حمله به فرودگاه سلیمانیه که در رسانههای ما به اندازه یک خبر معمولی به آن پرداخته شد کل تحولات و روابط میان عراق و ترکیه از یکسو و خانواده بارزانی با حزب عدالت وتوسعه حاکم بر ترکیه را به شکل دیگر و در نهایت مناسبات میان آنکارا – واشنگتن را به شکلی عمیقتر دچار بحران کرد. هر چند هدف سرکرده شبهنظامیان کرد مزدور امریکا در سوریه بود، اما زمانی که این پهپاد حمله کرد چند افسر ارشد امریکایی و همچنین برخی از اعضای خانواده جلال طالبانی هم در محل حضور داشتند.
نچیروان بارزانی که فعلا رئیس گله دزدهای بارزانی است، با محکوم کردن این حمله در بیانیهای آورده است: ما از تمام طرفها میخواهیم به نقش خود برای تحقیقات درباره عامل این حمله عمل کنند و خویشتنداری خود را حفظ کرده و برخورد درستی با این حادثه و پیامدهای آن داشته باشند. به جای اتهام زنی باید برای حل دلایل آن تلاش کنیم. ما به تمام شهروندان اقلیم کردستان به ویژه شهر سلیمانیه اطمینان میدهیم که حمایت از امنیت و ثبات و معیشت آنها جزو اولویتهای دولت اقلیم کردستان است و اجازه نمیدهیم به هیچ دلیلی نگران باشند./2
@syriankhabar
از سوی دیگر، دولت عراق هم که میخواهد تمامیت ارضی کشور حفظ شود و خود را حاکم همه کشور میداند در این زمینه بیانیه داد. ریاست جمهوری عراق از آنکارا خواست که «تجاوزاتش را به خاک این کشور متوقف کرده و به خاطر انجام این حمله رسماً عذرخواهی کند.»
در این بیانیه با اشاره به این مهم که عملیات نظامی ترکیه در اقلیم کردستان عراق تکرار میشود و آخرین مورد آن حمله به فرودگاه غیرنظامی سلیمانیه بود، آمده است: ما این حملات آشکار به عراق و حاکمیت آن را محکوم و تاکید میکنیم که هیچ توجیه قانونی برای نیروهای ترکیه وجود ندارد تا به رویکرد خود برای ایجاد وحشت در میان غیرنظامیان به بهانه حضور نیروهای مخالف خود در خاک عراق ادامه دهند.
ریاست جمهوری عراق در ادامه از دولت ترکیه خواست که «مسئولیت این اقدام را بپذیرد و بابت این اقدامات رسماً عذرخواهی کند." در این بیانیه همچنین تأکید شده است که "آنکارا این حملات را متوقف کند و مشکلات داخلی خود را با ایجاد کانالهای گفتوگو با طرفهای مربوطه حل و فصل کند.» /3
@syriankhabar
اما شنیدن داستان از زبان خود مظلوم عبدی هم بد نیست. او در توضیح این حمله میگوید: «پس از پایان نشست ما با متحدانمان در ائتلاف ضد داعش در سلیمانیه، یک پهپاد ترکیهای، کاروان ما که نیروهای آمریکایی نیز در آن حضور داشتند را هدف قرار داد اما این حمله ناکام ماند.»
وی افزود که هدف اصلی ترکیه از این حمله، این است که ترکیه، از جنگ ما با متحدانمان علیه داعش، ناخرسند است و تمام تلاش خود را میکند تا مانع از آن شود یا به آن ضربه وارد کند. ترکیه از روابط قسد با احزاب در اقلیم کردستان ناخرسند است و طبیعتا این حمله با انتخابات آتی در ترکیه مرتبط است، اردوغان و تیمش تمام تلاش خود را برای پیروز شدن در این انتخابات میکنند، به همین دلیل تلاش میکنند با هدف قرار دادن کردها یا به حساب خون آنها، پیروزی ارزانی محقق کنند و از این حمله برای کارزار انتخاباتی استفاده کنند؛ اما ترکیه و دولت اردوغان نتوانستند این هدف را محقق کنند.
حالا متوجه دلیل تجمع 400 نفری در أربیل شدید که چه کسانی پشت آن قرار دارند؟ /4
@syriankhabar
در سایه اختلافات شدید میان أربیل و سلیمانیه از یکسو و اختلافات میان بغداد و أربیل از سوی دیگر، میتوان اینگونه تحلیل کرد که نوع واکنشها به این حمله میتواند به دلیل برخی مسائل و تنشهای داخلی هم باشد. واکنش نچیروان بارزانی به این حمله برای آن بود که سلطه أربیل بر سلیمانیه را یادآور شود و بگوید که به عنوان «رئیس گله بارازانیها» وظیفهای دارد و آن همه است! به همین دلیل در بیانیهاش آورده: «. ما به تمام شهروندان اقلیم کردستان به ویژه شهر سلیمانیه اطمینان میدهیم که حمایت از امنیت و ثبات و معیشت آنها جزو اولویتهای دولت اقلیم کردستان است و اجازه نمیدهیم به هیچ دلیلی نگران باشند!»
از سوی دیگر، فواد معصوم رئیس جمهور عراق خود عضو اتحادیه میهنی است و به همین دلیل بیانیه داده تا از موضعی بالاتر از اقلیم، در مورد این حمله موضعگیری شود. با همه این احوال، این حمله آن هم در شهر سلیمانیه که صدها کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد، نشان میدهد اردوغان در وضعیت بسیار بغرنجی قرار دارد. او تلاش میکند ماجرای اوجالان را تکرار کند شاید چند هزار رای بیشتر بگیرد، اما تیرش به سنگ خورد./5
@syriankhabar
🔳نتانیاهو و برشمردن همه جبهههای درگیر
▪️پس از چند روز تحولات امنیتی در سرزمینهای اشغالی و در حالی که سیاست هزار خنجر صهیونیستها علیه ایران به سیاست هزاران گلوله مقاومت و ایران علیه این رژیم تبدیل شده و ساختار امنیتی و روانی صهیونیستها را در سایه اختلافات عمیق داخلی به هم ریخته، نخست وزیر این رژیم به دنبال راه فرار میگردد. در همین زمینه نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از رایزنیهای متعدد با بخشهای امنیتی و نظامی، حالا میگوید تصمیم به «دفاع از خود» گرفته است.
▪️کنفرانس مطبوعاتی کوتاه نتانیاهو از کریا (منطقه امنیتی محل استقرار کابینه و دستگاههای امنیتی) برگزار شد و نتانیاهو نکاتی را گفت. هر چند به نظر من و به عنوان کسی که تحولات را رصد میکند این صحبتها بیشتر مصرف داخلی و از منطق افزایش سطح چانهزنی میتوان به آن توجه کرد، ولی در هر حال باید گفت که گزینههای نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای هر رویدادی در منطقه بسیار کوتاه است. آنچه نتانیاهو گفت:
🔹«کشور» ما مورد هدف و تهدید تهدید تروریسم قرار گرفته است، در عید پاک/پصح سال گذشته نیز اتفاقات مشابهی در مسجد الاقصی رخ داد. به هیچ وجه اجازه ایجاد زیرساختهای حماس در لبنان را نخواهیم داد.
🔹ما اهداف ایران و سوریه را مکررا هدف قرار دادیم و اگر باز هم از سوریه تهدید و مورد حمله قرار بگیریم، «رژیم اسد» بهای سنگینی بابت آن خواهد پرداخت، ما کارهای زیادی انجام می دهیم، رژیم اسد بهای سنگینی را خواهد پرداخت اگر اجازه دهد هر کسی علیه ما کار کند. بازدارندگی اسرائیل را باز میگردانیم و آسیبهای وارده را ترمیم میکنیم، کمی زمان میبرد، اما این حتما اتفاق میافتد.
🔹ژنرال یوآف گالانت از این به بعد نیز بهعنوان وزیر دفاع در سمت خود باقی میماند. حمله ما علیه اهداف گروه حماس در غزه پیامی برای آنها و نمونهای از بهایی بود که با ادامه و تکرار روند موجود حتما در آینده خواهد پرداخت و معتقدم انها این پیام را درک کردند.
🔹ما در پاسخ به عملیات هجومی در منطقه مگیدو (حیفا) متقابلا عملیات مخفیانه انجام دادیم. ما هنوز در میانه نبرد هستیم و کارهای زیادی برای انجام داریم و آمادهایم تا در صورت نیاز در تمام جبههها اقدامات قدرتمند بعدی را انجام دهیم.
🔹تشکیلات گارد ملی یک گروه شبهنظامی متعلق/وابسته به اشخاص نخواهد بود، بلکه یک دستگاه امنیتی حرفهای سازمانیافته تحت نظر یکی از سرویسهای امنیتی خواهد بود.
🔹نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین به موضوع «اصلاحات قضایی» به عنوان یکی دیگر از موضوعات مورد اختلاف میان راستگراها و چپگراها اشاره کرد و افزود: «به اختیارات واضحی برای انجام اصلاحات قضایی دست یافتیم».
@syriankhabar
🔴 «بازدارندگی» از دست رفته نتانیاهو!
🔻این موارد نشان میدهد که نتانیاهو با برشمردن جبهههایی که در آن درگیر است، میخواهد به باور خودش «بازدارندگی» این رژیم را بازگرداند، این یعنی اعتراف به این مهم که بازدارندگی این رژیم دچار خدشه شده است. برای این مساله فقط یک راه وجود دارد و آن هم مسیر نظامی است. همه درهای دیپلماسی در منطقه، اروپا و حتی امریکا بر نتانیاهو بسته است و او هیچ قدرتی برای باز کردن این درها ندارد به همین دلیل بر این باور هستم که شاهد یک اقدام معنادار خواهیم بود.
🔻صهیونیستها هر چند عملیات میکنند، ترور و آدمکشی بخشی از رویکرد همیشگی آنها را تشکیل میدهد؛ اما حالا در دام افتادهاند. دامی که اصلا فکرش را هم نمیکردند. این دام، چیزی جز اقدامات تجاوزکارانه در سوریه، تحریکآمیز در کرانه باختری، خرابکارانه در ایران، موذیانه در لبنان و حقیرانه در باریکه غزه نیست. نتانیاهو همه این مسائل را شخصی کرده و فکر و ذکرش شده ایران، ایران و ایران. اصطلاح هزار خنجر دیگر در مورد ایران کاربرد ندارد، چرا که ایران از سطح امنیتی عبور کرده است.
🔻در جریان پاییز داغ ایران، یک نکته را یادآور شدیم و آن هم گرفتن انتقام از کسانی بود که در این ماجرا و ضربه زدن به کشورمان مداخله کرده بودند. سعودیها چون راه داشتند برگشتند تا بیشتر آسیب نبینند، اماراتیها نیز به همین شکل. اروپاییها در کنار امریکا در اوکراین دارند تاوانش را میدهند اما در مورد رژیم صهیونیستی، مساله بسیار متفاوت بود چرا که بر اساس همه خبرها، تحلیلها و برآوردها، رژیم صهیونیستی اصلیترین مجرم در این صحنه بود و باید تقاص پس میداد. این را خودشان هم میدانند.
🔻با علم به این مساله بود که صهیونیستها تلاش کردند تا سیاست فرار به جلو را انتخاب کرده و با وارد کردن ضربات مداوم، افزایش خرابکاری، ترور، گسترش فضای تبلیغات ضدایرانی در سطح منطقه و جهان، جمع کردن گروههای ضدایرانی، جداییطلبها، منافقین، سلطنتطلبها و... زیر یک سقف با محرکهای مالی، امنیتی و تعهدات سیاسی همچنان فضا در داخل کشور را ملتهب نگه دارند اما حقیقت آن بود که ایران قویتر از آن چیزی است که این رژیم و غربیها فکر میکردند.
🔻ایران تصمیم به انتقام گرفته بود و در این مورد هیچ گذشتی هم نداشت. سالها سرمایهگذاری در سرزمینهای اشغالی فضای مناسبی برای عملیات ایران فراهم کرده بود. با این حال صهیونیستها خود زودتر وارد معرکه شدند و پای ایران را به ماجرا باز کردند. با علم به این مساله بود که به خوابگاه و مراکزی که نیروهای مستشاری ما در سوریه حضور داشتند، حمله کردند. این را در مصاحبه چند ساعت پیش نتانیاهو هم میشود به خوبی دید که آنها در این زمینه عمد داشتند و پیامهایی که از طریق چهار کشور دیگر فرستادند، فقط به دلیل وحشتشان از اقدام ایران بود.
🔻ایران و محور مقاومت در دو هفته بلایی بر سر رژیم صهیونیستی آوردند که اینها در خواب هم نمیدیدند. با نگاهی وضعیت مناطق اشغالی 1967 میشد انتظار حمله را داشت، اما رفتن عملیاتها به داخل سرزمینهای اشغالی 1948 عبور از همه خطوط قرمز امنیتی این رژیم بود، خطوطی که به شدت مراقبت میشود ولی بالاخره کسی که کار کرده، راه نفوذ را پیدا میکند. ایران و محور مقاومت راه نفوذ را پیدا کردند و از همه جهتها ضربات اساسی به پیکر این رژیم وارد کردند. این حملات، «امنیت» به عنوان اصلیترین بنیان موجودیت این رژیم را به شدت مختل کرد.
🔻حالا نتانیاهو باید دست به انتخاب بزند، برای بازگرداندن بازدارندگی باید وارد گود شود. غزه و سوریه دو منطقهای است که او فکر میکند اگر بزند، به کمترین میزان میخورد و آسیب میبیند اما اگر بداند میزان موشکهایی که ممکن است از سوریه بیاید چیزی بیش از محاسبات آنها است، این جبهه را هم ول میکند و به سراغ غزه خواهد رفت. اینجاست که باید مراقبت کرد و اجازه نداد این رژیم بتواند به ضعیفترین حلقه مقاومت حمله کند. با توجه به مطلبی که روز گذشته نوشتم، یهودیهای کینهای و عقدهای خیلی زود هم دست به کار خواهند شد.
@syriankhabar
خون جبین به گلشن حسنش گلاب شد
چون شمع سوخته نور پراکند و آب شد
از خون او به دامن محراب، نقش بست
بر این شهید، ظلم و ستم بیحساب شد
شمشیر، گریه کرد به زخم سر علی
حتی به غربتش جگر خون کباب شد
محراب! ناله از دل خونین کشید و گفت:
یا فاطمه! دعای علی مستجاب شد
مویی که شد سفید زهجران فاطمه
جرمش مگر چه بود که از خون خضاب شد؟
هرکس گرفت سهم خود از دست روزگار
سهم تراب، خون سر بوتراب شد
فرق علی دوتا شد و جبریل صیحه زد
ای وای! چار رکن هدایت خراب شد
هر پادشه ستم به رعیت کند ولی
پیوسته بر علی ز رعیت عذاب شد
هم شیر حق برای شهادت شتاب داشت
هم خصم بهر کشتن او در شتاب شد
سالروز شهادت مولی الموحدین، امیر المومنین، حیدر صفدر، شکافنده در خیبر، صاحب ذوالفقار و شبگرد کوچههای بیتکرار، باب العلم و ذات الحلم، عارف راه عشق و معرفت، مرد میدان شجاعت حضرت علی (ع) بر عموم عاشقان اهل بیت (س) تسلیت باد.
@syriankhabar
🔴الحاق گسترده تجهیزات جدید به نیروی زمینی ارتش
در آستانه روز ارتش و در راستای افزایش توان رزم نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، 1084 دستگاه انواع تجهیزات و تسلیحات جدید، بازآماد، بازتولید و تولیدی نیروی زمینی ارتش پس از سان و رونمایی توسط امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش، به یگانهای این نیرو ملحق شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش فرمانده کل ارتش با حضور در آوردگاه قائم آل محمد(ص)، از 1084 دستگاه انواع تجهیزات و تسلیحات بازآماد، بازتولید و تولیدی نیروی زمینی ارتش سان دید.
خودرو تانکبر جدید ۱۰×۱۰ کیان ۸۰۰ با قابلیت جابهجایی ادوات فوق سنگین زرهی که توسط مرکز تولید و بهینهسازی شهید زرهرن طراحی و ساخته شده، سطحههای پل شناور با قابلیت بسترسازی جهت عملیات عبور از رودخانه، شبیهساز مسلسل نارنجک انداز ۳۰ میلیمتری با قابلیت ارتقای سطح آموزش و مهارت خدمه تیرانداز، سامانه تجمیعی جنگال آرش به منظور تجهیز تیپهای واکنش سریع و متحرک هجومی جهت اجرای مأموریت مراقبت و رهگیری از جمله تجهیزات بومی و بازتولید شده نیروی زمینی ارتش است که در جریان برپایی آوردگاه و نمایشگاه دستاوردهای این نیرو رونمایی شد.
همچنین سامانه اخلالگر ارتباطی منصوب بر پهپاد مهاجر۶، خودروی فرماندهی کنترل تاکتیکی، خودروی ارتباطی جهت ایجاد ایستگاه مخابراتی سیار، سامانه سلولار تاکتیکی با قابلیت ایجاد پوشش شبکه ارتباطی تلفن همراه و سامانه پدافندی شهید مجید از دیگر دستاوردهای رونمایی شده در نمایشگاه نیروی زمینی ارتش است.
همچنین در این مراسم، تجهیزات و تسلیحاتی در حوزههای زرهی، توپخانه، موشکی، پهپاد، بالگردی، جنگال و... شامل موشک الماس، بمب قائم، موشک ضد زره دهلاویه 2، سه سامانه دوربین دید در شب، چف و فلر و موشک شفق نصب شده بصورت متمرکز بر بالگرد کبری، سامانههای موشکی فتح 360، گلولههای هوشمند و نقطهزن، تانکبرهای سنگین و فوقسنگین کیان 700 پلاس و 600، موشک سهند3، موشک میثاق، سامانههای پدافند هوایی یگانهای متحرک هجومی، توپهای 105 و 155 میلیمتری پس از بازآماد، بازتولید و افزودن امکانات نوین به این تسلیحات در صنایع داخلی شهید زرهرن، جهادخودکفایی، وزارت دفاع و با همکاری شرکتهای دانش بنیان و ارزیابی میدانی در رزمایشها و تمرینات تخصصی به یگانهای عملیاتی نیروی زمینی ارتش ملحق شدند.
@syriankhabar
در رژه امروز تعدادی تانک قلاویزان هم حضور داشتند که به اشتباه به آن کرار میگویند....
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همانگونه که پیشبینی میشد تحرکات و تجاوزات متجاسرین باکویی در ارمنستان ادامه دارد و آنها امروز در نزدیکی روستای «تغ» اقدام به حمله به نیروهای ارتش ارمنستان کردند که با پاسخ توپخانه طرف ارمنی مواجه شد. موضوع جالب آنکه رسانههای وابسته به رژیم علیف خبری را منتشر کردند مبنی بر استفاده ارتش ارمنستان از پهپادهای ایرانی! حتی اگر این خبر درست باشد هیچ دلیلی مبنی بر تجاوز مرزی رژیم مافیایی و دزد باکو به خاک ارمنستان نمیتواند باشد. همانگونه که نیروهای مزدور باکو از تسلیحات ساخت رژیمصهیونیستی استفاده می کنند طرف ارمنی هم برای دفاع از خود حق دارد تا از هر سلاحی که فکر میکند میتواند پاسخی به تجاوزات نیروهای متجاوز باشد، استفاده کند. در این میان برخی از رسانهها گزارش میدهند که از ساعت ۱۹ به وقت محلی مرزها آرام شده و آتشباری کاهش پیدا کرده است.
@syriankhabar
رونمایی از تجهیزات بهسازی شده و بهروز شده نیروی زمینی ارتش که روز گذشته برگزار شد، عمدتاً توسط صنایع شهید زرهرن این نیرو انجام شده است. جایی که چند سالی است به مرکز ارزش افزوده برای زمینی زمینی و دیگر یگانهای ارتش تبدیل شده و سالانه صدها دستگاه انواع خودروهای زرهی رزمی، قطعات توپخانه، سامانههای حمل و نقل و ... را که علیالقاعده باید اوراق شوند به ابزار جنگی و قابلیت استفاده تبدیل میکند. این مهم جز با حضور یک فرمانده دلسوز در راس این مجموعه و البته نیروهای خدوم، قانع، ایراندوست و قابل ستایش به سرانجام نمیرسد. سرتیپ غلامحسین سلیمانی که علاوه بر نوسازی و اورهال، این مرکز را به یک کارگاه ساخت تجهیزات، از جمله تانکبرهای سری کیان تبدیل کرده، در این زمینه نقش بسیار مهمی داشته است. مدیریت صحیح و استفاده از ظزفیت نیروها و امکانات موجود در هر حوزهای میتواند تحول ایجاد کند. ساخت این تجهیزات پس انداز سرمایهای برای کشور محسوب میشود و باید در سایر مراکز هم از این رویکردها ایجاد و دفاع کرد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ وزارت دفاع ارمنستان: در این فیلم ضبط شده، عناصر متجاسر باکویی به منظور تحریک، سوار بر خودرو به سمت پرسنل نظامی نیروهای مسلح جمهوری ارمنستان در حال انجام کارهای مهندسی میروند و پس از آن به سمت پرسنل نظامی نیروهای مسلح جمهوری ارمنستان بدون آنکه آمادگی داشته باشند یا عناصر رزمی باشند، آتش گشودند؟!
@syriankhabar
یکی از اتفاقات مهم در رونمایی روز گذشته، تحویل سامانههای پدافندی موشکی به نیروی زمینی ارتش بود. سامانه شهید مجید، یک سامانه ارتفاع پست است که در حوزه پدافند لشکری میتواند بسیار مفید واقع شود. در واقع، نیروی زمینی برای پدافند در برابر پهپادها، موشکهای کروز و بمبهای هواسر میتواند روی پدافند مستقل خود تکیه کند. البته به این منظور باید تعداد قابل توجهی از این سامانهها به یگانهای مختلف نیروی زمینی در سراسر کشور تحویل شود. ترکیب این سامانه با سامانههای توپخانهای پدافند نیروی زمینی آسمانی امن برای نیروهای عمل کنند، قرارگاههای تاکتیکی ایجاد شده در هر منطقه و به دلیل تحرک بالا با حضور در خطوط مقدم میتواند نقشی مهم در درگیر شدن با بالگردهای مهاجم داشته باشد.
@syriankhabar
یکی از اتفاقات روز گذشته تحویل انبوه توپهای 105مم بود که سالها در گوشه انبارها خاک میخورد و توسط صنایع زرهرن نوسازی شدند. نمیدانم که آیا سامانههای جدیدی که قرار بود روی اینها نصب شده و دقت آتش آنها را بالا ببرد، نصب شد یانه اما حضور پررنگ این توپها در جنگ سوریه و اثبات کارآیی آنها باعث بازگشت دوباره آنها به خدمت شد. جابجایی آسان، نیاز به خدمه اندک، قدرت آتش بالا و قابلیت خوب اختفا به دلیل اندازه کوچک و قدرت انهدام مناسب نسبت به کالیبر به قول بچههایی که در بوکمال از این توپ استفاده میکردند آن را مناسب بازسازی کرده است.
یکی از بچهها میگفت سه نفری توی وانت مینوشتیم، توپ را هم به وانت میبستیم و پشت وانت را هم پر گلوله میکردیم و میرفتیم... دو سه تا که میشدیم جهنمی از آتش بر پا میکردیم.
@syriankhabar
یکی از بچهها برام نوشت: فلانی، اینها همه تجهیزات قدیمی هستند باید تجهیزات نو وارد سازمان رزم نیروی زمینی بشه، من هم در این زمینه به شدت موافقم اما این تجهیزات به شکل اساسی بهروز شدهاند. اما نکتهای که میخواهم بگویم توجه به جنگ اوکراین است. باوجود حمایت همه جانبه ناتو و برخی کشورهای دیگر (در مجموع 50 کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم) از مزدوران این پیمان در اوکراین اما شدت نبرد و میزان از دست دادن تجهیزات به حدی است که ارتش زلنسکی به سراغ تمام تجهیزاتی رفته که در دوران شوروی سابق بازنشسته شده بودند. فیلمهایی دیدم که داشتند خودروهای ساخت دهه 50 و 60 میلادی را برای بازگشت به میدان نبرد بازسازی و بازبینی میکردند. در هر جنگی در امروز، میزان از دست دادن تجهیزات به شکلی است که هر چه بسازیم باز هم کم است بنابراین باید همه داشتهها (تاکید میکنم همه داشتهها) همواره آماده خدمت باشند.
@syriankhabar
امروز ارتش روسیه دارد تانکهای تی55 و تی 64 را وارد میدان نبرد میکند، آیا این به دلیل از دست دادن همه تانکهای تی72، تی80 یا تی90 است؟ نه به دلیل گسترده بودن میدان نبرد، شدت نبرد و نیاز به بازسازی تجهیزات به هزار و یک دلیل است. به همین دلیل همین چیفتنها هم نباید به صورت کامل از دور خارج شوند. هزینههای ساخت یک تانک مدرن و جدید بسیار بالا است و این برای کشوری مانند ایران که در محاصره اقتصادی شدید بوده و مشکلات فراوانی دارد تهیه این تانکها از خارج سخت است. حتی ساخت داخل آنها هم بسیار پرهزینه است. تانکی مانند کرار به قیمت داخل کمتر از 4 میلیون دلار نمیشود (بر اساس شنیدهها) به همین دلیل هم در حوزه زرهی بسیاری از کشورها در تلاش هستند تا داشتههای خود را ارتقا دهند. زره تانکهای چیفتن به هیچ عنوان به درد میدان نبرد امروز نمیخورد و ضرورت دارد که حتما در این زمینه کاری روی آنها صورت بگیرد و در حوزه حفاظت زرهی ارتقا پیدا کنند. این هم بر عهده همین صنایع زرهرن است که این ارتقاها را در کنار نوسازی انجام دهد.
@syriankhabar
امروز ارتش روسیه دارد تانکهای تی55 و تی 64 را وارد میدان نبرد میکند، آیا این به دلیل از دست دادن همه تانکهای تی72، تی80 یا تی90 است؟ نه به دلیل گسترده بودن میدان نبرد، شدت نبرد و نیاز به بازسازی تجهیزات به هزار و یک دلیل است. به همین دلیل همین چیفتنها هم نباید به صورت کامل از دور خارج شوند. هزینههای ساخت یک تانک مدرن و جدید بسیار بالا است و این برای کشوری مانند ایران که در محاصره اقتصادی شدید بوده و مشکلات فراوانی دارد تهیه این تانکها از خارج سخت است. حتی ساخت داخل آنها هم بسیار پرهزینه است. تانکی مانند کرار به قیمت داخل کمتر از 4 میلیون دلار نمیشود (بر اساس شنیدهها) به همین دلیل هم در حوزه زرهی بسیاری از کشورها در تلاش هستند تا داشتههای خود را ارتقا دهند. زره تانکهای چیفتن به هیچ عنوان به درد میدان نبرد امروز نمیخورد و ضرورت دارد که حتما در این زمینه کاری روی آنها صورت بگیرد و در حوزه حفاظت زرهی ارتقا پیدا کنند. این هم بر عهده همین صنایع زرهرن است که این ارتقاها را در کنار نوسازی انجام دهد.
@syriankhabar
یکی از تسلیحاتی که روز گذشته رونمایی شد و خیلی هم مورد توجه قرار گرفت همین پهپادهای انتحاری پرسهزن است که نیروی زمینی در توضیحات آن تعارف را کنار گذاشته و رسماً نوشته «سوئیچ بلید» است. هر چند برخی میگویند که این پهپادهای انتحاری از اوکراین و به واسطه روسها به ایران رسیدهاند که هر چند بعید نیست اما در عراق، سوریه، افغانستان و یمن نیز از این پهپاد به وفور استفاده شد. اما مهم توانمندی در بازتولید این پهپاد پرسهزن است که نشان از پویایی صنایع دفاعی در کشور دارد. اینکه شما یک محصول را به سرعت تولید کنی خودش نقطه قوتی است. برخی هم شاید فکر کنند که به محض دسترسی، فوراً اندازهها گرفته میشود و میرود برای تولید؛ نه اینگونه همم نیست. یکی از کارهای سخت همین بحث آلیاژ به کار رفته در چنین سازههایی است که نیازمند دانش بالایی است.
@syriankhabar
🔴 حضور نیروهای ویژه ناتو در جنگ علیه روسیه
🔻از ابتدای جنگ در اوکراین بر این مساله تاکید داشتم که این جنگی است بین شرق و غرب که در آن روسیه نماینده شرق است و زمین اوکراین میدانی برای غرب به ویژه ناتو تا در آن بتوانند روسیه را عقب رانده و سلطه جهانی خود را تثبیت کنند. این مساله البته از همان ابتدا خوشایند بسیاری از افراد، به ویژه غربگراها نبود. ناتو هم به شدت تلاش میکرد تا مانع از انتشار هر گونه مستندی از حضور نیروها و مزدورانش شود که البته در این زمینه چندان موفق هم نبود. با این حال به صورت رسمی آنها بر ادعای خود تاکید داشته و دارند.
🔻اما از آنجایی که ماه همیشه پشت ابر نمیماند، زمان نیاز بود تا این مهم به اعتراف خود رسانههای غربی و بر اساس اسناد منتشر شده توسط آنها ثابت شود. لو رفتن اسناد پنتاگون در طول روزهای گذشته به یکی از بحرانهای مهم در سازمان نظامی امنیتی ارتش امریکا تبدیل شده است. طرف امریکایی در تلاش است تا به زعم باطل خود مانع از گسترش این اسناد در فضای مجازی شود، اما اگر آبی که بر زمین ریخته شد دوباره لیوان بازگشت، امریکاییها هم میتوانند این اسناد را جمعآوری کنند. با این حال هر روز ابعاد جدیدی از این گند اطلاعاتی توضیح داده میشود.
🔻در تازهترین اتفاق، رسانههای انگلیسی که آتشبیار معرکه اوکراین بوده، هستند و خواهند بود و دروغهای شاخدار بسیاری در طول این 14 ماه گذشته از نبرد گفتهاند گزارشی منتشر کردهاند که به نظر جالب است. بر اساس گزارش این رسانهها، «یکی از اسناد محرمانه نظامی آمریکا که به صورت آنلاین به بیرون درز کرده است، حضور ۹۷ اپراتور نیروهای ویژه ناتو در اوکراین را تا ۱ مارس ۲۰۲۳ نشان میدهد که ۵۰ نفر از آنها انگلیسی بودند.» یعنی بیش از 50 درصد انگلیسی هستند و این موضوع ادعایی ما در مورد فرماندهی میدان نبرد توسط انگلیسیها را ثابت میکند.
🔻گاردین گزارش داد که دو پرونده به تاریخ اواخر فوریه و اوایل مارس مشاهده کرده است که در آن ۵۰ عامل ویژه اگلیسی به عنوان فعال در اوکراین حضور دارند، ایالات متحده ۱۴ عامل ویژه در کشور داشت و فرانسه ۱۵ عامل دیگر. به گفته این رسانه، این اسناد که برچسب «محرمانه» و برای مقامات ارشد دفاعی ایالات متحده تهیه شده، حاوی اطلاعاتی درباره عملیات نظامی ناتو، تدارکات، تحویل تسلیحات و آموزش نیروهای اوکراینی است.
🔻یکی دیگر از رسانههای انگلیسی گفته است که ۱۴ اپراتور ویژه ایالات متحده در میان ۲۹ پرسنل پنتاگون حاضر در اوکراین بودند که شامل یگان امنیتی تفنگداران دریایی در سفارت ایالات متحده در کییف و وابسته های نظامی بودند. ۷۱ نفر دیگر از پرسنل وزارت امور خارجه نیز در این کشور حضور داشتند که در مجموع ۱۰۰ آمریکایی میشدند. در حالی که اپراتورهای ویژه امریکایی از دو واحد تفنگداران نیروی دریایی و نیروی دلتای ارتش تشکیل میشوند، تعریف انگلیس فراتر از سرویس هوایی ویژه به چتربازان، تفنگداران دریایی و سایر واحدها گسترش مییابد. نخست وزیر موظف نیست مجلس را در مورد استقرار آنها مطلع کند.
🔻روسیه و اوکراین تا حد زیادی این اسناد را بیربط خوانده و رد کردهاند. در حالی که واشنگتن و لندن هرگز حضور نیروهای ویژه خود در اوکراین را به طور رسمی تایید نکردهاند، رسانههای متعددی در طول سال گذشته در مورد آن گزارش دادهاند. در آوریل ۲۰۲۲، روزنامه فرانسوی فیگارو ادعا کرد که اپراتورهای نیروهای ویژه و دلتا فورس از ابتدای عملیات نظامی روسیه حضور داشتند و از طرف اوکراین «جنگ مخفی» به راه انداختند.
روزنامه انگلیسی دیلی میرور گزارش داد که دهها نفر از اپراتورهای بازنشسته SAS به اوکراین رفتهاند تا تخصص خود را در مورد کییف که از طریق یک شرکت نظامی خصوصی در یک کشور اروپایی ناشناس تامین مالی میشود، بکار گیرند. اندکی پس از این افشاگریها، تایمز گفت که تعدادی از اپراتورهای SAS به اوکراین بازگشتهاند تا به سربازان کییف نحوه کار با موشکهای ضد تانک ساخت انگلیس را آموزش دهند.
🔻رسانه گرایزون در نوامبر گزارش داد که اپراتورهای ویژه انگلیسی از طریق یک شرکت خصوصی به نامPrevail Partners برای آموزش خرابکاران اوکراینی که کریمه را هدف قرار میدهند، کار میکردند. در دسامبر، یک نشریه نظامی انگلیسی اعتراف کرد که تا ۳۰۰ تفنگدار دریایی سلطنتی برای «عملیات» در اوکراین مستقر شدهاند. البته این اعتراف محدود صرفا برای سرپوش گذاشتن بر حجم واقعی مداخله امریکا و انگلیس (آنگلوساکسونها) در جنگ اوکراین است که البته تلاش بیهودهای است. این روزها همه دنیا میداند که چیزی به اسم ارتش اوکراین وجود ندارد و این ناتو است که در حال جنگ با روسها است.
@syriankhabar
درسهایی که جنگ سوریه به نیروهای مسلح کشورمان به دلیل مشارکت مستقیم در این نبردها داد هر چند زیاد بود، اما به نظرم جنگ اوکراین یک آمادگی برای امتحان نهایی بود که فرماندهان ما را به فکرهای اساسی انداخت. تا همین سه چهار سال پیش در حوزه بالگردی توجه زیادی روی تسلیحات و حفاظت از بالگرد نمیشد و صرفاً تلاش عمده برای سرپا نگه داشتن آنها میشد. اما جنگ اوکراین نشان داد که ارتش روسیه که بالگردها بسیار مدرنی مانند میل 28 و کاموف 52 با سامانههای پیشرفته خودحفاظتی دارد هم در این میدان به شدت آسیبپذیر هستند. به همین دلیل به نظرم بخش تحقیقات نیروی زمینی به ویژه بخش هوانیروز به فکر افتادند تا کاری کنند. صدها بالگرد موجود در کشور قدرت خوبی فراهم کرده، ولی در صورت نداشتن سامانههای حفاظتی مثل گنجشک بیدفاع هستند. نصب چف و فلر یکی از کارها است و باید سامانههای جنگ الکترونیک هم به این بالگردها افزوده شود که این مهم در بالگرد 214 انجام شده است.
@syriankhabar
پس از دیدار وزیر خارجه سوریه با همتای سعودی خود بیانیهای صادر شد که در بخشی از این بیانیه آمده است: دو طرف در زمینه اهمیت حل مشکلات بشردوستانه، فراهم کردن بستر مناسب برای رسیدن کمکها به تمام مناطق سوریه، ایجاد شرایط لازم برای بازگشت پناهندگان و آوارگان سوری به مناطق خود و پایان دادن به رنج آنها و ایجاد زمینه بازگشت امن آنها به کشورشان و اتخاذ تدابیر بیشتر که به تثبیت اوضاع در سرتاسر خاک سوریه کمک میکند، توافق کردند.
دو طرف بر اهمیت ارتقای امنیت و مبارزه با تروریسم در همه اشکال و سازمانهای آن و تقویت همکاری در مبارزه با قاچاق و تجارت مواد مخدر و ضرورت حمایت از نهادهای دولت سوریه برای گسترش کنترل آنها بر سرزمینهای این کشور جهت پایان دادن به حضور شبه نظامیان مسلح در آنجا و مداخله خارجی در امور داخلی سوریه تاکید کردند.
دو طرف همچنین درباره اقدامات لازم برای دستیابی به یک راه حل سیاسی جامع در حل بحران سوریه که به همه پیامدهای آن پایان میدهد و دستیابی به صلح ملی و کمک به بازگشت سوریه به محیط عربی خود (اتحادیه عرب) و ازسرگیری نقش طبیعی آن در جهان عرب گفت و گو کردند.
@syriankhabar
افشای اسناد پنتاگون مواردی را علنی کرده که اگر سالها میگذشت کسی از آنها خبردار نمیشد چرا که دستگاه تبلیغاتی آمریکا به گونهای قدرتمند است که همه چیز را منکر میشود و کسانی هستند که همواره این انکار را تصدیق میکنند بدون آنکه بخواهند فکر کنند. در حالی که یکی از مهمترین دغدغههای آمریکا و انگلیس و در مجموع غرب و متحدانش جنگ اوکراین بوده، آنها همواره تلاش دارند تا حقیقت را وارونه جلوه داده و جای تلفات ارتش روسیه و شبه نظامیان اوکراینی را تغییر دهند. با این حال حتی در بعد تبلیغاتی هم این مسئله به ضرر آنها بوده هر چند قابل کتمان کردن هم نیست چرا که ماه هیچ وقت پشت ابر نمیماند.
حالا وکاس تاملینسون، خبرنگار فاکس نیوز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اسناد به سرقت رفته از پنتاگون نشان میدهد که طبق برآوردهای آمریکا، ارتش اوکراین ۱۲۴ تا ۱۳۱ هزار سرباز را از دست داده است. تاملینسون خاطرنشان میکند: «این پنج برابر بیشتر از آن چیزی است که کیف به طور علنی فاش کرده است.
این فقط تعداد کشتهها است اگر تعداد زخمیها را دو برابر اسیران را هم یک چهارم در نظر بگیریم آن وقت.... قضاوت با شما....
@syriankhabar
🔴 موشکهای پدافند اوکراین تا ماه مه (اردیبهشت) تمام میشود
🔻روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از اسناد محرمانه پنتاگون که در رسانههای اجتماعی افشا شدهاند، گزارش داد، موشکهای ضد هوایی اوکراین تا مه سال جاری میلادی تمام خواهند شد. این روزنامه نوشت، براساس گزارش پنتاگون مورخ ۲۸ فوریه سال جاری میلادی، اوکراین در هر ماه حدود ۶۹ موشک بوک (Buk) و ۲۰۰ موشک اس-۳۰۰ استفاده میکند. با توجه به این میزان پرتاب موشکی، مهمات بوک نیروهای اوکراین تا پایان هفته جاری تمام خواهند شد و تا سه مه سال جاری میلادی ذخایر اس-۳۰ خود را تمام خواهد کرد.
🔻براساس این سند، یافتن منبع موشک برای این پلتفرمهای ساخت شوروی سابق برای کییف و حامیان غربیاش دشوار است. به جای آنها اوکراین سه سامانه دفاع هوایی آلمانی آیریس-تی و هشت سامانه دفاع هوایی آمریکایی NASAMS دریافت کرده است. با این حال، این سامانهها در هر ماه حدود ۶۴ موشک مصرف میکنند و تعداد محدود آنها نمیتواند به اندازه موشکهای اس-۳۰۰ اوکراین قلمروی وسیعی را پوشش دهد.
🔻برنامهریزان نظامی آمریکا برآورد میکنند که برای رفع این کمبود اوکراین به ۱۶ سامانه موشکی ایریس-تی یا NASAMS و ۱۲ سامانه موشکی پاتریوت یا SAMP-T نیاز دارد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مجوز استقرار یک سامانه موشکی پاتریوت را صادر کرده در حالی که آلمان متعهد یک سامانه دیگر شده و فرانسه و ایتالیا متعهد استقرار یک سامانه موشکی SAMP-T شدهاند. اما یکی از سخنگویان ارتش اوکراین به روزنامه وال استریت ژورنال گفت، هیچ یک از این سامانهها هنوز به دست اوکراین نرسیده است.
@syriankhabar
🔹این خبر بسیار مهم و البته موضوع بسیار راهبردی و قابل توجهی است که باید به آن دقت کرد. کشوری که سازنده نباشد، کشوری که خودش تولید کننده تسلیحات نباشد و وابسته به این کشور و آن کشور برای دریافت سامانههای پدافندی باشد حتی اگر بزرگترین پیمان نظامی جهان که ناتو باشد پشت سرش قرار بگیرد، یک جایی کم میآورد. از همان ابتدای شروع جنگ مشخص بود که با ادامه آن، طرف اوکراینی به شدت با محدودیت تسلیحات مواجه خواهد شد و راهی برای جایگزینی سریع این میزان سلاح به ویژه در حوزه تسلیحات راهبردی مانند موشکهای پدافندی نخواهد داشت.
🔹با توجه به حملات پرتعداد پهپادی و موشکی روسیه به سمت مواضع ناتو در اوکراین و استفاده گسترده شبه نظامیان و مزدوران ناتو از سامانههای پدافندی به جا مانده از شوروی سابق و همچنین برخی سامانههای پدافندی دوشپرتاب فروخته شده ناتو، طولانی شدن جنگ و شلیک پرتعداد از این سامانهها باعث شده تا انبارها خالی شوند. در حالی که کشورهای غربی میتوانند میزان قابل توجهی مهمات توپخانهای، مهمات سبک و نیمه سنگین و حتی موشکهای ضد زره برای ارسال به اوکراین از همه کشورهای سازنده و حتی کشورهای اروپای شرقی که میزان قابل توجهی از این مهمات را در انبارهای خود ذخیره کردهاند تهیه کنند اما در مورد موشکهای پدافندی به هیچ عنوان توان چنین انتظاری داشت.
🔹این گزارش وال استریت ژورنال البته نکات دیگری هم در خود دارد و آن نیز شاید استفاده بی حساب و کتاب مزدوران ناتو از موشکهای پدافندی برای هدف قرار دادن اهداف هوایی روسیه باشد در حالی که در بسیاری از مواقع باید خودشان بدانند که نمیتوانند این اهداف هوایی را هدف قرار دهند ولی چارهای جز این هم ندارند. تجربه نشان داده که تولید موشکهای پدافندی توسط کمپانیهای غربی روندی طولانی و سخت دارد. به عنوان مثال عربستان که سفارش خرید تعداد قابل توجهی از موشکهای سامانه پاتریوت را داده به نظر نمیرسد تا سه سال آینده بتواند همه آنها را تحویل بگیرد و به ناچار تعدادی از این موشکها را از کشورهای دیگر قرض گرفت تا بتواند کمبودهای خود را جبران کند.
🔹حالا اینکه کشورهای اروپایی و آمریکا چگونه میخواهند این کمبود را جبران کنند خود یک مساله است اما موضوع مهمتر، سرمایه گذاری قابل توجه و خوب کشورمان در در این حوزه است که نشان میدهد در مسیر خوبی گامهای اساسی و عمیق برداشته شده است. نه تنها این موشکهای پدافندی تولید داخل با قیمت تمام شده کمتری در اختیار یگانهای پدافندی قرار میگیرند نرخ تولید آنها نیز با توجه به داخلی بودن بالا است و میتوان تغییرات مورد نظر را در آنها اعمال کرد. ولی یک نکته مهم این است که این سامانهها با توجه به آنکه نمونه خارجی ندارند دشمن آشنایی با آنها نداشته و در هر میدان نبردی در آینده میتوانند غافلگیری بزرگی برای هر مهاجم دیوانهای در پی داشته باشند.
@syriankhabar
یکی از پان ترک اللهی ها که راه حل منازعه قفقاز را در مسلمان کردن زورکی ارامنه و ختنه کردن آنها میداند، کتبی در حمایت از فرقه پیشه وری با حمایت وی به روسی ترجمه شده و انتشارات الهدی در باکو را به تعطیلی کشاند، قراره رایزن فرهنگی در باکو بشه. واقعا باید بابت این حسن انتخاب به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تبریک گفت. آیا اعتبار کشور بازیچه دست پان ترکهاست؟ بعد از این همه انتصاب های مساله دار در قفقاز و آسیای میانه باز می خواهید روند غلط گذشته را ادامه دهید؟
https://t.me/ehsan_movahedian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ بسیار زیبا در رابطه با مقاومت کرانه باختری بنام «لدمائکم»...
@syriankhabar
🔲چهار راهکار آمریکا برای پایان جنگ اوکراین، مرگ پوتین یا زلنسکی
▪️بر اساس اسناد افشا شده آمریکایی، واشنگتن روی چهار سناریوی غیرقابل پیشبینی و چگونگی تاثیر آنها بر روند جنگ در اوکراین متمرکز است. به گزارش نیویورک تایمز، در بخشی از این اسناد سناریوهایی در مورد برنامهریزی برای حوادث احتمالی در اوکراین ارائه شده است.
▪️براین اساس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا چهار سناریوی غیرمنتظره و چگونگی تأثیر آنها بر روند درگیری در اوکراین را ترسیم کرده است. این سناریوهای فرضی شامل مرگ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی از اوکراین، برکناری رهبری در نیروهای مسلح روسیه و در نهایت حمله اوکراین به کرملین است.
▪️این آژانس معتقد است جنگ اوکراین به احتمال زیاد طولانی خواهد بود. اما توضیح میدهد که چگونه هر سناریوی غیرمنتظره به طور بالقوه میتواند منجر به تشدید تنش در اوکراین، پایان دادن به درگیری از طریق مذاکره شود یا هیچ تأثیر اساسی بر مسیر جنگ نداشته باشد. سند «وایلد کارت» که توسط سازمانهای اطلاعاتی ایجاد شده برای کمک به افسران نظامی، سیاستگذاران یا قانونگذاران طراحی شده است که در هنگام ارزیابی، گزینههای خود در مورد نتایج احتمالی رویدادهای بزرگ را ارائه کنند.
▪️این سند به عنوان RELIDO علامت گذاری شده است، که نشان می دهد تصمیم برای انتشار اطلاعات - برای مثال برای شرکای خارجی - بر عهده برخی مقامات ارشد است. تاریخ آن 24 فوریه است و با برچسب ONE YEAR برچسب گذاری شده است، که نشان میدهد تجزیه و تحلیل، یک سال پس از شروع تهاجم در مقیاس کامل انجام شده است.
▪️براساس این سند گفته شده در صورت اجرای سناریوی حمله اوکراین به کرملین، طیف گستردهای از پیامدهای بالقوه که میتواند منجر به تشدید تنش شود رخ میدهد. احتمالا پوتین با یک بسیج نظامی در مقیاس کامل و در نظر گرفتن استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی، به اعتراض عمومی پاسخ دهد. یا ترس عمومی میتواند باعث شود که او برای حل و فصل جنگ مذاکره کند.
▪️اما دولت بایدن به ویژه در مورد حمله احتمالی اوکراین به مسکو نگران است زیرا ممکن است باعث تشدید تنش شدید از سوی روسیه شود. خطرات چنین حملهای از سوی اوکراین یکی از دلایلی است که ایالات متحده تمایلی به ارائه موشکهای دوربرد به کییف ندارد. مقامات ایالات متحده همچنین هشدار دادند که اسناد فاش شده دارای تاریخ هستند و در بسیاری از موارد ارزیابیهای فعلی سازمانهای اطلاعاتی مختلف را نشان نمی دهند.
@syriankhabar
37.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شور حماسی حاج مهدی رسولی در آخرین شب جمعه ماه مبارک رمضان، شوری که به همراه شعور و درک درست مقابله با دشمن واقعی ملت ایران همراه شده تا اینگونه بسراید و بگوید «نحن انصار الحیدر»...
@syriankhabar
انسجام محور مقاومت در روزهای پر حادثه - اخبار سوریه.mp3
46.99M
در این گفتوگوی کانال به بررسی آخرین تحولات منطقه و چگونگی شکلگیری و رشد محور مقاومت مقابل رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان منطقهای و بینالمللی اشاره کرده و نگاهی به تحولات آینده منطقه نیز داشتهایم. این که در طول این سالها چگونه محور مقاومت از یک ایران تنها، امروز به یک گستره بسیار پهناور در سراسر منطقه و جهان تبدیل شده و نقشبیبدیلی در مهمترین رویدادهای جهان ایفا میکند.
@syriankhabar