🌺اکنون سؤال این است که در امر تربیت، بر کدام یک از صفات و فضایل انسان تأکید کنیم؟ اساساً اگر به هرکدام از فضائل انسان به صورت کامل و درست و عمیق نگاه شود، تفاوتی با فضایل دیگر ندارند، حتی نمیشود گفت که اینها لازم و ملزوم یکدیگرند، دوتا نیستند، بلکه دو روی یک سکه یا چند روی یک منشور هستند.
🌺 مثلاً مهربانی به معنای اصیل و عمیقش، روی دیگر سکۀ قدرتمندی است و قدرت و مهربانی انسان روی دیگر سکۀ تواضع انسان است. تواضع و مهربانی و قدرت روی دیگر همان حقیقتی است که به نام «عقل» آن را میشناسیم.
🌺در میان همۀ فضیلتها، فضیلت «قدرت» در فرد، یا گفتمان «قدرت، شجاعت و عزّت» در جامعه، موضوع مهمتر و برتر است. پدر و مادرها اولاً باید بچههایشان را قوی بار بیاورند و این شاخص را نگه دارند، بعد هرچه از تعلیمات که میخواهند، حول و حوش این موضوع به آنها ارائه بدهند.
✍تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
🌺قدرت برای همۀ صفات خوب، یک شاخص است؛ مثلاً برای سرور و نشاط.
🌺امیرالمؤمنین علی(ع) میفرماید: سرور ثمرۀ قدرت است «أصلُ العَقلِ القُدرَةُ، وثَمَرَتُها السُّرورُ» (میزانالحکمه/8639) چه کسی مسرور است؟ کسی که استرس ندارد، چون قوی است! بقیه با تفریحات بیخود، میخواهند مسرور شوند که البته بعدش هم دوباره غمگین میشوند.
از همین حدیث میفهمیم که آدم ضعیف، کمعقل خواهد بود.
✍تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
🌺اگر فرمودهاند بچه را ادب کنید، برای این است که ادب قدرتزا است، میتوان گفت که ادب اسم دیگر تقوا است؛ تقوا در واقع یک سلسله آدابی را به انسان تکلیف میکند.
🌺 رسولخدا(ص) میفرماید: «مَنِ اتَّقَی اللهَ عاشَ قَویاً» (دعوات راوندی/ص292)؛ هر کسی تقوا داشته باشد، قوی و قدرتمندانه زندگی خواهد کرد.
🌺 کار دیگری که ادب انجام میدهد این است که بچه را کنترل میکند تا هر لحظه هر کاری دلش خواست نکند؛ امیرالمومنین(ع) میفرماید: «أقوَی النّاسِ مَن غَلَبَ هَواهُ» (غررالحکم/ص197) قویترین آدمها کسی است که بر هوای نفس خودش غلبه پیدا کند.
🌺 اگر میخواهید از قومی یا از شخصی تعریف کنید، ببینید چقدر قوی است؟ چقدر از نظر روحی قدرتمند است؟ قدرت و شجاعت، هم شاخص بقیه فضائل و هم آورندۀ بقیه فضائل است.
✍تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
🌺اگر کسی ضعیف باشد غالباً رحم ندارد.
🌺 مثل کسی که در آب افتاده باشد و قدرت شنا نداشته باشد، در حالی که دارد خفه میشود و نیاز دارد کسی او را نجات بدهد؛ اگر دستش به نجات غریق برسد، او را هم خفه میکند تا خودش بالا برود؛ چون ضعیف است و ضعیف گاهی بیرحم میشود.
🌺 بههمین دلیل به نجاتغریقها میگویند، زیاد خودتان را در دستهای کسی که دارد غرق میشود قرار ندهید؛ او مدام میخواهد به ناجی بچسبد و او را هم به خطر میاندازد.
🌺جبهۀ اباعبدالله الحسین(ع)، جبهۀ اقویا بود و جبهۀ مقابل ایشان جبهۀ افراد ضعیف و بیرحم بود.
🌺 ترس انباشه از ضعف که به کینه تبدیل شده بود در کربلا باعث شد هر کسی که دستش میرسید بیرحمیها و جنایتهای فراوانی مرتکب شود و به کودکان هم رحم نکند.
🌺آیا آدم قوی اینطور میجنگد؟ آدم قوی، قوی به معنای واقعی کلمه، نامردی نمیکند، اگر نبردی پیش بیاید مردانه میجنگد، و یا جوانمردانه عفو میکند؛ از هر فرصتی برای زدن استفاده نمیکند، عقدهگشایی نمیکند؛ چون قوی است.
✍تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
✍گرایش به قدرت، فطرتاً در کودکان وجود دارد و بهترین فرصت برای معرفی خدا به کودک است
کودکان که در نهایتِ سلامت فطری بهسر میبرند، در داستانها دنبال ابرقدرتها و ابرقهرمانهایی میگردند که بتوانند حامی مردم باشند و همۀ مشکلات را حل کنند. بر همین اساس، داستانها و انیمیشنهای فراوانی هم ساخته شده است.
🌺گرایش کودکان به قدرت، یک گرایش تحسینشده، فطری و یک فرصت فوقالعاده برای تربیت و بیان دین و معرفی خدا به کودکان است.
🌺 در واقع کودک فراتر از پدر و مادر و بعد از پدر و مادر در سنین مختلف دوران کودکی و نوجوانی دنبال قدرتی میگردد که به او اتّکاء کند.
🌺اگر انسان از همان سنین کودکی پاسخ این سؤال را پیدا نکند، ضربههای مهلکی خواهد خورد. یکی از آن ضربات این است که همۀ زندگی و عمرش را بر اساس ترس تنظیم خواهد کرد؛ از «ترس از بیماری» که این ایام رایج است گرفته تا «ترس از فقر» و «ترس از مرگ». خیلی از این ترسها، انگیزههای زندگی عادی ما شدهاند. ما اصلاً بد نمیدانیم یک دانشآموز از سر ضعف و از ترس اینکه در جامعه بیکار بماند و کسی تحویلش نگیرد، درس بخواند. بسیاری از رفتارهای اخلاقی و کنترلشدۀ افراد، ناشی از ترسهای نابجا و ضعفهاست.
✍ تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
🌺دوران هفتسالگی و کمی قبل و بعد از آن، دوران بسیار حساسی است؛ زمانی است که باید کودک به جای پدر و مادر، که آنها را قدرت مطلق تصور میکند، یک قدرت دیگری جایگزین کند.
🌺 فرق دوران بزرگسالی با کودکی، این است که هزار برابر میفهمی که «من بهجای پدر و مادر خودم، به «خدا» وابستهام»، و میفهمی که «وابستگیام به خدا، خیلی بیشتر از وابستگی من به پدر و مادر در دوران کودکی است.
🌺هر کسی این احساس پناهجویی به خدا را نداشته باشد، آدم نادانی است؛ یک کودک بیشتر از چنین کسی میفهمد که خدا انسان را پناه میدهد.
🌺در تربیت بچهها باید بهگونهای عمل کرد که او به این ابرقدرت وصل شود.
🌺وقتی کودک علاقهمند به قصههایی مثل علاءالدین و چراغ جادو است، که یک غولی از چراغ در بیاید و هر کاری میخواست برایش انجام دهد، او بهدنبال خدا میگردد.
🌺 فقط خداست که هرکاری بخواهد انجام میدهد. همیشه در داستانهایی که کودکان به آنها علاقه نشان میدهند و تعقیب میکنند، یک ناجی قهرمان و قدرتمند که فوق همۀ قدرتها باشد وجود دارد، از غول چراغ جادو گرفته تا مرد عنکبوتی یا هرچیز دیگر. این علاقهمندی و تعقیب چنین داستانهایی، نهایت خداجویی یک کودک است. دین هم جز برنامهای که آدم را به منشأ قدرت برساند، نیست.
✍ تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
✍آیا میتوانیم از «سردار سلیمانی» جلوهای برای کودکان بسازیم که مجذوبش بشوند؟
🌺اکثر کسانی که فکر میکنند انتقال دین به کودکان دشوار است، اشتباه میکنند. اصلاً زبان دین، زبان بچههاست.
🌺رفتار بچههای حدوداً ده ساله را رصد کنید، وقتی برای همدیگر کُری میخوانند، چه میگویند؟ چه چیزی به اینها کِیف میدهد؟ از زور پدرشان میگویند؛ البته خالیبندی هم میکنند، ولی لذتشان در همین است.
🌺 آن لذتی که در جوانی برای شهوت است، در نوجوانی روی موضوع قدرت است؛ در نوجوانی هنوز پاک است، خرابش نکنیم، بگذاریم روی همین منوال جلو برود.
🌺 این نکات خیلی مهم است. مگر دین فطری نیست؟ «فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا» (روم/30) مگر دین با ساختار من هماهنگ و متناسب نیست؟ من از کودکی چه میخواهم؟ قدرت میخواهم، پس اگر دین حرف دیگری بزند غلط است، اصلاً دین نیست.
✍تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
🌺به یک مناسبتی رفته بودیم سر کلاس اول ابتدایی، گفتم بچهها چه کسی دوست دارد زورش زیاد شود؟ همه گفتند «آقا ما! آقا ما!» بعد گفتم میخواهید زورتان مثل چه کسی زیاد شود؟ از بتمن و چیزهای دیگر حرف میزدند.
🌺خب معلوم است، بچهها غرق موضوع قدرت هستند، ولی متأسفانه ما یک بتمن در انیمیشن برای بچههای خودمان معرفی نکردیم، بعد توقع داریم عقیدۀشان درست باشد.
🌺ما اشتباه کردهایم و برای کار تعلیم و تربیت کودکان کشورمان درست برنامهریزی نکردهایم.
🌺 میبینید که این بچه اسیر چه چیزی است؛ صهیونیستها خوراک مورد علاقهاش را به سبکی که خودشان میخواهند به او میدهند.
🌺آنها میخواهند الگوهایی برای بچه قرار بدهند و میل به قدرت را در بچهها منحرف کنند.
🌺 ما باید به میل به قدرت توجه کنیم و الگوهای مناسب قرار بدهیم.
🌺آیا ما میتوانیم یک جلوهای از سردار قدرتمند ایرانی «سردار سلیمانی» درست کنیم که بچههای قبل از دبستان مجذوب آن بشوند؟ آیا این هنر را داریم؟
✍تجربیات خانوم خونه
@Tagrobeyate
تجربیات خانوم خونه
🌺به یک مناسبتی رفته بودیم سر کلاس اول ابتدایی، گفتم بچهها چه کسی دوست دارد زورش زیاد شود؟ همه گفتند
🌺این هنر ماست که ببینیم چطور می توانیم فرزندانمان را شیفته شجاعت و قدرت سردار سلیمانی وامام حسین ووو کنیم
✍ لطفاتجربیاتتون را در مورد فرزند پروری به آیدی خادم کانال تجربیات بفرستید 👇
@yaabasaleee
دوستانتان را به کانال تجربیات خانوم خونه دعوت کنید
4_6025990732928518067.ogg
525.4K
قرار هرشبـمون♥️
.
| اِلھى عَظُمَ الْبَلاَّءُ ...|💔🥀
👤علی فانی
شبتون فاطمی🌺
عشقتون علوی💞
لطفتون حسنی💚
آرزوتون اربعین حسینی⭐️💫
وضو و نماز شب فراموش نشه😇📿
التماس دعا🤲