13.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نیروهای اوکراینی در حال تمرین عبور از رودخانه. این ویدیو در واقع یک کلیپ تبلیغاتی بیشتر نیست و همه وعدهها برای حمله بهاره تا این لحظه راه به جایی نبرده است.
@syriankhabar
کمال کلیچداراوغلو کاندیدای ریاست جمهوری ترکیه گفت که در صورت پیروزی در انتخابات، بزرگراهی خواهد ساخت که ترکیه را به چین وصل می کند و این بزرگراه آذربایجان را دور خواهد زد و از ایران عبور خواهد کرد. به نظر کمال بیگ دارد لگد اساسی به لندنیها میزند.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
16.57M
بازگشت سوریه به اتحادیه عرب یک رویداد ساده نبود، پس از 12 سال جنگ و تحریم و محاصره علیه ملت سوریه، این اقدام در فردای پیروزی سوریه صورت گرفته است. شاید این رویداد مهم دیپلماتیک پس از معاهده پکن میان ایران و سعودی، اتفاق بزرگی باشد. در این گزارش تلاش کردهام به صورت خلاصه این اتفاق را بررسی کنم.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتم که خیلی دوست دارم که در مورد انتخابات ترکیه حتما گزارشی مشروح به صورت گفتاری داشته باشم اما تا همین جا داشته باشید که حربهای نمانده که بابارجب از آن استفاده نکرده باشد. بلانست برای رای آوردن فقط لخت نشده و هندی نرقصیده است. کسی که 22 سال است در قدرت حضور دارد، نباید برای انتخابات ریاست جمهوری این همه دست و پا بزند. به عنوان مثال این تجمع را در فرودگاه استانبول برگزار کرده و به دروغ گفته که یک میلیون و 700 هزار نفر در این تجمع حضور دارند که بر اساس برآوردها نهایت 270 هزار نفر برای اعلام حمایت از رئیس جمهور مستقر جمع شدهاند. این نشان میدهد که وضعیت در پایتخت اقتصادی و بزرگترین شهر ترکیه برای اردوغان اصلا مناسب نیست. بدون شک برآوردهایش روی عدد یک و 700 بوده، اما همین تصویر نشان می دهد که این هم مانند بسیاری دیگر از انتظارات اشتباه است.
@yriankhabar
بیبیسی فارسی در کنار سایر رسانههای لندنی ضدایران همواره در حال تبلیغ این گزاره هستند که «چرا جمهوری اسلامی رفراندوم برگزار نمیکند؟» حالا همین سوال را باید از خود انگلیسیها پرسید؛ شما که این همه دنبال خوشبخت کردن مردم دنیا از طریق رفراندوم هستید، یک بار پس از هزار سال رفراندومی در انگلیس برگزار کنید تا ببینیم چند درصد از مردم این کشور حامی ادامه سلطنت هستند؟ از روزی که سلطنت در انگلیس روی کار آمد تا به امروز همیشه مخالفان شدیدی داشته است اما شاهان انگلیسی در ابتدا قرن بیستم با کم کردن قدرت خود و واگذاری آن به نخستوزیر (البته در ظاهر) تلاش بسیاری کردند تا نهاد سلطنت را حفظ کنند. اما آمارها و نظرسنجیها نشان میدهد که اکثریت افراد زیر 50 سال انگلیسی دل خوشی از سلطنت نداشته و دنبال حکومت جمهوری هستند. در این عکس گروهی از مردم حاضر در مراسم تاجگذاری چارلز پیر، نوشتهاند: تو شاه من نیستی و این موضوعی است که امروز اغلب انگلیسیها با آن موافق هستند ولی کسی حرفی از رفراندوم نمیزند...
@syriankhabar
17.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آنچه رقیب انتخاباتی اردوغان در مورد احیای جاده ابریشم و کریدور شرق به غرب میگوید توهمی بیش نیست چراکه او خود به صراحت می گوید که این کریدور آمریکا را ناراحت خواهد کرد و او گزینه آمریکا برای انتخابات پیش رو است، اگر پیروز شود بدون شک آمریکا اجازه احداث چنین پروژه بزرگی را به او نخواهد داد چرا که همه هدف آمریکا از حضور در مناطق پیرامونی چین، محاصره این کشور و ایران است از سوی دیگر چینیها حوصله شرط و شروط کمال بیگ را ندارند و ترکیه را در حد و اندازهای نمیبینند که بخواهند پای شروط این کشور بنشینند و در مورد مسائل داخلی خود با کشور درجه دومی مانند ترکیه تهامل کنند. اما نکته سوم که به نظرپمهمتر است این است که ایران هم تمایل چندانی به احیای این مسیر تاریخی از خاک ترکیه ندارد و بیشتر بر آن است تا مسیر عراق به سوریه و مدیترانه زنده شود چرا که در طول چند دهه گذشته دولتهای مختلف ترکیه در مسیر تجاری ایران به اروپا سنگ اندازی بسیاری کرده و مشکلات متعددی به وجود آوردهاند و یکی از دلایل مداخله سنگین نظامی اردوغان در سوریه جلوگیری از شکل گیری این کریدور شرق به غرب از عراق و سوریه بود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاهدها بامداد امروز اساسی از خجالت عناصر ناتو در سراسر اوکراین به ویژه کییف درآمدند...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آسمان کییف هنگام حمله پهپادهای شاهد به این شکل در میآید، از پشت بام تمام ساختمانها تقریباً به سمت این پهپاد تیراندازی میشود و موشکهای ضدهوایی که برای سرنگونی پهپاد به آسمان شلیک میشوند؛ این روایت هر حملهای است که آسمان پایتخت اوکراین که حالا به جولانگاه افسران و نظامیان ناتو تبدیل شده شاهد آن است.
@syriankhabar
7.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پهپادها نقش بیبدیل و غیرقابل انکاری در جبهههای جنگ اوکراین داشته و این نقش و اهمیت برای همه مشخص شده و همه به خوبی میدانند که داشتن پهپاد انتحاری در کنار پهپادهای شناسایی و رزمی تا چه اندازه میتوانند صحنه میدان نبرد را عوض کنند. در طول چند ماه گذشته تصاویر بسیار زیادی از پهپاد انتحاری لنست روسیه منتشر شده که به عنوان قاتل تجهیزات ناتو عمل میکنند تقریباً هر قطعه نظامی متعلق به ناتو که در یکی از جبهه های نبرد یا اطراف آن حضور پیدا کرده قربانی این پهباد شده است. اینجا هم یک هویتزر هدف پهپاد لنست قرار می گیرد و به این شکل منهدم میشود. روسها با استفاده از این پهپاد توانستند خسارتهای بسیار سنگینی به ناتو وارد کنند و میزان انهدام این تجهیزات بدون شک بیش از تولید و دارایی اعضای ناتو است که بتوانند خیلی زود آنها را جبران کند. انهدام هر دستگاه توپ، تانک، نفربر، امرپ یا سامانه پدافندی و راداری در کوتاه مدت هیچ جایگزینی نخواهد داشت.
@syriankhabar
«رابرت اف کندی جونیور» برادرزاده رئیسجمهوری اسبق آمریکا و نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ گفت، سازمان سیا پشت ترور جان اف. کندی در سال ۱۹۶۳ بود و احتمالا در قتل رابرت اف کندی، دادستان کل ایالات متحده در سال ۱۹۶۸ نیز دست داشت.
او طی مصاحبهای با رادیو دابلیوایبیسی، بیان کرد: شواهد و مدارک قاطعی وجود دارند که نشان میدهند سازمان سیا در ترور جان اف. کندی دست داشته است. ما در این مرحله ورای هرگونه شک و گمانهزنی هستیم.
این نامزد ریاستجمهوری انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا در ادامه با اشاره به کتاب «جیافکی و ناگفتنیها» نوشته جیمز داگلاس به عنوان گنجینهای از مدارک در این رابطه تصریح کرد: مدارک قاطعی از مشارکت سیا و لاپوشانی این قتل وجود دارد. به گفته او سازمان سیا در ترور پدرش، رابرت اف کندی، دادستان کل ایالات متحده در سال ۱۹۶۸ نیز دست داشته و در این خصوص افزود: شواهد خیلی متقاعدکننده به نظر میرسند اما متقن نیستند.
کمیسیون تحقیقاتی دولت آمریکا موسوم به «وارن» در سال ۱۹۶۴ اعلام کرد که کندی به دست «لی هاروی اوسوالد» کهنهسرباز نیروی دریایی آمریکا کشته شده و خود اوسوالد هم سه روز بعد کشته شد؟!
@syriankhabar
سفرهای دیپلماتیک و نظامی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح به کشورهای مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است. با توجه با مسوولیت و اشراف ستاد مشترک در مسائل نظامی و حتی سیاسی (به عنوان بازوی اصلی اجرای سیاستهای کشور در حوزه نظامی) این سفرها میتوانند افقهای جدیدی را در روابط نظامی کشورمان با کشورهای دوست برقرار کنند. هوشیاری و شخصیت سرلشکر باقری برداشت درست و صحیح او از تحولات جهانی، جایگاه کشورمان در جغرافیای سیاسی و قدرت در جهان، توانمندی نظامی و نیازمندی کشورهای هدف خروجیهای خوبی به همراه داشته است.
سفر او به کشور عمان نیز از این امر مستثنی نیست. این سفر در سایه روابط عالی و خوب نیم قرن گذشته میان تهران – مسقط باوجود فراز و فرودهایی که این روابط با سایر کشورهای عرب منطقه داشت برای سران هر دو کشور قابل احترام است تا جایی که رهبر انقلاب در آخرین سفر سلطان قابوس به ایران خواسته او مبنی بر مذاکره با امریکاییها را زمین نینداخت و با علم به بدعهدی طرف امریکایی برای حفظ جایگاه سلطان عمان این خواسته را پذیرفت و مذاکرات طولانی که منجر به امضای برجام شد، از مبدأ مسقط شروع و در وین به پایان رسید.
@syriankabar
✴️عمان هم به جمع مشتریان تسلیحات ایرانی اضافه شد
🔸همین مساله باعث شده تا امروز هم باوجود تغییر سلطان عمان، سیاستهای کلی این کشور تغییر چندانی نکند. هر چند ایراداتی به رفتار طرف عمانی در میزبانی از بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی وجود داشت (این سفر تحت فشار بیسابقه و عجیب ترامپ به شخص سلطان قابوس انجام شد) اما با رفتن ترامپ و دفن شدن معامله قرن و صلح در بحران مشکلات و ضعف امریکا، این کشور هیچ رابطهای سیاسی دیگری با رژیم صهیونیستی برگزار نکرد، اما به هواپیماهای این رژیم اجازه داد تا از آسمان این کشور برای دسترسی به آسیای جنوبی و جنوب شرقی داشته باشند.
🔸در سایه همه این تحولات، نوعی اراده خوب و حسِ اعتماد میان سران دو کشور وجود دارد. عمان کشور ثروتمندی نیست اما با جمعیت کم، منابع زیاد، مساحت بالا و داشتن سواحل طولانی، قرار گرفتن در یک موقعیت مناسب از خلیج فارس تا دریای عمان و دریای عرب و همچنین همسایگی با یمن از ارزش بالایی در تعاملات ایران برخوردار شود. حتی در اواخر دهه 80 قرن گذشته شمسی در پی جفتکاندازی مقامات اماراتی پیشنهاداتی برای جایگزنی عمان در مبادلات اقتصادی کشور داده شد که پس از روی کار آمدن دولت روحانی و قرار گرفتن برخیها در مسند تصمیمگیری که تجارت تولههایشان در دبی بود، این طرح به فراموشی سپرده شد.
🔸با این حال، این انگیزه که عمان جای بهتری برای پیشبرد برخی سیاستهای تجاری کشور است وجود دارد و در طول چند سال گذشته مسقط محل رفت و آمد خوبِ ایرانیها شده و با نگاهی به رفت و آمدها به عمان متوجه حضور محسوس ایرانیها در این کشور خواهید شد. هر چند طبق معمول سفارت ایران در ارائه خدمات به ایرانیها در این کشور زاییده و سفیر ناآگاهی در مسقط داریم، اما روابط دو کشور به اندازهای اهمیت دارد که همین سفیر نابلد که رفتارش در سفر رئیس جمهور به مسقط باعث عصبانیت سلطان عمان شد، هم ناچار است با آن همگام شود.
🔸حالا سفر رئیس ستاد مشترک به مسقط میتواند افقهای جدیدی را در حوزههای دفاعی میان دو کشور باز کند. عمان کشوری است که عمده تجهیزات ارتشش انگلیسی است، حتی آموزش و سازمان دفاعی این کشور نیز ریشه در سیاستهای انگلیس دارد و صدها افسر انگلیسی و در سالهای اخیر امریکایی در بخشهای مختلف ارتش و نیروهای نظامی آن خدمت میکنند. این موضوع البته نافی این نیست که عمانیها مشتاق خرید تسلیحات خود، کارآمد و البته ارزان از ایران نباشند. در طول دو سال گذشته چندین هیات عمانی به ایران سفر کرده و بازدیدهای خوبی هم داشتهاند.
🔸این هیاتها در بازدیدهای خود از نمایشگاههای توانمندی نظامی کشورمان و حتی حضور در میدان تیر و تمرین برخی از ادواتی که اشتیاق در اختیار داشتن آن را داشتند وارد مذاکرات سیاسی برای خرید شدهاند و به نظر میرسد که سفر سرلشکر باقری به این کشور برای نهایی کردن این موضوع باشد. دو کشور یمن و اوکراین و پیش از آن لبنان، فلسطین، عراق و سوریه محل آزمایش این تسلیحات بودهاند و خود عمانیها بارها بیخ گوششان کاربردی بودن این تسلیحات در برابر تروریستهای امریکایی را مشاهده کردهاند و دلیلی برای نخرین وجود ندارد.
🔸از همینرو رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح کشورمان در دیدار با معاون نخست وزیر در امور دفاع عمان که یک نفر مانده به سلطان برای نهایی کردن خریدها است دیدار و موارد مورد نظر را با او مطرح کرد. در واقع، سرلشکر باقری به شهاب بن طارق آل سعید گفت که بسته درخواستی شما برای خرید از ایران مهیا است و در همین راستا به وی تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با تروریسم، جنگهای نوین، تجهیزات و... دارای تجارب زیادی است و آمادهایم این تجربیات را بدون هیچ چشمداشتی در اختیار برادران عمانی خود بگذاریم.»
🔸رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح در ادامه با تاکید بر اینکه بیگانگان همواره تلاش دارند تا از اختلافات میان کشورهای منطقه بهره برداری کنند اما ما باید از طریق مذاکرات این بهانهها را از دشمنان بگیریم، گفت: روابط میان دو کشور ایران و عمان میتواند به عنوان یک الگو و نمونه مورد توجه به دیگر کشورهای منطقه قرار بگیرد؛ چرا که این مسیر و گسترش آن در میان بقیه کشورها، به تامین و ارتقاء امنیت در منطقه کمک میکند.
🔸معاون نخست وزیر عمان در امور دفاع هم در سخنان خود با بیان اینکه برنامهها و همکاریهای خوبی در زمینههای آموزشی، انتقال تجربیات و برگزاری رزمایشهای مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان برقرار است، گفت: ما در وزارت دفاع عمان بسیار علاقهمندیم تا از تجربیات و امکانات شما استفاده کنیم. حالا باید دید این امکانات که مقام عمانی علاقمند به استفاده از آن است، چه چیزهایی هستند. به هر حال این از جمله مواردی است که باید در طول زمان پی به ماهیت آن برد.
@syriankhabar