✴️ «مسلمان یا عربهای صهیونیست» /1
🔸چند سال پیش در مطلبی از عنوان «مسلماننماهای صهیونیست» یاد کرده و نوشتم. در آن نوشته خواستار وارد شدن این «اصطلاح» به واژگان ادبیات سیاسی کشور و جهان اسلام شده و تاکید کردم که این بخشی از یک پروژه طولانیمدت و حسابشده توسط اتاقهای فکر و مراکز تصمیمگیری و اندیشکدههای غربی است. حالا هر چه زمان بیشتر میگذرد، این مسلماننماهای صهیونیست بیش از پیش خود را نشان میدهند. مسالهای مهم که نیاز به پرداز دقیق دارد و باید دید این سطح از برخورد برخی کشورهای عربی که متاسفانه عنوان سنگین «اسلامی» را هم یدک میکشند دقیقا تا کجاست و به چه دلیل است.
🔸با نگاهی به درخواست رژیم سعودی از جنبش حماس برای سازش با رژیم صهیونیستی و منوط کردن این اقدام به آزادی اسرای این جنبش در عربستان و همچنین برقراری روابط با ریاض شاید تبلور جدیدی از ماهیت خاندان سعودی را نشان میدهد که یک قرن پیش با کمک و حمایت مستقیم انگلیسیها که چند دهه پیش از آن تفکر انگلیسیساخته «وهابیت» را هم پذیرفته بودند نشان دهد اما به نظر من، حقیقت بسیار فراتر از یک درخواست ساده است و پشت این مسائل و موارد خواستهها و برنامههای بزرگتری نهفته است که به هر شکل ممکن باید از آن سر درآورد.
🔸به شخصه بر این باور هستم که روابط میان رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای عرب منطقه که از چند دهه پیش برقرار بود، قرار نبود در این بازه زمانی به روابطی علنی تبدیل شود. بدون شک، شرایط منطقهای و وضعیت فعلی رژیم صهیونیستی دچار مشکلات و بحرانهای متعددی به لحاظ هویتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شده و این سالها به شکل بیسابقهای تحت فشار قرار گرفته، آنها را ناچار به در پیش گرفتن چنین رویکردی کرد تا آنچه را که مخفی بود، علنی کنند. آنها از این دستور کار اهدافی خاص در نظر داشتند که البته ناگفته پیدا و مشخص است.
🔸همانگونه که گفته شد، شرایط رژیم صهیونیستی به شدت شکننده و بغرنج است و اگر کسی این را بخواهد نفی کند، یا شناختی از ماهیت تاریخی و تعاریفی که بنیانگذاران این رژیم جعلی از اهداف و برنامههای در نظر گرفته شده برای آینده این رژیم مدنظرشان بود ندارند یا آنکه در حقیقت خوب تاریخ و ماهیت قدرت در آسیای غربی را نمیشناسند. در مورد اهداف تشکیل رژیم صهیونستی دیدگاهها و نظریات متفاوتی وجود دارد، اما همه این دیدگاهها هیچ ارتباطی با ارض موعود ندارد و آنچه که باعث شد تا صهیونیستها یهودیان را به این منطقه بکشانند، ورای تشکیل کشور یهودی بود.
🔸سه دلیل عمده به نظر من در مورد تشکیل رژیم صهیونیستی وجود دارد: نخست تشکیل این رژیم ادامه جنگهای صلیبی و خالی کردن عقدههای تاریخیِ شکست در این منطقه از مسلمانان بود؛ دوم: فراری دادن یهودیان از کشورهای اروپایی برای خلاص شدن از دست آنها. افسانه هلوکاست و داستانسرایی کشتار یهودیان به همین دلیل توسط ماشین تبلیغاتی کشورهای اروپایی طراحی شد تا تعداد بیشتری از یهودیان را به فلسطین اشغالی فراری دهند، سومین دلیل نیز نگاه آیندهنگرانه و اتحاد میان صهیونیستها و جریانهای سرمایهداری و ماسونی برای ایجاد یک پایگاه در ساحل شرقی مدیترانه و در قلب جهان اسلام بود.
🔸صهیونیستها واقعاً دنبال تشکیل دولت خود از نیل تا فرات بودند، پیشروی خوبی هم کردند و اگر تحولات منطقهای بر خلاف انتظارشان پیش نمیرفت، بدون شک بخشهای گستردهای از دیگر کشورهای عربی را هم اشغال میکردند. آنچه که بنیانگذاران رژیم صهیونیستی مدنظرشان بود در یک شرایط زمانی خاص قابل انجام بود اما آنچه در منطقه ما روی داد، به صهیونیستها یادآور شد که هر کاری هم که دوست داشته باشند، نمیتوانند انجام دهند. شکست در الکرامه و جنگ رمضان سال 1973 فقط یک تلنگر بود، اما آنچه در دهه بعد در لبنان اتفاق افتاد و خودش را به امروز کشانده، کل داستان را برای آنها وارونه کرد.
🔸رژیم صهیونیستی که میخواست از نیل تا فرات را اشغال کند، بعد از آنکه از بیرون لبنان با فضاحت بیرون رانده شد، دنبال یک طرح دیگر رفت و آن هم «خاورمیانه جدید» بود که دردش را فقط کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت امریکا احساس کرد. در این طرح که از شاید دو دهه پیشتر مبانی آن تعریف شده بود و راهکارهای آن هم در نشستهای پشت پرده در نیویورک و واشنگتن پیدا شده بودف یک تقسیم کار میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی با هماهنگی امریکا و انگلیس صورت گرفته بود. اینجا بود که «صهیونیستهای مسلمان» یا به عبارت بهتر «صهیونیستهای عرب» وارد میدان شدند تا بتوانند بخشی از این پروژه باشند. تمام اتفاقاتی که در منطقه ما در طول این دو دهه روی داده، همه تلاش برای اجرای این طرح بوده است.
@syriankhabar
✴️ «مسلمان یا عربهای صهیونیست» / 2
🔸در مورد خاورمیانه جدید همه تقریباً میدانند که قرار بود چه اتفاقی روی دهد. برای اجرای این طرح اما موانعی بزرگ وجود داشت، کشورها و طرفهایی که حضور و وجودشان مانعی بزرگ در راه شکلگیری خاورمیانه جدید بود. بنابراین ارتش امریکا مامور شد تا این موانع را بردارد. حمله به عراق مقدمه این کار بود که پیامد مستقیم آن باید حمله نظامی به ایران میشد. امریکا و رژیم صهیونیستی مامور شدند تا تا جایی که میتوانند با دلارهای سعودی و اماراتی موانع را بردارند. جنگ 33 روزه 2006 و پس از آن جنگ سال 2008 در غزه مقدمهای بر این طرح بود.
🔸چون حریف ایران به لحاظ نظامی نشدند، طرح تحریم و محاصره اقتصادی را در پیش گرفتند. هماهنگی و همراهی شدید و عجیب رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی و امارات با امریکاییها در این زمینه خود گویای این طرح بود. در سالهای بعد سوریه، یمن، لیبی و حتی سودان دچار بحران و درگیری شدند تا موانع اگر هم حذف نشوند، دستکم تضعیف شوند. در همه این ویرانگریها، صهیونیستهای مسلمان یا عربهای صهیونیست در کنار رژیم صهیونیستی و امریکا قرار گرفته و راه را برای نابودی کشورها و ملتهای منطقه در راستای منافع رژیم صهیونیستی باز کردند.
🔸اما همه این تلاشها راه به جایی نبرد و در همه جبههها، دشمن شکست خورد و متوقف شد. رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، امریکا در عراق و سوریه، رژیم سعودی و امارات هم در یمن مغلوب شدند. هر چند لیبی و سودان برای همیشه از دست رفتند اما بازیگری آنها در زمین طرف مقابل هم چندا مفید نخواهد بود. این شکستهای مفتضحانه باعث شد آنها بازی را از پشت پرده به روی پرده آورده و آن را علنی کنند. البته یک عامل دیگر هم که باعث شد تا آنها بازی را علنی کنند، وجود موجودی بنام دونالد ترامپ در کاخ سفید بود که خوب سواری میداد.
🔸طرح خاورمیانه جدید هر چند در ذات و تعریف اولیه خود که یک پروژه اقتصادی – سیاسی با آورده هژمونیک بود، شکست خورد اما در بعد سیاسی صرف آن با آورده تاکتیکی همچنان قابل استفاده است. دشمنانی که از طریق جنگ و درگیری و تحریم موفق به اجرای طرح خود نشدند، حالا پوست عوض کرده و دنبال راهکار دیگری هستند، آنها دنبال شکلدهی به خاورمیانه جدید از طریق «آشتی و صلح» هستند! طرح ابراهیم که قرار بود روابط میان رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی را عادی کند، گام اول بود و اما گام دوم بسیار قابل توجهتر است.
🔸اگر در خاطر همراهان باشد، در هنگام سفر جو بایدن به منطقه و تلاش سعودیها، اماراتیها و کویتیها برای برقراری روابط دیپلماتیک با کشورمان گفتم که این بخشی از یک پروژه است. آنها ناتوان از جنگ، به دنبال آوردهای از طریق اقتصاد و روابط اقتصادی هستند و به همین دلیل هم تحولات شش هفت ماه گذشته را در منطقه شاهد بودیم. تلاش سعودیها برای برقراری روابط با ایران، سفر بشار اسد به ابوظبی، گسیل سفیر امارات و کویت به تهران، آتشبس در یمن، سفر اردوغان به ریاض و ابوظبی، سفر بن سلمان و بن زاید به آنکارا و حالا هم درخواست سعودی از حماس برای عادیسازی با رژیم صهیونیستی بدون آنکه از حماس بخواهد روابطش با ایران را قطع کند!!
🔸بله، عربهای صهیونیست برای نجات رژیم صهیونیستی دست به کار شدهاند. اگر دیدید در طول روزهای آینده تلاش کنند میان حزبالله و رژیم صهیونیستی هم دست به میانجیگری بزنند، تعجب نکنید. اینها یک پروژه بسیار بزرگ است تا رژیم صهیونیستی را در منطقه حل و هضم کنند و این عنصر مهاجم و غیربومی را در این روابط پیچیده و تو در تو، جا بزنند. اما نکاتی هم در این زمینه وجود دارد که شاید فرصت پرداختن به آنها در این مجال نیست؛ بن سلمان و بن زاید هر چند بخشی از این بازی هستند اما زیادهخواهی آنها چنان است که بدون شک روزی از دست خارج خواهند شد.
🔸در کشور ما باید در این مورد هوش حواسها جمع باشد. من طرحها و پروژههای مکتوب و نوشته شدهای را چند سال پیش دیدم و خواندم که سرم سوت کشید! نیاز به گفتن و برشمردن آن در این مجال نیست اما این طرح تا عمق برخی از نهادها و مسوولان ما هم نفوذ کرده که گسترش روابط و عادی سازی با عربهای صهیونیست را مقدمهای برای تنشزدایی در منطقه میدانند که بدون شک، شامل رژیم صهیونیستی هم میشود. باید در این زمینه هوشیار بود و اجازه بازیسازی به دشمن را نداد و او را درگیر مسائل و مشکلاتی کرد که معمولاً خودش میسازد.
@syriankhabar
اینکه عرض میکنم آنتن به حسات تحلیلگران! و کارشناسان!! ما در چاهِ بیبیسی و سعودی اینترنشال و رسانههای غربی افتاده، کسی باور نمیکند. حاضرم قسم جلالالله بخورم که آقای فرجی راد با شش واسطه هم نتوانسته با تیم فعلی مذاکره کننده ما در وین ارتباط برقرار کند بعد بدون هیج اطلاعی هر چه دم دهانشان بیاید - اینها فقط مامور هستند و کاری به شعور مخاطب ندارند - به خورد مخاطب بدبخت میدهند... اگر کارشناس و اگر تحلیلگر بودید میفهمیدید که اگر تحریم ایران برداشته شود به نفع روسیه است و نه به ضرر این کشور، اگر به اندازه نقطه کشک اطلاع داشتید متوجه میشدید که طرف روس دارد به در و دیوار میزند تا هر چه سریعتر توافق امضا شود. شما یا نمیدانید یا کلاً نمیدانید و نمیخواهید هم بدانید... اما خدمت مخاطبان کانال عرض کنم که باتوجه به تحریمهای شدید روسیه، اگر تحریم ایران برداشته شود، کشورمان میتواند مرکزی برای نفس کشیدن روسیه و انتقال بسیاری از کالاها و خدمات باشد. این موضوعی است که آدم کور میداند اما بعضیها همه چیز را در نفت و گاز خلاصه میکنند چون عقلشان چیز دیگری بر نمیدارد.
@syriankhabar
منت وزارت صمت بر سر خبرنگاران!! وام 50 میلیون تومانی با 18 درصد بهره بانکی!! آن هم فقط برای خرید لوازم خانگی و نه کار دیگر! از برکات شیخ ما این است، عسل میخورد و میگفت شیرین است... این هم برکات وزرات صمت و بانکها و سایر همکاران. هر چه فکر میکنم که مثلا با این 50 میلیون تومان باید چه کنم و چه میشود کرد، عقلم به جایی قد نمیدهد.... ما جماعت خبرنگار در جمهوری اسلامی از همان ابتدا هم تو سری خور و زیادی بودیم و با این جور طرحها هم مسخرهمان میکنند.
الان بانکها تا 200 میلیون تومان هم وام میدهند اما با کدام درآمد باید پس بدهیم؟ وام 200 میلیونی سه ساله 70 میلیون بهره بانکی فکر کنم دارد و چهار ساله میشود 100 میلیون... این را اینجا گذاشتم تا آنهایی که فکر میکنند ما خبرنگارها وضعمان خوب و وسعمان زیاد است کمی بیشتر پی کار و کاسبیمان ببرند.
@syriankhabar
حمید عزیز، محبت کم و زیاد نداره مهم اینه که شما اهل محبت بودید. حداقل اینه که ما وابستههای به حکومت و عومل و عناصر جمهوری اسلامی از طرف مخاطبان کانال حمایت میشویم. باز هم جای شکرش باقی است که تا این لحظه کسی نمیتواند انگِ وابستگی به نهادها یا سازمانهای دولتی را به ما بزند. ما وظیفهای داریم، ماموریتی و هدفی که برای انجامش تلاش میکنیم و کوتاه نمیآییم حالا هر که هر چه دلش میخواهد بگوید.
دوستان گاهی اوقات برایم مطالبی را میفرستند که اگر زشت نبود در کانال کار میکردم تا متوجه شوید که دشمنان این آب و خاک فقط عوامل رژیم صهیونیستی، امریکا و سعودی یا باکو و آنکارا نیستند، بلکه ذوب شدههای قلابی هستند که تهمتهایی میزنند که آدم خجالت میکشد که آن را بیان کند...
همین محبتها و همین نگاهها ما را از بسیاری از دروغها و افتراها دور و مصون نگه داشته است. خدا به همه جا اجر خیر دهاد.
@syriankhabar
جنگندههای رژیم صهیونسیتی بندر طرطوس سوریه را بمباران کردند.
@syriankhabar
رسانههای محلی می گویند صدای سه انفجار از آسمان طرطوس شنیده شده است. جنگندههای رژیم صهیونیستی مانند همیشه از آسمان بیصاحب و رها شده لبنان به سمت مواضع ارتش سوریه اقدام به شلیک موشکهای هوا به زمین کردهاند؛ در این حمله گفته میشود یک مرکز راداری ارتش سوریه در جنوب بندر طرطوس هدف قرار گرفته است.
@syriankhabar
خبرگزاری رسمی سوریه به نقل از وزارت دفاع این کشور اعلام کرده که علاوه بر طرطوس، مواضع ارتش سوریه در جنوب دمشق نیز هدف حملات هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفته است که در این حملات ۳ نظامی ارتش سوریه به شهادت رسیده و سه نفر دیگر زخمی شدهاند همچنین در این بیانیه آمده که مانند همیشه خسارتهای مالی به زیرساختهای ارتش سوریه وارد آمده است.
در طول ۱۰ سال گذشته در حملات ارتش رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه در سراسر خاک این کشور بیش از جنگهای مستقیم دو طرف، ارتش سوریه دچار تلفات شده است. از بس سوریها به این حملات پاسخ ندادهاند و سکوت کردهاند که رژیم صهیونیستی دیگر برای خودش جهت چنین جنایتهایی حق قائل شده و حاضر نیست که به هیچکس و هیچ طرفی هم در این موضوع پاسخ دهد.
تا زمانی که ارتش سوریه و دولت این کشور بخواهند در این زمینه سکوت کنند و به صهیونیستها پاسخ ندهند آنها این حق را برای خود محفوظ میدارند. با این حال تجربه به ما نشان داده که صهیونیستها فقط زبان زور و داغی گلوله را میفهمند اما انگار در دکشق کسی نمیتواند به مقامات سوری تفهیم کند که شما یک بار بزنید یک سال آرامش داشته باشید....
@syriankhabar
وای... صابرین نیوز همچین صهیونیستها و اراذل و اوباش رسانهای آنها را سر کار گذاشته که اصلا نگو و نپرس. بعد از اکبر قیمه، حالا نوبت به «مطلق اشاعاتي» است... خلاصه الان ژنرال مطلق اشاعاتي در حمله صهیونیستها به شهادت رسیده و طرف ساکن شرق بلوچستان هم بوده.
رسانههای صهیونیستی دارن یک بند از این «مطلق اشاعاتی» و دو نفر دیگه مینویسند! «مطلق اشاعات» رو همه میدونند یعنی چه، صهیونیستهای خر و پادوهای دوزاری اینها نفهمیدند... بنده خدا اکبر قیمه.... یه وقت با اکبر جوجه اشتباه نگیرید، این یه ژنرال دیگه است...
@syriankhabar
در راستای سیاست اخراج امریکا از سوریه که چندی پیش در دیدار رهبر انقلاب با رئیسجمهور روسیه بر آن تاکید شد، امروز دوشنبه پایگاه اشغالگران تروریست آمریکایی در منطقه «التنف» در مرز عراق و سوریه، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است.
یک منبع امنیتی عراق در این رابطه گفته که این حمله هوایی از سوی یگان پهپادی مقاومت عراق صورت گرفته است. وی تأکید کرد که مقاومت عراق با استفاده از چند فروند پهپاد بمبگذاری شده پایگاه آمریکا در التنف را هدف قرار داد. این در حالی است که گفته میشود این حمله با پهپادهای مسلح و نه انتحاری صورت گرفته است.
گروهک تروریستی مغاویر الثوره که در کنار نظامیان تروریست امریکایی در این منطقه حضور دارند مدعی شدهاند که در این حمله کسی کشته و یا زخمی نشده و خسارتها فقط به تاسیسات این پایگاه وارد شده است. این پایگاه غیر قانونی و با حضور اشغالگرانه آمریکا بنا شده و ۵۰ کیلومتر منطقه ممنوعه دارد. البته برخی بر این باور هستند که این حمله پاسخی به حملات شب گذشته ارتش رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه است، دفعه قبل هم پس از حمله صهیونیستها، این پایگاه هدف قرار گرفت.
@syriankhabar
✴️ ایران نیمهشب پاسخ اروپا را میدهد؛ این یعنی توافق تقریباً نهایی شده است!
🔸همانگونه که انتظار میرفت، پس از پایان مذاکرات وین و بازگشت هیاتها به پایتختهای خود، قرار شد تا ظرف چند روز طرح ارائه شده توسط بورل بررسی شود. وزیر امور خارجه کشورمان نیز امروز در نشستی با خبرنگاران با اشاره به بحث مذاکرات لغو تحریمها گفت: الان در مرحله شروع پایان توافقیم، صرف نطر از نگاه فردی، تصمیم کشور این است که چنانچه خطوط قرمز و حقوق ما رعایت شود توافق انجام شود.
🔸امیرعبداللهیان با بیان این که روی ۳ موضوع در حال تبادل پیام هستیم، گفت: طی روزهای آینده آخرین نظراتمان را اعلام میکنیم و اگر این نطرات تامین شود آمادگی داریم وارد مرحله جمعبندی شویم و توافق را با حضور وزرای خارجه اعلام کنیم. طرف آمریکایی اخیرا در دو موضوع انعطاف شفاهی نشان داده اما این باید مکتوب شود. مهم این است که موضوع تضمین هم با واقع بینی آمریکا مواجه شود. حداکثر تا ساعت ۱۲ امشب نظرات خود را به صورت مکتوب به هماهنگ کننده مذاکرات ارائه میدهیم.
@syriankhabar
✴️ حزبالله: توافق نشود، اسرائیل یک فوت گاز هم برداشت نخواهد کرد
🔸هنوز مشخص نیست که چرا رسانههای صهیونیستی هفته گذشته خبری مبنی بر سفر محرمانه «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی (که اصطلاحا نقش میانجی را در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی دارد) به اراضی اشغالی منتشر کردند؛ آن هم درحالی که خود طرف آمریکایی این خبر را تکذیب میکند. اما گذشته از چیزی که در رسانهها منتشر میشود طرفهای مختلف در لبنان و منطقه و اروپا تاکید میکنند که اسرائیلیها بعد از تحولات اخیر در فلسطین و جنگ 3 روزه غزه و اوضاع متشنج کرانه باختری آمادگی دادن پاسخ نهایی به پیشنهادات لبنان درخصوص ترسیم مرزهای دریایی را ندارند.
🔸در این میان کارشناسان معتقدند که اگر «یائیر لاپید» نخستوزیر کابینه موقت رژیم صهیونیستی امیدوار بود با سرمایهگذاری روی پرونده مرزبندی دریایی با لبنان، در تجاوزات خود به نوار غزه به دستاوری برسد تاکنون شاخصها نشان میدهد که کاملا اشتباه کرده است. اما نکته مسلم آن است که همه پیامهای غیرعلنی صهیونیستها که از طریق آمریکاییها یا سازمان ملل و یا پایتختهای عربی به بیروت رسیده، متمرکز بر این واقعیت است که محافل سیاسی اسرائیل کاملا گوش به فرمان نهادهای نظامی و امنیتی هستند و میدانند که پذیرش یا رد خواستههای لبنان در پرونده مناقشه مرزی، هریک هزینههایی برای این رژیم دارد.
🔸به گفته منابع آگاه از این پرونده، رژیم صهیونیستی از طریق احزاب مختلف توضیحات کافی در مورد موضع دولت لبنان و حزب الله دریافت کرده و خلاصه آن به شرح زیر است:
-اولا محدودیت زمانی برای اسرائیل در حل مسئله مناقشه مرزی با لبنان تغییری نکرده و و این بازه زمانی برای صهیونیستها همچنان تا ماه سپتامبر است. بنابراین اگر تلآویو قصد مانور سیاسی یا حتی عملیات نظامی داشته باشد، مقاومت را وادار میکند تا مهلتی را که برای عقبنشینی دشمن از مرزهای لبنان تعیین کرده کاهش دهد.
-مقاومت به هیچ وجه قصد ندارد پرونده مرزبندی دریایی را به پرونده انتخابات داخلی رژیم صهیونیستی ربط دهد و هیچ تمایلی به صحبت درباره واقعیت سیاسی اسرائیل و جزئیات مربوط به این مسئله ندارد.
-معادله مقاومت همچنان ثابت است؛ به این معنا که اسرائیل نه تنها از میدان کاریش بلکه در امتداد سواحل فلسطین اشغالی نیز از هیچ کجا نمیتواند گاز استخراج کند؛ مگر اینکه شرکتهای حفاری بینالمللی اجازه اکتشاف و استخراج انرژی برای لبنان را داشته باشند. این همان چیزی است که مقامات لبنانی در سفر اخیر فرستاده آمریکایی به بیروت، به وی ابلاغ کردند.
- مقاومت در مواضع خود مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی به منطقه مورد مناقشه در دریا کاملا جدی بوده و تاکید دارد که در صورت لزوم آماده است سکوهای گازی اسرائیل را هدف قرار دهد. همه شرکتهای خارجی فعال در دریای مدیترانه نیز از این مواضع حزبالله آگاه هستند و میدانند که عواقب مشارکت در تجاوزات اسرائیل به منطقه آبی لبنان چه خواهد بود؛ تا جایی که شرکت انرژین یونان که کشتی آن به میدان کاریش وارد شده بود مجبور شد حتی مالکیت این کشتی را انکار کند و بگوید که تنها کارگران این کشتی یونانی بودند.
همچنین دولت یونان با نگرانی اعلام کرد که نمیخواهد درگیر چالشهای موجود در پرونده مناقشه مرزی لبنان و اسرائیل شود و هیچ مسئولیتی در قبال ورود کشتی شرکت انرژین به میدان کاریش ندارد. درواقع دولت یونان متوجه شد که تضمینهای اسرائیل دیگر کافی نبوده و حتی مواضع خودِ این رژیم به طور کامل در تیررس مقاومت لبنان است و آتن نباید منافع خود را به خطر بیاندازد.
- رژیم صهیونیستی که متوجه شده هرگونه تحرک آن در مرزهای دریایی لبنان با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد و تا زمانی که لبنان به حقوق دریایی خود دست نیابد اسرائیل نیز قادر به بهرهبرداری از میادین گازی نخواهد بود، از هرگونه مانوری در این پرونده خودداری کرده است.
🔸درواقع حزب الله در این پرونده 3 نَه بزرگ به آمریکا و رژیم صهیونیستی گفته است: نه به سازش، نه به ربط دادن پرونده مناقشه مرزی به انتخابات رژیم صهیونیستی و نه به استخراج گاز توسط صهیونیستها؛ مگر در صورتی که لبنان نیز بتواند از ثروتهای خود بهرهبرداری کند.
🔸اما در عمل منابع آگاه تاکید دارند تماسهای صورت گرفته میان طرفهای مربوطه در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی نشان میدهد که آموس هوکشتاین منتظر مواضع اسرائیلیها مانده و شاید هفته آینده به تلآویو سفر کند؛ اما اگر فضای مواضع مسئولان اسرائیلی در این زمینه منفی باشد فرستاده آمریکایی دلیلی برای سفر به فلسطین اشغالی ندارد و بنابراین ادامه ماموریت وی در لبنان دشوار خواهد شد؛ زیرا دیگر نمیتواند به مانورهای خود برای باجخواهی از لبنانیها ادامه دهد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️ حزبالله: توافق نشود، اسرائیل یک فوت گاز هم برداشت نخواهد کرد 🔸هنوز مشخص نیست که چرا رسانههای ص
🔹دوستان توصیه میکنم این نوشته را با دقت و چندبار پشت سر هم بخوانید. بخشی از این گزارش طبقهبندی شده از پیامهای مقاومت به رژیم صهیونیستی است که به تازگی و برای اطلاع افکار عمومی منتشر شده است. این گزارش نشان میدهد که صهیونیستها دنبال خرید زمان هستند و فکر میکنند از این ستون به آن ستون فرج است. به همین دلیل در حالی بازی درآوردن هستند که شاید این وسط یک اتفاقی بیفتد.
🔹در طول روزهای گذشته مقاومت پیامهای عینی و عملیاتی را هم خطاب به صهیونیستها ارسال کرده که خودشان ابعاد آن را میدانند. اینکه آنها واقعاً چه میخواهند کنند مشخص نیست اما یهودی جماعت اگر زور بالای سرش نباشد و یک صدم احساس کند که زورش میرسد کوتاه نمیآید. این حقیقت که آنها میدانند اگر توافقی صورت نگیرد ممکن است تاسیسات گازی ساخته شده در سواحل فلسطین اشغالی هدف قرار گرفته و دیگر هیچ شرکتی حاضر به سرمایهگذاری در این حوزه نشود چه هزینههای هنفگتی برای آنها دارد باعث نخواهد شد به سادگی کوتاه بیایند. از سوی دیگر، اگر کوتاه هم بیایند آبروی نداشتهاشان در میان طرفهای عربی که دنبال سازش و گرفتن امنیت از این رژیم هستند، بر باد میرود...
🔸از سویی منابع سیاسی لبنان اعلام کردند که ادامه موضعگیریها و فشارهای حزبالله بر طرف صهیونیستی در پرونده مرزبندی دریایی موجب امتیازگیری برای لبنان میشود و همچنین در سطح سیاسی به نفع «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور است. به همین دلیل متحدان آمریکا در لبنان نگران تقویت جایگاه سیاسی حزبالله در لبنان و تمایل طرفهای مختلف برای گفتگو با مقاومت هستند؛ همانند اتفاقی که اخیرا رخ داده و «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه با هیئتی ارشد از حزبالله دیدار و گفتگو کرد که این مسئله موجب نگرانی اعضای جریان غربگرای 14 مارس و افرادی همچون «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی شده است. آنها همچنین نگران تاثیرات دیدار ولید جنبلاط با مقامات حزبالله بر پرونده انتخاب رئیس جمهور جدید نیز هستند.
🔸از آن گذشته اطلاعات نشان میدهد که حزب نیروهای لبنانی به ریاست سمیر جعجع تلاش میکند یک کمپین تحریکآمیز علیه حزبالله در پرونده مرزبندی دریایی به راه انداخته و اجازه ندهد که این مسئله قبل از تشکیل دولت جدید حل گردد. این موضع همچنین از جانب سایر طرفهایی که فرو رفتن لبنان در تاریکی و بحران فاجعهبار برق را به واردات سوخت از ایران ترجیح میدهند و چشمشان به دهان آمریکاییهاست، نیز اتخاذ شده است.
🔸اما در سطح رژیم صهیونیستی، این رژیم در پرونده مرزبندی با لبنان، دچار پیچیدگیهای قضایی و قانونی نیز شده است و میان سران صهیونیست درباره احتمال ورود به درگیری با حزبالله اختلافات زیادی وجود دارد. این پرونده در دیوان عالی رژیم صهیونیستی درحال بررسی بوده و دادگاه این رژیم باید تصمیمی اتخاذ کند که از منافع اسرائیل در برابر تهدیدات امنیتی دفاع کند. در این میان برخی از صهیونیستها مخالف هرگونه توافق با لبنان در پرونده ترسیم مرزها هستند و معتقدند که چنین توافقی موقعیت حزبالله را در لبنان و به ویژه عرصه سیاسی این کشور تقویت خواهد کرد.
🔸در این شرایط دو سوال مهم مطرح میشود مبنی بر اینکه آیا فرستاده آمریکایی با تعلل در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی قصد دارد به گونهای عمل کند که در چارچوب رویکرد معمول واشنگتن علیه حزبالله و ضربه زدن به آن است یا اینکه مجبور میشود با در نظر گرفتن منافع اسرائیل، مسیری را پیش بگیرد که تا حد امکان از احتمال وقوع تنشهای نظامی میان حزبالله و ارتش رژیم صهیونیستی جلوگیری شود؟ برای پاسخ به این سوال باید منتظر بازگشت آموس هوکشتاین به بیروت و تحولات آینده در پرونده مرزبندی دریایی لبنان و فلسطین اشغالی باشیم.
🔹به نظر میرسد باید منتظر ماند؛ صهیونیستها هر کاری کنند ضرر میکنند. شروط حزبالله را بپذیرند، نابود میشوند، نپذیرند باز هم نابود میشوند. یادتان باشد که آنها این پیام را دریافت کردهاند که نه فقط از میدان کاریش، که از هیچ میدانی و هیچ تاسیساتی در سواحل مدیترانه توان بهرهبرداری ندارند. این موضوع باعث شده صهیونیستها دچار سرگیجه شوند و به نظرم نه جنگ میخواهند و نه حاضرند امتیاز بدهند. اما اینکه چه خواهند کرد، خود نکتهای است که خودشان هم تا این لحظه نمیدانند. منتظر گذشت زمان هستند تا ببینند زمان چه میکند.
@syriankhabar
🔴 چرا ناچار به امضای برجام هستیم!! / بخش نخست
🔻از چند سال پیش در مورد برجام حرف و حدیثهای بسیاری داشتیم، در همینجا بسیاری از افراد در مورد این توافق صحبتهایی کردند، دیدگاههایی گفته و هر جا که موفق شدند مطالب خود را در نقد دیدگاه ما در مورد برجام نوشتند. برخی از دوستان از همان ابتدا شاید به دلیل نشستن پای صحبتهای برخی افراد خیلی خیلی سیاسی برجام را موجب بدبختی و بیچارگی کشور میدانستند و در مقابل گروهی دیگر بودند که مدام تبلیغ میکردند که برجام تنها راه نجات کشور است و اگر برجام نباشد، کشور به چاه ویل سقوط میکند و سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.
🔻شش سال پس از امضای برجام و تقریبا چهار سال پس از خروج دونالد ترامپ از این توافق دیدگاهها متفاوت شده، نظرات تغییر کرده و صحبتها هم به سمت و سوی دیگری چرخیده اما دستکم در مورد نویسنده این مطلب، وضعیت هیچ تفاوتی نکرده و بنده همان دیدگاه پیشین خودم را دارم. بسیاری از دوستان در همینجا میپرسیدند که آیا برجام امضا خواهد شد و بالاخره به نتیجه خواهد رسید یا نه؟ برخی دیگر هم که ارتباط داشتند به صورت مستقیم میپرسیدند. در این مورد لازم است چند نکته را اینجا بار دیگر قلمی کنیم تا مساله کمی بهتر روشن شود.
🔻برجام از همان اول هم «توافق کاملی» نبود، قرار هم نبود توافق کاملی باشد؛ چرا که برای کامل بودن یک توافق شرایطی لازم است. با این حال، این توافق میشد به شکلی بسیار بهتر به نتیجه میرسد و متاسفانه اعتماد بیجا و چشمبسته دولت قبل به امریکا و اروپا باعث بروز خسران بسیاری شد. با این حال برجام امضا شد و صرف امضا شدنش اتفاقات بسیاری روی داد که برای درک آن باید کمی وسعتنظر داشت. امضای برجام باعث شد تا در دور بعد که ترامپ از آن خارج شد اتفاقاتی روی دهد که امریکاییها انتظارش را نداشتند.
🔻در واقع، ما «ناچار» به امضای برجام بودیم و آنهایی که در مورد آن مینوشتند و میگفتند و انتقادهای آنچنانی میکردند یا نفعشان در تحریم بود یا اینکه نگاه سیاسی به ماجرا داشتند. کمتر کسی بود که به لحاظ فنی و با نگاه تخصصی به برجام ایراد میگرفت. اکثریت آن را به صورت مطلق رد میکردند اما آنهایی که دستی بر آتش داشته و وضعیت کشور را میفهمیدند، درک میکردند و میدانستند که اوضاع چگونه است متخصصانه نظر میدادند. آن روزها هم بارها تاکید کردیم که بودن «برجام» و همان توافق ناقص بهتر از نبودنش است و البته فهماندن این موضوع به برخیها واقعاً سخت بود.
🔻چرا سخت بود؟ دلیلش اینکه اصولا آنها خبر از اداره کشور نداشتند و نمیدانستند که وضعیت تولید برق، وضعیت پالایشگاهها، پتروشیمیها و صنعت کشور چگونه است. متاسفانه هنوز هم عدهای فکر میکنند پالایشگاه ستاره خلیج فارس که کشور را در حوزه بنزین تامین کرد، 100درصد توسط متخصصان داخلی ساخته شده است و کسی به آنها توضیح نداد (و از این دست اتفاقات بسیار داشتیم) که این مجموعه بزرگ 80درصد پیشرفت داشت اما اصل کار همان 20درصد بود که ما تکنولوژی آن را نداشتیم و وقتی برجام امضا شد موفق به خرید تجهیزات لازم شدیم و بنزین کشور تامین شد!
🔻یا در مورد پارس جنوبی، تا قبل از امضای برجام به صورت عملیاتی فقط 12 فاز این مجموعه راهاندازی شده بود و بزرگترین فاز آن که فاز 12 بود و به تنهایی برابر با سه فاز، مشکلات عدیدهای داشت که پس از امضای برجام تجهیزات لازم خریداری شد و 12 فاز دیگر هم به بهرهبرداری رسید تا ما از قطر جلو بزنیم! برجام با همه بدیهایش باعث شد تا ما بتوانیم در همان فرصت دهها میلیارد دلار تجهیزات وارد کشور کرده و به گونهای پیش بیفتیم که پس از خروج امریکا از برجام و تحریم حداکثری، کشور در حوزه انرژی، برق و گاز تامین باشد و مشکلی نداشته باشد.
🔻متاسفانه بسیاری فکر میکنند (یعنی رسماً دروغ میگویند) که تابآوری ما پس از خروج ترامپ از برجام و تحریمهای حداکثری به دلیل مدیریت توانمند داخلی بوده است! به این دلایل بود که آن روزها میگفتم که برجام با همان اشکالاتش نعمتی بود و فرصتی برای نفس کشیدن به کشور داد که بتوانیم در سالهای بعد مقاومت کنیم. آنهایی که فکر میکردند برجام بهانه است و بدون برجام میشود کشور را اداره کرد (که البته میشود، به شرط اینکه مدیریت درست، هماهنگ و بدون فساد باشد) شاید حالا متوجه شده باشند که چرا نیاز است توافق امضا شود؟ این روزها حتی شاهد هستید که آنهایی که روزانه علیه برجام مینوشتند، حالا موافق آن شدهاند؟
@syriankhabar
🔴 چرا به ناچار به امضای برجام هستیم!! / بخش دوم
🔻بنده باز هم مینویسم، برجام اصلا نیازهای کشور ما را رفع نمیکند، به نفع ما نیست اما «ناچار» به داشتن آن هستیم، شاید آنهایی که امروز در دولت هستند و دو سال پیش نبودند بهتر این حرفها را درک کنند. در طول یک سال گذشته وضعیت بازار، گرانیها، نارساییها و... را مشاهده کردید؟ هر چند دوستان ما در دولت تلاش کردند که معیشت مردم را به برجام گره نزنند، اما این موضوع تا اندازهای از دست آنها بر میآید و این اندازه هم حدودی دارد. ایران کشور بسیار بزرگی است، با منابع بسیار و جمعیت قابل توجه. این دوستان در طول این یک سال با صدها هیات دیپلماتیک دیدار و گفتوگو کرده، دهها سفر داشته و مذاکرات گستردهای هم داشتهاند...
🔻بروید و از آنها بپرسید که داستان از چه قرار است. در دورهای که تیم ظریف و عراقچی در وین مذاکره میکردند یکی از سرسختترین منتقدان بودم و میدانستم که دوباره قرار است آشی پخته شود که در آن عجله حرف اول را میزند که بینمکی آن مانند برجام مشخص بود. هنوز هم عدهای هستند که میگویند نباید برجام امضا شود، اما این جماعت واقعاً درگیر زندگی روزمره مردم و تامین نیازمندیهای آنها نیستند و نمیدانند مملکت داری با حرف زدن و تز دادن بسیار متفاوت است. با این حال مردم کشور مقاومت کردند، صبر کردند، بردباری کردند به این امید که بالاخره حق و حقوق ایران از دشمنان گرفته شود.
🔻قرار است همین روزها بالاخره تکلیف برجام مشخص شود؛ از همین الان هم میدانم که بسیاری از خواستهها و مطالب و مواردی که مدنظر ما بوده در برجام گنجانده نشده و باز هم توافق کاملی نیست. اما بدون شک مقاومت ملت باعث شد تا بیش از آنچه که فکرش را میشد کرد به دست بیاوریم. این را باید بگویم که این توافق کامل نیست و توافق یعنی مذاکره کردن برای رسیدن به یک چارچوب که همه راضی باشند؛ با علم به اینکه همه هم ناراضی هستند. هر توافقی شود – با قطعیت بر این اصل که تحریمها برداشته شود و تجارت کشور دچار مشکل نگردد – به نفع ماست. کسی دو سال دیگر را نمیداند چه خواهد شد، دنیا به کدام سمت میرود!
🔻امروز و در این شرایط امضای این توافق میتواند راه گریز کشورمان به سمت یک افق جدید برای توسعه کشور باشد. باید از این فرصت استفاده کرد، همانگونه که برجام در اجماع پیشین غرب علیه کشورمان شکاف ایجاد کرد، این توافق هم میتواند شکاف را عمیقتر کند. اقتصاد غرب در حال فروپاشی است و تجارت ما هم با غرب نیست، با همین همسایگانمان هست اما همین همسایگان هم برای تجارت با ما شرط و شروطی دارند اینگونه نیست که بیایند توافق کنند و بعد هم ما بگوییم که همه چیز درست است. در شأن کشور ما تهاتر برنج با نفت و گاز نیست و تهاتر برای ما سرمایه جهت توسعه کشور نمیآورد، ما به پول برای توسعه نیاز داریم، به سرمایهگذاری بزرگ و همه اینها نیازمند فرصت است.
🔻امریکاییها دنبال برجام منطقهای و موشکی بودند، اما امروز شرایط به گونهای است که آنها میخواهند خیالشان از جانب ایران راحت باشد. چندی پیش نوشتم که امریکا در حال اولویت بندی بین دشمنانش است و به نظرم اگر دو سال پیش ایران در رأس قرار داشت، امروز در جایگاه سوم و شاید هم چهارم باشد! اولویت امریکا امروز چین و روسیه است و نمیتواند بر ایران تمرکز کند و به همین دلیل نیازمند توافق است. این نیاز باید دولت را بر آن دارد تا توافقی محکم، با قابلیت مهم اجرایی امضا کند که بشود از آن بیشترین بهره را برد. همانگونه که مسوولان گفتهاند، اولویت کشور باید «انتقاع اقتصادی» باشد و بقیه مسائل فرع بر این اصل است.
🔻حتی تحریم سپاه پاسداران هم فرع بر این اصل است، چرا که تا دو سال آینده دنیا به سمتی خواهد رفت که این تحریمها ارزشی ندارند، زمان برای ما اهمیت دارد و یک روز هم برای اقتصاد و وضعیت کشور، یک روز است. ما تا دوسال دیگر باید قدرتمند و قویتر باشیم و خودمان را برای مرحله بعد آماده کنیم. اصل و اساس کار همین است. همانگونه که پیش از این هم گفتم، برجام خواهی نخواهی امضا خواهد شد، چرا که همه طرفها به آن نیاز دارند، ایران، امریکا، اروپا، روسیه و چین. همه آن را میخواهند و به دلیل باید امضا شود. امریکاییها از امضای برجام انتظاراتی دارند و ما نیز.... بنده با توجه به ارتباطاتی که داشتم شهادت میدهم که علی باقری برای تک تک واژهها و کلمات جنگیده است. فقط امیدوارم آنهایی که مدام به برجام فحش میدادند و در این دولت هم پست و سمتی گرفتهاند، نظرشان عوض نشود!!!
@syriankhabar
▪️از قرار معلوم این مطلب عدهای را بد سوزانده و گروهی را که عرض کردم پامنبری شکمسیرها و متصلان به سفرههای نامرئی و پرپول هستند را هم دچار آشفتگی کرده است. آنها فکر میکردند اگر دولت سید ابراهیم رئیسی روی کار بیاید به ساز آنها میرقصد و دیگر برجام امضا نخواهد شد اما آنها و به صورت مشخص (این جماعت ابله) سیاست را نمیشناسند و جایگاه دولت را نمیدانند یا اصولاً نمیدانند که دنیا دارد به کدام سمت میرود.
▪️متاسفانه از این اراذل و اوباش مجازی کم نداریم، کسانی که حاضرند حدود ۹۰ میلیون ایرانی زجر بکشند، گرسنگی بکشند و روزبهروز بدبخت و بیچارهتر شوند تا آمال و آرزوها و افکار عاطل و باطلشان که سالهاست تبلیغش را میکنند درست از آب دربیاید. همانگونه که گفتم، این جماعت یا شکمشان سیر است یا واقعاً ابله هستند و در جامعه و میان مردم و قشر فرودست حضور ندارند که ببینند مردم دارند چه زجری میکشند و خانوادهها بر اثر مشکلات مالی و اقتصادی چگونه دارد از هم پاشیده میشود.
▪️مطلبی را چند ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در کانال نوشتم و آنجا هم عرض کردم روسای جمهور در ۸۰ درصد مواقع و مواضع باید مثل هم رفتار کنند، چرا که مجری قانون هستند و فقط ۲۰ درصد با هم تفاوت دارند و این ۲۰ درصد هم در شیوه اجرای قانون، گماردن افراد و نحوه تعامل با مجموعه دولت، مردم و سایر قوا است. هیچ دولتی نمیتواند خارج از قانون رفتار کند، خارج از قوانین مصوب مجلس و بالاتر از آن قانون اساسی. بنابراین دولت سید ابراهیم رئیسی هم از این امر مستثنی نبوده و آنهایی که انتظار داشتند این دولت برایشان تخم دو زرده بگذارد و کشور را بدون تعامل با محیط پیرامونی اداره کند، حالا باید فکری برای خودشان کنند.
▪️مردم ایران به اندازه کافی صبوری کردند، همراهی کردند و مسوولان باید هوای آنها را داشته باشند. نمیشود مسوولان که متصل به بیتالمال بوده و زندگیشان تأمین است حواسشان به ملت نباشد. سفره مردم دارد روز به روز کوچکتر میشود اما آنهایی که دنبال توهمات عجیب و غریب خودشان هستند فکر میکنند ۹۰ میلیون شهروند کشور گروگان آنها بوده و حق حیات ندارند. در این چند سال یا یادشان به حوادث سال ۹۶ و ۹۸ نیست یا اصلا خودشان بخشی از آن آشوبها بودهاند. مردم و نظام نیاز به فرصتی برای تنفس دارند و اگر متولیان امر نتوانند آنگونه که باید و شاید ماموریت خود را انجام بدهند، برجام را برای همیشه کنار بگذارند.
▪️یک سری مطالب و موارد هست که جای گفتنش اینجا نیست. چند نفری پیام داده و چرندیاتی بافتند و رفتند، اما برجام امضا نشد، ما همه آماده جنگیم... اما آیا آنهایی که دم از امضا نشدنش میزنند عرضه رفتن به جنگ را دارند؟ هرگز. اینها تولههای فکری همان جماعتی هستند که زمان جنگ هم آن را بیهوده میدانستند و حالا پشت واژههای بیمعنی پنهان شدهاند. یکی از ویژگیهای بد جمهوری اسلامی، پرورش چنین منافقانی است که تیشه به ریشه کشور میزنند اما خدا را شکر تعداد این افراد کم، هر چند صدای واقواقشان زیاد است.
@syriankhabar
🔴 منافع کشور تامین شود، برجام امضا خواهد شد!/1
🔻بابت اینکه امروز نبودم که حضور مبارک شما باشم، عذر میخواهم. با این حال از شب گذشته برخی از دوستان در مورد یادداشتی که درباره برجام و مذاکرات نوشته بودم نظر میدهند. شب گذشته پاسخی به اراذل و اوباش مجازی دادم (واقعاً غیر از این نمیشود نامی بر این جماعت گذاشت) و اگر ضرورت پیدا کرد، باز هم پاسخ خواهم داد چرا که نباید اجازه داد تفسیر و نظر غلط و خودخواهانه این جماعت در جامعه نضج بگیرد، کسانی که در اتاقهای تاریک و دور از نگاه مردم نشسته و بند نافشان را هم به بیت المال گره زده و مفت میگیرند و مفت میخورند و برای ملت نسخه میپیچند.
🔻بنده در این مملکت نه پستی دارم، نه مقامی و نه جایگاهی برای تصمیمگیری و نه از آن پولهایی که ماهانه به جیب عدهای برای بولتننویسی و مزخرفگویی میرود از جایی به ما میرسد. آن چیزی هم که مینویسم صدها بار گفتهام و باز هم میگویم «نگاه و دیدگاه شخصی» با «آگاهی از برخی اتفاقات» است. نه کسی برای امضای برجام با ما مشورت میکند و نه نظر ما را میخواهد و نه البته نظر بسیاری از دیگرانی که خیلی هم مدعی هستند. حاکمیت تصمیم میگیرد که چه کند، مجریان هم میروند و همان کار را میکنند. مانند دور قبل که تصمیم گرفته شد برجام امضا شود و شد. حالا من کار به خوب و بدش ندارم.
🔻حالا هم اگر حاکمیت تصمیم گرفته که توافق جدید را ذیل برجام امضا کند، امضا خواهد کرد. چه بنده بنویسم، چه ننویسم. آن کسی که دارد کشور را اداره میکند خودش بهتر از همه میداند در چه وضعیت، چه موقعیت و در چه جایگاهی است بنابراین باز هم مانند یادداشت پیشین تاکید میکنم که اگر منافع و مصالح کشورمان رعایت شود (قرار هم نیست 100درصد رعایت شود چرا که این مساله در مورد طرف مقابل هم همین است) و «انتفاع اقتصادی» تامین گردد، برجام امضا خواهد شد. قرار هم نیست که چیزی امضا شود که به ضرر کشور باشد. نفعی در آن نباشد مطمئن باشید چیزی امضا نخواهد شد و باز هم در این مورد نه کسی با ما مشورت میکند و نه کسی نظر ما را میخواهد.
🔻همانگونه که عرض شد، کشورداری سخت است، تامین معیشت مردم واقعاً مشکل است. هیچ وقت یک عده چند نفره که در اتاقهای نمور و تاریک نشسته و برای همه نسخه میپیچند نمیتوانند دیدگاه اکثریت را داشته باشند. اگر قرار است منافع کشور، به ویژه در حوزه اقتصادی، تامین نشود امضا کردن توافق هیچ ارزشی ندارد. کسانی که دارند مذاکره میکنند و کسانی که دارند در این مورد نظر کارشناسی میدهند را میشناسم و برخی از آنها از دوستان نزدیکم هستند و به خوبی از نگاه و دیدگاه آنها خبر دارم. قرار هم نیست که خیلی از مسائل را بنویسم یا به نقل از آنها قلمی کنم. همانگونه که گفته شد، منافع کشور تامین شود، توافق ذیل برجام امضا میشود.
🔻شب گذشته یکی از دوستان پیام داد که مانند دفعه پیش دارند باز هم توافق را به رهبر انقلاب تحمیل میکنند!! این دیگر از آن حرفهاست که گفتنش توهین به رهبری و کلیت نظام و حکومت است. حالا من کاری به دولت ندارم. کسانی که دارند مذاکره میکنند و کسانی که دارند در این زمینه چانهزنی میکنند ارتباطات بسیار نزدیکی با رهبری دارند. حسین امیرعبداللهیان و علی باقری که محمدجواد ظریف و سیدعباس عراقچی که نیستند! که گفته شود بدون هماهنگی با رهبری و کلیت نظام رفتهاند و توافقی را امضا کردهاند؟ اگر چنین است، پس از همین الان لطفا یا آنها را هماهنگ کنید یا تغییر دهید تا فرداروز کسی به رهبری انگ و تهمتهای اینچنینی که هیچ اشراف و نظارتی بر تصمیمات کلان کشور ندارند، زده نشود.
🔻بنابراین، همانگونه که سال 1392 نظام تصمیم به امضای برجام و شکل گیری توافق گرفت، الان هم این تصمیم وجود دارد اما این به آن معنی نیست که هر چیزی هم باید امضا شود. ایران گفته باید «انتقاع اقتصادی» شامل حال کشور شود و اگر طرف امریکایی نخواهد در این مورد کوتاه بیاید، بدون شک توافقی هم امضا نخواهد شد و این موضوع عجیب و چالشی نیست. این مسالهای ساده و عینی است که هر کسی میداند. همانگونه که در یادداشت پیشین هم گفته شد، مساله موشکی و مذاکرات منطقهای هیچ وقت در دستور کار نبوده و بعداً هم در دستور کار قرار نخواهد گرفت اما اینکه عدهای فکر میکنند ما بعد از ترور شهید سلیمانی به هیچ عنوان نباید فکر معیشت و زندگی مردم باشیم واقعاً ابلهانه است. مساله انتقام خون این شهید عزیز یک چیز است، معیشت مردم و آینده نظام و کشور هم یک چیز دیگر.
@syriankhabar
🔴چند نکته در مورد اتاقهای تاریک افراطیها /2
🔻هیچکسی شاید به اندازه من ضدامریکایی و مخالف امریکا و رژیم صهیونیستی نباشد و شاید کسی هم در کشور به اندازه رهبری امریکا را نشناسد. امریکاییها در طول این 42 سال هر کاری (فقط جنگ مستقیم نکردهاند) و هر بلایی که دستشان آمده بر سر ملت ما آوردهاند و اگر امروز هم آمدهاند و از امضای توافق میگویند به دلیل شکست سیاستهایشان است و نه به دلیل پیروزی در میدان تحریم و فشار. میخواستم اینجا در مورد سه نظریه صلحی و مذاکرهای که در کشور وجود دارد صحبت کنم که صاحبان یکی از این نظریات این روزها بدرقم جولان میدهند اما برای فرصتی دیگر واگذار میکنم. ما قرار نیست نه با امریکا صلح کنیم و نه مذاکره، قرار است توافقی صورت بگیرد آن هم با واسطه.
🔻لازم است یک نکته دیگری را هم اینجا بنویسم و آن نیز توهینها و صحبتهای سخیفی است که این روزها علاوه بر من علیه یکی دیگر از افراد و چهرههای محترم در کشور این باند «کژدم» میزنند. اتاق فکر تاریک و نمور اینها شاید اگر به آن عزیز بزرگوار جسارت کنند و ایشان به دلیل بزرگواری و حرمتی که دارند خون دل بخورند و چیزی ننویسند و نگویند، اما در مورد بنده، این مساله کاملاً بر عکس است. کسی که بخواهد پا از گلیمش درازتر کند، بخواهد منویات باندی و گروهی خودش را به همه ملت و مردم تسری دهد، کسانی که بخواهد فکرهای باطل خود را به رهبری و مقامات عالیه کشور نسبت بدهند و در این مورد نوشتههای روشنگرانه ما را مزاحم دانسته و توهین میکنند، مثل خودشان برخورد خواهیم کرد.
🔻مسائل و مواردی است که به روزش در مورد اتاقهای فکر، باورها و نگاههای این جماعت بسیار تندرو و ابله (این را باتاکید میگویم) قلمی خواهم کرد. کسانی که امروز در برابر نظام قرار گرفته و اینگونه تیشه به ریشه نظام و کشور میزنند دهه اول انقلاب، سوپر انقلابیهایی بودند که آنهایی که سن و سالی دارند میدانند چه تهمتها و افتراهایی به مقامات عالیه کشور میبستند و میزدند و آنها را امریکایی، لیبرال، سازشکار و ... مینامیدند (اینها در مورد آیتالله خامنهای هم همین حرفها را میزدند) و امروز درست در مقابل نظام قرار گرفتهاند. آینده چنین افرادی که امروز جلوتر از رهبری، جلوتر از منافع و مصالح ملی و تصمیمات عاقلانه نظام حرکت میکنند چیزی بیشتر و بهتر از انقلابیهای دههی شصت نخواهد بود.
🔻بر ما است که نسل جدید را نسبت به افکار انحرافی و ویرانگر این جماعت آگاه کرده و به آنها یادآور شویم که حفظ و صیانت از میراث بنیانگذار انقلاب (ره) از راه افراط و تفریط نیست و این جماعت آبلهروی تندرو که در زمان حیات ایشان هم گوشهنشین و جبههنرو بودند امروز فرصت را غنیمت شمرده و در مورد همه چیز اظهارنظر میکنند، آن اندازه وقیح شدهاند که برای بالاترین جایگاه کشور هم فکر ایجاد سایه به سرشان زده و این را علنی هم میگویند. این را نوشتم که بدانند آگاهی و اشراف ما نسبت به این افراد بسیار زیاد است، اما اجازه نخواهیم داد که نوجوانان و جوانانی را که شیفته کشور و انقلاب و آینده این مملکت هستند با حرفهای قلمبه و دروغ به گروگان بگیرند. این را به عنوان آخرین جمله عرض کردم و اگر دیدم دریدگی کردند، مثل خودشان رفتار خواهیم کرد.
@syriankhabar
همیشه گفتهام که تنها عامل بازدارنده در برابر رژیم صهیونسیتی، قدرت این. به امید خدا صبح این گزارش مفصل و دقیق را ترجمه میکنم و خدمت شما ارایه میکنم. اما بدانید که صهیونیستها چرتکه انداخته و متوجه شدهاند درگیری با حزب الله چه دردسرها و مصیبتهایی دارد.
پیشنهاد کردند که کل میدان گازی قاتل را در مقابل میدان گازی کاریش بدهند...
@syriabkhabar
🔳 حمایت آلمان از ماشین کشتار رژیم صهیونسیتی
🔹وقتی مینویسم آلمانها گروگان صهیونیستها بوده و مقامات و مسئولان این کشور نوکرهای بیجیره و مواجب رژیم صهیونیستی هستند و به صهیونیستها از جیب ملت آلمان هم خسارت داده و هنوز تحت آموزشهای اشغالگران آمریکایی و انگلیسی خود را بابت آنچه ۸۰ سال پیش (به راست یا دروغ) توسط ارتش آلمان نازی انجام شده سرزنش می کنند، کسی باور نمیکند! اما برای آنکه بهتر و بیشتر فلاکت و بدبختی سران رژیم آلمان را درک کنید و بدانید آنها تا چه اندازه خوار و ذلیل شدهاند، ماجرای کنفرانس مطبوعاتی رئیس تشکیلات خودگردان با صدر اعظم آلمان را باید بخوانید.
▪️رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در جریان کنفرانس مطبوعاتی با صدراعظم آلمان گفت، اسرائیل از سال ۱۹۴۷ تا به امروز ۵۰ قتل عام را در ۵۰ مکان فلسطینی مرتکب شده است. ۵۰کشتار ۵۰ هولوکاست. صدر اعظم آلمان در پی این اظهارات صراحتا مخالفت خود را با اظهارات محمود عباس علیه اسرائیل و متهم کردن رژیم صهیونیستی به ارتکاب هولوکاست در حق فلسطینیان و آپارتاید اعلام کرد.
▪️عباس نیز در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید در پنجاهمین سالگرد حمله به کاروان ورزشی رژیم صهیونیستی در المپیک مونیخ آیا عذرخواهی میکند یا خیر گفت: اسرائیل روزانه مرتکب قتل مردم فلسطین میشود.
▪️صدر اعظم آلمان این اظهارات محمود عباس را با نارضایتی دنبال کرد و سخنگوی شولتس پس از پاسخ محمود عباس، به نشست خبری پایان داد و پس از آن اعلام کرد که صدر اعظم آلمان از اظهارات رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین «خشمگین» شده است.
▪️شولتس گفت: البته، در مورد سیاست اسرائیل، ما ارزیابی متفاوتی داریم. من میخواهم به صراحت بگویم که من از کلمه "آپارتاید" استفاده نمیکنم و فکر نمیکنم استفاده از این اصطلاح برای توصیف وضعیت درست باشد. اگرچه آلمان در گذشته حمایت خود را از تشکیل کشور فلسطین تحت آنچه راه حل دو کشوری نامیده میشود، اعلام کرده است، اما اکنون زمان تغییر وضعیت نیست، یعنی برلین رسماً فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.
▪️شولتس قبل از این هم از اظهارات رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که رژیم صهیونیستی را رژیم آپارتاید خواند، انتقاد کرده و گفته بود: به صراحت بگویم که واژه "آپارتاید" را قبول ندارم و فکر نمیکنم که این کلمه در توصیف شرایط درست باشد. او بعداً در بیانیهای به روزنامه آلمانی بیلد در انتقاد از محمود عباس گفت که هرگونه کماهمیت جلوه دادن فاجعه هولوکاست امری «غیرقابل قبول» است.
▪️وی گفت: «به ویژه برای ما آلمانیها، هرگونه نسبی سازی هولوکاست غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول است. مقایسه وضعیت اسرائیل با رفتار آلمان با یهودیان در جریان هولوکاست، نسبیسازی محسوب میشود.
🔹حالا متوجه شدید چگونه آلمانها را به صلابه کشیده و چگونه آنها را تحقیر میکنند و به لحاظ فکری، روحی، روانی و حتی اقتصادی و سیاسی چگونه مقامات آلمان گرفتار اسرائیل و دروغگویی صهیونیستهای بینالملل شدهاند و چگونه سیاستمدارانی که با تفکرات آمریکایی تربیت شده و امروز در برلین بر سر کار هستند دهها میلیون آلمانی را که با این رفتار و گفتار بدون شک مخالف هستند به گروگان گرفتهاند که حتی حاضر نمی شوند پذیرنده رژیم صهیونیستی یک رژیم آپارتاید و نژادپرست است؟
@syriankhabar
رسانههای ترکیهای به نقل از معاون رئیس حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه اعلام کردند، ممکن است روابط آنکارا با دمشق به روابطی مستقیم تبدیل شود.
به نوشته روزنامه زمان ترکیه، حیاتی یازیجی، معاون رجب طیب اردوغان، رئیس حزب حاکم عدالت و توسعه در ترکیه اظهار کرد: ممکن است روابط آنکارا با دمشق پس از پیشرفت و ارتقا به سطحی بالاتر، به روابطی مستقیم تبدیل شود.
یازیجی گفت: با وجود اینکه روابط دیپلماتیک میان آنکارا و دمشق از سال ۲۰۱۲ قطع شده اما به گفته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدارهایی در سطح سرویسهای اطلاعاتی دو کشور برگزار شده است.
این در حالی است که روز گذشته پهپادهای ارتش اشغالگر ترکیه به مواضع ارتش سوریه حمله کردند که طی آن سه نظامی سوری جان باخته و تعدادی هم زخمی شدند. برخی منابع میگویند این حمله صرفاً به این دلیل صورت گرفته تا اردوغان به تروریستهای وابسته به خودش اطمینان دهد هیچ آشتی فعلاً با دمشق در میان نیست.
@syriankhabar
🔴 نیازی به تصویب توافق در مجلس نیست
🔺همانگونه که در طول روزهای گذشته اعلام شد، کلیت نظام تصمیم به امضای توافق گرفته و قرار است طی ساعتهای آینده بازگشت ایران و آمریکا به برجام به صورت رسمی اعلام شود. این موضوعی است که همانگونه که اعلام شد تصمیم حاکمیت بوده و سنگ اندازیها و موشدوانی عدهای در آن هیچ اثری نگذاشته است. با توجه به موافقت ایران و تغییر نوع تضمینی که تهران از واشنگتن خواسته طرف آمریکایی هیچ بهانهای برای امضای توافق ندارد.
🔺دولت آمریکا که تحت فشار شدیدی به لحاظ اقتصادی و معیشتی است و سوی دیگر در آستانه انتخابات کنگره وضعیت حزب دموکرات بسیار بغرنج و ناامیدکننده است و کاخ سفید امیدوار است تا با امضای توافق با ایران، قیمت انرژی را کاهش داده و از سوی دیگر شانس پیروزی در انتخابات پاییز آینده را افزایش دهد. بر اساس نظرسنجیهای که در هفتههای گذشته صورت گرفته مردم آمریکا حامی امضای توافق با ایران هستند و البته امیدوارند که این توافق بتواند بر زندگی آنها اثر مثبت بگذارد.
🔺البته این توافق و نفع طرف اروپایی نیز هست و آنها امیدوارند با امضای این توافق وضعیت جدیدی در حوزه اقتصادی برای آنها شکل بگیرد. هر چند انتظار نمیرود که شرکتها و کمپانیهای اروپایی پس از توافق وارد ایران شوند، ولی اگر ایران بتواند انتفاع اقتصادی خودش را ببرد، باز هم ضرری متوجه کشورمان نمیشود.
🔺 نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه و علی باقری رئیس تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان حضور داشته و گزارشی را از روند مذاکرات به نمایندگان ارائه کردند.
🔺گزارش ارائه شده از مذاکره قوی، منطقی تیم مذاکره کننده فعلی نسبت به تیم مذاکره کننده دولت قبل حکایت دارد. در حال حاضر توپ در زمین آمریکا و غرب است و آنها باید با تصمیم درست خود پاسخ مناسب را به بسته پیشنهادی ایران درباره توافق بدهند. به تیم مذاکره کننده اختیار تام داده شده و نیازی نیست که توافق آنها با طرف مقابل به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
آنچه امروز در شهر نابلس در کرانه باختری رود اردن اتفاق افتاد، پیامد مستقیم حمله رژیم صهیونیستی به غز
هفته قبل در این مطلبی که ریپلای کردم گفتم که رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان فرماندهان اسیر جنیش جهاد اسلامی را آزاد نخواهد کرد. با تمدید حکم بازداشت شیخ «بسام السعدی» توسط صهیونیستها، گفتوگوهایی که این جنبش با مصر در زمینه توافق جهت آرام کردن اوضاع بعد از نبرد «وحدت میادین» (جنگ 3روزه غزه) انجام میداد، به بنبست رسیده است.
طبق گزارشی که منابع وابسته به جهاد اسلامی به الاخبار اعلام کردهاند، رهبری این جنبش طی روزهای اخیر تماسهای گستردهای با طرف مصری برقرار کرده و طی آن بر لزوم تسریع در آزاد کردن بسام السعدی و اسیر خلیل عواده، تأکید کرده بود، اما دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی حکم بازداشت بسام السعدی را بهمدت 6 روز دیگر بهبهانه ادامه تحقیقات تمدید کرده است و جهاد اسلامی این اقدام را در چارچوب تلاش مجدد صهیونیستها برای فرار از انجام تعهدات میداند.
آزادی بسام السعدی از رهبران اسیر جهاد اسلامی و اسیر خلیل عواده از جمله بندهای توافق آرامسازی اوضاع در غزه در پی درگیریهای 3روزه اخیر بین مقاومت و رژیم صهیونیستی بود اما این رژیم تا این لحظه زیر تعهدات خود زده و حاضر به آزادی این دو اسیر فلسطینی نشده است.
@syriankhabar
اخبار سوریه
همیشه گفتهام که تنها عامل بازدارنده در برابر رژیم صهیونسیتی، قدرت این. به امید خدا صبح این گزارش مف
وعده ترجمه این گزارش طولانی، اما مهم را داده بودم. این گزارش بخشی از سلسله اطلاعرسانیهای دقیق و صحیح مقاومت و حزبالله در مورد تعیین خط مرزی و بهرهبرداری از میادین گازی در دریای مدیترانه است که به عنوان بخشی از گفتوگوی غیرمستقیم حزبالله با رژیم صهیونیستی میتوان از آن یاد کرد. با توجه به بروز شایعات، دروغها و برخی صحبتهایی که به مقامات حزبالله بسته میشود، بخش سیاسی این جنبش دقیقترین و مهمترین برداشتها و تحلیلهایی را که لازم باشد عامه مردم از آن باخبر شده و طرفهای خارجی هم آن را بدانند منتشر میکند. این بار شخص استاد ابراهیم الامین خود دست به قلم شده و ای مطلب را نوشته است. توصیه میکنم حتما مطالعه کنید تا ابعاد مختلف رایزنیها میان حزبالله - دولت لبنان با رژیم صهیونستی و واسطه اسرائیلی دولت امریکا را بدانید.
@syriankhabar
✴️دست برتر لبنان به لطف قدرت مقاومت / 1
🔸اداره امور در کشوری مانند لبنان همواره به شکلی است که مهرههای وابسته به آمریکا و عربستان سعودی زمانی که بحث مربوط به پروندهای باشد که ابعاد منطقهای و بینالمللی دارد؛ اگر نتوانند اقدامات تحریکآمیز علیه منافع ملی و حزبالله انجام دهند، نقشی جز صبر و تماشا ایفا نمیکنند. در این میان «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه که از متحدان 14 مارس محسوب میشود سعی میکند درباره پروندههای حساسی مانند تعیین مرزهای دریایی، واقعبینانه رفتار کند. بنابراین شاید دیداری که هفته گذشته میان ولید جنبلاط و هیئتی از حزبالله انجام گرفت عجیب نباشد.
🔸درحالی که تنها نقش مهرههای وابسته به محور آمریکایی در لبنان در پرونده ترسیم مرزهای دریایی این کشور با فلسطین اشغالی، تلاش برای اتهامزنی علیه مقاومت بوده، موضع اصلی لبنانیها همان موضعی است که حزبالله بر آن تاکید داشته و از زبان رئیس جمهور و نخستوزیر موقت و رئیس پارلمان بیان میشود. اما در مقابل، آمریکا و رژیم صهیونیستی و اروپا نیز موضع واحدی برای استخراج گاز از سواحل شرقی مدیترانه دارند. بنابراین میتوان ارزیابی کرد که علاوه بر مذاکرات علنی صورت گرفته میان مقامات لبنانی با عاموس هوکشتاین فرستاده آمریکایی (که اصطلاحا نقش میانجی را در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی دارد)، کانالهای زیادی نیز پشت پرده وجود دارند که میتوانند در این پرونده تاثیرگذار باشند.
🔸واقعیت آن است که قبل از ورود مستقیم حزبالله و سید حسن نصرالله دبیرکل این جنبش به خط دفاع از حقوق دریایی لبنان، همه طرفهای خارجی مرتبط با این پرونده برخورد راحتی با آن داشتند و خیلی به این مساله اهمیت نمیدادند؛ بهویژه اینکه رژیم صهیونیستی به آسانی تحت حمایت آمریکا همواره تجاوزاتی به منطقه مورد مناقشه با لبنان انجام داده و انرژی مورد نیاز خود را استخراج میکرد. اما بعد از موضعگیریهای قاطع مقاومت، مسیر پرونده مناقشه مرزی تغییر کرد و همه چیز برعکس شد.
🔸بعد از آن صهیونیستها با حالتی سراسیمه شروع به بررسی خطرات امنیتی و نظامی پرونده مناقشه مرزی با لبنان پرداخته و به متحدان خود در سراسر جهان اطلاع دادند که توجه به تجربهای که با حزبالله دارند، با یک تهدید جدی مواجه هستند. اسرائیلیها همچنین هشدار میدهند که اگر در موعد مورد نظر خود نتوانند از دریای مدیترانه گاز استخراج کنند دست کم 30 میلیارد دلار خسارت علاوه بر عدم برداشت خواهند دید. بنابراین صهیونیستها خود اولین کسانی بودند که از امریکاییها خواستند وارد شده و با دقت و جدیت مساله را پیگیری کنند. عاموس هوکشتاین البته از ابتدا میخواست مانند سفیر امریکا در بیروت رفتار کرده و موضوع را از طریق عناصر وابسته به امریکا در دولت لبن به نتیجه برساند اما او از این واقعیت آگاه شد که مساله خیلی متفاوت است! او البته قصد داشت با همان شیوه معمول باجخواهی از لبنان، این پرونده را مدیریت کند اما هم هوکشتاین و هم سفارت آمریکا به خوبی میدانند که موضوع درباره حزبالله فرق میکند.
🔸بنابراین عملا همه متوجه شدند که وضعیت این پرونده کاملا متفاوت شده و قاعده اصلی آن به موضع مقاومت برمیگردد و بر اساس آن صهیونیستها یک ماه فرصت دارند؛ به این صورت که تا اواسط سپتامبر یا باید حقوق کامل لبنان را به آن بازگردانده و شرکتهای حفاری بینالمللی اجازه فعالیت برای لبنان را داشته باشند یا اینکه رژیم صهیونیستی نیز حتی حق نه تنها حضور، بلکه استخراج و داشتن تاسیسات در منطقه مورد مناقشه را نخواهد داشت. بدین ترتیب بعد از سفرهای متعدد آشکار و پنهان فرستاده آمریکایی به بیروت و تلآویو، تحولات جدیدی در پرونده مرزبندی دریایی لبنان و فلسطین اشغالی به وجود آمد که به شکل زیر است:
🔹نخست: در ابتدا پیشنهاد اسرائیل برای مبادله میدان قانا و بلوک شماره 8 که درچارچوب کشاندن لبنان به مسیر عادیسازی با رژیم صهیونیستی (بر اساس طرحها و افکار امریکایی، سعودی و اماراتی) و همکاریهای غیرمستقیم میان دو طرف جهت حفاری مشترک در میادین گازی و ایجاد صندوق مشترک برای تقسیم سود حاصل از اکتشاف انرژی بود، از چرخه خارج شد.
🔹دوم: رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مرزبندی دریایی را بر اساس خط 23 به رسمیت میشناسد و همچنین بحثهایی درباره مالکیت کامل لبنان بر میدان قانا انجام شد و صحبتها در این زمینه ادامه دارد. سپسخط زیگزاگی ارائه شده توسط هوکشتاین رد شد و تصمیم گیری در مورد حاکمیت بر این منطقه به تعویق افتاد. بحث در مورد اینکه آیا آنها حق بخشی از میدان قانا را دارند یا خیر در ساختار سیاسی دشمن ادامه دارد. اگر این بحث ادامه پیدا کند، هر دولتی در اسرائیل مجبور خواهد شد قبل از دست کشیدن از «حق حاکمیتی» به همه پرسی عمومی تن دهد.
@syriankhabar