بسم الله الرحمن الرحیم . انا لله و انا الیه راجعون
من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله
شهادت «ابر مجاهد قرآن و عترت و جهان اسلام» سردار بزرگ جناب #قاسم_سلیمانی (قدس سره) قلوب آزاد مردان مبارز را جریحه دار و عواطف راد مردان مجاهد را متالم کرد.
این سانحه سنگین و رخداد تلخ را به حضرت بقیه الله الاعظم (ارواح من سواه فداه) و امت بزرگوار اسلام تسلیت و حشر آن شهید راحل را با شهدای صدر اسلام و همرزمان وی از خدای سبحان مسئلت کرده، #انتقام_الهی یقیناً به حیات قاتلان بشریت خاتمه خواهد داد.
۱۳۹۸/۱۰/۱۳
جوادی آملی
⚫️ 🔴 @tafsire_tasnim1
8.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ گریه های آیت الله جوادی آملی دامت برکاته در فراق #سردار_سلیمانی
⚫️سردار در طول حیاتش چگونه زندگی کرده که عالم بزرگی چون علامه جوادی در برابرش چنین خضوعی دارد...
◼️ شهید سپهبد سلیمانی:
تا در زمان حیاتت شهید نباشی، مرگت با شهادت نخواهد بود!
#شهید_زنده
✅ @tafsire_tasnim1
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_137L.mp3
4.39M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 #جلسه_137
🔖 آیه: ۵۰
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
🆔 @tafsire_tasnim_media
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: 137
🔖 آیات: ۵۰
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅ آیه ۵۰ سوره مبارکه بقره:
«واذ فرقنا بکم البحر فانجیناکم واغرقنا آل فرعون وانتم تنظرون»
و (به خاطر بیاورید) هنگامی را که دریا را برای شما شکافتیم؛ و شما را نجات دادیم؛ و فرعونیان را غرق ساختیم؛ در حالی که شما تماشا میکردید.
🔹🔹🔹🔹🔹
1⃣گفتیم که #بلاء یعنی آزمون الهی لذا هم #نعمت بلاء است هم #عذاب. شکافنده خداست. خدا به موسی گوید تو عصایت را به دریا بزن و ما آنرا میشکافیم. خدا به دریا «دستور» شکاف میدهد و دریا شکافته میشود.(شعراء) یعنی موجودات همگی دارای #اراده اند. این شکاف طوری بود که زمین حتی نم هم نداشته باشد. فرمود ما همه همراهان موسی را نجات دادیم و همه همراهان فرعون غرق شدند اگرچه همه اینها گروه گروه وارد دریا میشدند.
2⃣هلاکت فرعونیان، #جزاء آنها بود و از آن «مصون» نبودند اما نجات موسویان، #بلاء بود و از آن مصون بودند تا خدا ببیند در برابر آن نجات آیا شکر میکنند!
3⃣بدین صورت مشخص میشود که چرا قرآن از گذشتگانشان یاد کرده و افراد حال حاضر را به آنها نسبت میدهد مثلا بگوید شما بنی اسراییل تا قیامت در تفرقه خواهید بود! زیرا قرآن، #دین این افراد را همان دین گذشتگان میداند و از این لحاظ #هم_سرنوشت هستند. گوید سنت و #قانون_الهی یکی و دائمیست، اگر شما نیز مثل فرعون رفتار کردید همان عذاب را خواهید داشت.
4⃣خدا در مورد قوم ثمود میفرماید آنها را چنان ریشه کن کردیم که گویا هیچوقت در این سرزمین نبوده اند! این نتیجه اعمال کافران است. اما در مورد انبیا و اولیا گوید ما آدم و نوح و ابراهیم و پیروانش را بر تمام جهانیان برگزیدیم. لذا در جهان، #خدا و #توحید همواره حکومت میکنند و #شرک مانند «علف هرز»، خودرو و بی ریشه است که مدتی میروید و ریشه کن میشود و شرک جدیدی رشد میکند.
5⃣بنی اسراییل گرفتار #حس بودند(پوزیتیویسم) نه عقل چنانکه میگفتند ما باید خدا را ببینیم و حس کنیم تا ایمان بیاوریم. خدا نیز دریا را شکافت و نمش را نیز خشک کرد اما باز هم ایمان نیاوردند.
6⃣چرا گاهی قرآن، نابودی را گاهی به فرعون و گاهی به #آل_فرعون نسبت می دهد؟ زیرا قرآن گاهی از موسی و خاندانش به عنوان آل موسی یاد میکند و بهمین صورت از آل فرعون و آل یعقوب نیز یاد کرده است که شامل خود فرعون و یعقوب نیز میشود و استثنا ندارد.
7⃣مکر به خود مکار برمیگردد. لذا هیچ کار بدی نیست مگر اینکه کننده کار را دربرمی گیرد. قرآن گوید سوء عذاب، فرعون را در دنیا دربرگرفت و قویتر از آن سوء عذاب، در آخرت فرعونیان را دربر خواهد گرفت.
8⃣قرآن #کتاب_نور و هدایت است نه «کتاب داستان». وقتی قرآن گوید گذشتگان شما اینطور بودند یعنی اگر شما هم آن طور باشید همان عذاب یا نعمتی که به آنها داده شد به شما نیز داده خواهد شد نه اینکه به گذشته خود افتخار کنید! نکته اصلی که متذکر میشود جهان با #سنت_واحد_الهی میگردد.
9⃣قرآن ابداً به سالی که یک اتفاق افتاده نمیپردازد زیرا نمیخواهد داستان بگوید بلکه میخواهد قانون الهی را بگوید. مورخ است که برایش جزییاتی چون سال شمسی و میلادی و غیره مهم است.
0⃣1⃣جهان یک خدا دارد و یک نظم که #شجره_طیبه توحید است. شرک و کفر موقت و از بین رفتنی است چنان که قرآن نابودی کفار را چنان میداند که انگار اصلا از ابتدا نبوده اند.
1⃣1⃣گناه، امری عارضی و موقتی است لذا مثلا نباید گفت چرا این همه خونریزی در جهان زیاد است؟ زیرا خونریزان، اندک و افراد مظلوم بسیار زیادند. #فساد زیاد است اما #فاسدین کمند. پس در جهان چند فاسد هم هست که موقتیند و باید باشند تا مومنان آزمایش شوند، اما مومنین که گاهی تحت ستم نیز هستند همیشگیند و ماندگار. طبق دستور قرآن باید دست فاسد و ستمگر را قطع کرد تا غیر فاسدان که اکثریتند ایمان بیاورند.
🚸🚸🚸🚸🚸🚸
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1542
📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜
تفسیر بزرگ تسنیم👇
✅ eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
🔴تقدير علامه جوادی آملی از پاسخ كوبنده سپاه پاسداران به آمريكا
🔹 امیرالمومنین: سنگ را از همانجا که آمد برگردانید!
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق فرمودند:
🔷ببینید به ما گفتند بجنگيد با «دشمن بيرون»، بخواهيد بجنگيد سلاحتان آهن است، اين بيگانه خواست اهانت کند، آسيب برساند به نظام اسلامي به عزيرترين سربازان و سپهبدهاي ما، اين شهيد را از ما گرفته, اين عزيزان ما هم با چهار تا #موشک او را خفه کردند, اين سلاح بيروني است به نام آهن؛ که خداي سبحان از همه اينها بپذيرد, به همه قدرت عطا کند, عنايت عطا کند, جدّيت عطا کند, اينها #شاگردان_حضرت_امير هستند.
🔷 امیرالمومنین فرمود: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ» سنگ را از همان جايي که آمد برگردانيد!
حالا يک کسي به شما سنگ زد بگوييد گذشت, عيب ندارد، نه! عيب دارد چرا عيب ندارد؟ #ملت_ستمپذير نباشيد آنکه ستمپذير است پَست و فرومايه است. ملت عزيز که زير بار ظلم نميرود بيگانه هر جسارتي بخواهد بکند! اين ملت ما اين طور شد به لطف الهي هيچ تحمل کرد, عزيزانه انقلاب کرد, بعد درباره اين جمله هم فرمود «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ» سنگ را از همان جايي که آمد فوراً برگردانيد, سنگخور نباشيد, اين عزيزان ما هم همين کار را کردند هنوز بدن مطهر #شهيد_سپهبد_قاسم_سليماني (رضوان الله تعالي عليه، سلام الله عليه و علي الشهداء) را دفن نکردند اين عزيزان جبران کردند.
🆔 eitaa.com/tafsire_tasnim1/1749
آیتالله جوادی آملی:
✅ علما وظیفه دارند خود را به مردم جامعه نزدیک کنند.
✳️ اگر ارتباط عاِلم با مردم بیش از دیگران باشد در قیامت به پیامبر(ص) نزدیکتر خواهد بود، این نکته وظیفه علما را در قبال جامعه به روشنی تبیین میکند،یعنی:
1. علما وظیفه دارند خود را به مردم جامعه نزدیک کنند
2. راه آن این است که مردمی بیندیشند و خیرخواه مردم باشند
3. و این میسّر نیست مگر اینکه تلاش و کوشش کنند که #علم_صائب و #عمل_صالح داشته باشند و آن را به جامعه خود نیز منتقل کنند.
🆔 @tafsire_tasnim1
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_138L.mp3
4.4M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 #جلسه_138
🔖 آیه: ۵۰ - ۵۳
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
🆔 @tafsire_tasnim_media
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: 138
🔖 آیات: ۵۰
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅ آیه ۵۰ سوره مبارکه بقره:
«واذ فرقنا بکم البحر فانجیناکم واغرقنا آل فرعون وانتم تنظرون»
و (به خاطر بیاورید) هنگامی را که دریا را برای شما شکافتیم؛ و شما را نجات دادیم؛ و فرعونیان را غرق ساختیم؛ در حالی که شما تماشا میکردید.
✅آیه ۵۱ سوره بقره:
«واذ واعدنا موسی اربعین لیلة ثم اتخذتم العجل من بعده وانتم ظالمون»
و (به یاد آورید) هنگامی را که با موسی چهل شب وعده گذاردیم؛ (و او، برای گرفتن فرمانهای الهی، به میعادگاه آمد؛) سپس شما گوساله را بعد از او (معبود خود) انتخاب نمودید؛ در حالی که ستمکار بودید.
✅آیه ۵۲ سوره بقره:
«ثم عفونا عنکم من بعد ذلک لعلکم تشکرون»
سپس شما را بعد از آن بخشیدیم؛ شاید شکر (این نعمت را) بجا آورید.
✅آیه ۵۳ سوره بقره:
«واذ آتینا موسی الکتاب والفرقان لعلکم تهتدون»
و (نیز به خاطر آورید) هنگامی را که به موسی، کتاب و وسیله تشخیص (حق از باطل) را دادیم؛ تا هدایت شوید.
🔹🔹🔹🔹
1⃣پس از بررسی نعمتها به تفسیر نعمتها میپردازد. گوید احدی از پیروان موسی آسیب ندید و احدی از پیروان فرعون نجات نیافت. فرمود شما #بنی_اسراییل که «مستضعف» بودید ما شرق و غرب عالم(#خاورمیانه) را تحت تسلط شما قرار داده و شما را وارث خاورمیانه کردیم.(اعراف/۱۳۷) این سرزمین هم عادی نیست بلکه #پربرکت است. چون صبر و مقاومت کردید اینها را به شما دادیم و فرعونیان را نابود کردیم چون تکذیب کردند.
2⃣این نعمت را به بنی اسراییل دادیم ببینیم چه میکنند. فرعونیان میگفتند هر چه موسی دارد ما هم داریم اما #مُلک مصر برای ماست و ما پادشاهیم اما موسی اینها را ندارد پس ما برتریم!
3⃣فرعون خودش آلهه و خدایی داشت که موسی میخواست دربرابر آن خدا بایستد. اگرچه موسی به فرعون گفت شما، بنی اسراییل را به #بندگی گرفته اید و فرعون هم میگفت شما #خدایی غیر از من را پذیرفته اید. اما هیچکدام از موسی و فرعون منظورشان این نبود که فرعون، خداست بلکه معنایش این است که فرعون میگفت من #حاکم این مردمم و هر چه من تصمیم بگیری انجام میشود. همانطور که به شاهان پهلوی و غیره میگفتند #خدایگان. لذا فرعون، خودش خدایی داشت و آنرا میپرستید.
4⃣خدا گفت ما شما را از آن بندگی و فلاکت خارج کردیم و وارث منطقه وسیع #خاورمیانه(شرق و غرب زمین) کردیم. حال بنی اسراییل در جواب چه کردند؟ ابتدا گفتند ای موسی مجموعه قوانین و کتابی بده که با آن زندگی و حکومت کنیم. خدا گوید ما به موسی تورات و فرقان دادیم.
5⃣اما قبل از دادن این کتاب، موسی باید قلباً آماده میشد که خدا میعاد و #وعده_چهل_شبه را به عنوان مهمانی خدا به موسی داد.(و اذ واعدنا موسی اربعین لیلة) ابتدا وعده ۳۰ شبه و در انتهای آن وعده دیگر ۱۰ شبه که جمعا ۴۰ شب میشد. قبل از رفتن به میعاد هم موسی به برادرش هارون یاد داد که چگونه بنی اسراییل را اداره کند.
6⃣چرا خداوند میعادش #چهل_شب است درحالیکه کارهای مهم در روز انجام میشود؟ زیرا برای تطهیر درون فرصتی بهتر از شب نیست زیرا اشتغال فکری و جسمی روز اجازه آرامش فکری برای تفکر در خدا و #آرامش_قلبی را نمی دهد. قرآن نیز در شب قدر نازل شده و معراج هم در شب بود.
7⃣خداوند به موسی فرمود هر چه خواستی دادیم و موسی خواسته هایی داشت مثل کتاب، شرح صدر، یسر امر و دیدن خدا با چشم قلب.
8⃣در همین ۴۰ روز، #سامری از #ضعف_فکری مردم سوء استفاده کرد چون دید بنی اسراییل همه چیز را مادی میخواهند و از موسی، خدایی دیدنی طلب کرده اند پس گوساله ای از طلا ساخت و گوساله پرستی را راه انداخت(ثم اتخذتم العجل من بعده)
9⃣بحث حول گوساله سامری: این جسم، گوساله نبود بلکه #جسدی بود که صدای گوساله(خوار) میداد(عجلاً جسداً خُواراً) سامری گفت خدای موسی در این #گوساله هبوط و نزول کرده است. موسی پس از بازگشت گفت من نشانه ای به بزرگی باز کردن دریا را نشانتان دادم باز هم به خدا ستم کردید و مشرک شدید؟! موسی پس از عبور از دریا برای بنی اسراییل شرح داد که من صدای خدا را از #درخت شنیدم نه اینکه خدا در آن درخت بوده است. اما باز هم گمراه شدند.
🚸🚸🚸🚸🚸🚸
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1542
📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜
تفسیر بزرگ تسنیم👇
✅ eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: 138
🔖 آیات: ۵۰
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅✅ادامه تفسیر آیات ۵۰ تا ۵۳ سوره بقره:
0⃣1⃣این یک قاعده کلی است که هر کس ۴۰ روز خود را برای خدا #خالص نگاه دارد و مراقب گوش و چشم و فکرش باشد خداوند #حکمت را بر از قلبش بر زبانش جاری میکند (من اخلص لله اربعین صباحاً تنفجر ینابیع الحکمة من قلبه علی لسانه) البته هر روز هم اخلاص، اثر خود را دارد اما ۴۰ روز آثار خاص دارد. کسی از روی کتاب و درس و بحث «ملا» نمیشود بلکه غالبا به چیزهایی که گذشتگان آوردند میرسد بلکه آنچه مهم است #حکمت است که با اخلاص در انسان ظاهر میشود و بدین صورت علم کامل میشود.
1⃣1⃣خداوند به بنی اسراییل فرمود با همه این ستمهایتان ما شما را بخشیدیم چنانکه فرعونیان را نیز بارها و بارها بخشیدیم بارها عذاب آمد اما در لحظه آخر به موسی پناه بردند و خدا عذاب را برداشت اما در نهایت اصلاح نشدند و نابودشان کردیم.
2⃣1⃣خدا به بنی اسراییل گوید کتاب تورات را فرستادیم تا ضعف فکریتان را که #مادی_گرایی_افراطی بود و باعث مسلط شدن «فرعون یا سامری» بر شما شده بود اصلاح کنید. زیرا ظلم همیشه از #ضعف_فکری افراد استفاده کرده و بر آنها مسلط میشود. فرقان، وصف کتاب است و چیزی غیر از تورات نبود.
🚸🚸🚸🚸🚸🚸
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1542
📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜
تفسیر بزرگ تسنیم👇
✅ eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ منکر #ولایت_فقیه، طعم فقه را نچشیده است!
آیت الله العظمی جوادی آملی(صبح امروز در جلسه درس خارج فقه):
🔺مرحوم صاحب جواهر در کتاب جهاد جواهر ، جلد ۲۱ (ص۳۹۷)؛ جریان ولایت فقیه را که نقل می کند، می فرماید: کسی که قائل به ولایت فقیه نیست، (کَاَنَّهُ مَا ذاقَ مِن طَعمِ الفِقه شَیئاً). این گویا اصلاً مزه فقه را نچشیده!
🔺بالاخره این دین و قوانین یک #مسئول می خواهد یا نمی خواهد؟! این احکام شرعی و دستورهای الهی یک #مجری می خواهد یا نمی خواهد؟!
🔺در زمان امام و پیغمبر (علیهم السّلام) که مشخص است، در #عصر_غیبت بالاخره یک مسئول می خواهد یا نمی خواهد؟!
🔴حالا یک وقتی ما اختلاسی و نجومی داریم، این تقصیر خود ماست. مستحضرید رهبر اگر علی بن ابیطالب هم باشد، مادامی که ما اصلاح نشویم، شکست هست؛ این تعارف ندارد! چون حکومت حضرت امیر شکست خورد!
✅ درس خارج فقه، قم ؛ ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
✅ @tafsire_tasnim1
🔻آیت الله جوادی آملی
برخی مُردن را پوسیدن تلقی می کنند اما اگر معلوم بشود که مرگ پوسیدن نیست بلکه از پوست به در آمدن است، دیگر تحصیلکرده های ما درگیر غده هایی همچون اختلاس و نجومی نخواهند بود.
#قبرستان، یک #دانشگاه است، اینکه می گویند مرحوم قاضی شاگرد وادی السلام است همین است که این قبرستان به انسان می فهماند این بدن می پوسد و از بین می رود اما روح، ابدی است.
۹۸/۷/۱۱
✅ @tafsire_tasnim1
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_139L.mp3
3.99M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 #جلسه_139
🔖 آیه: ۵۰ - ۵۱
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
🆔 @tafsire_tasnim_media