🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
و هوای این ایام عاشقان ابا عبدالله (ع) را بی تاب کرده و در لبیک به ندای « هل من ناصر ینصرنی » به سوگ و ماتم می نشینند ، بغضها گلوی محبین حضرتش را میفشارند و قلوبشان تنگ و نالان شده و این نوا شنیده میشود:
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است.
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
بدینوسیله فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و علمدار رشیدش حضرت ابالفضل العباس (ع) و یاران با وفایش را به حضرت ولی عصر (عج) و شیعیان آن حضرت تسلیت عرض می نمایم .
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
السلام علیک یاابا عبدالله
وقتی که ذات حق دم و شور و نوا گرفت
با ذکر یا حسین گل ادم جلا گرفت
وقتی خدا خودش می و میخانه افرید
این رمز مستی از پسر مرتضی گرفت
آن فطرس ملک چو که بی بال گشته بود
از خاک بستر و کف پایت شفا گرفت
مادر مرا بزاده برای غلامیت
زهراست در این راه که دست مرا گرفت
زهرا شفاعتش که به هر کس نمیرسد
جز انکه هیئتی شد و رنگ عزا گرفت...
درودو سلام خدا بر یاران و عاشقان حسین ابن علی ع شبتان ارام و سرشار از خیر ، امشب این توفیق نصیبمان گردید تا دقایقی در این محفل عزیز، لحظاتمان را به ذکر و یاد اباعبدالله الحسین ع نورانی کنیم و قلبمان را بایاد سید و سالار شهیدان جلا دهیم، انشاءالله اینگونه شناختها در هیئتهای مذهبی مجازی موجبات معرفت بیشتر مارا نسبت به سیره حضرت و قیام عظیم عاشورا بیشتر نماید امید است مارا همراهی فرموده و از دعای خیرتان بی نصیب نگذارید
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
قال اللّه تبارک و تعالی: «یا أَیُّهَاالَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَکُونُوا مَعَ الصادِقِین»؛
حادثه عاشورا در ساعاتی محدود در سرزمین تفتیده عراق و نبردی نابرابر بین دو جبهه عزت و ذلت، دوجبهه کرامت و رذالت، دو جبهه ارزش و ضد ارزش برگزار شد. از آن حادثه زمانها و سالهای زیادی گذشته است هر کس این حادثه کوتاه از نظر زمان و بلند از نظر پیام، محدود در سرزمین کوچک؛ اما بزرگ و گسترده در همه عالم را از طریق خودش و برداشت خودش به بررسی و تبیین پرداخته است
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
بهترین راه شناخت اهداف امام حسین علیه السلام ، انگیزه ایشان و جریاناتی است که منجر به این واقعه خونین و ماندگارشده کلمات خود امام حسین علیه السلام است. قبل از هر کس و هر جریانی می توانیم با مراجعه به سخنان خود اباعبداللّه علیه السلام تحلیل این قیام و این حادثه را دریافت کنیم.
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
اوّل: انگیزه دینی: یعنی اقامه دین،حفظ دین، که حفظ آن در رأس همه امور است. حضرت علی علیه السلام می فرماید: «دِینُکُمْ، دِینُکُمْ فَاِنَّ السَّیِئَةَ فِیهِخَیْرٌ مِنَ الْحَسَنَةِ فِی غَیْرِهِ؛ مردم مواظب باشید دینتان و آئین تان را حفظ کنیدبدرستی که گناه در عالَم دینداری بهتراز نیکی در عالَم بی دینی است.» اگرکسی متدین در جامعه ای دیندار باشد یک وقت خطایی از او سر بزند بهتر است تا در جامعه ای بی دین باشد و به ظاهر کارهای خوب انجام دهد. چرا؟ چون دین و آئین واعتقادات باید در هر جامعه و ابعاد آن جریان داشته باشد.
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
نخستین انگیزه اباعبد اللّه علیه السلام انگیزه دینی است و شاهدآن همین جمله ای است که امام حسین علیه السلام در نامه ای به مردم بصره به 5 نفر از سران بصره نوشتند، کاری به عکس العمل رؤسای قبایل بصره نداریم متأسفانه عکس العمل خوبی نبود، آن گونه که می بایست پاسخ مثبت ندادند اما کار به پیام نامه داریم، امام فرمودند : «اَلا وَاِنَّ السنَّةَ قَدْ اُمِیتَتْ وَاِنَّ الْبِدْعَةَقَدْ اُحْیِیَتْ؛ هشیار باشید سنت پیامبر ازبین برده شد و بدعت زنده گردید » خطر ا ز این بالاتر! سنّت پیغمبر که خودش فرمود: مردم سنّت مرا حفظ کنید. امیر المؤمنین علیه السلام در نهج البلاغه فرمودند : «اَقِیمُوا هذَیْنِ الْعُمُودَیْنِ؛ مردم ستون و استوانه کتاب خدا و سنت راحفظ کنید» سنّتی را که بعد از بعثت،پیامبر 23 سال برایش زحمت کشید.
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
سنّت پیامبر صلی الله علیه و آله چه بود؟ یکی ازسنتهای پیامبر این است که حاکم بایدعادل باشد . الآن که یزید حکومت می کند ظالم است . یکی دیگر ازسنّتهای پیامبر صلی الله علیه و آله محبّت پیامبر بود که می فرمود : «مزد رسالت من مودّت فامیل و قربی و بستگان و خاندان مناست .» این چه محبتی است که ابی عبداللّه را در بیابانهای حجاز و کوفه ،اینگونه با خانواده می چرخانند واینگونه جسارت به خاندان اهل بیت و ابا عبد اللّه علیه السلام می کنند؟ یک وقتی کسی از انس بن مالک پرسید، سنّت پیغمبر صلی الله علیه و آله چقدر مانده است؟
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
این جریان بعد از شهادت ابا عبد اللّه علیه السلام است. او گفت: من سالها با پیامبر صلی الله علیه و آله محشور بودم ، فقط همین نمازی که مردم می خوانند و شهادت - ان لا اله الااللّه - دیگر هر چه نگاه می کنم سنّت پیغمبر صلی الله علیه و آله نمی بینم، سنت پیامبر صلی الله علیه و آله محبت اهل بیت علیهم السلام و حکومت عدالت بود. سنت پیامبر صلی الله علیه و آله این نبود که این گونه در جامعه ای که نیم قرن از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله آن نگذشته این همه ظلم و تعدّی و تجاوز و شرابخواری باشد.
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
حضرت فرمود: مردم بصره دواتفاق افتاده: یک سنت پیامبر از بین رفته است و ، دو بدعت در دین گذاشته شده است، برادران عزیز و خواهران گرامی بدعت چیست؟ هر چیزی که خدانگفته، پیامبر صلی الله علیه و آله نگفته و در دین نیست کسی بیاورد و در دین بگذارد و به اسم دین به خورد مردم بدهد. ما درطول تاریخ با بدعتهای زیادی مواجه بوده ایم از زمان رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله حتی قبل از آن، پیامبر صلی الله علیه و آله می فرمود:عده ای برمن دروغ می بندند و هرکس دروغ ببندد، جایگاه او آتش است . ا ین خطر را پیامبر صلی الله علیه و آله مرتب متذکر شدند.
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
حال در جواب، یک راهکاربیش تر نیست: «ان تطیعوا امری، اگردنبال من باشید، اگر دنبال من بیائیدحرف مرا - من حسین را - گوش کنید،اهدکُمْ سَبِیلَ الرَشاد؛ من شما را به راه راست و هدایت می برم.»
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
البته شما می دانید ما یک عمل به وظیفه داریم و یک اخذ به نتیجه ماوظیفه را انجام می دهیم، یعنی مؤمن وظیفه را انجام می دهد نتیجه را توکل به خدا پدید می آورد. امام حسین علیه السلام وظیفه و تکلیف را انجام داد، با ادای وظیفه بیداریهایی پیدا شد و قیامهایی شکل گرفت. حکومت بنی امیه که چهل سال برای استقرارش معاویه تلاش کرده بود، مدتی فرماندار بوده مدتی خلیفه بوده امّا بعد از شهادت امام حسین علیه السلام از هم پاشید و مدتی نگذشت قیام حرّه در مدینه، قیام توّابین و قیام مختار شروع شد.
و باید برای اعاده و انتقام از خون مظلوم قیام کرد. مردم کوفه در خانه سلیمان بن صُرد خزاعی جمع شدند . او این آیه را برایشان خواند که وقتی بنی اسرائیل موسی را تنها گذاشتند ورفتند و دنبال آن گوساله سامری، قرآن می فرماید: موسی بن عمران به آنهاگفت: «ظَلَمْتُمْ اَنْفُسَکُمْ بِاِتِّخاذِکُمُ الْعِجْلَ»؛«شما به خودتان ظلم کردید چون آمدید [خدا را رها کردید و[گوساله پرست شدید. » مردم گفتند: مابد کردیم ، ما کوتاهی کردیم حسین علیه السلام را تنها گذاشتیم، بعضی را نگذاشتند بیایند بعضی هم کوتاهی کردند. سلیمان گفت: توبه کنید! علّت اینکه توّابین نام گرفتند شاید از همین جهت است. لذا نوشته اند آمدند کنار قبر ابی عبد اللّه علیه السلام گریه کردند ، اشک ریختند و عزاداری کردند و از آنجا قیام توابین شکل گرفت ، البته غالب نهضت ها ناموفق بود ؛ ولی تأثیر حرکت ابی عبد اللّه بود.
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
دومین انگیزه از قیام ابا عبد اللّه علیه السلام انگیزه اجتماعی بود ، امام علیه السلام طبق نقل مشهوری که در کلام و نامه ایشان به محمد حنفیه آمده است فرمودند :«اِنَّماخَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاح؛ من قیام کردم که اصلاحات ایجاد کنم.» و این در شرایطی است که جامعه ی آن زمان دچار انحراف و کجی بوده است.
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
•🏴┈••✾•یااباعبدالله الحسین•✾••┈🏴•
🔷🔹▪️جایی که چیزی خراب باشد می گویند اصلاحش کنیداصلاح هرچیزی هم به حسب خودش است.اصلاح یک ساختمان به این است که ستون ها و دیوارهای استوار داشته باشد.
➕گاهی رابطه ما باخدا به هم میریزدباید این رابطه را اصلاح کنیم↘️
👈امیرالمومنین در این رابطه می فرمایند:
💢هرکس رابطه خودرا باخدا اصلاح کند خدا رابطه او رابا مردم اصلاح می کند.
➕کاری می کند پیش مردم محبوب شود و مردم او را دوست داشته باشند↘️
👈خداوند در آیه 96 سوره مریم میفرمایند:
💢کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند بزودی خداوند برای آنها مودّت قرار می دهد.
•┈┈••✾•دلایل قیام عاشورا•✾••┈┈•
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
شما ببینید این همه تلاش در واقعه عاشورا برپا شد ، زینب علیهاالسلام رو کرد به دشمن، فرمود: هرکاری می خواهید بکنید؛ ولی محبّت مارا از دل مردم نمی توانید بیرون کنید ، همین طور هم شد. امام سجاد علیه السلام برمنبر شام فرمود : «ما چند خصوصیت داریم ، یکی این است که «اَلْمَحَبَّةُ فِیقُلُوبُ الْمُؤْمِنِینَ؛ محبت ما در قلبهای مؤمنین است .» یکی از خلفای بنی عباس آمد در کنار قبر امام هادی علیه السلام ، وزیرش به او گفت: قبر پدر شمااین جاست، تخریب شده و به هم ریخته؛ اما قبر امام شیعیان و مسلمانان با وجود اینکه بودجه ای ندارد و شماهزینه نمی کنید چقدر زیبا و شکیل است! به او گفت: «برای اینکه اینها دردل مردم جای دارند.»
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
امام کاظم علیه السلام وقتی درمکه با هارون الرشید ملاقات کرد، به هارون گفتند این آقا که بود؟ گفت: «هُوَ اِمامُالْقُلُوبِ؛ این آقا جایش توی دل مردم است.» از دل که نمی توان محبت رابیرون کشید، آنوقت امروز ه در دنیا با این تهدیداتی که هست چه عزاداریهایی در هندوستان، در پاکستان،در عراق در همه جای دنیا برای اباعبداللّه علیه السلام برپا است. کدام جریان سیاسی مردم را به این عزاداری می کشاند؟ کدام جریان منسجم مردم را به کوچه و خیابان می کشاند؟
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
گاهی رابطه با خدا به هم می ریزد که باید اصلاحش کرد، این شبهای ماه محرم و صفر شبهای توبه و شبهای محبت و شب های انابه است. باید اصلاح کرد. شبِ نماز باحضور قلب خواندن است. از خداوند توفیق حضور قلب در نماز خواستن است. این یک نوع اصلاح است. این رامی گویند اصلاح ذات البین. حضرت عیسی علیه السلام می فرمایند: «اگر رابطه ات رابا مردم، آشنا، فامیل به هم ریخته ای،اگر اصلاح کنید از یک عمر عبادت بالاتر است، البته بعضی معنا کرده اند ازیک سال عبادت بالاتر است. عزیزان همراهان گرامی این پیام عاشورا است بیائید رابطه ها را با هم اصلاح کنیم اگر کینه وکدورتی است اصلاح کنیم رپابمان را با خدا و مردم اصلاح کنیم.
انگیزه سوم، اصلاح فرهنگی در جامعه است. نظام حاکم باید نظام اصلاح شده باشد. نظام حاکم باید دینی باشد، اباعبد اللّه علیه السلام فرمود: «لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فِی اُمَّةِ جَدِّی مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله ؛چرا از خود اما حسین علیه السلام دلیل قیام رانخواهیم. خیلی ها تحلیل کردند امام علیه السلام برای حکومت، برای تکلیف، برای عدم بیعت آمد. خیلی ها کتاب نوشتند،از مسلمانان و غیر مسلمانان، از شیعه وغیر شیعه؛ ولی بهترین خاستگاه برای پی بردن به انگیزه قیام امام، کلمات خود امام است.
🏴🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🕊
گاهی جامعه دچار جهل و نادانی می شود شما زیارت اربعین را ببینید،امام صادق علیه السلام می فرماید: حسین، جان داد که: «یَسْتَنْفِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ وَحَیْرَةِالضَّلالَةِ؛ خدایا بندگانت را از جهالت واز سرگردانی گمراهی نجات ده. » وقتی کسی در آب غرق می شود ، نجات غریق می آید از آب و گرداب اورا بیرون می کشد خوشحال می شود . وجود مقدس امام صادق علیه السلام جامعه راتعبیر کرده به گرداب جهل و کسانی که در گرداب بودند . و امام حسین علیه السلام را به نجات غریق. جدّ ما قیام کرد مثل کسیکه غریق را از آب نجات داد ، جامعه رااز جهل نجات داد. وقتی ابو العباس سبّاح به قدرت رسید بعضیها گفتند ما فامیلی را برای پیامبر صلی الله علیه و آله غیر از بنی امیه نمی شناسیم، تا این حد تبلیغات کرده بودند.
🏴🕊
🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🕊
🏴🏴🏴🏴🏴🕊