhabar
در پست ریپلای شده عرض کردم که اگر در منطقه کوه نباشد که تونل در آن حفر شود در زیر زمین تاسیسات لازم برای پنهان شدن سامانههای پدافندی ایجاد میشوند. به نظر میرسد این یکی از این تاسیسات باشد که با یک شیب ملایم به سمت بالا کشندهها در حال حرکت هستند. در بسیاری از مناطق کشور با وجود آنکه عوارض طبیعی این اجازه را به فرماندهان داده تا تاسیسات مختلف را به دل کوه ببرند اما در گستره دیگری از کشور چنین امکانی وجود ندارد و به همین دلیل زمین خدا بهترین وسیله برای ایجاد سوری امن جهت حفاظت از داشتههای کشور است.
@syriankhabar
بیانیه مشترک جمعی از «کشورها» علیه ایران که شورای حقوق بشر «سازمان ملل» قرائت شد... به اسامی کشورها دقت کنید؛ کشورهای اروپایی که طبق معمول همیشه ضدایران هستند و مشکلی نیست ولی بین آنها مثلاً کشورهای بسیار مهم موناکو، لیختن اشتاین، لوگزامبورگ، آندورا، مولداوی، سان مارینو قرار دارند و بقیه هم تکلیفشان مشخص است....
@syriankhabar
رزمایش مدافعان آسمان ولایت 1401 از اهمیت بسیار بالای برخوردار بود. همه طرح این رزمایش توسط خبرهترین و کارآزمودهترین طراحان ایرانی در قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء طراحی و پس از تایید در ستاد کل، به مجموعههای رزمی جهت اجرا اعلام شد. قرارگاه مرکزی پدافند و نیروی هوایی به عنوان مجریان این رزمایش هیچ نقشی در طراحی آن نداشتند. گفته میشود سناریوهای طراحی شده بسیار بسیار سختگیرانه بوده و اجرای موفق آن محک امتحان بسیار مهمی برای نیروهای عملکننده به شمار میرود.
حضور سرلشکر باقری، سرلشکر موسوی، سرلشکر رشید در این رزمایش اهمیت آن را دو چندان میکند. نظارت بر بخشهایی از این رزمایش با حضور سرلشکر باقری، موسوی و رشید برای برخی تصمیمگیریها و اعلام به فرماندهی کل قوا حائز اهمیت است. در مورد طرح این رزمایش نکتهای وجود دارد که در فرصت مقتضی حتما خواهم گفت.
@syriankhabar
در مورد تونلهای پدافندی نکات جالب و متعددی وجود دارد که یکی از آنها که در این تصویر مشخص است، طبیعی بودن تونلها است. عملاً تونل به شکلی ساخته شده که با دقیقترین تصاویر هوایی نیز تشخیص آن سخت است. هر چند منطق استقرار پدافند در محیطهای نظامی است، اما این محیط ها چنان گسترده و ناشناخته هستند که باعث میشود هر اسکادران دیوانهای که قصد عبور از دیواره آتش ویرانگر پدافند ایران را داشته باشد، نداند این دیواره کجاست، چه شکل است، چه مدل است، چه بردی دارد و چه تعداد است. در این تونل که عمق آن نامشخص است، معلوم نیست یک آتشبار یا یک گردان سامانه سوم خرداد یا دزفول و یا تور ام1 مستقر است؟
@syriankhabar
✴️ پدافند بومی، برگ برنده ایران
🔸به صورت واضحتر، پیام این رزمایش به دشمن این بود که اگر فکر کردهاید آدرس همه سایتهای پدافندی ایران را دارد، سخت در اشتباه هستید. یک نکتهای که اینجا ضرورت دارد به آن اشاره کنم دروغگویی دشمن در توانمندیهایش برای کشف و رصد است. پایگاه هوایی عقاب 44 تا زمانی که رونمایی نشد و خبرنگاران از پرواز جنگندهها در آن تصویر منتشر نکردند، در هیچ گزارش دشمنان نیامده بود. به عبارت بهتر، آنها متوجه ساخت چنین پایگاهی باوجود آشکار بودن باند و بدون شک نشست و برخواست جنگنده و حضور ماکتهای جنگندهها در آن نشدند.
🔸حالا وقتی چنین پایگاهی با چنین ابعادی که مشخصههای آشکاری برای کشف دارند، دشمن از کجا میتواند متوجه این مهم شود که چه تعداد تونل در یک کوه کنده شده یا چند پناهگاه زیرزمینی برای دپوی سامانهها ساخته شده است؟ یادم میآید زمانی که ایران در دولت هفتم اخبار وجود تاسیسات هستهای را رسانهای کرد، به این دلیل نبود که منافقین آن را لو دادند، سیستم امنیتی دیتا را به منافقین داد تا آنها دست به این کار بزنند و دشمن بداند که ایران به جز نیروگاه اتمی بوشهر، تاسیسات مهمتری دارد که نیروگاه بوشهر پیش آن هیچ است.
🔸تا پیش از این اقدام، همواره امریکا و رژیم صهیونیستی می گفتند میخواهند نیروگاه آب سبک بوشهر که فقط برق تولید میکرد و هنوز به نیمه کار خود هم نرسیده بود، حمله کنند چرا که فکر میکردند ایران همین یک تاسیسات را دارد و بهترین جا برای فشار وارد کردن به ایران است. اما وقتی فهمیدند که چه تاسیسات دیگری در کار است، دست از بوشهر برداشتند و از آن زمان تا به امروز کسی دیگر از بوشهر یاد نمیکند. اگر بهتر خدمت شما بگویم، در آن روزها رژیم صهیونیستی و امریکا طرحی برای حمله به نیروگاه بوشهر داشتند تا به زعم خود همه داشتههای هستهای ایران را نابود کنند و وقتی فهمیدند که ایران تاسیسات غنیسازی و ساخت سانتریفیوژ دارد، بیخیال حمله شدند.
🔸حالا داستان رونمایی از این سامانهها و زیرساختها است. در زمان رونمایی از پایگاه عقاب 44 فرمانده کل ارتش هدف از رونمایی و نشان دادن ظرفیت این پایگاه را نشان دادن بخشی از توانمندی کشور برای هشدار به دشمن دانست که این اقدام باعث شود که دشمنان در برنامههای خود برای جنگافروزی تجدیدنظر کنند و از سوی دیگر ملت هم بدانند که نیروهای مسلح همواره مشغول کار هستند تا توان دفاعی کشور بالاتر برود. حالا آنهایی که فکر میکنند رژیم صهیونیستی میتواند دست به ماجراجویی بزند، باید در دانستن خود شک و در توانمندی این رژیم نه تنها تردید، بلکه آن را برای همیشه به کنار بگذارند.
🔸توانمندی پدافندی ایران به دلیل ناشناخته بودن، به دلیل بومی بودن، به دلیل منحصر به فرد بودن از ارزش بسیاری بالایی برخوردار است. روزگاری صهیونیستها با سامانه اس300 یونان تمرین میکردند تا شاید بتوانند راههای فرار از این سامانه که ایران خریداری کرده بود را بیابند و به عنوان یکی از قدرتمندترین سامانههای پدافندی موجود در دنیا، با آن کار کرده باشند اما آنها تا به امروز هیچ آشنایی و برخوردی با سامانههای ساخت ایران نداشتهاند و نمیدانند چگونه باید با آن برخورد کنند.
🔸این رژیم در جنگ 1973 با اعراب، ضربات جبرانناپذیری از سامانه پدافندی سام 6 دریافت کرد. این سامانه به دلیل ناشناخته بودن برای صهیونیستها، برگ برنده مصریها بود. اما پس از مدتی غربیها با دستیابی به آن، کم و کیف آن را دریافته و پادهای جنگ الکترونیک آن را ساختند تا جایی که در طول جنگ تحمیلی همین پادها کمک بزرگی به نیروی هوایی برای مقابله با این سامانهها کرد و در جنگ دهه 80 میان سوریه و رژیم صهیونیستی، دیگر یک سامانه قدرتمند نبود، هر چند اگر به صورت دقیق و ترکیبی از آن استفاده میشد و اپراتورهای خوبی داشت هنوز هم خطرناک بود.
🔸ویژگیهای سامانههای بومی ایرانی همین است، ناشناخته بود. در هیچ جای دنیا 15 خرداد، سوم خرداد، باور 373، مجید، دزفول، تلاش و مدلهای مختلف راداری کشف، رهگیری و درگیری ساخته شده توسط ایران مشابه ندارد. همین برگ برندهای است که مانند یک میدان مین هوایی عمل میکند و در صورت هر درگیری میتواند توفیقات بسیاری برای کشور داشته باشد. به عنوان مثال در هنگام هدف قرار گرفتن گلوبال هاوک امریکایی، فرماندهان امریکایی در مخیلهشان هم نمیگنجید که ایران سامانهای در منطقه مستقر کرده باشد که بتواند در ارتفاع بالای 53 هزار پایی و در فاصله بیش از 90 کیلومتری بخواهد با پرنده آنها درگیر شده و فقط با یک تیر آن را به زیر بکشد. به همین دلیل بعد از آن ماجرا، فاصله ایمن را رعایت میکنند.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
50.89M
در این گزارش به بررسی صحبتهای سردار حاجیزاده و فرمانده کل سپاه در مورد توان موشکی کشور پرداخته شده است.
@syriankhabar
سیدجواد طباطبایی رخ در نقاب خاک کشید.... او با نگاه ایرانشهری مخصوص خود، تلاش داشت در برابر غارتگران تاریخ و هویت ایرانی بایستد...
@syriankhabar
چند هفته پیش خواستار سفر وزیر امور خارجه یا یک هیات دیپلماتیک به سوریه برای دیدار با مردم زلزله زده این کشور شدم، هیاتی که باید به شکل مردمی، خارج از اصول دیپلماتیک و در قامت همراه و همدرد به سوریه بروند، اما پس از چند هفته که از زلزله گذشته گروهی از ساکنان بهارستان به ریاست عباس گلرو به دمشق رفته و با فیصل مقداد دیدار کردهاند!! کاری هم که میخواهند کنند بعد از چند هفته تاخیر به بدترین شکل ممکن انجام میدهند!!!
نیازی به کت و شلوار نبود، با همان هواپیمایی که کمکها را ارسال میکرد، راهی حلب میشدید و به میان مردم میرفتید نه اینکه به دمشق سفر کرده و با فیصل مقداد دیدار کردید که ابراز همدردی کنید! این ابراز همدردی را در تهران به صورت تلفنی هم میتوانستید کنید. وقتی اصول دیپلماسی عمومی را بلد نباشید میشود ساکنان میدان بهارستان.
@syriankhabar
تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در پی اجازه دادن دولت برزیل به ناوگروه ایرانی برای پهلوگیری در ریو دو ژانیرو، گفت: پهلو گرفتن ناوهای ایرانی در برزیل رخدادی خطرناک و تهدیدی برای امنیت آمریکاییها محسوب میشود. دولت بایدن موظف به اعمالتحریمهای مرتبط، ارزیابی دوباره همکاری برزیل با آمریکا در زمینه اقدامات ضد تروریسم و بررسی دوباره این است که آیا برزیل اقدامات ضد تروریسم در بنادر خود را انجام میدهد یا نه. اگر دولت بایدن کاری برای رسیدگی به این وضعیت نکند، کنگره باید آن را به این کار وادارد. ناوهای پهلوگرفته در آبهای برزیل تحت تحریم بودهاند.
من به جای فرماندهان ارتش و سپاه بودم، ناوهای پشتیبانی تغییر کاربری شده را به موشکهای کروز و هایپرسونیک مجهز میکردم و به فاصله چند صد کیلومتری سواحل شرقی امریکا میفرستادم تا همانجا لنگر بیندازند. وقتی امریکاییها از حضور ناوهای ایرانی در فاصله چند هزار کیلومتری احساس ترس میکنند، با چندصد کیلومتر چه میکنند؟ ناوهای آنها که در نزدیکی سواحل ما لنگر میانداختند، تهدید نبود اما حضور در فاصله چندهزار کیلومتری تهدید برای امنیت ملی امریکا است!
@syriankhabar
اخبار سوریه
تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در پی اجازه دادن دولت برزیل به ناوگروه ایرانی برای پهلوگیری در
▪️اینکه کشور ما که زیرساختهای لازم برای ساخت رزمناور در کوتاهمدت را ندارد و دارد از شناورهای سنگین برای پر کردن خلأ نبود ناوهای پشتیبانی استفاده میکند با توجه به توانمندی کشور در ساخت انواع موشکهای کروز و بالستیک، باید این کشتیهای لجستیک را به موشکهای دوربرد مجهز کرد و جهت توان قوان در اقیانوس اطلس شمالی مستقر کرد. اینکه سناتور امریکایی اینگونه با وقاحت تمام حضور دو شناور ایرانی در فاصله چند هزار کیلومتری خاک امریکا را تهدید برای امنیت ملی این کشور میداند، مشخص میکند که آنها تا چه اندازه آسیبپذیر هستند ما باید از این موضوع نهایت بهرهبرداری را کنیم.
▪️سالهای درازی است که هیچ شناور متخاصمی (بعد از جنگ سرد) از فاصله چند صد کیلومتری خاک امریکا عبور نکرده، اما صرف حضور دو فروند کشتی ایرانی که مجهز به موشکهای کروز و بالستیک باشند، میتوان معادلات را به شکل کامل تغییر دهد. در طول این سالها و با توجه به روند ساخت شناورهایی مانند مکران، شهید مهدوی و شهید باقری به این نتیجه رسیدهام که آنها میتوانند پایگاههای موشکی متحرکی بای ضربهزدن به دشمن باشند.
▪️این موضوع همواره باید در دستور کار باشد که دشمن را در «خانهاش» تهدید کرد و به او یادآور شد که دوران تهدید دیگران گذشته است. با توجه به حساسیتهای موجود در امریکا، صرف این حضور میتواند تبعات سنگینی داشته باشد، دلیلش هم این است که باوجود وسعت قابل توجه امریکا، حضور یک تهدید دریایی و موشکی میتواند «امنیت» و «آرامش» را از آنها بگیرد. علاوه بر موشک، ناوهای پهپادبر نیز میتوانند در این ماموریت به نقشآفرینی مثبت برای پایداری اقتدار کشور و کم کردن دامنه تهدیدها بپردازند.
@syriankhabar
این هم مسیری است که ناوگروه 360 نیروی دریایی ارتش با عبور از اقیانوس هند، اقیانوس آرام و کانال پاناما طی کرده است. کشتی پشتیبانی مکران و ناو رزمی دنا در این ماموریت حضور دارند. باتوجه به ایرانیساز بودن ناو دنا، دریانوردی طولانی مدت و عبور از سه اقیانوس بزرگ کره خاکی برای نشان دادن توانمندیهای آن و مقاومت این سازه ایرانی از اهمیت بالایی برخوردار بود.
برافراشته شدن پرچم سه رنگ و مقدس ایران برای فراز ناوی که همه آن توسط متخصصان کشورمان ساخته شده و با تسلیحات ایرانی هم تجهیز شده، پیام مهمی برای همه دارد...
@syriankhabar
خبرگزاری ایسنا است... ناشر گزارشهای روزنامههای وابسته به سازمان جاسوسی انگلیس. طبق معمول دیلی میل انگلیس است و گزارشی که مشخص نیست این رسانه مستقل روسیه واقعا وجود دارد یا ندارد و اگر دارد، مثل همین سعودی اینترنشنال و بیبیسی و ایندیپندنت فارسی و... چقدر مستقل است...
خلاصه تریبون رسانهای انگلیس شدن باید خیلی مزه کرده باشد...
@syriankhabar
🔴 وحشت اروپا از بروز جنگ در غرب آسیا
🔻انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا گفتوگویی با فصلنامه سیاست بینالمللی چاپ آلمان کرده که نکات خیلی جالبی دارد. علاوه بر مساله هستهای و برجام که او به صراحت میگوید ما به آن نیاز داریم چرا که راه دیگری وجود ندارد و ما همه کانالها را باز نگه داشتهایم، صحبتهایی در مورد برخی مسائل دیگر هم کرده است. موضوعی که بسیار جالب است و در صحبتهای مورا برجسته شده، عدم همراهی بسیاری از کشورهای جهان، از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس با سیاستهای غرب است. مورا اعتراف میکند که این کشورها سیاست جهان چند قطبی را بهتر میپسندند:
🔻«این کشورها نمیخواهند با تحریمهای ما یا رویارویی نظامی با روسیه همراهی کنند. به نظر میرسد آنها فکر میکنند که دنیای چند قطبی فرصتهای بیشتر و استقلال بیشتری را برای آنها فراهم میکند. بنابراین، ما مجبور به اقدام و مضاعف کردن تلاشهای خود شدیم تا آنها را متقاعد کنیم که اقدامهای روسیه در واقع آنها را نیز تهدید کرده و ماهیت نظام چندقطبی را تضعیف میکند.» دقت کنید، اروپاییها وقتی میبینند کشورها حاضر به همراهی با آنها برای پذیرس سیادتشان به عنوان رهبر جهان چند قطبی نیستند، میخواهد آنها را در جهان چند قطبی هم منحرف کند و میگوید روسیه دارد جهان چند قطبی را تضعیف میکند در حالی که روسها خودشان در حال شکلدهی به این جهان پیشرو هستند.
🔻سالها پیش وقتی از تغییر نظم جهانی مینوشتم، شاید تعداد کسانی که به این مهم اعتقاد داشتند به اندازه چند نفر هم نمیشدند و خیلیها مانند همین امروز معتقد بودند که جهان چند قطبی یک سراب است و امریکا و اروپا همچنان با اقتدار هر چه تمامتر بر جهان حکمرانی میکنند! اما کافی است در این زمینه سراغی از اندیشکدهها، مراکز مطالعاتی و اظهارنظرهای صورت گرفته توسط سران کشورهای غربی بگیرید تا متوجه شوید که اوضاع برای آنها به شکل اعجابانگیزی وخیم شده است. رفتن عربستان و امارات به سمت چین و تمایل آنها به روسیه، کشورهای اروپایی و امریکا را واقعا ترسانده و آنها امروز دچار این شبهه شدهاند که آینده چه خواهد شد.
🔻از همین رو مورا در مورد تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر سیاست خاورمیانه ای اتحادیه اروپا به این نشریه آلمانی میگوید: «تأثیر جنگ در برخی مناطق، به ویژه در آسیای غربی، این بوده که تعامل خود را در آنجا تقویت کنیم. بنابراین، تجاوز روسیه سیاستهای ما را در مسیری کاملاً متفاوت قرار داده است. قبلاً برای تامین گاز و نفت کاملاً به روسیه وابسته بودیم. علاقه ما به تامین انرژی از خاورمیانه، به ویژه خلیج (فارس)، در جهت تامین انرژی سبز - یعنی هیدروژن سبز - در آینده بوده که با تهاجم روسیه، مجبور شدیم کل رویکرد خود را تغییر دهیم.» حالا به این نکته توجه کنید که اگر کوچکترین اتفاقی در این منطقه روی دهد و خط انتقال انرژی به اروپا قطع شود، چه بحرانی برای کشورهای اروپایی روی خواهد داد؟
🔻نگاه اروپاییها به غرب آسیا در خلال گفتوگوی مورا جالب توجه است. از آنجایی که این گفتوگو برای یک فصلنامه آلمانی تهیه شده، مورا حرفهایش را خیلی راحت زده است. وی در پاسخ به سوالی با تائید تغییر توجه اتحادیه اروپا به سوی ایران و منطقه خلیج فارس گفت: اگر به غرب این منطقه نگاه کنید، وضعیت فعلی سوریه مشاهده میشود که راه حل سیاسی را در دسترس نمیبینیم و اوضاع انسانی وخیمتر میشود. همزمان تحولات دو سوی خلیج (فارس) را مدنظر قرار میدهیم. به دلیل خصومت ایران و عربستان سعودی، تحولات نگرانکنندهای وجود دارد. از اتحادیه اروپا انتقاد میشد که چرا با ایرانیان گفتوگو میکند، اما به تازگی متهم میشویم که به اندازه کافی با آنها گفتوگو نمیکنیم. تمرکز ما دیگر مسئلهای راهبردی که مه ۲۰۲۲ در «همکاری راهبردی با کشورهای خلیج (فارس)» بیان شده نیست. اگر درگیری در آن بخش خاورمیانه رخ دهد، اوضاع ممکن است به شدت برای اتحادیه اروپا زیانبار شود. ترجیح میدهیم بر این منطقه تمرکز کنیم و با تمامی کشورها تعامل داشته باشیم!!
🔻این پاراگراف آخر خیلی خیلی مهم است؛ با توجه به مطالب بالاتر، اروپاییهایی که از نفت و گاز روسیه محروم شدهاند و همه چشم امیدشان به منابع انرژی در آسیای غربی است به خوبی میدانند که اگر در این منطقه درگیری شود بلایی که بر سر کشورهای اتحادیه اروپا درخواهد آمد، غیرقابل تصور است. بر همین اساس است که فرمانده کل سپاه دو روز پیش در سخنانی با هشدار به مداخلهها و رفتارهای غیرقابل توجیه کشورهای اروپایی به آنها هشدار داد که «امنیت و نفت» این کشورها در کنترل ایران است. اروپاییها به شدت از بروز هر جنگ و درگیری در منطقه وحشت میکنند و میدانند چه تبعاتی خواهد داشت.
@syriankhabar