◀️آشنایی کودکان با #محتواهای فکری و #هیجانی که با سن و اطلاعات و نیز آموزه های تربیتی آنان #تناسب و #سازگاری ندارد. فضای مجازی انبوهی از محتواهای مختلف با موضوعات گوناگون از مسائل #جنسی گرفته تا #روابط_نامشروع و یا محتواهای #خشونت آمیز و … را در خود دارد. محتواهایی که هنوز کودک به دلیل شرایط سنی نمیتواند درکی نسبت به آنان داشته باشد و نباید از آنان مطلع شود.
1⃣1⃣
✅آسیبها و خطرات فضای مجازی برای #نواجوان و جوانان
⬅️آسیب های اجتماعی
⛔️چندهویتی
⛔️حساب های بانکی
⛔️هرزه نگاری
⛔️ انتشار محتواهای مستهجن
⛔️تجاوز به حریم خصوصی افراد
⛔️اشاعه خشونت
⬅️آزادی بی #حد و #حصر در فضای مجازی، #خلا_قانون گذاری و عدم امکان حضور و نظارت پلیس بر تمام ابعاد آن موجب می شود که عده ای از کاربران بر اساس هنجارهای لحظه ای عمل کنند. #گمنامی، بی چهرگی و بی نامی افراد در اینترنت نه تنها پیگرد قانونی #مجرمان را در فضای رایانه ای مشکل می سازد، بلکه زمینه #گسترش آن را نیز فراهم می آورد.
1⃣3⃣
⬅️یکی از کارکردهای #مهم و #خطرناک این فضا، #گفتگوهای اینترنتی است که روز به روز در حال افزایش است. این موضوع بیشتر اوقات #فراغت دختران و پسران جوان را به خود اختصاص می دهد و آنها را از پرداختن به امور مفید دیگر باز می دارد؛ به دلیل گمنامی افراد در این فضا، #هویتهای_کاذب و #دوگانه ای شکل می گیرد که در #آشنایی ها و #دوستی های #رمانتیک مجازی، اکثر اوقات موجب به بازی گرفتن #احساسات و سرنوشت افراد در این فضا می شود. این آسیب ها در میان #دختران جوان بیشتر مشاهده می شود که متاسفانه گاهی #تاثیرات_عمیقی بر #آینده و زندگی آنان دارد.
1⃣4⃣
⬅️ #اعتیاد به اینترنت؛ این #اعتیاد به سرعت رو به #گسترش است. گاه مشاهده می شودکه افراد یافرزندان ما چنان در #گروهای_گفتگو_غرق می شوند که حتی زمان صرف ناهار یا شام را فراموش می کنند. این ها علائمی شبیه الکلی ها یا #معتادان به #مواد_مخدر دارند.
بسیاری از آن ها از #بیخوابی رنج می برند، #خسته اند، روابطشان با اطرافیان و جامعه به حداقل می رسد و بیشتر حالت #عصبی دارند. کمرنگ شدن وازبین رفتن رابطه #عاطفی کاربر با اعضای #خانواده وتبدیل آن به رابطه ای سرد مسالمت آمیز، #کاهش_علاقه جوانان به مشارکت های #اجتماعی و #فعالیت های مدنی ازاثرات #نامطلوب #اعتیاد به اینترنت است
1⃣5⃣
⬅️آسیبهای #جسمی
۱- تیک ها
۲- فشار های عصبی
۳- چشم درد
۴- رکود فعالیت های معده
۵- چاقی وعدم جذب چربی ها
۶- افزایش قند خون
۷- کم شدن فعالیت کلی بدن
۸- مشکلات تنفسی
۹- افتادن سرشانه ها
۱۰- خارج شدن ستون فقرات از حالت طبیعی
۱۱- انزوای اجتماعی
1⃣6⃣
⬅️عده ای برای #جلوگیری از این آسیب ها #منع_استفاده از اینترنت را توصیه می کنند؛ اما به عقیده روانشناسان این روش #اشتباه ترین گزینه در این خصوص است که می تواند به عاملی #تحریک کننده در #گرایش بیشتر فرزندان به استفاده از اینترنت شود.
برای کاهش آثار #مخرب فضای مجازی باید طریقه #استفاده_درست از این ابزار را به آنان نشان داد. رفتار #صحیح والدین و ارائه راهکارهایی که بهترین گزینه جهت #تصحیح رفتار کودکان، نوجوانان و جوانان است و بیشتر از آنکه لجبازی فرزند را تحریک کند، موجب راهنمایی و همراهی #آگاهانه آنها می شود.
1⃣7⃣
⬅️آموزش #مهارتهای لازم به نسل جوان؛
آشنا کردن جوانان مخصوصا دختران با #آسیبهای فضای مجازی و آموزش راههای صحیح استفاده از فضای مجازی توسط #خانوادهها به فرزندان خود میتواند از بروز مشکلات برای جوانان و خانوادهها جلوگیری نماید.
⬅️ #همراهی خانواده با فرزندان؛
از آسیبهای اینترنت، #تنها_بودن_فرزندان در دنیای مجازی است. خانوادهها باید آگاه باشند که فرزندان خود را در فضای مجازی به تنهای #رها_ننمایند.
1⃣8⃣
⬅️ایجاد فضای #صمیمی در خانواده؛
جمعی #صمیمی که پدر و مادر #اصلیترین پایههای آن را تشکیل میدهند و اصلیترین عامل نزدیکی اعضاء خانواده به هم #محبت است.
⬅️ایجاد رابطه #اعتماد بین والدین و فرزندان؛
فرزندان از کودکی به والدین خود #اعتماد دارند پدر و مادر خود را قبول دارند با ایشان درددل میکنند و حرفهای #خصوصی خود را به ایشان میگویند، باید این رابطه #اعتماد بین پدر مادر و بچه ها تا دوران جوانی هم حفظ شود.
1⃣9⃣
⬅️نکشاندن روابط فضای مجازی به فضای #واقعی؛
جوانان مخصوصا #دختران نباید روابط در فضای مجازی را به دنیای #واقعی سرایت دهند و با کسانی که #هیچ_سابقه آشنایی در دنیای واقعی ندارند، #قرار و مدار در پارک و دانشگاه و ... بگذارند #افراد_سود جو به راحتی میتوانند با کشاندن افراد به مکانهای مختلف از ایشان #سوء استفاده نموده و یا مورد آزار و #اذیت قرار دهند.
2⃣0⃣
⬅️ #پرهیز از #وبگردیهای_بیهدف؛
#دختران به علت حضور بیشتر در منزل تمایل بیشتری برای حضور در فضای مجازی دارند و البته زمان بیشتری در اختیار، این مطلب به معنای حضور کم پسران در اینترنت نیست به عبارتی جنس #تهدیدهایی که برای دختران است با جنس #تهدید پسران #متفاوت است.
⬅️ #مطرح نکردن اسرار #خانوادگی و #مشکلات زندگی خود در فضای مجازی؛
افراد باید #دقت نمایند که اسرار خانوادگی خود را به #هیچ_عنوان و با #هیچ_فردی مطرح ننمایند #سودجویان و #شیادان با آی دیهای مختلف و با عبارتها و عناوینی #عاشقانه و #محبتآمیز و با کلماتی سرشار از مهربانی و کمک کردن به ایشان و جلب نظر جوانان وارد زندگی #خصوصی جوانان میشوند.
2⃣1⃣
⬅️عدم #انتشار_اطلاعات_شخصی و خانوادگی؛
نوجوانان و جوانان باید نسبت به #عدم انتشار اطلاعات و #تصاویر و #فیلمهای_شخصی خود و خانواده #حساسیت داشته باشند محل زندگی و آدرس منزل و محل کار پدر و مادر و مدرسه و دانشگاه و شماره تلفن و ..... از جمله مسایلی است که #نباید به در فضای مجازی منتشر شوند.
#امید است با #رعایت این موارد از آسیبهای وارده در فضای مجازی بروی #جوانان و #نوجوان جلوگیری بعمل آید.
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
موفق وسربلند باشید
ارادتمندتان حسین پور
پایان
2⃣2⃣