فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تئوریهای جنگ دریایی تغییر می کند ؟
🔸️در قرون گذشته ، قدرت دریایی در پهنه اقیانوس ها متعلق به کشورهایی بود که کشتی های جنگی بزرگ و جهازات غول پیکر داشتند و از این طریق می توانستند بر دریاها سیطره داشته باشند و جریان عبور و مرور کالا و انرژی را کنترل کنند و در صورت لزوم عملیات آبی-خاکی انجام دهند .
🔸️این استراتژی تا اواخر قرن بیستم کاربرد داشت اما با ورود موشک های کروز دوربرد ضد کشتی و قایق های تندروی موشک انداز، بدون شک تردیدی جدی در موفقیت آمیز بودن بهره گیری گسترده از کشتی های گران قیمت و بزرگ ایجاد شده است که احتمالا تغییر مدل ها و تئوری های کلاسیک نبرد دریایی را در پی داشته باشد.
🔸️آمریکا که بزرگترین ناوگان دریایی جهان را در اختیار دارد خوب می داند ناوهای غول پیکر هواپیمابر با ۷۰ متر عرض و ۳۰۰ متر طول ، تا چه میزان در برابر هجوم صدها قایق ۱۵ متری با سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت که همزمان می توانند به سمت شناور هدف موشک شلیک کنند آسیب پذیر هستند .
🔸️این قابلیت دریایی جمهوری اسلامی را اضافه کنید به موشک های کروز ضدکشتی هزار کیلومتری و موشک بالستیک ضدکشتی ۲ هزار کیلومتری .
📌خلاصه باید گفت در قرن ۲۱ تئوری ها و مدل های نبرد کلاسیک دریایی که بر پایه کشتی های جنگی بزرگ بنا شده اند، باید مورد تجدید نظر اساسی قرار گیرد والا در صحنه جنگ خسارات بسیاری متوجه آنهایی خواهد شد که تغییر قواعد را هنوز درک نکرده نکرده اند.
@taghaviniaa
نشانه های زوال اسرائیل از راه می رسد
1️⃣ برهم خوردن انسجام درونی صهیونیست ها و از هم گسیختگی جامعه اسرائیلی و نافرمانی مدنی نسبت به دولت
2️⃣ ناتوانی دولت در تامین امنیت ساکنان اراضی اشغالی در برابر عملیات های فلسطینی ها
3️⃣ عدم تبعیت بخش وسیعی از ارتش و نیروهای امنیتی از نتانیاهو و بن غفیر
4️⃣ تهدیدات قدرتمند وجودی در مرزهای رژیم مانند حزب الله در لبنان، ایران در سوریه و مقاومت غزه
5️⃣ درگیر شدن غرب در اوکراین و ناتوانی در کمک به اسرائیل مانند سابق
6️⃣ روی کار آمدن افراطیون مذهبی یهودی و تصمیمات رادیکال و غیرعقلانی آنها
📌سخنان ۲ روز پیش سید حسن نصرالله در خصوص آمادگی برای نبرد بزرگ و تعیین کننده در منطقه و احتمال نابودی اسرائیل در مرحله کنونی کاملا جدی و حساب شده بود.
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
اثرات راهبردی و دلایل توافق ایران و عربستان
🔸️عربستان و ایران بعد از ۸ سال قطع روابط، بالاخره باهم به توافق رسیدند .
🔸️در خصوص این توافق چند نکته باید ذکر کرد؛
1️⃣ روابط ۲ کشور بعد از تسلط انصارالله متحد جمهوری اسلامی بر پایتخت یمن تیره شد؛ با روی کار آمدن ملک سلمان و ولیعهدی بن نایف و وزارت جنگی محمد بن سلمان، رویکرد پادشاهی سعودی بر تهاجمی شدن اقدامات علیه تهران متمرکز شد و با شروع جنگ یمن و اعدام شیخ باقر النمر و متعاقب آن حمله خودسرانه به سفارت سعودی، تنش ها به اوج رسید و عربستان سفارتش را بست و قطع روابط را رسما اعلام کرد.
🔸️پس از چندی نیز بن سلمان که شکست هایش در جنگ یمن را نتیجه حمایت ایران می دانست، اعلام کرد جنگ را به داخل ایران می کشاند.
2️⃣ بعد از گذشت ۸ سال از شروع جنگ یمن و سیاست تهاجمی سعودی در منطقه که همراهی با ترامپ اوج آن بود ، باید دید کدام طرف از مواضعش کوتاه آمده که زمینه ساز توافق شده است ؟
🔸️آیا ایران در حمایت از متحدانش در یمن ، لبنان ، عراق و سوریه تجدید نظر کرده یا ریاض سیاست های خود را علیه تهران اصلاح کرده است؟
3️⃣ ایران در سالهای اخیر با وجود تحریم های شدید ، علاوه بر گسترش توان موشکی و پهپادی خود، در زمینه هسته ای نیز از نقطه گریز عبور کرد و در قامت یک قدرت هسته ای قد علم کرده است.
🔸️از طرفی سعودی نیز که در یمن ، لبنان ، عراق و سوریه تمام توان خویش را معطوف ساخته بود ، نتوانست در برابر متحدان ایران کاری از پیش ببرد.
🔸️آخرین تلاش سعودی ها ، تحریک اغتشاشات در خیابان های ایران داخلی از طریق شبکه ماهواره ای وابسته به خود (اینترنشنال) بود که آن هم به شکست انجامید .
4️⃣ متحدان ایران امروز در یمن قدرتمند تر از همیشه اند ،تاجایی که نسبت به ۸ سال پیش هم از لحاظ تسلیحات بسیار پیشرفت کرده اند و هم بیش از ۷۰ درصد جغرافیای انسانی یمن تحت سیطره آنهاست و صدهها میلیارد دلار سعودی ها در همسایه جنوبی خود بدون دستاوردی دور ریخته شد.
🔸️پس از حمله پهپادهای یمنی به آرامکو و کاهش تولید نفت سعودی به نصف ، ریاض از دولت ترامپ برای واکنش علیه ایران کمک خواست اما با پاسخ منفی آمریکا مواجه شد و همین امر بن سلمان را بسیار پریشان خاطر کرد.
5️⃣ بن سلمان تحولات جدید بین الملل را خوب درک کرده است ؛ ایران قصد کوتاه آمدن در برابر آمریکا را ندارد و تحریم ها نیز جمهوری اسلامی را از پا در نخواهد آورد و ادامه این روند و احتمالا از سر گیری جنگ با یمن، اثرات ویران کننده ای بر سعودی خواهد گذاشت .
🔸️پس بن سلمان که کیفیت تسلیحات ایرانی را در نبردهای مختلف از اروپا تا آسیا و آفریقا دیده است ، هیچ تمایل ندارد در برابر چنین تسلیحاتی مقاومت کند.
6️⃣ آنهایی که برجام را کلید حل روابط با دنیا می دانستند ، باید ملتفت گردند که مولفه های قدرت جمهوری اسلامی شامل توان هسته ای ، موشکی و پهپادی ، متحدان منطقه ای و حمایت مردمی موجب بهبود روابط با دنیا می گردد ، نه خالی کردن دست کشور از عناصر قدرت.
🔸️قطع روابط ایران و عربستان در اوج اجرای برجام انجام شد و از سرگیری روابط در دوران نابودی برجام.
7️⃣ بدون شک باید گفت برقراری مجدد روابط ایران و سعودی نشانه دیگری از تغییرات اساسی در عرصه روابط بین الملل است و عربستان متوجه آن گشته که اتحاد با آمریکا مثل گذشته برایش منفعت نخواهد داشت و باید با قدرت های دیگری نظیر چین و ایران نیز مستقلا بر سر یک میز بنشیند و روابطش را ارتقا بخشد.
8️⃣ اسرائیل نیز یکی از متضرران احتمالی از توافق ایران و سعودی است و بسیار دور از ذهن می نماید که ریاض دیگر به توافق ابراهیم بپیوندد و سعی در اتحاد با تل آویو برای ضربه زدن به تهران باشد.
9️⃣ در پایان باید گفت جمهوری اسلامی با صبر و حوصله و بدون کوتاه آمدن از مواضعش و بلکه تقویت مولفه های قدرت خود ، پس از ۸ سال پادشاهی سعودی را به این نتیجه رسانید که در مناسباتش در قبال ایران تجدید نظر کند .
🔸️ به زودی اثرات این توافق بر شبکه اینترنشنال و سایر رفتارهای سعودی روشن خواهد شد.
@taghaviniaa
به زودی اثر قدرت نظامی و منطقه ای بر دلار و درهم مشخص می شود
🔸️سعودی و امارات ۲ انتخاب داشتند ؛ ادامه تنش با ایران و اصابت پهپاد و موشک از جانب یمن.
🔸️دومین انتخاب تعامل با جمهوری اسلامی ، کنار گذاشتن خباثت ها و باز کردن مبادی بانکی و ارزی به سوی ایران بود.
🔸️به زودی اثر قدرت نظامی و منطقه ای بر قیمت دلار و درهم در خیابان فردوسی مشخص خواهد شد.
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
26.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازتاب توافق ایران و عربستان چه بود ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگو با بخش خبر ۲۱ پاسخ می دهد ...
@taghaviniaa
♦️برنامه گفتگوی سیاسی
موضوع : برقراری مجدد رابطه ایران و سعودی و اثرات آن
با حضور علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا
امروز ساعت ۱۷:۳۰ از رادیو گفتگو
@taghaviniaa
16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مولفه های قدرت ایران رفتار سعودی را عوض کرد
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده تلویزیونی :
🔸️ جمهوری اسلامی در این ۷ سال رفتارش را عوض نکرد اما با استفاده از مولفه های قدرتش شامل توان اتمی ، موشکی ، پهپادی و مهمتر از همه حمایت مردمی سعودی را مجبور به تغییر مواضع کرد
🔸️دولت نتانیاهو بازنده اصلی توافق ایران و عربستان بود
🔸️ سعودی ها به این درک رسیدند که قدرت آینده منطقه ایران است
@taghaviniaa
پایان یک رویا
یادداشت علیرضا تقوی نیا ، تیتر اول روزنامه آرمان امروز ، یکشنبه ۲۱ اسفندماه
متن کامل یادداشت
@taghaviniaa
یک سوال منطقی از اپوزیسیون جمهوری اسلامی
🔸️عربستان اگر یک درصد در مشورت با متحدانش احتمال می داد جمهوری اسلامی در وضعیت متزلزل و بی ثباتی است آیا به توافق با این نظام تن می داد ؟
🔸️مگر اپوزیسیون و ایران اینترنشنال ادعا نمی کنند نظام در حال سقوط است؟
🔸️چرا اسپانسر ایران اینترنشنال دست دوستی به سوی جمهوری اسلامی دراز می کند ؟
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa