ریشه مشکلات مسکن: وقتی مدیری 4 سال است حوصله راهاندازی سامانه مهمی را که بر عهدهاش گذاشتهاند ندارد تا مشکل جدی 35 درصد جمعیت یک کشور حل شود، وقتی اولویت اول نماینده مجلس میشود کنسرت و تلگرام و حضور زنان در استادیوم فوتبال، وقتی روزی نیست که خبری از دستگیری اعضای شورای یک شهر به دلیل فساد مالی یا اخلاقی منتشر نشود، نباید از این وضع تعجب کرد. بله، تحریمها هم در این مشکلات سهم دارند.
@hadisyasi
بازگشت به سیاست وعده و تهدید
تنها پنج روز مانده به شانزدهم تیر ماه، موعد برداشتن گام دوم از سوی ایران برای کاهش و متوقف کردن تعهدات مندرج در برجام بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی و همزمان با تأیید آژانس بینالمللی هستهای مبنی بر اینکه ایران طبق آنچه در 18 اردیبهشت ماه اعلام کرده بود، ذخایر اورانیوم با غنای 3/67 درصد را از سقف 300 کیلوگرم عبور داده است، همان کشورهای اروپایی که در ابتدای اعلام ضربالاجل 60 روزه از سوی تهران، میگفتند هرگونه شرطگذاری از سوی دولت ایران را نمیپذیریم، سخت به تکاپو افتادهاند تا مانع از برداشته شدن گام دوم تهران شوند! گامی که براساس آن قرار است کشورمان از محدودیت غنیسازی 3/67 درصد عبور کرده و اورانیوم با غنای 20 درصد تولید کند.
انگلیس، آلمان و فرانسه برای تأمین این هدف، دو رویکرد را در پیش گرفتند؛ اول ادامه لفاظیها و تکرار وعدههای نسیه، در کنار اقدامات ناقص و محدود، مانند اجرایی کردن سازوکار اینستکس! سازوکاری که ابهامات فراوانی درباره آن وجود دارد و آنگونه که کارشناسان و مقامات مطلع میگویند، نمیتواند منافع ایران در برجام را تأمین کند؛ دوم بازگشت به ادبیات تهدید! موضوعی که میتوان آن را در تازهترین اظهارات وزیر خارجه انگلیس مشاهده کرد. «جرمی هانت» در مصاحبهای اعلام کرده است: «اگر ایران از برجام خارج شود انگلیس نیز از آن خارج خواهد شد.» در واکنش به این اظهارات بامزه باید گفت، مگر اروپاییها به طور عملی در برجام هستند؟ اروپاییها کدام یک از تعهدات خود را به درستی انجام دادند و برای تأمین کدام یک از منافع ایران قدم جدی و عملی برداشتند؟ اگر ماندن در برجام به معنای حمایت لفظی از توافق است، ایران نیز حاضر است همزمان با غنیسازی 20 درصد و راهاندازی آب سنگین اراک و... به صورت لفظی از برجام حمایت کند و در مدح و ثنای توافق هستهای سخنها بگوید!
@hadisyasi
تحلیل از روی بیاطلاعی نظامی!
سعید حجاریان گفت: «زمانی که آمریکا میگوید همه گزینهها روی میز است، باید به این نکته توجه کرد که یکی از گزینههای او و به خصوص همپیمانهای منطقهایاش تجزیه ایران است. چندی پیش، جان بولتون از لفظ مجعول «خلیج عربی» استفاده کرد و بعید نیست، دستاندرکاران دولت فعلی آمریکا در همآوایی با کشورهای خلیج فارس ادعاهایی درباره جزایر سهگانه مطرح کنند و احیاناً در یک درگیری محدود این جزایر را تصرف کنند.» او همچنین در کنایهای دیگر به عناصر اپوزیسیون میگوید: «من معتقدم بسیاری از نیروهای اپوزیسیون وطنخواه هستند، اما در نیت بعضی از آنها شک دارم. آنان به دنبال تحریم و جنگ هستند تا صرفاً تکهای از وطن را که هرگز بویی از آن نبردهاند، به دست آورند؛ اینها دو دستهاند یا بیوطن هستند یا وطنفروش. من توصیه میکنم آنها در همان خارج کشور با یکدیگر معامله کنند و بیوطنها از وطنفروشان وطن بخرند! اما آن دسته از اپوزیسیون که بهدنبال وحدت سرزمینی هستند، در گام اول باید به دنبال رفع سایه جنگ و تحریم از سر ایران باشند تا نشان دهند در مدعای خود صادقند. بعد از آن میتوان به کمپینهای مشترک فکر کرد.» حجاریان گویا شناخت درستی از توانمندیهای نظامی و البته بازدارنده کشورمان ندارد که معتقد است در صورت اشغال بخشی از خاک ایران از سوی آمریکا، باز پسگیری آن دشوار خواهد بود! همچنین او به این حقیقت ساده هم واقف نیست که اگر آمریکا و متحدان او توانمندی چنین غلطهایی را داشتند، حتی برای یک لحظه هم درنگ نمیکردند.
@hadisyasi
توپ در زمین اروپاییها!
همانطور که پیشبینی میشد، اعلام عبور ایران از مرز ذخیرهسازی 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده بازتابهای زیادی داشت؛ از مواضع رسمی آمریکا و اروپا تا مواضع غیر رسمی رسانهای و سیاسی کارشناسان خبری و تحلیلی. بامداد امروز سخنگوی کاخ سفید با انتشار بیانیهای ضمن تکرار اعمال فشار حداکثری بر ایران، مدعی شد این ایراد توافق هستهای است که به ایران اجازه غنیسازی در هر سطحی را میدهد. اتحادیه اروپا از ایران خواست از اقدامات تضعیفکننده برجام بپرهیزد و سازمان ملل متحد نیز چنین اقدامی را به زیان برجام دانست. اما در میان اظهارات مشابه گفته شده، معاون سیاسی وزیر خارجه روسیه موضعی واقعبینانهتر گرفت و با اشاره تلویحی به متعهد نبودن طرفهای برجام، افزود: «این اتفاق را باید پیامد طبیعی همه رخدادهایی دانست که باعث رقم خوردن چنین شرایطی شد.» وزیر خارجه انگلیس نیز با انتشار پیامی در حساب کاربری خود نوشت: «اعلامیه ایران مبنی بر نقض تعهدات این کشور ذیل توافق هستهای عمیقاً باعث نگرانی ما شده است. انگلیس متعهد است که به اجرای مؤثر توافق کمک کند و از همه ابزارهای دیپلماتیک برای کاهش تنشهای منطقهای بهره گیرد.»
فصل مشترک این مواضع و بازتابها، پایبند ماندن ایران به برجام است؛ در حالی که خود آنها متعهد نیستند. ایران بیش از یک سال به طرفهای برجام بهویژه طرفهای اروپایی فرصت داد تا به این تعهدات عمل کرده و شرایط بهره بردن ایران از منافعی را که ذیل برجام برای ایران تعریف شده، فراهم کنند؛ اما پس از اینکه نشانهای از تلاش جدی آنها برای عمل به تعهداتشان مشاهده نکرد، تصمیم توقف گام به گام و کاهش تعهدات برجامی را اتخاذ کرد که نوع کنشها و بازخوردها در سطوح گوناگون حاکی از مؤثر بودن آن است و از منظر سیاست بینالملل پاسخ اولیه معتبری به شمار میآید که اگر بدون توجه به حواشی و قاطعانه تداوم یابد، میتواند قرین موفقیت باشد. ایران کاملاً طبق حقوق خود بر اساس برجام به ویژه بندهای 26 و 36 اقدام کرده و اکنون نوبت اروپاییهاست تا اگر به سرنوشت برجام علاقهمند هستند، اقدامات عملی جدی برای حفظ آن انجام دهند. در صورتی که این کشورها به تعهدات خود به ویژه در زمینه مسائل مالی و خرید نفت عمل کنند، اقدامات ایران نیز متناسب با آن، قابل بازگشت خواهد بود.
@hadisyasi
میگویند حج را سیاسی نکنید؛ حج یک کار سیاسی است که عیناً تکلیف دین است
🔻رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار کارگزاران حج:
🔹حج، هم نمایش بندگی و خشوع است و هم عامل اجتماعی وحدت و برادری و یکرنگی در آن وجود دارد؛ و درعینحال حج نمایش تجمع و نمایش اخلاق است.
🔹از جمله خطاهای بزرگی که همیشه میشنیدیم و حالا هم از بعضی که نسبت به اسلام بیمبالات هستند میشنویم این است که میگویند حج را سیاسی نکنید.
یعنی چه حج را سیاسی نکنید؟ ایجاد وحدت، یک امر سیاسی است. دفاع و حمایت از ملت فلسطین و مظلومین دنیای اسلام مثل یمن یک کار سیاسی است و دفاع از مظلوم، عین تعالیم اسلامی و واجب است؛ یا برائت از مشرکین که یک فریضه است. همهی اینها مال دین است.
🔹 بله، حج یک کار سیاسی است اما این کار سیاسی عیناً همان تکلیف دینی است. اما اینکه بیایند و این حرکات سیاسی را منع کنند، آن هم سیاسی است اما یک سیاست ضددینی.
🔺 اینکه بگویند حق ندارید به آمریکا بگویید بالای چشمت ابروست، یک حرکت سیاسی شیطانی است. ۹۸/۴/۱۲
@hadisyasi
🔴وقاحت یک جریان فریبکار سیاسی
۵ تیرماه خبرگزاریهای دولتی مثل ایسنا و ایلنا با هیجان خبر تحویل محموله نفتی ایران به چین را مخابره میکنند
۶ روز بعد (۱۱تیر) برنامه صبحگاهی شبکه سه همان خبر را میخواند
ساعتی بعد جماران و ایسنا تیتر میزنند "اقدام عجیب صداوسیما علیه منافع ملی"
[برداشت آزاد!]
"محمد اکبرزاده"
@hadisyasi
🔴نکته جالب ماجرا
اینکه حامیان FATF به صدا و سیما حمله کنند که چرا مسیر دور زدن تحریمها را لو دادی ،نکته جالب ماجراسات . شاید حرف اصلی این باشد وظیفه افشای اسرار مملکت و رساندن اخبار محرمانه به دشمن فقط وظیفه جریان اصلاحات است کسی نباید در کار تخصصی آنها دخالت کند.....
@hadisyasi
🔴 کم کاری زنگنه یکی از دلایل اصلی استعفای ظریف بود/ ظریف معتقد است که زنگنه تمایلی به حضور شرکتهای آسیایی در صنعت نفت ندارد
🔺ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس: یکی از دلایل استعفای آقای ظریف که چندی پیش نیز مطرح شد، این بود که وی در جلسات مکرر هیئت دولت و در حضور آقای روحانی رئیسجمهور عنوان کرده که وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی مسیر را پس از برجام برای بهرهمندی از منابع نفتی و نیز حضور شرکتهای خارجی فراهم کرده، اما شخص زنگنه و وزارت نفت اقدامی در این راستا برای استفاده از منافع برجام انجام نمیدهد.
🔺یکی دیگر از موارد اختلافی میان آقایان ظریف و زنگنه، وزرای امور خارجه و نفت این است که آقای ظریف معتقد است که زنگنه و بدنه وزارت نفت تمایلی برای حضور شرکتهای نفتی آسیایی و شرقی در بازار پتروشیمی و نفت ایران را ندارد.
@hadisyasi
🔴سخنان مهم آیت الله رئیسی در مورد فضای مجازی:
⏪امروز نظام سلطه بر روی این مسئله یعنی سبک زندگی دارد کار میکند همین مسئله مهندسی اطلاعات این ابزارهای جدیدی که وارد میدان شده است اینها همه ابزارهایی هستند برای تسلط بر فرهنگ یک کشور، نمی خواهم بگویم این ابزارها را از زندگی خودمان خارج کنیم، نه این ها ابزارهایی هستند که می توانند مفید واقع شوند اما #سلطه_دشمن را از این ابزارها بایستی #سلب کرد نمیتوانید شما برای این که مثلاً رادیو و تلویزیون داشته باشید رادیو و تلویزیون تان را بدهید در اختیار دشمن؛ اینترنت هم همین جور است #فضای_مجازی هم همین جور است دستگاههای اطلاعاتی و ابزارهای اطلاعاتی هم همین جور است اینها را نمی شود در اختیار دشمن قرار داد امروز در اختیار دشمن است وسیله و ابزار نفوذ فرهنگی است ابزار سلطه فرهنگی دشمن است
@hadisyasi
🔴 وقتیکه موشک نداشتیم
۳۱ سال پیش در ۱۲ تیر ۱۳۶۷ ناو وینسنس آمریکا هواپیمای مسافربری ایران را هدف قرار داد و ۲۹۰ مسافر آن را به شهادت رساند.
🔺بدون تعارف عرض می کنم که در آن زمان بدلیل عدم قدرت کافی نظامی ، نتوانستیم جواب کوبنده ای بدهیم ولی الان با همت فرزندان مخلص و شجاع این مملکت در شرایطی هستیم که آمریکا در مخیّله اش هم چنین غلطی را تصور نمی کند.
🔺دقیقاً همینجاست که دلیل حساسیت دشمن خارجی و نوکران داخلی اش نسبت به توان نظامی و مهم ترین قسمت آن یعنی توان موشکی کشور مشخص می شود.
"قاسم"
@hadisyasi
حرف روز/ پرواز شماره ۶۵۵
📚 نامگذاری این روزها با عنوان «هفته حقوق بشر آمریکایی» با توجه به شرایط امروز کشور که طی آن مواجهه ملت ایران با نظام سلطه به روزهای سرنوشتساز خود نزدیک شده است، ضرورتی راهبردی است تا ستون پنجم دشمن نتواند با فریب و اغوای افکار عمومی برای اعتمادسازی نسبت به دشمن قدم بردارد و این گزاره اثبات شده در ذهن ملت ایران را که «هیچ گاه نباید به غرب و استکبار جهانی اعتماد کرد»، دچار خلل کند.
🖌مهدی سعیدی
@hadisyasi