برنامه روز دوم همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی «ره»
📆 جمعه 26 خرداد ساعت 8:30 الی 18:30
📺 همزمان پخش زنده از وبسایت همایش
🌐 ihsam.iki.ac.ir
🆔 @ihsam_ir
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
✳️ گزارش کمیسیون های همایش
✅ همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی (ره)
🔷 حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح یزدی در مراسم اختتامیه همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره) گزارش مختصری از برنامه های دو روز کمیسیون های تخصصی این همایش را ارایه کردند.
🔷 وی با اشاره به اینکه در مدت این دو روز ۵۴ مقاله از سوی استادان و اندیشمندان کشورهای ایران، عراق، بحرین، سوریه، لبنان و تایلند ارایه گردید، ابراز داشت: ۱۱ مقاله در کمیسیون فلسفه، کمیسیون کلام ۶ مقاله، کمیسیون جامعه شناسی ۵ مقاله، کمیسیون تفسیر و علوم قرآن ۷ مقاله، کمیسیون اقتصاد ۶ مقاله، کمیسیون اخلاق و عرفان ۶ مقاله و کمیسیون علوم تربیتی و روان شناسی ۱۲ مقاله مطرح گردید.
🔷 حجت الاسلام و المسلمین مصباح با ذکر عناوین ۵۴ مقاله به صورت مختصر برخی از یافته های پژوهشگران شرکت کننده در کمیسیون های تخصصی را بیان کردند.
🔷 وی در پایان ابراز امیدواری کردند که در همایشهای بعد سطح علمی همایش ارتقا پیدا کند.
🔶 گفتنی است؛ همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره) به مدت دو روز ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه با حضور شخصیت های داخلی و خارجی و برگزاری نشست های تخصصی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار گردید.
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
✳️ علامه مصباح دین را حداکثری و فراگیر میدانستند
✅ دکتر لگنهاوزن، استاد مؤسسه در مراسم اختتامیه همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره) با اشاره به اینکه اسلام در حالت خطر قرار داشت و در حد انجام مناسک نزول داده میشد، ابراز داشت: علامه مصباح(ره) دین را حداکثری و فراگیر میدانست و چه در فکر و چه در عمل در همه ابعاد، اسلام را دارای نظریه و برنامه معرفی میکردند.
🔷 وی علامه مصباح(ره) را یک فیلسوف واقعی و دارای نظام فکری معرفی و خاطرنشان کرد: توجه به نقاط مشترک ادیان و الهیات تطبیقی از امور مهمه و مورد توجه علامه بود.
🔷 دکتر لگنهاوزن با ذکر خاطرهای اظهار داشت: امام خمینی(ره) وقتی از برنامههای علامه مطلع شدند فرمودند که شخصا شما را حمایت میکنم.
🔶 گفتنی است؛ همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره) به مدت دو روز ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه با حضور شخصیت های داخلی و خارجی و برگزاری نشست های تخصصی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار گردید.
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
✳️ علامه مصباح یزدی نظم فکری جدیدی در علوم انسانی ارایه کرد.
✅ دکتر منوچهر محمدی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در مراسم اختتامیه همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمد تقی مصباح یزدی(ره) با اشاره به تسلط علامه بر همه جهات علوم انسانی، ابراز داشت: علامه به عنوان یک متفکر اسلامی خود را وقف اسلامی سازی علوم انسانی کرده است.
🔷 وی در ادامه افزود: علامه مصباح نظم فکری جدیدی در علوم انسانی ارایه کرد که گفتن واژه مکتب مصباحیه حرف درستی است.
🔷 این فعال سیاسی با بیان اینکه برخی از لیبرال ها گمان میکردند که همانند مشروطه میتوانند انقلاب اسلامی را از مسیر خود منحرف کنند که شهید مطهری به تنهایی وارد میدان شدند، اظهار داشت: علامه مصباح یزدی با ایجاد تحول در حوزه های علمیه به عنوان مهم ترین جای اسلامی سازی علوم انسانی و ارایه نظریات اسلامی و مقابله با اندیشه های سکولار جای شهید مطهری را پر کردند.
🔷 وی علامه مصباح را ذوب در ولایت معرفی و خاطرنشان کرد: آیت الله مصباح یزدی به عنوان یک دیده بان با شجاعت در برابر لیبرال ها نظریه ولایت فقیه را مطرح و تببین می کردند.
🔶 گفتنی است؛ همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره) به مدت دو روز ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه با حضور شخصیت های داخلی و خارجی و برگزاری نشست های تخصصی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار گردید.
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
✳️ تولید علوم انسانی اسلامی فقط توسط حوزویان مجتهد محقق می شود.
✅ به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، جمعه ۲۶خرداد، آیت الله علی اکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم اختتامیه همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمد تقی مصباح یزدی(ره) گفت: بدون تحول در منابع و روش و منطق، دانش و علمی متحول نخواهد شد.
🔷وی با بیان اینکه علامه مصباح به درستی بر تحول مبانی تمرکز و تاکید داشتند، خاطرنشان کرد: بعد از تحول در مبانی و روش علم آماده تحول میشود و نظریات و مسایل و پاسخ های جدید جایگزین میشود که در نتیجه نظام معرفتی نوین حاصل می گردد.
🔷 استاد و پژوهشگر حوزوی با اشاره به اینکه تولید علوم انسانی اسلامی بدون حضور حوزویان مجتهد محقق نخواهد شد، تاکید کرد: برای تولید علوم انسانی اسلامی اتخاذ مبانی دینی در علوم است که این کار فقط بر عهده مجتهدان است.
🔷موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با انتقاد از برخی از پژوهش ها و مقاله های علمی، خاطرنشان کرد: پیوند بین مبانی و اصول مشترک با مسایل باید در پژوهش ها مورد تاکید قرار بگیرد.
🔶 گفتنی است؛ همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره) به مدت دو روز ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه با حضور شخصیت های داخلی و خارجی و برگزاری نشست های تخصصی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار گردید.
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
به کدام حرف، دل می دهی؟
روایتی را از حضرت جواد نقل می کنم:
«عَنْ مُحَمَّدِ بِنِ عَلِیِّ الْجَوَاد (سلام الله علیهما) قَالَ مَنْ أصْغی إلَی نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَه فَإنْ کَانَ النَّاطِقُ یُؤَدِّی عَنِ الله، فَقَدْ عَبِدَ الله وَ إنْ کَانَ یُؤَدِّی عَنِ الشَّیْطَانِ فَقَدْ عَبَدَ الشَّیْطَان»(مستدرک الوسایل، جلد۱۷ ، صفحه ۳۰۸)
می فرماید کسی که به سخن گوینده ای با طوع و رغبت گوش بدهد تا کاملاً آن را بشنود، در حقیقت او را پرستش کرده یعنی پرستشگر آن گوینده شده. بعد توضیح می دهند: اگر گوینده از طرف خدا سخن می گوید، شنونده عبادت خدا کرده که به حرف او گوش می دهد. اگر گوینده از طرف شیطان سخن بگوید، گوش دادن به حرف او پرستش شیطان است.
این روایت معروفی است.گوش دادن همان استماع است. اصغاء، بالاتر از استماع است. سمع همین است که به گوش آدم بخورد ولو این که قصد شنیدن هم نداشته باشد.
استماع این است که بنشیند گوش بدهد، ولو اینکه خیلی هم آن حرف را دوست نداشته باشد، نپسندد.
اما اصغاء این است که به حرف، دل بدهد. بگونه ای گوش بدهد که میپسندد و میخواهد بپذیرد. اگر اینگونه شد «فَقَدْ عَبَدَه؛ [یعنی بندگی آن گوینده را کرده است.]» اگر «إنْ کَانَ النَّاطِقُ یُؤَدِّی عَنِ الله فَقَدْ عَبِدَ الله» چون این سخن باعث میشود او را به طرف خدا میکشاند. یعنی ما را به راه مستقیم نزدیک میکند و آدم را به حرکت درمیآورد، همان گوش دادن خودش، «عبادة الله» می گردد. عکس آن هم، «عبادة الشیطان» می شود.
۱۳۹۳/۰۷/۰۲
لینک متن کامل جلسه
لینک صوت کامل جلسه
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
24.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بیانات آیتالله خامنهای در سالروز شهادت امام جواد علیهالسلام در مهدیه تهران
✏️ زندگى امام جواد در میان ائمه، تقریباً یک زندگى منحصر به فرد و کمنظیرى است، اگر نگوییم بىنظیر؛ براى اینکه این بزرگوار با اینکه دوران امامتشان کوتاه نبود - یعنى هفده سال تقریباً دوران امامت این بزرگوار بود - اما بیستوپنج سال بیشتر عمر نکردند. ۶۴/٠۵/٢۶
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 وقتی یکی از طنزپردازان از رهبر انقلاب درخواست انگشتر کرد و با یک اشکال فنی مواجه شد!
🌷 انگشتر درخواستی، یادگار عقد ازدواج رهبر انقلاب بود
❤️ بازنشر به مناسبت اول ذیالحجه، سالروز ازدواج حضرت علی علیهالسلام و حضرت زهرا سلامالله علیها
💻 Farsi.Khamenei.ir
✳️ تأکید آیت الله رجبی:
در انجام تکلیف باید به سراغ اوجب و دارای اولویت رفت/ شهدا در انجام تکلیف تنها به ظرفیت و امکانات خود قانع نبودند
✅ شهدای ما به گونهای بودند که هم از ظرفیتها و تواناییهای خود برای انجام کارها استفاده میکردند و هم ظرفیت دیگران را برای انجام آن کار مهم به میدان میآوردند و مقدمات انجام آن کار دارای اولویت را فراهم میآوردند.
1️⃣ قسمت اول
🔷 به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، آیت الله رجبی در مراسم روز ملی بسیج اساتید که درسالن همایشهای این مؤسسه آموزشی و پژوهشی در قم برگزار شد در سخنانی به تبیین اهمیت تشخیص وظیفه و اوجب در عرصههای مختلف زندگی پرداخت و گفت: علامه مصباح(ره) همواره میفرمودند که روز قیامت جلوی برخیها گرفته میشود و از آنها سؤال میشود که چرا بین تکالیف مختلف و واجبهای گوناگون، اوجب و دارای اولویت را انتخاب نکردی؟ لذا باید بین چند تا کار واجب آن کاری که از همه دارای اولویت بیشتری است و اوجب است را انجام داد.
🔷 ایشان افزودند: همواره سیره مرحوم علامه مصباح(ره) این بود که وقتی تشخیص میدادند تکلیف او چیست همه سختیها و مشکلات و ناملایمات را در راه انجام آن وظیفه تحمل میکردند چون معتقد بودند که فردای قیامت راجع به انجام آن تکلیف از او سؤال خواهند کرد.
تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
✳️ تأکید آیت الله رجبی: در انجام تکلیف باید به سراغ اوجب و دارای اولویت رفت/ شهدا در انجام تکلیف تنه
2️⃣ قسمت دوم
🔷 رئیس مؤسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی(ره) ابراز داشتند: هشداریهایی که رهبری معظم انقلاب راجع به اصلی و فرعی کردن وظایف و کارها بیان میکنند همه نشان از این میدهد که باید با بررسی و دقت همه جانبه کار واجب و دارای اولویتی که کسی به آن کار اقدام نمیکند و از عهده انسان نیز برمیآید را انتخاب کرد و با همه توان و تلاش آن را انجام داد.
🔷 آیت الله رجبی قانع نبودن به امکانات و ظرفیت خود به تنهایی در انجام کارهای دارای اولویت را از ویژگیهای شهدا دانستند و تأکید کردند: شهدای ما به گونهای بودند که هم از ظرفیتها و تواناییهای خود برای انجام کارها استفاده میکردند و هم ظرفیت دیگران را برای انجام آن کار مهم به میدان میآوردند و مقدمات انجام آن کار دارای اولویت را فراهم میآوردند.
🔷 ایشان در ادامه سخنان خود به سیره مرحوم آیت الله مصباح(ره) در آیندهنگری در انجام کارها اشاره کردند و گفتند: در کنار انجام کار اوجب و دارای اولویت باید به آینده نیز نگاه کرد و از زمان و اقتضائات آن نیز غافل نشد، دشمنان اعتراف میکردند که علامه مصباح(ره) حتی برای گام دوم انقلاب نیز نیرو تربیت کردهاند و شایسته است که از این بزرگان همه ما درس بگیریم و نسبت به زمان عقب نمانیم.
🔷 عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به دیگر ویژگیهای شهدا اشاره کردند و گفتند: احساس مسئولیت نسبت به آرمانهای اسلام و انقلاب اسلامی و رهنمودهای امامین انقلاب از ویژگیهای اصلی شهدا بود که برای همه ما درسآموز است که نسبت به ارزشها و آرمانهای اسلام و انقلاب چقدر متعهد هستیم و برای تحقق آنها تلاش میکنیم.
🔷 ایشان داشتن روحیه اخلاص و کار برای خدا را از دیگر صفات مهم شهدا برشمردند و گفتند: اخلاص در زندگی شهدا واقعا موج میزد، آنها کارشان تنها برای خدای متعال بود و جز رضایت الهی چیزی برایشان مطرح نبود و در کنار توسل و توجه به ذوات مقدس ائمه اطهار(ع) که اکسیر اعظم است کارهای نشدنی را شدنی کردند و افتخار آفریدند.
🔷 آیت الله رجبی در پایان سخنان خود مقام معظم رهبری را مصداق کامل یک بسیجی و نعمت بزرگ الهی دانستند و گفتند: رهبری معظم انقلاب اسلامی مصداق یک بسیجی کامل در همه عرصههاست وایشان نعمت بزرگ الهیست که هر چقدر شکر این نعمت را بجا بیاوریم باز کم است.
🌐━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
حج، در غیرمسلمانان هم موثر است
🔸️اگر حج تشریع نشده بود و مسلمانها موظف نبودند که هر سال چنین اجتماع باشکوهی را در آنجا تشکیل دهند، ابهت اسلام برای جهانیان نمایان نمیشد.
🔸️در چنین مراسمی، عظمت اسلام و جامعه اسلامی به نمایش گذاشته میشود و قطعاً دیدن این مناظر باشکوه توسط غیر مسلمانها و حتی نقل و توصیف این مراسم، آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔸️[دیدن این مناظر با شکوه حج،] این سؤال را برای [غیر مسلمانان] ایجاد میکند: «این چه جاذبهای است که [باعث شده] مردم، اینچنین، در سرزمینی با آب و هوای نامناسب و بدون شرایط خوشگذرانی جمع گردند؟!»
۱۳۸۹/۰۶/۱۶
🕋 #حج
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹