شهر مارب؛ کلید فتح الفتوح یمن ...
قسمت اول
🔸️نبرد مارب پس از چند ماه درگیری شدید به عنوان نقطه عطف ۶ سال تجاوز سعودی به یمن ، در حال نزدیک شدن به پایان خود است.
🔸️این نبرد پس از پاکسازی جبهات بسیار مهم نِهِم و صرواح و همچنین تصرف استان بسیار مهم جوف و مرکز آن یعنی شهر الحزم آغاز گشت .
🔸️در طی یکسال اخیر ارتش و کمیته های مردمی یمن توانسته اند به طور آرام و تدریجی از مسیر شمال غرب و غرب مارب ( جبهه صرواح ) به مهم ترین مرکز تجمع نیروهای سعودی که به نوعی پایتخت غیررسمی دولت هادی نزدیک شوند و آن را در محاصره بگیرند .
🔸️بمباران بی سابقه ، بدون وقفه و پرحجم جبهه های نبرد توسط نیروی هوایی عربستان نشان دهنده اهمیت بالای این شهر برای آینده جنگ یمن و در نتیجه حاکمیت سعودی است.
🔸️وجود مراکز مهم انرژی از جمله میدان "الصافر" ، پالایشگاه های تولید مشتقات نفت و بنزین و ایضا نیروگاه برق از جمله مزایای مادی این استان به شمار می رود.
🔸️در زمینه استراتژی نیز استان مارب نزدیک ترین جبهه به صنعاست و امید اصلی مخالفان برای رسیدن به پایتخت یمن از این جبهه و جبهه نِهِم بود .
🔸️منابع اطلاعاتی - امنیتی انصارالله بارها اعلام کرده اند که علاوه بر افسران سعودی ، کارشناسان انگلیسی و آمریکایی نیز در پشت پرده رزم مارب حضور دارند و نیروهای معارض را هدایت می کنند .
🔸️از طرفی دبیرکل اتحادیه عرب نیز نسبت به تحولات اخیر یمن ابراز نگرانی کرد که اهمیت رخدادهای کنونی شرق صنعا برای جهان عرب را نشان می دهد.
🔸️از سوی دیگر سعودی حیات خود را وابسته به موفقیت در جنگ یمن می داند و تاکنون حاضر نشده با وجود شکست های متعدد از شروط اصلی خود در این زمینه کوتاه بیاید.
🔸️اخیرا، عبدالعزیز حمد العویشیق دستیار دبیرکل در امور سیاسی و مذاکرات شورای همکاری خلیج فارس در یادداشتی هشت پیشنهاد برای پایان جنگ به دولت جدید آمریکا داد.
🔸️محورهای اصلی این پیشنهادها اجبار دولت نجات ملی به پذیرش آتش بس، جدا کردن پرونده یمن از مذاکرات هستهای میان آمریکا با ایران و جلوگیری از بهره برداری ایران از این پرونده به عنوان ابزار چانه زنی در مذاکره با آمریکا، ایجاد یک راهکار بین المللی برای تامین و تضمین امنیت باب المندب در برابر انصارالله، یک راه حل سیاسی بر مبنای گفتگوهای ملی سال 2014 ، ایجاد تضمین بین المللی برای راهکار پشتیبانی از راه حل سیاسی، تقویت روند کمک رسانی بین المللی، تداوم مساعدت های بین المللی برای بازسازی زیرساخت های یمن و اقدامات اعتمادساز سیاسی به سان بسط توافق سوئد و یا تفویض اداره بندر الحدیده به سازمان ملل است.
🔸️پیشنهادهای فوق مورد تایید سعودی نیز قرار گرفته که البته به هیچ عنوان با واقعیت های میدانی تطابق ندارد و نشان دهنده عجز ائتلاف متجاوز برای حل معضلات خود و درنتیجه دست یازیدن آنان به دامان آمریکایی ها جهت کمک برای خروج آبرومندانه از باتلاق یمن است.
🔸️در خصوص تحولات این روزهای نبرد مارب نیز ذکر چند نکته ضروری ست :
1️⃣ انصارالله با اکثر قبایل این استان جلساتی را برقرار نموده و به توافقات مهمی با آنان دست یافته است و نکته مهم اینجاست که این قبایل حاضر به همکاری کامل با انصارالله شده اند و در نتیجه در صحنه نبردها در صف حزب اخوانی اصلاح و نیروهای دولت عبدربه منصور هادی نخواهند بود .
2️⃣ ارتش و کمیته های مردمی یمن بر ارتفاعات متسلط بر مارب به نام جبل البلق القبلی سیطره یافته اند و اشراف کاملی بر این شهر دارند و محاصره پایتخت این استان بسیار مهم به صورت کامل و ۳۶۰ درجه درآمده است .
3️⃣در این نبرد نیمی از ارتش دولت مستعفی یمن و عمده توان رزمی حزب اصلاح حضور دارند شکست آنان در این نبرد فروپاشی قطعی دولت هادی را در پی خواهد داشت زیرا این جبهه آخرین پایگاه مهم آنان است. به همین علت انصارالله نیز سعی دارد از تجمیع این نیروها در منطقه تحت محاصره حداکثر استفاده را بنماید و تلفات حداکثری به قوای متجاوز وارد کند . در همین راستا پنجشنبه ۷ اسفندماه در یک حمله موشکی به جلسه مهم فرماندهان ائتلاف در منطقه سوم نظامی مارب ، دهها نفر از آنان را به هلاکت برساند و در نتیجه هدایت عملیاتی آنان را با اختلال مواجه کند .
ادامه دارد ....
علیرضا تقوی نیا / ماهنامه پاسدار اسلام
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
شهر مارب؛ کلید فتح الفتوح یمن ... قسمت اول 🔸️نبرد مارب پس از چند ماه درگیری شدید به عنوان نقطه عط
شهر مارب ؛ کلید فتح الفتوح یمن
قسمت دوم
4️⃣ با فروپاشی نیروهای رزمی وابسته به سعودی در جبهه مارب ، سایر جبهات آنان در استان های ضالع ، البیضاء و تعز به طور دومینو وارد سقوط خواهد کرد زیرا دیگر انگیزه ای برای جنگیدن نخواهند داشت. به خصوص استان بسیار مهم تعز که بر تنگه باب المندب احاطه دارد ، پایگاه اصلی حزب اصلاح است و در صورتی که این حزب در نبرد مارب ناکام گردد جبهه تعز با فروپاشی کامل مواجه خواهد شد. تسلط انصارالله بر تنگه باب المندب معادلات ژئوپلتیکی و استراتژیکی منطقه را به طور کامل تغییر خواهد داد.
5️⃣ انصارالله با موفقیت در این جبهه و سپردن زمام امور به دست قبایل ساکن در مارب ، عمده نیروهایش آزاد گشته و آنان را به سایر جبهات خواهد فرستاد ؛ در حال حاضر پاکسازی جبهه ساحل غربی در الحدیده از لحاظ استراتژیکی بسیار حائز اهمیت است. همچنین استان بسیار مهم شبوه نیز احتمالا در اولویت های بعدی فرماندهی کل نیروهای مسلح یمن باشد.
6️⃣ همزمان با رزم گسترده زمینی ، یگان های موشکی و پهپادی ارتش یمن به طور روزانه حملات گسترده ای را به فرودگاه ها و مراکز پشتیبانی هوایی ائتلاف سعودی انجام داده و تا حدی از توانایی رزمی آنان کاسته و ایضا توانسته تاحدی موازنه وحشت را برقرار سازد.
اوج این تعرضات ، حمله به ریاض با ۱۴ پهپاد و یک موشک بالستیک بود که نشان دهنده قابلیت های بسیار بالای یمنی ها در این زمینه است و پیش بینی می شود صدهها فروند پهپاد و موشک برای ادامه نبرد در زرادخانه آنان ذخیره شده باشد.
🔸️تحولات فوق در حالی ست که روابط ولیعهد سعودی و دولت آمریکا در شرایط وخیمی قرار دارد و در روزهای اخیر ، علاوه بر انتشار گزارش قتل جمال خاشقچی توسط آژانس امنیت ملی آمریکا که در آن به صراحت محمد بن سلمان آمر ترور این روزنامه نگار معرفی شده بود ، موسسه بروکینگز به عنوان مهم ترین مرکز تولید محتوا جهت تصمیم سازی در زمینه سیاست خارجی برای حزب دموکرات ، به صراحت از مطلوب بودن جایگزینی محمد بن نایف ولیعهد سابق و محصور به جای بن سلمان سخن گفته شده است.
🔸️بنابراین به نظر می رسد پایان نبرد مارب آغازگر تحولات مهمی در داخل یمن و عربستان باشد.
🔸️در خصوص یمن می توان به صورت خلاصه گفت دولت مستعفی مورد حمایت سعودی و همچنین حزب اصلاح کارکرد خود را از دست خواهند داد و از عرصه معادلات کنار می روند و تنها مجلس انتقالی جنوب وابسته به امارات باقی می ماند.
🔸️انتظار می رود دولت نجات ملی با آنان در در تعامل وارد شود و با عطف به توان نظامی پایین آنان و همچنین نقاط ضعف جدی راهبردی امارات و قابلیت های موشکی و پهپادی یمن ، در نهایت صلح را برجنگ ترجیح داده و به تفاهم دست یابند ؛ در غیر اینصورت تصرف نقاط جنوبی از جمله بندر عدن بی شک صعوباتش بسیار کمتر از تصرف مارب خواهد بود . همچنین امارات تحمل هدف قرار گرفتن مراکز تجاری اش از جمله دوبی را ندارد و احتمالا مصالحه را رجحان دهد.
🔸️در خصوص وضعیت سعودی نیز باید گفت شکست در جبهه مارب بیش از همه بر وضعیت بن سلمان اثر منفی خواهد گذاشت ؛ زیرا اولا موقعیتش در درون خانواده سلطنتی و هیئت بیعت تضعیف می گردد و دوما افکار عمومی عربستان اعتمادشان نسبت به وی سلب خواهد شد و اگر این متغیرها را در کنار سیاست جدید آمریکا در خصوص او بگذاریم با معادله بسیار پیچیده مواجه خواهیم شد که در نهایت یا شاهد برکناری شاهزاده محمد از قدرت خواهیم بود یا مقاومت او و در نتیجه بروز جنگ قدرت در ساختار سیاسی سعودی .
🔸️اگر این فرض را بپذیریم که شکست مخالفان انصارالله در مارب ، سقوط دومینووار سایر جبهات درگیر و در نتیجه تسلط انصارالله بر مناطق جنوبی و جنوب غربی و باب المندب را برای آنها در پی خواهد داشت ، پس بازیگر متضرر دیگر در منطقه رژیم صهیونیستی خواهد بود.
🔸️رژیم صهیونیستی شدیدا به تجارت دریایی اتکا دارد و اشراف نظامی ارتش یمن بر گستره وسیعی از دریای سرخ و تنگه باب المندب بی شک کابوس جدی دولتمردان این رژیم خواهد بود و شاید کلیه مراودات و فعالیت های نظامی و تجاری آنان در این نقطه راهبردی را تحت تاثیر قرار داده و مختل کند. خصوصا این که نابودی اسرائیل یکی از اصلی ترین شعارهای انصارالله است و نیات تعرضی یمنی ها نسبت به اسرائیل چیزی نیست که بر احدی پوشیده باشد.
🔸️به همین علت است که صهیونیست ها به صورت آشکار و پنهان سعی دارند سعودی را زیر چتر حمایت خود گیرند و مانع از فروپاشی پایه های مقاومت آنها در برابر ارتش و کمیته های مردمی شوند.
🔸️در نتیجه نگارنده معتقد است نبرد در مارب نقطه عطف ۶ سال تجاوز سعودی علیه یمن است که طرف پیروز در این نبرد ، علاوه بر تحمیل نتیجه جنگ به نفع انصارالله ، می تواند معادلات جدیدی در غرب و جنوب غربی آسیا تعیین کرده و آن را بر بازیگران منطقه ای و بین المللی تحمیل نماید.
علیرضا تقوی نیا / ماهنامه پاسدار اسلام
@taghavinia
یهودیت ؛ نوشیدن شراب و شکاف مذهبی در اسرائیل
🔸️در متون یهودی نوشیدن شراب حرام اعلام داشته شده و در گذشته مرتکبین آن به خصوص از بین کاهنان به شدت مجازات می شدند.
🔸️نکته مهم اینجاست که بدانیم در تفکر صهیونیسمی که در اسرائیل در حال پیاده شدن است ، یهودیت از یک دین و آیین ابراهیمی به یک هویت برای افراد تبدیل شده و یهودی بودن لزوما به معنای پیروی محض از دستورات پیامبران بنی اسرائیل نیست.
🔸️شکاف مذهبی بین ارتودوکس ها و سکولارها در اسراییل روز به روز در حال عمیق تر شدن بوده و چالش های فراوانی را برای این رژیم ایجاد کرده و به باور نگارنده خبرپراکنی گسترده در خصوص رخدادهایی مانند خرابکاری در مجتمع نطنز جهت سرپوش گذاشتن بر این چند دستگی ها و بحران های داخلی با هدف آرام نشان دادن اوضاع است .
@taghaviniaa
پاسخ ایران به اسرائیل چگونه باشد ؟
🔸️حادثه تروریستی در مجتمع غنی سازی نطنز که در دو روز اخیر بحث های زیادی به دنبال داشته ، چندمین نوع از خرابکاری در تاسیسات هسته ای ایران طی سال های اخیر است که چند نکته در خصوص آن به ذهن نگارنده می رسد .
1️⃣ جریان نفوذ و مزدوران سرویس های اطلاعاتی بیگانه در حساس ترین سازمان ها ، ارگان ها و نهادهای اطلاعاتی ، امنیتی و نظامی نفوذ دارند که می توانند در روزهای معینی عملیات هایی از جمله ترور دکتر فخری زاده یا انفجار در مجتمع نطنز را سازماندهی نمایند بدون آن که عوامل اصلی آن دستگیر شوند و این که تنها یک جریان سیاسی یا وزارت خانه مرتبط با جریان نفوذ معرفی شوند ، بدور از انصاف بوده و دشمن مطمئنا در تمام جناح های سیاسی و نهادها در پی جذب افراد مدنظرش است.
2️⃣ انفجار مجتمع نطنز نشان داد میزان سطح همکاری با سازمان ها و تعهدات بین المللی برای ایران مصونیت و دوری از تنش نمی آورد بلکه علاوه بر تحمیل تعهدات دست و پاگیر و محدود کننده ، اطلاعات سری ذی قیمتی نیز در اختیار کشورهای قدرتمند و رقیب ایران قرار خواهد داد و این داده ها در موقعیت های حساس می توانند زمینه ساز بروز ضربات جبران ناپذیری علیه تاسیسات راهبردی ایران باشند.
3️⃣ پذیرش تمرکز و انحصار فعالیت های غنی سازی در نطنز ، اشتباه استراتژیک تیم مذاکره کننده ایرانی در برجام بود و آسیب پذیری این مرکز نشان داد تلاش آمریکایی ها و متحدانشان برای تحمیل خواسته های خود بر دیپلمات های ایرانی در خصوص تغییر کاربری مجتمع به شدت ایمن فوردو تا چه حد دوراندیشانه و هوشمندانه بوده و تعدد و تکثر مراکز غنی سازی اگر چه شاید هزینه مادی ایجاد کند اما اقدامی بسیار لازم و ضروری در مقطع فعلی به نظر می رسد.
4️⃣ رژیم اسرائیل هماهنگونه که در یادداشت های گذشته کاتب این سطور نیز بدان اشاره شد، به دنبال افزایش سطح تنش با ایران منهای جنگ است. در واقع این رژیم می داند در نبرد همه جانبه با ایران و متحدانش شانسی ندارد اما تنش های موضعی و امنیتی را برای مقابله با ایران می پسندد.
🔸️بنابراین با توجه به رفتن ترامپ از کاخ سفید و عدم تمایل قطعی رئیس جمهور جدید ایالات متحده به افزایش تنش با جمهوری اسلامی ، به نظر می رسد افکار عمومی دنیا در سال ۱۴۰۰ واکنش محکم و جدی ایران و به خصوص متحدانش در پاسخ به تجاسرات رژیم صهیونیستی را شاهد باشد. زیرا سران تهران می دانند حملات خرابکارانه دولت یهود زمانی پایان می یابد که هزینه آن بر فایده اش بچربد.
5️⃣ بعید است یک کنش امنیتی با پاسخ نظامی مستقیم از سوی ایران مواجه شود اما دست های گسترده محور مقاومت و تیرهای غیبی در نقاط منطقه غرب آسیا می تواند اولین واکنش ها در رابطه با حادثه اخیر باشد.
6️⃣ علاوه بر عکس العمل نظامی یا امنیتی ، نقش دولت و مجلس ایران برای تحمیل هزینه گران بر رژیم اسرائیل حائز اهمیت است؛ زیرا اگر سطح و میزان اورانیوم غنی شده ایران طبق قوانین احتمالی مصوب مجلس افزایش یابد و به اصطلاح از مرحله گریز و خط قرمز عبور کند، دیگر اقدامات خرابکارانه و مقطعی، اثر خود را از دست خواهند داد.
7️⃣ حمله کردن به استراتژی دشمن بهترین پاسخ بدان است ؛ راهبرد اسرائیل جلوگیری از توانایی بالقوه ایران برای تولید سلاح هسته ای اعلام شده و با توجه به تاکید رهبر جمهوری اسلامی بر حرام بودن ساخت اینگونه تسلیحات ، فرآوری اورانیوم با غنای بالا و در واقع داشتن قابلیت بالقوه ساخت بمب اتمی پدافند مناسبی برای مقابله با تهدیدات نظامی و امنیتی آتی خواهد بود.
🔸️به عبارت دیگر پیشنهاد می شود به جای آن که افزودن بر سطح و غنای اورانیوم صرفا با هدف امتیاز گیری در مذاکرات با طرف های غربی صورت گیرد ، بُعد پدافندی این اقدام برای امنیت ملی نیز مدنظر سران کشور باشد.
📌در نهایت نگارنده عقیده دارد اگر واکنش ایران به حادثه اخیر در نطنز پیچیده و چندوجهی باشد و در سطوح تاکتیکی و راهبردی عملیاتی شود و ابعاد مختلفی را در بر گیرد، می توان انتظار نتیجه مناسب از آن را داشت و در غیر اینصورت اگر با هدف رضایت مقطعی افکار عمومی واکنشی نسنجیده و سطحی انجام شود بی شک عقیم و بی حاصل خواهد بود.
@taghaviniaa
فوری
کشتی اسرائیلی در اسکله فجیره امارات هدف قرار گرفت.
@taghaviniaa
پیام حرکت ایران به سمت اورانیوم ۶۰ درصدی
🔸️ایران در واکنش به خرابکاری تروریستی اسرائیل در تاسیسات نطنز اعلام کرده است که به سمت غنی سازی ۶۰ درصدی خواهد رفت.
در این خصوص ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد.
1️⃣ طبق معاهده NPT ایران می تواند تا هر میزانی اورانیوم غنی سازی کند و اقدام مورد اشاره منافاتی با این معاهده ندارد اما خلاف بین تعهدات برجامی ایران است.
2️⃣ اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی برای پیشران زیردریایی های اتمی کاربرد دارد اما با توجه به این که ایران اکنون چنین زیردریایی هایی را در اختیار ندارد به نظر می رسد هدفش تحت فشار قرار دادن غرب و اسرائیل است .
3️⃣ جمهوری اسلامی قصد دارد با آغاز غنی سازی ۶۰ درصدی دو پیغام مهم به غرب و اسرائیل بفرستد.
اول این که غرب و آمریکا باید بدانند اینگونه نیست که ایران تا ابد قصد مماشات با آنها را داشته باشد و اگر قرار به ادامه تحریم باشد ، جمهوری اسلامی نیز تا هر میزان که بخواهد می تواند غنی سازی کند و از خط قرمزهای آنان عبور نماید .
🔸️پیام این عمل به اسرائیل نیز واضح بوده و آن اینست که خرابکاری در تاسیسات اتمی نمی تواند برای اسرائیل مصونیت دائمی ایجاد کند و هر اقدام خرابکارانه ای با واکنشی دردناک از سوی ایران روبرو خواهد شد.
4️⃣ فعلا میزان اورانیومی که ایران قصد دارد غنی کند پایین است اما صرف پای گذاشتن در مسیر غنی سازی ۶۰ درصدی به معنای ریشخند سران تهران به فشارهای غرب و اعمال مخرب رژیم صهیونیستی است.
5️⃣ ایران نیک می داند ایالات متحده در چه وضعیتی به سر میبرد و رئیس جمهور آن حتی در بیان هم دیگر از حمله نظامی به ایران سخن نمی گوید و همچنین با توجه به افزایش فروش نفت ایران تا حدود ۱/۵ میلیون بشکه در روز و پشت سر گذاشتن پیک فشار حداکثری ، زمان کنونی بهترین موقعیت برای اعمال فشار بر غرب برای گرفتن امتیاز است.
6️⃣ غنی سازی ۶۰ درصدی ایران باعث تضعیف موقعیت نتانیاهو در اسرائیل خواهد شد زیرا به افکار عمومی رژیم صهیونیستی این پیام را می رساند که اقدامات نخست وزیر متجاسر آنان نمی تواند فعالیت های راهبردی تهران را متوقف کند و هر اقدامی با واکنش خطرناک تر جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.
7️⃣ آمریکا نیز پس از این اقدام ملتفت خواهد شد که اگر تلاش های مخرب نتانیاهو و تیمش کنترل نگردد، امکان دارد عواقب تلخ استراتژیک متوجه غرب شود تا جایی که عنان امور را از دست آنان خارج سازد و بدون تردید مذاکره و تفاهم با ایران رسیده به آستانه ساخت سلاح اتمی برای دولت دموکرات مسلک آمریکا ، مشکل تر خواهد بود .
@taghaviniaa
۳ اقدام اساسی علیه اسرائیل در یک روز
1️⃣ حرکت به سمت غنی سازی ۶۰ درصدی
2️⃣ حمله به کشتی تجاری های پریون
3️⃣ انهدام مقر موساد و کشتن افسران اطلاعاتی اسرائیل در کردستان عراق
🔸️اینها طلیعه اقداماتی است که در سال ۱۴۰۰ علیه اسرائیل انجام خواهند شد.
🔸️اما هنوز یازه ماه دیگر از این سال پرحادثه باقی مانده است و باید منتظر حوادث عجیب و غریب بیشتری باشیم .
@taghaviniaa
نقطه عطف حملات مقاومت عراق علیه اشغالگری
🔸️چهارشنبه شب ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ نقطه عطفی تاریخی در روند مبارزه با اشغالگری در عراق چند سال اخیر به شمار می رود زیرا مقاومت این کشور برای اولین بار با پهپاد توانست پایگ ایالات متحده را در اربیل به دقت مورد هدف قرار دهد.
🔸️از تلفات حمله فوق گزارش های مختلفی منتشر شده است لکن ارتش ایالات متحده سانسور شدیدی را در این خصوص اعمال می کند.
🔸️همزمان در حمله ای دیگر از طریق راکت به پایگاه غیرقانونی ارتش ترکیه در استان نینوا ، یک سرباز این کشور به هلاکت رسید .
🔸️در خصوص رخدادهای دیشب چند نکته به ذهن نگارنده می رسد .
1️⃣ مقاومت عراق مرتبا به دنبال به روز کردن سلاح های خود بوده و همچنین سعی دارد دقت آن را بالا ببرد.
2️⃣ ضعف سامانه دفاع هوایی در رهگیری پهپاد گروههای عراقی از پیشرفت های تکنولوژیکی محور مقاومت و ناتوانی آمریکا در مقابله با راهبرد نبرد نامتوازن این جبهه خبر می دهد زیرا تکنولوژی مدرن پدافندی فروخته شده آمریکا به عربستان نیز در برابر پهپادهای یمنی بارها ناکام مانده است.
3️⃣ در عملیات های گذشته مقاومت عراق از راکت های غیر دقیق ۱۰۷ و ۱۲۲ میلی متری استفاده می شد اما ورود هواپیمای بدون سرنشین به عرصه نبرد با ایالات متحده از عزم جدی محور مقاومت برای بیرون کردن آمریکا از عراق حکایت می کند.
4️⃣ پس از حمله دوشب پیش به مقر موساد در اربیل ، عملیات دیشب نشان از ضعف جدی امنیت کردستان عراق جهت استقرار قدرت های غربی و صهیونیستی دارد و نیروهای امنیتی اقلیم نیز نمی توانند سپر مناسبی برای نیروهای آمریکا و اسرائیل شوند.
5️⃣ نبردهای نامتقارن طالبان با آمریکا ، دولت بایدن را ناچار ساخت که رسما خروج نظامیانش را از افغانستان اعلام کند ؛ این در حالی است که ایالات متحده با هدف سرکوب قطعی این جنبش در سال ۲۰۰۱ به افغاستان لشکر کشیده بود .
🔸️ تحولات اخیر در همسایه شرقی ایران احتمالا گروههای عراقی را به این تحلیل رسانیده که بالا رفتن تلفات انسانی ، آمریکا را مجبور به خروج از عراق نیز خواهد کرد و همین عاملی شده که در هفته های اخیر حملات چریکی علیه ارتش عمو سام شدت بگیرد .
6️⃣ ترکیه نیز با مرگ یکی از سربازانش ، هشداری جدی دریافت کرد که اگر همچنان طمع ارضی نسبت به همسایه جنوبی خود داشته باشد ، باید خود را مهیای رودررویی نظامی با مقاومت نماید و در این مواجهه میزان آسیب پذیری ارتش اردوغان بالا خواهد بود.
@taghaviniaa
13.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انصارالله برتری نظامی خود را بر سعودی تحمیل کرده است
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده با شبکه خبر :
🔸️ جنگ یمن در سال هفتم کاملا با سال اول متفاوت است
🔸️ شروط انصارالله نشان دهنده برتری یمنی ها در معادلات میدانی است
🔸️انهدام سامانه پدافندی پاتریوت آمریکا نشان دهنده برتری تکنولوژیکی یمنی ها بر ائتلاف متجاوز است
🔸️ارتش یمن به دنبال قطع شریان اقتصادی سعودی است
@taghaviniaa
سالروز سقوط فاو ...
🔸️۲۷ فروردین ۶۷ نیروهای عراقی با حدود بیش از ۱۰ لشگر به فاو حمله کردند و ظرف ۳۵ ساعت مهمترین شهر عراقی در کنترل ایران را متصرف شدند .
🔸️در خصوص این رخداد پس از ۳۲ سال ذکر چند نکته ضروری ست:
🔸️تصرف بندر فاو در نبرد با عراق یک دستاورد سیاسی بسیارمهم برای ایران بود که موازنه جنگ را کاملا تغییر داد اما با توجه موقعیت خاص منطقه، این شبه جزیره سرپل مناسبی برای حرکت به سمت شمال یعنی بصره نبود به عبارت دیگر میتوان گفت عملیات والفجر ۸ یک عملیات با اهداف سیاسی و جهت شکستن بن بست جبهه ها بر اساس استراتژی هاشمی رفسنجانی برای پایان جنگ بود چرا که فاو نه دیگر نفتی برای عراق صادر می کرد و نه عراق تکیه خاصی به آن داشت.
🔸️البته از لحاظ استراتژیکی با تصرف فاو ایران به نزدیکی کویت رسید و از آنجا با موشک های کرم ابریشم توانست کشتی های این کشور و آمریکا را هدف قرار دهد و فشار جدی ای بر کویت که متحد و حامی جدی صدام بود وارد آورد.
🔸️پس از تصرف فاو حجم کمک ها به صدام فزونی یافت تا حدی که صدام که ۲ بار نیروی هوایی اش نابود شده بود در روز آخر جنگ ۶۰۰ هواپیما داشت در حالی که به گفته سردار سرلشکر باقری فانتوم های آماده به پرواز ایران به ۱۲ فروند رسیده بود.
🔸️ پس از عملیات کربلای ۵ که ایران تا نزدیکی بصره هم پیشروی کرد حجم تلفات نیروهای دوطرف به حدی بود که ارتش عراق از هم پاشید و ناچار شد افراد ۱۵ سال به بالا را به ارتش فراخواند و توانست نیروهایش را سازمان دهد.
🔸️همچنین عراقی که جعیتش یک سوم ایران بود ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی اش را صرف جنگ می کرد در حالی که این عدد در ایران در بهترین حالت طبق آمارها ۲۰ درصد بود.
🔸️این غیر از کمک های دهها میلیارد دلاری عربستان و کویت و سایر کشورهای عربی به عراق بود .
🔸️ایضا عراقی ها از ۱۳ کشور نیروی پیاده داشتند و در عملیات توکلنا علی الله که فاو را بازپس گرفتند نیروهایشان ۱۰ برابر ایران بود که به شدت با تسلیحات شیمیایی پشتیبانی می شدند .
🔸️در این عملیات برای اولین بار در جنگ ۸ ساله هواپیماهای فرانسوی و آمریکایی خطوط مقدم ایران را بمباران کردند و به طور مستقیم وارد جنگ به نفع صدام شدند.
🔸️شاید این سوال برای برخی پیش بیاید که چرا مدافعان فاو تا این حد کم بودند و حداکثر ۱۵ گردان در فاو حضور داشت؟
🔸️پاسخ این است : در سال ۶۶ پس از آن که مشخص شد ایران دیگر نمی تواند در جبهه جنوب عملیات کند هاشمی رفسنجانی فرمانده جنگ دستور فعال کردن جبهه شمال را داد و به همین دلیل در اواخر اسفند ۶۶ عملیات والفجر ۱۰ در منطقه عملیاتی حلبچه و خورمال عراق انجام گردید و عمده تمرکز نیروها در شمال بود و حتی فرماندهان سپاه نیز همگی هنگام حمله عراق به فاو در کرمانشاه بودند و هیچ فرمانده شاخصی در این محور حضور نداشت.
🔸️سقوط فاو دومینوی شکست های عبرت آموز ایران در ماههای پایانی جنگ بود.
🔸️ضربه روحی این شکست تا حدی بود که عراق به فاصله کمی توانست مناطق تحت کنترل ایران را در متصرف شود و تا نزدیکی خرمشهر پیش بیاید تا جایی که ایران ناچار شد به این علت و علل دیگری همچون توان اقتصادیو نظامی کشور قطعنامه ۵۹۸ را بپذیرد.
🔸️صدام که حالا در موضع برتر بود ، حملاتش را ادامه داد که اگر فرمان بسیج عمومی امام ( ره ) نبود شاید تا اهواز هم پیش می رفتند .
🔸️البته هر شکستی عبرت آموز بوده و تجربه شکست های عملیاتی ایران در اواخر جنگ باعث شد تصمیم گیران و تصمیم سازان جمهوری اسلامی واقع گرایانه تر به قضایا بیندیشند که نتایج آن وضع کنونی منطقه و برتری مطلق محور مقاومت به رهبری ایران در جبهات گوناگون است.
🔸️ ایرانِ آنروز ( که به گفته علی شمخانی در اواخر جنگ در تامین بند پوتین نیروهایش در مانده بود ) ، امروز به گفته دشمنانش بر پایتخت های ۴ کشور عربی سیطره یافته و صدامی که پنجمین ارتش دنیا و نفت فراوان عراق تحت اختیارش بود با اشتباهاتی مرگبار نابودی خود و نظامش را رقم زد.
@taghaviniaa
هدایت شده از تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
از عملیات بی نقص ارتش ایران چه می دانیم ؟
🔸️۷ آذرماه هر سال روز نیروی دریایی نام دارد و تقریبا اکثر مردم می دانند علت آن عملیات بی نقص مروارید است که در تاریخ ایران زمین جاودان شد.لکن از چند و چون عملیات و پیچیدگی های آن کمتر سخن گفته شده است.
🔸️مروارید حاصل هماهنگی و کار اطلاعاتی بی نقص منطقه دوم دریایی ارتش و پایگاه ششم شکاری بود( این ۲ یگان مهم و راهبردی در بندر تاریخی بوشهر قرار دارند ).
🔸️در روز هفتم آذرماه سال ۵۹ هفت تکاور دریایی ( ۴ ستوان و ۳ گروهبان) با دو فروند هلیکوپتر به سمت اسکله البکر حرکت کردند .روی اسکله مزبور ۱۰ نیروی رزمی عراقی استقرار داشتند ولی مهارت خلبانان هلیکوپتر به حدی بود که تا لحظه رسیدن به اسکله ، دشمن بعثی متوجه حضور نیروهای ارتش ایران نمی شود.
🔸️هفت تکاور در نقطه از پیش تعیین شده ی سکو هلی برن کرده و در یک رزم هنرمندانه تمام نیروهای عراقی را به اسارت می گیرند و بلافاصله مراتب را به فرماندهی بوشهر ابلاغ می کنند و در انتظار ناوچه پیکان که از روز گذشته از این بندر به قصد منطقه عملیاتی حرکت کرده بود، می نشینند.
🔸️این ناوچه به فرماندهی ناخدا همتی طبق برنامه حدود ۴ ساعت پس از تسخیر اسکله ، در ضلع جنوبی آن پهلو می گیرد و اسرای عراقی به آن منتقل می شوند.
🔸️فرماندهی نیروی دریایی عراق که از لحظه عملیات متوجه حضور تکاوران ایرانی شده بود ، چند شناور رزمی را از بندر ام القصر واقع در منتهی الیه خورعبدالله برای بازپس گیری اسکله اعزام اعزام می کند.
🔸️ناوچه پیکان از لحظات اولیه رسیدن به البکر با چند ناوچه و دو فروند جنگنده میگ ۲۳ عراقی درگیر شده و با موشک ضدهوایی یکی از میگ ها را منهدم میسازد. ماموریت اصلی پیکان حفاظت از نیروهای مستقر بر پایانه نفتی البکر و درگیر کردن و شناسایی شناورهای رزمی عراق است.
🔸️پیکان در پناه سازه فلزی پایانه ، تا صبح در برابر حملات ۵ ناوچه و تعدادی جنگنده عراقی مقاومت می کند تا این که نیروی دریایی بعثی با تمام قوا و امکاناتش برای بازپس گیری اسکله به میدان می آید و این همان فرصتی بود که فانتوم های پایگاه ششم شکاری بوشهر انتظارش را می کشیدند.
🔸️از لحظات اولیه صبح هواپیماهای F4 پایگاه هوایی بوشهر راهی منطقه درگیری می شوند و با استفاده از اطلاعات دقیق و لحظه ای که پیکان به آنها می دهد به یگان های سطحی دشمن تاخته و عمده نیروی دریایی عراق را با استفاده از موشک های پرقدرت ماوریک منهدم می سازند.
🔸️در حالی که ساعت از ۱۲:۳۰ می گذرد پیکان که در صفحه رادارش دیگر هدفی مشاهده نمی کند از اسکله البکر جدا می گردد تا به بوشهر مراجعه نماید اما ناگهان سیبل موشک های پرتعداد ناوچه اوزای عراق ( که به اسکله الامیه واقع در ۱۲ مایلی آن نقطه چسبیده بود) می شود.
🔸️نکته مهم اینجاست که "ناخدا دوم محمد ابراهیم همتی " و برخی افسران کشتی با وجود ناامیدی از نجات ناوچه تحت امرشان، تا لحظه آخر در صحنه باقی مانده و به آب نمی پرند تا همراه با پیکان در آبهای نیگلون شاخاب پارسی جاودانه گردند.
🔸️در سطح عملیاتی، عاقبتِ مروارید ارتش ایران حیرت آور است ؛ بیش از ۱۰ ناوچه بعثی کاملا مغروق و همچنین ۳ فروند میگ ۲۳ نیز منهدم می شود و در مقابل تنها یک هواپیمای فانتوم و یک فروند شناور جنگی، تلفات نیروهای ارتش جمهوری اسلامی را تشکیل می دهند.
♦️نتایج راهبردی عملیات مروارید برای ایران :
1️⃣ قطع صادرات نفت عراق از پایانه های البکر و الامیه و در نتیجه تمام خلیج فارس
2️⃣ از کار افتادن نیروی دریایی دشمن تا پایان جنگ
3️⃣ استیلای کامل جمهوری اسلامی ایران تا انتهای جنگ بر تمام خلیج فارس و دریای عمان
4️⃣ رفع تهدید جدی از خورموسی و کشتی های غول پیکر تامین کننده مایحتاج ملت ایران تا حداقل ۳ سال بعد
5️⃣ بالا رفتن و تحکیم پرستیژ ایران در کنترل خلیج فارس و نمایش قابلیت های عملیاتی نیروی دریایی و هوایی ارتش جمهوری اسلامی
📌 در نهایت باید گفت مروارید یک عملیات پیچیده و ترکیبی شامل رزم چریکی ، نبردهای سطح به سطح ، سطح به هوا ، هوا به سطح و ترابری بود که نمونه عالی همکاری نیروی هوایی و دریایی ارتش ایران به شمار می رود و جا دارد رسانه ها به طور جدی تری بدان بپردازند.
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
از عملیات بی نقص ارتش ایران چه می دانیم ؟ 🔸️۷ آذرماه هر سال روز نیروی دریایی نام دارد و تقریبا اکثر
به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی این یادداشت بازنشر داده می شود