#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
انسان دارای دو ساحت مادی و غیرمادی است؛ جسم و روح که بینشان تأثیر و تأثر برقرار میباشد.
روح انسان که از آن به عناوینی همچون دل، جان و قلب تعبیر میشود، رفیعترین مرتبهی وجودی انسان بوده و حقیقت و هویت واقعی او را تشکیل میدهد.
گفتار دوم: #حقیقت_انسان
صفحه ۴
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
12.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📖 برشی از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن.
مسلمان غیر انقلابی نداریم!
مسلمان باید لزوما #انقلابی هم باشد، اگر نیست پس #مسلمان هم نیست. 🔺
#تبیین
@t_manzome_f_r
روزمان را با #قرآن شروع کنیم:
لا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ الله بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فَضَّلَ الله الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ وَفَضَّلَ الله الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا.
ﺁﻥ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﺯ ﻣﺆﻣﻨﺎﻧﻲ ﻛﻪ بدون عذر ﺩﺭﺧﺎﻧﻪ ﻧﺸﺴﺘﻨﺪ و به جهاد نرفتند، ﺑﺎ ﻣﺠﺎﻫﺪﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻭ ﺟﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﻪﺟﻬﺎﺩ ﺑﺮﺧﺎﺳﺘﻨﺪ، ﻳﻜﺴﺎﻥ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ. ﺧﺪﺍ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻣﻮﺍﻝﻭﺟﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺟﻬﺎﺩ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ ﺑﻪ ﻣﻘﺎم ﻭ ﻣﺮﺗﺒﻪ ﺍﻱ ﺑﺰﺭﮒ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻪ ﻧﺸﻴﻨﺎﻥ ﺑﺮﺗﺮﻱ ﺑﺨﺸﻴﺪﻩ ﺍﺳﺖ. النساء(٩٥)
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
مجموعه غرایزی نیز در انسان وجود دارد که از آن به نفس_ به همان اصطلاح اخلاقی، نه اصطلاح فلسفی آن- و نفس اماره تعبیر میشود. این نفس که در مراتب نفوس بشری مختلف است، سرکش، فراموشکار و زیادهخواه بوده، انسان را به پستیها و زشتیها دعوت میکند و از عروج و تکامل بازمیدارد و در حقیقت، دشمن درونی انسان به شما میآید. نفس انسان مثل شرورترین حیوانات است که او را به زندگی حیوانی دعوت میکند و در واقع همان جنبهی حیوانیت انسان را تشکیل میدهد. به همین خاطر باید به عقال عقل و جنبهی انسانیت انسان درآید، چه اینکه در غیر اینصورت، به مثابهی حیوان وحشیای خواهد شد که سرگردان بوده و مشکلاتی را برای فرد و جامعهی انسانی به وجود خواهد آورد.
گفتار دوم: #حقیقت_انسان
صفحه ۵
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
از نظر اسلام، انسانها با وجود ناهمگونیهای نژادی و زبانی و فرهنگی، دارای فطرت همسانی هستند؛ «فطرت الله الّتی فطر النّاس علیها»، انسانها در خلقت خود، دارای چینش خاصی هستند که به مقتضای آن، از گرایشهای خاصی برخوردار میباشند. این گرایشها در صورت فقدان برخی موانع، انسان را به توحید و معرفت ذات متعالی خداوند، پاکی، عدالت، نیکوکاری و همدردی و همکاری رهنمون میکند.
گفتار سوم: #فطرت
صفحه ۵
#تبیین
@t_manzome_f_r
#تبیین_اساس_کار_ماست
کانال طرح تبیین منظومه فکری در پیام رسان #بله راهاندازی شد.
https://ble.im/t_manzome_f_r
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#اطلاعیه
با توجه به اینکه زمان مطالعهی کتاب #انسان در روز پنجشنبه ۱۹مهرماه به اتمام میرسد، لطفا از هماکنون کتاب بعدی سیر مطالعاتیِ #تمدن_ساز را تهیه فرمایید.
#معیشت_پرهیزکارانه
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#سومین_جلسه دوره آموزشی #اندیشه_ولایت
با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
#اصفهان، دُرچه
پنج شنبه۱۹مهر، ساعت۹صبح
پل ارتباطی:
@ZOHOOREMOLA
۰۹۱۳۵۶۰۵۸۴۸
@t_manzome_f_r
امام حسن علیه السلام:
اگر مردم سخن خدا و پيامبرش را مىشنيدند، آسمان بارانش را و زمين بركتش را به آنان مىبخشيد و هرگز در اين امّت، اختلاف و زد و خورد پيش نمىآمد و همه از نعمت سرسبز دنيا تا روز قيامت، برخوردار مىشدند.
امالى طوسى، ص ۵۶۶
سلام، صبح بخیر
@t_manzome_f_r