هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#سومین_جلسه دوره آموزشی #اندیشه_ولایت
با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
#اصفهان، دُرچه
پنج شنبه۱۹مهر، ساعت۹صبح
پل ارتباطی:
@ZOHOOREMOLA
۰۹۱۳۵۶۰۵۸۴۸
@t_manzome_f_r
امام حسن علیه السلام:
اگر مردم سخن خدا و پيامبرش را مىشنيدند، آسمان بارانش را و زمين بركتش را به آنان مىبخشيد و هرگز در اين امّت، اختلاف و زد و خورد پيش نمىآمد و همه از نعمت سرسبز دنيا تا روز قيامت، برخوردار مىشدند.
امالى طوسى، ص ۵۶۶
سلام، صبح بخیر
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
طبیعت انسان، تابع و متمایل به کمال است و دوست دارد کمال را در خود ایجاد کند. این تمایل به گونهای است که اگر نتواند کمال را در خود ایجاد کند، به طور طبیعی به کسی گرایش دارد که صاحب کمال است.
#گرایش_به_کمال
صفحه ۷
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
حریّت و آزادگی هم جزو فطرت انسانی و امری فطری است که در انسان نهاده شده است؛ اینکه انسان، بنده و غلام هیچ کسی جز خدا نباشد، چه اینکه انسان بر این فطرت آفریده شده است که آزاد باشد؛ «و قد خلقک الله حراً»، البته این حریت و آزادگی، بدین معنا نیست که انسان از هر چیز، حتی از محدودهای که خداوند برای انسان ترسیم کرده است، رها باشد، بلکه بدین معنا است که انسان از اسارت و بندگی خود و غرایز نفسانی و حیوانیاش و از بندگی دیگر مخلوقات رها باشد.
#حریت_و_آزادگی
صفحه ۷
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
اساس خلقت انسان، سیر معنوی است و بقیه چیزها مقدّمهاند. لقاءلله و ملاقات با خدا، هدف آفرینش بشر و هدفِ «انّک کادحٌ الی ربّک کدحاً» است. انسان در این عالم آمده است تا به کمال برسد. آفرینش بشر برای این است که در این عرصهی آزمایش عالم کون و فساد انسان فرصت پیدا کند و به تکامل نائل شود. این هدف، مخصوص انسان هم نیست. موجودات دیگر هم به وجود آمدهاند تا در اینجا به کمال برسند. البته کمال هر موجودی، متناسب با ساختمان و طبیعت وجود او است.
#فلسفه_آفرینش_انسان
صفحه ۷
#تبیین
@t_manzome_f_r
بسماللهالرحمنالرحیم
✅ کتابهای #سیر_مطالعاتی طرح تبیین منظومه فکری رهبری که تاکنون خوانده شده، بصورت مختصر معرفی میشود.
☑️معرفی مختصر از کتاب #اول سیر مطالعاتی طرح تبیین منظومه فکری رهبری
🔰🔰🔰
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
اولين كتاب سير مطالعاتي طرح تبيين منظومه فكري مقام معظم رهبري
#طرح_كلي_انديشه_اسلامي
#سيد_علي_خامنه_اي
#نائب_امام_زمان
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
بسم الله الرحمن الرحیم
🔘چهل سال گذشته است، چهل سال...
▪️گوهری بس گرانبها و عزیز، در اطرافمان بوده، امّا از آن غافل و از برکتش محروم بودیم. گوهری درخشان از دریای زلال قرآن حکیم، گوهری نورانی از جنس کتاب نور، چهل سال خاک خورد و فقدانش، مردم تشنه ی معارف قرآن و اهل بیت را آزار داد.
گوهری بی مثل و مانند به نام #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
◾️روزهای آخر تابستان ۱۳۵۳، امام جماعت مسجد کوچک و نیمه کاره امام حسن مجتبی، در انتهای بازار سرشور مشهد، با شروع ماه رمضان، برنامه ی جدیدی برای مسجد می ریزد. سیّد علی خامنه ای سی و پنج ساله، با آن قد رشید و چشمان نافذش، بنا می کند که هر روز ماه مبارک، بعد از نماز ظهر و عصر، قرآن به دست، پشت تریبون بایستد و یک ساعت، سخنرانی کند، با موضوع
" طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن "
▪️با شروع جلسات، شهر مشهد به هم می ریزد. جنب و جوشی عجیب برپاست. مردم، از پیر و جوان و زن و مرد، همه مشتاقانه خود را به این مسجد می رسانند تا از سفره پر برکت معارفی که سیّد جوان در بهترین ماه خدا برایشان پهن کرده است، بهره ها ببرند و تشنگی هایشان را فرو بنشانند.
▪️چشم که می گردانی، می بینی از همه قشری آنجا نشسته اند: طلبه، دانشجو، دانش آموز، کاسب، اهل محل، زن، مرد و اکثراََ هم جوان. دانشجویان پزشکی برای آمدن و رفتن، اتوبوس گرفته اند که هر روز آنها را از دانشگاه به نماز برساند و بعد از جلسه برگرداند.
▫️در جلسه ی سیّد علی آقای خامنه ای، همه چیز نو و جدید است. قبل از شروع جلسه، به هر نفر برگه ای کپی شده می دهند که در آن خلاصه ای از مباحث جلسه نوشته شده. سخنران، بر خلاف معمول، روی منبر نمی نشیند، پشت تریبون می ایستد و هر روز، با زبان روزه، بیش از یک ساعت، با حرارت و صدای بلند صحبت می کند. بعد از سخنرانی، یک قاری قرآن در جایگاهی که روی منبر برایش آماده کرده اند می نشیند و آیات مطرح شده در آن جلسه را با صوت و لحن زیبا قرائت می کند.
▫️سال ها، سال های خفقان و استبداد و دیکتاتوری رژیم پهلوی است. ساواک در اوج اقتدار است و همه جا جاسوس دارد. خواندن آیات مربوط به جهاد و مبارزه جرم است و اگر سخنرانی، در آیه ای نام بنی اسرائیل را بیاورد مجلسش تعطیل و خودش زندانی می شود. با این همه، روحانی جوان می داند چطور جلسه ی سخنرانی را اداره کند که گرفتار عوامل ساواک نشود. او در نهایت کیاست و درایت، معبری باز می کند برای رساندن نور کلام خدا، به امّت دورمانده از قرآن.
▪️آقای خامنه ای با دقت و زیرکی تمام، مجموعه اعتقادات اسلامی را از زبان قرآن طوری بیان می کند که مردم علاوه بر ساختن دوباره ی اعتقادات خود بر اساس معارف قرآن، به فکر ایجاد کردن جامعه ی اسلامی نیز می افتند.
سیّد جوان مباحثش را از ایمان شروع کرده، به توحید رسانده، و بعد با مطرح کردن نبوت و ولایت این دوره ی اعتقادی ناب و بی نظیر را به پایان می رساند. سیّد جوان در این جلسات توانست با کاشتن بذر ایمان آگاهانه در قلب و جان جوانان مشهد، آنان را با قرآن آشتی دهد. و قرآن عزیز را از غربت طاغچه ها و سفره های عقد و مجالس ختم درآورده و در اختیار جوانان بگذارد...
▪️حالا چهل سال از آن ماه رمضان فراموش نشدنی میگذرد و افتخار ماست که کتاب " طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن " به عنوان اولین کتاب سیر مطالعاتی طرح تبیین منظومه فکری رهبری انتخاب شده که در مدت زمان تقریبی هشتاد روز مطالعه می شود.
☑️مطالعه این کتاب به همراه کنفرانس و مباحثه در گروه های استانی و کانال اختصاصی به نکات مهمی که به صورت عکس نوشته ارائه شده، نمودارهای فصلی، صوت تدریس جلسات حجه الاسلام والمسلمین فخریان به همراه متن صوت ها، اینفوگرافیک کتاب و فلش کارت و... به شما بزرگواران ارائه خواهد شد.
جهت شرکت در سیر مطالعاتی وارد گروه های آشنایی طرح شده و نام شهر محل سکونت خود را اعلام بفرمایید تا نمایندگان ما فایل های توجیهی طرح را خدمت شما بزرگواران ارسال کنند.
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
جهت دسترسی #آسان به #عکس_نوشته های کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، میتوانید عضو این کانال شوید👇
@ketabetarhekoli
#رسانه_باشیم
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
فلسفهی آفرینش انسان این است که استعدادهای برجستهی مثبتِ مفید و ممتاز - از لحاظ ارزشهای الهی- با اختیار و با مجاهدت خود انسان، بر خصلتهای حیوانیاش غلبه پیدا کند که در این صورت، همان استعدادهای حیوانی هم جهتگیری درستی پیدا خواهد کرد.
#فلسفه_آفرینش_انسان
صفحه ۸
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
در اندیشهی الهی اسلام، انسان برترین آفریدهی خداوند و جانشین خدا معرفی شده است؛ « وَ إِذ قالَ رَبُّکَ لِلمَلائِکَهِ إِنّی جاعِلٌ فِی الأِرضِ خَلیفَه». جانشین، عنوانی است که خدا به انسان داده است و از آنجا که اعتبار و ارزش انسان به عبودیت و بندگی خدا باشد، از اینرو از او خواسته شده است که خود را به بهای ناچیز دنیا نفروشد؛ «أِلا حُرٌ یدِعُ هِذِهِ اللُّمِاظِه لَأِهلِها إِنَّهُ لِیسَ لِإِنفُسِکُم ثَمَنٌ إِلّا الجَنَّه فَلا تَبیعُوهَا إِلَّا بَهَا»؛
آیا کسی نیست که این باقیمانده طعام در دهان دنیا را به اهلش بگذارد، حقّا که در مقابل خودتان، قیمتی جز بهشت نیست و آن را جز به بهشت نفروشید.
#منزلت_والای_انسان
صفحه ۸
#تبیین
@t_manzome_f_r
رهبر معظم انقلاب:
#حافظ اگر افتخار نمیکرد به حافظ قرآن بودن، تخلص خودش را «حافظ» نمیگذاشت. او جزو حفّاظ قرآن است؛ «قرآن ز بر بخوانم با چهارده روایت».
حالا قرّاء ما که با اختلاف قرائت هم میخوانند، معمولاً دو تا، سه تا روایت بیشتر نمیتوانند بخوانند؛ اما او میتوانسته با چهارده روایت قرآن را بخواند، که خیلی عظمت دارد. این آشنائی با قرآن، در غزل حافظ مشهود است، برای کسی که آن را بفهمد.
۹۰/۰۵/۲۴
۲۰ مهرماه، روز بزرگداشت #حافظ
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#آزمون اولین کتاب سیر مطالعاتی آثار مقام معظم رهبری
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#ویژه اندیشه جویانی که مطالعه این کتاب را به اتمام رساندهاند.
#زمان: جمعه، ۲۷ مهرماه
پاسخ گوی سوالات شما هستم 🔰
@Manzome_fekri110
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
یکی از ویژگیهای انسان، استعداد بیپایان او در دارا بودن تمام چیزهایی است که برای تعالی کامل انسان لازم است. انسان استعداد دارد تا آخرین نقطهی تعالی حیاتِ ممکنات بالا برود، اما بقیهی موجودات این امکان را ندارند.
در آیهی شریفهی «لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم»، «احسن تقویم» معنایش این نیست که ما جسم انسان را طوری آفریدهایم که مثلاً سرش با دستش، با چشمش، با تنش تناسب دارد؛ در بهترین اندازهگیری انسان را آفریدهایم، یعنی آن اندازهگیری است که رشد او دیگر نهایت و اندازهای ندارد؛ تا آنجا میرود که در عالم وجود، سقفی بالاتر از آن نیست.
#استعداد_بی_پایان_در_کسب_کمالات
صفحه ۹
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
حیات حقیقی انسان هم همین حیات روحی و قلبی او میباشد که جز در رابطه با خدا و در سایهی ذکر مفهوم پیدا نمیکند، به طوریکه بیتوجهی به این مهم، قلب، زندگی خود را از دست میدهد و روح انسان میمیرد. مراد از این مردن، این است که قابلیتهای خود را در اثر اسارت در عالم ماده از دست میدهد و هرچه بیشتر به سمت عالم ماده نزول میکند و تسلیم مشتهیات جسم میشود.
#تجرد_نفس
صفحه۹
#تبیین
@t_manzome_f_r
#اطلاعیه
جلسات طرح تبیین منظومه فکری رهبری در هفتهی جاری
✔️سلسله جلسات #اندیشه_ولایت با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
اصفهان، درچه، حوزه علمیه خواهران
دوشنبه۲۳مهر ساعت ۱۵:۳۰عصر
سهشنبه۲۴مهر ساعت۹:۳۰صبح
✔️سخنرانی با موضوع
«ضرورت کار تشکیلاتی و نقش آن در تحقق اهدف انقلاب اسلامی»
چهارشنبه ۲۵مهر ساعت ۷:۳۰صبح
نجف آباد، ویلاشهر، حوزه علمیه فاطمه الزهرا
✔️سخنرانی با موضوع
"نقش حوزههای علمیه در تحقق تمدن اسلامی"
چهارشنبه۲۵مهر ساعت۱۰:۳۰صبح
نجفآباد، حوزه علمیهی زهرائیه
✔️سلسله جلسات #بینش_ولایی با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
چهارشنبه ۲۵مهر ساعت۱۵:۳۰عصر
اصفهان، خانهی انقلاب و ولایت
✔️سخنرانی با موضوع "ضرورت آشنایی با منظومه فکری آیتاللهالعظمیخامنهای"
پنجشنبه۲۶مهر ساعت۷:۳۰
خرمبید، حوزهی علمیه امام صادق علیه السلام
ساعت۱۰ ناحیهی مقاومت بسیج
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
از دیگر ویژگیهای انسان این است که میتواند با استخراج گنجینههای استعدادی که در نهاد او به ودیعه گذاشته شده است، خود را به زیباترین وجهی بیاراید و با دو بال علم و ایمان، به عروج معنوی و مادی نائل آید.
در این عرصه، انسان چنان قابلیت دارد که میتواند رذایل از خود بزداید و به فضایل آراسته نماید. این قابلیت و توان، به گونهای است که- به نقل از علمای اخلاق- انسان حتی میتواند خلقیات ارثی خود را نیز تغییر دهد، مثلاً میتواند تنبلی ذاتی، بخل ارثی، حسد ارثی و لجبازی ارثی را تغییر دهد و در نهایت، انسانی مسلمان شود که هم در اعتقاد، اسلامی باشد و هم در عمل و هم در اخلاق. البته گفتنی است که این ویژگی، فرع بر تغییرپذیر بودن انسان است.
#تربیت_پذیری
صفحه۹
#تبیین
@t_manzome_f_r