▫️من باز هم به جوانان عزیزمان توصیه میکنم که با #قرآن اُنس بگیرید، با قرآن مجالست کنید. « ما جالَسَ هذا القُرآن أحد الّا قام عَنهُ بِزیادة اَو نُقصان، زِیادة فِی هُدی اَو نُقصان مِن عَمی؛ هر باری که شما با #قرآن نشست و برخاست کنید، یک پرده از پردههای جهالت شما برداشته میشود؛ یک چشمه از چشمههای نورانیت در دل شما گشایش پیدا میکند و جاری میشود. اُنس با قرآن، مجالست با قرآن، تفهّم قرآن، تدبّر در قرآن، اینها لازم است.
▫️مقدمهی این کار این است که بتوانیم #قرآن را بخوانیم، بتوانیم قرآن را حفظ کنیم؛ حفظ قرآن خیلی مؤثر است. جوانها دورهی جوانی را، قدرت حفظ را قدر بدانند. خانوادهها به کودکانِ خودشان حفظ قرآن را تشویق کنند، آنها را وادار کنند. حفظ قرآن خیلی باارزش است. حفظ قرآن این فرصت را به حافظ خواهد داد که با تکرار آیات، در قرآن قدرت تدبّر پیدا کند. این فرصت است، این توفیق است؛ این را از دست ندهید. آنهائی که حافظند، این نعمت بسیار بزرگ الهی را قدر بدانند؛ نگذارند حفظشان ضعیف بشود یا خدای نکرده از دست برود.
▫️خواندن #قرآن، از اول تا آخر، یک چیز لازمی است. باید قرآن را از اول تا آخر خواند؛ باز دوباره از اول تا آخر؛ تا همهی معارف قرآنی یکجا با ذهن انسان آشنا شود. البته معلّمینی لازمند تا برای ما تفسیر کنند، مشکلات آیات را تبیین کنند، معارف آیات و بطون آیات الهی را برای ما بیان کنند؛ اینها همه لازم است. اگر اینها شد، هرچه زمان به جلو برود، ما به جلو میرویم و توقّف دیگر وجود ندارد.
1389/04/24
@tafakkor_qurani
▪️بخشی از گریه بر حضرت سیّدالشّهداء علیه السّلام، حالِمعنویِ است و بخشى از آن به چند امر مربوط مىشود؛ یکى از آن امور غذاىِ حلال است. خداوندمتعال در #قرآنکریم میفرماید: کُلُوا مِنَ الطَّیِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحا؛ [۱] از غذاهاى پاکیزه و حلال تناول کنید و به اعمالِصالح بپردازید. در دعاها هم آمده است: اللّهُمَ ارزُقنی رِزقاً حَلالاً طَیِّباً؛[۲] خدایا رزقِحلال و طیّب نصیب من کن...
▪️اکلطیّب، خود از مصادیقِ عملِ صالح است که مراتبى دارد. هرچه درجه و مرتبهی طیّب بالاتر برود، عملِصالحِ بیشتر، بهتر و خالصترى نصیبِ انسان مىشود. اکل غیرطیِّب یعنی: غذاىِ نامناسب! انسان را تا حدِّ دشمنان امامحسین علیهالسّلام در روز عاشورا میبرد! حضرت سیّدالشّهداء علیه السّلام خطاب به دشمن فرمودند: فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُکُمْ مِنَ الْحَرَامِ وَ طُبِعَ عَلَى قُلُوبِکُمْ وَیْلَکُمْ [۳] شکمهای شما از حرام پُرگشته و بر دلهایتان مُهر زده شده است، وای بر شما!
▪️این نکته قابل توجّه است که، این دو زاویه اکل حرام و دشمنی با امام با همدیگر چه ارتباطی دارند؟ غذاىِ حرام، انسان را به چه جاهایی میکِشاند و به چه مضرّاتى مىرساند؛ به چه مشکلاتى دچار مىکند! و از آنطرف، غذاىِ حلال و طیّب چقدر توفیقآور است...
۱. سوره مومنون، آیه ۵۱.
۲. کافی، جلد۲، ص ۵۵۰.
۳. بحار الأنوار، جلد۴۵، ص ۸
حجّتالاسلام و المسلمین
#حاج_شیخ_جعفر_ناصری
@tafakkor_qurani
سخنی که در #قرآن وجود دارد، غیر از آن سخنی است که ما به عنوان مثال، در یک متنِ پژوهشی از فلان روانشناس بهدست میآوریم. #قرآن لحن و آهنگی خاصّ برای خود دارد و با روحیه و هدفی خاص بیان شده است تا ما را از آن خطری که در معرض آن هستیم به بیرون پرتاب کند و در مسیری قرار دهد تا با آن روحیه، در عالَم دیگر وارد شویم. #زبان_قرآن برایِ خود عالَمی متفاوت دارد و یک زبانِ سرد و بیروح نیست؛ باید مواظب باشیم #قرآن را در حدّ یک متنِ پژوهشی تقلیل ندهیم!
@tafakkor_qurani
شما ببینید حتّی خودِ #قرآن، داستان موسی علیه السّلام را میگوید، از پیغمبر صلوات الله علیه و آله میگوید، از حضرت عیسی علیه السّلام میگوید، خب چرا همه را با هم نمیگوید؟ چرا همه را در یک جا جمع نمیکند بگوید: خب فصل اوّل داستان حضرت موسی، فصل دوم داستان حضرت عیسی، چرا اینگونه نمیگوید؟ در دل این چینش کلمات و فراز و فرودی که آورده است، دارد با ما چهکار میکند؟ نمیخواهد یک مفهوم به ما منتقل کند، میخواهد یک نوع نگاه خاصّ به ما بدهد یا به تعبیری #قرآن میخواهد روحیهای به ما بدهد تا با آن روحیه، با جهانِ بیرون روبرو شویم.
@tafakkor_qurani
7.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سحرِ جمعه
بیاد #حاج_قاسم
دیروز جای حاج قاسم
بین فرماندهان خالی بود
@tafakkor_qurani
اگر ما به #قرآن، به مثابهی یک متن پژوهشی نگاه کنیم، برایِ فهم آن میگوییم: خدا مثلاً میخواسته این را بگوید یا میخواسته آن را بگوید... بعد برداشتهای خود را کنار هم قرار میدهیم، امّا هنگام عمل به آیات، میبینیم که انگار عزمی برایِ عمل به آن آیات را نداریم!
اگر بپرسیم که چرا عزمی برای عمل به قرآن را نداریم، در جواب میتوان گفت: چون خداوند #قرآن را با روحیهای آهنگین برای بشر فرستاده، امّا ما آیاتِ قرآن را چیزی جز همین کلمات و همین مفهومی که از آن درک میکنیم نمیدانیم!
ما با عملکرد خود، آیات را در گوشهای میگذاریم و به تعبیری حرارت آن را میگیریم! آن را سرد میکنیم، خاموش میکنیم، آنوقت تنها در حدّ یک توصیهی اخلاقی میشود! بعد که توصیه اخلاقی شد، میگوییم: فلان روانشناس هم این حرف را گفته است و آن را در حدّ توصیه های مثلاً روانشناسانه پایین میآوریم، نه! اینها دو حرف را میزنند!
سخنِ #قرآن، غیر از این سخنی است که ما به عنوان یک متن پژوهشی از فلان روانشناس بهدست میآوریم، #قرآن خود یک لحنی دارد، برایِ خود یک آهنگی دارد و با یک روحیهای خاص بیان شده است.
@tafakkor_qurani
نیهیلیسم، ما و قرآن.mp3
46.56M
🎧 نیهیلیسم، ما و #قرآن
محفل تفکّر در محضر سوره "مُرسلات" ذیل کتاب: تفسیر انفسی سوره مرسلات و اشارات قدسی استادطاهرزاده
@tafakkor_qurani
Ali Fani - Hossein.mp3
4.89M
#حسین
یک صف شده ایم
و آتشین می آییم
با آتشِ ❤️ عشق
این چنین می آییم
این اشکِ خداست
بر زمین می بارد...
جاری شده ایم و
اربعین می آییم...
شاعرسعیدصاعدی
@tafakkor_qurani
#قرآن میخواهد یک نگاه یا روحیهای
به ما بدهد، تا با آن روحیه بتوانیم با
جهانِ بیرونِ خود روبرو شویم.
مثلاً من وقتی میخواهم برای شخصی سخنرانی کنم، باید با یک روحیهای برای او حرف بزنم و الّا حرفهایم اثرگذار نیست. شما مینشینی حرف میزنی، حرف میزنی، جلو میروی، همهی حرفهای خوب را هم میزنی، ولی اتّفاقی نمیافتد و حرفت اثری نمیگذارد! اینجاست که باید گفت: چه کاری میکنی و با یک روحیهای فرد را مورد خطاب خود قرار میدهی؟
#قرآن یک چنین روحیهای درونِ خود دارد؛ نباید این روحیه را از قرآن جدا کرد، نباید آن را سرد کنیم، اگر بتوانیم به آن روحیهای که در #قرآن است نگاه کنیم، میبینیم که جهان دارد با ما سخن میگوید.
باید در زبانِ #قرآن سکنی بگزینیم، یعنی اینکه: بهنحوی با قرآن ارتباط بگیریم که، گویی داریم با زبانِ قرآن زندگی میکنیم که اگر با این زبان زندگی کنیم، مسأله برای ما آشکار میشود.
زندگی با زبانِ #قرآن، ما را در یک سکونتی قرار میدهد و آرامآرام روحیهای به ما میدهد تا با آن روحیه، بتوانیم جهان را ببینیم و با جهان زندگی کنیم.
@tafakkor_qurani
کلمات و حروفِ #قرآن هر کدام برایِ خود یک حسّی دارند؛ وقتی این کلمات و حروف با همدیگر ترکیب میشوند، یک مزّهای را در وجودِ آدم تولید میکنند. اینکه میگویند خودِ #قرآن لحن دارد، خودِ قرآن است که حسّ دارد، خودِ قرآن است که آهنگ دارد.
اگر ما حواسمان باشد که آهنگ خودِ لفظ و آهنگِ خود سوره را بیابیم و با آن همگام و همراه شویم، اتّفاقی که میافتد این است که، در شخصِ خواننده قرآن، یک احوالی ایجاد میشود، آنوقت در این احوال، یعنی در این آهنگینبودن #قرآن، این انسان است که راه افتاده است.
@tafakkor_qurani
15-leisi-yousof(www.rasekhoon.net).mp3
5.31M
🖱تلاوتی زیبا
از استاد اللیثی
تلاوتی از سوره
مبارکه #یوسف
شروع تلاوت با
دستگاه سه گاه
یا سیکا میباشد.
@tafakkor_qurani
با وجودِ #قرآن است که آقا امیرالمؤمنین علی علیه السّلام کلامشان به نهجالبلاغه باز شده و به توصیف جهان پرداخته اند؛ یعنی مسأله این است که، #قرآن آنجایی است که بشر زبانش به حقیقت و زبان حقیقی نزدیک میشود و جهان را در وجه وجودیَش برای ما آشکار میشود.
اگر #قرآن نبود، آیا امیرالمؤمنین علیه السّلام بودند؟ میگوییم نبودند! حتّی پیامبر صلوات الله علیه و آله نبودند! این تکلّمِ خدا با انسان بود که زبانِ انسان را به حقیقت باز کرد. خدا اراده کرده است تا با انسان سخن بگوید و این سخنگفتنِ خدا در #قرآن، زبانِ انسان را به حقیقت باز کرده وگرنه انسان هیچ نبود!
@tafakkor_qurani