☘بسم الله الرحمن الرحیم ☘
🌏🖊شاخصه های دانشجوی تراز تمدن اسلامی:
دانشجوی تراز انقلاب اسلامی و تمدن ساز باید دارای ویژگیها و شاخصههای خاصی باشد که او را از سایر دانشجویان متمایز کند. این ویژگیها به طور کلی شامل موارد زیر است:
۱. ایمان و اعتقاد به اصول انقلاب اسلامی: دانشجوی تراز تمدن اسلامی باید به اصول اسلامی و ارزشهای انقلاب اسلامی، از جمله: توحید، امامت، عدالت و معنویت، و به پشتیبانی از ولایت فقیه( نه پیش بیفتد و نه پس بیفتد )استقلال، آزادی، جمهوریت، و مبارزه با صهیونیسم جهانی معتقد و عامل باشد.
۲. تعهد خدمت به جامعه: این دانشجو باید احساس مسئولیت نسبت به جامعه و کشور خود داشته باشد.دغدغه حل مشکلات کشور و تلاش برای یافتن راهحلهای عملی
۳. بینش سیاسی: داشتن بینش و آگاهی نسبت به مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داخل کشور و توانایی تجزیه و تحلیل مناسبات بین المللی و تحولات جهانی را در نسبت با ارزش های اسلامی و منافع ملی داشته باشد.
۴. خلاقیت و نوآوری: تلاش برای ارتقاء سطح علمی خود، داشجویان و اساتید. تلاش برای ارائه ایدههای نو و خلاقانه در زمینههای مختلف علمی و اجتماعی و دوری از هر گونه تکرار و محافظه کاری(دانشجو و طالب علم باید با یک مسئله جدید وارد دانشگاه شود و با یک مسئله جدید دیگر از دانشگاه خارج شود)
۵. روحیه کار گروهی و همدلی: توانایی کار در گروه و همکاری با دیگران برای رسیدن به اهداف مشترک، و همچنین ترویج فرهنگ همدلی و همکاری در بین دانشجویان.
6. داشتن روحیه استکبار ستیزی مبتنی بر هویت دینی: جنبش دانشجویی بر مدار این اصل در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ شکل گرفت( مخالفت با ارتباط مجدد با انگلیس و مخالفت با استکبار آمریکا). شرط استقلال یک کشور حفظ روحیه استکبار ستیزی است که در اغلب کشور ها هویت ملی موتور محرکه استکبار ستیزی است. اما در کشور ما هویت دینی بسیار مهمتر از هویت ملی است. رهبران جنبش ملی شدن صنعت نفت از جریان جبهه ملی بودند و بسیار وطن دوست، اما در نهایت به سمت آمریکا متمایل شدند و آمریکا به آنها مثل همیشه تاریخ خیانت کرد و طرح کودتا 28 مرداد را با همدستی انگلستان در ایران پیاده سازی نمود. برخلاف دولت های قاجاری و پهلوی پیشین که تاکید بر هویت قومی و یا صرفا هویت ملی داشتند و مناطق بسیاری از ایران را با خفت از دست دادند(معاهدات ترکمن چای ، گلستان ، از دست رفتن کوه های آرارات و بحرین و...)انقلاب اسلامی در سال 1357 با محوریت هویت دینی پیروز شد و در هشت سال دفاع مقدس نیز سربازان اسلام بر مبنای هویت دینی و توحیدی و با گفتن اسم رمز الله اکبر، یا فاطمه الزهرا(س)، یا حسین(ع) و یا مهدی(ع) و... در عملیات ها پیروز شدند و با محوریت هویت دینی و توحیدی حتی یک وجب خاک ایران را از دست ندادند.
7.نقد سازنده و آزاد اندیشی
سه شاخص برای نقد صحیح؛
۱مستند باشد
۲.مستدل باشد
۳.منصفانه باشد برای اصلاح و تکمیل اندیشه و جامعه باشد و نه برای انتقام جناحی و حزبی و گروهی.
8. جهاننگری و تعامل با فرهنگهای مختلف: آشنایی با فرهنگها و تمدنهای مختلف و توانایی تعامل سازنده با آنها، در عین حفظ هویت اسلامی و ایرانی. خداوند می فرماید: ☘"يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ"/ حجرات/13☘
این آیه خطاب به ناس و عموم مردم است و نه تنها مسلمانان و مومنین و واژه تعارف در این آیه بر وزن تفاعل، دلالت دارد بر شناخت متقابل و فعال دو طرفه فرهنگی و تمدنی دارد و به این مهم اشاره می کند که: ما باید در زمینه تمدن شناسی و تمدن سازی ، فرهنگ شناسی و فرهنگ سازی در تعامل دو سویه فعال با سایر فرهنگ ها و تمدن ها باشیم. البته در عین حفظ اصول و ارزش های اسلامی .
🌏🖊مسعود مطهری نسب
🌏اندیشکده فرهنگ و تمدن اسلامی
🌏🖊به نظریه های دو نظریه پرداز یهودی در زیر توجه کنید:
🔴نظریه فریدریش راتزل(۱۸۴۴_۱۹۰۴): او کشور را به عنوان موجود زنده ای می دانست که دارای مراحل زندگی تولد، رشد، بلوغ و مرگ است و بر همین اساس نظریه فضای حیاتی کشورها را ارائه داد. از نظر راتزل کشور برای حیات و رشد خود به انرژی نیاز دارد و این انرژی از طریق توسعه فضائی و منابع تأمین میشود. او بین وسعت و فضای هر تمدن، فرهنگ و قدرت آن ارتباط برقرار کرد. به اعتقاد راتزل کشورها باید برای جمعیت خود فضای کافی داشته باشند تا نابود نشوند. راتزل پس از عامل وسعت برای عامل موقعیت جغرافیایی اهمیت قائل بود و معتقد بود که موقعیت یک کشور در مجاورت یک دولت قوی یا ضعیف اهمیت ژئوپلیتیکی داشته و بر سیاست و قدرت آن تأثیرگذار است. به اعتقاد او در کشمکش بر سر قدرت، دولت های کوچک شکست خورده و ضمیمه خاک دولت های بزرگ میشوند.
🔴تئودور هرتزل(۱۸۶۰_۱۹۰۴)
او در کتاب خود به نام “دولت یهود” (1896) به تفصیل درباره تشکیل دولت مستقل یهودی در منطقه فلسطین، صحبت کرد. او اعتقاد داشت که یهودی ها قوم و ملتی واحد را تشکیل می دهند و تنها راه حل ممکن در قبال اقدامات ضدیهود در کشورهای جهان عبارت از تملک یک سرزمین و موطن متعلق به خودشان و ایجاد یک دولت ملی با حاکمیت و استقلال کامل است . وی سرزمینهای فلسطین یا آرژانتین را به عنوان محل تأسیس دولت یهودی در نظر گرفت و اعلام داشت که این منطقه باید برای مهاجرت های گسترده یهودیان جهان، به اندازه کافی بزرگ باشد !
🌏🖊حالا به عکس ها دقت کنید. عکس سمت چپ مشخص شده با رنگ بنفش مناطق اشغال شده در امروز توسط رژیم موقت صهیونیستی است.
📌مشاور دیپلماتیک رئیس امارات: استراتژی بازدارندگی ایران با حوادث اخیر بطور کامل از بین رفت و زمان باج گیری از تهران در منطقه فرا رسیده است.
⛔️جزایر سه گانه
🔴تحلیل وضعیت سوریه:
🔴آنچه امروز در سوریه مشاهده میکنیم، قرار بود بر سر ایران هم بیاید، صدها هواپیمای جنگی به همراه بیش از 80 سوخترسان، تجمیع هواپیماهای بمبافکن سنگین مانندی بی-52 در قطر و سرازیر کردن تجهیزات ناتو در غرب آسیا، گوشهای از این تدارک بود. هر چه بود، دشمن در آن مرحله نتوانست یا به عبارت بهتر، ایران به او اجازه نداد. البته این دلیلی نمیشود که بگوییم این راهبرد تکرار نخواهد شد و دشمن دوباره سراغ آن نخواهد رفت.
🔸سقوط نظام سوریه و افتادن آن به دست تروریستهای ترکتبار تکفیری که در قرون گذشته سوابق بسیار زیادی در انهدام فرهنگ و تمدن جهان اسلام با حماقتهای خود داشتهاند، همانگونه که گفته شد، فرصت بینظیری را به صهیونیستها داد تا هر آنچه سوریه داشت نابود کند، در واقع حالا دشمن جریتر، پرروتر و با انگیزهتر هم شدهاند. سخنان روز دوشنبه نخستوزیر تروریست و قاتل یهودیها را بارها باید گوش کنید تا متوجه شوید که آنها هیچ وقت دست بردار نیستند، بر خلاف ما که فرصتسوزی میکنیم و همواره دچار «تردید» مرکب هستیم، در حوزه نظامی و امنیتی هیچ تردیدی ندارند. درست است که با عصایی که امریکاییها زیر بغلشان گذاشتند بلند شدند، اما امروز دیگر خود را حتماً بازیابی کرده و میخواهند وارد یک معرکه طولانیتر شوند.
🔸اما نکته مهمی که اینجا قصد دارم آن را بنویسم و مورد تاکید قرار دهم این خطاب به کسانی است که مینشینند و از نابودی «جمهوری اسلامی» حرف میزنند و مدام از دشمن یهودی و صهیونیستی دعوت میکنند تا به زعم خودشان «آخوندها» را نابود کند... همانگونه که بالا گفتم، بزرگترین درد و نکبت جوامع شرقی، «نفهمی، کجفهمی، حماقت، بلاهت و دشمندوستی» است؛ آنهایی که فکر میکنند فردا صهیونیستها و امریکاییها میآیند و نجاتشان میدهند به این روزهای عراق و سوریه نگاه کنند! مگر نه اینکه تروریستهای تکفیری القاعده دوست و متحد رژیم صهیونیستی هستند، پس چرا آنها هر آنچه را که سوریه داشت دارند نابود میکنند؟
🔸البته من که موافق این کار صهیونیستها هستم، نتانیاهو به خاطر خودش دارد این کار را میکند، کما اینکه اردوغان هم به خاطر خودش چنین خباثتی را در حق محور مقاومت و آرمان فلسطین انجام داد و از پشت به آن خنجر زد، اما این مسائل برای ما باید درس عبرت باشد. در سال 1357 در ایران انقلاب شد، 19 ماه بعد یکی از همسایهها که دست بر قضا یک معاهده سنگین هم با ما امضا کرده بود، حاکم وقتش آن را در برابر دوربینها پاره کرد و از فرصتی که ضعف انقلابی در کشور ما ایجاد کرده بود سوءاستفاده کرد تا به زعم خودش انقلاب ایران را سرنگون و بخشهایی از ایران ما را به خاک عراق منضم کند! همین اتفاق برای سوریه هم افتاده است...
🔸وقتی گروهی ابله و احمق به بهانههای مبارزه با دیکتاور به خیابانها ریختند و امنیت سوریه را که با هزار و یک زحمت به دست آمده بود بر باد دادند، نتیجهاش 14 سال جنگ و ویرانی و در نهایت نیز سرنگونی حکومت و دست آخر مسلط شدن تروریستهای تکفیری و آنچه که امروز مشاهده میکنیم: نابودی زیرساختهای نظامی و دفاعی سوریه با کمترین هزینه برای دشمن و اشغال بخشهایی از خاک این کشور. آنهایی که شب و روز مینشینند و لاطائل میبافند اینها را ببینند و درس بگیرند چرا که دشمن به هیچ عنوان دلش برای کسی نمیسوزد، چه متوهم سلطنتطلب باشد، چه منافق تروریست و چه جداییطلب مزدور و چه نوکر اجنبی...
🔸وقتی امنیت در کشور از بین رفت، دشمن نهایت استفاده را خواهد کرد، وقتی کشور ضعیف شد هر ننهقمری برای اشغال یک بخش از آن بلند میشود. تحولات سوریه به ما باید یاد بدهد که قدر داشتههای خود را بدانیم، قدر امنیت را دانسته و کشور را به مکانی برای عقدهگشایی دشمن تبدیل نکنیم. هر چند بنده امیدوار هستم که اتفاقاتی بیفتد و دشمنی که امروز مانند سگ هار شده و به همه جا حمله میکند دندانهایش کشیده شود، اما این مهم نیازمند شجاعت، مدیریت و برنامهریزی دقیق است. نباید در مبارزه با دشمن و جنگ دچار «تردید» شد؛ این تردیدها در طول 14 ماه گذشته ضربات جبرانناپذیری را بر ما وارد کرده که اگر ادامه پیدا کند هیچ راه علاجی برایش نیست... وقت آن است که دشمن را زیر ضربه گرفته و اجازه نفس کشیدن را به او نداد... این تنها راه است.
@SyrianKhabar
🔴 سخنرانی خواندنی شهید عزیز سید حسن نصرالله، محرم ده سال پیش:
❗️امروز بعضی افراد میآیند و به برادران و بچههای ما میگویند شما دارید در سوریه با سفیانی میجنگید!
نه هیچ معلوم نیست. به خاطر این که نیرو بسیج کنیم یا برای نبردمان مشروعیت بسازیم؟ نه، ما اصلا به چنین چیزی نیاز نداریم. مشروعیت نبرد ما نیز مبتنی بر مبانی فقهی، شرعی، واقعنگرانه و خارجی است. نیازی هم به مشروعیتها یا بسیجهایی از این جنس نداریم.
🔸تا این لحظه همهی کسانی که ادعای مهدویت کرده یا خود را سید خراسانی، یمانی، حسنی، سفیانی، نفس زکیه یا… نامیدهاند هیچ دلیلی ارائه ندادهاند. همین طور یک حرفی زدهاند. دلیل و بینهشان چیست؟ در این زمینه شک، ظن و احتمال کافی نیست. باید بر اساس علم رفتار کنید اما چنین چیزی وجود ندارد. هیچ کس هیچ دلیلی که علم ایجاد کند که او همان شخصیت مورد نظر روایات و احادیث است ارائه نکرده.
🔴گفتند سفیانی صدام حسین است و این هم کارنامهی ذبح، قتل و جنایاتش. اما زد و فردا صدام حسین مرد! سفیانی رفت! حالا چه کار کنیم؟! متوجه شدید؟ سپس بعد از اشغال عراق توسط آمریکا و عملیاتهای القاعده در این کشور یک نفر به نام ابو مصعب زرقاوی ظهور کرد و شروع کرد به تکفیر و کشتن مردم شیعه، سنی، کرد، ترکمن و… هیچ کس برایش اهمیتی نداشت. همهی جامعه را تکفیر کرد و شروع کرد به کشتن. فرد سفاکی بود. دقیقا مثل سفیانی. عدهی زیادی از مردم گفتند ابو مصعب زرقاوی سفیانی است. پرچم سفیانی ظهور و خروج کرد. پس دیگر تکلیف معین است. سفیانی ابو مصعب زرقاوی است. اما ابو مصعب زرقاوی کشته شد. مشکل وقتی آغاز میشود که مردم را با این روش تربیت میکنند، به مردم این حرفها را میزنند و به مردم وعده و امید میدهند.
❗️در یک برهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مردم تحت تأثیر عواطف قرار گرفتند و گفتند اینها همان پرچمهای هدایتی هستند که از شرق ظهور میکنند و… . خراسانی کیست؟ خراسانی حضرت امام خمینی هستند. ایشان سید است، میتوانیم همهی ایران را خراسان در نظر بگیریم و خمین یا قم هم بخشی از خراسان هستند. پس امام سید خراسانی است. همان کسی است که پرچم را به امام زمان(ع) تحویل خواهد داد. این دورانها متصل هستند. یعنی میگفتند چند سال صبر کنید خواهید دید. خب، ایشان فوت کردند.
❗️حتی بنده به یاد دارم در دوران حیات امام بعضی افراد چون دیدند امام پیر هستند و مریض به نظر میرسند و در ماههای آخر بیماریشان شدید شده بود ادعا کردند و به این نتیجه رسیدند آیت الله منتظری سید خراسانی هستند. خراسان کل ایران است و در نتیجه نجفآباد و اصفهان بخشی از خراسان هستند. خب، ایشان هم فوت کردند. امروز نیز ممکن است بعضی از ما به واسطهی محبت و علاقه بگویند حضرت سید القائد یعنی امام خامنهای(دام ظله الشریف) سید خراسانی هستند. آماده باشید که سید خراسانی سید القائد است. البته من بیش از همه دوست دارم واقعا اینگونه باشد. ولی بر اساس کدام دلیل؟ بر اساس کدام مبنا، اطلاعات، علم و قرینه؟!
✳️ما برای حفظ سوریه، لبنان، فلسطین، منطقه و ملتهای منطقه در برابر سلطه آمریکا و اسرائیل و تکفیریان در سوریه میجنگیم. تکفیریانی که اگر سوریه یا غیر سوریه به دستشان بیفتد همان کاری را میکنند که امروز ابوبکر بغدادی در عراق با عشیره بوالنمر کرد.
❌ما نیازی نداریم به خاطر این که جوانان را بسیج کنیم بگویم بلند شوید برویم با سفیانی بجنگیم!
❌❌آخر این چه حرفی است؟ این حرف غلط است. اگر کسی این گونه رفتار کند در اشتباه است. اینها فریب دادن مردم است. درست نیست.
✳️نیازی هم به همه این حرفها که مبتنی بر ظن، احتمال و توهم هستند نداریم. الحمدلله ما به اندازه کافی وحی داریم. قرآن و سنت رسول الله. به اندازه کافی هم عقل، علم و معرفت داریم. پس ان شاء الله در این زمانه بسیار دقیق و مراقب باشیم.
🔻تفکر انتقادی چیست؟
تفکر انتقادی توانایی تجزیه و تحلیل، ارزیابی و ترکیب اطلاعات برای ایجاد نتایج منطقی و مستدل است. این نوع تفکر شامل نگاهی برای درک معنا و مفاهیم عمیقتر مسائل است. مهارتهای تفکر انتقادی برای ارزیابی اعتبار یک استدلال یا ادعا، تشخیص سوگیریها و مفروضات، و بررسی صحت اخبار و اطلاعات، استفاده میشود.
🔻چرا تفکر انتقادی مهم است؟
در دنیایی که ما دائماً با اطلاعات جدید و مختلف بمباران میشویم، تفکر انتقادی برای فهم واقعیت ضروری است.
🔻راهکارهای توسعهی مهارت تفکر انتقادی
🔸تحلیل اطلاعات و دادهها
برای توسعه مهارتهای تفکر انتقادی، با تجزیه و تحلیل اطلاعات شروع کنید. اعتبار و منابعی که استفاده میکنید را ارزیابی کنید. هرگونه سوگیری و تعصب و پافشاریها بر روی پیشفرضهای ذهنی را که ممکن است وجود داشته باشد، شناسایی کنید و سعی کنید ضمن نادیده گرفتن این سوگیریها، اطلاعات را از منظرهای مختلف بررسی کنید.
🔸استدلالها را ارزیابی کنید
تفکر انتقادی شامل ارزیابی استدلالها، ادعاها و اخبار برای تعیین اعتبار و درستی آنهاست. از خود بپرسید که آیا شواهد ارائه شده از استدلال ارائه شده پشتیبانی میکند یا خیر. در نظر بگیرید که آیا فرضیات منطقی وجود دارد که اعتبار خبر را تضعیف کند یا خیر.
🔸دیدگاههای متعدد و مختلف را در نظر بگیرید
برای توسعه مهارتهای تفکر انتقادی، در نظر گرفتن چندین دیدگاه مهم است. سعی کنید اخبار و اطلاعات را از منابع معتبر اما مختلف ببینید، به خصوص آنهایی که ممکن است فرضیات و باورهای شما را به چالش بکشند.
#تفکر_انتقادی
#سواد_رسانهای
#جوان_انقلابی