eitaa logo
جهادگران تبیین
882 دنبال‌کننده
3.3هزار عکس
1.9هزار ویدیو
228 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️ آنتونی کیست؟‼️ 🔻جو بایدن در بیانیه‌ای مطبوعاتی آنتونی بلینکن به عنوان وزیر خارجه دولتش معرفی کرد. 🔹رویکرد بلینکن او در برخی مسائل از جمله حمایت از مداخله نظامی آمریکا در نبرد لیبی و سوریه برای مقابله با حضور منطقه‌ای روسیه، نشان از گرایشی مداخله‌جویانه در غرب آسیا دارد. در عین حال که وی ابتدا نیز مخالفت جدی با تجاوز عربستان به یمن نشان نداد ولی بعدها به مخالف آن بدل شد و اکنون معتقد است خطر وهابیت برای منافع منطقه‌ای غرب کمتر از خطر توسعه نفوذ ایران نیست. 🔹 درباره ایران بلینکن در کنار دیگر مشاوران بایدن تاکید کرده بود که واشنگتن باید به توافق هسته‌ای برگردد، اما همزمان لازم است به دنبال رسیدن به یک توافق بلندمدت‌تر و قوی‌تر با ایران باشد. او در زمان مذاکرات منتج به برجام از مؤثرترین افراد در تیم سیاست‌گذار آمریکا و از منتقدان اصلی خروج ترامپ از این توافق بود. 🔹 نظر بلینکن بر ضرورت توقف توسعه برنامه موشکی و هم‌چنین نفوذ منطقه‌ای ایران نشان می‌دهد که رویکرد دیپلماتیک دولت بایدن در قبال ایران، دشوارتر و پیچیده‌تر و احتمالاً چندوجهی‌تر از گذشته خواهد بود که کشورهای اروپایی را نیز با خود همراه ‌می‌کند. بنابراین لزوم هشیاری نسبت به تحرکات دولت جدید آمریکا ضروری به نظر می‌رسد.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم 🔹 پایداری امت زیر پرچم برجسته و بلندِ انقلاب اسلامی [سوره الأنفال (8): آيه 62] 🔸و إِنْ يُرِيدُوا أَنْ يَخْدَعُوكَ فَإِنَّ حَسْبَكَ اللَّهُ هُوَ الَّذِي أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ وَ بِالْمُؤْمِنِينَ (62) 🔹و اگر (دشمنان) بخواهند با تو نيرنگ كنند، قطعاً خداوند تو را بس است، اوست كه با امدادهاى خويش و حمايت مؤمنان، تو را يارى كرده است. 🔸پيام ها: 1- اگر ما به وظيفه ى خود عمل كنيم، نبايد از مشكلات بترسيم، چون خداوند، گشايندهى مشكلات است. «أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ» 2- امدادهاى الهى و حمايتهاى مردمى، به اراده ى خداوند در جهت يارى شماست. «أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ وَ بِالْمُؤْمِنِينَ 🖊 رجبعلی بازیاد
🔰 لوح | بدرقه ستاره‌ها 🔻حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیت‌شده‌ی دامان اهل‌بیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهم‌السّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهل‌بیت (علیهم‌السّلام) در آن دوره‌ی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهل‌بیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.»
⭕️ ترامپ و حسرت عکس یادگاری با ایران 🔹 ترامپ با خروج از برجام از سیاست«فشارحداکثری» علیه ایران رونمایی کرد؛ به گمان اینکه تهران در بازه زمانی چند ماهه در قبال این فشار تسلیم شده و با کاخ سفید تماس خواهد گرفت. او با تئوری بازی بزدل، کار را به ادعای قرار گرفتن در آستانه نبرد نظامی هم کشاند تا تهران پا پس بکشد و امتیاز گزاف بدهد. 🔸او بر این تصور بود که فرمول زورگویی به جهان، برای ایران هم کارساز است. اما مقاومت فعال ایران محاسبات آمریکا را تغییر داد. زمانی که ایران پهپاد متجاوز آمریکایی را در خلیج‌فارس ساقط کرد یا وقتی پایگاه عین‌الاسد را موشک‌باران کرد، آمریکا در اجرای تئوری خود عقب نشست. بزدل باخت! 🔹در طول چند سال گذشته، آمریکا با قلدری تمام سعی کرد علاوه بر فشار، طرف‌های ثالثی را برای مجاب کردن ایران به منظور مذاکره تحت شرط و شروط آمریکا و در واقع پذیرفتن همه یا بخشی از شروط دوازده‌گانه پمپئواعزام کرد یا واسطه قرار داد. 🔸اما رهبر حکیم انقلاب بار دیگر با واقع‌بینی و عنصر شجاعت که گذر زمان صحت، دقت و عمق تدابیر معظم‌له را نشان داده، بر سیاست عدم تسلیم مبتنی بر عدم مذاکره و عدم جنگ، بر مقاومت فعال در قبال زورگویی ناپایدار آمریکا تاکید کردند. 🔹جالب است در این کره خاکی عظیم با کشورهای ریز و درشت، این فقط ایران بود که تا آخرین لحظه ایستادگی کرد تا با شرط‌بندی روی اسب بازنده، دچار خسارت مضاعف نشود. چنانکه سیدحسن نصرالله نیز اشاره کرد، ایران تنها کشوری بود که ترامپ دیوانه را در حسرت حتی یک عکس یادگاری نگه داشت.
⭕️ شلیک موشک به آرامکو، پیامی مهم به سازشگران مخابره کرد 🔹تحلیلگر سرشناس عرب گفت، اعتراف رسمی ریاض مبنی بر دقت بالای موشک شلیک شده به تأسیسات «آرامکو» تحولی راهبردی در جنگ یمن است و تمام معادلات موجود را تغییر می‌دهد. 🔸 «عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف عرب در توییتر خود نوشت، اعتراف رسمی عربستان سعودی به اینکه موشک ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، تأسیسات نفتی «آرامکو» در شهر جده (در غرب عربستان) را با دقت بالا هدف گرفته بدون اینکه حتی یک غیرنظامی آسیب ببیند، تحولی راهبردی در جنگ یمن است. 🔹وی ادامه داد: (این تحول) تمام معادلات موجود را تغییر می‎دهد، تل‌آویو را وحشت‌زده و تأکید می‌کند که (این موشک‌ها در نهایت) به تل‌آویو خواهد رسید چه از صعده (شمال یمن) چه از غزه؛ این پیامی به سازشگران است مبنی بر اینکه اسرائیل از خود حفاظت نخواهد کرد چه برسد که بتواند از شما محافظت کند.
⭕️ شکست تمام عیار اتحادیه اروپا 🔹اتحادیه اروپا به یکی از اصلی‌ترین کانون های بحران در نظام بین الملل تبدیل شده است. کشورهای اروپایی که همواره مدعی مدیریت مؤثر بر جهان و خصوصا مجموعه تحت تسلط خود بوده‌اند، در قبال بحران‌های مداوم و مستمری که با آن مواجه شده‌اند،قدرت هم‌اندیشی حداقلی خود را نیز از دست داده‌اند. 🔸بی‌دلیل نیست که بسیاری از تحلیلگران مدعی هستند که اتحادیه اروپا فرجام و پایانی جز شکست و نابودی نخواهد داشت. از آغاز هزاره سوم تا کنون، بسیاری از کارشناسان حوزه روابط بین الملل به مقامات اروپایی هشدار داده اند که ممکن است تحت تأثیر مدیریت چندتکه و غیرمتمرکز آن‌ها، طی سال‌های آتی دیگر نام و نشانی از اتحادیه اروپا باقی نماند! 🔹رشد گروه‌های ملی گرای افراطی( که مخالف موجودیت اتحادیه اروپا هستند) در معادلات سیاسی و اجتماعی کشورهای غربی نشان دهنده همین حقیقت است. نباید فراموش کرد که بحران‌های جاری در اتحادیه اروپا به اندازه‌ای عمیق است که حتی در صورت گذار از دوران شیوع کرونا، تا سال‌ها به قوت خود باقی خواهد ماند. موضوعی که نگرانی و آشفتگی مرکل و ماکرون را دوچندان ساخته است.
⭕️ بازگشت تاریخ و پایان رویاها 🔹 اگرچه جو بایدن رییس‌جمهور منتخب آمریکا از بازگشت آمریکا به رهبری جهان سخن می‌گوید اما به نظر می‌رسد واشنگتن دیگر نمی‌تواند تاریخ بعد از جنگ دوم جهانی را تکرار و رویای رهبری جهان را دوباره احیا کند. آمریکا مسیر افول را در پیش گرفته است و این مسیر با آمد و شد رهبران جدید در رأس کاخ‌سفید نمی‌تواند از افول هژمونی کاخ‌سفید جلوگیری کند. 🔸البته وقتی از افول آمریکا سخن می‌گوییم لزوما منظور ما کاهش بودجه نظامی آمریکا و یا وضعیت اقتصاد آمریکا نیست. در عرصه نظام بین‌الملل چون در دنیا منابع مشخصی داریم اینکه آمریکا نمی‌تواند به مانند گذشته منافع حداکثری خود را تامین کند نشان از افول این کشور دارد. آمریکا همچنان از نظر چهار چهره قدرت مانند چهره مادی یعنی (بودجه نظامی و اقتصادی) چهره نهادی (تسلط بر سازمان‌های بین‌المللی) دستوری (تعیین دستورکار جهانی) و گفتمانی (قدرت نرم و فرهنگی) با فاصله زیاد از دیگر کشورها پیش است اما این کشورهای دیگر هستند که قدرت آمریکا را با چالش مواجه ساختند. 🔹برای مثال چین با یک برنامه منظم، رشد خود را به آمریکا نزدیک کرده است. چین هم‌اکنون با تولید ناخالص داخلی بیش از 15 هزار میلیارد دلار در تعقیب آمریکا است.یا میزان سلاح‌های اتمی روسیه از آمریکا بیشتر است و این کشور بزرگترین نیروی زمینی جهان را در اختیار دارد. آمریکا دیگر مانند گذشته نمی‌تواند اراده خود را از طریق چهره دستوری و نهادی بر دیگر کشورها تحمیل کند. 🔸ایران نمونه بارز آن است. فشار حداکثری که از آن با عنوان تروریسم اقتصادی یاد می‌شود نتوانست ایران را به کرنش جلوی کاخ سفید وا دارد. در نتیجه جهان مسیر جدیدی را در پیش دارد و کشورها بدون در نظر گرفتن قدرت آمریکا سهم خود از منابع جهانی را گسترش می‌دهند. چین، روسیه، ایران، اروپا، ژاپن و هند هر روز بیش از گذشته رهبری خودخوانده آمریکا بر جهان را به چالش می‌کشند چرا که منابع در جهان محدود است و هر روز سهم آمریکا به موجب توسعه دیگر کشورها کاسته می‌شود.
⭕️ بازی گازی در قلب قفقاز 🔹در چند سال اخیر، کمک‌های نظامی دولت ترکیه به آذربایجان رشد چشمگیری داشته‌است. چند عامل در تغییر رویکرد آنکارا تأثیر‌گذار بوده‌است. نخستین عامل جریان انرژی می‌باشد. پس از افزایش مصرف گاز ترکیه، دولت آذربایجان به‌تدریج به مهم‌ترین تأمین‌کننده گاز طبیعی مورد نیاز این کشور تبدیل شده‌است. 🔸دولت ترکیه از سال‌ها پیش نگران بود که با قطع ارتباط با قفقاز جنوبی، شاهد افزایش وابستگی به گاز روسیه خواهد بود. دولت‌های ترکیه و روسیه بر سر مسائل سوریه دارای اختلاف نظر هستند. به همین دلیل، آنکارا خواهان کاهش وابستگی به گاز وارداتی مردان یخی است. 🔹این شرایط فرصت مناسبی برای آذربایجان فراهم کرده تا به تأمین‌کننده اصلی گاز منطقه تبدیل شود. در جنگ هفته‌های اخیر ارمنستان و آذربایجان، شاهد نقش‌آفرینی چشمگیر دولت ترکیه به نفع باکو بودیم. دولت ترکیه خواهان تداوم جریان گاز صادراتی آذربایجان است و بحران کنونی نشان داد اردوغان برای دفاع از زنجیره عرضه گاز طبیعی ممکن است از نیرو‌های نظامی استفاده کند. آن‌ها از دیرباز خواهان تبدیل شدن به هاب انرژی جنوب اروپا هستند و اکتشاف گاز در دریای سیاه و مدیترانه و میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری در توسعه خطوط لوله انرژی نیز با این هدف انجام می‌شود. 🔸گاز آذربایجان نقشی کلیدی در حضور نظامی ترکیه در بحران ناگورنو- قره باغ داشته‌است. در نبرد‌های ماه‌های سپتامبر و اکتبر، شاهد نقش‌آفرینی گسترده پهپاد‌های ترکیه بودیم. اردوغان از لزوم نقش‌آفرینی کشورش در مسیر نظم جهانی سخن می‌گوید. در مجموع این اقدامات را باید بخشی از پازل سیاست خارجی آنکارا در خاورمیانه و مدیترانه دانست.
⭕️ مالیه یا قرضیه؟! 🔹در شرایطی ۱۵ آذرماه لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس ارائه خواهد شد که طی سال‌های اخیر بودجه هزینه های خود را همواره برپایه استقراض تامین کرده است. نتیجه استقراض ممتد برای جبران کسری بودجه منجر به کاهش ارزش پول ملی می گردد. 🔸وضعیت کنونی بودجه نویسی به قدری با بودجه‌ریزی عملیاتی فاصله گرفته که برخی از اقتصادانان به مزاح بودجه را به عنوان مهمترین سند مالی استقراضیه یا قرضیه معرفی می‌کنند. هر یک از چالش‌های و مشکلات کنونی اقتصاد ایران را که ریشه‌یابی کنیم رد پای بودجه نویسی غیر‌عملیاتی و مبتنی بر استقراض در آن دیده می‌شود و امروز کار به جایی رسیده است که اوراق بدهی‌های دولت دیگر با استقبال روبه‌رو نمی‌شود. 🔹در سال های اخیر حجم نقدینگی از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به ۳ هزارهزار میلیارد تومان رسیده‌است و ۸۰‌درصد این نقدینگی شبه‌پول موجود در بانک‌ها است ، بنابراین باید متوجه چالش بودجه‌نویسی غیر‌عملیاتی و مبتنی بر استقراض و مواردی چون اصل پایداری بدهی‌های دولت باشیم. 🔸باید پذیرفت اقتصاد ایران به فصلی از تاریخ خود رسیده است که اگر نظام بودجه‌نویسی و بانکداری آن اصلاح نشود، شاید به واسطه گشایش‌های احتمالی ارزی برای مدتی تنفس ایجاد شود، اما زمانی به طول نخواهد کشید که حل مشکلات اقتصادی بسیار پیچیده‌تر از وضعیت کنونی خواهد بود .
⭕️نوبت الکتورهای عهدشکن ؟ 🔹قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، مسئولیت انتخاب رئیس جمهوری این کشور را به طور مستقیم برعهده اعضای الکترال کالج گذاشته است. اما آیا تمامی الکتورها موظف هستند به فردی رای دهند که از سوی مردم در ایالت ها انتخاب شده اند؟ پاسخ منفی است. الکتورها می توانند به هر فردی که مایل باشند، رای دهند.در طول تاریخ ایالات متحده آمریکا، بیشتر الکتورها، به نامزدهای برنده از سوی مردم رای داده اند. اما برخی چنین نکرده اند. به این گروه از الکتورها که برخلاف نظر شهروندان، به افراد دیگری رای می دهند، «الکتورهای عهدشکن» یا «الکتورهای بی وفا» می گویند. 🔸دیوان عالی فدرال آمریکا حکم داده است که ایالت ها می توانند الکتورها را وادار کنند به کسی که آرای عمومی را برده است، رأی دهند. اما فقط چهارده ایالت از پنجاه ایالت آمریکا این الزام قانونی را به جا آوردند. از این رو اگر الکتوری همچنان اصرار داشته باشد که برخلاف آرای عمومی، به نامزدهای ریاست جمهوری رأی دهد، ایالت ها فقط می توانند وی را جریمه کنند. 🔹در تقویم انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا، جلسه کنگره برای شمارش آرای الکتورها، ششم ژانویه 2021 در نظر گرفته شده و در این روز است که در نهایت رئیس جمهوری بعدی آمریکا انتخاب می شود. با این حال اگر هیچ فردی نتوانست حداقل 270 رای لازم را کسب کند، وظیفه انتخاب رئیس جمهوری برعهده مجلس نمایندگان قرار می گیرد که باید تحت هر شرایطی، این فرد را تا روز بیستم ژانویه 2021 ، زمان برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری، انتخاب و معرفی کند. 🔸تاکنون سابقه نداشته است که «الکتورهای عهدشکن»، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آرای مردمی را تغییر دهند. این اتفاق در انتخابات 2020 نیز با توجه به تاکید سران جمهوری خواه در ایالت های کلیدی مانند جورجیا ومیشیگان بر پایبندی به آرای مردمی بعید است رخ دهد اما شاید در انتخابات بعدی این اتفاق محقق و آرای رای دهندگان آمریکایی از سوی الکتورها نادیده گرفته شود.
⭕️ تقلای نافرجام محور اسرائیلی- سعودی علیه ایران 🔹پیروزی «جو بایدن بیش از همه برای متحدان عربی دولت امریکا گران تمام شده است. دولت دموکرات امریکا در زمان اوباما که در آن زمان «بایدن» به عنوان معاون، او را همراهی می‌کرد، برخلاف خواسته رژیم صهیونیستی و عربستان به توافق هسته‌ای با ایران دست یافت. توافقی که در آن نگرانی‌های اسرائیل و ریاض لحاظ نشده بود. 🔸به نظر می‌رسد که حضور بایدن بار دیگر صهیونیست‌ها و سعودی‌ها را به نقطه اول برگرداند. به عنوان مثال در حالی که ترامپ از شهرک‌سازی در کرانه غربی حمایت می‌کرد، دولت دموکرات دیدگاه دیگری خواهد داشت و تشکیل دو دولت در اسرائیل را دنبال خواهد کرد. 🔹دولت بایدن احیای برجام و باز کردن باب گفت‌وگو درباره سایر مسائل با ایران را دنبال خواهد کرد و این همان اقدامی است که بیش از پیش، اسرائیل و سعودی‌ها را آشفته خواهد کرد. بسیار محتمل خواهد بود که دولت بایدن و رهبران دموکرات کنگره در روابط امریکا با کشورهای عربی از جمله عربستان بازنگری کنند. 🔸در چنین شرایطی حضور بایدن باعث نگرانی اسرائیل و عربستان شده و سران دو رژیم در تلاش برای نزدیک‌تر شدن به یکدیگر هستند و ممکن است عربستان تا پای اعلام عادی‌ سازی روابط با تل‌آویو هم برود اما به نظر نمی‌رسد که این اتحاد چندان قابلیت عملیاتی شدن داشته باشد. زیرا خود اسرائیل دریافت‌کننده کمک از امریکاست و توان چندانی برای کمک به ریاض ندارد و شاید محور همکاری دو طرف از همکاری‌های تکنولوژیک، امنیتی و مخابراتی فراتر نرود. بنابراین اقدام سران اسرائیل و ریاض برای نزدیک شدن به یکدیگر صرفاً فضاسازی برای نمایش قدرت در برابر ایران و ارسال سیگنال به دولت آینده امریکا جهت همراهی با آنهاست و بیشتر از این نتیجه‌ای نخواهد داشت. 🔹با در نظر گرفتن تحولات جاری می‌توان اینطور نتیجه گرفت که اینک شرایط خوبی برای محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران فراهم شده است و کشورهایی مانند عربستان و امارات راهی ندارند جز اینکه به پیشنهادات ابتکاری مقام‌های دولت جمهوری اسلامی که با هدف انجام گفت وگوهای منطقه‌ای و تأمین امنیت دسته‌جمعی به وسیله خود کشورهای منطقه مطرح شده است، لبیک بگویند و از این طریق هم منابع مادی خود را نگه دارند و هم آرامش را برای منطقه پرآشوب خاورمیانه فراهم کنند.
⭕️ افتتاح پایگاه نظامی سپاه در 20 کیلومتری خاک آمریکا 🔹 نخستین ناو پشتیبانی و اطلاعاتی نیروی دریایی سپاه به نام «شهید رودکی» توانایی حمل و نقل پهبپاد، بالگرد، موشک، سامانه مخابراتی و دفاعی سه خرداد و قایق های تندرو را دارد. 🔸اما این شناور فراساحلی افق‌های جدیدی برای ایران ونیروی دریایی سپاه گشوده است که قابل توجه است: 🔹افق اول: تاکنون ایران به علت داشتن موشک‌های دوربرد قدرتمند و دقیق و گروه های بزرگ همسو نظامی همانند حزب الله لبنان، حماس، الحشد شعبی عراق، انصارالله یمن به عنوان کشور صاحب دو دست بلند نظامی محسوب می‌شد. با ورود یک شناور فراساحلی با قابلیت حمل تجهیزات مختلف جنگی پیشرفته به نیروهای دریایی سپاه، عملا دست بلند سوم نظامی ایران نیز در حال شکل گیری است و می توان آن را یک اتفاق راهبردی بزرگ نظامی برای ایران دانست. 🔸افق دوم: ایران در ساخت شناور و ناوچه های نظامی تجربه جالبی کسب کرده است. اما ورود ایران به تغییر کشتی های تجاری غول پیکر به کشی های جنگی، عملا ایران را در مسیر نزدیک شدن به دستیابی به ناوهای بزرگ با قابلیت پشتیبانی و جنگی قرار داده است. 🔹افق سوم: سوار شدن سامانه دفاعی سوم خرداد روی ناو اخیر سپاه، یعنی ایران می تواند وسعت وسیعی از دریاها را به مراکز دفاع از خاک خود تبدیل کند. 🔸افق چهارم: رزم نزدیک با کشورهای دشمن که در دور دست ایران قرار دارند تکثیر کیفی و کمی بیشتر ناوهای همانند ناو اخیر شهید رودکی، این امکان را به ایران خواهد داد که عملا تجهیزات سنگین و موثر نظامی و امنیتی را به نزدیکترین مرز دریایی کشور متخاصم در سراسر کره منتقل و وارد رزم نزدیک در دورست خود شود. 🔹افق پنجم: ناو اقیانوس‌پیمای شهید رودکی نیروی دریایی سپاه خود به مثابه یک پایگاه لجستیکی روی دریا عمل می‌کند. تکثیر کمی و کیفی این ناوها می تواند ایران را صاحب شهرهای بزرگ نظامی و اطلاعاتی دریایی بکند. طبق قانون بین المللی آب‌های آزاد، این ناوها – بخوانید شهرهای نظامی و اطلاعاتی- تا مرز 12 مایلی یعنی کمتر از بیست کیلومتر هر کشور منجمله آمریکا می‌تواند مستقر شود. به تعبییر ساده‌تر نیروی دریایی سپاه در واقع اولین پایگاه نظامی خود را در نزدیکترین نقطه نزدیک به کشورهای که به دشمنی با ملت ایران اصرار دارد، عملا افتتاح کرده و البته پایگاه‌های بعدی نیز در راه هستند.