اتفاقاتی در راه است ...
🔸️ارزیابی نهادهای امنیتی اسرائیل نشان می دهد این رژیم با دور جدیدی از درگیری ها در نوار غزه روبرو خواهد شد.
🔸️برای اولین بار از نبرد سیف القدس ، حماس مسئولیت حملات راکتی را بر عهده گرفت.
🔸️این امر نشان می دهد برنامه منسجمی برای حمله به اسرائیل وجود دارد.
🔸️کانال تفسیرگر قبلا هم اعلام کرد که محور مقاومت متوجه ضعف اسرائیل در شرایط کنونی شده و قصد دارد حداکثر فشار را به این رژیم وارد کند .
@taghaviniaa
درگیری شدید میان فلسطینیان و اسرائیل در نوار غزه
حملات هوایی اسرائیل شدید گزارش شده و مقاومت نیز شدیدا در حال پاسخ راکتی است
@taghaviniaa
📌فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ علیکم
📌پس هر کس به شما تجاوز کرد، همانند آن بر او تعدی و تجاوز کنید
آیه ۱۹۴ سوره بقره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به روحیه فلسطینیان در این فیلم دقت کنید
🔸️این فیلم متعلق به دقایقی پیش از نوار غزه است که چندین بمب قوی در مناطق مسکونی منفجر می شود اما نه کسی جیغ و داد می کند و نه فرار و بلکه می خندند .
🔸️اسرائیل قادر به شکستن این انگیزه و روحیه نیست .
@taghaviniaa
همین الان
شهر مهم عسقلان زیر راکت باران گروههای فلسطینی
@taghaviniaa
اثرات موشک های دوش پرتاب استرلا در نبردهای نوار غزه چیست ؟
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
فوری
سپاه یک نفتکش پانامایی را در تنگه هرمز توقیف کرد.
ایران قبلا هم تهدید کرده بود که اگر نفتکشش آزاد نشود ، نفتکش های حامل نفت آمریکا و متحدانش را توقیف خواهد کرد.
@taghaviniaa
ایران تهدیداتش را عملی کرد ، حالا نوبت آمریکاست
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
۲ اعتراف مهم وزیر جنگ اسرائیل درباره برنامه اتمی ایران
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
بشار اسد: ایران با خون خود از ما محافظت کرد و ما هم بعد از قدرت گرفتن با خون خود از آن محافظت خواهیم کرد.
پ ن : آیا سیاست منطقه ای ایران اشتباه بود؟
@taghaviniaa
جمع بندی مسئولان ایران این بود که اسد سقوط می کند / تنها آیت الله خامنه ای معتقد بود بشار اسد می ماند
قسمت اول گفتگوی روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا :
♦️از دلایل اهمیت بالای سفر رئیسجمهور کشورمان به دمشق، آن هم بعد از گذشت 13 سال از آخرین مورد آن بفرمایید.
🔸️سفر رئیسجمهور به سوریه از این جنبه اهمیت دارد که به یاد بیاوریم در بحبوحه بحران سوریه از سال 2011 چه اتفاقاتی درحال رقم خوردن بود. در آن مقطع شاهد این بودیم که بسیاری از مقامات کشورمان هم سقوط دولت اسد را قطعی میدانستند. حتی در اوج بحران که جنگ شعله گرفته بود رئیسجمهور وقت کشورمان حاضر نشد به سوریه سفر کند. حالا یا به این سفر اعتقاد نداشت یا جمعبندیشان این بود که سقوط بشار اسد نزدیک است.
🔸️ بههرحال رهبری دستور دادند لاریجانی و جلیلی رفتند و در آن مقطع، حمایت قاطع ایران از اسد را اعلام کردند. این سفرها و حمایتها درحالی انجام میشد که دولت سوریه در بدترین شرایط ممکن قرار داشت. در بین مسئولان جمهوری اسلامی حتی شخص سردار سلیمانی هم با توجه به اشرافی که بر تحولات میدانی داشتند سقوط اسد را نزدیک میدانستند اما این رهبر انقلاب بودند که با درایت همیشگیشان به مسئولان نظام تاکید کردند اگر اصولی و درست مقاومت کنیم اسد باقی خواهد ماند.
🔸️ سفر اخیر رئیسجمهور به دمشق از این جنبه حائز اهمیت است که نظام سوریه درحالحاضر به وضعیتی باثبات و ایمن رسیده و از منظر منطقهای و بینالمللی درحال حرکت به سمت وضعیت جدیدی است. درچنین شرایطی طبیعی هم هست که رئیسجمهور ایران در چهارچوب شراکت استراتژیکی که میان تهران و دمشق وجود دارد به این کشور سفر کند.
♦️در اوج جنگ داخلی سوریه شاهد آن بودیم که شرکای عربی سوریه و برخی دیگر از کشورهای اسلامی که تفکرات اخوانی بر حاکمیت آنها مسلط بود دست در دست هم دادند تا دولت بشار اسد سرنگون شده و سوریه درمقابل فشارهای نظامی و اقتصادی تسلیم شود. اما حالا و با گذشت چندین سال از روزهای بحرانی شاهد این هستیم که همان دولتها یک به یک درحال عادیسازی روابطشان با دمشق هستند. بعد از گذشت بیش از یک دهه، موضع کنونی این دولتها در مواجهه با دولت سوریه را چطور ارزیابی میکنید؟
🔸️نباید فراموش کرد جنگی که علیه اسد شروع شد واقعا یک جنگ جهانی بود. برای اولین بار بود که محور سعودی اماراتی، در منطقه با محور اخوانی، یعنی ترکیه، قطر و گروههایی مثل حماس همسو شده بودند و هدف مشترکشان که سرنگونی اسد بود را دنبال میکردند. از طرف دیگر هم کشورهای اروپایی مثل فرانسه بودند که براساس پیمان سایکس پیکو، سوریه را حیاطخلوت خود میدانست و درصدد حمایت جدی از مخالفان بودند.
🔸️همچنین قصد داشتند سیاست بن غازیسازی و بستن حریم هوایی سوریه را اجرایی کنند. ایالات متحده هم حمایتی جدی از این ایده داشت. در این میان از فوریه 2011 تا سپتامبر سال 2015 یعنی حدود چهارسال و نیم شاهد این بودیم که صرفا جمهوری اسلامی و متحدانش مثل حزبالله بودند که مانع از سقوط اسد شدند.
🔸️ زمانی که وضعیت سوریه تثبیت شد و دولت روسیه نسبت به پیروزی بشار اسد اطمینان پیدا کرد و بعد از دیداری که سردار سلیمانی با پوتین داشتند، رئیسجمهور و دولت روسیه قانع شدند که باید نیروی هوایی خود را به کمک نیروهای ایرانی بفرستند. ایران همچنین توانست روسیه را متقاعد کند که در سوریه منافع استراتژیک دارد و این اتفاق در کنار دیگر وقایع رخ داد. امروز شاهد این هستیم که بشار اسد در قدرت باقی مانده و کشورهای عربی و دیگر کشورهای دنیا برای برقراری دوباره ارتباط با ایشان صف کشیدهاند.
🔸️ سوریه از منظر ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی از جایگاه بسیار مهمی در نظام بینالملل برخوردار است و در جهان عرب هم همواره جزو داعیهداران رهبری در جهان عرب محسوب میشده. بنابراین معتقدم سفر آیت الله رئیسی به دمشق، خط بطلان جمهوری اسلامی بر استدلال کسانی بود که معتقد بودند اسد سقوط میکند. چنین سفری است که درستی تدابیر مقاممعظمرهبری و راهبردهای ایشان در مسائل منطقهای را ثابت میکند.
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
سوریه به استالینگراد دشمنان محور مقاومت تبدیل شد / سوریه پُل ایران برای رسیدن به تجارت در مدیترانه است/ کدام کشور جز ایران جرات دارد نفتکش های آمریکا را توقیف کند ؟
قسمت دوم گفتگوی روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا :
♦️اشارهای به بحث متقاعد شدن روسیه توسط ایران، برای ورود به بحران سوریه باهدف پشتیبانی از دولت مستقر در این کشور داشتید، اگر قرار باشد مرور سریعی بر روند تحولات منطقه و جهان و همچنین تغییر نگاه دولتها به قدرت ایران در میزان اثرگذاری بر معادلات داشته باشیم، با گذشت این سالها و ثابت شدن موضع نظامی برتر کشورمان در منطقه، چه تفاوتهایی را میتوان در دستگاه محاسباتی کشورهای غربی نسبت به مقطع پیش از جنگ سوریه قطعی دانست؟
🔸️نکته نخست آنکه جمهوری اسلامی ایران در مقطعی به کمک سوریه رفت که در موضع انزوای منطقهای و بینالمللی قرار داشت. غربیها داشتند تلاششان را میکردند تا متحد اصلی ایران در منطقه را هم از بین ببرند و بعد از آن به سراغ لبنان بروند. در عراق هم تقریبا تا 10 کیلومتری بغداد آمده بودند که با تدابیر سردار سلیمانی داعش نتوانست وارد پایتخت شود.
🔸️نکته قابل توجه بعد از گذشت بیش از یک دهه اینجاست که انزوای مورد اشاره که ایران از لحاظ سیاسی در منطقه با آن مواجه شده بود، امروز به وضعیت تعامل و همکاری رسیده است. برخی کشورها مثل عراق و سوریه که با ما همکاری نزدیک دارند، برخی دیگر از کشورها هم که در این سالها متوجه شدند قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه رو به فزونی است و اگر بخواهند امنیتشان را تامین کنند باید با ایران بهعنوان قدرت اول منطقه تعامل مثبت و منطقی داشته باشند به سمت کاهش تنشها قدم برداشتهاند و جایگاه ایران را پذیرفتهاند. اگر سوریه در آن مقطع سقوط میکرد، باید به تماشای دومینوی سقوط متحدان ایران مینشستیم. ایران در آن بازه، یک کشور محاصره شده بود. کشوری بود که متحدان استراتژیکی در منطقه نداشت و تمام توان گروههای تکفیری و کشورهای مرتجع عربی هم در این نقطه متمرکز شده بود که ایران تضعیف و حتی تجزیه شود.
🔸️ معتقدم سوریه، استالینگراد منطقه بود. یعنی جایی بود که آنها خیال میکردند که میتوانند با تسخیر آن، سرپلی برای پیروزی نهاییشان در منطقه ایجاد کنند اما برای آنها به استالینگراد تبدیل شد و با تثبیت بشار اسد، سقوط و اضمحلال سیاستهای منطقهای آمریکا را رقم زد.
🔸️ نکته دیگر که همین روزها شاهد آن هستیم، توقیف نفتکشهای حامل نفت آمریکا در تنگه هرمز است. اتفاقی که بیش از هرچیز نشان میدهد آمریکا دیگر نمیتواند با جمهوری اسلامی برخورد نظامی کند. دلیلش آن است که ایران، بازوان قدرتمندی در منطقه دارد و منحصر به جغرافیا هم نیست. ایران در چند کشور حضور دارد، نهفقط خودش بلکه متحدانش حضور دارند و از این جهت هزینه مواجهه نظامی با ایران بالاست. ببینید کدام کشور جرات دارد نفتکش آمریکا را توقیف کند؟ آمریکایی که وعده داده بود بر تنگه هرمز کنترل خواهد داشت تا ایران دست به اقدامی نزند، حالا شاهد این است که درهمان تنگه هرمز نفتکشهای حامل نفت واشنگتن توسط نیروهای نظامی ایران توقیف میشوند.
🔸️ این خیلی نکته حائز اهمیتی است از لحاظ نظامی درکنار حفظ ثبات سوریه، منجر به برتری ایران در معادلات نظامی منطقه شده است. از لحاظ اقتصادی هم شما در آینده خواهید دید که سوریه، بهعنوان پلی برای رسیدن به مدیترانه و از آنجا ترانزیت کالا به کشورهای اروپایی نقشآفرینی خواهد کرد.
🔸️ لذا من معتقد هستم درستی تدابیر ایران درخصوص سوریه باعث شده که ما امروز دست برتر را در تحولات منطقهای داشته باشیم. دست برتر هم در عرصه دیپلماتیک، هم در عرصه نظامی و هم در عرصه سیاسی.
ادامه دارد ...
@taghaviniaa