برای آنهایی که رستم را نمی شناختند
🔸️آنهایی که سردار سرتیپ رستم قاسمی را می شناختند بی تردید ۲ قابلیت بارز در وی برجسته بود؛ ابتدا نداشتن تکبر و روحیه خودمانی و کوچک نفسی و دیگر ، کوشش و پشتکار فراوان همراه با توکل و به رسمیت نشناختن بن بست ها .
🔸️شاید کمتر کسی بداند رستم قاسمی ابتدا کارش را با رانندگی خودرو در سپاه بوشهر آغاز کرد اما آهسته و پیوسته با تلاش های خستگی ناپذیرش در مهندسی - رزمی سپاه به جایی رسید که در اوج تحریم ها، رئیس دولت دهم راه چاره مقابله با تحریم را اعتماد به وی دانست .
🔸️سردار سلیمانی نیز به او اعتماد خاصی داشت تا جایی که وی را با یک هواپیما به یمن فرستاد ، اما جنگنده های سعودی آنها را رهگیری کردند و قصد داشتند با تهدید خلبان ، او را مجبور به تغییر مسیر و فرود در عربستان کنند تا رستم قاسمی را زنده به چنگ بیاورند.
🔸️سردار قاسمی به خلبان دستور می دهد که به هر شکلی در فرودگاه صنعا بنشیند اما هواپیماهای آل سعود با بمباران باند فرودگاه مانع از آن شدند و هواپیما به مبداء بازگشت.
🔸️جالب اینجاست که رستم به خلبان گفته بود ولو به قیمت سرنگونی هواپیما حق تسلیم نداریم.
@taghaviniaa
بیانیه مشترک سعودی و چین ضد منافع ایران بود ؟
🔸️در بیانیه مشترکی که پس از سفر رئیس جمهور چین به عربستان منتشر شد ، ۲ کشور بر همکاری ایران و آژانس اتمی جهت تحقق برنامه صلح آمیز هسته ای تاکید کردند و خواستار رعایت حسن همجواری و عدم دخالت تهران در امور داخلی همسایگان شدند .
🔸️بیانیه مورد اشاره نه پیام خاصی در بطن خود داشت و نه موضع جدیدی از سوی چین تلقی میشد اما رسانه های غرب گرا در داخل و خارج از ایران به شدت روی آن مانور داده و همچنان می دهند .
🔸️در خصوص این بیانیه چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ در روابط بین الملل منافع ملی کشورها تعیین کننده رفتارها و مواضع آنهاست ؛ برای نمونه کشورهای دارای سلاح هسته ای اصلا تمایل ندارند انحصارشان توسط یک بازیگر خارج از هسته قدرت جهانی شکسته شود و آن کشور از لحاظ میزان توان تاثیرگذاری با آنان برابر گردد یا حداقل بدان ها نزدیک شود.
🔸️از همین رو بود که چین و روسیه با ۵ قطعنامه شورای امنیت علیه برنامه اتمی ایران همراهی داشتند زیرا اصلا تمایل ندارند یک قدرت جدید هسته ای در آسیا رقیب ایشان گردد .
🔸️یا در خصوص برنامه منطقه ای ایران ، چین و روسیه به قطعنامه هایی چون ۱۵۵۹ در خصوص خلع سلاح حزب الله و و ۲۲۰۱ (علیه انصارالله یمن) رای مثبت دادند به این دلیل که افزایش قدرت و حوزه نفوذ جمهوری اسلامی در عرصه ژئوپلیتیکی از منظر رویکردهای واقع گرایانه تحدید نفوذ آنان را در پی داشته و ظهور یک قدرت فرامنطقه ای را نمایان می کند که اصلا خوشایند بازیگران قدرتمند جهانی نیست.
🔸️اما موارد بالا نافی همکاری های مثبت چین و روسیه با جمهوری اسلامی نمیشود زیرا این ۳ کشور در حوزه های بسیاری از جمله انرژی ، کردیدورهایی چون شرق به غرب و شمال-جنوب و همچنین جلوگیری از نفوذ ناتو به شرق منافع مشترک دارند .
🔸️از قضا خود سفر شی جین پینگ به سعودی ، تلاش چین برای حضور در حوزه نفوذ ایالات متحده و کاهش اثرگذاری آن بر سعودی است و اصلا نافی منافع و امنیت ایران نیست.
🔸️چه بسا رقابت چین و آمریکا بر سر حوزه های نفوذ در کشورهای عربی به سود جمهوری اسلامی ایران نیز باشد.
2️⃣ این بیانیه نشان داد رفتارهای مستقلانه جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا و پیشروی های ژئوپلیتیکی این کشور تا چه حد می تواند برای قدرت های جهانی دردناک باشد ، زیرا تسلط متحد استراتژیک ایران بر بخشی از کرانه های شرقی دریای سرخ و تنگه باب المندب یعنی نظارت و اشراف محور وابسته به ایران بر تمام تجارت کالا وانرژی شرق آسیا با اروپا و یک اهرم قدرت مناسب برای تاثیرگذاری بر سیاست های بازیگران مطرح آسیا و اروپا .
🔸️نباید فراموش کرد در دوره محمد مصدق انگلستان در سواحل یمن نفتکش رزماری که حامل نفت ایران بود را توقیف کرد و مانع از صدور نفت ایران شد.
🔸️اما ۷۰ سال بعد این ایران است که با کمک متحدانش در آن نقطه بسیار استراتژیک نفوذ و قدرت اعمال راهبردهایش را دارد .
3️⃣ چرخش تدریجی و آرام نگاه سعودی به شرق حاکی از آنست که ایالات متحده در حال تضعیف و از دست دادن جایگاه خود در جهان و به خصوص منطقه غرب آسیاست و این حرکت سیال قدرت از غرب به آسیا از چشم ریاض نیز دور نمانده و سعی دارد از قافله عقب نماند .
🔸️این در حالی است که جمهوری اسلامی سالهاست که نگاه خود را معطوف به روابط متوازن با قدرت های آسیایی کرده و تضعیف قدرت آمریکا را فریاد می زند .
4️⃣ چینی ها اصلا نمی توانند در عداد یک ابرقدرت ظاهر شوند زیرا مولفه های فرهنگی ، گفتمانی - ایدئولوژیکی و رسانه ای آنها از اساس قابل مقایسه با آمریکا نیست و نمی توانند یک ایدئولوژی سیاسی و اقتصادی و فرهنگی جذاب و شمول گرا را به جهانیان عرضه دارند.
🔸️چینی ها حداکثر یک قدرت بزرگ نظامی و اقتصادی و تکنولوژیکی خواهند شد ؛ لکن قدرت نرم غرب و ایدئولوژی و سبک زندگی لیبرالیستی بزرگترین تهدید برای ایران است .
🔸️سبک زندگی چینی هیچگاه مورد پذیرش ملت های دیگر نخواهد بود . به عبارت ساده تر ، چین صرفا نگاه اقتصادی به روابط با کشورهای دیگر دارد و نمی تواند از لحاظ نرم و تاثیرگذاری ادراکی در دراز مدت یک تهدید جدی برای ایران باشد و به همین دلیل نباید از گسترش نفوذ آن نگرانی جدی داشت.
📌چین در منطقه غرب آسیا صرفا دنبال منابع پایدار انرژی و فراهم آوری بازار جهت فروش محصولات کارخانجاتش است ؛ همانگونه که در دوران جنگ ۸ ساله ، موشک های کرم ابریشم را همزمان به عراق و ایران می فروخت و مدتی بعد هم موشک های دانگ فنگش را به سعودی داد که البته خطایش بالای ۵۰۰ متر بود و دردی هم از مشکلات ریاض در چالش های امنیتی و نظامی آنان (مانند یمن) دوا نکرد .
@taghaviniaa
اعتراض و اعتصاب یک حق است اما ...
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
به تحلیل های سطحی و سبک توجه نکنید ...
#چین_ایران
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
سوخو ۳۵ سال آینده تحویل می شود ؟
🔸️سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که ایران قصد دارد کارخانه ساخت پهپاد در روسیه دایر کند و همچنین هواپیمای سوخو ۳۵ دریافت کند .
🔸️این سطح از همکاری نظامی میان مسکو و تهران بی سابقه است و به نظر می رسد پوتین در مهلکه اوکراین به دنبال افرایش اتحاد با یک قدرت نظامی در دنیاست تا در برابر جنگ با ناتو در آنجا قابلیت مقابله داشته باشد .
🔸️سوخو ۳۵ یک هواپیمای چندکاره و بسیار پیشرفته در نبردهای هوایی است و ورود این جنگنده به سازمان رزم ارتش ایران، قدرت هوایی تهران را به نحو محسوسی افزایش خواهد داد ؛ به خصوص در برابر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و رژیم صهیونیستی.
🔸️ سوخو ۳۵ به مراتب در نبردهای هوایی از اف ۱۵ ، اف ۱۶ ، رافائل و حتی اف ۳۵ قوی تر است اما مزیت اف ۳۵ قدرت پنهانکاری بسیار بالای آن و مخفی بودن از دید رادارهاست.
🔸️همچنین سوخو ۳۵ طیف متنوعی از تسلیحات را می تواند شلیک کند که مهمترین آنها موشک های کروز هوا به زمین و ضد کشتی است .
🔸️ خاطرنشان میشود رژیم صهیونیستی و دولت های سعودی و امارات بازنده اصلی معاملات تسلیحاتی ایران و روسیه خواهند بود.
@taghaviniaa
چین تغییر نکرده ؛ شما سیاست را نمی شناسید
چین همان کشوری است که در یکسال گذشته و اوج کرونا بدون آوردن بهانه هایی چون fatf و ... فورا دهها میلیون دوز به ایران واکسن سینوفارم فرستاد، قرارداد راهبردی امضا کرد و به پیوستن ایران به شانگهای رای مثبت داد.
حالا هم برای خالی کردن دلار عرب ها رفتارهای اینگونه نشان میدهد .
#چین_ایران
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
PTT-20221210-WA0016.opus
2.35M
بیانیه مشترک روسای چین و سعودی چه موارد حساسی در خود داشت ؟
#نشر_حداکثری
🔸️آیا چینی ها ایران را تنها خواهند گذاشت ؟
🔸️چرا بن سلمان به سمت چین گرایش پیدا کرد و هدف او چیست ؟
🔸️بند ۱۲ بیانیه مشترک چین و سعودی چه می گوید و چرا ایران باید روی این بند اعتراض کند ؟
🔸️ایران برای افزایش رابطه با چین چه باید کند ؟
📌برای شنیدن پاسخ سوال های بالا این فایل صوتی را با دقت بشنوید
@taghaviniaa
فوری
واکنش متناسب وزیر امور خارجه به بیانیه مشترک چین و سعودی
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
بیانیه مشترک روسای چین و سعودی چه موارد حساسی در خود داشت ؟ #نشر_حداکثری 🔸️آیا چینی ها ایران را تن
فوری
سفیرچین به وزارت امور خارجه فراخوانده شد و مراتب اعتراض شدید ایران نسبت به بیانیه ریاض از طریق دستیار آسیای وزیر خارجه به وی ابلاغ شد .
@taghaviniaa
14.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیانیه اعراب و چین ارزشی نداشت اما باید روی آن حساسیت جدی نشان دهیم
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده با شبکه خبر :
🔸️در روابط بین الملل نباید صفر و صدی نگاه کنیم
🔸️چین در یکسال اخیر ۳ اقدام مثبت در قبال ایران انجام داد
🔸️چین در پی انرژی و بازار عرب های حاشیه خلیج فارس است
@taghaviniaa
۲۱ آذر ؛ بازگشت آذربایجان به آغوش وطن
🔸️ ۲۱ آذرماه سال ۱۳۲۵ ، یک روز بسیار مهم و تاثیرگذار در تاریخ معاصر ایران به شمار می رود.
🔸️در این روز ارتش ایران پس از برتری بر فرقه جدایی طلب دموکرات به رهبری پیشه وری ، وارد تبریز شد ، و آذربایجان را به خاک وطن بازگردانید.
🔸️اگرچه حکومت سابق از این روز همواره بهره برداری می نمود، اما این نکته را نباید فراموش کرد که از شهریور ۱۳۲۰ تا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ، محمدرضا پهلوی یک پادشاه مشروطه بود و قدرت اندکی در عرصه سیاسی داشت و مجالس و نخست وزیران آن دوره را باید تاثیرگذارترین متغیرها در شکل دهی تحولات دانست.
🔸️ریشه بحران به شکل گیری فرقه دموکرات آذربایجان در تیرماه ماه سال ۱۳۲۴ بازمی گشت؛ پانزدهم تیر سال ۱۳۲۴ ، فرمان حزب کمونیست شوروی، برای "اقدام به تشکیل یک حرکت تجزیه طلبانه در آذربایجان و دیگر استانهای ایران شمالی" ابلاغ و به امضای رهبر وقت آن رسید.
🔸️در پی این فرمان، میرجعفر باقروف رئیس جمهور آذربایجان شوروی با پیشه وری دیدار کرده و مقدمات شکل گیری فرقه دموکرات را فراهم نمود .
🔸️نکته جالب اینجاست که جعفر پیشه وری از جمله ایرانیان وطن پرستی بود که با نشریه "آذربایجان جزء لاینفک ایران" همکاری جدی داشت و اکثرا به زبان پارسی مطلب می نوشت؛ اما پس از حوادثی چون رد اعتبارنامه اش در مجلس چهاردهم توسط هواداران سید ضیاءالدین طباطبایی و برخی توده ای ها ، وی که فردی به شدت قدرت طلب ، توانمند و البته باهوش بود تحت تاثیر باقروف قرار گرفت و رهبری فرقه جدایی طلب دموکرات را پذیرفت و در شهریور ۱۳۲۴ این دولت وابسته به همسایه شمالی رسما آغاز به کار کرد .
🔸️البته از جمله علل دیگر گرایش پیشه وری به روسها را می توان اعتقاد قلبی به آرمان کمونیسم و شخص استالین دانست و اینگونه بود که او کورکورانه دستورات کرملین را اجرا می کرد .
🔸️در آبان ۱۳۲۴ ، شبه نظامیان فرقه دموکرات به فرماندهی غلام یحیی دانشیان با حمایت ارتش شوروی (که بعد از اشغال شمال ایران در شهریور۲۰ هنوز نیروهایش را خارج نکرده بود ) در سراسر مناطق آذربایجان پراکنده شدند و پادگان های ارتش و مراکز حکومتی را به تصرف درآوردند و تا زنجان پیش رفتند .
🔸️مردم آذربایجان اما با فرقه پیشه وری همراهی نداشتند که ۲ دلیل عمده داشت ؛ اول علاقه آنان به ایران و هویت ایرانی خود و دوم گرایشات شدید مذهبی و شیعی و داشتن این اعتقاد که کمونیست ها کافرند و همکاری با آنان حرام.
🔸️محمدرضا پهلوی که در تنگنا قرار گرفته بود و می دانست نمی تواند بحران را مدیریت کند ، در بهمن ماه ۱۳۲۴ دولت را به مخالف دیرینه اش احمد قوام السلطنه سپرد و او نیز سعی در حل مسئله آذربایجان از طریق کیاست و اقدامات دیپلماتیک نمود .
🔸️ نخست وزیر جدید در اولین فرصت در یک اقدام تاکتیکی برخی وزارت خانه ها را به افراد توده ای سپرد تا اعتماد مسکو را جلب کند و پس از آن به دیدار استالین رفت.
🔸️قوام در دیدار با رهبر شوروی وعده امتیاز نفت شمال را در برابر خروج نیروهای ارتش سرخ از خاک ایران مطرح ساخت که البته استالین به طورجدی با آن موافقت نکرد اما پس از فشارهای آمریکا ، سادچیکف سفیر شوروی در فروردین ماه ۱۳۲۵ ، قراردادی را با قوام السلطنه امضا کرد و پذیرفت نیروهای کشور متبوعش در قبال امتیاز مهم نفت شمال از مناطق آذربایجان و کردستان خارج شوند.
🔸️نیروهای شوروی با وعده آغاز به کار مجلس پانزدهم و تصویب امتیاز نفت شمال توسط طرفداران قوام ، چندی بعد از خاک ایران خارج شدند و ارتش نیز در اول آذرماه همان سال حمله به نقاط اشغالی و مراکز فرقه دموکرات را آغاز کرد .
🔸️ در اوایل کار ، فدائیان و مسلحین تحت فرمان غلام یحیی دانشیان به سختی مقاومت کردند اما جنگ اصلی در ۱۸ آذرماه در قافلانکوه اتفاق افتاد .
🔸️پس از یک روز درگیری شدید ، ارتش ایران فاتحانه این نبرد را به سود خود خاتمه داد و در نتیجه کمر نیروهای نظامی تجزیه طلب شکسته شد و در ۱۹ آذرماه پیشه وری و حامیانش دانستند که کار آنان تمام شده است.
🔸️در نتیجه به همراه ۳۰ هزار نفر از طرفداران فرقه به باکو و دولت باقروف پناه بردند .
🔸️ارتش ایران در ۲۱ آذرماه با اقتدار و استقبال دهها هزار نفر از مردم مذهبی و وطن پرست تبریز وارد این شهر شد و رسما آذربایجان به خاک ایران بازگشت.
🔸️عاقبت کار پیشه وری اما تلخ بود زیرا وی در سانحه ای رانندگی که توسط میرجعفر باقروف طراحی گردیده بود ، مجروح و در بیمارستان کشته شد.
🔸️اما چرخ روزگار به ضرر باقروف طراح تجزیه آذربایجان از ایران نیز چرخید و پس از مرگ استالین و روی کار آمدن خروشچف ، او نیز به دلیل جنایاتش و دخالت در قتل ۷۰ هزار نفر ، اعدام شد .
@taghaviniaa