Hijab 01.pdf
3.84M
🌀 حکومت و حق الزام به حجاب
📝 پژوهشی مستدل و فقهی
1⃣ وظیفه حکومت دینی در اقامه دین
2⃣ حکومت دینی و الزام
#حجاب
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیتالله طالقانی: برنامه استعمار این است که زن و مرد ما را درگیر شهوت کند
این بیحجابی به زنان ما تحمیل شده. حجاب دستور صریح قرآن است و ما نمیتوانیم از آن خارج شویم.
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
14.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ پاسخ به شبهه رایج حتی بین برخی مذهبی های روشنفکر شده!
🔹آیا در حکومت پیامبر اکرم و امام علی مقابله ای با بدحجابی وجود داشته است؟
پاسخ:
🔸چنین سخنی اساسا درست نیست.
🔸برخوردهای پیامبر با زنان قانون شکن؛ و جنگی که به خاطر بدحجابی رخ داد...
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
🛑 در شرایطی که زنان ایرانی حدود ۴۰ هفته مرخصی زایمان با حقوق دارن، زنان آمریکایی حتی یک هفته مرخصی زایمان بدون حقوق هم ندارن و محبورن بلافاصله بعد از زایمان در محل کارشون حاضر بشن و یا اخراج...!
#آمریکا #زن_زندگی...
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
📢 سخنگوی شورای نگهبان: بررسی لایحۀ عفاف و حجاب در دستور کار این شورا قرار دارد
🔹تاکنون شورای نگهبان و پژوهشکدۀ این شورا جلسات مختلفی با موافقان و مخالفان این لایحه برگزار کرده. این اطمینان را به مردم میدهیم که شورای نگهبان از هیچ ایرادی در مصوبات از جهت شرعی و قانون اساسی چشمپوشی نمیکند.
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
⭕️ حجاب در ایران باستان 🏛⚜🇮🇷
1⃣ به گفته ویل دورانت ( william durant ) در دوره هخامنشی ، زنان و دختران پارسی جرئت آن را نداشتند که مو و صورت خود را به دیگران نشان دهند . زنان شوهر دار حق نداشتند هیچ مردی را ببینند و در کتیبه های هخامنشی صورت هیچ زنی دیده نمی شود!!!!
📚 منبع : کتاب تاریخ تمدن ،ویل دورانت ، تهران ، انتشارات علمی فرهنگی ، جلد ۱ صفحه ۴۳۴
2⃣ در متون پهلوی زرتشتی آمده است که زنان باید ساده و پوشیده لباس بپوشند ، بنابراین پوشاندن سر و پاها در مورد زنان بسیار اهمیت داشت.
📚 منبع : کتاب شاهنشاهی ساسانی، تورج دریایی، ترجمه ثاقب فر، صفحه 171
3⃣ ضیاءپور ، باستان شناس و تاریخدان در کتاب خود «پوشاک باستانی ایرانیان :
زنان در زمان هخامنشیان، چادر به سر میکردند و دامن های بلند میپوشیدند :
زنان در آن دوره چادری مستطیلشکل بر روی همه لباس خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز، پیراهن بلند دیگری تا به مچ پا نمایان است.
📚 منبع : کتاب پوشاک باستانی ایرانیان، ضیاءپور ، ص 56
4⃣ حجاب زنان در این دوره چنان اهمیتی داشت که «حتی لباس هنرپیشگان زن، مانند لباس های بلند سایر بانوان، تا پشت پا کشیده شده است.»
📚 منبع : کتاب پوشاک زنان ایرانی، جلیل ضیاء پور، ص 114
5⃣ لازم به ذکر است که کلمه چادر که واژه سانسکریتی است ، به اسلام اختصاص ندارد ! بلکه از دیرباز ایرانیان آن را به سر میکردند .
پیش از آن که اسلام چادر را به خود اختصاص دهد و شکل آن را تغییر دهد ، وظیفه زینت یا محافظت را به عهده داشت ، در آن زمان چادر عبارت بود از یک تکه پارچه مستطیل شکل که با دوخت به هر طرف بدن جمع می شد و زنان آن را روی پوشش سرشان مرتب می کردند و ...
📚منبع : کتاب پوشاک در ایران باستان ، فریدون پور بهمن ، ترجمه هاجر ضیاء سیکارودی ، صفحه ۱۵۰
#حجاب_در_ایران_باستان
#قسمت_اول
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
🟢بررسی حجاب از دیدگاه روانشناختی
پوشش و حجاب یک خانم تاثیر زیادی بر روح و روان او می گذارد. یک خانم احساس و عواطف قوی تری را نسبت به یک آقا تجربه می کند. و از حیث روان بسیار قابل نفوذ تر از یک آقاست. واز بین عوامل بیرونی بیشتر از همه، از یک آقا تاثیر می پذیرد. وقتی خانم پوشش را رعایت می کند و فقط از همسر خود تاثیر می پذیرد.وحدت روان او حفظ می ماند. و هنگامی که این خانم در جامعه پوشش مناسبی ندارد. این تاثیر را از چند آقا دریافت می کند. پس وحدت روانی او به خطر می افتد. و نداشتن وحدت روانی برای یک خانم اضطراب و آشفتگی را ایجاد می کند. و این اضطراب موجب اختلال در زندگی این خانم می شود.
🟠بررسی حجاب از دیدگاه روانشناسان
نیاز یک خانم به پوشش و حجاب از دیدگاه بسیاری از روانشناسان غربی هم پذیرفته شده است. یعنی بسیاری از آنان با وجود نداشتن دین، به طور مستقیم یا غیر مستقیم، پوشش و حجاب را برای حفظ سلامت روح و روان یک خانم ضروری می دانند. و معتقدند خلا نداشتن پوشش را نمی توان با چیز دیگری جبران کرد.
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
⭕️ حجاب در ایران باستان 🏛⚜🇮🇷
6⃣ از باور های هخامنشیان،
برهنه بودن بخشی از بدن نه تنها دور از ادب ، بلکه شرم آور بود ، از این رو پارسیها لباسی می پوشیدند که همه بدن را می پوشاند
📚 منبع: کتاب داریوش و ایرانیان ، والتر هینتس ، صفحه ۳۹۲
7⃣ زنان هخامنشی بالاپوشی چون چادر امروزی به سر میکردند.
📚 منبع : کتاب پوشاک در ایران زمین،صفحه ۶۲
8⃣ در منابع زرتشتی آمده است که زنی که برای زیبایی خود موی سر خود را آرایش کرده و چشم مردم از جذب خود کند در جهنم است.
📚منبع : ارداويراف نامه فصل 73
9⃣ ویل دورانت، باستان شناس و تمدن شناس معروف درباره پوشش زنان ایران باستان و اینکه حجاب بسیار سختی در بین آنان رایج بوده است، می گوید: «زنان طبقات بالای اجتماع جرأت آن را نداشتند که جز در تخت روان روپوش دار از خانه بیرون بیایند. هرگز به آنان اجازه داده نمی شد که آشکارا با مردان آمیزش (اختلاط) کنند. زنان شوهر دار حق نداشتند هیچ مردی را، ولو پدر یا برادرشان باشد، ببینند. در نقش هایی که در ایران باستان بر جای مانده، هیچ صورت زنی دیده نمی شود و نامی از ایشان به نظر نمی رسد.
📚 منبع : کتاب تاریخ تمدن ، ویل دورانت، جلد ۱, ص 434
0⃣1⃣ تاکید پارسیان به حجاب کامل زنان مدتها پیش از اسلام:
پلوتارخ مورخ مشهور و قدیمی یونان مینویسد:
که چون مردم آسیا به ویژه ایرانیان غیرت زنان را سخت نگه میدارند، نه تنها همسرهای خود بلکه کنیزکان زر خرید با برگزیدگان را نیز میپایند و چنان نگاهشان می دارند که همیشه باید درون خانه باشند و از در بیرون نیایند و هرگاه سفر بکنند آنان را در چادرهای در بسته که از هر سوی آنان را فرا میگیرد جا داده بر روی گردونه ها می نشانند. برای ثمیستوکلیس نیز یک چنان چادر و گردونه ای آماده کردند که روانه سفر گردد و چنین قرار دادند که اگر کسی در نیمه راه به آنان برخورده پرسش نماید بگویند دختر جوانی را از ایونا برای یکی از بزرگان ایران که به زنی گرفته میبرند."
📌 پس از این نقل، احمد کسروی ، مترجم کتاب در پاورقی شرحی میزند و میگوید:
از این جمله یک مطلب تاریخی به دست می آید و آن اینکه روپوشی زنان یک عادت باستانی ایران میباشد و در آن زمانها سختگیری بر زنان فزونتر از زمان ما بوده !! نیز از اینجا جهت نام چادر یا چادره که به پوشاک زنان گفته میشود به دست می آید، چه چادر خيمه را گویند و بایستی جهتی برای چادر نامیدن این پوشاک در کار باشد. از این جمله، آن جهت نیز دانسته میشود و این خود دلیل دیگر بر درستی گفتار پلوتارخ میباشد.
📚منبع : کتاب ایرانیان و یونانیان، تالیف پلوتارخ، ترجمه احمد کسروی، صفحه ۶۱
#حجاب_در_ایران_باستان
#قسمت_دوم
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
......................﷽..................................
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
#امام_زمان
#فلسطین
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 بسیار جالب و دیدن
🌺 نگاه قرآن به زن
🎥 علامه مصباح یزدی رحمه الله علیه
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
🟢 نهضت اسلامی زن، سفید بود
🔹 اسلام در عین آنکه زنان را به حقوق انسانیشان آشنا کرد و به آنها شخصیت و حریت و استقلال داد، هرگز آنها را به تمرد و عصیان و طغیان و بدبینی نسبت به جنس مرد وادار نکرد.
🔸 نهضت اسلامی زن، سفید بود، نه سیاه و نه قرمز و نه کبود و نه بنفش؛ احترام پدران را نزد دختران و احترام شوهران را نزد زنان از میان نبرد، اساس خانوادهها را متزلزل نکرد، زنان را به شوهرداری و مادری و تربیت فرزندان بدبین نکرد، برای مردان مجرد و شکارچی اجتماع - که دنبال شکار مفت میگردند - وسیله درست نکرد، زنان را از آغوش پاک شوهران، و دختران را از دامن پرمهر پدران و مادران تحویل صاحبان پست اداری و پولداران نداد ...
🔹 کاری نکرد که از آن سوی اقیانوسها ناله به آسمان بلند شود که ای وای کانون مقدس خانواده متلاشی شد، اطمینان پدری از میان رفت، با این همه فساد چه کنیم؟ با این همه بچه کشی و سقط جنین چه کنیم؟ با چهل درصد نوزاد زنا چه کنیم؟ نوزادانی که پدران آنها معلوم نیست و مادران آنها چون آنها را در خانه پدری مهربان به دنیا نیاوردهاند علاقهای به آنها ندارند و همین که آنها را به یک مؤسسه اجتماعی تحویل میدهند هیچ وقت به سراغ آنها نمیآیند.
🔸 در کشور ما نیازمندی به نهضت زن هست اما نهضت سفید اسلامی، نه نهضت سیاه و تیره اروپایی، نهضتی که دست جوانان شهوتپرست از شرکت و دخالت در آن کوتاه باشد، نهضتی که به راستی از تعلیمات عالیه اسلامی سرچشمه بگیرد، نه اینکه به نام تغییر قانون مدنی قوانین مسلّم اسلامی دستخوش هوا و هوس قرار گیرد، نهضتی که در درجه اول به یک بررسی عمیق و منطقی بپردازد تا روشن کند در اجتماعاتی که نام اسلام بر خود نهادهاند چه اندازه تعلیمات اسلامی اجرا میگردد.
📗 استاد مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص۷۶-۷۵
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
اگر با دهه هشتادیها سر و کار دارید، این کتاب را بخوانید!
🔹کتاب «بدون روتوش» متن پیاده شدۀ شش جلسه از گفتوگوهای بیپرده امیرحسین ثابتی با دانشآموزان دبیرستانهای مختلف تهران است که در اوج ناآرامیهای ۱۴۰۱ انجام گرفت.
🔷مهمترین سوالات دانشآموزان عبارتند از: چرا جمهوری اسلامی رفراندوم برگزار نمیکند؟
چرا #حجاب اجباری است؟ چرا همه چیز در ایران دست رهبری است؟ اگر سال ۵۷ انقلاب نمیشد، وضع اقتصادی مردم بهتر نمیشد؟ اگر نسل جدید، جمهوری اسلامی را نخواهد باید چه کار کند؟
🔹این کتاب در ۲۰۰ صفحه و با قیمت ۹۵ هزار تومان توسط انتشارات موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران منتشر شده است.
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
📎🔹 زنان در پرتو انقلاب اسلامی
۱. بیش از چهار دهه در خدمت تعالی و کرامت زن بودن و به موازات آن مبارزه با فرهنگ تباه غرب در بُعد برهنگی زنان، تاریخچه و کارنامه گرانمایهای است که میطلبد در کنار دیگر دستاوردهای جمهوری اسلامی تبیین شود.
امروز ایران عزیز میتواند با افتخار روزی را در تقویم خود به نام «روز زن» ثبت کند. مناسبت آن هم سالروز میلاد بانویی باشد که علو ّ مقامش مورد غبطه انبیا و اولیا است. آن که گوی سبقت را از مریم مقدس ستانده و از او و همه بانوان پیشی گرفته است که اگر مریم عَذرا سرور زنان روزگار خود بود، فاطمه علیهاالسلام سرور زنان جهان از بدو آفرینش تا قیام قیامت است. بانویی که اگر پا به عرصه هستی نمیگذاشت، هیچ زنی سزاوار همسری امام متقین نبود.
او که محبتش ایمان و بغضش کفر است. خداوند با رضای او خوشنود میشود و با غضبش به خشم میآید. میوه معرفتش بر شاخسار بلندِ حقیقت و همسنگِ درک شب قدر است. حَورای انسیه و پاره تن رسول اکرم(ص) خوانده شد. زهرا نام گرفت، چون هرگاه در محراب به نماز میایستاد، اهل آسمان از نور وجود مقدسش فیض میبردند. رسول خدا او را میبوسید و میبویید و میفرمود؛ من از فاطمه(س) رایحه بهشت میشنوم.
باری دریای کرامات و فضایل زهرای اطهر، را کنارهای نیست... تا آن روز که فرزند مریم پاک، عیسی مسیح نماز خود را در کنار کعبه به فرزند برومند او، مهدی موعود ارواحنا فداه اقتدا کند و در رکابش علیه کفر و تباهی شمشیر زند.
اینچنین انسان برگزیدهای الگوی زنان ماست. شما هم الگوی خود را بیاورید!
۲. مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم به مناسبت ۱۹ دی سال گذشته در وصف اغتشاشات سال ۱۴۰۲ فرمودند: «دشمنان اینچنین وانمود میکردند که اغتشاشگران مخالف ضعفهای کشورند. اینچنین نیست بلکه هدفشان از ببن بردن نقاط قوت کشور بود.» این سخن، واقعیتی دقیق و نکتهای کلیدی است که دست دشمن را رو میکند و پرده از هدف شوم وی برمیدارد.
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
📊 #اطلاع_نگاشت | کرامت زن یا تحقیر زن؟
👈🏻 مروری بر تفاوتهای نگاه اسلام و غرب نسبت به مسئله زن
🔻 رهبرانقلاب اسلامی در دیدار اقشار مختلف بانوان فرمودند: «در مسئلهی زن، موضع ما در قبال مدّعیان ریاکار غربی، موضع مطالبه است، موضع دفاع نیست.» ۱۴۰۱/۱۰/۱۴ ایشان در ادامه برخی تفاوتهای نگاه اسلام و غرب متجدد نسبت به مسئلهی زن و نتایج و پیامدهای هر یک را تبیین کردند که در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab
🔴 خواهرش می گفت: آخرین بار وقتی هادی به نجف رفت، یک وصیت نامه با دست خط کاملا معمولی که پاک نویس هم نشده بود داخل کمد پیدا کردیم.
▫️در آنجا نوشته بود: #حجاب امروزی بوی حضرت زهرا (س) نمی دهد حجابتان را زهرایی کنید.
#حجاب
🌹🇮🇷🌹
کانال_جامع_عفاف_وحجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab