✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مقام و منزلت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
🔹#حضرت_معصومه (سلام الله علیها) بعد از پدر بزرگوارشان، در سال ۱۷۹ تحت کفالت برادرشان #امام_رضا (عليه السلام) قرار گرفتند و تا سال ۲۰۰ هـ ق یعنی ۲۱ سال تمام، در کنار برادر به «مقامات عالی» و «کمالات علمی و معنوی و اخلاقی» دست یافتند؛ برخی از مقامات ایشان عبارت است از:
💠«مقام شفاعت»
🔹در مقام و منزلت و جایگاه این بانوى بزرگوار نزد اهل بیت (علیهم السلام) همین بس که #امام_صادق (علیه السلام) فرمودند: «آگاه باشید #بهشت هشت در دارد که سه در آن به سوى #قم است. #بانویى از فرزندان من در آنجا وفات مى کند که نامش #فاطمه دختر موسى (عليه السلام) است؛ همه شیعیان ما به #شفاعت او وارد بهشت مى شوند». [۱] همچنین #مقام_معنوی ایشان در مرحله ای است که در فرازی از زیارتنامه معروفشان که توسط #امام_رضا (علیه السلام) بیان شده است میخوانیم: «یا فاطِمَةُ اشْفَعى لى فىِ الْجَنَّةِ، فَانَّ لَکِ عِنْدَ اللهِ شَاْناً مِنَ الشَّاْنِ» [۲] (اى #فاطمه مرا در بهشت #شفاعت کن، چرا که در پیشگاه خدا داراى #جایگاه_باعظمت هستى».
💠«مقام علمی و حدیثی»
🔹#حضرت_معصومه (سلام الله علیها) از لحاظ #علمی و #حدیثی مثل مادرشان حضرت زهرا (سلام الله علیها) #عالمه و #محدثه بودند و همانگونه که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) با استدلال های متین و استوار، حقانیت ولایت امام علی (علیه السلام) را تبیین می کردند، حضرت #فاطمه_معصومه (سلام الله علیها) نیز چنین بودند. روایاتی که از آن حضرت نقل شده، غالباً درباره امامت و ولایت امام علی (علیه السلام) است که با اثبات ولایت حضرت، ولایت سایر امـامـان معصوم (علیهم السلام) نیز ثابت میشود.
🔹برای نمونه #حضرت_معصومه (سلام الله علیها) با چند واسطه از حضرت زهرا (سلام الله علیها) نقل می کنند که فرمودند: #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) در #شب_معراج به بهشت رفت و بر روی پرده ای در قصر بهشت دید که چنین نوشته شده: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ عَلِیٌ وَلِیُ الْقَوْمِ» (معبودی جز خدای یکتا و بی همتا نیست، #محمد رسول خدا و #علی ولی و رهبر مردم است)؛ و بر روی پرده درگاه قصر دیگری نوشته شده است: «شِیعَةُ عَلِیٍّ هُمُ الْفَائِزُون» (شیعیان علی رستگارند). [۳]
🔹همچنین در باب «مکانت علمی» #حضرت_معصومه (سلام الله علیها) نقل شده است که روزی عده ای از شیعیان وارد مدینه شدند و پرسش هایی داشتند که می خواستند از محضر #امام_کاظم (علیه السلام) بپرسند و ایشان در سفر بودند. از این رو #حضرت_معصومه (سلام الله علیها) پاسخ آن پرسشها را نوشت و به آنان تسلیم نمودند. آنان از مدینه خارج شده و در بیرون شهر با #امام_کاظم (عليه السلام) مصادف شدند. هنگامی که امام پرسش های آنان و پاسخ های #حضرت_معصومه (سلام الله علیها) را مشاهده کرد، سه بار فرمود: «فِدَاهَا أَبُوهَا» [۴] (پدرش به فدایش باد). [۴]
پی نوشتها:
[۱] بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۲۸
[۲] کلیات مفاتیح نوین، همان، ص ۵۷۹
[۳] بحار الأنوار، همان، ج ۶۵، ص ۷۷
[۴] همراه زائران قم و جمکران، همان، ص۶۱؛ کشف اللئالی، نقل از: کریمه اهل بیت(س)، (علیاکبر مهدیپور) ص ۶۳ و ۶۴
📕بانوی ملکوت (علی کریمی جهرمی)
منبع: وبسایت راسخون
#حضرت_معصومه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️«کلام نور»
🔸«يَا أَيُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذِی خَلَقَكُمْ وَالَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» ﴿٢١﴾
🔹«ای مردم! #پروردگار خود را پرستش کنید؛ آن کس که شما، و کسانی را که پیش از شما بودند آفرید، تا #پرهیزکار شوید».
🔸«الَّذِی جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ فِرَاشًا وَالسَّمَاءَ بِنَاءً وَ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَرَاتِ رِزْقًا لَكُمْ فَلَا تَجْعَلُوا لِله أَنْدَادًا وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ» ﴿٢٢﴾
🔹«آن #پروردگاری که زمین را برای شما بستری گسترده و آسمان را سقفی برافراشته قرار داد و از آسمان، آبی [مانند برف و باران] نازل کرد و به وسیله آن از میوه های گوناگون، #رزق و #روزی برای شما بیرون آورد؛ پس برای #خدا شریکان و همتایانی قرار ندهید در حالی که می دانید [برای خدا در آفریدن و روزی دادن، شریک و همتایی وجود ندارد]».
📕قرآن کریم، سوره مبارکه بقره
#قرآن #کلام_نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) ارزش «دوست خوب» را چگونه بیان می فرماید؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه می فرماید: «وَ الصَّاحِبُ مُنَاسِبٌ» [۱] (#يار و همنشين [خوب] همچون #خويشاوند انسان است). اشاره به اينكه پيوندهاى #دوستى گاه به قدرى قوى مى شود كه جاى پيوندهاى نَسَبى را مى گيرد؛ بلكه گاهى از آن قوى تر نيز مى شود. ضرب المثل معروفى است كه مى گويند از كسى پرسيدند: دوست بهتر است يا برادر؟ گفت: برادرى كه دوست باشد بهتر است. ضرب المثلى نيز در زبان عرب رايج است كه مى گويد: «اَلصَّديقُ نَسيبُ الرُّوحِ وَ الْأَخُ نَسيبُ الْبَدَنِ» [۲] (دوست، هماهنگ و مناسب با روح، و برادر، هماهنگ و مناسب با جسم و بدن است).
🔹از اين سخن مى توان چنين نتيجه گرفت كه همان حقوقى كه براى خويشاوندان در نظر گرفته مى شود، بايد درباره #دوستان_خوب در نظر گرفته شود. حضرت در ادامه مى فرمايد: «وَ الصَّدِيقُ مَنْ صَدَقَ غَيْبُهُ» (#دوست آن است كه در غياب انسان، #حق_دوستى را ادا كند). اشاره به اينكه كسانى كه در حضور انسان اظهار محبّت و عشق و علاقه مى كنند، ممكن است نشانه واقعى دوستى آنها نباشد؛ #دوستی_واقعى آنگاه آشكار مى شود كه انسان در غياب دوستش تمام آنچه را در حضور مى گفت و رعايت مى كرد بگويد و رعايت كند.
🔹#امام_علی (علیه السلام) در بخش دیگری از این نامه مى فرمايد: «وَ رُبَّ بَعِيدٍ أَقْرَبُ مِنْ قَرِيبٍ، وَ قَرِيبٍ أَبْعَدُ مِنْ بَعِيدٍ» (چه بسا #دورافتادگانى كه از #خويشاوندان نزديكتر و خويشاوندانى كه از هركس دورترند). اشاره به اينكه #پيوندهاى_نَسَبى هميشه دليل بر پيوند دل ها و نزديكى فكرها نيست؛ گاه مى شود #دورافتادگان به انسان از نزديكان نزديكترند. آنچه مهم است پيوند #دل و ارتباط #ارواح به يكديگر است كه اگر در نزديكان پيدا نشد مى توان آن را در دورافتادگان جستجو كرد. «قرآن كريم» نيز مى فرماید: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْواجِكُمْ وَ أَوْلَادِكُمْ عَدُوّاً لَّكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ». [۳]
🔹حضرت در ادامه می فرماید: «وَ الْغَرِيبُ مَنْ لَمْ يَكُنْ لَهُ حَبِيبٌ» (#غريب كسى است كه #دوستى نداشته باشد). آرى! آنچه انسان را از غربت بيرون مى آورد #محبّت است، و كسانى كه محروم از محبّت #دوستانند تنهاى تنهايند. اين غربت از عوامل مختلفى سرچشمه مى گيرد: گاه #كبر و #غرور و #خودبرتربينى است كه مردم را از انسان مى راند، و گاه #حسادتها و گاه #بیوفايىها و عوامل ديگر است. بنابراين براى اينكه از غربت بيرون آييم راهى جز اين نيست كه اين گونه رذايل را از خود دور سازيم و با جاذبه اخلاقى #دوستان_خوبى را برای خود فراهم نماییم.
پی نوشتها؛
[۱] «مناسب» از ريشه «نسب» در اينجا به معناى خويشاوند است.
[۲] شرح نهج البلاغة، ابن أبی الحديد، مكتبة آية الله المرعشی النجفی، قم، ۱۴۰۴ق، چ اول، ج ۱۶، ص ۱۱۷
[۳] سوره تغابن، آيه ۱۴
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۹، ص ۶۷۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دوست #دوستی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️شفا دادن الی ماشاءالله به تحقق پیوسته است
🔹ملتفت باشید! معتقد باشید! #شفا دادن الی ماشاءالله به تحقق پیوسته است! یکی از معاودین عراقی (ایرانیان ساکن عراق) غدّهای داشت و می بایستی مورد عمل جراحی قرار می گرفت. خطرناک بود. از آقا #امام_رضا علیه السلام خواست او را شفا بدهد، شب #حضرت_معصومه علیها السلام را در خواب دید که به وی فرمود: «غده خوب میشود؛ احتیاج به عمل ندارد». ارتباط خواهر و برادر را ببینید! از برادر خواسته [شده]، خواهر جوابش را داده است.
📕برگی از دفتر آفتاب، ص ١۶۴
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت
#امام_رضا #حضرت_معصومه #آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در «عصر ظهور» كدامين مذهب از ميان مذاهب اسلامی بر جهان حاكم است؟
🔹شكى نيست كه #اسلام آخرين دين بشر از جانب خداوند متعال است. لذا خداوند متعال پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله) را به عنوان #خاتم_النبيين [۱] توصيف كرده است. آن حضرت نيز تصريح به اين نموده كه بعد از خود پيامبرى ديگر نخواهد بود. لكن سؤال اين است كه از بين مذاهب موجود كدامين #مذهب از مذاهب اسلامى به اجرا در خواهد آمد؟ در پاسخ بايد گفت: مطابق آيات و روايات فراوان، دين حاكم در عصر ظهور، دين #اسلام است. [۲] همچنين با توجه به آياتى نظير #آيه_اكمال پى مى بريم كه مذهب رايج در #عصر_ظهور همان #مذهب_تشيع است.
🔹خداوند متعال مى فرمايد: «اَلْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ ديناً». [۳] (امروز #دين شما را كامل كردم و #نعمت خود را بر شما تمام نمودم و #اسلام را به عنوان آيين [جاودان] شما پذيرفتم). مگر در آن روز چه اتفاقی افتاده است كه خداوند به سبب آن دين خود را بر مردم كامل كرده و نعمت را بر آنان تمام نموده است و #اسلام را همراه با آن پذيرفته است؟ كليد فهم اين سؤال ها بررسى شأن نزول آيه و روشن شدن مصداق كلمه #اليوم در آيه شريفه است. با مراجعه به روايات و بيانات مفسرين در ذيل آيه فوق پى مى بريم كه شأن نزول آيه، قضيه اى است كه در #غدير_خم - روز هجدهم ذیحجه - اتفاق افتاده است.
🔹در آن روز #پيامبر_اكرم (صلى الله عليه و آله) دست #حضرت_على (عليه السلام) را بلند كرده و او را به عنوان #امام و خليفه و جانشين بعد از خود معرفى كرده است. پس #دينمرضىخداوند در #عصر_ظهور كه بر همه اديان غالب خواهد شد، همان دينى است كه در مذهب #تشيع يعنى پيروى از امام على (عليه السلام) و يازده امام معصوم (عليهم السلام) از فرزندان او متبلور شده است. لذا خداوند متعال در سوره نور مى فرمايد: «...وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ...» [۴]؛ (...و دينى را كه براى آنها پسنديده است پياده خواهد نمود...). اين دينِ پسنديده همان دينى است كه در روز غديرخم با خط ولايت مستدام است.
پی نوشتها
[۱] سوره احزاب، آیه شریفه ۴۰
[۲] سوره توبه، آيه شريفه ۳۳
[۳] سوره مائده، آيه شريفه ۳
[۴] سوره نور، آيه شريفه ۵۵
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، ۱۳۹۰ش، چاپ هفتم، ص ۶۱۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#اسلام #تشيع #امام_زمان #ظهور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تهذیب نفس در جوانی
🔹شمایی که الآن #جوان هستید می توانید خودتان را #تهذیب کنید؛ اگر پیر شدید، ضعیف می شوید نمی توانید. الآن قوای شما قوی است و #شیطان در شما ضعیف. وقتی سن شما زیاد شد، قوای شما ضعیف میشود و شیطان در شما قوی. آن وقت دیگر نمیتوانید، شکست میخورید.
بیانات حضرت امام ۵۷/۱۲/۱۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چه رابطه اى بین «ایمان» و «بصیرت» وجود دارد؟
🔹مسأله مهم در زندگى #انسان، این است که: #واقعیات را آنچنان که هست درک کند، و در برابر آن موضع گیرى صریح داشته باشد. پندارها، پیشداورى ها، و تمایلات انحرافى، حب و بغض ها، مانع از درک و دید #واقعیات - آنچنان که هست - نگردد، و مهمترین تعریفى که براى فلسفه شده است همین است، «درک حقایق اشیاء آنچنان که هست». به همین دلیل، یکى از مهمترین تقاضاهایی که #معصومین (علیهم السلام) از خدا داشتند این بود: «اللّهُمَّ أَرِنِى الأَشْیاءَ کَما هِىَ» (خداوندا، #واقعیتها و موجودات را آن گونه که هست به من نشان ده)، تا ارزش ها را به درستى بشناسم و #حق آن را ادا کنم.
🔹و این حالت بدون #ایمان میسر نیست، چرا که هوا و هوس هاى سرکش، و #تمایلات_نفسانى، بزرگترین #حجاب و سدّ این راه است، و رفع این حجاب، جز در پرتو #تقوا و #کنترلهواینفس، امکان پذیر نیست. لذا در «آیه ۴ سوره نمل» می خوانیم: «إِنَّ الَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ بِالآخِرَةِ زَیَّنّا لَهُمْ أَعْمالَهُمْ فَهُمْ یَعْمَهُون» (کسانى که به #آخرت ایمان ندارند، #اعمال_زشتشان را براى آنها #زینت مى دهیم، و سرگردان مى شوند). #آلودگى در نظر آنها پاکى، #زشتیها نزد آنها زیبا، #پستیها افتخار، و #بدبختىها و سیه روزى ها سعادت و پیروزى محسوب مى شود. آرى، چنین است حال کسانى که در #طریق_غلط گام مى نهند و آن را ادامه مى دهند.
🔹واضح است وقتى #انسان کار زشت و #نادرستى را انجام داد، تدریجاً #قبح و زشتیش در نظر او کم مى شود، و به آن #عادت مى کند، پس از مدتى که به آن خو گرفته، و توجیهاتى براى آن مى تراشد. کم کم به صورت زیبا و حتى به عنوان یک وظیفه در نظرش جلوه مى کند، و چه بسیارند #افراد_جنایتکار و آلوده اى که به راستى به اعمال خود افتخار مى کنند و آن را نقطه مثبتى مى شمارند. این دگرگونى ارزشها، و به هم ریختن معیارها در نظر انسان، که نتیجه اش #سرگردان شدن در بیراهه هاى زندگى است، از بدترین حالاتى است که به یک #انسان دست مى دهد.
🔹جالب اینکه در آیه مورد بحث و یکى دیگر از آیات قرآن [۱] این #تزیین به «خدا» نسبت داده شده است، در حالى که در هشت مورد به «شیطان»، و در ده مورد به صورت فعل مجهول (زُیِّنَ) آمده است، و اگر درست بیندیشیم، همه بیانگر یک واقعیت است. اما اینکه به #خداوند نسبت داده شده است به خاطر آن است که او #مسبب_الاسباب در عالم هستى است، و هر موجودى تأثیرى دارد که به خدا منتهى مى شود؛ آرى این خاصیت را #خداوند در #تکرار_عمل قرار داده که #انسان تدریجاً به آن خو مى گیرد، و #حس_تشخیص او دگرگون مى شود، بى آنکه مسئولیت انسان از بین برود و یا براى خدا ایراد و نقصى باشد. (دقت کنید)
🔹و اگر به #شیطان یا #هوای_نفس نسبت داده شود، به خاطر این است که #عامل_نزدیک و بدون واسطه، آنها هستند. و اگر گاه به صورت #فعل_مجهول آمده، اشاره به این است که #طبیعتِ_عمل، چنین اقتضا مى کند که بر اثر #تکرار، ایجاد حالت، #ملکه، عشق و #علاقه مى کند. با توجه به آیه فوق، نمونه آشکار و عینى این معنى را در زندگى گروهى از #دنیاپرستان_زمان خود به روشنى مى بینیم. آنها به مسائلى افتخار مى کنند، و جزو تمدنش مى شمارند که در واقع چیزى جز #ننگ و آلودگى و #رسوايى نیست.
🔹آنها لجام گسیختگى و #بىبندوبارى را نشانه «آزادى»، #برهنگى و آلودگى زنان را دلیل بر «تمدن»، مسابقه در #تجملپرستى را نشانه «شخصیت»، غرق شدن در انواع #فساد را، مظهر «حرّیت»، آدم کشى و #جنایت و #ویرانگرى را دلیل بر «قدرت»، خرابکارى و #غصب سرمایه هاى دیگران را، «استعمار» (آباد سازى!)، به کار گرفتن وسائل ارتباط جمعى را در مسیر زننده ترین برنامه هاى ضد اخلاقى دلیل بر «احترام به خواست انسان ها»، زیر پا گذاردن حقوق محرومان را، نشانه «احترام به حقوق بشر»!،
🔹اسارت در چنگال #اعتیادها، #هوسها، ننگ ها و رسوايى ها را، «شکلى از آزادى»، #تقلب و #تزویر و به دست آوردن اموال و ثروت از هر طریقى که باشد دلیل بر «استعداد و لیاقت»!، رعایت اصول #عدل و داد و #احترام به حق دیگران نشانه «بى عرضگى و عدم لیاقت»، و دروغ و پیمان شکنى و #دورویى و تزویر را نشان «سیاست» می شمارند. خلاصه #اعمال_سوء و ننگین شان آنچنان در نظرشان #زینت داده شده است، که نه تنها از آن احساس #شرم نمى کنند، که به آن #افتخار و مباهات نیز مى کنند، و پیدا است چهره چنین جهانى چگونه خواهد بود، و راهى را که به سوى آن مى رود کدام سو است؟!
پی نوشت:
[۱] سوره انعام، آیه ۱۰۸
📕تفسیر نمونه، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و پنجم، ج۱۵، ص۴۲۶ و ۴۲۳
منبع: وبسایت راسخون
#ایمان #تقوا #بصیرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اهمیت تامل در آیات قرآن
🔹اگر در آیات #قرآن تأمل بکنیم، اراده و #استقامت ما قوی تر و بیشتر از این خواهد شد. همین #آیات_قرآنی است که توانست در روزگاری، انسان هایی را تربیت کند که با دنیای #کفر و ظلمات بستیزند. همین #معارف است که #ملت بزرگ ما را وادار کرد و مجهز نمود که با دنیای مدرن مظلَم #جاهلیت - جاهلیت مدرن و جاهلیت قرن بیستم - مقابله کند. امیدواریم که ملت ما روزبهروز به #قرآن و حقایق قرآنی نزدیکتر بشوند.
بیانات مقام معظم رهبری ۶۹/۰۱/۱۰
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«فتنه» چیست و چه نمونه هایی از آن می توان ذكر كرد؟
🔹#فتنه به حوادث پيچيده اى گفته میشود كه #ماهيّت آن روشن نيست؛ «ظاهرى فريبنده» دارد و «باطنى مملوّ از فساد»؛ جوامع انسانى را به #بىنظمى، #تباهى، #عداوت، دشمنى، #جنگ و #خونريزى و #فساد_اموال و #اَعراض مى كشاند و از همه بدتر اين كه قابل كنترل نيست. غالباً، در ابتدا چهره حقّ به جانبى دارد و #ساده_انديشان را به دنبال خود مى كشاند و تا مردم از ماهيّت آن آگاه شوند، ضربات خود را بر همه چيز وارد ساخته است. #فتنهها، هيچ قانونى را به رسميّت نمى شناسند؛ ممكن است در يك شهر همه چيز را به آتش بكشد و در كنار آن شهر ديگرى باشد كه در امان بماند.
🔹#فتنه مانند #گِردباد است كه همه چيز را با خود مى چرخاند و مى برد و گاه ديده شده گردبادهاى سنگين، انسانها، حتّى اتومبيل ها را از جا كنده و به آسمان برده و به هر سو پرتاب مى كنند!! #فتنهها نيز همين كار را با شخصيّت هاى بزرگ اجتماعى، دينى، علمى و سياسى و با اموال مردم و سرمايه هاى جامعه مى كند. مى دانيم گردبادها بر اثر وزشِ دو جبهه قوىّ باد در دو جهت مخالف، پيدا مى شود؛ يعنى دو جبهه مخالف در هم مى پيچند و به گرد هم مى گردند و گردباد را به وجود مى آورند.
🔹#فتنهها نيز بيشتر از #اختلافات بر مىخيزد؛ آنگاه كه دو جناح، بى فكر و بى مطالعه، بى رحمانه به جان هم مى افتند، #فضاى_جامعه را تيره و تار مى سازند، نتيجه اش آن است كه گردبادهاى #حوادث و #ناامنى، همه چيز را از بيخ و بُن مى كَند و نابود مى سازد! به همين دليل در برابر حوادث اجتماعى بايد خوش بينى ها را تا حدّى كنار گذاشت و درباره كسانى كه روى صحنه و پشت صحنه هستند، دقّت كرد و #سوابق آنها را بررسى نمود و اگر #فتنهاى در كار است، مردم را باخبر ساخت و اين، #وظيفه_انديشمندان هر جامعه است.
🔹جنگ هايى كه در دوران حكومت امير مؤمنان #امام_علی (عليه السلام) به وقوع پيوست، هر كدام نمونه بارزى از فتنه بود؛ در #جنگ_جمل، «عايشه» همسر پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) را بر شترى سوار كردند و دو نفر از صحابه پيامبر (صلى الله عليه و آله) - كه سوابق نسبتاً خوبى در اسلام داشتند - بر اثر هوی و هوس و وسوسه هاى شيطان آتش #فتنه را بر افروختند و نخستين بانگ اختلاف را در امّت اسلامى سر دادند؛
🔹در اين ميان، نزديك به بيست هزار نفر از مسلمانان در اين آتش #فتنه سوختند و خانه هاى زيادى ويران شد، تا آن كه با تدبير اميرالمؤمنين امام علی (عليه السلام) آتش فتنه خاموش گشت. #فتنه_شاميان و #جنگ_صفّين و ادّعاى واهى #خونخواهى_عثمان و بر سرِ نيزه كردن قرآن ها نمونه ديگرى از اين فتنه ها بود و هنوز شعله آن خاموش نشده بود كه فتنه سومى از آن برخاست! گروهى از متنسّكانِ جاهل و #متعبّدانِ_بىفكر، زير پوشش «حُكم فقط حُكم خداست» (لا حُكْمَ إلّا للهِ) آتش #جنگ_نهروان را برافروختند. دقّت در اين نمونه هاى عينى، مى تواند تمام ويژگی هاى #فتنه را عملاً به انسان بياموزد.
📕پيام امام اميرالمومنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۴، ص ۲۳۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#فتنه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام محمد باقر (عليه السلام):
🔸«كُلُ عَيْنٍ باكِيَةٌ يَوْمَ القِيامَةِ اِلاّ ثَلاثَ عُيُونٍ: عَيْنٌ سَهَـرَتْ فِى سَبـيلِ اللهِ، وَ عَيْنٌ فاضَت مِنْ خَشْيَةِ اللهِ، وَ عَيْنٌ غَضَّتْ عَنْ مَحارِمِ اللهِ».
🔹روز #قيامت همه چشم ها گريان است مگر سه چشم: چشمى كه در #راه_خدا بيدار مانده است، چشمى كه از #خوف_خدا گريسته است، چشمى كه از #محارم_الهى فرو بسته شده است.
📕معدن الجواهر و رياضة الخواطر، ص ۳۴
#امام_باقر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️قرار گرفتن «امام معصوم» در رأس جامعه
🔹#امام_معصوم، انسان والایی است که از لحاظ دینی، قلب او آیینهی تابناک انوار هدایت الهی است؛ روح او به سرچشمهی وحی متّصل است؛ هدایت او، هدایت خالص است؛ از لحاظ اخلاق انسانی، رفتار و اخلاق او صددرصد همراه با فضیلت است؛ هوای نفس در او راهی ندارد؛ گناه بر او چیره نمی شود؛ شهوت و تمایلات انسانی، او را مغلوب خود نمی کند؛ خشم و غضب، او را از راه خدا دور نمیکند؛
🔹از لحاظ سیاسی، بینش وسیع او آنچنان است که آرام ترین حرکات و ریزترین حوادث را در صحنهی زندگی جامعه، با چشم تیزبین خود می بیند - که #امیرالمؤمنین (عليه السلام) فرمود: «والله لا اکون کالضبع تنام علی طول اللدم»؛ یعنی من کسی نیستم که بشود با لالایی او را خواب کرد - در مواجههی با حوادث زندگی و وقایع کمرشکن، از خود شجاعت و اقتدار روحی و معنوی نشان میدهد؛ جانش برای او ارزشی ندارد، اما برای جان انسان ها، حتّی مردم دور دست، حتّی زنانی که جزو پیروان دین او نیستند، ارزش قائل است و می گوید اگر کسی از غصّه دق کند، حق دارد.
🔹#امیرالمؤمنین (عليه السلام) در مقابله با خطرها آنچنان شجاعانه عمل میکند که میگوید کسی نمی توانست با فتنهای که من چشم آن را درآوردم - منظور، فتنهی خوارج است - یا فتنهی ناکثین درافتد. آن معنویّت و دین و اخلاق و فضیلت از یک طرف، آن بینش عمیق و شجاعت و فداکاری و عواطف رقیق انسانی در کنار صلابت و استحکام معنوی و روحی از طرف دیگر؛ همهی اینها ناشی از #عصمت است؛ چون خدای متعال او را به #مقام_عصمت برگزیده است و گناه و اشتباه در کار او وجود ندارد. اگر چنین کسی در رأس جامعه باشد، اوج مطلوب همهی رسالت هاست...
بیاناتمقاممعظمرهبری ۸۰/۱۲/۱۲
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️زندگینامه علما همچون کتاب اخلاق
🔹مراجعه به تراجم #علمای_سلف، به منزله مراجعه به کتاب های معتبر اخلاقی است. هر کس که طالب #تهذیب و ترقی در #امور_معنوی است و می خواهد از #زندگی و #عمر خود چیزی استفاده کند، شایسته است به شرح احوال آنها نگاه کند که چه کارها می کردند.
🔹آقایی می گفت: «یکی از اساتید ما اهل برهان و استدلال بود، به گونهای که هیچ مطلبی را بدون برهان قبول نداشت» ـ به طوری که یکی از شاگردانش درباره او فرمود: «این مطلب را از ایشان یاد گرفتیم که همه جا باید چشممان را باز کنیم. اگر برهانی باشد، قبول کنیم، وگرنه خیر و هیچ مطلبی را از کسی بدون برهان نپذیریم» ـ همان استاد، با اینکه برهانی بود، احوال #علمای_سابق را بدون پرداختن به استدلال و برهان ذکر میکرد.
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۰۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«کفران نعمت» چه پيامدهای سوئی به دنبال دارد؟
🔹#ناسپاسى در برابر «نعمت های الهی»، آثار سوء گسترده اى از نظر معنوى و مادى در #زندگى_انسانها دارد؛ از يك سو سبب #زوال_نعمتها مى شود، زيرا مى دانيم خداوند حكيم است، نه بى حساب و كتاب چيزى به كسى مى بخشد و نه بى جهت چيزى را از كسى مى گيرد. در واقع #انسانهای_ناسپاس با زبان حال مى گويند: ما لايق اين #نعمت نيستيم و #حكمت_خداوند ايجاب مى كند كه اين نعمت را از آنها بگيرد، و آنها كه #شكر_نعمت را بجا مى آورند در واقع مى گويند: ما لايق و شايسته ايم، #نعمت را بر ما افزون كن.
🔹اميرالمؤمنين #امام_على (عليه السلام) در حديثى می فرمايد: «مَنْ شَكَرَ النِّعَمَ بِجَنانِهِ اِسْتَحَقَّ الْمَزيدَ قَبْلَ اَنْ يَظْهَرَ عَلى لِسانِهِ» [۱] (كسى كه قلباً #شكر_نعمت كند، پيش از آن كه به زبان شكر گويد، لياقت خود را براى #افزونشدننعمت ثابت كرده است). حتى در حديثى از #امام_صادق (عليه السلام) نقل شده که به مجرد اين كه انسان #نعمتى را بشناسد و #حمد_خدا را بگويد، بلافاصله #فرمان_افزايش از سوى خداوند درباره او صادر مى شود.
🔹آن حضرت مى فرمايد: «ما اَنْعَمَ اللهُ عَلى عَبْد مِنْ نِعْمَة فَعَرَفَها بِقَلْبِهِ وَ حَمِدَ اللهَ ظاهِراً بِلِسانِهِ فَتَمَّ كَلامُهُ حَتّى يُؤْمَرَ لَهُ بِالْمَزيد». [۲] به يقين تأثير #ناسپاسى در #سلب_نعمتها نيز چنين است. ممكن است بر اساس لطف خداوند، مجازات سلب نعمت تأخير بيفتد، ولى به هر حال اگر انسان بيدار نشود و #جبران نكند، اين مجازات حتمى است، چرا كه لازمه حكمت خداوندى است. از سوى ديگر #ناسپاسى سبب مى شود كه انسان از «معرفة الله» دور بماند و اين #بزرگترين_خسران و زيان است.
🔹بزرگان علم كلام در نخستين گام از بحث انگيزه های معرفة الله، به مسأله #شكر_نعمت می پردازند، و از آن به عنوان نخستين انگيزه شناخت پروردگار نام مى برند، زيرا #تشكّر و سپاسگزارى از #بخشنده_نعمت يك امر وجدانى است. انسان هنگامى كه خود را غرق نعمت مى بيند و مى داند اين همه #نعمت در درون و برون وجود خويش از سوی #پروردگار_عالم است، به فكر تشكر از بخشنده نعمت مى افتد، و همين امر #راه_خداشناسى را براى او هموار مى سازد.
🔹اما #انسان_ناسپاس، بی اعتنا به نعمت و بخشنده نعمت، از #معرفة_الله نيز محروم مى شود. از سوى ديگر #ناسپاسى در برابر نعمت هاى خالق، سبب ناسپاسى انسان در برابر #مخلوق مى شود، به طوری که نه تنها ارزشى براى محبت ها و خدمات بى شائبه ديگران قائل نمی شود، بلكه خود را #طلبكار آنان می داند، و اين صفت، سبب تنفّر و #بيزارى_مردم از چنين افرادی مى شود؛ و به اين ترتيب #انسان_ناسپاس گرفتار انزواى اجتماعى و نداشتن يار و ياور، در برابر مشكلات زندگى خواهند شد.
پی نوشتها؛
[۱] غرر الحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، دارالكتاب الإسلامی، قم، ۱۴۱۰ق، چ دوم، ص ۶۶۱، قصار ۱۴۴۷
[۲] الكافی، كلينى، دار الكتب الإسلامية، تهران، چ ۴، ج ۲، ص ۹۵، باب الشكر، ح ۹
📕اخلاق در قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابیطالب(ع)، قم، ۱۳۷۷ش، چ ۱، ج ۳، ص ۷۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#نعمت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️«کلام نور»
🔸«وَ إِنْ كُنْتُمْ فِی رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَادْعُوا شُهَدَاءَكُمْ مِنْ دُونِ اللهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ» ﴿٢٣﴾
🔹(و اگر در آنچه ما بر #بنده_خود [محمّد (صلی الله علیه و آله)] #نازل کرده ایم، شک دارید [که وحی الهی است یا ساخته بشر] پس #سورهای مانند آن را بیاورید، و [برای این کار] غیر از خدا، شاهدان و گواهان خود را [از فُصحا و بُلغای بزرگ عرب به یاری] فرا خوانید، اگر [در گفتار خود که این قرآن ساخته بشر است نه وحی الهی] راستگویید).
🔸«فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا وَ لَنْ تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِی وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ» ﴿٢٤﴾
🔹(و اگر این کار را انجام ندادید ـ که هرگز نمی توانید انجام دهید ـ بنابراین از #آتشی که هیزمش مردم و سنگ هایند، بپرهیزید؛ آتشی که برای #کافران آماده شده است).
📕قرآن کریم، سوره مبارکه بقره
#قرآن #کلام_نور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مقصود از «شيطان» در قرآن چيست؟
🔹كلمه #شيطان از ماده «شطن» گرفته شده و «شاطن» به معنى #خبيث و #پست آمده است، و «شيطان» به #موجود_سركش و متمرّد اطلاق مى شود، اعم از #انسان و يا #جن و يا جنبندگان ديگر، و به معنى #روح_شرير و دور از حق نيز آمده است كه در حقيقت همه اينها به يك قدر مشترك بازگشت مى كنند. بايد دانست كه #شيطان اسم عام (اسم جنس) است، در حالى كه #ابليس اسم خاص (علم) مى باشد و به عبارت ديگر #شيطان به هر موجود موذى و منحرف كننده و طاغى و سركش، خواه انسانى يا غير انسانى مى گويند؛
🔹و #ابليس نام آن شيطانی است كه #آدم را فريب داد و اكنون هم با لشكر و جنود خود در #كمين_آدميان است. از موارد استعمال اين كلمه در #قرآن نيز بر مى آيد كه #شيطان به #موجود_موذى و مضر گفته مى شود، موجودى كه از راه راست بركنار بوده و درصدد #آزار_ديگران است، موجودى كه سعى مى كند ايجاد دو دستگى نمايد و #اختلاف و #فساد به راه بياندازد، چنانكه مى خوانيم: «إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَ الْبَغْضَاءَ...» [۱] (#شيطان مى خواهد بين شما #دشمنى و #بغض و كينه ايجاد كند...).
🔹با توجه به اينكه كلمه «يريد» فعل مضارع است و دلالت بر استمرار دارد، حاكى از اين معنى است كه اين اراده، اراده هميشگى #شيطان است؛ و از طرفى مى بينيم كه در «قرآن مجید» نيز #شيطان به موجود خاصى اطلاق نشده، بلكه حتى به #انسانهای_شرور و مفسد نيز اطلاق گرديده است؛ آنجا كه مى خوانيم: «وَ كَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوّاً شَيَاطِينَ الْاِنْسِ وَ الْجِنِّ» [۲] (بدينگونه ما براى هر پيامبرى دشمنى از #شيطان هاى انسانى و يا جن قرار داديم).
🔹و اينكه به #ابليس هم شيطان اطلاق شده بخاطر #فساد و شرارتى است كه در او وجود دارد. علاوه بر اينها گاهى كلمه شيطان بر #ميكروبها نيز اطلاق شده است. به عنوان نمونه #امام_علی (علیه السلام) مى فرمايد، «لَاتَشْرَبُوا الْمَاءَ مِنْ ثُلْمَةِ الْإِنَاءِ وَ لَا مِنْ عُرْوَتِهِ؛ فَإِنَّ الشَّيْطَانَ يَقْعُدُ عَلَى الْعُرْوَةِ وَ الثُّلْمَةِ» [۳] (از قسمت شكسته و طرف دستگيره ظرف، آب نخوريد، زيرا #شيطان بر روى دستگيره و قسمت شكسته شده ظرف مى نشيند). و نيز #امام_صادق (علیه السلام) مى فرمايد: «وَ لَا يُشْرَبُ مِنْ أُذُنِ الْكُوزِ وَ لَا مِنْ كَسْرِهِ إِنْ كَانَ فِيهِ فَإِنَّهُ مَشْرَبُ الشَّيَاطِينَ» [۴] (از دستگيره و قسمت شكسته كوزه آب مخوريد كه جايگاه آشاميدن #شيطانها است).
🔹از قول #پيامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مى خوانيم: «موهاى #شارب [سبيل] خويش را بلند مگذاريد؛ زيرا #شيطان آنرا محيط امن براى زندگى خويش قرار مى دهد و در آنجا پنهان مى گردد!». [۵] به اين ترتيب روشن شد كه يكى از معانى #شيطان، ميكروب هاى زيانبخش و مضر است؛ ولى بديهى است منظور اين نيست كه: #شيطان در همه جا به اين معنى باشد، بلكه منظور اين است كه: #شيطان معانى مختلفى دارد كه يكى از مصداق هاى روشن آن #ابليس و لشكريان و اعوان او است، و مصداق ديگر آن، #انسانهای_مفسد و منحرف كننده و احيانا در پاره اى از موارد به معنى ميكروب هاى موذى نيز آمده است. (دقت كنيد). [۶]
پی نوشتها؛
[۱] سوره مائده، آيه ۹۱. [۲] سوره انعام، آیه ۱۱۲. [۳] الكافی، كلينى، دار الكتب الإسلامية، چ ۴، ج ۶، ص ۳۸۵. [۴] الكافی، همان. [۵] الكافی، همان، ص ۴۸۸. [۶] تفسير نمونه، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الإسلامية، تهران، ۱۳۷۴ش، چ ۱، ج ۱، ص ۱۹۱
📕 ۱۸۰ پرسش و پاسخ، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: حسينى، سيد حسين، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ چهارم، ص ۵۴۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#شیطان #ابليس
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️طمع اسرائیل بر تمام منطقه است
🔹...اگر جلوی این #جرثومه_فاسد (اسرائیل) گرفته نشود، طمع او بر تمام منطقه است و او قناعت نمی کند فقط بر #فلسطین و #مسجد_الاقصی؛ او همه جا را می خواهد غلبه کند. بر #مسلمین و بر دولت های اسلامی است که با هم متحد بشوند و این جرثومه فساد را از بن و بیخ برکنند و [به] کسانی که پشتیبانی آنها را می کنند اجازه ندهند که پشتیبانی کنند.
بیانات حضرت امام ۵۸/۰۱/۳۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی #فلسطین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در روایات اسلامی چه کسانی به عنوان هوشیارترین مردم معرفی شده اند؟
🔹در بعضى از احاديث اسلامى می خوانيم كه: «از رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) پرسيدند: #هوشيار ترين مؤمنان كيست؟ فرمودند: «أَكْيَسُ الْمُؤْمِنِينَ أَكْثَرُهُمْ ذِكْراً لِلْمَوْتِ، وَ أشَدُّهُمْ لَهُ اسْتِعْدَاداً» [۱] (#هوشيارترين مردم كسى است كه از همه بيشتر به #ياد_مرگ باشد و خود را براى آن مهيّا كند).
🔹در حديث ديگرى از #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) اين روايت به عنوان: «أَكْيَسُ النَّاسِ وَ أَحْزَمُهُمْ» (#هوشيارترين مردم و دورانديش ترين آنها)، ياد شده، و در آخر همين روايت آمده: «أُولئِكَ الْأَكْياسُ ذَهَبُوا بِشَرَفِ الدُّنْيَا وَ كَرَامَةِ الْآخِرَةِ» [۲] (#هوشياران واقعى آنها هستند كه هم #شرف_دنيا را براى خود فراهم كرده اند و هم #كرامت_آخرت را).
🔹دليل آن هم روشن است، زيرا #ياد_مرگ و پايان زندگى، «عامل بازدارنده مهمّى» در برابر #گناهان - كه معمولاً از حبّ دنيا سرچشمه مى گيرد - و تلاش هاى بيهوده آميخته با #حرص و طمع - كه معمولاً از #فراموشى_مرگ حاصل مى گردد - محسوب مى شود.
🔹بگذريم از آن گروهى كه به مضمون آيه شريفه: «فَإِذَا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إذَا هُمْ يُشْرِكُونَ» [۳] (هنگامى كه گرفتار #طوفانهاى_بلا مى شوند به ياد #قيامت مى افتند، همين كه طوفان نشست همه چيز را فراموش مى كنند)، يقيناً نابخردترين مردم دنيا هستند.
🔹از جمله امورى كه در #اسلام به مسلمان ها دستور داده شده، #زيارتاهلقبور است كه از يكسو، احترامى است به ارواح گذشتگان از مؤمنان و از سوى ديگر، يكى از #عواملمهمبيدارى است، چرا كه هركس در آنجا با زبان حال اين شعر را زمزمه مى كند: هر كه باشى و به هر جا برسى - آخرين منزل هستى اين است.
پی نوشت:
[۱] الكافی، كلينى، دار الكتب الإسلامية، تهران، ۱۴۰۷ق، چ ۴، ج ۳، ص ۲۵۸
[۲] تنبيه الخواطر و نزهة النواظر (مجموعة ورّام)، ورام بن أبی فراس، مكتبة فقيه، قم، ۱۴۱۰ق، چ اول، ج ۱، ص ۲۶۹
[۳] قرآن کریم، سوره عنکبوت، آیه ۶۵
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۴، ص ۳۴۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#هوشیار #هوشیاری #مرگ #قيامت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد