بنظر من جمهوری اسلامی باید یک جایی از حالت انفعال در برابر اقدامات رژیم علیف در آمده و واکنش نشان دهد، رفتارهای حقیرانه، پر از عقده و توهین رژیم مافیایی و دزد حاکم بر باکو هر چند شخصیت این رژیم کوچک و مفلوک را نشان میدهد با این حال در برابر هر فرد بی ادب و هتاکی باید گاهی اوقات از چوب تر هم استفاده کرد چرا که گاو خر در در این صورت فرمان میبرند و در غیر این صورت گاو احساس میکند خرس است و خر احساس اسب بودن پیدا میکند.
اخراج چهار دیپلمات ایرانی که طبق معمول همیشه به دستور الهام خاله کلی دوربین و خبرنگار آمدند تا از صحنه ترک سفارت در باکو فیلم بگیرند، باید با پس گردنی باقیمانده جاسوسها و عناصر دستگاه امنیتی این حکومت مزدور را از کنسولگری تبریز اخراج کرد و یک بار هم نشان داد که توهین و بیادبی بدون پاسخ نمیماند. البته با توجه به نفوذ لابیهای باکو در تهران و حضور آنها در ساختار قدرت جمهوری اسلامی بعید میدانم چنین اتفاقی رخ دهد اما اگر این اتفاق نیفتد آقایان به درد جرز لای در هم نمیخورند و بهتر است در برابر ملت صحبت نکنند. این دیگر اقدام نظامی نیست که نیاز به احتیاط داشته باشد.
@syriankhabar
هر چه به انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نزدیک میشویم، اقدامات تبلیغاتی اردوغان و حزبش هم بیشتر میشود. در ادامه به دو سه نمونه از این رفتارها و اقدامات اشاره میکنیم که نشان از وضعیت بسیار بحرانی و خراب بابا رجب در انتخابات دارد. همانگونه که در این خبر ملاحظه میکنید، دولت اردوغان به مردم وعده داده که گاز اکتشافی در منطقه فراساحل ترکیه در ماه مه (ماه انتخابات) به مردم این کشور تحویل داده میشود! میزان گاز اکتشافی ترکیه در دریای سیاه، به باور بسیاری از کارشناسان اصلا ارزش هزینهکرد برای استخراج و فرآوری و انتقال هم نداشت اما باتوجه به سیاست تبلیغاتی حزب عدالت و توسعه، این اتفاق روی داد.
هر چه فکر میکنم چگونه در همین دو سه سال میشود پس از اکتشاف تاسیسات انتقال و فرآوری را ساخت، عقلم به جایی قد نمیدهد، اصلا نمیتوانم باور کنم که گاز وعده داده شده، همان گاز اکتشافی باشد. به نظر میرسد اردوغان بخشی از گاز وارداتی را به جای گاز اکتشافی در فراساحل به مردم تحویل میدهد و بعد تخفیفهایی هم بابت آن اعلام میکند تا شاید بتواند چند هزار رای بیشتر کسب کند. /1
@syriankhabar
اما اردوغان فقط میخواهد رای بیاورد؛ موضوع گاز و کاهش بهای قبوض گاز فقط یکی از مواردی است که بابا رجب به آن تمسک جسته و موارد دیگری هم وجود دارد. یکی از آنها مساله تاکسی جنگنده نسل 6!! ساخت ترکیه است که برای بسیاری از کاربران ایرانی جای شگفتی و تعجب داشت! این یکی از خبرهایی بود که کل دنیای میلیتاری و نظامی را به هم ریخت و همه را حیرتزده کرد، به ویژه کمپانی بزرگ امریکایی لاکهید مارتین را که پس از ربع قرن تلاش برای ساخت اف 35 هنوز هم اندر خم مشکلات آن دست و پنجه نرم میکند؟
این موضوع که ترکیه که هیچ سابقهای در ساخت هیچ جنگندهای نداشته و فقط جنگندهای مانند اف16 را تحت لیسانس مونتاژ میکرد و در بهترین حالت بخشی از قطعات جنگنده اف 35 را به صورت مشارکتی تولید میکرد، چگونه به ناگهان به ساخت جنگنده نسل شش رسیده، برای همه کارشناسان محل سوال است. در حالی که اف 35 هنوز هم مشکلات متعددی دارد و روسها پس از 20 سال خط تولید انبوه سوخو 57 را راهاندازی نکرده، تاکسی جنگنده TF-X ترکیه جز یک شوخی گزنده نیست. /3
@syriankhabar
در منطقه فراساحل ترکیه ادعا شده که 710 میلیارد متر مکعب گاز کشف شده که در چند میدان مختلف است و بزرگترین آن ساکاریا است. میدان دیگر نامش جایکوما 1 است که گفته میشود 54 میلیارد متر مکعب گاز در خود دارد. در بحث تبلیغات همیشه عدد نهایی گفته میشود و نه عدد قابل برداشت! به نظر نمیرسد که همه این 710 میلیارد متر مکعب گاز قابل برداشت باشد. با این همه، تلاش برای وارد کردن سالانه 15 میلیارد مترمکعب از این گاز به شبکه سراسری که یک سوم گاز مورد نیاز ترکیه را تشکیل میدهد، هر چند خبر خوبی است اما برخی از مخالفان اردوغان میگویند که در مورد حجم اکتشاف دروغ گفته شده است!
مخالفان میگویند باتوجه به هزینه چند میلیارد دلاری وزارت انرژی ترکیه برای خرید دستگاههای اکتشافی که عمدتاً هم از شرکت بیپی خریداری شدند، رئیس جمهور و دولت وی ناچار بودند که بگویند میزان قابل توجهی گاز کشف کردهاند. حتی اگر این میزان 300 میلیارد مترمکعب باشد، با نرخ سالیانه 15 میلیارد فرآوری باز هم عدد قابل توجهی است اما تاسیسات ساخته شده برای این میزان شاید به صرفه نباشد!/2
@syriankhabar
چند روز پیش یکی از دوستان پیامی فرستاد و در مورد تاکسی این جنگنده سوال کرد؛ گفتم به اندازهای که قاهر ایرانی پرواز کرد، نسل ششم اردوغان هم پرواز خواهد کرد. توسعه جنگندههای نسل چهار برای بسیاری از کشورها هنوز مشکلساز است و پیچیدگیهای فنآوری باعث شده تا موانع جدی در این زمینه وجود داشته باشد اما این موضوع برای فردی مانند اردوغان اصلا اهمیت ندارد. بستن دو موتور اف110 امریکایی به پشت یک سازه و دور دور کردن آن در باند فرودگاه، باز هم بخشی از بازی تبلیغاتی اردوغان است تا شاید بتواند از این طریق رای جمع کند.
در طراحی و ساخت این جنگنده مانند همه پروژههای نظامی ترکیه، انگلیسیها مشارکت داشته و دارند، با این حال خود مسوولان نظامی در وزارت دفاع ترکیه هم چندان به پرواز نهایی این طرح امیدوار نیستند، چرا که انتقال بسیاری از این فنآوریها به داخل ترکیه سخت بوده و کشورهای دارند در این مورد سختگیریهای ویژهای دارند. قرار است تولید این جنگنده در سال 2031 شروع شود، این یعنی آنکه در کمتر از 13 سال کشوری که هیچ تجربهای در ساخت جنگنده نداشته به ناگهان با نسل ششم وارد گود شود! /4
@syriankhabar
مساله دیگر، سوءاستفاده گسترده اردوغان از مساله زلزلهزدگان برای انتخابات است. منطقهای که در آن زلزله آمد، منطقه یکی از فقیرترین و بدبختترین مردم ترکیه بود، استانهایی که عمدتاً علوینشین، کردنشین و برخی طوایف قدیمیتر بودند که توسط غربنشینان و مرکزنشینان ترکیه همواره مورد تمسخر قرار میگرفتند. وسعت منطقه زلزله زده جمعیت 15 درصدی از ترکیه را تحت تاثیر قرار داد که جمعیت 15درصدی از رایدهندگان را هم در خود جای داده که در طول همه انتخابات گذشته یکی از مهمترین پایگاههای رای اردوغان بوده و حالا به شدت واهمه دارد که از دست برود.
ناتوانی در خدمترسانی به زلزلهزدگان به صورت عام، اردوغان را به سمت وعدههای رنگارنگی برده که دستکمی از وعده ساخت جنگنده و بینیاز کردن ترکیه از گاز طبیعی داخلی ندارد. اینکه در کمتر از دوسال همه ویرانیها جمع شده و خانهها ساخته میشوند در شرایط فعلی اقتصادی ترکیه دروغی بیش نیست. به هیچ عنوان تا سه سال آینده دولت نمیتواند فقط آوار ناشی از این ویرانیها را جابجا کند، چه برسد به اینکه بخواهد دست به بازسازی بزند، اما باز هم این مساله رای است که نقش اول را بازی میکند./5
@syriankhabar
فساد گسترده نزدیکان اردوغان در حوزه ساخت و ساز موضوع دیگری است که از آن به عنوان «اردوغان گیت» یاد میکنند. اقتصاد ترکیه در دوران اردوغان به پشتوانه رونق ساخت و ساز اوج گرفت. او حلقه کوچکی از یاران خود در بخش ساختمانسازی را از طریق اعطای پروژههای زیرساختی بدون شرکت در مناقصه رقابتی یا نظارت قانونی مناسب، تغذیه کرد. شرکتهای مذکور شروع به ساخت و ساز گسترده و بیقاعده کردند و بدون رعایت قوانین و اصول ساخت و ساز، زیرساختها و خانهها را در مناطق زلزلهخیز بنا کردند.
رویه اعطای پروژههای زیرساختی دولتی به متحدان اردوغان، که بسیاری از آنها در زمینه ایمنی کوتاهی کردهاند، در گذشته نیز به بروز فجایع دیگری منجر شده است. سال گذشته، طوفان و کولاک شهر شرقی «اسپارتا» ترکیه را درنوردید و خسارات گستردهای به بار آورد و چندین هفته ساکنان این شهر را بدون برق رها کرد و چندین نفر نیز جان خود را از دست دادند. تأسیسات شهر اسپارتا به دست حزب عدالت و توسعه خصوصی شده و به شرکتهای متعلق به «چنگیز هولدینگ» و «کولین هولدینگ» فروخته شده بود؛ شرکتهایی که تحت کنترل نزدیکترین یاران اردوغان است./6
@syriankhabar
شرکتهای فوق اقداماتی برای تضمین مقاومت زیرساختها در مقابل بلایای طبیعی صورت ندادند و نتوانستند در زمان وقوع طوفان و کولاک پاسخگو باشند و هرگونه کمک احزاب مختلف در شهرهای مجاور را رد کردند و همین مسئله اعتراضات ساکنان و احزاب مخالف به نظام فاسد مناقصه را برانگیخت. در سال ۲۰۱۸، در نتیجه فقدان امور حفاظت و تعمیرات، واژگونی قطار در شهر «چورلو» واقع در شمال غربی ترکیه به مرگ ۲۵ نفر از جمله کودکان منجر شد. در سال ۲۰۱۴، ۳۱ معدنچی در پی وقوع یک انفجار و نشت گاز مونوکسیدکربن درون کانال یک معدن، ۳۰۱ معدنچی در شهر سوما ترکیه جان خود را از دست دادند. «آلپ گورکان» رئیس «سوما هولدینگ» یکی دیگر از یاران نزدیک اردوغان است. این شرکت در طول سالهای حاکمیت حزب عدالت و توسعه از خصوصیسازی سود برده است.
اردوغان به شدت تلاش میکند روی این مسائل خط کشیده و آنها را ماستمالی کند. این روزها کافی است شبکههای اجتماعی ترکیه را ببینید که چگونه کشوری که تورم 90درصدی را تجربه میکند و بیش از 60 هزار نفر در زلزلهاش کشته و میلیونها نفر بیخانمان شدهاند برای اردوغان تبلیغ میکنند! /7
@syriankhabar
بعد شما انتظار دارید که حرص نخوریم؟ طرف هر چه لیچار بوده بار ملت ایران کرده و هر چه توهین و افترا بوده به ما زده بعد وزیر خارجه از «اختلاف» میگوید که به «سود دشمنان» است!! یا ما نمیفهمیم یا این آقایان نمیفهمند!! بابا جان، این خودش رسماً دشمن شده و چه از دشمنی مانده که نکرده است؟ کدام دشمنان میخواهند استفاده کنند؟ طرف رفته و در تلآویو گفته ما یک «دشمن مشترک» داریم و آن هم «ایران» است و بعد جنابعالی دوباره میخواهی یاسین در گوش خر بخوانی؟
بفرما، خط آخر را بخوانید: «در این تماس ضرورت مدیریت بیشتر فضای رسانهای در راستای منافع دو ملت و دو کشور مورد توجه قرار گرفت.» حتما هم فردا آقایان از ابتدای خیابان آذربایجان به به تکاپو میافتند و شاطر عباس هم خط دهی میکند که رسانههای کشور را خفت کنند و بعد اوباش باکویی هر غلطی خواستند کنند. دفعه قبل هم دقیقاً همین اتفاق افتاد... نه داداش، ما خط خودمان را میرویم، چیزی هم به اسم «اختلاف» وجود ندارد «دشمنی» عیان و آشکار است. دیگر چه مانده که باید میکردند که نکردهاند؟
@syriankhabar
✴️ تاکی میخواهید با باکو لاس بزنید؟
🔸شدهایم مضحکه و ملعبه لابی و باند نفوذی باکو در تهران! اسم هم بیاریم چه کسانی هستند فردا برایمان دردسر درست میکنند. اینکه تولههای آقایان با زن علیف داد و ستد تجاری و بازرگانی دارند باید چوبش را ملت بخورند؟ اینکه این همه به ملت و جایگاه مردم و دولت و حکومت ما توهین میشود باید دوباره وزیر خارجه بردارد و از «حل اختلافات» بگوید؟ آن کسی که امیرعبداللهیان را مامور کرده تا بنشیند با یک حراملقمهای بنام جیحون بایراموف صحبت کند، بیاید و توضیح بدهد که ما چه اختلافی داریم که قرار است حل شود؟
🔸سه درخواست منطقی ایران شامل: تغییر نکردن مرزها، فضا ندادن به صهیونیستها و اخراج تکفیریها است. مگر جمهوری اسلامی تا امروز از شیعیان شمال ارس دفاع کرده است؟ تا امروز رفتارهای سرکوبگرانه رژیم علیف را تقبیح و محکوم کرده است؟ تا امروز نسبت به فحاشیها و هتک حرمتهای صورت گرفته موضعی گرفته است؟ دقیقا ما چه اختلافی با یک کشورک دیکتاتوری داریم که سر تا پایش را توهم فرا گرفته است؟ خداوکیلی ما چه گناهی کردهایم که اسیر یک مشت دیپلمات و «مقام مسوول» بدون مسوولیت شدهایم؟
🔸این همه اصرار و التجای تهران برای ادامه روابط با رژیم باکو نه تنها برای من، که برای همه ایراندوستان و مردمی که میخواهند حقیقت رابدانند عجیب است! بابا، طرف نمیخواهد رابطه داشته باشد، طرف دلش دالان تورانی میخواهد، دلش نصف خاک ایران را میخواهد، دلش میخواهد بگویند رهبر «طورک»های جهانی است، میتوانید ارزانیاش کنید بسمهالله، نمیتواند این همه لاس زدن که جز بیآبرو کردن ما نیست. اگر نکتهای، مسالهای، حرفی هست بگویید تا ما هم بدانیم. به خدا سردرد گرفتیم از این همه انفعال.
🔸شما رژیم سعودی را با آن همه دبدبه و کبکبه سر جایش نشاندید، حالا با رژیمک پشمکی و پفکی علیف که اگر دو تا ترقه در باکو بترکد از ترس خودش را خیس میکند و شبانه راه آنکارا یا استانبول را در پیش میگیرد، این هم صغری کبری میکنید که چه؟ آقای امیرعبداللهیان، میدانم که شما کارهای نیستی، شما ماموری و معذور، اما برادر من یک بار هم بگو من این کار را نمیکنم همانهایی که پروژه دارند، کار دارند، شراکت دارند و بچههایشان را با خودشان به اینجا و آنجا میبرند صحبت کنند.
🔸سفیر برکنار شده که از همان ابتدا میگفت: ماموریت من مقابله با حضور و نفوذ رژیم صهیونیستی در باکو است! در ماموریتش که شکست خورد و نه تنها شمال ارس پایگاه و جایگاه ویژه صهیونیستها شد که در دوران مشعشع حضورش در شمال ارس جمهوری اسلامی هر چه در آن مناطق داشت را هم از دست داد. با این همه کسب افتخار که در دورانش حضورش علیف ایران را «تروریست» «قاچاقچی موارد مخدر» «دشمن» و ... خواند با خونیترین دشمن ایران که رژیم صهیونیستی باشد روابط دیپلماتیک و بالاتر از آن، شراکت راهبردی برقرار کرد، هنوز هم دست نمیکشد؟
🔸شمایی که توافق کردهای تا «مدیریت بیشتر فضای رسانهای» را انجام بدهی، بفرما که در ایران جز چند کانال تلگرامی، کدام رسانه دولتی و حکومتی رفتارهایی که رژیم باکو در این چند هفته کرده داشته است که به طرف وعدهای اینچنین میدهی؟ کل روابط تجاری ما با رژیم علیف در سال گذشته نهایتاً شده 250 میلیون دلار؛ این هم نباشد مگر اتفاقی روی میدهد یا این عدد برای بهتر از ما است؟ اصحاب قدرت و صاحبان زر و زور که نشستهند و توافقات خانوادگی میبندند؟ یک جو غیرت هم خداوکیلی ندارید؟
🔸من یکی که سردرد گرفتم، از لاس زدن، از حرف بیخود و بی جهت زدن، از اینکه هر دفعه از حل و فصل اختلافات گفته میشود و مقامات جمهوری اسلامی هر یک به صف میایستند و در این زمینه داد سخن میدهند و متاسفانه هیچ وقت به پایان نمیرسد. باور میکنید یا نه، همین امروز که حسین امیرعبداللهیان با جیحون بایراموف گفتوگو کرده آیخان حاجیزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه باکو اظهارات ناصر کنعانی درباره «نامطلوب» تلقی شدن چهار نفر از کارمندان سفارت ایران از سوی باکو و درخواست از آنها برای ترک جمهورک را «جانبدارانه و احساسی خواند.»
🔸حاجیزاده درباره واکنش ایران که این اقدام باکو را «مغایر با اصول همسایگی» خوانده بود، مدعی شد که آن چه فعالیتهای غیرقانونی در خاک «آذربایجان» میخواند با روابط همسایگی خوب در تضاد است و در چارچوب کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک، اقدام متقابل انجام شده است!! دقیقا بعد از این موضعگیری، طرف باکویی احساس میکند که از موضع برتر دارد با ایران صحبت میکند و زبان مزدوران و خائنهای 200 دلاری در ایران که برای باکو جاسوسی و لابی میکنند هم درازتر میشود!! حالا بروید و اقدام متقابل انجام بدهید و چهار دیپلمات باکویی را اخراج کنید... بینم عرضهاش را دارید یا نه!
@syriankhabar
⚫️ مخالفت آلمانیها با ارسال سلاح به اوکراین
▪️ هزاران نفر در تظاهراتی که در ۷۰ شهر آلمان برگزار شد، با ارسال سلاح به کییف مخالفت کردند. معترضان آلمان روز شنبه در ۷۰ شهر آلمان تظاهرات برگزار کرده و خواستار پایان دادن به تشدید تنش و آغاز مذاکرات فوری با روسیه شدند.
▪️خبرگزاری آلمانی DPA گزارش داد که این اعتراضات به عنوان بخشی از راهپیماییهای صلح سازماندهی شده است که هر ساله در آستانه عید پاک مسیحیان در کشور برگزار میشود. تظاهرکنندگان خواستار آغاز سریع مذاکرات درباره اوکراین، توقف عرضه تسلیحات آلمانی به کییف و برنامه توسعه ارتش آلمان شدند.
▪️سازمان دهندگان اعتراضات تأکید کردند که بیش از ۲۰۰۰ نفر در راهپیمایی برلین شرکت کرده و حدود ۱۲۰۰ نفر در هانوفر تجمع کردند. در شهر بُن آلمان، راهپیمایی صلح با شعار «حتی اگر اوکراین حق دفاع از خود را داشته باشد، ارسال سلاح های بیشتر راه حل نیست، بلکه به این جنگ دامن می زند» برگزار شد.
▪️تورستن شلیب، یکی از سازمان دهندگان تظاهرات گفت: «آتش بس فوری و آغاز مذاکرات بهترین راه حل به جای پمپاژ سلاحهای بیشتر و تشدید درگیری هستهای است».
@syriankhabar
🛑 وقتی پشهای و احساس زنبور بودن میکنی...
این روایت الهام دماغ است! جوری نوشته نقش مهمی در تامین انرژی اروپا داریم که هر کس نداند فکر میکند که ذخایر گاز جمهوری باکو درصدی بالا از حجم جهانی آن است. دروغگویی در مورد میزان ذخایر گاز و نفت، یکی از حربههای عجیبی است که برخی کشورها برای بهبود وضعیت خود در عرصه بینالمللی به کار میبرند. به عنوان مثال این تلاشی است که در طول یک سال گذشته الهام خاله با کمک انگلیسیها تلاش ویژهای برای جا انداختن آن داشته اما مشخص است که مانند ترکیه این حقیقت ندارد. بر اساس آخرین آمار جهانی، ذخائر جمهوری باکو در جایگاه 20ام جهان بر اساس ادعا و آمار اعلام شده از طرف خودش قرار دارد و ترکمنستان در جایگاه ششم! چگونه میشود با این جایگاه نقش مهم ایفا کرد؟
کشوری مانند ایران آمار دقیق و رسمی از ذخایر گازی خود را اعلام نمیکند و بیشتر دادهها مربوط به اکتشافات قدیمی است و این دلایل خاص خودش را دارد. طرح چنین موضوعاتی بیشتر سیاسی است تا واقعی. اروپاییها هم میدانند و به همین دلیل اصلا سراغ گاز باکو نمیروند.
@syriankhabar