♨️آشنایی با یک تکنیک رایج این روزها
❇️#محک_زدن
در این تکنیک برای ارزیابی اوضاع جامعه و طرز تفکر مردم درباره موردی خاص که نسبت به آن #حساسیت وجود دارد یا دریافت بازخورد نظر حاکمان یا گروهی خاص یا صنفی از اصناف جامعه، خبری منتشر می شود که عکس العمل به آن، زمینه طرح سوژه های بعدی قرار می گیرد.
عوامل تبلیغاتی سعی می کنند برای دریافت بازخورد نظر گروهی خاص یا حتی افراد جامعه، با انتشار یک موضوع عکس العمل آنها را مورد ارزیابی قرار دهند و سیاستهای آینده خود را نسبت به طراحی کنند.
این شیوه یکی از شیوههای #جنگ_روانی و رسانهای است. اما امروزه در بازیهای تبلیغاتی و انتخابی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در سیستمهای نظرسنجی نیز استفاده از افکارعمومی، نوعی محک زدن است.
در این روش حتی موضوعات در بدترین، شدیدترین و وخیمترین نوع مطرح میشوند تا در صورت بازخورد منفی جامعه، با یک قدم عقب نشینی وضعیتی مشابه ایجاد شود؛ وضعیتی که در راستا و خدمت همان موضوع مطرح شده است.
مثال این روزها:
گران شدن بنزین ، ساسی مانکن در مدارس و...
#معصومه_نصیری
#مدرس_سواد_رسانهای
@tafakorvasavad
به این خبر BBCدقت کنید:
به کلمه اعتراف در تیتر و در گیومه قرار گرفتن آن دقت کنید و در ادامه اشاره به صداوسیما و ربط موضوع بهگونه ای که این اعتراف ترتیب داده شده و صدا و سیما مامور پخش آن بوده است.
در این خبر رسانه تاکید و برجسته سازی را از اعتراف برداشته و به سمت پخش آن از صدا و سیما برده است. و وقتی برخلاف رویه معمول بی بی سی که برای صدا و سیما از واژه تلویزیون ایران و ... استفاده میکرد این بار برای حکومتی کردن ماجرا از اصطلاح «صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران» استفاده کرده است.
این متن سعی در القای ممانعت از حضور وکیل، تقطیع شدن گزارش و تحریف محتوا دارد و جمله « به وضوح مشخص است» در خدمت این هدف قرار میگیرد. انتخاب عکس با پوشش چادر مقتول نیز در راستای القا معنای خاص موردنظر رسانه است.
استفاده از واژه کشته برای امام جمعه کازرون یا اینکه نجفی بدون حضور وکیل به قتل اعتراف کرده است و ...در ادبیات رسانهای معنای دقیق و خاص خود را دارد. وقتی از بین «کشته شد»، «به قتل رسید» یا «شهید شد»، رسانه به سمت انتخاب یکی میرود یعنی کارکرد هر کدام را دانسته و اینجاست که مخاطبان باید فعال و هوشمند باشد.
@tafakorvasavad
عرض ادب و احترام خدمت دوستان و اعضای محترم کانال
بعضی دوستان عضو کانال شده بودند و به دلیل کم فعال بودن کانال ، کانال رو ترک کردند و به من پیام دادند و دلیل عدم فعالیت کانال رو خواستند
دلایلی که من در این کانال خیلی فعال نیستم رو خدمت دوستان عرض کنم
من یک کانال با همین اسم در تلگرام دارم که بیش از چهار هزار عضو داره و من طی سه سال گذشته اونجا فعال بودم و اعضای کانال تلگرامی اصلا تمایلی به کوچ به ایتا ندارند
بعد هم اوایل که من کانال رو ساختم فیلم های تفکر و سواد رسانه ای دهم متوسطه رو خواستم بفرستم کانال دیدم حجم بالای فیلم رو ایتا قبول نمیکنه البته جدیدا امتحان نکردم و نمیدونم تا چه حجمی رو میشه فرستاد کانال
و در درجه آخر هم در تلگرام مخاطبین کانال معلم های مدرس این درس در دبیرستان هستند و من مطالبم رو در اون جهت تنظیم میکنم اما اینجا نمیدونم در چه مسیری مطلب بفرستم
جریان شناسی رسانه ها یکی از قسمت های سواد رسانه ای هست که از نظر من اولویت سواد رسانه ای در ایران هم نیست اما دوستان سواد رسانه ای رو فقط جریان شناسی رسانه ها میدونند و فقط در این مورد مطلب می پسندند
به هر حال در این فرصت تعطیلات تابستان سعی میکنم مطالب بیشتری ارسال کنم
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🔴 سپاس از آقای #عرفان_قاسمی و انتخاب آیه ۴۲ سوره مبارکه بقره از جزء ۱ قرآن کریم 🌺
✅ این آیه همان طور که به درستی اشاره کردند به #بازنمایی در معنای #سانسور و #کتمان_حقیقت اشاره دارد.
در تفسیر این آیه، این حدیث از امام علی علیه السلام آورده شده است:
💢اگر باطل خالصانه مطرح شود، نگرانى نيست.(چون مردم آگاه مىشوند و آن را ترك مىكنند.) و اگر حقّ نيز خالصانه مطرح شود، زبان مخالف بسته مىشود. لكن خطر آنجاست كه حقّ و باطل، بهم آميخته شده و از هر كدام بخشى چنان جلوه داده شود كه زمينهى تسلّط شيطان بر هوادارانش فراهم شود.
🔰 نکات سواد رسانه ای این آیه شامل مزمت #بازنمایی، #برجسته_سازی_باطل، #تحریف و #سانسور_آگاهانه_ی_حقیقت می باشد.
⭕️ این حدیث نیز درمورد دو ویژگی بارز فضای مجازی، یعنی #بازنمایی و #درهم_بودن_اطلاعات_درست_و_غلط، صدق می کند.
❇️ ان شاءالله اتفاقات خوبی در انتظار برندگان چالش "قرآن و سواد رسانه ای" خواهد بود!
👈 #قرآن_و_سواد_رسانه_ای
✨سواد رسانه ای برای همه✨
@tafakorvasavad
▪️به این خبر بیبیسی فارسی خوب دقت کنید. بیبیسی فارسی عبدالباسط ساروت را «فوتبالیستی که نماد قیام علیه بشار اسد شده بود» معرفی کرده. بیبیسی اما نگفته ساروت عضو داعش هم بوده. بیبیسی کلمهای دروغ نگفته اما با گفتن تنها بخش کوچکی از واقعیت، حقیقت را وارونه کرده. بیبیسی حتی در داخل متن به شایعات پیرامون بیعت ساروت با داعش اشاره کرده. اما بیبیسی میداند تیتر تاثیر اصلی را روی ذهن مخاطب میگذارد. هدف بیبیسی هیولا جلوه دادن دولت اسد با برجسته کردن سرنوشت تلخ و غمبار و تراژیک جوانی است که میتوانست فوتبالیست معروفی شود. با کمرنگ کردن داعشی بودن او. تیتر بیبیسی نمونهای عالی از #پروپاگاندای_هوشمند و مدرن امروزی است. پروپاگاندایی که برای مخاطب عادی دستش به سختی رو میشود.
💬 مطلب از علی علیزاده
@tafakorvasavad
رونمایی از بازی «ماجراهای سبزک و فیروز»
طی مراسمی با حضور مدیران انجمن سواد رسانهای ایران و فعالان حوزه فضای مجازی از بازی «ماجراهای سبزک و فیروز» رونمایی میشود.
این بازی، آموزش تعاملی سواد رسانهای برای کودکان به همراه بازیهای متنوع است که 25 خرداد ماه در بنیاد ملی بازیهای رایانهای رونمایی خواهد شد.
انجمن سواد رسانهای ایران (کارگروه خانواده، مشاوره، سلامت فردی و اجتماعی) در راستای صیانت از کودکان و ایجاد بستر امن برای حضور در فضاهای رسانهای از تولید محتواها در این زمینه حمایت میکند. در همین راستا بازی «ماجراهای سبزک و فیروز» و کتاب آموزش اصول سواد رسانهای به کودکان در راستای تربیت رسانهای نسل هزاره سوم به مخاطبان عرضه شده است.
@tafakorvasavad
🚦دانلود رایگان | کتاب الکترونیکی #راهنمای_والدین در انتخاب #بازی_دیجیتال
🔸یکی از سوالاتی که معمولا والدین دارند این است که چه بازی به درد فرزند من می خورد ؟
یکی از پاسخها رعایت رده بندی سنی بازی های رایانه ای است.
📍با مطالعه این کتاب الکترونیکی می توانید به زبان ساده و سریع پاسخ فوق برسید.
🔰لینک صفحه دانلود
www.vmojahed.ir/?p=7059
لینک کانال تفکر و سواد رسانه ای
@tafakorvasavad
🎮چه بازی های کامپیوتری برای فرزندمان مفید است؟
🎮معرفی چند بازی مفید
✳️اصرار برای حذف کامل بازی های کامپیوتری از دایره سرگرمی های کودک، صحیح نیست. برخلاف تصور عموم والدین، این نفس بازی های کامپیوتری و ویدئویی به شکل کلی نیست که برای بچه ها مضر و مخرب است، بلکه نوع بازی انتخاب شده است که می تواند همراستا یا در تضاد با تربیت و خلاقیت کودک باشد. بازی های زیادی وجود دارند که نه تنها زیانبار نیستند، بلکه می توان از آنها برای آموزش و توسعه خلاقیت در کودک استفاده کرد.
✳️بازی هایی که در آنها کودک برای رفتن به مرحله بعد مساله ای را حل کند، یا برای خروج از آن مرحله نیازمند چیدمان یا ترتیب خاصی است، به مهارت حل مساله کودک کمک می کنند. بعضی دیگر از بازی ها در واقع نسخه نرم افزاری همان بازی هایی هستند که کودک در وسایل کمک آموزشی خود دارد، مانند پازل ها، مازها و بازی با کلمات. همچنین این بازی ها در واقع زاییده تخیل سازندگان آن هستند و همین که با تخیل و به کمک تکنولوژی می توان دنیایی کاملا نو "خلق کرد" ، بسیار برای کودک الهام بخش است.
✳️بازي هايي را انتخاب كنيد كه بازي بيش از يك بازيكن در آنها تشويق شده و باعث مي شود كه دو يا سه نفر با هم بازي كنند. به توصيه مركز ملي رسانه ها و خانواده ها، بهتر است خانواده ها كامپيوتر را به يك وسيله اجتماعي تبديل كنند.
لینک کانال تفکر و سواد رسانه ای
@tafakorvasavad
❌معرفی چند بازی
ماینکرفت Minecraft را میتوان یک بازی «لگو» یا به قول قدیمیترها «خانهسازی» دانست. در این بازی انواع مکعبها و الگوها در اختیار بازیکن قرار دارد تا با آنها دنیای رویایی خویش را بسازد. در وصف تاثیر این بازی همین بس که در صدها مدرسه سراسر دنیا به عنوان یک بازی آموزشی از آن استفاده میشود (حتی یکی از مدارس استکهلم آن را اجباری کرده است.)
در بازی Besiege بازیکنان با استفاده از انواع قطعات، دست به ساخت ماشینهای جنگی به سبک دوران قرون وسطی میزنند و تجهیزات دشمن را تخریب میکنند. شاید بتوان این بازی را یک Tower Defense خاص توصیف کرد که در آن بازیکن قادر است سلاحش را خودش بسازد. فرزند شما میتواند بعضی از فنون ذهنی ساده مانند مدیریت فضا، تجسم طرح و شبیهسازی قطعات مختلف هندسی را از این بازی یاد بگیرد.
همه بازیهای سری LEGO قابل قبول هستند. : LEGO Marvel Super Heroes فرصت خوبی برای سرگرمی والدین و فرزندان کنار هم فراهم میکند. فضای کلی این سری بازیها واقعا شاد است، پس لازم نیست نگران وجود صحنههای خشن باشید.
در Towerfall: Ascension تا چهار نفر میتوانند با کنترلهایی بسیار ساده بازی کرده و انرژی خود را تخلیه کنند. البته بازی به همین بسنده نکرده و محیط تخریب پذیرش عمقی قابل توجه به بازی بخشیده است. یک مد کاوش (تکنفره) هم برای بازی اندیشیده شده، اما بخش چندنفره آن است که واقعا جلب توجه میکند. اگر هم سادگی این بازی حوصلهشان را سر برد، میتوانید بازی Nidhogg را برایشان بگذارید تا طعم رقابت واقعی را بچشند.
بازی Scratch مجموعهای از بازیهای ساده است که بازیکنان را به برنامهنویسی ساده، به سبک تشویق میکند. ابتدا با ابزاری بسیار ساده آغاز خواهید کرد، اما به مرور فضا پیچیدهتر شده و بازی رنگ و بویی جدیتر به خود میگیرد. احساس کارساز بودن و فعالیت مثمر در این بازی، فرزند شما را به تلاش بیشتر در درک منطق و ریاضیات و به طور کلی علوم تشویق خواهد کرد.
💢بهترین راهکار برای مدیریت بر بازی های کودکان علاوه بر انتخاب بازی، مشارکت در انجام بازی ها است. بهتر است با فضای ذهنی فرزندتان برای انتخاب یا رد یک بازی کامپیوتری آشنا باشید.
لینک کانال تفکر و سواد رسانه ای
@tafakorvasavad
📷هر عکس به اندازه یک خبر هزار کاراکتری دارای ارزش است. اما این عکسها بیش از این حاوی پیام هستند.
🔅دستان بسته در گفت و گوی دیپلماتیک حاوی معنای مشخص و کاغذ از روی میز به کنار بدن منتقل شدن نیز دارای پیام دقیقی است.
🔅گاهی عکسها به رمزگشایی از پیام های رسانه ای کمک می کنند.
نویسنده
#معصومه_نصیری
#سواد_رسانه_ای
#متن_زیرمتن_فرامتن
@tafakorvasavad