تبیین
🔻وقتی بزرگنمایی رسانهها کنتور ندارد! 🔹یکی از ترفندهای رسانهای، بزرگنمایی موضوعات است. به قیمته
🔻ضرورت کنترل بازار؛ انتظار مردم از دولتمردان
🔹چنانکه میدانیم، مهمترین عرصهای که در سالهای اخیر جریان زندگی عادی مردم را تحت تاثیر و خانوادهها را در تنگنا قرار داده، مسائل حوزه اقتصاد است. دشمن بیش از یک دهه است که نقطه اصلی تمرکز خود را بر این محور قرار داده تا نهایتاً بتواند با سخت کردن معیشت مردم، آنها را در برابر نظام اسلامی قرار دهد. به بیانی دیگر تلاش برای اجتماعی کردن تحریم، هدف اصلی دشمن در جنگ اقتصادی است و تلاش مسئولان امر نیز باید مصروف مقابله با این هدف مرکزی شود. آگاهی از این واقعیت که ما در حوزه اقتصاد با یک جنگ همهجانبه مواجهیم، طبعاً نوع برنامهریزی، اقدام و تلاش برای حل مسائل اقتصادی را دگرگون خواهد کرد.
🔹اکنون در ماه مبارک رمضان و آستانه عید نوروز مجدداً بحث کنترل بازار و تامین کالای اساسی مورد نیاز خانوارها، به یکی از مباحث اقتصادی روز بدل شده است. تکیه بر این موضوع از آن رو مهم است که دشمن نیز در فرآیند اجتماعی کردن تحریمها، به اهمیت این موضوع اشراف پیدا کرده و همواره دوست داشته دسترسی به کالاهای اساسی، گران و سخت باشد تا مردم عادی درد تحریم را مستقیما بچشند و نهایتاً در برابر نظام قرار بگیرند. دشمن یکی از مهمترین گرانیگاهها و مراکز ثقل پروژه اجتماعی کردن تحریم را ایجاد کمبود یا تورم در حوزه کالاهای اساسی دیده است؛ لذا لازم است که دولت به اولویت این بخش توجه کرده و اجازه ندهد تا بازار این حوزه ملتهب شود.
🔹اگر دولت برای کنترل بازار بهخصوص در حوزه کالاهای اساسی برنامه جامع و موفقی نداشته باشد، تلاشهای متنوع دولت در بخشهای دیگر نیز چندان دیده نخواهد شد. ما اگر امروز بخواهیم مروری بر کارنامه دولت آقای رئیسی داشته باشیم، واقعاً کارهای کمنظیری در بخشهای مختلف خواهیم دید اما تورم کالاهای اساسی مانع دیدن این موفقیتها توسط افکار عمومی میشود. از سویی میتوان به سیاستهای کلان دولت برای کنترل تورم اشاره داشت و میزان موفقیت آنها را مورد ارزیابی قرار داد و از سویی دیگر باید به اقدامات فوری و عاجل برای تامین کالای اساسی سفره مردم در شب عید و ماه مبارک رمضان نگاهی انداخت. بعد دیگر این موضوع، بررسی عملکرد دستگاههای مرتبط با کنترل بازار مانند سازمان تعزیرات، دادگستری، اصناف و... خواهد بود.
@tabyin133
🔻ترامپهراسی و تورمسازی با آگهیهای دولتی و عمومی
🔹چند ده شرکت عمومی و دولتی به کمک شبکه واسطهای که به بسیاری از روابط عمومیها دسترسی دارند، دهها میلیارد تومان (شاید هم بالغ بر صد میلیارد) تومان پول آگهی دادهاند؛ که چه بشود؟! تا روزنامه زنجیرهای دنیای اقتصاد بتواند در پوشش انتشار سالنامه، صفحه اول آن را به تبلیغات "آمدن ترامپ" اختصاص دهد؛ سوژهای که بهانهای برای ایجاد تورم انتظاری در بازار ارز، ده ماه مانده تا تشکیل دولت جدید آمریکا شده است. این یک عملیات خرابکاری خاموش و بی سر و صداست؛ ولو بسیاری از بازیگران آن ندانند در کدام نقشه نقش بازی میکنند.
@tabyin133
🔻از اسرائیل تا دماغه امیدنیک؛ در تیررس موشکهای هایپرسونیک
🔹انصارالله یمن موشک مافوق صوتی با قابلیت تخریب بالا آزمایش کرده و در حال آماده شدن برای افزودن این موشکها به زرادخانه خود است. سید عبدالملک در آخرین سخنرانی خود گفت در پاسخ تنشافزایی دشمن، یکگام دیگر به پیش خواهند رفت. از امروز نه فقط کشتیهای اسرائیلی و به مقصد اسرائیل که از دریای سرخ عبور کنند، بلکه آنهایی که از اقیانوس هند به سمت جنوب آفریقا بروند هم هدف قرار خواهند گرفت. این یعنی راه جایگزین دریای سرخ(دور زدن آفریقا از طریق دماغهٔ امیدنیک) هم به روی اسرائیل بسته خواهد شد. اعلام رسمی یک طرح و هدف عملیاتی در رسانهها نشان از وجود عزم و اراده برگشتناپذیر و البته اطمینان ارتش یمن از تاکتیکها و تسلیحات هدفگیری خاص خود است. وقتی آنها تصمیمی میگیرند، قطعاً اجرایی شده و هیچ قدرت و هزینهای توسط هیچ کشوری و هر راه نظامی و دیپلماتیکی توانایی برگشت تصمیم فوق را ندارد. در صورت ورود انصارالله به این مرحله از رویارویی، برگ جدیدی از شکست سهمگین و مفتضحانه آمریکا و انگلیس برای توقف حملات یمنیها و رفع حصر اسرائیل رونمایی خواهد شد.
@tabyin133
🔻تاثیر لابی صهیونیستها در کنگره آمریکا/ کلاس درس به شورای عالی فضای مجازی ایران
🔹لایحه ممنوعیت تیکتاک در مجلس نمایندگان امریکا تصویب شد و به مجلس سنا ارسال شد. این لایحه با هدف تامین منافع ملی و حفاظت از آمریکاییها در برابر برنامههای کاربردی کنترل شده دشمنان خارجی، تیکتاک را موظف میکند سهام خود را به شرکتی آمریکایی واگذار کند و در غیر این صورت در آمریکا مسدود میشود. البته به نظر میرسد دلیل واقعی ممنوعیت تیکتاک، این بود که محتواهای طرفدار فلسطین را سرکوب نکرد و به ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی خود اجازه داد تا واقعیت اشغال و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی را ببینند.
✍ پینوشت: این هم از آزادی بیان آمریکایی! فاتحهای میخوانیم برای نظریه مضحک جریان آزاد اطلاعات که فقط برای کشورهایی مثل ایران که مورد حمله رسانهای استکبار جهانی هستند کارکرد دارد اما به خود کشورهای متخاصم که میرسد چیزی در حد «کشک» است! همچنین قابل توجه شورای عالی فضای مجازی که اخیراً به پوستهها مجوز داده تا بتوانند جنگافزارهای مجازی خارجی را به کشور برگردانند و برخی مسئولین که مشغول ترغیب مردم به استفاده از فیلترشکن هستند و هنوز ابعاد فضای مجازی را درک نکرده و آن را در حد یک ابزار ارتباطی عادی تنزل میدهند. لازم است از نحوه مواجهه آمریکاییها با تیکتاک درس بیاموزند!
@tabyin133
🔻شکست در اجماعسازی/ چرا میگوییم غربگرایان زبان دنیا را بلد نیستند؟
🔹انگلیس، فرانسه و آلمان به همراه آمریکا در سالهای اخیر تلاش داشتهاند با استفاده ابزاری از آژانس بینالمللی انرژی اتمی از این نهاد فنی به عنوان دستاویزی برای اجماعسازی علیه کشورمان استفاده کنند. از سوی دیگر آژانس هم هر بار تلاش داشته است تا با منتشر کردن ناقص برخی گزارشها و انتقال آن به رسانهها به فضاسازی روانی علیه ایران دست بزند. با این حال در روزهای گذشته جلسات مربوط به ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهرغم تمام ادعاها، فضاسازیها و تهدیدهای کشورهای غربی، بدون صدور قطعنامه علیه برنامه هستهای کشورمان پایان یافت.
🔹این برای پنجمین دور متوالی است که تلاشها برای احیای پروژه امنیتیسازی پرونده هستهای ایران در شورای حکام با شکست روبهرو میشود. در این جلسه نهتنها قطعنامهای صادر نشد بلکه حتی اجماعی هم برای صدور بیانیه غیرالزامآور علیه ایران شکل نگرفت. یک سؤال، آیا این رفتار آژانس، نتیجه اجرای برجام و نوع تعامل ایران با FATF بود؟ پاسخ منفی است؛ چرا که ریلگذاری سیاست خارجی از ابتدای دولت سیزدهم تغییر کرد و «دیپلماسی التماسی» جای خود را به «دیپلماسی مقتدرانه و عزتمندانه» داده است. اقتدار احترام میآورد. در دنیایی که به واسطه اقدامات مخرب و جنایتکارانه دولتهای سلطهگر «قانون جنگل» بر آن حاکم است، این اقتدار و دیپلماسی عزتمندانه است که احترام میآورد.
🔹«محمدجواد ظریف» وزیر سابق امور خارجه - تیرماه ۱۴۰۰- در پایان کار دولت مدعی تدبیر و امید، اعتراف تلخی را مطرح کرد. وی گفت: «با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمیافتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان میکردند و نه با فشار حداکثری ترامپ مواجه میشدیم.» موارد مذکور همگی یک کلاس درس بزرگ برای مدعیان اصلاحات و اعتدال و جریان غربگرا است. همان جماعتی که با ادعای تسلط بر زبان دنیا، تحریمها را ۲ برابر کرد و در صنعت هستهای بتن ریخت و با شرطیسازی اقتصاد، خسارتهای هنگفتی به کشور و مردم تحمیل کرد.
@tabyin133
🔻«گذرگاه امن»؛ کلیدواژه اجبار فلسطینیان به مهاجرت
🔹بعد از بینتیجه ماندن مذاکرات آتشبس و همچنین بلاتکلیفی تلاشهای دیپلماتیک، ایده «گذرگاه امن» ژستی برای کمک یا تسهیل امور بشردوستانه تلقی نمیشود؛ بلکه مکانیزمی برای تداوم ظلم و محو فلسطینیان از حضور در سرزمین خود و بخشی از تلاش بدخواهانه و ساختاری برای چند تکه کردن مدیریت اراضی فلسطینی، تثبیت اشغالگری رژیم صهیونیستی و محروم کردن فلسطینیان از تمام حقوقشان است. این اقدام نشاندهنده اهداف خصمانه رژیم صهیونیستی برای تحمیل کنترل خود بر نوار غزه است. تاسیس دوماهه بندر غزه در نقطه مملو از انرژی برای ورود مواد غذایی از قبرس جنوبی و خرید احتمالی بندر در قبرس توسط اسرائیل در کنار کریدور زمینی شهرکهای اشغالی به مدیترانه و عبور آن از مرکز غزه، گام مهم محور آمریکا و اسرائیل برای استحاله مقاومت داخلی در غزه و معماری جدید در مدیترانه و گام مورد نظر نتانیاهو قبل از عملیات قریبالوقوع در رفح است. شهر رفح و مرز آن با مصر تنها گذرگاه ارتباطی این منطقه با بیرون از فلسطین است که آخرین نقطه مورد نظر اسرائیل برای نابودی حماس نامیده میشود تا عملاً غزه با شرایط بسیار پیچیدهای روبرو شود. البته علیرغم نسلکشی گسترده فلسطینیها رسانههای صهیونیستی اذعان دارند پیروز جنگ را کشتار بیشتر تعیین نمیکند و این مقاومت فلسطین میباشد که در مسیر پیروزی قرار دارد نه اسرائیل.
@tabyin133
🔻بالا رفتن انتظار اقشار کمدرآمد با تصویب افزایش تعرفههای پزشکان
🔹مدیرعامل سازمان بیمه سلامت: تعرفهها ۷ سال افزایش خوبی نداشته و کمکم باید این مساله مرتفع شود. بیمارستانهای دولتی مشکلات جدی دارند و بیمارستانها و مراکز خصوصی نیز وضعیت مشابه دارند. طبق مصوبه شورای عالی بیمه، با افزایش ۴۶ درصدی تعرفهها در سال ۱۴۰۳ موافقت کردیم و آن را امضا کردیم. باید تامین منابع هم انجام شود.
✍ پینوشت: افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی در سال پیشرو در حالیست که پزشکان نسبت به سایر اقشار جامعه، عموماً از درآمدهای بالایی برخوردار هستند. این افزایش تعرفه، انتظارات سایر اقشار به خصوص کارگران و کارمندان -به عنوان پایینترین سطوح درآمدی- را از دولت بالا برده تا حقوق آنها نیز حداقل به همین میزان و مساوی با تورم افزایش یابد.
@tabyin133
🔻ارزیابی عملکرد دولت/ آیا شعار سال محقق شد؟
🔹سال ۱۴۰۲ در حال اتمام است و اکنون وقت آن رسیده که عملکرد دولت را در زمینه تحقق شعار سال به منزله یکی از مهمترین برنامههای کوتاهمدت ارزیابی کنیم. شعار امسال دو بخش مجزا داشت. در بخش رشد تولید دولت با حضور مستقیم در بنگاههای تولیدی و اقدامات مؤثر در جهت حمایتهای گسترده از آنها توانست بالغ بر چندهزار بنگاه اقتصادی راکد را فعال کند و همزمان بخشی از موانع تولید را کاهش دهد. بدیهی است که تولید کشور با لحاظ نفت، رشد داشته است اما از آنجا که فروش نفت میتواند شامل متغیرهای گوناگون از جمله برخی مسائل بینالمللی و خارج از دولت باشد، دولت برای اینکه بتواند رشد بدون نفت بیشتری از سال قبل (۴/۵ درصد) داشته باشد، باید رشد تولید ناخالص داخلی را به بالای ۵ درصد برساند که البته دور از دسترس نیست.
🔹مهار تورم را هم میتوان از دو منظر بررسی کرد: طبق گزارش بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده با کاهش ۱۴/۴ واحد درصدی، از ۴۲/۴ درصد در اسفندماه ۱۴۰۱ به ۲۸ درصد در بهمنماه سال جاری رسید. البته همچنان نهادههای اولیه با قیمتهای بالا و خارج از توان بنگاه به بخش تولید میرسد. ضلع دیگر تورم، تورم مصرفکننده است که در آن تورم سالانه از ۴/۹ درصد در فروردین امسال به ۲/۵ درصد در بهمن رسیده است. تورم نقطهای نیز از ۵۹/۸ درصد در فروردین امسال به ۳۵/۸ درصد در بهمن کاهش یافته و همچنین تورم ماهیانه از ۳/۷ در فروردین امسال به ۱/۴ درصد در بهمن رسیده است. این آمار گویای عملکرد مثبت دولت در مهار تورم است. البته منظور از مهار تورم به معنای جلوگیری از رشد فزاینده سطح عمومی قیمتهاست وگرنه کاهش و مهار تورم آنچنان که مورد انتظار مردم بوده همچنان حاصل نشده است.
🔹با وجود این و نظر به آنچه نگاشته شد، میتوان گفت تلاشهای دولت در تحقق شعار سال خوب بوده است. دولت باید بتواند تورم را مهار کند؛ اگرچه تلاشهای دولت در مهار تورم قابل انکار نیست و در سه حوزه تورم از ناحیه تولیدکننده، کنترل نقدینگی و تورم انتظاری گامهای مثبتی را برداشته است اما باید این تلاشها به مهار تورم منتهی شود. تا زمانی که تورم بالای ۱۰ درصد در جامعه وجود دارد، اقتصاد به نوعی پیشبینیناپذیر است. در وضعیت فعلی مدیریت تورم تا حدود ۲۰ درصد نیز میتواند تا حد زیادی این مشکل را رفع کند. سخن پایانی اینکه دولت در سال پیش رو باید با کمک مجلس جدید و نظرات دلسوزانه اقتصاددانان مومن انقلابی بتواند اقتصاد پرالتهاب ایران را تا حدی به ساحل آرامش برساند و چنین کاری مستلزم رویکرد جهادی در حوزه اقتصاد و مدیریت است.
@tabyin133
🔻پربینندهترینهای تلویزیون در سال ۱۴۰۲/ پرچمداری برنامههای معارفی
🔹طبق نظرسنجیهای رسمی، بهترتیب برنامههای "حسینیهٔ معلی"، "اعجوبهها" و "زندگی پساز زندگی" پربینندهترین برنامههای تلویزیون در سال ۱۴۰۲ بودند. شبکه ۳ هم با ۷ برنامه از ۱۰ برنامه پربیننده، بیشترین سهم را در بین شبکههای تلویزیونی داشت.
✍ پینوشت: وجود برنامههای معارفی در صدر جدول پربینندهترینهای سیمای ملی با وجود تبلیغات شدید معاندین، نشان از اقبال ویژه مردم به تولیدات جذاب دینی و میزان موفقیت و اثرگذاری چنین برنامههایی در رویکرد جدید سازمان صدا و سیماست که قابل تقدیر میباشد.
@tabyin133
🔻بهار طبیعت، بهار قرآن، بهار مردمان!
🔹دست تقدیر الهی سال ۱۴۰۲ را با همه فراز و نشیبها و شیرینی و تلخیهایش زیبا رقم زد. حالا در این لحظات ناب که رمضان و نوروز با هم آمیختهاند، دلها به یکدیگر نزدیکتر میشوند و معنویت و شادی جان میگیرد. این تقارن زیبا، فرصتی است برای بازتاب ارزشهای مشترک و تجدید پیمان با آرمانهای والای معنوی. سال ۱۴۰۲ شمسی تا ساعاتی دیگر به پایان میرسد و سالی نو با رویدادهایی تازه در انتظار ماست. زمان میگذرد و در این تغییر و تحول دمادم، آنان که چنگ به ریسمان استوار الهی زنند در امان خواهند ماند. پس ای گرداننده سال و احوال و ای تدبیرکننده روز و شب؛ ما را در پناه خودت به بهترین حال نگاه دار. در لحظه تحویل سال ۱۴۰۳ مثل هر سال، همه با هم استغاثه و دعای تعجیل فرج برای رسیدن به لحظه تحویل جهان به دست صاحب جهان و تحقق بهار حقیقی عالم را از یاد نبریم.
@tabyin133
🔻کلید حل مشکلات اقتصادی: جهش تولید با مشارکت مردم
🔹امام خامنهای(مد ظله العالی): "اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم، باید پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد... این ظرفیّتها بایستی فعّال بشود، باید از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده بشود. لذا من به این مناسبت شعار امسال را این قرار دادم: «جهش تولید با مشارکت مردم» این شعار امسال است." ۱۴۰۳/۱/۱
✍ پینوشت: نامگذاری سالها که از اوایل دوران زعامت رهبر انقلاب آغاز شده است، از سال ۱۳۸۷ رویکرد اقتصادی پیدا کرده و در این میان در شعارهای ۶ سال اخیر مشخصاً بر مساله "تولید" به صورت متوالی تکرار و تاکید شده است. این یعنی کلید حل مشکلات اقتصادی کشور، "تولید" است و کلید «جهش تولید» هم «مشارکت مردم». پیام نوروزی معظمله کوتاه، معنادار، صریح و قابل تأمل بود که میتوان نکات زیر را از آن استخراج نمود: عدم رضایت کامل از نحوه عملیاتی شدن شعار سال گذشته که با عنوان «نه به قدر مطلوب» بیان گردید، تأکید چندباره بر مشکل اقتصاد به عنوان ضعف اساسی کشور. امکان حل این مشکل با تقویت «تولید ملی» و حضور مؤثر و واقعی مردم در صحنه برای نیل به یک «اقتصاد مردمپایه». بدون تردید، ریلگذاری اقتصاد در سال جدید با توجه به بودجه سال ۱۴۰۳ و همچنین برنامه هفتم توسعه، تلاش مضاعفی را در هر سه قوه میطلبد و نکتهای که نباید فراموش شود، برخورد بازدارنده با مفاسد اقتصادی در هر سطح و مقامی است.
📃 متن کامل پیام: https://khl.ink/f/55687
@tabyin133
🔻شرط جهش تولید: بسیج مردمی برای حضور جدی در عرصه اقتصادی
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روز سال نو، در دیدار نوروزی با قشرهای مختلف مردم، برنامهریزی و تلاش مسئولان برای ورود و بسیج همتها، سرمایهها و ابتکارات ملت در عرصه اقتصاد را لازمه تحقق شعار بسیار مهم سال ۱۴۰۳ یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» خواندند و با اشاره به تأثیر بهبود مسائل اقتصادی در دین و دنیای مردم تأکید کردند: دشمن با انکار زمینهها، ظرفیتها و عوامل پیشرفت در کشور، خاموش شدن نور امید در دل ملت را نشانه رفته اما مردم و جوانان با تلاش بیوقفه و پرهیز از اختلافات، افق روشن آینده را پیگیری میکنند. ایشان همچنین با اشاره به فرورفتن رژیم صهیونیستی در باتلاق غزه و نفرت روزافزون ملتها از آمریکا به عنوان شریک اصلی جنایات صهیونیستها گفتند: به حول و قوه الهی، مسیر قطع ظلم بزرگ وجود رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت.
📃 متن کامل بیانات:
https://khl.ink/f/55731
@tabyin133