🔴 معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور شهید از سیاست خارجی سید ابراهیم رئیسی و تلاش ویژهاش بر احقاق حقوق ملی ایرانیان سخن گفت.
🔻محمد جمشیدی امشب در یک گفتوگوی تلویزیونی با بیان اینکه حضور بیش از ۶۰ هیات سطح بالای خارجی در مراسم بزرگداشت رئیس جمهور، برگ آخر از توانمندی و تحرک و ابتکار سیاست خارجی دولت سیزدهم بود، اظهار کرد: برخی کشورها که سالهاست که با آنها رابطه نداریم در این مراسم حضور پیدا کردند از جمله وزیر خارجه مصر و بحرین، فرستاده ویژه از اردن، تمام کشورهای همسایه از آسیای مرکزی، عربی، حوزه شامات و جنوب آسیا و قدرتهای جهانی حضور یافتند.
🔻به گفته معاون سیاسی دفتر رییس جمهور: کشورهایی که فاصله زیادی داشتند هم پیام تسلیت فرستادند. پیام تسلیت فراوانی از کشورهای غربی و اروپایی دریافت کردیم که نشان دهنده سیاست خارجی جناب آقای رئیسی موثر بوده است. این حضور و پیام ها نشان داد که سیاست خارجی دولت به هدف خود رسید.
@SyrianKhabar
🔻معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور ادامه داد: سیاست خارجی شهید رئیسی دارای تئوری بود. از اولین روزهایی که در خدمت آقای رئیس جمهور در حوزه مباحث سیاست خارجی بودیم، ایشان معتقد بودند که تجارت ما با همسایگان بلافصل، ۱۲۰۰ میلیارد دلار است ولی سهم ایران نزدیک به صفر است. برخی سیاست خارجی را فقط سیاسی و با ادبیات و لفاظی میدیدند یا از تئوری های غربی استفاده می کردند، اما سیاست خارجی باید در خدمت مردم باشد.
🔻معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوی با اشاره به اینکه شخصیت رئیس جمهور به گونهای بود که هنگامی که وارد مذاکره با طرف مقابل میشد، در ذهن و قلب وی اثرگذار بود، گفت: تلاش دستگاه سیاست خارجی و شخص وزیر خارجه در جای خود محترم و قابل قدردانی است اما خودم بارها شاهد بودم که وقتی ایشان وارد مذاکره میشد، به گونهای تعامل ایجاد میکرد و ارتباط برقرار میکرد که بر روی فرد مقابل اثرگذار بود.
🔻جمشیدی با بیان اینکه کلیدواژه رئیسجمهور این بود که «۲۰ درصد کار ابتدایی» و «۸۰ درصد پیگیری» گفت: ایشان معتقد تا پیگیری نباشد کار به نتیجه نمیرسد. خود ایشان با سفیر و معاون وزیر تماس می گرفت و پیگیر طرح ها بود. این شهید همچنین هر پیشرفتی در تحرکات سیاست خارجی اتفاق میافتاد را به مقام معظم رهبری گزارش میدادند.
🔻وی خاطر نشان کرد: رئیس جمهور در هر کشوری اولویتهای خاص را میشناخت و به عنوان خاص به دنبال تحقق آن بود. شهید رئیسی میراث ماندگاری در حوزه سیاست خارجی از خود برجای گذاشت که البته هنوز ادامه دارد. هنوز کارهای اساسی راهبردی در دستور کار است که برای نسلهای آتی و دولتهای دیگر درآمدهای ماندگار دارد.
🔻جمشیدی با بیان اینکه قرارداد تجارت ترجیحی و آزاد مهم است اما پیش از این وجود نداشت، تصریح کرد: قرارداد تجارت ترجیحی با یکی از کشورهای همسایه در گذشته بر خلاف قانون و بدون تصویب مجلس، انجام شده بود که کاملا به ضرر کشور بود و موجب جهش تجارت به سمت طرف مقابل شده بود به گونهای که ما به واردکننده تبدیل شده بودیم. این قرارداد به دلیل وضعیت افتضاحی که داشت متوقف و هنگامی که به این کشور رفتیم آن کشور اصرار به احیای آن داشت اما آیتالله رئیسی اعلام کردند که باید اصلاح شود. این طور نبود که در سفرها، فقط عکس گرفته شود بلکه رئیس جمهور اجازه ادامه این قرارداد را نداد.
🔻معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور درباره ایجاد ارتباط با عربستان در دولت سیزدهم، بیان کرد: موضوع عربستان یک موفقیت برای دولت بود؛ در دولت قبل هم زحمت هایی کشیده شده بود و چند دور مذاکرات بود اما به نتیجه نرسیده بود ولی در دولت سیزدهم ۴ اولویت را در سیاست خارجی مطرح کرده بودیم که باید جمع شود و نباید باز بماند که یکی از آنها همکاری منطقه ای از جمله عربستان بود. رییس جمهور روی این موضوع تمرکز کرده و دستورالعمل تهیه کرده بود.
🔻به گفته وی: وقتی به چین رفتیم، رئیس جمهور چین گفت که طرف عربستانی پیام داده و درخواست کرده ما واسطه شویم من هم از شما می خواهم در این خصوص کار کنید. این پرونده به پیش رفت و به جمع بندی رسیدیم و به توافقی دست یافتیم. به عنوان مثال در مورد همکاری با قدرتهای بزرگ آسیایی از جمله چین، باید گفت: پیش از این چیزهایی روی کاغذ نوشته شده بود اما تا اجرا فرسنگ ها فاصله داشتیم و مذاکره و رسیدن به تفاهم، زمان می برد که این موارد دنبال شد.
🔻رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه آیتالله رئیسی نگاه شاملی به کشورها داشت، تصریح کرد: در حوزه سیاست خارجی، کشور از تعادل خارج شده بودیم و به سمت غرب افتاده بود. من نمی خواهم بگویم غرب گرایی ولی به هر حال راه حل در غرب جستجو می شد ولی رئیس جمهور توانست با کشورهای مختلف و نوظهور، قاره های آفریقا و آمریکای جنوبی که هم ثروتمندند و هم علاقه مند به کار با جمهوری اسلامی ایران، ارتباط برقرار کند. ایشان میگفت: چرا شما با کشوری کار می کنید که فقط قلدری سیاسی دارد و با ایران هم نمی خواهد کار کند؟ خب برویم با آن کشوری که تمایل به کار کردن با ایران دارد، ارتباط بگیریم. در آسیا با همه کشورها کار کردیم و صرفا چین نبود بلکه با روسیه، پاکستان، ترکیه، بنگلادش، اندونزی و هند کار کردیم و به آنها سفر داشتیم.
@SyrianKhabar
⚫️ ستاد کل نیروهای مسلح، گزارش اولیه هیئت عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور را منتشر کرد
▪️بخش قابل توجهی از اطلاعات در زمینههای مختلف تخصصی، فنی و عمومی که میتوانست در وقوع سانحه دخیل باشد جمعآوری شده است. برخی از اقدامات برای اظهار نظر قطعی نیاز به زمان بیشتری دارد که در دست بررسی بوده و برخی از موارد را می توان با قاطعیت اعلام نمود که مورد اشاره قرار می گیرند:
1⃣ بالگرد در مسیر پیش بینی شده از قبل ادامه مسیر داده و از مسیر تعیین شده پروازی خارج نگردیده است. حدود یک و نیم دقیقه قبل از سانحه بالگرد.
2⃣ خلبان بالگرد سانحه دیده با دو بالگرد دیگر گروه پروازی ارتباط برقرار نموده است.
3⃣ آثار اصابت گلوله و یا موارد مشابه آن در اجزای باقی مانده بالگرد سانحه دیده مشاهده نگردیده است.
4⃣ بالگرد سانحه دیده پس از برخورد با ارتفاع، دچار آتش سوزی شده است.
5⃣ به دلیل پیچیدگی منطقه، مهگرفتگی و درجه حرارت پایین، عملیات تجسس به شب کشیده شده و در طول شب نیز استمرار مییابد و در بامداد صبح روز دوشنبه (ساعت ۵ صبح) با کمک پرندههای بدون سرنشین ( ایرانی) نقطه دقیق محل سانحه مشخص و نیروهای زمینی عملیات تجسس در آن نقطه حضور پیدا میکنند.
6⃣ در مکالمات برج مراقبت با گروه پروازی نیز مورد مشکوکی مشاهده نگردیده است.
▪️بخش قابل توجهی از اسناد و مدارک مرتبط با سانحه بالگرد یاد شده جمع آوری شده است و برای بررسی برخی از قطعات و اسناد، نیاز به زمان بیشتری می باشد که پس از اتقان سنجی و کار تخصصی و کارشناسی دقیق تر در اطلاعیههای بعدی به سمع و نظر ملت شریف و انقلابی ایران خواهد رسید.
@SyrianKhabar
بعضی قابها و بعضی تصاویر هیچگاه تکرار شدنی نیستند، انگار در این قاب جای گرفتند تا در کنار همدیگر خاطره بازی و خاطره سازی کنند و در گذر روزگار یکی یکی عرصه را ترک کنند و فقط خاطرهای از آنها بماند. در این سالها قابهای بسیاری دیدم، تصاویری که در آن خیلیها بودند و هیچ وقت فکر نمیکردم روزی برسد که همه صاحبان آن تصاویر خود قابی بر دیوار باشند و جز یادگاری از روزهای که گذشته و رفتهاند نبوده و نیستند...
اما بعضی قابها بر دل و در دل جای میگیرند و بر دیوار قلب ما برای همیشه میمانند تو گویی انگار به اندازه تمام تاریخ این آب و خاک این قلب جای ابهای بی تکراری را دارد که یکی یکی یادگار میمانند و مشخص نیست که قاب بعدی از آن کیست. تصاویر بسیاری در قابهای سیاه و سفید و رنگی در قابهای کم جمعیت و پرجمعیت دهام آبهایی که گاهی اوقات دهها نفر رشید و استوار در آن ایستادند و همه یکی پس از دیگری برای بلند آوازه شدن نام ایران برای ما خاطره شدند....
این هم یکی از آن قابها است و چه کسی باور میکند و چه کسی میتواند انتظار داشته باشد که بازی روزگار چگونه رقم خواهد خورد و سرنوشت ما را به کدامین مسیر خواهد برد.
@SyrianKhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حزب الله روز جمعه دستش برای تنبیه دشمن کم نرفت. این هم لحظه اصابت یکی از موشکهای حزب الله به منطقه صنعتی شهرک کریات شمون در شمال فلسطین اشغالی است. کارخانجاتی که تعطیل شدهاند یا مخفیانه کار میکنند.
@SyrianKhabar
منابعی در مقاومت عراق تاکید دارند که گروههای مقاومت این کشور ه شدت از وعدههای دولت سودانی برای شروع مذاکرات جهت پایان حضور نظامی آمریکا در این کشور ناامید شده و عملاً در حال به هم زدن این توافق هستند. این منابع میگویند طرف آمریکایی صرفاً با این حربه دنبال آن بوده تا فرصت زمانی لازم برای مدیریت میدان نبرد در سرزمینهای اشغالی جهت کمک به صهیونیستها را به دست بیاورد.
در گزارشهای بعد به مشروح این راهکار و راهبرد مقاومت عراق اشاره خواهیم کرد.
@SyrianKhabar
☑️بالگرد حامل پاشینیان مجبور به فرود اضطراری شد
🔹رسانه های ارمنستان صبح امروز گزارش دادند که بالگرد حامل نخست وزیر ارمنستان در منطقه وانادزور واقع در شمال این کشور که عازم تاووش منطقهای در شمال شرق بوده، بنا به دلایل نامعلومی مجبور به فرود اضطراری شده است.
@SyrianKhabar
🔴طوفانی که «وعده صادق» به پا کرد /1
🔻بیش از 40 روز از عملیات تاریخی و بزرگ «وعده صادق» میگذرد، عملیاتی که به باور بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان حوزه نظامی، امنیتی و سیاسی اثرات گسترده، پایدار و غیرقابل گذشتی بر همه عرصهها داشته است. در روزهای ابتدایی این عملیات در گزارشی نوشتیم که تبعات این عملیات بزرگ در کوتاهمدت قابل درک و فهم نیست و باید زمان بگذرد تا شاهد اثرات این اقدام بر منطقه و جهان باشیم. با این حال، به نظر میرسد که در همان «کوتاهمدت» نیز چنین مهمی اتفاق افتاده و تغییرات در حال مشاهده و دگرگونیها در حال احساس هستند.
🔻این عملیات نه از نقطهنظر نظامی، که از جایگاه توازن قوا میان یک کشور که سالها تحت تحریم قرار داشته، محاصره اقتصادی بوده، تحت شدیدترین فشارهای نظامی و امنیتی، ترور، جنگ شدید رسانهای و تبلیغاتی و ... قرار داشته با مجموعهای از کشورها و طرفهایی که مدعی ابرقدرتی در سطح جهان هستند قابل بررسی و تحلیل است. ایران عملاً در برابر 10 کشور قرار گرفت و از این بابت نشان داد که در برابر همه این طرفها به صورت یکجانبه دارای توازن قوا است و میتواند با آنها مقابله و برابری کند.
🔻در توضیح این مطلب باید گفت که مقاومت فلسطین از نقطه نظر توازن قوا هیچ برابری با رژیم صهیونیستی ندارد، اما در جایگاه نظامی توانسته این رژیم را به چالش بکشد. این توازن قوا به سادگی هم میان طرفین برقرار نمیشود اما ایران توانست با استفاده از تاکتیکهای جنگ نامتقارن و پیوستگی در رویههای دفاعی و نظامی خود به مرحلهای برسد که این «توازن» مهم و ارزشمند را برقرار کند. توازن در عرصه نظامی، خیلی سریعتر از آن چیزی که فکرش را میکردیم به عرصه سیاسی سرازیر شد و در طول هفتههای گذشته میتوان به خوبی ابعاد این موضوع را مشاهده کرد.
🔻ایران در عملیات «وعده صادق» دست به ریسک نزد، بلکه عملیاتی را انجام داد که قرار بود برآیند آن، تغییرات شگرفت در تعاملات منطقهای و بینالمللی باشد. آنچه پس از این عملیات روی داده، در این مجمل نه میگنجد و نه میتوان آن را مورد اشاره و بررسی قرار داد. اما میتوان با اطمینان کامل گفت آنچه در این چند هفته اخیر شاهد آن بودهایم، خروجی مستقیم و بلاواسطه این اقدام راهبردی و تاریخی بوده است. افسوس که با حادثه تلخ شهادت رئیس جمهور و همراهانش این پیروزی در کام ایرانیها تلخ شد، ولی به محک تجربه، ما ایرانیها همیشه «نوش بدون نیش» را تجربه نکردهایم.
🔻نگاهی به رفتارها، اظهارنظرها، اقدامات، نگرشها، منشها و حرکتهای صورت گرفته در سطح منطقه و جهان مؤید این مهم است که پیام اصلی «وعده صادق» توسط طرفهای مدنظر گرفته شده و آنها در حال مخابره پاسخهای خود هستند. به امید خدا نهاد حاکمیت به عنوان اصلیترین پیشبرنده سیاستهای کلی و نهاد دولت در جایگاه فعلی خود به عنوان نگهدارنده امور تا برآمدن دولت جدید بتوانند این فرصتها را به خوبی دیده و از آن نهایت بهرهبرداری را کنند چرا که این فرصتها به سختی و با هزینه هنگفت به دست آمده و نگه داشتن آن، فراست و سرعت میخواهد.
🔻آنچه از اظهارنظر و موضعگیریها در سطح مقامات کشورهای پیرامونی قابل مشاهده است در تحلیل بالا میگنجد. به عنوان مثال، یک مقام اماراتی با اشاره به حضور گسترده کشورهای عربی خلیج فارس در مراسم ادای احترام به پیکر شهید آیتالله رئیسی، گفت که سیگنالهای مثبتی برای تقویت روابط میان این کشورها و ایران به وجود آمده است. «انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس دولت امارات عربی متحده که کسی حرفهای زننده و موضعگیریهای گزنده و دور از نزاکتش را در یک دهه گذشته فراموش نمیکند، در صفحه کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: سیگنالهای مثبتی میان کشورهای خلیج(فارس) و ایران به وجود آمده است که نشاندهنده تمایل مشترک برای تقویت روابط و کاهش تنش در منطقه است.
🔻وی که در جریان تجاوز به یمن از اینکه ایران کنار ملت، دولت و ارتش یمن ایستاده و آنها توانستند با وجود بعد مسافت و دوری آتش پهپادها و موشکهای خود را به فرودگاهها و پایگاههای نظامی در دبی و ابوظبی برسانند، با بیا اینکه که مشارکت گسترده کشورهای عربی(فارس) خلیج در مراسم تشییع رئیسجمهور ایران و اظهارات سازنده متقابل در مورد سیاست حسن همجواری نشاندهنده همین امر است، نوشت: «این فرصت میتواند تاریخی باشد و باید روی آن حساب باز کرد زیرا در راستای خدمت به ثبات و شکوفایی منطقه است». البته طرف اماراتی خیلی خیلی زودتر از دیگران دست به کار شد و اقدامات مهمی انجام داد که در فرصت دیگری به آن خواهیم پرداخت.
@SyrianKhabar
🔴طوفانی که «وعده صادق» به پا کرد /2
🔻اما نمونه دیگر، سخنان حاکم کوتوله مجمع الجزایر ایرانی دیلمون است. «حمد بن عیسی آل خلیفه» در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در مسکو گفت: «ما در گذشته مشکلاتی با ایران داشتیم اما الان هیچ مشکلی وجود ندارد بر این اساس هیچ دلیلی برای به تعویق افتادن عادیسازی روابط با ایران وجود ندارد.» خوب یکی نیست از این کوتوله که در مقام اقلیت بر اکثریت ساکن در این جزایر حکومت میکند، با حمایت و مشارکت مستقیم افسران سرکوبگر انگلیسی و اسرائیلی دست به سرکوب شدید مردم زده و تمام حق و حقوق آنها را سلب کرده، بپرسد «فاصله گذشته تا الآن» چقدر بوده است؟
🔻بقیه حرفهای حاکم این جزایر هم قابل توجه است. وی که فقط چند سانتیمتر از پدرش بلندتر است (آدم وقتی یادش میآید این کوتوله این جزایر را از ایران جدا کرد، میخواهد سکته کند) در ادامه گفت: ما در کل به حسن همجواری با همسایگانمان میاندیشیم و بدون شک آنها نیز همین تفکر را دارند. تلاش میکنیم میان ما و آنها روابط عادی دیپلماتیک، تجاری و فرهنگی وجود داشته باشد و این بی شک بار دیگر در حمایت شخص شما از این مسئله انجام میشود و این مساله مورد استقبال عموم مردم بحرین و نیز شخص بنده است. خدا را شکر در کل روابط میان تمامی کشورها خوب محسوب میشود، در خصوص حل مشکلات میان ایران و بحرین نیز میدانیم که در واقع مشکلی وجود ندارد و خدا را شکر هیچ دلیلی برای به تعویق انداختن (احیای روابط) وجود ندارد.
🔻این صحبتها تا پیش از حمله دقیق، قدرتمند و بیسابقه ایران به رژیم صهیونیستی که مدام در گوش این شیوخ بدبخت اوراد سامری میخواند مجال بروز و ظهور نداشت، اما میبینیم که پس از آن به صراحت به زبان رانده میشود. بر همین اساس است که «سامح شکری» وزیر خارجه مصر بهمنظور شرکت در مراسم ادای احترام به شهدای خدمت ایران که روز چهارشنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد، برای اولین بار به تهران سفر کرد و «عبداللطیف الزیانی» وزیر خارجه آل خلیفه و همچنین «فیصل بنفرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی نیز در این مراسم حضور داشتند.
🔻این بعد از قدرت و صلابت اثرات مستقیمی در رفتارهای این کشورها در سایر مسائل هم داشته است. به عنوان مثال، طرف اماراتی از امریکا خواست تا از پایگاههای این کشور برای حمله به یمن و حتی عراق استفاده نکند و تا جایی که من خبر دارم، حتی هواپیماهای گشت دریایی امریکا که روزگاری به صورت 24 ساعته در آسمان منطقه پرسه میزدند دیگر ظهور و بروزی ندارند. یا اگر نگاهی به صحبتهای ولیعهد سعودی در گفتوگو با سرپرست ریاست جمهوری داشته باشید، متوجه تغییرات شگرف در زبان گفتاری میگردید. حتی اینکه طرف امریکایی هم پیام تسلیت فرستاد، خود تابعی از همین عملیات و البته مسائل دیگری بود که بعداً به آن اشاره خواهیم کرد.
@ُSyrianKhabar
چند باری نوشتم حاکم قبلی کوتوله مجمع الجزایر دیلمون، برخی از دوستان که جوانتر هستند و برخیها هم که یادشان نیست و قدیم این همه دسترسی وجود نداشت، فراموش کردهاند. این تصویر عیسی بن سلمان آل خلیفه است. تازه، این در اوج قدرتش در دهه 1980 است و اواخر عمر، چند سانت دیگر هم کوتاهتر شده بود و چپ و راست میکرد و میرفت. (خدایی ناکرده قصد توهین به افرادی با قد کوتاه را ندارم، بلکه میخواهم به بیعرضگی شاه پهلوی نگاهی بیندازم که با آن یال و کوپال و با آن سر و صدا چگونه اجازه داد این یارو قلب ایران را جدا کند)
وقتی دردم بیشتر میشد که چند نشریه چاپ منامه که قدیمها دست ما میرسید عکس طرف را زده بودند و نوشته بودند «صاحب سمو، عاهل البلاد المفدی»... این را که می خواندم تا چند روز سر درد داشتم. طول و عرض این جزایر (33 جزیره) روی هم رفته به اندازه زمینهای دهات ما نبود، دو جزیره محرق و منامه هم قابل سکونت است و بعد وقتی تلویزیونش میخواست هواشناسی بگوید، میگفت: شمال بلاد، جنوب بلاد، شرق بلاد و غرب بلاد...
اینها که میخوانم و یادم میآید، تمام وجودم درد میگیرد. نام قدیم این جزایر را مینویسم تا هم خودم را آرامش دهم و هم بگویم که دیلمیها قدیمترین ساکنان این جزیره بودند... همان دیلمستان قدیم و بندر دیلم امروزی در شمال استان بوشهر و ...
@SyrianKhabar
✴️چه کسی رئیس جمهور بعدی خواهد بود؟
☑️با شهادت ناباوانه رئیس جمهور، بر اساس قانون اساسی و با حکم رهبر انقلاب، معاون اول وظیفه اداره امور کشور را بر عهده خواهد گرفت و در مدت 90 روز باید با برگزاری انتخابات، رئیس جمهور بعد انتخاب و مراسم تنفیذ حکم و تحلیف او برگزار شود.
🔸بر همین اساس، با توافق شورای نگهبان و ستاد انتخابات کشور، قرار شده هشتم تیرماه (32 روز دیگر) انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران به صورت فوقالعاده برگزار شود. پیش از این نیز انتخابات ریاست جمهوری به شکل فوقالعاده که یک بار با فرار رئیس جمهور وقت و یک بار هم با شهادت رئیس جمهور وقت برگزار شده بود. اما به دلیل ثبات سیاسی و حاکمیتی در طول 4 دهه گذشته، دستکم برای نسل امروز و حتی کسانی که دهه پنجم عمر را پشت سر میگذارند، چنین رویدادی خیلی سخت است.
🔸دست تقدیر یک رئیس جمهور را از ما گرفت، اما این نیست که کشور از نیروهای نخبه، کارکشته و کاربلد برای هدایت کشور خالی باشد. اما متاسفانه حاکم بودن سیاست بر اصل تصمیم عقلانی در معرفی افراد قابل در کنار تعدد گروهها، جریانها، تفکرات و تشکیلات در کشور ما که جای احزاب را پر کردهاند (هر چند که حزب هم در ایران سرنوشت خوبی نداشته و به نظر هم به دلیل بافت اجتماعی و سیاسی کشور نخواهد داشت) باعث شده تا عملاً همه در نوعی سرگشتگی و سردرگمی به سر ببرند و از هر کسی بپرسید که رئیس جمهور بعدی چه کسی است، حرفی میزند که مطمئن نیست.
🔸این دوره از انتخابات ریاست جمهوری بسیار استثنایی است. به دلیل پارهای از ملاحظات نمیتوانم خیلی شفاف، روشن و عینی مطالبی را گفته و مطرح کنم چرا که تبعاتی خواهد داشت. اما وقتی سرگشتگی و حیرانی کسانی که مدعی «بزرگی» هستند را نگاه میکنم هم خندهام میگیرد و هم میخواهم گریه کنم. در طول یک هفته گذشته پس از این حادثه تلخ و غمانگیز (که البته به زودی عادی خواهد شد، مانند خیلی از حوادث تلخ دیگر) نقطهنظرات و دیدگاههای افراد مختلف را بررسی کرده و تعجب میکنم!!
🔸تعجب از اینکه چرا عدهای فکر میکنند در کشور ما فقط همین چند نفری که سر زبانها افتاده و البته سر زبانها بوده و پیش از این بارها بخت خود را آزموده و تن خود را به تن شورای نگهبان، مردم و صندوق رای زدهاند، باید پا به عرصه انتخابات بگذارند؟ هر چند که انتخابات پارلمانی اخیر نشان داد که در حاکمیت برخی به قحط الرجال بودن باور دارند و به همین دلیل افرادی پا به عرصه بهارستان گذاشتند که یک خط از حقوق و قانونگذاری نمیدانند، اما بر این باور هستم که در عرصه ریاست جمهوری در کشور قحط الرجال نیست، به عبارت سادهتر، جمهوری اسلامی افراد متعددی را برای چنین سمت مهمی پرورش داده است.
🔸به باور من، باید از کسانی که در دو سه دهه گذشته در قدرت حضور داشته، توان خود را برای مدیریت نشان داده و عملاً نشاندار و شناسنامهدار و باسابقه هستند عبور کرد، رئیس جمهور شدن سیدابراهیم رئیسی در سال 1400 یک معنا بیشتر نداشت و آن هم این بود که حاکمیت از برخی از چهرهها و افراد عبور کرده است. اینکه این افراد این را میپذیرند یا نمیپذیرند دیگر بر عهده خودشان است و اینکه این روزها میشنویم که در حال رایزنی با «بیت» به زعم برخی هستند که «اذن ورود» بگیرند، دلیلی بر همین آگاهی است.
🔸بنابراین، رئیس جمهور بعدی باید شاخصههای بسیار مهمی داشته باشد که بتواند مدیریت کشور را بر عهده بگیرد؛ کسی که این شاخصهها را اگر داشت و شما پیدا کردید حتما از او حمایت کنید؛ نخست فراجناحی باشد، یعنی انگ چپ و راست، اصلاحی، اصولی و اعتدالی، پایداری و ... نداشته باشد. دوم؛ باتجربه باشد، یعنی سابقه وزارت و مدیریت به اندازه کافی داشته باشد. سوم تحصیل کرده باشد. نه اینکه از فلان دانشگاه فکسنی مدرکی گرفته باشد که ارزش فنی و علمی نداشته باشد. چهارم مورد اعتماد و احترام حاکمیت باشد؛ پنجم پیش از این وارد عرصه انتخابات نشده باشد (این موضوع بسیار مهم است، به چهرهای جدید نیازمند هستیم که باند و تشکیلات نداشته باشد)
🔸ششم؛ از دل همین دولت بیرون آمده باشد. باتوجه به نگاه مثبت رهبری به دولت سیزدهم و اقداماتی که انجام داده باید سیاستها و اقدامات این دولت در داخل و خارج پیگیری شود و همه این برنامهها که برنامههای نظام هستند به نتیجه برسد. هفتم؛ حرف زدن بلد باشد، اهل تعامل باشد، مردمداری را به خوبی بداند. هشتم و نهم و بقیه را هم میتوانید شما ردیف کنید. بگردید و کسی که این شرایط را داشته باشد برای مسند ریاست جمهوری بعدی پیدا کنید. من هم اگر پیدا کردم بدون شک معرفی خواهم کرد. خودم دارم دنبال فردی با این ویژگیها میگردم.
@SyrianKhabar
🔳بندر امریکاییها را آب برد
▪️رسانههای عبریزبان گزارش دادند امواج دریا بخشی از اسکله شناور آمریکا در غزه را با خود برد. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی با اعلام این خبر که امواج دریا بخشی از اسکله شناور آمریکا در غزه را با خود به سواحل شهر اشدود برد، افزود: یگان دریایی اسرائیل به متصل کردن بخشی از اسکله آمریکا که امواج آن را با خود برده بود، کمک میکند.
▪️هفته گذشته ارتش آمریکا ادعا کرد اولین محموله کمکهای بشردوستانه از طریق این اسکله تخلیه شده و کامیونها انتقال آن را به سمت نوار محاصره شده غزه آغاز کردهاند. در ماه مارس، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تأسیس این بندر را با هزینه ۳۲۰ میلیون دلاری، به عنوان بخشی از تلاشهای بینالمللی به دلیل محدودیتهایی که رژیم صهیونیستی برای ارسال کمکهای زمینی به باریکه غزه اعمال کرده است، اعلام کرد.
▪️چند روز پیش هم دو نظامی امریکایی در این منطقه زخمی شده و به بیمارستانهای فلسطین اشغالی منتقل شدند. طرف امریکایی اقدام به نصب تجهیزات پدافندی و جمینگ متعددی در اطراف این اسکله کذایی کرده تا مشخص شود که هدف اصلی کمک به مردم غزه نیست، بلکه اهداف دیگری پیشت این اقدام امریکاییها نهفته است.
@SyrianKhabar