🔷 سیره سیاسی #امام_رضا علیهالسلام
🔸امام معصوم به عنوان یک پیشگام و الگوی دارای عصمت در همه زمینهها و در هر زمان و مکان الگویی برای تمام بشریت هست.در این یادداشت به گوشهای از زندگی سیاسی عالم آل محمد(ص)می پردازیم.
1⃣ استقلال سیاسی
امام رضا عليه السلام با وجود این که به شدت تحت نظارت مأمون بودند،و با توجه به این که خلیفه عباسی چاره ای جز تحميل ولایتعهدی به ایشان نمی دید، آن حضرت در پاسخ به اين خواسته مأمون، بدون توجه به فشارها و برخی فضای های کاذب سیاسی، نسبت به پذیرش اجباری ولایتعهدی، شرایطی برای مأمون قرار دادند و خود مستقلاً تصمیم گرفتند.
2⃣عدم همکاری با حاکمان جور
حضرت رضا(ع) دستگاه مأمون را ظالم می دانستند، لذا از همکاری و کمک به گسترش و تحکیم قدرت نامشروع مأمون دوری نموده، و علی رغم تهدید های پیاپی مأمون این گونه تهدیدات تاثیری بر این موضع قاطع آن حضرت نداشت.
3⃣حفظ عزت، کرامت و آزادگی
پس از این که امام رضا(ع) با تهدیدات و فشارهای فراوانی از سوی مأمون مواجه گردیدند، برای مأمون در پذیرش این موضوع شرایطی تعیین نمودند، به این معنا که در دستگاه سیاسی حاکم، آن حضرت کسی را عزل و نصب نكنند و عملاً كارى را انجام ندهند و سنّت و شيوه اى را تغيير نداده و تنها به حکومت مشاوره بدهند و درمسیر اثبات حق ولایت خويش با حفظ آزادگی چنین فرمودند: مأمون چيزى به من نداده است و آن چه را به من پيشنهاد مى كند حق من است.
4⃣ عدم إغواپذیری در مسائل سیاسی
مأمون که شخصی فریبکار بود، همواره در برابر امام رضا(ع) چنین میگفت: «مى خواهم خود را از خلافت عزل كنم و آن را به تو بسپارم و با تو بيعت نمايم».اما آنچه مأمون شعار میداد فقط جنبه تبلیغاتی و فریبکاری داشت و حضرت رضا(ع) به دور از این فضای کاذب و اغواگری ها، به وظیفه خود عمل نمودند.
5⃣ تبیین و روشنگری
آنچه امام رضا(ع) تا لحظه شهادت بدان همت گماشتند، روشنگری در باب مسائل سیاسی و خلافت بود به شکلی که تهدید مناظره بین ادیانی را به فرصتی طلایی برای تبیین اندیشه های اسلام ناب تبدیل نمودند.
6⃣صراحت بیان
امام رضا(ع) حقایق را به صراحت و بدون در نظر گرفتن برخی فضاها و مصالح کاذب سیاسی بیان می فرمودند، ایشان در بیانی خطاب به مأمون چنین می فرمایند: «اگر خلافت را خدا براى تو قرار داد، روا نيست لباسى را كه خدا در قامت تو راست كرد، بيرون كنى و به ديگران بدهى و اگر از تو نيست، چگونه آن را به من مى سپارى؟ »در واقع این سخن حضرت نیز گویای این حقیقت است که مأمون حق خلافت را نداشته و آن را از اهل بیت(ع) غصب نموده است.
7⃣ مقاومت در برابر خواسته های نامشروع و عدم سازشکاری با دشمن
امام عليه السلام با خواسته نامشروع مٱمون به شدت مخالفت نموده و از پذیرش آن دوری نمودند تا این که مأمون از اهرم تهدید به قتل حضرت(ع) بهره جُست و ایشان را به پذیرش ولایتعهدی مجبور نمود، به عبارت دیگر امام رضا(ع) در مسائل سیاسی با مأمون اقدام به سازش و بیعت نفرمودند.
8⃣ رعایت اخلاق سیاسی
امام رضا(ع) در تمام بیانات و واکنش های سیاسی خویش در قبال مأمون، به اصول اخلاق سیاسی پایبند بوده و از آن تخلف نفرمودند، به دليل این که هیچ گاه جهت دست یابی به اهداف خویش، به روش های ناصحیح و فریبنده متوسل نشده و یا این که به مأمون و دستگاه او اهانتی نکردند و اين مهم خود درس بزرگی است برای کسانی که می خواهند در اين راه اخلاق سياسی را مد نظر قرار دهند.
🌹روشنای تبیین | عضوشوید.👇
🆔 @tabyien
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃🏴🍃
🎞#کلیپ_تصویری | نماهنگ «قبولم کن»
✨به دریا میزنم دریا ضریح توست غرقم کن
در این امواج پرشوری، که من یک قطره از آنم
#شهادت_امام_رضا
🌹روشنای تبیین | عضوشوید.👇
🆔 @tabyien
🔰#جهاد_تبیین؛ قسمت ۹۴
💥موانع پیشروی انقلاب!
یکی از موانع و ضعفهای درونی ما برای جهاد، گریز از چالش است که به غلط میگویند عافیتطلبی. عافیتطلبی چیز خوبی است. عافیت به معنای پنجه نیافکندن نیست، بلکه یکی از بزرگترین نعمتهای الهی و به معنای درست عمل کردن، به جا قدم گذاشتن، به جا ضربه زدن و به جا عقب کشیدن است.
عافیت از بلا مثل این است که بگوییم عافیت از گناه. بنابراین عافیتطلبی چیز بدی نیست؛ لیکن به غلط گریز از چالش میگویند عافیت طلبی؛ یعنی در واقع همان راحتطلبی؛ مواجهی با مشکلات را زشت و ناپسند دانستن، آماده نبودن برای مواجهه مشکلات!
یکی دیگر از ضعفهای درونی عبارت است از تربیتهای اجتماعی موجود و عادتهای تاریخی که اینها در ما ملت ایران در آغاز انقلاب بود. میگفتند ما که نمیتوانیم، آقا ما که زورمون نمیرسد. «میتوانیم» امروز آن روز ما نمیتوانیم بود. این آن تربیت اخلاقی و تاریخی بازمانده از دوران گذشته است.
توسری خوری، شنیدن زور، دیدن فسق در کسانی که از آنها جامعه توقع عدالت و انصاف، طهارت و پاکدامنی دارد عادت شده بود. مردم وقتی میدیدند وزرا یا مسئولین یا حتی خود شاه، فلان عیاشی را کردند، فلان عمل زشت و ناهنجار را انجام دادند، تعجب نمیکردند، یعنی عادت کرده بودند به اینکه مسئولانی را که باید پاک و پاکدامن باشند آلوده و ناپاک ببینند.
📚کتاب جهاد تبیین؛ فصل چهارم، ص ۲۵۰
👈 برای دیدن قسمتهای قبلی کلیک کنید.
🌹روشنای تبیین | عضوشوید.👇
🆔 @tabyien
7.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💫 #ربیع_الاول؛ ماه حیات و زندگی👌
💠«بعضی از اهل معرفت و اهل سلوك معنوی معتقدند كه ماه ربیعالاول، به معنای حقیقی كلمه، ربیع حیات است، ربیع زندگی است؛ زیرا در این ماه، وجود مقدس پیامبر گرامی و همچنین فرزند بزرگوارش حضرت ابیعبداللّه جعفربنمحمدالصّادق ولادت یافتهاند و ولادت پیغمبر سرآغاز همهی بركاتی است كه خدای متعال برای بشریت مقدر فرموده است.»
مقام معظم رهبری ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
🌹روشنای تبیین | عضوشوید.👇
🆔 @tabyien
🔴 #تمدید_شد.
📚 ۲۸امین #مسابقه کتابخوانی
روشنای تبیین، با محوریت کتاب
«فلسطین و هشتاد سال مقاومت»
تا ساعت ۲۴ شنبه ۱۷ شهریور تمدید شد.
🎁 ۲۰ هدیه نقدی ۲۰۰ هزار تومانی
✅ ۲۰ سؤال#چهارگزینهای و مدت زمان پاسخگویی به سوالات ۴۰دقیقه میباشد.
✅ با هر شماره همراه #فقط یکبار امکان شرکت در آزمون وجود دارد.
👈برای دریافت منبع مسابقه کلیک کنید.
🌐 لینک شرکت در مسابقه👇
https://survey.porsline.ir/s/i4mxT1B
🌹روشنای تبیین | عضوشوید.👇
🆔 @tabyien
7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨ ایثار بزرگ امیرالمومنین(ع) برای حفظ جان پیامبر اسلام(ص)در واقعهی #لیلةالمبیت
درست است که هجرت رسول اکرم(ص)هجرت از روی اجبار و ناچاری و زیر فشار قریش و مردم مکه بود، اما آیندهی روشنی داشت. همه میدانستند که این هجرت مقدمهی کامیابیهاست، مقدمهی پیروزیهاست. درست در آنجایی که یک نهضت از دوران محنت دارد وارد دوران راحتی و عزت میخواهد بشود، در همان لحظه که همه معمولاً تلاش میکنند زودتر خودشان را برسانند اگر بتوانند از مناصب اجتماعی چیزی را بگیرند، جایگاهی پیدا بکنند، در همین لحظه امیرالمؤمنین آماده شد تا در جای پیغمبر، در بستر پیغمبر(ص)، در شبی ظلمانی و تاریک بخوابد تا پیغمبر بتواند از این خانه و از این شهر خارج بشود...
۱۳۶۸/۲/۸
🌹روشنای تبیین | عضوشوید.👇
🆔 @tabyien