💥🌹💥🌹💥🌹💥🌹💥
🌹
⭕️نور و ظلمت در قرآن کریم (بخش چهارم)
🔶«مصادیق نور در قرآن»؛ از آنجا که همه چیز و همه کس نیاز به هدایت و راهنمایی دارد و از مفاهیم والای #نور، هدایت و دادن تشخیص به اشیاء دیگر است، خداوند سبحان برای #نور مصادیق گوناگونی را معرفی نموده که در این بخش به ذکر دو مورد از آنان، و در بخش بعدی نیز به دو مورد دیگر خواهیم پرداخت:
💠الف) #خداوند (عز و جل)؛
🔷او بزرگترین مصداق بارز نور، و دربردارنده همه معانی فوق است. او #مبدأ_آفرینش همه موجودات و فیضبخش، هدایتگر، مدیر، برنامهریز و اساس زیربنای همه اشیاء مادی و غیرمادی است. حضرت حق (جلّ و علا) درباره خود فرمود: «اللهُ نورُ السّموات و الارضِ… »؛ [نور، ۳۵] پس هرچه غیر از او نور معرفی شده، وجود تنزیلی حضرت حق و مربّا و دستپرورده اوست، که صفات جمال و جلال خویش را به آنان انتقال داده و آنان نیز کسب نمودهاند.
💠ب) قرآن، تورات، انجیل و...؛
🔷 #مجموعه_وحی_الهی همانند #کتب_آسمانی نور معرفی گردیده و کار هدایت و راهنمایی بشر را با کلمات و آیات و سور خود انجام میدهد، در قرآن آمده است: «قَدْ جاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ کِتابٌ مُبِینٌ... ؛ [مائده، ۱۵ و ۱۶] آری از طرف خداوند برای شما #نور و کتاب آشکاری نازل گردید و فرود آمد... ». در تفسیر صافی آمده است مقصود از نور و کتاب همان #قرآن است، زیرا در آیه ۱۶ سوره مائده میفرماید: «یَهْدِی بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ... ؛ خداوند به برکت #قرآن کسانی را که از روی خشنودی او را پیروی کند به راههای صحیح و سلامت هدایت خواهد کرد».
🔷و نیز در آیات مختلف بر تورات و انجیل و دیگر کتب آسمانی اطلاق #نور گردیده و آنان را هدایتگر و مرشد معرفی نموده است. دو آیه ذیل با صراحت میفرماید: «إِنَّا أَنْزَلْنَا التَّوْراةَ فِیها هُدىً وَ نُورٌ یَحْکُمُ بِهَا النَّبِیُّونَ الَّذِینَ أَسْلَمُوا لِلَّذِینَ هادُوا...؛ [مائده، ۴۴] ما تورات را نازل کردیم که در آن هدایت و نور بود و پیامبران که در برابر فرمان خدا تسلیم بودند با آن برای یهودیان حکم و قضاوت میکردند...». «وَ آتَیْناهُ الإِْنْجِیلَ فِیهِ هُدىً وَ نُورٌ... ؛ [مائده، ۴۶] انجیل را به او (عیسی علیه السلام) دادیم که در آن هدایت و نورانیت وجود داشت و کارش هدایتگری بود...».
🔷جالب توجه آنکه تأثیرگذاری کتابهای آسمانی و تأثیرپذیری مردم در برابر آن به قدری زیاد بوده و هست که کسی آن را انکار نمیکند و قصهها و داستانهای فراوانی همچون فضیل بن عیاض و نصوح، کتب تفسیر و تاریخ را زینت بخشیده است. قرآن کریم در باب تأثیرگذاری و تأثیرپذیری مردم با قاطعیت کامل میفرماید: «لَوْ أَنْزَلْنا هذَا الْقُرْآنَ عَلى جَبَلٍ لَرَأَیْتَهُ خاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْیَةِ اللَّهِ وَ تِلْکَ الأَْمْثالُ نَضْرِبُها لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ؛ [حشر، ۲۱] اگر این #قرآن را بر کوهی نازل میکردیم و فرو میفرستادیم میدیدی که در برابر آن خاشع و متواضع میگشت و از خوف خدا میشکافت! اینها مثالهایی است که برای مردم میزنیم شاید آنان در آن بیندیشند و در آن تفکر کنند و هدایت گردند». #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت رشد
#قرآن #نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️کلام نور
🔸ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ؛
🔹در [وحی بودن و حقّانیّت] این کتابِ [با عظمت] هیچ شکی نیست؛ سراسرش برای پرهیزکاران هدایت است.
📕قرآن کریم، سوره بقره، آيه ۲
#قرآن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
☀️☄☀️☄☀️☄☀️☄☀️
☄
⭕️آثار بیتقوايی در زندگی اجتماعی (بخش دوم)
🔶درباره #تقوا و آثار و پيامدهای آن، بسيار گفته و نوشته شده است، ولی درباره #بیتقوايی و تاثير آن در زندگی، كمتر تحليلی ارائه شده است. مسلماً بررسی و تحليل آن ميتواند راهگشای خوبی در زمينه بازسازی هنجارهای اجتماعی و جامعه پذيری باشد. نويسنده در اين مطلب با بررسی آيات قرآنی، نگاهی گذرا به #آثار_بیتقوايی در زندگی اجتماعی دارد.
💠پيامدهای بیتقوايی
🔷اگر #تقوا بنياد اخلاق و هنجارهای اجتماعي است، بیگمان ريشه همه ناهنجاريها نيز در #بیتقوايی انسان ميباشد. خداوند در آيه ۷۸ سوره هود و نيز ۱۶۱ و ۱۶۵ سوره شعراء، همجنسبازی و انحرافات جنسی در جامعه را، از آثار بیتقوايی انسان بر ميشمارد، و برای بازسازی جامعه و قراردادن در مسير درست و سالم، خواهان #تقويت_بنياد_تقوا ميشود. در حقيقت #بیتقوايی انسان را به سوی #رفتارهای_خلاف_عقل و #فاسد ميكشاند و زمينه را برای رفتارهای پرخطر اجتماعی، از جمله جنسی و اباحهگری فراهم میآورد. خداوند در آيه ۱۰۸ سوره مائده، بیتقوايی و بیاعتنايی به دستورهای خداوند را مايه فسق و محروميت از هدايت خاص معرفی ميكند.
🔷به سخن ديگر، #فسق و فجور هر شخصی، ريشه در #بیتقوايی وی دارد و رفتارهايی چون فساد و فحشا در جامعه به سبب همين بیتقوايی از وی سر ميزند. #بیتقوايی #عامل_غفلت از مكر خداوند نيز میباشد. جامعهای كه گرفتار بیتقوايی است، هر دم ممكن است گرفتار مكر الهی شود و فتنهها و عذابهای الهی دامنگير آنان گردد. از اينرو خداوند به مردم هشدار ميدهد كه #تقوا را در پيش گيرند، وگرنه #گرفتار_مكر_الهی ميشوند. [اعراف آيات ۹۶ و ۹۹] از جمله مكر خداوند نسبت به جامعه، ميتوان به افزايش امنيت، قدرت و ثروت برای بیتقوايان اشاره كرد.
🔷بسياری از #جوامع كه گرفتار #بیتقوايی هستند، با افزايش رفاه و ثروت مواجه ميشوند؛ زيرا از مكر الهی است كه به دشمنان خويش مهلت ميدهد و با دادن نعمت و رفاه، آنان را به سمتی سوق ميدهد، تا با دست خويش جامعه خود را نابود كنند. #خداوند از دادن امكانات به جامعه و يا فرد، بعنوان #مكر خود ياد ميكند؛ زيرا شخص و يا جامعه گمان ميكند كه در امنيت، از عذاب است و از رفاه و آسايش برخوردار ميباشد، ولی ناگهان خداوند آنان را به #عذابی_سخت ميگيرد. بسياری از جوامع كه دچار عذاب شدند، در حالتی گرفتار مكر الهی شدند كه خود را در امنيت كامل میيافتند، و حتی از پيامبران ميخواستند كه اگر ميتواند آنان را عذاب كند. اين حالت تمسخر نسبت به عذاب و پيامبران از آنروست كه گرفتار مكر الهی بودند. #ادامه_دارد...
نويسنده: سلمان عزيزی
منبع: فارس
#تقوا #بی_تقوایی #غفلت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #جنگ_نرم و ابزارهای تغییر فرهنگی (بخش سوم)
🔶اگر افرادی تا اواخر قرن بیستم وجود داشتند که گسترش قدرت نظامی را تنها راه افزایش توان یک کشور قلمداد می کردند، امروز کسی در غلط بودن این نظریه شکی ندارد. رخدادهای چند دهه گذشته اثبات کرده که داشتن تانک مهم نیست؛ مهم این است که چه کسی و با چه درجه ای از #ایمان، پشت تانک نشسته است.
💠ابزارهای تغییر فرهنگی
1⃣ «ابزارهای درونی»: #فرهنگها به صورت درونزاد در بستر تاریخ، دچار تغییر و تحول میشوند. تضادهای فرهنگی به تدریج بر طرف میشود و بسته به نیاز و تمایل انسانی، ممکن است برخی از مولفههای فرهنگی نسبت به بقیه بیشتر مورد توجه قرار گیرد و تقویت شود. یکی از موثرترین نظریاتی که در مورد تغییر فرهنگی، ارائه شده است، #نظریه_تکامل_فرهنگی است. این نظریه میگوید: «تکاملگرایی این اعتقاد را به وجود آورد که هر جامعهای میتواند علم، فناوری و فرهنگ و صنعت ایجاد کند و بدون محدودیت رشد نماید. دقیقا همانگونه که انسان باستانی پیشرفت کرد، و به انسانی که میتوانست ابزار به دست گیرد مبدل شد، سپس انسان راست قامت که آتش را پدید آورد و بعد انسان اندیشهورز که زبان و و فرهنگ را بوجود آورد، جوامع کمتر توسعه یافته نیز میتوانند به سوی توسعه گام بردارند و به فرهنگ عالیتر دست یابند». [اسوالدو ۱۳۸۳: ۱۴۴]
🔷چنین تفکری سالهای سال بر مراکز علمی و دانشگاهی دنیا حاکم بوده است و توجیه مناسبی را برای #تهاجم_فرهنگی_غرب فراهم کرده است. «نظریه تکامل فرهنگی» به غرب اجازه میدهد برای #صدور_فرهنگ خود به دیگر جوامع، تلاش نمایند و این اقدام در جهت اعتلای فرهنگ کشورهای عقب مانده، توجیه میگردد. بیتردید، این نظریه بر #اقدامات_استعماری تاثیر گذاشته است و اکنون نیز در خدمت سلاطین #جنگ_نرم قرار دارد. با این حال، بسیاری از استعمارستیزان و منتقدان مدرنیته به این نوع تفکر استعماری معترض هستند؛ زیرا گره زدن پیشرفتهای مادی به رشد فرهنگی، هیچ توجیه عقلانی ندارد و در عمل هم ثابت شده است که لزوما کشورهای توسعه یافته، از فرهنگ غنیتری برخوردار نیستند. فرهنگ در گذر زمان، دچار فراز و فرود میشود و گاهی رشد و گاهی زوال مییابد. عواملی همچون: #راهبران_فرهنگی، #اخلاق و #تربیت_عمومی و بسیاری از عوامل دیگر، در این روند موثر میباشد.
🔷اما رشد اقتصادی یا توسعه سیاسی، لزوما نتیجه مستقیمی بر #فرهنگ ندارد و نمیتوان گفت که جامعه دارای ثروت بیشتر یا سیاست توسعه یافته تر، دارای فرهنگ عالیتری است. از طرف دیگر، تصور حرکت خطی فرهنگ، از بنیان، نادرست است. کشورهای توسعه یافته نیز دارای فرهنگ یکسانی نیستند و از یک مسیر واحد به چنین جایگاه فرهنگیای نرسیده اند؛ مثلا دو کشور فرانسه و ایالات متحده توسعه یافته محسوب میشوند، اما از دو فرهنگ نسبتا متفاوت برخوردارند. در فرهنگ فرانسه دین تقریبا زدوده شده است؛ ولی در فرهنگ آمریکا دین جایگاه بسیار مهم و اساسی دارد و حتی در تعیین منافع ملی تاثیرگذار است. به هر حال، بسیاری از روشنفکران، با در نظر گرفتن نظریه تکامل فرهنگی، گمان میکنند شرق دچار توقف فرهنگی شده است و بنابراین، برای رسیدن به قافله تمدن غرب، باید هدایت جریان فرهنگی به بیرون چارچوبهای فرهنگ سنتی سپرده شود و با ابزارهای بیرونی به آنچه «فرهنگ تکامل یافته» خوانده می شود، رسید. #ادامه_دارد...
منبع: حوزه نت به نقل از فصلنامه رهآورد نور، شماره ۳۲، ص ۲
#جنگ_نرم #قدرت_نرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️علت حمایت جمهوری اسلامی از فلسطین چیست؟ (بخش چهارم)
🔶 #رهبر_انقلاب_در خصوص حمایت از فلسطین میفرمایند: «وظیفهى ماست که این کشور را از سلطه و چنگ قدرت غاصب و پشتیبانهاى بینالمللىاش در بیاوریم و به دست #مردم_فلسطین بسپاریم»؛ اما به راستی چرا این وظیفه بر عهدهی #جمهوری_اسلامی_ایران قرار گرفته است؟
💠سابقهی دفاع از فلسطین و دشمنی با رژیم صهیونیستی
🔷این حرکت اعتقادی جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطین و دشمنی با رژیم صهیونیستی، مختص حال حاضر نیست، بلکه از ابتدای تشکیل #رژیم_صهیونیستی گروهها و تشکلهای اصیل اسلامی و مبارزان انقلابی در بحبوحهی مبارزههای خود، تلاش برای #آزادی_فلسطین را به عنوان یکی از اهداف اصلی خود مطرح میکردند. با وجود اینکه در آن زمان هنوز کشوری به نام جمهوری اسلامی ایران تشکیل نشده بود، اما پایبندی به اصول و #اعتقادات_اسلامی، علما، فقها و مبارزین را به انجام واکنش به این موضوع وا میداشت.
🔷 #آیت_الله_کاشانی از اولین افرادی بود که به #اشغالگری_رژیم_صهیونیستی اعتراض کرد و از مردم خواست تا برای حمایت از #مردم_فلسطین اجتماع کنند و سخنرانیهای فراوانی را در این زمینه ایراد فرمود. ایشان همچنین حسابی را در بانک ملی افتتاح کرد تا مردم کمکهای خود برای مردم فلسطین را به آن حساب واریز نمایند. #آیت_الله_بروجردی نیز که در آن زمان ریاست حوزهی علمیهی قم را بر عهده داشت، در برابر این مسئله سکوت نکرد و به دنبال تشکیل دولت صهیونیستی در زمستان ۱۳۲۶ و جنگ بین دولتهای عربی و رژیم صهیونیستی اطلاعیهای را صادر کردند. [۱]
🔷 #فداییان_اسلام هم به رهبری #نواب_صفوی در بیانیهی اعلام موجودیتِ خود، آزادی کل جهان اسلام را هدف خود قرار دادند و بعد از اعلام موجودیت رسمی رژیم صهیونیستی، اعتراضهای خود را به این مسئله شروع کردند و تظاهرات و جلسات متعددی را در حمایت از مردم فلسطین به راه انداختند که این جلسات با سخنرانیهای مهیج نواب صفوی همراه میشد. نواب صفوی معتقد بود که باید مسئلهی فلسطین را اسلامی کرد نه عربی. [۲] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] بیست سال تکاپوی اسلام شیعی در ایران، روح الله حسینیان
[۲] همان
نویسنده: محمد خواجهعلی
منبع: راسخون
#فلسطین #اسرائیل #رژیم_صهیونیستی #صهیونیسم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥🌹💥🌹💥🌹💥🌹💥
🌹
⭕️نور و ظلمت در قرآن کریم (بخش پنجم)
🔶«مصادیق نور در قرآن»؛ از آنجا که همه چیز و همه کس نیاز به هدایت و راهنمایی دارد و از مفاهیم والای #نور، هدایت و دادن تشخیص به اشیاء دیگر است، خداوند سبحان برای #نور مصادیق گوناگونی را معرفی نموده که در بخش قبلی این نوشتار به ذکر دو مورد از آنان پرداختیم؛ در این بخش نیز به دو مورد دیگر میپردازیم:
💠ج) پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)؛
🔷از چهرههای معروف و شناخته شده نور، وجود پربرکت #رسول_گرامی_اسلام (صلی الله علیه و آله) است. خداوند قبل از خلقت هر چیز حتی آب، عرش، کرسی، آسمانها، زمین، لوح و قلم، بهشت و جهنم و فرشتگان… نور حبیبش #محمد (ص) را آفرید و برای خود برگزید، او برای نجات بشریت، رسولش را در حجابهای مختلف، نوری قرار داد که نتیجهاش سوق دادن بشریت به سوی نور و هدایت است. خود آن حضرت فرمود: «خلقنی من نور و خلق ذلک النور قبل آدم بألفی ألف سنة؛ خداوند مرا از نور (خود) آفرید که این آفرینش قبل از خلقت آدم انجام شد و مدّت آن دو میلیون سال پیش بوده است». [۱] و در برخی تفاسیر در ذیل آیه شریفه: «قَدْ جاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ کِتابٌ مُبِینٌ؛ هر آینه از سوی خداوند برای شما نور و کتاب مبین آمده است»، گفته شده نور وجود گرامی محمد بن عبدالله (ص) است و کتاب هم قرآن میباشد. [۲]
💠د) اهل بیت پیامبر خدا (علیهم السلام)؛
🔷واژه #نور بر #علی_بن_ابیطالب (ع) و دیگر #معصومان_پاک اطلاق گردیده است. در همه زیارتهای مأثوره آنان، این جمله را به وضوح میبینیم و میخوانیم: «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا نُورَ اللَّهِ فِی ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ؛ درود خدا بر تو ای #نور_الهی که در تاریکیهای زمین جلوه میکنی و نورافشانی مینمایی». و در برخی بصورت جمع آمده است: «السَّلَامُ عَلَیْکم یَا نُورَ اللَّهِ فِی ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ». و در آیات بسیاری از ائمه اهل بیت تعبیر به #نور گردیده همانطوری که در ذیل آیه «یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُماتِ» [۳] چنین تفسیر شده است: «طاغوتیان مردم را از وادی نور که همان اطاعت و پیروی آل محمد است خارج میکنند و به وادی ظلمت که حاکمیت خویش است، سوق میدهند. امام صادق (ع) در ذیل این آیه چنین فرمود: «#نور، #آل_محمد (علیهم السلام) است و ظلمات دشمنان آنان هستند. [۴] #ادامه_دارد...
پی نوشتها:
[۱] بحار الانوار، ج ۵۷، ص ۱۹۸
[۲] بحار الانوار، ج ۱۶، ص ۴۰۶، ح ۱
[۳] بقره، ۲۵۷
[۴] تفسیر صافی، ج ۱، ص ۲۸۵
منبع: وبسایت رشد
#قرآن #نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
☀️☄☀️☄☀️☄☀️☄☀️
☄
⭕️آثار بیتقوايی در زندگی اجتماعی (بخش سوم)
🔶درباره #تقوا و آثار و پيامدهای آن، بسيار گفته و نوشته شده است، ولی درباره #بیتقوايی و تاثير آن در زندگی، كمتر تحليلی ارائه شده است. مسلماً بررسی و تحليل آن ميتواند راهگشای خوبی در زمينه بازسازی هنجارهای اجتماعی و جامعه پذيری باشد. نويسنده در اين مطلب با بررسی آيات قرآنی، نگاهی گذرا به #آثار_بیتقوايی در زندگی اجتماعی دارد.
💠پيمانشكنی، نشانه بیتقوايی
🔷از ديگر آثار و پيامدهای #بیتقوايی ميتوان به #عهدشكنی و پيمان شكنی افراد اشاره كرد. با اين رفتار ناهنجار، سرمايه اجتماعی از ميان ميرود و جامعه دچار بحرانی ميشود كه نميتوان از آن به سادگی گذشت. جامعهای كه شهروندان آن نسبت به يكديگر اعتماد نداشته باشند، نميتوانند در كنار هم رابطه سالمی داشته باشند. #فقدان_اعتماد_اجتماعی، آثار خود را در همه حوزه ها، از جمله اقتصادی بجا ميگذارد؛ در نتيجه #جامعه فرصت رشد و شكوفايی تمدنی را از دست ميدهد. در #حوزه_خانواده، ميان زن و شوهر نيز اين اطمينان و اعتماد از ميان ميرود؛ زيرا خانواده بر نوعی پيمان و عهد برپا شده است و #پيمانشكنی در انسانهای بیتقوا موجب ميشود، تا هسته اوليه اجتماعی يعنی خانواده سست شود.
🔷خداوند در آيه ۵۶ سوره انفال، #پيمان_شكنی مداوم در همه امور زندگی را به عنوان يكی از #آثار_مهم_بیتقوايی برميشمارد؛ زيرا آنچه موجب ميشود تا اشخاص به قول و قرارهای خويش پایبند باشند، #تقواست. #بیتقوايی حتی موجب ميشود تا شخص نسبت به پيمانها و عهدهای مكتوب و اسناد نيز بیتوجه باشد و به اشكال مختلف، قانون و اسناد قانونی و مكتوب را دور بزند. از ديگر پيامدهای زيانبار بیتقوايی ميتوان به اختلافات و #تفرقه در #حوزه_اجتماعی اشاره كرد.
🔷اين اختلافات ميتواند در حوزههای مختلف دينی و فرهنگی و اجتماعی و سياسی اتفاق بيفتد. خداوند در آيات ۵۲ و ۵۳ سوره مؤمنون به اين اختلافات اشاره ميكند و به #بیتقوايی، بعنوان #عامل_پيدايش_تفرقهها توجه ميدهد. گرانفروشی و كمفروشی و عدم مراعات قوانين عرفی و قانونی از سوی برخی مردم، از ديگر پيامدهای بیتقوايی در جامعه است. «اصحاب ايكه» و «جامعه شعيب» به سبب همين بیتقوايی نسبت به يكديگر ظلم ميكردند و با كمفروشی و گرانفروشی، از يكديگر به اشكال مختلف میدزديدند. [سوره شعراء آيات ۱۷۶ و ۱۷۷] #ادامه_دارد...
نويسنده: سلمان عزيزی
منبع: فارس
#تقوا #بیتقوایی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #جنگ_نرم و ابزارهای تغییر فرهنگی (بخش چهارم)
🔶اگر افرادی تا اواخر قرن بیستم وجود داشتند که گسترش قدرت نظامی را تنها راه افزایش توان یک کشور قلمداد می کردند، امروز کسی در غلط بودن این نظریه شکی ندارد. رخدادهای چند دهه گذشته اثبات کرده که داشتن تانک مهم نیست؛ مهم این است که چه کسی و با چه درجه ای از #ایمان، پشت تانک نشسته است.
💠در مورد فرهنگ دو نکته قابل ذکر است (در بخش قبلی نوشتار به نکته اول پرداخته شد)؛
2⃣ «ابزارهای برونی»
🔷 «ارتباط فرهنگی»: #جوامع در محیط سترون شده فرهنگی حضور ندارند، بلکه دائما در معرض دریافت و ارسال پیامهای فرهنگی از محیط جهانی هستند که #فرهنگ آنها را دچار تغییر و تحول مداوم مینماید. «اگر عضوی از یک فرهنگ، پیامی را برای دریافت توسط عضوی از فرهنگ دیگر ایجاد نماید، #ارتباط_بین_فرهنگی رخ داده است. این ارتباط میان آن دسته از مردم که ادراکات فرهنگی و سیستم های نمادینشان به اندازه کافی مجزا هستند، انجام میگیرد». [سامووار ۱۳۷۹: ۹۸] #ارتباط_فرهنگی از گذشته وجود داشته است و موجب اعتلای فرهنگها میگردد. جوامع، در ارتباطهای فرهنگی، آسیبپذیری خود را کشف و ترمیم مینمایند؛ مثلا حمام، قهوه و چای از شرق به غرب منتقل شد و مردم شرق، به کارگیری دوش حمام و سیگار را از جهان غرب فرا گرفتند.
🔷بسیاری از هنرهای بومی و جهانسومی اساسا نتیجه ارتباط فرهنگی هستند، و از ترکیب عناصر گوناگون جهانی از جمله غربی حاصل شدهاند. چاقوی فلزی همچون موهبتی به یاری سنن کندهکاری و مجسمه سازی جهان سوم آمد. نقاشی روغن و اکریلیک فقط در اثر تماس با غرب بود که رواج پیدا کرد. هنر اندوبله در جنوب آفریقا از مهره و منجوق به عنوان وسیله اصلی برای تزیین لباس و منسوجات استفاده میکند. این دانهها و مهرهها چیزی نیستند که بومی آفریقا باشند، بلکه در اوایل قرن ۱۹ از فرهنگ چکسلواکی به آنجا میرود. [کاوین ۱۳۸۷: ۱۹] در #ارتباط_فرهنگی، هیچ فشاری در کار نیست و #مردم، خود، #عناصر_فرهنگی را پسندیده و استفاده مینمایند. در ضمن، به فرهنگ بومی نیز آسیبی نمیرسد و نوعی انطباق و سازگاری میان عناصر جدید و کهن فرهنگی حاصل میگردد. #ادامه_دارد...
منبع: حوزه نت به نقل از فصلنامه رهآورد نور، شماره ۳۲، ص ۲
#جنگ_نرم #قدرت_نرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️بصیرت
🔹یکی از کارهای #دشمن این است که محاسبات مسئولان کشور و مؤثّران فکری کشور و در درجهی بعد آحاد ملّت را تغییر بدهد و در محاسبات اینها اثر بگذارد؛ مثل اینکه شما فرض بفرمایید بتوانید در رایانهی یک شخصی یک بدافزار را وارد کنید که همهی چیزهایی را که این رایانه به شما خواهد داد، عوضی بدهد، غلط بدهد؛ در رایانهی عمومی و کلّی مدیریّت یک کشور، در اندیشهی آنها، در محاسبات آنها گاهی دشمن تأثیر می گذارد.
🔹یک ملّت آزاد آن ملّتی است که این تأثیر را نپذیرد، به معنای واقعی کلمه آزادانه بیندیشد، آزادانه فکر کند و با شجاعت عمل کند و دنبال منافع ملّی خودش برود. خب، این به چه چیزی احتیاج دارد؟ به #بصیرت. اگر ما بصیرت نداشته باشیم، اگر ما بینش درست، چشم باز، #هوشیاری لازم نداشته باشیم، نه درست منافع حقیقی مان را تشخیص می دهیم، نه درست راه رسیدن به این منافع را تشخیص می دهیم، نه درست آدمی را که باید این بار بزرگ را بر دوش بگیرد، می شناسیم.
🔹وقتی #بصیرت نبود مثل انسانی است که چشم ندارد، راه را نمی بیند؛ بصیرت برای یک کشور، یک ملّت و آحاد یک مجموعه، به این اهمّیّت است. اگر چنانچه این مختصّات در یک کشوری، در یک ملّتی وجود داشت، آن وقت آن ملّت به نتایج مطلوب خود خواهد رسید؛ البتّه این یک الزاماتی را برای همهی مجموعهها به وجود میآورد؛ در نظام اسلامی یکایک شماها باید ببینید، بیندیشید، فکر کنید، بشناسید، تشخیص بدهید و عمل کنید؛ احساس تکلیف بکنید و مراقب باشید که در محاسبات فکری شما، #دشمن تأثیر نگذارد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۸/۰۸/۰۸
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#بصیرت #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥🌹💥🌹💥🌹💥🌹💥
🌹
⭕️نور و ظلمت در قرآن کریم (بخش ششم)
💠جامعه نورانی، آرمان انبیاء
🔹درهم ریختن جامعه ظلمانی و حاکمیت ستمکاران و طواغیت، و #جایگزینی_جامعه_نورانی و #حاکمیت_صالحان از جمله آرمانهای اساسی انبیاء و پیامبران و مردان الهی بوده است و گویا مهمترین مأموریت آنان محسوب گردیده که باید همه عوامل دست به دست یکدیگر دهد، تا این آرمان الهی تحقق یابد و در سایه این مدینه فاضله، استعدادها شکوفا شود و #عدالت در همه جا اجرا گردد و دست جنایتکاران و زورگویان کوتاه شود و محرومان از نعمتهای الهی بهرهمند گردند. حال به دو آیه ذیل توجه فرمایید: «وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآیاتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ...؛ [ابراهیم، ۵] و همانا موسی را با نشانه های خود فرستادیم [و به او وحی کردیم] که قوم خود را از تاریکیها به سوی #روشنایی بیرون آور...».
🔹آیه فوق مأموریت نهایی و غایی موسی بن عمران (ع) را با صراحت کامل و شفاف مطرح میکند و تأکید زیادی هم نموده است. «الر کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلى صِراطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ؛ [ابراهیم، ۱] الف، لام، راء، این کتابی است که بر تو نازل کردیم تا مردم را از تاریکیها (ی شرک و ستم و جهل) به سوی #روشنایی (ایمان، عدل، آگاهی) به فرمان پروردگارشان درآوری و بسوی راه خداوند توانا و ستوده راهیشان سازی». در این آیه هدف نهایی نزول کتاب آسمانی همانند #قرآن چیزی جز تحول و دگرگونی از #جامعه_ظلمانی به #وادی_نور نخواهد بود، زیرا سعادت در تشکیل و تحقق #جامعه_نورانی است.
💠ویژگیهای جامعه نورانی در قرآن
🔶از خلال آیات گوناگونی که درباره #جامعه_نورانی بحث میکند و آن را مطرح مینماید، اوصاف و ویژگیهای برجستهای به چشم میخورد که میتوان آنها را صفات ممتاز جامعه نورانی شمرد تا در تحقق آن تلاش بیشتر شود و مردم بدان توجّه کنند.
◽️الف) ولایت الهیه در جامعه نورانی
🔹در رأس جامعه دینی، حاکمیت از آن خداست و نظارت و اشراف کلی بر امور مردم در چارچوب قانون الهی برنامهریزی شده است، خالق هستی با حاکمیت خویش مردم را از دامهای گوناگون و رنگارنگ شیطانی میرهاند و آنان را به وادی #نور سوق میدهد و سعادت دنیوی و اخروی آنان را تضمین مینماید، چنانچه خود در قرآن کریم فرموده است: «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ...؛ [بقره، ۲۵۷] خداوند ولی و حاکم آنانی است که به او ایمان آوردهاند، او آنان را از وادی تاریکیها بسوی #نور و هدایت سوق میدهد...». #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت رشد
#قرآن #نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #جنگ_نرم و ابزارهای تغییر فرهنگی (بخش پنجم)
🔶اگر افرادی تا اواخر قرن بیستم وجود داشتند که گسترش قدرت نظامی را تنها راه افزایش توان یک کشور قلمداد میکردند، امروز کسی در غلط بودن این نظریه شکی ندارد. رخدادهای چند دهه گذشته اثبات کرده که داشتن تانک مهم نیست؛ مهم این است که چه کسی و با چه درجه ای از #ایمان، پشت تانک نشسته است.
💠«هجوم فرهنگی» (۱)
🔷آیا وضعیت برابر در عصر جدید، میان #فرهنگ های #غربی و #غیر_غربی ادامه یافته است؟ یعنی میان فرهنگ ها یک ارتباط سالم و عادلانه برقرار است؟ آیا عرضه عناصر فرهنگی، فارغ از تمایلات سیاسی انجام می گیرد؟ آیا #کشورهای_غیر_اروپایی در #ارائه_فرهنگ خود از امکانات و توانایی های غرب برخوردارند؟ برخی معتقدند هنوز هم این وضعیت ادامه دارد و غرب فقط به عرضه فرهنگی میپردازد و مردم شرق این عناصر فرهنگی را انتخاب میکنند، هیچ فشاری در کار نیست و غرب فقط به نیازهای مردم شرق، پاسخ مناسبتری میدهد و به همین دلیل است که اقبال بیشتری به آن میشود. صاحبان صنایع فرهنگی و شرکت های چندملیتی به طور قطع و یقین طرفدار چنین پاسخی هستند.
🔷اما برخی دیگر از منظر متفاوتی به این قضیه نگاه میکنند. به نظر آنها اکنون #غرب و #شرق از جایگاه برابر به #تبادل_فرهنگ نمیپردازند. به نظر این افراد تصور نوعی «میدان بازی برابر» افسانه ای بیش نیست و هرگز نیز در عمل مشاهده نخواهد شد. [کاوین ۱۳۸۷: ۱۸] توانایی #کشورهای_غیر_غربی برای #عرضه_فرهنگ، بسیار پایین است و این به جهت دلایل کاملا غیر فرهنگی است؛ به عبارت دیگر، شرق از فرهنگ ضعیفتری برخوردار نیست، اما #سلطه اقتصادی سیاسی، و نظامی #غرب مانع از این میشود که بتواند #فرهنگ خود را طی یک روند عادلانه ارائه نماید.
🔷به عنوان مثال، رسانههای جمعی با تبلیغات، یک نیاز کاذب ایجاد میکنند و شرکتهای بزرگ، تولیدات خود را برای ارضای این نیازها به مردم میفروشند و در ضمن، یک عنصر فرهنگی وارد کشور مینمایند. از وضعیت جدید به #هجوم_فرهنگی_غرب تعبیر میگردد و هجوم فرهنگی، از مهمترین #ابزارهای_جنگ_نرم میباشد. ناچاریم که میان ارتباط فرهنگی و هجوم فرهنگی تفاوت قائل شویم. #ادامه_دارد...
منبع: حوزه نت به نقل از فصلنامه رهآورد نور، شماره ۳۲، ص ۲
#جنگ_نرم #قدرت_نرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صحن پر ستاره
◽️هشتم شوال سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) به دست آلسعود تسلیت باد.
@Farsna
⭕️ما باید امروز تلاشمان را مصروف تربیت دینی و تربیت انقلابی جوانها بکنیم
🔹سفارش بکنم، آقایانی که دستی در کار ارشاد و مسائل فرهنگی و مانند اینها دارند به این نکته توجّه کنند، که امروز مهمترین وظیفهی ما تقویت این روحیّه در جوانها و در نسل جوان است. ما اگر طرفدار اخلاقیم، باید همین روحیّه انقلابی را در اینها تقویت کنیم. #اخلاق را هم به برکت روحیّهی دینی و انقلابی می شود در جوانها تأمین کرد؛ اخلاقِ بدون دین، اخلاقِ بدون تقوا، اخلاقِ بدون روحیّهی انقلابی و حرکت جهادی و میل به جهاد در راه خدا، نه پدید میآید و نه منعقد میشود، اگر هم منعقد بشود عمقی ندارد. ما باید امروز تلاشمان را مصروف #تربیت_دینی و #تربیت_انقلابی جوانها بکنیم و این جریان عظیم نیروی انقلاب را هم که در بین جوانها خوشبختانه هست، تقویت بکنیم؛ بهشان امید بدهیم، بهشان پشتیبانی بدهیم و تقویت بکنیم این جریان را. اینجور نباشد که جریان انقلابی تضعیف بشود، جریان مقابل آنها تقویت بشود؛ این نباید اتّفاق بیفتد؛ نه در محیط دانشگاه، نه در محیط تبلیغات دینی، نه در محیط فرهنگی و امثال اینها.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۹۶/۵/۳۰
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ويژگی های دين و شريعت خاتم (بخش سوم)
💠با دقت و تتبع در آثار بزرگان ميتوان در مجموع شش ويژگی را برای #دين_اسلام استقصا كرد و برشمرد:
4⃣«كامل و جامع بودن»؛ آيين اسلام در مقايسه با شرايع پيشين از دو جهت كاملتر است:
🔷ب) «از نظر جامعيت و همه جانبه نگری»: (۲)
در #دين_اسلام هم به دعا و عبادت و زهد و تقوا و تهذيب نفس و صفای درون و در يك كلمه به روح و معنای زندگی توجه و اهتمام شده است، و هم به مظاهر مختلف زندگی، مانند كار و تحصيل دانش و ازدواج و جهاد و حقوق اجتماعی افراد. از اين رو است كه #قرآن_كريم، امت واقعی اسلام را #امت_وسط توصيف ميكند؛ آنجا كه ميفرمايد: «وَكَذَٰلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَكُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيدًا...؛ [بقره، ۱۴۳] و بدين سان شما را #امتی_ميانه قرار داديم تا بر مردم گواه باشيد و پيامبر بر شما گواه باشد...». بدون شك #امت_وسط و متعادل، دست پرورده تعاليم وسط و متعادل است. [۱] تكامل و ارتقاء سطح تعاليم پيامبران از نظر كمّی نيز سزاوار طرح است. اگرچه نياز انسان به هدايت وحی در ابعاد گوناگون، اعم از معارف دينی، آداب و شعائر و دستورهای اخلاقی و اجتماعی، نيازى نامحدود و پايان ناپذير نيست [۲]، ولی با اين حال، #تشريع_آيين_الهی - چنان كه از آيات قرآن استفاده ميشود - يكباره انجام نشده است، بلكه در طول تاريخ #سير_تكاملی_تدريجی داشته است، به اين معنا كه در مقاطع مختلف به تناسب حال و استعداد امتها (و نه به حسب درجه تمدن)، آن مقدار از دين و شريعت كه در توان آنها بوده، توسط #پيامبران بر ايشان عرضه شده است، تا اينكه در نهايت، در آيين و #شريعت #رسول_گرامی_اسلام (ص)، شكل كامل و نهايی خود را يافته است.
🔷آيه «وَ تَمَّتْ كَلِمَتُ رَبِّكَ صِدْقًا وَ عَدْلًا ۚ لَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِهِ ۚ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ؛ [انعام، ۱۱۵] کلام خدای تو از روی راستی و عدالت #به_حد_کمال رسید و هیچ کس تبدیل و تغییر آن کلمات نتواند کرد و او خدای شنوا و داناست»، بنابر تفسير علامه طباطبايى ناظر به همين حقيقت است. [۳] همچنين در حديثى شريف، پيامبر اكرم (ص) بر اين معنا اشاره كرده ميفرمايد: «انّ مَثَلي و مَثَل الانبياء من قبل، كمثل رجل بنی بيتاً، فأحسنه و أجمله، الّا موضع لبنة من زاوية، فجعل الناس يطوفون به و يعجبون له و يقولون: هلّا وضعت هذه اللبنة؟ قال: فأنا اللبنة و انا خاتم النبيين؛ همانا مثل من و مثل انبياء پيشين، همانند مثل كسى است كه خانهای را بنا نهاد و آن را نيكو داشت و زيبا نمود، مگر جای يك آجر از گوشهای را؛ مردم گرد آن میچرخيدند و از آن در تعجب بودند و ميگفتند: چرا اين آجر سر جای خود گذاشته نشده است؟! فرمود: من همان آجرم و من #خاتم_پيامبرانم». [۴] از آنچه گفته شد ميتوان به اين نكته راه يافت كه مراد از كامل بودن دين اسلام، #كمال_نفسی است، و نه كمال نسبی [۵]؛ به اين معنا كه مجموعه معارف دينی، دستورهای اخلاقی و احكام فقهی آن از هر گونه نقص و كاستی به دور است، و در مقايسه با ديگر اديان كامل به شمار میآيد؛ به عبارتی، آنچه بايد از طريق وحی برای هدايت بشر در اختيار او قرار گيرد، در اين دين فروگذار نشده است. #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] ر.ش به: مرتضی مطهری، شش مقاله، صص ۸۵-۸۸
[۲] ر.ش به: مرتضی مطهری، اسلام و مقتضيات زمان، ج ۱، ص ۳۶۵ و ۳۶۶؛ هم او، خاتميت، ص ۷۲ و ۷۳
[۳] ر.ش به: محمد حسين طباطبايى، الميزان، ج ۷، ص ۳۲۹. همچنين ر.ش به: مرتضی مطهری، شش مقاله، ص ۹۳ و ۹۴
[۴] ر.ش به: جعفر سبحانی، الهيات، ج ۲، ص ۴۷۷؛ هم او، مفاهيم القرآن، ج ۳، ۱۴۲؛ (و مطابق نقل ديگر:) مرتضی مطهری، شش مقاله، ص ۹۴
[۵] ر.ش به: عبدالله جوادی آملی، شريعت در آينه معرفت، ص ۱۹۴ و هم او، ولايت فقيه، ولايت فقاهت و عدالت، ص ۶۳. شايان ذكر است آيت الله جوادی آملی (حفظه الله) جامع بودن دين اسلام را به معناى گستردهتر از آنچه در متن آورده شده، تفسير ميكنند. ر.ش به: شريعت در آينه معرفت، ص ۱۶۳
نویسنده: مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علميه
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#اسلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
☀️☄☀️☄☀️☄☀️☄☀️
☄
⭕️آثار بیتقوايی در زندگی اجتماعی (بخش چهارم و پایانی)
🔶درباره #تقوا و آثار و پيامدهای آن، بسيار گفته و نوشته شده است، ولی درباره #بیتقوايی و تاثير آن در زندگی، كمتر تحليلی ارائه شده است. مسلماً بررسی و تحليل آن ميتواند راهگشای خوبی در زمينه بازسازی هنجارهای اجتماعی و جامعه پذيری باشد. نويسنده در اين مطلب با بررسی آيات قرآنی، نگاهی گذرا به #آثار_بیتقوايی در زندگی اجتماعی دارد.
🔷 #بیتقوايی در حوزه سیاسی نیز شخص و دولت را به سوی استكبار ميكشاند و زمينه ظلم و ستم فراگير را فراهم میآورد. از اينرو خداوند درباره رفتارهای فرعون به #بیتقوايی وی اشاره ميكند، كه عامل مهم در ظلم كردن به جامعه يهوديان بود. [شعراء، ۱۰ و ۱۱] رفتارهای هنجار شكنانهای چون #قتل را هم میبايست در #بیتقوايی افراد جست. قرآن به اين مسئله در آيه ۲۷ سوره مائده اشاره ميكند؛ زيرا در يك نمونه چون قتل هابيل، بیتقوايی قابيل موجب شد تا وی نسبت به هابيل حسادت ورزد و زمينه برای قتل برادر در او فراهم شود.
💠تقوا، مهاركننده هواهای نفسانی
🔷 #تقوا، لباسی است كه آدمی را از هرگونه عيب و نقصی ميپوشاند؛ زيرا شهوت و هواهای نفسانی، آدمی را به سوی بسياری از ناهنجاريها ميكشاند. #تقوا موجب ميشود تا شهوت و هواهای نفسانی مهار شود و در حفاظ قرار گيرد و انسان را نيز از گناه و انجام كارهای زشت و پليد نگه دارد. [اعراف، ۲۶] بسياری از انسانها به سبب #غرور بيجا و اعتماد به نفس بالا به خود، #زمينه_بیتقوايی را در خويش افزايش ميدهد و در مسير #گناه گام برميدارند. [بقره، ۲۰۶]
💠سخن آخر
🔷مواردی که در طی این بخش و بخشهای قبلی این نوشتار بدان ها پرداخته شد، نمونههايی از پيامدهای اجتماعی #بیتقوايی در هر جامعهای است، بنابراين مسئولان و اوليای امور برای اينكه جامعهای دارای #شهروندان_قانونگرا باشد، بايد بر #تقوا به عنوان #مهمترين_بنياد_اخلاق، قانونگرايی و رفتارهای هنجاری تأكيد كنند. هرگونه بیتوجهی به اين بنياد، ميتواند آثار زيانباری به دنبال داشته باشد، كه عذابهای الهی و مكر خداوند از جمله آنهاست. باشد که با تقويت #تقوای_اجتماعی و #نظارت_وجدانی در افراد، شهروندانی پاك و سالم و جامعه قرآنی داشته باشيم؛ ان شاء الله تعالی.
نويسنده: سلمان عزيزی
منبع: فارس
#تقوا #بی_تقوایی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ امام خمینی(ره)
🔷در #نظام_جمهوری_اسلامی، هر مسئولی که نگاه آخرالزمانی نداشته باشد، خائن و خطرساز است.
📕صحیفه ی نور ، ج ۱۸
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️روشهای نهادینه کردن حجاب در فرزندان (بخش اول)
🔶 #حجاب به معنای رهایی از دام شیطان و فرار از هر پلیدی است. #حجاب یعنی از زشتی ها گذشتن، و درون را پاک کردن؛ دژ مستحکم زن و مرد است در برابر هزاران تیر زهر آلود دشمن.
💠چگونه انگیزهی حجاب را در دختران ایجاد کنیم؟
🔷 #تربیت_دینی و نهادینه کردن آموزههای دینی در کودکان و نوجوانان سبب #مصونیت آنان از آسیبهای اخلاقی و اجتماعی میشود. چرا که دلیل بروز بسیاری از رفتارهای ناهنجار، بیبهرگی از تربیت دینی و اخلاقی است. در #نظام_تربیتی_اسلام، آغاز تعلیم و تربیت با روششناسی و بررسی شیوههای صحیح تربیتی، جایگاه ویژهای دارد. بر این اساس میتوان یکی از دلایل مهم آسیبهای فردی و اجتماعی آیندهی افراد را بی توجّهی و #غفلت در تربیت دینی در دورهی کودکی و نوجوانی دانست، با این استدلال که امام علی (ع) دربارهی تربیت پذیر بودن کودک و نوجوان به امام حسن مجتبی (ع) میفرمایند: «قلب نونهال مانند زمین خالی است که هر تخمی که در آن افشانده شود، میپذیرد». [۱] حال برای شروع چه باید کرد؟ از چه روشهایی میتوان استفاده کرد؟ مؤثرترین روشها و عوامل کدامند؟ پاسخ به این پرسشها، موضوع و محتوای این سلسله نوشتار میباشد.
1⃣ «ارائهی الگو»
🔷یکی از روشهای مؤثّر در نهادینه کردن حجاب و عفاف بین فرزندان، #روش_الگویی است؛ یعنی استفاده از فرد یا افراد دیگر به عنوان سرمشق و الگو؛ زیرا #غریزه_تقلید یکی از غرایز نیرومند و ریشهدار در انسان است. همزمان با گذر از دوران کودکی، به موازات اینکه #دختران، توانایی درک معانی رفتار و حرکات بیشتری را پیدا میکند، احساس نیاز بر همانندسازی با دوستان و #الگوهای_شایسته در آنها بیشتر میشود. اوّلین و بهترین همجنس دختران، #مادران پرعاطفه و با محبّت آنها هستند، که بیشترین علاقه را به رشد و تکامل فرزندانشان دارند. مادری که توانمندی برقراری رابطهی صمیمی با فرزند خویش را داشته باشد، رفتار و حرکات و حتّی طرز لباس پوشیدن و نگاه کردن او بر رفتار، احساس و عقاید دخترش تأثیر خواهد داشت. [۲] #ادامه_دارد...
پی نوشتها
[۱] نهج البلاغه، نامهی ۳۱
[۲] مسعودی معصومی (احکام مربوط به زن و مرد)، ص ۸۳
منبع: وبسایت راسخون به نقل سایت شمیم نرجس
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد