امروز خبری مهم در رسانههای روسیه منتشر شد که در رسانههای ما گم شد و یا عمداً به دلیل کشته شدن دستکم 20 تا 30 افسر انگلیسی و امریکایی، کسی آن را پوشش نداد. پس از حمله بامداد امروز پهپادهای ناتو به مسکو، به دستور رئیس جمهور روسیه، ساختمان و مقر اصلی سازمان اطلاعات وزارت دفاع اوکراین به شکل کامل منهدم شد. بعد از این حمله گزارشهایی منتشر شد که حاکی از آن بود که از غروب تمام مسیرهای منتهی به مقر اداره اصلی این سازمان در کییف که مورد حمله موشکهای روس قرار گرفته، مسدود شده است.
رسانههای رسمی روسیه که خبر این حمله را پوشش دادهاند به نقل از مقامات امنیتی روسیه تاکید دارند که طی این حمله دستکم 20 تا 30 افسر انگلیسی و امریکایی که در طبقات زیرین آن مشغول فعالیت بودند، کشته شدهاند. هنوز امریکا و انگلیس و البته دولت زلنسکی در این رابطه واکنشی نشان ندادهاند، اما روسها با نقرهداغ کردن ناتو به آنها یادآور شدند که آدرسهای دقیق و بکری برای حمله در اختیار دارند.
@syriankhabar
🔳نبرد سعودی و امارات بر سر یمن
▪️توئیت اخیر عبدالخالق عبدالله اماراتی مبنی بر اینکه آیا کشور فرضی یمن جنوبی باید «جنوب عربی» نامیده شود یا «حضرموت متحد عربی»، موجی از خشم را در شبکههای اجتماعی در میان مردم یمن، از جمله بسیاری از جنوبیها، برانگیخت. به ویژه اینکه مصادف با بزرگداشت یکپارچگی یمن در ۲۲ می ۱۹۹۰ بود. قصد امارات و نارضایتی این کشور از حرکت عربستان به سمت مذاکره برای پایان دادن به جنگ یمن و توافق با ایران بر کسی پوشیده نیست. این رویکرد عربستان پروژه امارات برای سیطره بر جزایر استراتژیک مانند سقطری در ورودی خلیج عدن و میون واقع در تنگه باب المندب را ناکام میگذارد. این پروژهای است که در راستای یک درگیری گستردهتر با محوریت کنترل بر گذرگاههای آبی است. امارات در این درگیری در رأس یک پیمان اعلام نشده با آمریکا و اسرائیل قرار دارد که با حمایت ابوظبی، پایگاههای نظامی در این دو جزیره استراتژیک ایجاد کرده است.
▪️اما مانع اصلی در مقابل طرح امارات برای تقسیم یمن، عربستان است. به ویژه بعد از اینکه ائتلاف میان این دو کشور در جنگ ازهم پاشیده و دو کشور وارد نزاع مستقیمی شدهاند که از همپیمانان جنوبیشان در این نزاع استفاده میکنند. این نزاع میان شورای ریاستی یمن با رهبری رشاد العلیمی که مورد حمایت عربستان است و شورای انتقالی جنوب یمن با رهبری عیدروس الزبیدی مورد حمایت امارات علنی شده است. بین این دو شورا گروههایی هستند که هنوز موضع قطعی درباره حمایت از هیچ کدام از طرفین ندارند. سعودی و امارات هر کدام تلاش دارند تا جنگسالاران و رهبران قبایل جنوب یمن را جلب و جذب کنند.
▪️ساکنان حضرموت از اجحافی که در حق استانشان شده ناراضی هستند برای همین ترجیح میدهند در چارچوب همان یمن واحد بمانند یا اگر یمن به ناچار تقسیم شد استان آنها خودش یک کشور باشد. در هر دو صورت طرح جدایی محکوم به شکست است به ویژه اینکه شهر عدن که مقر شورای ریاستی یمن و پایتخت احتمالی کشوری است که در جنوب تشکیل میشود خارج از کنترل امارات است. عیدروس الزبیدی گفت: جدایی در راه است. اسامی که درباره آن صحبت میشود از جمله «کشور متحد حضرموت» یا «جنوب عربی» یا «جمهوری دموکراتیک مردمی یمن» پیشنهاداتی برای متحد کردن جنوب است.
▪️صرف نظر از اینکه عربستان طرح جدایی طلبی در جنوب یمن را تأیید میکند یا خیر معتقد است که امارات با این طرح ریاض را به صورت مستقیم هدف گرفته و برای عمیق کردن گرفتاریاش در یمن تلاش میکند. این نشان دهنده عمق اختلافات میان محمد بن زاید، و محمد بن سلمان و تغییر بزرگ رویکرد عربستان در قبال مسائل منطقهای است. این رویکرد دیگر برای حکام ابوظبی مناسب نیست. سؤال اصلی درباره موضع آمریکا است و اینکه آیا تمایلی به ناکام گذاشتن مذاکرات برای پایان جنگ یمن دارد یا خیر یا اینکه مانع حل بحران یمن و عربستان میشود یا خیر. همین مسئله لابی امارات در واشنگتن را برآن داشته تا از طریق رسانههای آمریکایی این مسئله را تبلیغ کند که جدایی شمال یمن از جنوب به نفع آمریکا است.
▪️درحالی که صحبت درباره حل و فصل بحران ادامه دارد امارات در مناطق جنوبی مثل یک قدرت اشغالگر برخورد میکند. نفت و گاز شبوه را به صورت غیرقانونی به آلمان میفروشد و گروههای مزدورش را در غارت فروشگاهها و اراضی مردم با زور آزاد میگذارد مثل کاری که در شهر مخا در استان تعز کرد. شاید یکی از بزرگترین موانعی که ابوظبی با آن مواجه است در اعتراضات بسیاری از ساکنان جنوب چه گروههای سیاسی و نظامی و چه شهروندان به توییت عبدالخالق عبدالله نهفته باشد. آنها توییت وی را مداخله در امور داخلی یمن دانستند.
▪️مخالفت با تلاشهای امارات برای تقسیم یمن به کشورهای حوزه خلیج فارس میرسد که در مرحله کنونی آماده پذیرش تغییری در حجم تشکیل یک کشور جداگانه در یمن نیستند و این مسئله احتمال بازگشت به نزاعهای نظامی میان شمال و جنوب مثل جنگ داخلی ۱۹۹۴ را افزایش میدهد. امارات خودش از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است که نظامش به جنگها عادت دارد. همین مسئله روشن کننده تلاشهای مکرر امارات و هزینه کردن اموال هنگفت و جذب هزاران نفر از داخل و خارج یمن برای حمایت از طرح جدایی است. امارات در پروژه جدایی منافع بزرگ اقتصادی یا ژئواستراتژیکی برای خودش میبیند اما مشکل تاریخی متجاوزان یمن این است که این کشور برای کسانی که میخواهند آن را ببلعند خیلی سخت هضم میشود. آنچه که طرح امارات را به شکست میکشاند علاوه بر احتمال رخ دادن جنگی شدیدتر این است که این جنگ تنها به فروپاشی یمن منجر نمیشود بلکه برای کشورهای دیگری مثل عمان مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وزارت جنگ آمریکا معترض پرواز پر خطر و غیر حرفهای جنگده چینی شد. این حادثه در دریای چنین جنوبی میان جنگده جی ۱۶ چینی و هواپیمای شناسایی آر سی ۱۳۵ امریکایی روی داده است.
البته آمریکا طبق معمول توضیح نداد در این منطقه چه غلطی میکند. مثل ساحل آمریکا است؟ خاک آمریکا است؟ چی چیزی متعلق به آمریکا در دریای جین جنوبی جز فتنه گری وجود دارد؟
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موشک فوق مدرن سامانه پدافندی پاتریوت ارسالی آمریکا به اوکراین که اینگونه بر سر مردم کییف فرود میآید. لامصب دوگانه است، اول موشکهای کینژال روسی را میزند و بعد هم به مردم کییف یادآور میشود که من اینجام... نگران نباشید، کینژال شما رو نکشت خودم که هستم...
@syriankhabar
🔳روزی که ارتش طالبان را به «... خوردن» انداخت
▪️از روز گذشته تا این لحظه، ویدئوهای متعددی از گسیل تفنگچیهای طالبان سوار بر مرده ریگ باقی مانده از امریکا در افغانستان به سمت مرزهای کشورمان منتشر شده است. در این تصاویر تعداد زیادی خودروی اشکوش امریکایی به همراه تانکهای تی 55 باقی مانده از دوران شوروی در کنار انواع پیکاپ و هاموی مشاهده میشود. حالا برخی برداشته و میگویند طالبان در کنار مرز تجمیع نیرو کرده و در برخی ویدئوها نیز عناصر طالبان در حال رجز خواندن و تهدید کردن هستند.
▪️افسوس که نمیتوانم همه مطالب و موارد را اینجا قلمی کنم، اما عناصر طالبان اگر فکر میکنند میتوانند تلافی نافهمی چند روز پیش خودشان را که بهای سنگینی برایش پرداخت کردند، کنند سخت در اشتباه هستند. همانگونه که بارها نوشتهام، عناصر طالبان به شدت توهم قدرت زده و واقعا فکر میکنند آنها بودند که امریکا و عناصر ناتو را از افغانستان بیرون کردهاند! این توهمات متاسفانه باعث شده در این حدود دوسالی که افغانستان را به اشغال خود در آوردهاند، بیش از 80 درگیری مرزی با همسایگاه داشته باشند.
▪️نگاه ایران به افغانستان در جایگاه یک همسایه فقیر است که باید به مردم آن کمک کرد و تا جایی که امکان دارد از تنش پرهیز کرده و در مسیر کمک به ثبات این کشور جهت شکلگیری یک حکومت مردمی حرکت کرد. سرکردههای طالبان از این مساله بد برداشت کرده و فکر میکنند که این ناشی از ناتوانی ایران است که چنین سیاستی را در پیش گرفته است. درگیریهای چند وقت اخیر مرزی هم ناشی از همین توهم و البته تحریک عناصر خارجی بوده و هست. با این حال، ایران توانمندی لازم را برای تامین امنیت در مرزهای مشترک تا عمق 50 کیلومتری بدون وارد کردن یک نیرو در داخل مرزهای افغانستان دارد.
▪️این موضوع بارها مطرح شده و به لحاظ نظامی فرماندهان و تصمیمگیران کشورمان این قدرت را دارند اما هنوز به این مهم نیاز احساس نشده، ولی در سطح عالی نظام مصوب شد که اگر هر تحرک مرزی از طرف طالبان صورت گرفت، با قدرت پاسخ داده شود. اتفاقی که در حوادث چند روز پیش در شهرستان زابل شاهد آن بودیم. در واقع، ارتش به عنوان مرزبان اصلی در کنار مرزبانی نیروی انتظامی وظیفه داشته و دارند که هر تحرک، هر اقدام خصمانه، هر تیراندازی و رفتار خلاف حسن همجواری را با شدت و حدت پاسخ داده و مانع از تداوم توهم قدرت نزد بزهای کوهی طالبان شوند.
▪️به همین دلیل پس از آنکه عناصر طالبان به سمت یک پاسگاه مرزی مرزبانی کشور آتش گشودند، توپخانه نیروی زمینی به استعداد دو گروهان وارد عمل شد. فیلمهایی که توسط عناصر طالبان در فضای مجازی منتشر شد، مربوط به همان پنج دقیقه اول درگیری است و پس از آن بزهای کوهی و شپشوهای طالب حتی یک ثانیه فیلم هم منتشر نکردند. اگر شاهد انتشار ویدئوی نقل و انتقال تجهیزات نظامی از جمله تانک یا توپ هم بودید، برای ساعتهای بعد از درگیری بود. کل این درگیری دو ساعت بیشتر طول نکشید و با خواهش و التماس سرکرده طالبان در استان نیمروز و تماسهای برقرار شده از کابل، به پایان رسید.
▪️در واقع، در این دو ساعت توپخانه ارتش بلایی بر سر بزهای کوهی طالبان درآورد که بلانست به «گوه خوردن» افتادند. این را نمیخواستم اینجا بنویسم اما، خدا را شاهد میگیرم - بعداً اگر نیروی زمینی و حراست کل ارتش تصمیم به انتشار فیلمها بگیرند مشخص خواهد شد – کاری که توپخانه ارتش در آن دو ساعت با آتش دقیق خودش کرد، طالبان را به چنان فلاکتی انداخت که هیچ وقت در طول دوران اشغال افغانستان توسط امریکاییها شاهدش نبودند. از خط مرزی تا استحکامات طالبان در اطراف شهر زرنج هر چیزی متعلق به طالبان بود، منهدم شد. به جز همان 5 دقیقه اول، هیچ اثری از بزهای کوهیِ شپشو مشاهده نگردید ودر همه این مدت فقط التماس میکردند که آتشباری تمام شود.
▪️نیروی زمینی با کمک پهپادهای شناسایی همه طول مرز تا اطراف شهر زرنج را رصد کرده و هر چیزی که دیده شد، منهدم شد و عرض میکنم، اگر ارتش فقط التماسها و غلطکردنهای عناصر طالبان را منتشر کند، آن وقت متوجه میشود اینها چقدر شجاع هستند. حالا هم نیرو جمع کرده تا به زعم خود تلافی 26 کشته و بیش از 50 زخمی خود را کنند و فکر میکنند که با چهار تانک قدیمی و چند خودور و یک مشت بز کوهی میتوانند مثلا تلافی کنند. این اقدام ارتش یک بار برای همیشه به آنها نشان داد که اگر ایران بخواهد میتواند دمار از روزگارشان در بیاورد و بهتر است زیاد سر به سر ایران نگذارند چرا که این بار دستور بسیار متفاوت است.
@syriankhabar
14.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این هم انهدام هویتزر ۱۲۲ مم مزدوران ناتو با پهپاد مرگبار لنست...
@syriankhabar
به نظرم بعد از کره شمالی، ترکمنستان رتبه دوم دیکته نویسی هنگام صحبت رهبرشان را در اختیار دارد.... هر جلسهای که رفتند، دفتر و قلم در دست، شروع کردند به نوشتن. به اندازهای که در مورد کره شمالی چیزی نفهمیدم، اینجا هم متوجه مسالهای نشدم که چرا این همه نوشتن. انگار میرزا بنویس با رهبر ترکمنستان در این دیدارها حاضر بود!! دیدار با رهبر انقلاب، دیدار با رئیس جمهور و دیدار با قالیباف در هر سهمورد به ترتیب مشاهده می کنید!! خلاصه این جماعت خبرنگار یکی از شغلهایشان این است که به این شکل همه جا سرک بکشند.
@syriankhabar
یک نکته دیگر که کسی به آن دقت نکرد و اینجا می نویسم و بعداً به امید خدا همه باهوشها روی آن مانور بدهند، یقه آخوندی قربانقلی بردی محمداُف در دیدارهایش بود. رهبر ملی ترکمنستان در دیدار با رهبر انقلاب خیلی عرض ارادت کرد و جملهای گفت که شاید برای برخیها دردآور باشد. حالا من کاری به یقه آخوندیاش ندارم که به نظرم یک خیاط ایرانی برایش دوخته، اما صحبتی که در دیدار با آیتالله خامنهای کرد، بسیار جالب بود. او گفت: « من همواره در طول سالهای گذشته و در دوران ریاست جمهوری خود، در سفرهایی که به ایران داشتم از دیدگاهها و توصیههای جنابعالی بسیار استفاده کردم و براساس آن توصیهها کارهای مهمی انجام گرفته است و در این دیدار نیز بدنبال بهرهگیری از توصیهها برای انجام طرحهای بزرگ در ترکمنستان هستم.»
@syriankhabar