eitaa logo
جهادگران تبیین
891 دنبال‌کننده
3.2هزار عکس
1.8هزار ویدیو
222 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️ واشنگتن مخالف شفافیت مذاکرات وین است 🔹مذاکرات برجامی وین، وارد فاز عملیاتی و تعیین کننده ای شده است.بر اساس آنچه سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد کشورمان اعلام کرده است، نگارش متن توافق در برخی موارد ( که مورد اتفاق ظرفین است ) آغاز شده و مذاکرات بر سر نقاط اختلافی نیز ادامه دارد. در مقابل، طرف آمریکایی مواضع دوگانه و مبهمی را در قبال مذاکرات وین اتخاذ کرده و سعی دارد به هر نحو ممکن مانع از "شفافیت در عرصه مذاکرات" شود. 🔸رمزگشایی از مواضع بایدن و همراهانش در قبال مذاکرات وین چندان دشوار به نظر نمی رسد! آنها در صددند " مذاکرات سیاسی" را محیط بر " مذاکرات حقوقی-فنی" تعریف کنند. طرف آمریکایی قویا معتقد است که اگر این نسبت ( به صورت معکوس) تعریف نشود و " بایسته های حقوقی" در مذاکرات غیر مستقیم مورد توجه قرار گیرد، واشنگتن کمترین قدرت مانوری در مواجهه با تهران نخواهد داشت. 🔹دموکراتهای کاخ سفید معتقدند که "پروسه رفع برخی تحریمها" نباید کمترین مغایرتی با " ثوابت سیاست خارجی آنها در قبال ایران" داشته باشد. "تحدید توان موشکی ایران "،" جلوگیری از افزایش قدرت منطقه ای ایران" و " دائمی کردن محدودیتهای هسته ای " جمهوری اسلامی ایران ، سه هدف اعلامی اصلی دولت بایدن در قبال کشورمان محسوب می شود. سالیوان مشاور امنیت ملی و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هر دو قویا معتقدند که هندسه تحریمهای ضد ایرانی باید به گونه ای حفظ شود که خطوط قرمز راهبردی آمریکا در تقابل با ایران را زیر سوال نبرد. سیاستمداران و رسانه های غربی به گونه ای زمینه غلبه "حواشی" بر " متن و اصل ماجرا" را فراهم می سازند که طرف مطالبه گر ( جمهوری اسلامی ایران) را صرفا به یک "طرف مذاکره کننده " تبدیل کنند.در حال حاضر نیز مقامات دولت بایدن در مذاکرات وین اصرار دارند در دوگانه "شکل –محتوا"، اصالت را به "شکل" داده و از تمرکز افکار عمومی بر روی محتوای مذاکرات جلوگیری به عمل آورند. 🔸مقامات دولت بایدن به گونه ای صحنه مذاکرات را تشریح می کنند که گویا اکنون در " نقطه صفر" قرار داریم و توافقی مبنایی ( به نام برجام ) نیز میان طرفین منعقد نشده است! در هر حال، مقامات آمریکایی به خلق پارادوکسها و ابهامات جدیدی در فضای مذاکرات روی می آورند تا در نهایت، بتوانند از راهبردهای ضد ایرانی خود در ذیل این بازی تصنعی و تاکتیکی صیانت کنند.
⭕️ اعتراف به عمق راهبردی ایران 🔹رابرت بائر یکی از افسران بازنشسته سازمان سیا ، به مدت ۳۰ سال در منطقه غرب آسیا مشغول فعالیت و تحقیق بوده ، یک تحقیق میدانی از میزان نفوذ جمهوری اسلامی بعمل آورده ، در انجام این تحقیق با همه گروهها، قبایل و عشایر منطقه اعم از شیعه و سنی ، ترک، کرد و عرب نشست و برخاست و به گفتگو و محاوره پرداخته است. 🔸 جمع بندی این تحقیق میدانی این است که علیرغم اختلافات قومی، نژادی و زبانی یک عشق و علاقه زائد الوصفی نسبت به جمهوری اسلامی وجود دارد بطوری که همه، انقلاب اسلامی را، انقلاب خود میدانند و امادگی هر نوع فدا کاری و مجاهدت را نسبت به انقلاب اسلامی دارند . 🔹 بائر در این جمع بندی فصل مشترک همه این اقوام از نظر دینی و فرهنگی در یک قالب و یک جامعه تعریف میشود ،و آن نفرت مشترک نسبت به غرب استعمارگر است. او میگوید جمهوری اسلامی با این وصف نیاز به سلاح هسته ای ندارد .زیرا نفوذ فرهنگی و ایدئولوژی او در منطقه آنقدر قوی است که بدون دست یافتن به هر گونه جنگ، ملتهای منطقه را پشتیبان خود میداند. در مقابله با جریان داعش این وحدت و هم افزایی به اوج خود رسید و گروههای گوناگون از فاطمیون افغانستان، زینبیون پاکستان، حیدریون و حشد الشعبی از عراق، حزب الله و انصار الله تحت فرماندهی قاسم سلیمانی به جنگ با تروریسم و غرب پرداختند . 🔸آری این سرمایه اجتماعی در داخل کشور نیز با شیوه های مختلف خود را نشان داده است اما در روزهای آینده با حضور مردم در پای صندوقهای رأی خود جلوه های زیبای دیگر از پشتیبانی از انقلاب رقم می خورد. 🔹همین مولفه های قدرت باعث برجستگی ایران در منطقه و جهان شده است و دیپلمات‌های کشورمان نیز باید این مولفه ها را به کسانی که کشور را تهدید و تحدید می کنند نشان دهند تا حتی جرات بیان تحریم و یا اعمال آن را نیز نداشته باشند.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم 🔹فلسطین سرانجام بر دشمن خبیث پیروز خواهد شد مائده 🔸يا قَوْمِ ادْخُلُوا الْأَرْضَ الْمُقَدَّسَةَ الَّتِي كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَ لا تَرْتَدُّوا عَلى‏ أَدْبارِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خاسِرِينَ (21) 🔹 (موسى فرمود:) اى قوم من! به سرزمين مقدّسى كه خداوند براى شما مقرّر كرده وارد شويد و به پشت سر خود برنگرديد كه زيانكار مى‏گرديد. 🔸بیانات رهبر انقلاب 1400/ 2/17 🔹فلسطین و قدس در قرآن مجید، «سرزمین مقدّس» نامیده شده است؛ دَه‌ها سال است که این سرزمین پاک در اشغال ناپاک‌ترین و خبیث‌ترین آحاد بشر است؛ شیاطینی که انسانهای شریف را به خاک و خون میکشند و آنگاه با وقاحت به آن اعتراف میکنند. نژادپرستانی که در بیش از هفتاد سال، صاحبان سرزمین را با قتل و غارت و حبس و شکنجه معذّب ساخته‌اند، ولی بحمدالله نتوانسته‌اند اراده‌ی آنها را مقهور کنند. 🔸فلسطین زنده است و به جهاد ادامه میدهد و به کمک خدا سرانجام خواهد توانست بر دشمن خبیث فائق آید. قدس شریف و همه‌ی فلسطین متعلّق به مردم آن است و به آنان بر خواهد گشت، ان‌شاءالله؛ «و این [کار] بر خدا دشوار نیست» 🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ عوامل داخلی فروپاشی رژیم صهیونیستی 🔹مقام معظم رهبری در سخنرانی به مناسبت روز جهانی قدس به مشکلات داخلی در رژیم صهیونیستی از جمله اجبار به انجام ۴ انتخابات در دو سال گذشته در این رژیم اشاره فرمودند. مشکلات داخلی در رژیم نامشروع صهیونیستی چیزی است که بسیاری از تحلیل گران آنرا علتی برای نابودی این رژیم از درون میدانند. این مشکلات طیف وسیعی را شامل میشود که توضیح آن در این مجال نمیگنجد اما به صورت تیتر وار می توان موارد زیر را برشمرد: 1️⃣ جعلی بودن این رژیم و چند ملیتی و چند فرهنگی بودن ساکنان آن که مانع از ایجاد حس حقیقی تعصب دینی یا ناسیونالیستی در میان اقشار آن است و در نهایت ایجاد توهم ملت واحد را غیر ممکن خواهد ساخت. 2️⃣ تبعیض ذاتی و سیستماتیک در تفکر یهودیت صهیونیسم و تقسیم بندی کاستی و درجه ای در میان ساکنان این رژیم. 3️⃣ مشکلات گسترده که طیف وسیعی از معضلات اقتصادی گرفته تا عدم وجود عدالت اجتماعی و موارد امنیتی را شامل میشود. 4️⃣ فساد سیستماتیک اداری و اقتصادی 5️⃣ ترس ذاتی در میان یهودیان که کاتالیزوری برای مهاجرت معکوس است. 6️⃣ عدم وجود عمق استراتژیک و ...
⭕️ ورود ژن فریبکار 🔹«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در دولت بایدن و از اعضای ارشد تیم مذاکراتی دولت اوباما در زمان توافق هسته‌ای بر خلاف روحانی و تیم مذاکره‌کننده ایرانی که از شکسته شدن تحریم و آمادگی ایالات متحده برای برداشتن بخش عمده‌ای از تحریم‌ها صحبت می‌کنند، می‌گوید راه درازی تا توافق باقی مانده است. 🔸این مقام آمریکایی که برای ایرانیان معرف موضع توهین‌آمیزش نسبت به مردم ایران با این جمله است که «فریب و نیرنگ در DNA ایرانیان است»، از تلاش کشورهای اروپایی برای ورود مجدد آمریکا به برجام و مبنا قرار دادن آن برای رسیدن به توافقی «طولانی‌تر، قوی‌تر و بهتر» تشکر کرد. 🔹شرمن گفت: «می‌خواهم از شریکان اروپایی‌مان تشکر کنم که حقیقتا سررشته مذاکرات با هدف بازگشت مجدد آمریکا به برجام و مبنا قرار دادن آن برای رسیدن به توافقی طولانی‌تر، قوی‌تر و بهتر جهت پرداختن به همه مسائل محل نگرانی از جانب ایران مانند رفتارش در منطقه، موشک‌های بالستیک، تجارت تسلیحاتی و سوابق حقوق بشری‌اش در داخل آن کشور و در سراسر دنیا را در دست دارند«. 🔸معاون وزیر خارجه آمریکا طی اظهاراتی عجیب گفت: «امیدوارم بتوانیم به پیشرفت‌های کافی دست یابیم که بتواند تا برگزاری انتخابات ایران در ماه ژوئن پایدار بماند». 🔹وندی شرمن در ادامه گفت: «نمی‌دانم آیا ما می‌توانیم تا ضرب‌الاجل انتخابات آنها در ماه ژوئن به توافقی برای پایبندی در برابر پایبندی و توافقی برای ادامه رایزنی‌های بعد از آن دست پیدا کنیم یا خیر». 🔸مشخص نیست وندی شرمن و طرف آمریکایی چه پالسی از تیم مذاکره‌کننده ایرانی دریافت کرده‌اند که احیای برجام را به انتخابات داخلی ایران گره می‌زنند، اگر چه واضح است رویکرد تیم مذاکره کننده طی سال‌های گذشته با در میان گذاشتن بحث‌های داخلی با دشمنان ملت ایران، همچنین گره زدن توافق هسته‌ای به انتخابات ایران و آمریکا، زمینه را برای سوءاستفاده طرف مقابل از فرآیند مذاکرات فراهم کرده است. 🔹مواضع وندی شرمن درباره مذاکرات وین از آنجا حائز اهمیت است که او همان کسی است که در همان آغاز مذاکرات برجامی در کمیته سیاست خارجی سنا طی سخنانی اهانت‌آمیز گفته بود: ما به دنبال حذف تحریم‌های وسیع علیه ایران نخواهیم بود و تنها به ایران فرصت می‌دهیم برای از بین بردن نگرانی‌های ما، مدتی «استراحت» کند.
⭕️پیامدهای احتمالی یک توافق احتمالی 🔹گمانه زنی ها و مواضع جدید، حکایت از گفتگوهای جدی میان ایران و عربستان سعودی دارد. چنانچه این گفتگوها به ثمر بنشیند، باید شاهد چند پیامد توافق تهران و ریاض باشیم: 1) فضای امنیتی عراق، با این توافق به سوی آرامش حرکت می کند و از منازعات امنیتی در آن کاسته می شود. 2) بحران سیاسی مداوم در لبنان تعدیل خواهد شد. 3) سطح تنش در یمن کاهش خواهد یافت. 4) مهمتر از همه، تلاش های چندین سال گذشته رژیم صهیونیستی برای تقویت مواضع ضد ایرانی اعراب و ایجاد شکاف در جبهه اسلامی شکست خواهد خورد. 🔸در صورت تفاهم احتمالی تهران و ریاض، صهیونیست ها از پروژه ایران هراسی خود نتیجه ای نخواهند یافت و با همگرایی میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم های عربی منطقه، تل آویو به حاشیه رانده خواهد شد.
⭕️ پرده‌برداری روزنامه لبنانی از ائتلاف ضدایرانی به رهبری عربستان 🔹روزنامه «الاخبار» لبنان، دیروز (شنبه)، در گزارشی بلند، جزئیاتی مهم از یک سند محرمانه درباره تشکیل ائتلافی ضدایرانی در منطقه را فاش کرد. در این گزارش آمده است که این گام درست در بحبوحه سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران برداشته شد و هم‌زمان با آن، اعلام نیت برای تشکیل ائتلاف مذکور با این اقدام همراه شد تا عامل هراس‌افکنی چندبُعدی به موج این سیاست اضافه شود. 🔸الاخبار می‌افزاید که عربستان سعودی در آن زمان برای چنین طرحی بسیار هیجان داشت. بر اساس این گزارش، امارات و بحرین نیز در این مسیر، سعودی را همراهی می‌کردند و بحث تشکیل ناتوی عربی با هماهنگی این کشورها با آمریکا مطرح شد. بر اساس این گزارش،‌ در دیگر طرف خلیج‌فارس، موضع عمان و کویت بیشتر شبیه به همگامی بود تا ورود جدی به این ائتلاف. 🔹 الاخبار در ادامه در ارتباط با قطر می‌نویسد که این کشور، مثل همیشه، بر مخالفت با عربستان سعودی پافشاری داشت. مشارکت مصر [نیز] در نشست‌های اولیه بسیار دوام نیاورد و به‌سرعت به خروج قاهره از آن انجامید، آن‌هم پس‌ازآنکه مصر خواهان «تمرکز بیشتر بر بُعد سیاسی» شد و موضع اردن- برخلاف موضوع سعودی- تأکید بر بخش اقتصادی بود. این روزنامه اضافه می‌کند که بعد از روی کار آمدن جو بایدن، هدف‌گذاری برای تشکیل این ائتلاف متوقف نشده است و در حال شکل‌گیری بر اساس سیاست جدید دولت آمریکا است.
⭕️زخم شیخ جراح 🔹درگیری های اخیر شهر قدس میان پلیس اسرائیل و غیرنظامیان فلسطینی طی سال های اخیر کم سابقه است . ریشه این زد و خوردها به مشکلات فعلی ساکنان محله «شیخ جراح» در قدس شرقی برمی گردد که صهیونیست ها قصد بیرون کردن آن ها از این محله و تخریب خانه هایشان را دارند.فلسطینیانی که اسرائیل عزم اخراج آن ها از شهر بیت المقدس را دارد ، ابتدا در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ سکونت داشتند اما از آن جا توسط اشغالگران اخراج شدند و با مجوز دولت اردن ( که آن زمان قیمومیت قدس شرقی را بر عهده داشت ) بیش از ۷۰ سال است که در شیخ جراح در ۳ کیلومتری شمال مسجد الاقصی ساکن اند.نکته جالب این جاست که در سال ۱۹۴۹ توافقی پنهانی بین اردن و اسرائیل صورت گرفت که اداره قدس شرقی به خاندان هاشمی سپرده شود اما پس از جنگ ۱۹۶۷ ، این منطقه نیز به اشغال رژیم صهیونیستی درآمد و آنان بر خلاف قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل حاضر به تخلیه این قسمت نیستند و برعکس قصد کوچاندن تدریجی فلسطینیان از آن را دارند. 🔸در سال ۱۹۸۸ عرفات اعلام کرد که بیت المقدس شرقی پایتخت دولت فلسطینی خواهد بود و طی سال های بعد در عقب نشینی های متعدد به امید تشکیل حکومت در این منطقه ، اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ را متعلق به اسرائیل دانست ولی برخلاف تعهدات فیمابین، نه تنها به وی در راستای تشکیل دولت فلسطینی کمک نشد بلکه صهیونیست ها قدم به قدم جلو آمدند و به طوررسمی در پی تصرف ساحل غربی رود اردن هستند و شهرک سازی های متعددی نیز در این منطقه انجام داده اند.این در حالی است که سا‌کنان باریکه غزه راهبرد مقاومت فعال را در پیش گرفتند و توانستند با اسلحه این نوار کم عرض را آزاد و اسرائیل را به عقب نشینی وادار کنند و آن را به یک دژ تسخیرناپذیر و سرپل مهم برای حمله به صهیونیست ها در سایر شهرهای اشغال شده بدل کنند .از شواهد و قراین بر می آید که ساکنان کرانه غربی نیز تمایل جدی به مقاومت پیدا کرده اند ، زیرا دستاورد مذاکرات تشکیلات خود گردان برای آنان نزدیک به صفر بوده و صهیونیست ها تا جایی جسارت یافته اند که در حال پاک سازی بیت المقدس از بومیان آن جا هستند‌.
⭕️ دیپلماسی انفعالی 🔹ابراز تعجب و تأسف رهبر معظم انقلاب از تکرار حرف‌های آمریکایی‌ها در داخل کشور، در خصوص سیاست‌های «نیروی قدس» در غرب آسیا، امروز وزیرخارجه را به مجلس کشانده تا پاسخ دهد دیپلماسی او چه نقشی در کاهش فشارها، ترورها و تخریب‌ها علیه کشورمان داشته و تضمین دیپلماسی بدون اقتدار میدانی چیست؛ آن‌هم وقتی تجربه هشت سال گذشته بیش از هر زمانی به بن‌بست رسیدن «دیپلماسی التماسی» را نشان می‌دهد... 🔸دیپلماسی ابزاری تاریخی برای کسب منافع ملت‌ها و دولت‌ها به حساب می‌آید؛ ابزاری که بر پایه مجموعه‌ای از سیاست‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد. رابطه با کشورهای جهان برای دستیابی به منافع و امنیت ملی، وظیفه دستگاه سیاست خارجی را سنگین می‌کند. در این میان نگاه «تک بعدی» و «منطقه‌محور»، مانعی اثرگذار به حساب می‌آید که گذشته، حال و آینده را همزمان نشانه می‌گیرد. روابط با کشورها در بستری تاریخی برای نیل به آینده‌ای روشن‌تر، ضرورت تکاپو و بلوغ در سیاست‌گذاری را طلب می‌کند؛ موضوعی که شاید در سال‌های اخیر جای خالی آن در دستگاه سیاست خارجی کشور احساس می‌شود. نگاه به غرب و پرهیز از شرق و غرب آسیا، رویکردی اشتباه را تداعی می‌کند که در سال‌های گذشته در جریان بوده است. همچنانکه کشورهای عربی منطقه به فکر ایجاد ناتویی ضدایرانی آن‌هم درست دربحبوحه سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه کشورمان بودند که اگر نبود هراس از توانایی و قدرت جبهه مقاومت، هرگز دیپلماسی ظریف در دولت تدبیر توان مقابله با ائتلاف منطقه‌ای علیه کشورمان را نداشت.
⭕️ استمرار وحدت و مقاومت! 🔹روز قدس امسال حال و هوای دیگری داشت. در بسیاری از کشورها و همچنین در شهرهای کشور به دلیل شرایط کرونایی، مردم عاشق آرمان فلسطین خودجوش به یاد مظلومان فلسطینی به خیابان‌ها آمدند تا حمایت خود را از مسئله اول جهان اسلام نشان دهند. سخنان رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی در خصوص زوال قطعی و بی‌وقفه این رژیم غاصب، جانی تازه و نفسی گرم به مبارزان و مجاهدان داد. روند روبه‌زوال رژیم صهیونیستی و جبهه تازه گشوده شده بین ملت مبارز فلسطین و اشغالگران قبله اول مسلمانان وارد فاز جدیدی شده است که می‌توان در پرتو نکات زیر به پیروزی جبهه حق بیش از گذشته امیدوار بود.نقش تعیین‌کننده هدایت انگیزه‌های جهادی در جهان اسلام به‌سوی دشمنان اصلی، ازجمله غده سرطانی رژیم صهیونیستی و امیدواری مؤمنانه به زوال بی‌وقفه آن رژیم باید به باور و ایمان تبدیل شود. 🔸لازم است فرهنگ مبارزه و جهاد برای آزادی قدس شریف با فرهنگ قرآنی مبارزه با غاصبان دارالاسلام و تشریح اهمیت مسئله فلسطین از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به‌روزرسانی شود و در این حوزه آنچه مهم است انتقال فرهنگ جهاد و مقاومت به نسل جدید فرزندان فلسطین و دنیای اسلام است. 🔹این جامعه‌پذیری جهادی و انتقال فرهنگ مبارزه تا آزادی قدس، درگرو آشنایی این نسل با تاریخ فلسطین و مظلومیت‌ مبارزان قهرمان قدس و مقاومت و جهاد و درس‌آموزی از آن است. البته نسل جدید به‌موازات آن، باید با تاریخ جریان‌ها و افرادی که امروز پوستین قهرمانی به تن کرده و با روی‌آوری به مذاکرات فریبنده، عزت انقلابی دیروز خود را نیز به ثمن بخس فروختند، آشنا شوند که چگونه سراب مذاکره و روند سازش بیش از هفت دهه از تاریخ ولد نامشروع منطقه، چیزی عاید فلسطینیان نکرد! 🔸تشریح چرایی و چگونگی تغییر موازنه قوا در شرایط فعلی که به نفع دنیای اسلام، با توجه به انبوه مشکلات و چالش‌های دشمنان فلسطین و مسلمانان در حال رقم خوردن است؛ مشکلاتی همچون شکست‌های مکرر نتانیاهو در داخل، نبود انسجام داخلی در رژیم و احساس زوال و بی آیندگی میان ساکنان سرزمین‌های اشغالی، بحران منابع آبی این رژیم و روند مهاجرت معکوس که از تاریخ 2000 تا 2016 میلادی حدود 20 درصد ساکنان سرزمین‌های اشغالی به وطن‌های خود بازگشته‌اند، همه این‌ها در کنار دومینوی پیروزی‌های جبهه مقاومت، نویدبخش زوال رژیم صهیونیستی و پیروزی آرمان قدس است. 🔹رسیدن به این قله نیازمند توجه به دو عامل مهم و تعیین‌کننده‌ای است که در کلام رهبر معظم انقلاب در روز قدس امسال به آن تأکید شد؛ اول؛ تداوم مقاومت در داخل فلسطین و تقویت خط جهاد و شهادت، دوم؛ ضرورت حمایت دولت‌ها و ملت‌های مسلمان از مجاهدت‌های فلسطینیان.
⭕️ پل انتخاباتی مذاکرات وین 🔹اخیراً سفیر فرانسه در گفت‌وگویی با روزنامه کار و کارگر گفت؛ تلاش داریم تا برجام را تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران احیا کنیم. مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردم‌سالاری در همین زمینه مطرح کرد: «ما نباید انتخابات را به مذاکرات وین گره بزنیم!». سؤال اینجاست که آیا تجربه بهره‌گیری از تجربیات برجام نافرجام در باب مذاکرات وین در حال تکرار است؟ 🔸بازخوانی گزاره‌های توصیف و تمجید نابجای برجام توسط برخی مسئولین امر، خنثی‌کننده این گره زدن‌ها خواهد بود: 1️⃣ در 17 خرداد 94 دکتر روحانی اعلام کرد: «تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط‌زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود» 2️⃣در 23 تیر همان سال از رئیس‌جمهور این عبارت ثبت شد که: «با امضای برجام، تمام تحریم‌های بانکی، بیمه‌ای و مالی، حمل‌ونقل، پتروشیمی، فلزات سنگین و تحریم‌های اقتصادی به‌طور کامل لغو خواهد شد نه تعلیق». 3️⃣ شهریورماه 94 بود که آقای روحانی محکم و قاطع اعلام کرد: «بدانند نخواهم گذاشت عده‌ای افراطی بخواهند به امید این ملت ضربه بزنند» 4️⃣در اواخر سال 94 (16/12/94) جمله معروف دکتر روحانی در رسانه‌ها منعکس گردید که: «برجام یک آفتاب تابان بود و اگر کسی چشمانش را می‌بندد و می‌گوید شب است، باید چشمانش را باز کند تا آفتاب را ببیند» 🔹مشکل امروز نیز فقط گره زدن مذاکرات وین به انتخابات نیست، بلکه آنچه نگرانی را دوچندان می‌کند، عدم صداقت، فریب مردم و دورویی برخی مسئولین است. شرطی‌سازی اقتصاد، دیو و دلبرسازی از ترامپ و بایدن و بهانه‌تراشی همگی ازجمله ابزار فریبی است که هوشیاری و روشنگری مضاعفی را با بهره‌گیری از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در شرایط کنونی می‌طلبد. معظم له تأکید می‌کنند: «با مردم هم صادق باشید؛ با مردم با تقلّب و خدعه و فریب و دورویی برخورد نکنید... اگر ما در مسائل گوناگون اجتماعی‌مان، سیاسی‌مان، انتخاباتمان و مانند این‌ها، همین یک مورد را مراعات کنیم، ببینید چقدر دنیا آباد خواهد شد.»(12/12/97)
⭕️آینده سیاسی ترامپ، بدون حضور در شبکه‌های اجتماعی 🔹 فیس‌بوک سرانجام حساب کاربری ترامپ در این شبکه اجتماعی را مسدود کرد. این حساب کاربری پس از حمله حامیان ترامپ به کنگره به حالت تعلیق درآمده بود. گرچه طبق قواعد فیس‌بوک، این تصمیم به مدت شش ماه یک بار، قابل ارزیابی است ولی بعید است که بار دیگر اجازه تشکیل حساب کاربری به ترامپ داده شود. 🔸 شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه توییتر و سپس فیس‌بوک از جمله مهم‌ترین ابزارهای رسانه‌ای ترامپ برای موج‌آفرینی در توده‌های مردم آمریکا و غلبه بر فضای رسانه‌های رسمی مانند شبکه‌های خبری تلویزیونی و رادیویی بوده است. حال آیا با ممنوعیت حضورش در این شبکه‌های اجتماعی، آینده سیاسی او شکل دیگری خواهد گرفت؟ 🔹 نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد پس از حمله به کنگره، محبوبیت وی مقداری افول کرده و در حد 35 تا 40 درصد ثابت مانده است ولی پس از آن تاکنون، با وجود عدم فعالیت در شبکه‌های اجتماعی تغییر محسوسی نداشته است. این رقم کمابیش با میانگین میزان محبوبیت ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری‌اش نزدیک است. 🔸 به نظر می‌رسد هسته اصلی حامیان ترامپ در طول ریاست‌جمهوری وی تثبیت شده و پس از ریزش‌های اخیر، ثابت خواهد ماند. گرچه امکان گسترش آن بدون مواهب و امکانات رسانه‌ای و سیاسی کاخ سفید، دشوار به نظر می‌رسد. 🔹 نکته دیگر اینکه لزوماً اکثر کاربران شبکه‌های اجتماعی در آمریکا(70 درصد طبق نظرسنجی مؤسسه پیو)، علاقه‌مند به پیگیری مسائل سیاسی و اشتراک مطالب مربوط به سیاست داخلی و خارجی در این شبکه‌ها نیستند. بنابراین در تأثیرگذاری این شبکه‌ها بر آینده سیاسی ترامپ نباید اغراق کرد. 🔸 بخش مهمی از قدرت تبلیغاتی ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری‌اش مرهون موقعیت حقوقی وی در این مقام بود. بدون آن، بسیاری از رسانه‌ها، به‌ویژه شبکه‌های تلویزیونی و رسانه‌های جریان اصلی از انتشار اخبار مربوط به وی پرهیز خواهند کرد. پس شبکه‌های اجتماعی را نمی‌توان مؤلفه‌ای اصلی و بسیار مهم در آینده سیاسی وی دانست.