سینان اوغان، نامزد دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تصریح کرد که از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور در دور دوم انتخابات ترکیه حمایت میکند.
در دور اول انتخابات ریاستجمهوری ترکیه اردوغان ۴۹.۵۲ درصد، رقیبش کمال قلیچداراوغلو ۴۴.۸۸ درصد و اوغان در رتبه سوم بیش از ۵ درصد آرا را کسب کردند و از آنجایی که هیچکدام یک از نامزدها بالای ۵۰ درصد آرا کسب نکردند، انتخابات به دور دوم کشیده شد و قرار است در تاریخ ۲۸ ماه مه (۷ خرداد) برگزار شود.
دور دوم این انتخابات میان اردوغان و قلیچداراوغلو برگزار خواهد شد. بدین ترتیب، گرچه سینان اوغان شخصا در دور دوم انتخابات شرکت نمیکند، اما در تعیین رهبر بعدی ترکیه نقشی سرنوشتساز ایفا میکند.
@syriankhabar
تیتر را با دقت بخوانید: «توافق در مورد اصلاحات قضایی، شرط بقای رژیم صهیونیستی»!! کجای دنیا شما «کشوری» دیدهاید (باتوجه به اینکه صهیونیستها خود را کشور میدانند در حالی که طویلهای به اسم «اسرائیل» وجود داد نه «کشور») که با بود و نبودش به «اصلاحات قضایی» بند باشد! این رژیم اگر «کشور» بود که نباید این همه نگران توافق یا عدم توافق بر سر یک قانون بود. کشورها وقتی واقعی باشند، وقتی عمق و ریشه داشته باشند با عوض شدن صدها قانون هم مشکلی برایشان پیش نمیآید جز اینکه مانند این رژیم منحوس و کودککش جعلی باشند.
رئیس این رژیم دارد اعتراف میکند که ما «کشور» نیستیم، ما عمق و سابقه نداریم، یک مشت مهاجر چندملیتی اشغالگر هستیم که خاک ملت دیگری را اشغال کرده و به زور توپ و تفنگ و حمایت امریکا و اروپا آنجا ماندهایم و ممکن است با کم و زیاد شدن یک قانون به فنا برویم. این ماهیت این رژیم است که به این سادگی ممکن است به ناگهان نابود شود و بدون شک، چنین رژیمی تداوم نخواهد داشت و خیلی زود از صفحه تاریخ محو خواهد شد.
@syriankhabar
برخی منابع محلی در ادلب اظهار کردند که عبدالله المحیسنی مفتی وهابی سعودی از ماهها قبل به ویژه پس از اینکه با شیوه مدیریت الجولانی و حامیانش در مناطق تحت کنترل هیئت جبهه النصره مخالفت کرد و ناامنی در ادلب تشدید شد و قتلها و ترورها افزایش پیدا کردند، همانند گذشته در استان ادلب رفتوآمد ندارد.
دادههای موجود حاکی از این هستند که المحیسنی چند هفته قبل محل اقامت خود را به ترکیه تغییر داده و تنها زمانی که فعالیت «مذهبی» مربوط به مرکز مبلغان «جهاد» وابسته به او وجود داشته باشد، به ادلب بازمیگردد و رفتوآمدهایش حساب شده است. آخرین بار نیز ماه آوریل در مسجد شعیب شهر ادلب دیده شد.
منابع یاد شده تاکید کردند، المحیسنی به دنبال بروز اختلافاتی میان او و الجولانی در مورد قرار گرفتن در معرض خطر ترورها نگران است و در این زمینه احتیاط میکند، الجولانی برای جدا کردن گروهها و حاکمیت انفرادی تلاش کرد و با افزایش همکاریها میان هیئت تحریر الشام و اطلاعات برخی کشورهای خارجی با هدف ترور تعدادی از شبهنظامیان مقیم استان ادلب، این امر باعث نابودی طرح برپایی «دولت اسلامی» شد.
@syriankhabar
🔴تغییر تاکتیک مقاومت از دفاع به حمله
🔻با نزدیک شدن به روز مقاومت و آزادی، حزبالله در یکی از پادگانهای خود در جنوب لبنان مانور نظامی برگزار کرد. حزبالله لبنان چندین بار اعلام کرد که این یک رزمایش نمادین است؛ اما بیشتر این رزمایش هجومی بود.
🔻در شکل و ساختار باید به پیامی که حزبالله از طریق برگزاری این رزمایش با حضور بسیاری از رسانههای داخلی، عربی و بینالمللی و در سایه تحولات منطقه قصد ارائه آن را داشت، توجه کرد. با اینکه حزبالله میداند این مساله سؤالات زیادی را در سطح محلی ایجاد میکند، تأکید کرد که پیام این رزمایش به لبنانیها به درخواست استفاده از قدرت این حزب محدود میشود. حزبالله اعلام کرد که این رزمایش تنها باید دشمنان را بترساند.
🔻در محتوا این یک مساله کاملا تأیید شده است که حزبالله قصد ندارد سلاحهای پیشرفته خود را در رزمایشی با حضور این حجم از رسانهها فاش کند. هاشم صفی الدین، رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان اخیرا اعلام کرد که ضرورتی برای کشف موشکهای پیشرفته حزب الله وجود ندارد. دشمن اگر مرتکب حماقتی شود نتیجه کار خود را میبیند.
🔻در این راستا میتوان درباره سه شاخص صحبت کرد. اول شبیه سازی سناریوی حمله به یک شهرک اسرائیلی. این چیزی است که حزبالله در سالهای گذشته به آن تهدید میکرد. این به معناست که در سطح عملی از تمرکز بر طرحهای دفاعی که پایه و اساس فعالیت مقاومت است به طرحهای هجومی منتقل شده است. دوم حمله نیروهای حزبالله لبنان به دیوار ساختگی شبیه دیواری که طرف اسرائیلی در مرزها میسازد. این اشارهای به این مساله است که صحنه هرگونه جنگی در آینده محدود به خاک لبنان نخواهد بود. سوم معرفی پهپادهای این حزب و استفاده از آن در عملیات حمله به یک شهرک.
🔻این رزمایش به شکل اساسی شامل سناریوی حمله به یک پایگاه نظامی و نمایش مهارتهای جنگی فردی و شبیهسازی عملیات اسارت سربازان و خودروی نظامی و حمله به یک شهرک، ایست بازرسی و انفجار دیوار بود که بعد از آن نیروهای حزبالله وارد طرف دیگر مرزها شدند.
🔻این رزمایش چه در داخل اراضی اشغالی و چه در داخل لبنان واکنشهایی به دنبال داشت. ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رزمایش در درجه اول دولت و کشور لبنان و تعهداتشان را به چالش میکشد؛ اما مساله مهمتر این است که چگونه این ارتش به دور از چشم رسانهها پیامهای مرحله آتی را خواهد گرفت. در داخل لبنان نیز برخی از طرفهای سیاسی از این اقدام در جهت دودستگی سیاسی موجود در کشور انتقاد کردند.
✔️در نهایت به رغم اینکه حزبالله تأکید کرد که این رزمایش نمادین بوده است؛ اما این رزمایش با دستور واضح فرماندهی حزبالله با هدف ارسال پیامهایی برای برخی طرفها برگزار شد.
@syriankhabar
سفر رئیس جمهور ایران به کشور مسلمان و در حال توسعه اندونزی سفری مهم و قابل توجه است. هر چند که در فضای غیررسمی و رسانههای غیردولتی کشور به دلیل نگاه سیاستزده کسی حاضر نیست به ابعاد و اثرات این سفر بپردازد، اما به صورت مشخص این سفر برای کشور آوردههای خوبی دارد. همکاری اقتصادی میان دو کشور در یک سمت ماجرا قرار میگیرد و همکاری در حوزههای جدید به ویژه نظامی و امنیتی هم اثرات چند بعدی بر روابط نه با اندونزی، بلکه دیگر کشورهای این منطقه دارد.
دستگاه امنیتی قدرتمند کشورمان با گسترهای جهانشمول برای مبارزه با دشمنان ایران و پاسداری از منافع ملی حضوری موثر در مناطق مختلف جهان دارد و در طول سالهای گذشته همکاریهای خوبی با کشورهای مسلمان جنوب شرق آسیا داشته است. کشف تیم جاسوسی رژیم صهیونیستی در مالزی و گزارش فعالیت تیمهای خرابکاری این رژیم در اندونزی در سالهای گذشته برای این کشورها مهم بود و آنها متوجه اهمیت و قدرت ایران در حوزههای مختلف شدند و به همین دلیل هم سال گذشته ناوگان 360 کشورمان در دومین مقصد خود در بندر جاکارتا پهلو گرفت./1
@syriankhabar
اندونزی بیش از 300 میلیون نفر جمعیت دارد و در جهان امروز دارای موقعیتی بسیار ممتاز است، چه به لحاظ اینکه چهارمین کشور پرجمعیت جهان است، چه به لحاظ اینکه یکی از در حالتوسعهترین کشورهای جهان بوده و چه به دلیل موقعیت جغرافیایی و داشتن بیش از 13 هزار جزیره بزرگ و کوچک که متصلکننده اقیانوس هند به کشورهای اقیانوسیه و اقیانوس آرام بوده و در نظم جدید حاکم بر جهان دنبال یافتن جایگاه خود است. این گسترده جغرافیایی باعث شده تا این کشور نه تنها چند تنگه مهم جهان از جمله مالاکا را در اختیار داشته باشد، بلکه تنگههای دیگری را هم در حوزه قلمروی خود داشته باشد.
برخی از این تنگهها مسیرهای ارتباطی شمال جنوب بوده و در واقع، راههای ارتباطی استرالیا و نیوزیلند به سمت نیمکره شمالی هستند. مساحت بیش از یک میلیون و 900 هزار کیلومتری این کشور در این گسترده مهم جغرافیایی، باعث شده تا کشورهای مختلف جهان در تلاش باشند که روابط خوبی با اندونزی برقرار کرده تا در حوزه تجارت دریایی در آینده دچار مشکل نشوند. حتی چین هم در تلاش بوده که کمترین مشکل را با اندونزی داشته باشد./2
@syriankhabar
گستره جغرافیایی و پراکندگی جزایر بیش از آنکه مشکلی برای اندونزی باشد، به یک منبع مهم قدرت برای آن تبدیل شده است. هر چند در دوران جهان تکقطبی با حمایت بیقید و شرط کشورهای غربی آنها تیمور شرقی را از اندونزی جدا کردند، و این به عنوان یکی از نقاط تاریک در تاریخ سیاسی این کشور ثبت شد و دلزدگی بیش از پیش آنها از اروپا و را در پی داشت، با این حال تیمور شرقی در موقعیت جغرافیایی مهمی نیست و با مساحت 15 هزار کیلومتری خود صرفاً انتقام غرب از مردم اندونزی بابت سیاستهای مستقل این کشور بود.
اندونزی یکی از سه کشور تشکیل دهنده کشورهای غیرمتعهد در جهان بود و همین رویه هم در سالهای پس از استقلال باعث شد تا احمد سوکارنو با یک کودتای نظامی از قدرت خلع شود و سوهارتو به مدت 33 سال بر این کشور حکمرانی کند. برخی بر این باورند که سوکارنو با نگاه غیرقابل تکرار خودش کشوری با این پراکندگی را متحد و مستقل کرد و سوهارتو باعث شد تا اندونزی تثبیت شود. برخی میگویند تا سوهارتو بود، کسی در تیمور شرقی جرات استقلال طلبی نداشت. /3
@syriankhabar
اندونزی در حالی که یکی از متراکمترین جنگلهای جهان را دارد و انتظار میرفت که یک کشور با اقتصاد کشاورزی باشد اما در طول چند دهه گذشته گامهای بسیاری برای صنعتی شدن برداشته است. بیش از 40 درصد از جیدیپی این کشور از حوزه صنعت به دست میآید و در حوزه کشاورزی هم تلاش کرده تا دست به خامفروشی نزند. سیر کردن شکم 300 میلیون نفر که پراکندگی عجیبی دارند خود هنر بزرگی است که میتواند الگوهای خوبی برای کشور ما باشد. با این حال بحران اقتصادی دهه 90 قرن گذشته که بانی و باعثش امریکا بود و کشورهای جنوب شرق آسیا را به خاک سیاه نشاند، ضربات سنگینی به اندونزی وارد کرد.
همین مساله باعث شد تا این کشور دچار شکافهای اجتماعی و اختلافات سیاسی شود و اثرات این بحران تا سالها در این کشور ادامه داشت. اما حالا اندونزی با جیدیپی 1400 میلیارد دلاری یکی از قدرتهای اقتصادی جهان به شمار میرود که تجربیات بسیار خوبی در حوزه توسعه، سرمایهگذاری، تجارت و بهرهوری از خود نشان داده است. اینکه تا چه میزان بشود از این تجربیات استفاده کرد خود مساله دیگری است. /4
@syriankhabar
سفر رئیس جمهور ایران به این کشور با این ابعاد و مختصات (که البته خیلی خلاصه گفته شد) مهم است. ایران و اندونزی هر دو در حال توسعه هستند، اما تفاوتهای عمدهای نیز با یکدیگر در عین شباهت دارند و در صورت محاسبه این مسائل هر دو طرف میتوانند از تجربیات هم بهرهمند شوند. اندونزی همچنان در تلاش است تا سیاست غیرمتعهدانه خود در عرصه بینالمللی را به منصه ظهور بگذارد هر چند این کشور در منطقه بسیار پرتنشی حضور دارد که در طول یک دهه گذشته برای امریکا و غرب اهمیت فزایندهای پیدا کرده است.
باید دید دستاورد سفر رئیس جمهور ایران به اندونزی چه خواهد بود. با این حال فعالیت جریانهای تکفیری و وهابی در این کشور و حضور گروههای متعدد مردم اندونزی در گروهک تروریستی داعش و القاعده در سوریه و بازگشت گروهی از آنها به این کشور یک چالش امنیتی مهم برای جاکارتا است که با سرانگشت تدبیر و اشراف ایران بر این گروهکها و عناصر آن قابل حل است. به همین دلیل میگویم که هر دو کشور میتوانند افقهای جدیدی را در حوزه همکاریهای دو جانبه در همه عرصهها به منصه ظهور بگذارند. /5
@syriankhabar
مراسم الحاق و واگذاری تجهیزات و تسلیحات نوین حوزههای زرهی، توپخانه، پهپادی، جنگال و هوانیروز به تیپ 55 هوابرد و پشتیبانی منطقه 2 نیروی زمینی ارتش صبح امروز (سهشنبه) در آستانه فرا رسیدن سالروز عملیات غرورآفرین بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر، با حضور امیر سرتیپ نوذر نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش برگزار شد.
@syriankhabar