✴️ شکست در افغانستان و شکاف در دو سوی آتلانتیک
🔸خروج از افغانستان یک شکست به تمام معنا برای غرب، به ویژه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو بود، شکستی مفتضحانه و غیرقابل انتظار. این پیمان نظامی همین چند وقت پیش بود که در نشستی در سطح سران تصمیمات بسیار مهمی گرفت و قرار شد نقشی بسیار بزرگتر از دفاع از اروپا و به عبارت بهتر، کشورهای عضو بازی کند. اگر ناتو روزگاری برای مقابله با بلوک شرق تشکیل شده بود، امروز با نبود چنین بلوکی ماهیت اصلی خود را از دست داده و نیاز به بازتعریف ماموریتها داشت. کشورهای اروپایی به عنوان پرتعدادترین اعضا، نقشی بسیار کمرنگ در این اتحادیه نظامی بازی میکنند و بار اصلی ماموریتها بر دوش امریکا است.
🔸در واقع، اگر قدرت و توان نظامی امریکا نباشد، اگر قدرت تجهیزاتی و پولی امریکا نباشد کشورهای اروپایی بودن و نبودنشان در این پیمان نظامی هیچ ارزشی ندارد. رئیسجمهور پیشین امریکا از اینکه میدید کشورش دارد خرج کشورهای اروپایی را میکشد و این کشورها به جای پرداخت حق السهم خود در ناتو به ارتشهای چندهزار نفری و بودجههای چند میلیارد دلاری عادت کردهاند حتی تلاش کرد تا پایگاههای امریکا در اروپا را تعطیل کند. ترامپ قصد داشت به طرفهای اروپایی یادآور شود که اگر میخواهند همچنان بخشی از ناتو باشند و ناتو از آنها در برابر روسیه دفاع کند، باید حق السهم خود را بدهند.
🔸با این حال اروپاییها تحت فشار امریکا با تغییر ماموریت ناتو از دفاع از اروپا به «دفاع از جهان» مدنظر امریکا موافقت کردند و اولین جرقههای این موافقت را میشد در حضور نظامیان عضو ناتو در عراق دید. در ماموریت جدید ناتو، قرار بود همه کشورهای عضو در هر نقطه کره زمین حضور داشته باشند، اما رفتار امریکاییها در افغانستان نشان داد که این پیمان نظامی بیش از آنکه در عمل توانایی چنین اقدامی را داشته باشد، روی کاغذ قدرتمند است. سقوط کابل، آن هم در چند روز نشان داد ماموریت ناتو برای «تمدنسازی غربی» و جنگ با «دشمنان این تمدن» بیش از شروع شکست خورده است.
🔸در طول روزهای گذشته صحبتهای بسیاری در مورد آنچه در افغانستان روی داده در میان مقامات کشورهای اروپایی در جریان بوده و آنها از اینکه توسط متحد آن سوی آتلانتیک خود بیخبر و بیاطلاع گذاشته شدهاند عصبانی و به هم ریختهاند! آنها رسما نمیدانند که ناتوی فعلی باید چه کند، نیرویی که به لحاظ تجهیزات و قدرت سخت و نرم در یک ائتلاف قدرتمند بدون رقیب است، با توجه به این افتضاح به هیج عنوان نمیتواند نقشی برای آینده خود متصور شود. آنچه از اظهارات مسوولان و مقامات اروپایی بر میآید بیانگر این مهم است که آنها به شدت از نقشی که برای آینده ناتو در نظر گرفته بودند سرخورده شده و آن را غیرقابل اجرا میدانند.
🔸مهمترین خروجی این اظهارنظرها این است که اروپا باید نیروی نظامی و ائتلاف نظامی خود را داشته باشد و تکیه بیش از اندازه به امریکا در بزنگاه، باعث شکست این کشورها در هر ماموریتی خواهد شد. آنها خواستار تغییرات اساسی شدهاند اما به دلیل اینکه این کشورها همچنان در تامین بودجه و نیروی کافی برای تشکیل یک ائتلاف نظامی ناتوان هستند سعی میکنند کمتر از آن حرف به میان بیاورند. آرمین لاشت، محافظهکار آلمانی که قصد دارد جانشین آنگلا مرکل به عنوان صدراعظم شود، خروج آمریکا ازافغانستان را «بزرگترین فاجعهای که ناتو از زمان تأسیس آن تجربه کرده است» خواند.
🔸ترزا می، نخستوزیر سابق بریتانیا که به عنوان اولین رهبر خارجی شتابان به دیدار ترامپ که تازه به ریاست جمهوری رسیده بود رفت، در پارلمان پرسید: آیا واقعا اطلاعات ما آنقدر ضعیف بود؟ آیا درک ما از دولت افغانستان آنقدر ضعیف بود؟ آیا دانش میدانی ما خیلی ناکافی بود؟ یا ما فقط فکر میکردیم که باید از ایالات متحده پیروی کنیم و بدون آمادگی امید داشتیم که همه چیز یک شبه خوب شود؟
🔸یاب دی هوپ شفر که بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ دبیرکل ناتو بود، گفت که انتقاد اروپاییها از بایدن کاملاً دقیق و در عین حال بیربط بود، زیرا ما اروپاییها به رهبری ایالات متحده معتاد شدهایم. او با توجه به ظهور چین گفت: روابط فرا آتلانتیک همانطور که ما میدانیم هرگز یکسان نخواهد بود. او به بیبیسی گفت که افغانستان باید درس عبرتی برای اروپا باشد. او افزود: تمرکز آمریکا بر چین به این معناست که اروپاییها باید توانایی ایستادن روی پای خود، از نظر نظامی و سیاسی را داشته باشند و باید به طور جدی در مورد اینکه برای دفاع خود چه کنیم و برای تحقق این امر پول هزینه کنیم، فکر کنند. متأسفانه ما اکنون با آن هدف فاصله زیادی داریم.
✔️این فقط بخشی از اظهارنظرهای اروپاییها است، آنها به شدت از عملکرد امریکا به عنوان راهبر اصلی ناتو عصبانی هستند و به همین دلیل منتظر گسترش شکافها بود.
@syriankabar
سفر امروز شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان به تاجیکستان با حواشی جالبی همراه بوده است.
امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان رک بهش گفته ما با تمام قوا پشت سر اقلیت تاجیک ایستادهایم و بعد هزارهها و ازبکها و حقوق اینها باید رعایت بشود. اشاره کرده حکومت طالبان را برسمیت نمیشناسد!؟
@syriankhabar
در انفجار کابل چهار نفر از نیروهای سپاه تفنگداران دریایی آمریکا کشته و ۳ نفر دیگر زخمی شدهاند.
@syriankhabar
🔴 رئیسی: افغانستان قیم نمیخواهد
🔺وزیر امور خارجه پاکستان که امروز و در اولین روز حضور وزرای دولت یازدهم در محل کارشان به تهران سفر کرده در دیدار با رئیس جمهور ایران نکته بسیار مهمی را از سید ابراهیم رئیسی شنیدم که این سخن بسیار مهم و و حساب شده بوده است و نشان می دهد که آقای رئیسی در این دیدار از مشاوره های خوبی برخوردار بوده که نقش پاکستان در افغانستان را به خوبی ارزیابی کردهاند.
🔸رئیسی خطاب به شاه محمود قریشی با رد هرگونه رویکرد مبتنی بر قیم مآبی در قبال افغانستان گفت: قیم مآبی در قبال افغانستان، الگوی شکست خورده امریکاست و ظرفیت ایجاد صلح و ثبات پایدار در افغانستان را ندارد. وی تاکید کرد: "نقش سایر کشورها از جمله همسایگان نیز صرفا باید تسهیل کننده استقرار حکومت فراگیر و مشارکتی با حضور همه اقوام و گروههای افغانستانی باشد.
🔺این یعنی آقای قریشی اگر برای افغانستان خواب دیدید خیر باشد ایران به عنوان حکومت یک تنه و تک بعدی طالبان در افغانستان را نخواهد پذیرفت و در این مورد با دیگر کشورهای منطقه نیز رایزنی خواهد کرد.
@syriankhabar
لایه های پدافندی حفاظت از تاسیسات راهبردی هستهای کشور گسترش پیدا میکند. در میان همه خبرهایی که امروز منتشر شد و متاسفانه موفق به بازنشر بسیاری از آنها نشدم، این خبر به نظرم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است:
مرکز فرماندهی و کنترل گروه پدافند هوایی حضرت معصومه (س) فردوی قم عصر امروز با حضور فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش و در آستانه دهم شهریور روز نیروی پدافند هوایی افتتاح شد.
تاسیسات هستهای فردو هرچند در اعماق کوههای منطقه قرار دارد و آسیب زدن به آن بسیار سخت است، ولی پدافند به عنوان مهمترین و اصلیترین حلقه دفاع از این تاسیسات جهت پایش آسمان منطقه باید حضوری موثر داشته باشد. با بهرهبرداری از این مرکز فرماندهی و کنترل، اشراف پدافندی بیشتری بر آسمان این منطقه به وجود خواهد آمد. این نشان می دهد که مسئولان امر صرفاً به امنیت طبیعی این تاسیسات تکیه نکرده و تلاش دارند حفاظت از آن را به شکل اطمینان بخشی گسترش دهند.
@syriankhabar
🔴 راهزنی ارتش باکو در مسیر کامیونهای ایرانی....
🔺در ساعات گذشته نیروهای متجاوز جمهوری جعلی باکو با مسدود کردن مسیر زمینی ایران-ارمنستان در محور گوریس-گاپان مانع از عبور وسایط نقلیه اعم از کامیون و خودروهای معمولی شدند.
🔹 در نتیجه این اقدام تجاوزکارانه بیش از ۴۰ خودرو و کامیون عبوری به همراه مسافران آن ها برای ساعت ها در محاصره نیروهای دولت باکو قرار گرفتند. پس از چند ساعت مذاکره نیروهای صلح بان روسی موفق به خارج نمودن شهروندانی شدند که در محاصره نیروهای باکو قرار گرفته بودند.
🔹 بنابر گزارش مدافع حقوق بشر ارمنستان این جاده کماکان مسدود بوده و قرار است مذاکرات برای گشایش آن فردا صبح پیگیری شود. انسداد مسیر زمینی ایران-ارمنستان از سوی باکو در حالیست که نیکول پاشینیان در برنامه ارایه شده به مجلس نوید آغاز عصر جدید توسعه و پیشرفت برای ارمنستان و آرتساخ را داده است./ میران پرس
@syriankhabar
اخبار سوریه
در انفجار کابل چهار نفر از نیروهای سپاه تفنگداران دریایی آمریکا کشته و ۳ نفر دیگر زخمی شدهاند. @sy
منابع آمریکایی به شبکه فاکسنیوز گفتهاند دستکم ۱۰ نظامی آمریکایی در انفجار فرودگاه کابل کشته شدهاند.
@syriankhabar
فتنه ها و خرابکاری های رژیم حاکم بر باکو علیه مردم ایران و منافع ملی کشور ما پایانی ندارد در حالیکه باند مافیای حاکم بر باکو به صورت کامل در زمین صهیونیستها و جریانهای ضد ایرانی کار می کند بسته شدن مسیر ارتباطی ایران به ارمنستان در طول روزهای گذشته با ادعاهای واهی رژیم باکو علیه خاک ارمنستان مشکلات بسیاری را برای تجار و بازرگانان کشورمان به وجود آورده است. به نظر میرسد این اقدام رژیم باکو در واقع دم تکان دادن برای صهیونیستها و سران کاخ سفید است تا بگویند که ما هم در اذیت و آزار ایرانیها در کنار شما ایستادهایم.
تجربه نشان داده که «تربیت نااهل چون گردکان است برگرد گنبد»، رژیم باکو هم چون ذاتش خراب و فطرتش ناپاک است، هبه یچ عنوان درست نخواهد شد. این رژیم جز با پس گردنی و اقدام تند و اساسی رفتارش را اصلاح نخواهد کرد و به همین دلیل نیاز است تا راه ترانزیتی بیلهسوار به سمت نخجوان به مدت چند روز بسته شود تا الهام علیف اندکی حواسش را جمع کند که هنوز برای اذیت کردن ایران بسیار حقیر و کوچک است. او باید از رفتار مارمولک کابلی درس عبرت بگیرد تا خودش مارمولک باکویی نشود....
@syriankhabar
اخبار سوریه
منابع آمریکایی به شبکه فاکسنیوز گفتهاند دستکم ۱۰ نظامی آمریکایی در انفجار فرودگاه کابل کشته شدهان
تعداد تلفات نظامیان آمریکایی در فرودگاه کابل تا این لحظه به ۱۳ کشته و ۲۰ زخمی از نیروهای سپاه تفنگداران دریایی ارتش تروریستی این کشور رسیده است. برخی منابع در کابل میگویند که حال ۱۰ نفر از نظامیان زخمی آمریکایی به شدت وخیم است و این احتمال وجود دارد که تعداد تلفات بالاتر رود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آهای کسانی که زبان درازتان بر سر ملت همیشه میکوبد و ارتش اشغالگر و قاتل آمریکا را در قامت ارتش آزادی بخش تصور میکنید و این همه به آمریکا دل بستهاید، این تصاویر را نگاه کنید... پس از بیست سال اشغالگری؛ پس از ۲۰ سال بمباران و تهدید همسایگان و نشاندن مردم افغانستان به خاک سیاه چه اتفاقی در حال روی دادن است؛ آمریکاییها به کدام کشور دنیا رفتند و در آنجا امنیت برقرار کردند؟ در کجا حضور پیدا کردند و آنجا را آباد کردند؟ آمریکاییها به کدام کشور لشکرکشی کردند و جز جنگ داخلی، قتل غارت و عقب ماندگی چیزی به سوغات برای مردم این کشورها بردند؟ کمی به خود آیید و این تصاویر را روزی هزار بار ببینید شاید ذهن بیمار و آمریکا زدهاتان اصلاح شود، شاید کمی به خود بیاید و بدانید که از این آدمکشهای اتوکشیده چیزی از آن دیگر ملتها نخواهد شد... این سرنوشت هر ملتی است که سرنوشتش را به دست سربازان چند ملیتی زیر پرچم ایالات متحده آمریکا بدهد....
@syriankhabar
این عکس را زیاد دیدهاید و هر وقت که نام رستم ایرانشهر را در افغانستان جستجو میکنید با این عکس پر چهره مواجه میشوید که مشخص نیست چند نفر آنها هنوز هستند.... داستان خاطره بازی ما با افغانستان و مردم آن داستان امروز و دیروز نیست، داستانهایی است که سرنوشت دو ملت به هم گره خورده که دستانی ناپاک این سرنوشت را از هم جدا کردند و همچنان تلاش دارند تا این جدایی را به جایی برساند که هیچ نقطه وصلی در میان نباشد. اما از دل تاریخ کهن تا به امروز ما روایت چهای بسیاری از حماسهسازی دو ملت در کنار همدیگر شنیدهایم و این حماسهها به این سادگی خاموش نخواهند شد... از روزی که فردوسی بزرگ شاهنامه را سرود تا امروز که ما از آنچه بر ما میگذرد مینویسیم با هم هستیم، هر چند برخیها یادشان به اصلشان نیست... شاید رستم ایرانشهر در میان ما نباشد، اما روح بلند او همچنان بر این میراث مشترک سایه افکنده است؛ ما هیچ وقت دوستانمان را فراموش نخواهیم کرد و همه به یاد داشته باشند که همیشه بهترینها را برای دوستانمان خواستهایم. حاج قاسم نیست اما میراث او برای ما مانده است و ما این میراث را پاس خواهیم داشت....
@syriankhabar
همانگونه که ملاحظه میکنید این نوشته مربوط به دو سه روز پیش است. در حالیکه این توضیحات را مینویسم، نفتکش حامل بنزین و گازوئیل ایران برای کمک به مردم لبنان به باب المندب نزدیک شده و طی روزهای آینده با گذر از کانال سوئز به این کشور خواهد رسید. ارسال این نفتکش و رسیدن سوخت ایرانی به لبنان به لحاظ راهبردی چیزی کمتر از دستاوردهای جنگ ۳۳ روزه برای مقاومت ندارد پر شدن باک خودروها و موتورسیکلتهای لبنانیها با بنزین و گازوئیل ایرانی یک پیروزی بزرگ در نبرد اقتصادی است و نشان دهد محور مقاومت یک ائتلاف چند جانبه با توانایی بسیار جهت تامین نیازهای مهم اقتصادی اعضای خود است. اگر جنگ ۳۳ روزه پیروزی در نبرد نظامی بود، رسیدن نفتکش ایرانی پیروزی در جنگ سیاسی و اقتصادی است که آمریکا و عوامل مزدور واشنگتن در بیروت تلاش دارند تا با آن ملت لبنان را به زانو در بیاورند. متاسفانه در مورد این اقدام مهم و راهبردی که ارزش بسیار بالایی در حوزه رسانهای دارد دوستان کم لطفی می کنند و کمتر مینویسند در حالیکه این اقدام چیزی موشکباران و بمباران تل آویو است...
@syriankhabar
🔳 حضور فرانسه در نشست همسایگان عراق!
▪️برای اینکه بدانید نشست بغداد که قرار است به زودی برگزار شود تا چه اندازه نشست همسایگان عراق است و نشستی توصیه شده توسط اتاقهای فکر غربی نیست باید به این نکته دقت داشته باشید که سوریه به عنوان همسایه مهم و راهبردی عراق به این نشست دعوت نشده، اما قرار است فرانسه در آن حضور داشته باشد! نخستوزیر موقت عراق هم در پاسخ یکی از خبرنگاران درباره تناقض حضور فرانسه در این نشست با اهداف اعلامی، مدعی شد: فرانسه از دوستان ماست و برای کمک به اقتصاد عراق به نشست بغداد دعوت شده است، زیرا مسیر پیشی روی عراق مسیر سختی است و فرانسه به عنوان یک شریک میتواند ما را در این مسیر کمک کند!
▪️خلاصه اگر خرس نشست بغداد موش هم نزائید صرفاً به این دلیل است که اهداف اعلامی با اهداف واقعی زمین تا آسمان متفاوت است. هدف الکاظمی و مشاوران امریکایی او، تحمیل واقعیتهای جدید بر منطقه از طریق یک نشست کذایی است. ایران نباید اجازه دهد که این واقعیتها به سادگی بر منطقه تحمیل شود. آقای امیر عبداللهیان به عنوان وزیر امور خارجه باید در سخنرانی خود به دقت بر موارد افتراقی این نشست اشاره کرده و تاکید کند با این ریلگذاری مشکلات عراق حل نخواهد شد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
مقتدی الغدر (صدر سابق) سخنرانی امروز برای فرار از فساد جریان سیاسیاش، صورت مسأله را پاک کرد و گفت ک
🟣 پایان خیمهشب بازی مقتدا صدر...
▫️چند ماه پیش و هنگامی که مقتدا صدر گفت از انتخابات عقب کشیده و در آن حضور نخواهد داشت نوشتم که اگر فکر میکنید او دوباره به انتخابات پا نخواهد گذاشت یا این شخصیت ملوّن و هفترنگ عراقی را نشناختهاید یا عرصه سیاست این کشور را.
▫️مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق امروز در سخنانی اعلام کرد که جریان متبوعش در انتخابات پارلمانی زودهنگام آتی این کشور مشارکت خواهد کرد.
▫️وی با بیان اینکه یک سند اصلاحی را از سوی احزاب سیاسی دریافت کردم که مطابق با آرمانهای ماست، افزود: اکنون بازگشت به عرصه انتخابات به موضوعی قابل قبول تبدیل شده است و ما با قاطعیت در انتخابات شرکت میکنیم تا عراق را از فساد، اشغالگری، وابستگی و عادی سازی نجات دهیم.
✔️صدر در یک اظهارنظر کاملاً درست و واقعی که ما دو ماه پیش هم آن را مورد تاکید قرار داده بودیم، گفت: منافع ایجاب میکرد که در انتخابات میلیونی شرکت کنیم.
@syriankhabar
🛑استقبال سران فتنه بیت شیعی عراق از بازگشت مقتدی الغدر
▪️حیدر العبادی از سران فتنه در بیت شیعی عراق وابسته به سازمان جاسوسی انگلستان تحت عنوان ائتلاف پارلمانی النصر با صدور بیانیه ای از تصمیم مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، برای بازگشت به صحنه انتخابات استقبال کرد. در بیانیه ائتلاف النصر از مردم خواسته شده است تا مشارکت گسترده ای در انتخابات آینده داشته باشند تا اینکه امکان انجام اصلاحات و تغییرات مورد فراهم شود.
▪️النصر در بیانیه خود در عین حال بر ضرورت پایبندی کمیساریای عالی انتخابات و گروه های سیاسی برای برگزاری انتخاباتی سالم و عادلانه تاکید کرده و نسبت به استفاده از منابع دولتی و سیاسی در انتخابات و یا اعمال فشارهای سیاسی برای تغییر در نتیجه انتخابات هشدار داده است.
@syriankhabar
🔳 لطفاً مافیای قدرت و رانت را از تامین اجتماعی جمع کنید
▪️یک درخواست از وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی دارم، حجت عبدالملکی که امروز نخستین روز رسمی کار در وزارتخانه متبوع جنابعالی است، شما الان وزیر بخش بزرگی از مردم ایران هستید و به عنوان اولین اقدام باید مافیای هفتسری را که در سازمان تامین اجتماعی چنبره انداخته را جمع کنید، باید باند وابسته به محمود واعظی، باقر نوبخت و حسین فریدون را از تامین اجتماعی و سایر زیرمجموعههای آن جمع کنید.
▪️مصطفی سالاری نماد بیکفایتی و رانت و... در این مجموعه است که عدهای از نوکسیهها، دستمال بهدستها و بیسوادها را با خودش به این مجموعه آورد تا امروز مجیزش را بگویند و برای خودشان کاسبی کنند. نه تنها سالاری را در سریعترین زمان ممکن بردارید، بلکه باید دستور ویژه بدهید به همه تخلفات او رسیدگی شده و همه آنها را که از جنوب و شمال با خودش به این مجموعه آورده، به همان جایی که آمدهاند، بفرستند.
▪️حتی یک روز ماندن این باند خطرناک در تامین اجتماعی، ظلم و جفا به مردم، بیتالمال و اخلاق کاری، اداری و مهمتر از همه انسانی است. هر چند شنیدهام که در یک اقدام اساسی اجازه حضور سالاری در اتاقش را ندادهاید... اما باید همه این جماعت مورد حسابرسی قضائی قرار گرفته و بابت ضررهایی که به این کشور و ایجاد رانتهای عجیب و غریب خانوادگی زدهاند محاکمه شوند.
@syriankhabar
نشست منطقهای بغداد که قرار بود فقط با حضور کشورهای منطقه برگزار شود حالا با پیدا شدن سر و کله رئیس جمهور فرانسه که نقش بسیار مخربی در آسیای غربی، به ویژه علیه محور مقاومت دارد عملاً به یک نشست شکست خورده تبدیل شده است. ایران و ترکیه به عنوان قدرتمندترین کشورهای منطقه و حتی عربستان سعودی که نخست وزیر موقت عراق حساب ویژهای بر روی حضور مقامات ارشد آن باز کرده بود با کاهش سطح مشارکت خود به الکاظمی یادآور شدند که نمیشود همزمان با چند نفر زیر یک پتو خوابید...
این نشست در هر شرایطی با توجه به اهداف و نیات الکاظمی از همان ابتدا هم شکست خورده بود و چون با دست آورد و یک خروجی معین، ثابت و پایدار همراه نیست، عملاً راه به جایی نخواهد برد. هرچند هدف نخست این نشست بهره برداری سیاسی و انتخاباتی از آن است اما یکدفعه اقتصادی هم در خلال آن وجود دارد که با توجه به فساد سیستماتیک گسترده در ساختار سیاسی و اقتصادی عراق هیچ کشوری به سادگی جرأت نمیکند در آن سرمایهگذاری کند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
نشست منطقهای بغداد که قرار بود فقط با حضور کشورهای منطقه برگزار شود حالا با پیدا شدن سر و کله رئیس
🔺نکته جالب و قابل توجه آنکه الکاظمی احتمالاً انتظار دارد که اردن و مصر بیایند و در حوزه اقتصادی در این کشور سرمایهگذاری کنند در حالی که هر دو از پرداخت معاش روزانه شهروندان خود عاجز بوده و همواره دست گدایی به سمت کشورهای دیگر دراز کردند. همانگونه که در بالا هم گفته شد این نشست دستاوردی برای الکاظمی و جریانهای وابسته به او در قدرت عراق جز یک میتینگ انتخاباتی بیشتر نخواهد بود، آنهایی که قرار است در عراق سرمایه گذاری کنند نیازی به این نشستها دارند و نه با حضور در چنین نشستهایی حاضر آوردن سرمایه به عراق خواهد شد.
🔺نشست بغداد نشان داد که دولت عراق در حوزه سیادت و تصمیم گیری هنوز استقلال کامل را ندارد و به شکل بسیار زشتی تصمیمگیریهای مهم آن در دست طرف آمریکایی است. حضور نداشتن سوریه در این نشست که در طول سالهای گذشته با عراق در مشکلات و مسائل مشترکی در حوزه امنیتی، اقتصادی و حتی راهبردی رنج بردند نشان از حضور یک نخست وزیر بیاراده و ناتوان در بغداد دارد. نخست وزیر در حالی از یک رئیس دولت اروپایی برای شرکت در نشست بغداد دعوت میکند که از دعوت مقامات ارشد کشور سه همسایه خود عاجز است.
🔺شاید عدهای بگویند که مقایسه کردن افغانستان با عراق منصفانه نیست، اما اگر ایران، محور مقاومت و بسیج مردمی عراق نبود امروز هم مشخص نبود چه کسی در بغداد حکومت میکرد، طاعون سیاه داعش مانند طوفانی ویرانگر به دروازههای بغداد رسیده و اگر نبود خواست خداوند و جان فشانی مردم عراق و همچنین کمک به موقع ایران به همان سرعتی که طالبان کابل را گرفت داعش هم بغداد را میگرفت. ماجرای افغانستان به ما این نکته را یادآوری کرد که طرح و ایده سقوط کابل همانند حرکت و برآمدن داعش در تصرف شهرهای مختلف عراق و تلاش برای اشغال بغداد است.
🔺بدون شک سناریویی که طالبان در افغانستان پیاده کرد مانند همان سناریویی بود که داعش در عراق پیاده کرد و با فروپاشی بخشی از ارتش عراق و فرار نیروهای دولتی که عموماً به دست ژنرالهای آمریکایی آموزش دیده بودند، با اشغال بخش بزرگی از عراق به دست یک گروه تروریستی بغداد هم در آستانه سقوط قرار گرفت و قرار بود عراق هم امروز حکومتی از جنس دیگری داشته باشد.
🔺حضور نظامی و اشراف کامل آمریکا بر بخشهای امنیتی، نظامی و حتی سیاسی عراق و افغانستان به مقامات کاخ سفید این توانایی را داده بود تا سناریوهای مشابهی را در هر کشور اجرا کنند. تنها شانس عراق این بود که نخست وزیر آن جنس و ساختش با مارمولک کابلی زمین تا آسمان فرق میکرد و اگر یک فرد دست نشانده غیر از نوری المالکی در بغداد در قدرت بود امروز در این شهر به جای یک نشست اقتصادی و سیاسی، ویرانی و تباهی حکومت میکرد.
@syriankhabar
انهدام آخرین مقر سیا در افغانستان
مقامات آمریکایی از تخریب آخرین مقر سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) در خارج از فرودگاه کابل خبر دادند. روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکا نوشت که نیروهای آمریکا پایگاه (عقاب)؛ آخرین مقر سیا در خارج از فرودگاه کابل را منهدم و تخریب کردند. منابع مطلع در این باره گفتند که هدف از این اقدام جلوگیری از افتادن تجهیزات و اطلاعات به دست طالبان بوده است. از این پایگاه برای آموزش نیروهای ضد تروریسم سازمانهای اطلاعاتی افغانستان میشد و این تخریب برنامه ریزی شده بوده و هیچ ارتباطی با بمب گذاری در فرودگاه کابل ندارد.
@syriankhabar
حرکت درست وزیر امور خارجه ایران
به نظر می رسد امیرعبداللهیان به منظور اجتناب از قرارگرفتن در کنار فیصل بن فرحان وزیرخارجه عربستان سعودی در اقدامی خودسرانه خود را در صف نخست تصویر سران حاضر در اجلاس بغداد جای داده است.
اخبار غیررسمی حکایت از آن دارد که محمد بن راشد حاکم دبی و رییس مجلس امارات متحده عربی (سمت راست وزیرخارجه ایران) در اعتراض به این اقدام وزیرخارجه ایران سالن اجلاس را ترک نموده تا در نهایت سهيل بن محمد فرج فارس المزروعي وزیر انرژی امارات به عنوان نماینده این کشور به ایراد سخنرانی بپردازد.
تصاویر منتشر شده از منابع خبری نشانگر آن است که براساس تشریفات تدارک دیده شده در اجلاس بغداد حسين امير عبداللهيان وزیر خارجه ایران می بایست در ردیف دوم و در کنار فيصل بن فرحان وزیرخارجه عربستان و احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب قرار می گرفته است.
@syriankhabar
اخبار سوریه
حرکت درست وزیر امور خارجه ایران به نظر می رسد امیرعبداللهیان به منظور اجتناب از قرارگرفتن در کنار
امیر عبداللهیان با ایستادن در ردیف اول، رسما جایگاه خود به عنوان وزیر خارجه ایران را همسان با شاه اردن، نخستوزیر عراق، رئیسجمهور فرانسه، امیر قطر و حاکم دبی (البته در این مورد سفیر ایران در عراق هم جایگاهش از شیخ محمد بن راشد آل مکتوم بالاتر است) تعریف کرد.
@syriankhabar
امیرعبداللهیان در هنگام قدم زدن فرصت را مناسب شمرد و چند کلمهای هم با رئیسجمهور مصر صحبت کرد. هر چند مشخص نیست که چه صحبتی میان دو طرف رد و بدل شده، اما به صورت مشخص باید گفت این روند میان مقامات دو کشور ادامه پیدا کند. باید از سهم مصر در سبد چانهزنی کشورهای عرب حوزه خلیجفارس کم کنیم و با فاصله دادن قاهره از این کشورها و نزدیک کردن آنها به خودمان از ظرفیتهای اقتصادی ویژهای که مصر دارد به نفع اقتصاد و سیاست خودمان بهره بگیریم.
این موضوع باید در اولویت دولت جدید در حوزه دیپلماسی قرار بگیرد. میشود با امریکا و اروپا صحبت کرد، نمیشود با مصریها وارد گفتوگو و تعامل شد؟
@syriankhabar
پیام گرم ارتش یمن به اشغالگران آمریکایی در العند
در حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن به پایگاه نظامی العند در جنوب یمن ۳۰ نفر کشته و ۶۰ زخمی شدند.
این حمله در یک اردوی آموزشی در پایگاه نظامی در هنگام برگزاری صبحگاه نظامی رخ داده است. تاکنون هیچ گونه بیانیه رسمی در خصوص ماهیت این حملات منتشر نشده و هیچ طرفی مسوولیت آن را بر عهده نگرفته است.
گفتنی است شغالگران تروریست آمریکایی بخشی از نیروهای نظامی خود که از افغانستان خارج شدند را به این پایگاه بزرگ نظامی در جنوب یمن منتقل کرد است. در واقع چند روز پس از هشدار علنی یمنیها به اشغالگران انگلیسی مبنی بر اینکه محل تجمع غیر قانونی آنها در هر نقطهای از یمن هدف قرار خواهد گرفتi حمله به العند در واقع هشداری به همه طرفهای خارجی بود که یمن جایی برای آنها نیست.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️ کشتیهای سوخت ایرانی در آستانه ورود به سوئز
با اینکه تا کنون هیچ کس از مقصد و موعد دقیق رسیدن کشتیهای ایرانی مطلع نیست این شبکه به اطلاعاتی دست یافته است که نشان میدهد که دو کشتی حامل سوخت ایرانی اکنون در آستانه ورود به کانال سوئز و در حال حرکت به سمت آبهای لبنان هستند. برخی مقصد آنها را بندر بانیاس سوریه میدانند اما برخی طرفهای ذیربط میگویند که این کشتیها به سوی بیروت درحال حرکت هستند و این احتمال وارد است.
این شبکه لبنانی همچنین تاکید کرد که کشتی سوم کمکهای نفتی ایران به لبنان که سید حسن نصرالله اخیرا از بارگیری آن خبر داد بین پنجم تا دهم سپتامبر به راه خواهد افتاد. در این گزارش با اشاره به برخی مخالفتها و موافقتهای داخلی و خارجی با ورود کشتی ایرانی به لبنان آمده است که تصمیم سیاسی و حاکمیتی دولت لبنان به هنگام ورود کشتیهای ایرانی به آبهای سرزمینی لبنان اتخاذ خواهد شد.
@syriankhabar
همانگونه که گفته شد، سفر حسین امیرعبداللهیان به دمشق و دیدار او با مقامات سوری، پیام بسیار مهمی به همه طرفهای منطقهای، بینالمللی و کسانی است که تلاش دارند تا این متحد دیرینه ایران را به باور غلط خود منزوی کنند. در دیپلماسی دولت سیزدهم اصل بر تحکیم روابط با دوستان قرار گرفته و بر اساس تصمیم رئیس دولت، یک چرخش کامل به این حوزه خواهیم داشت. انتظار میرود این روابط فقط در بعد سیاسی، امنیتی و نظامی نباشد و دولت جدید بتواند با استفاده از ظرفیتهای بزرگ سوریه، به ویژه قدرت متمرکز دولت مرکزی که باعث برقراری امنیت در بخشهای مهمی از این کشور شده، روند تجارت بین دو کشور را به سطح قابل قبولی برساند. اینکه همچنان ترکها شریک اول تجاری سوریها باشند، یک وهن و توهین به دولت ایران به شمار میرود. آقای عبداللهیان باید تیم اقتصادی خود را در وزارت خارجه تقویت کرده و یک کمیته مشترک را با وزارت اقتصاد، وزارت صمت، اتاق بازرگانی ایران و سایر استانها و بخش نظامی و امنیتی کشور جهت حضور بیش از پیش در سوریه تشکیل دهد. این کمیته باید خروجی عملیاتی داشته باشد و گزارش عینی آن دیده شود.
@syriankhabar
تو را جان هر کسی که دوست دارید، این بابا از مسکو فرابخوانید به تهران. چقدر باید بابت بازیهای رسانهای این کاظم جلالی ملت هزینه بدهند؟ در طول دو سالی که رفته به مسکو، روابط دو کشور به جای تقویت شدن در حوزه اقتصادی به شکل بسیار بدی در حال بدتر شدن است. کسی که جز دوربین، جز نشان دادن خودش در هر صحنهای و به هر بهانهای چیزی ندارد. خبرنگار بیکار صدا و سیما و ایرنا هم که در مسکو چیزی برای تهیه کردن ندارند، هی این بابا را با هزینه بیتالمال جلوی چشم مردم میگذارند. حاج آقای رئیسی، باور کنید افراد بسیار توانمند، قوی و کارکشته در این مملکت وجود دارند که میتوانند سفیری عالی و در تراز جمهوری اسلامی باشند چرا هنوز به بازماندههای عقبماندهها تکیه کردهاید؟ میدانم هنوز اول دولت است اما برخی کارها اول و آخر دولت نمی شناسد... باید سریع کار کرد چرا که اصلا فرصت نیست...
@syriankhabar
روباه سعودی، مامور رابطه با طالبان
وب سایت فرانسوی اینتلیجنس آنلاین در گزارشی نوشت که عربستان به منظور مقابله با نفوذ ایران در افغانستان به چهره کهنه کار اطلاعاتی خود یعنی ترکی الفیصل پناه برده است و وی را مامور انجام «گفت وگویی عاقلانه» با طالبان کرده است.
در این گزارش آمده است: ریاض به منظور تسهیل روند انجام مذاکرات با طالبان به اسلام آباد تکیه کرده است. عربستان پس از سفر عمران خان، نخست وزیر پاکستان به جده در ۷ می و پس از آن سفر فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان به اسلام آباد و دیدار با شاه محمود قریشی، همتای پاکستانی خود، ائتلاف راهبردی خود با این کشور را رسما از سرگرفت. دادن ماموریت به ترکی الفیصل برای تجدید ارتباط با رهبران طالبان به تجربه وی در تعامل با این گروه پیش از حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 میلادی باز می گردد. ترکی الفیصل اخیرا با ملا محمد یعقوب از رهبران طالبان و فرزند ملا عمر، موسس طالبان دیدار و گفتوگو کرده است.
گفته میشود که ترکی الفیصل همچنین در دوحه با ملا عبدالغنی برادر که با آمریکا مشغول مذاکره بود، رایزنی داشته است.
@syriankhabar