#علیرضا_پناهیان
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
✔️ دین برنامهای است برای اینکه انسان به منافع خودش برسد؛ منافع مادی، معنوی، دنیایی و آخرتی
🔸وقتی میخواهی بچۀ خودت را تربیت کنی یا وقتی میخواهی خودت را تربیت کنی، طمع کن، به بهرههای فراوانی که میخواهد به تو برسد. حتی ترس از جهنم هم اینقدر کار نمیکند! #امام_صادق علیه السلام فرمود شما شیعیان ما خیالتان راحت باشد؛ ما شفاعت میکنیم که از جهنم نجات پیدا کنید، بروید مسابقه بگذارید برای رسیدن به بالاترین درجهها! (وَ اللَّهِ لَا یَدْخُلُ النَّارَ مِنْکُمْ رَجُلٌ وَاحِدٌ، فَتَنَافَسُوا فِی الدَّرَجَاتِ؛ امالی طوسی/296) (لَا خَوْفٌ عَلَیْکُمْ وَ لَا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ، کُلُّکُمْ فِی الْجَنَّةِ، فَتَنَافَسُوا فِی الدَّرَجَاتِ؛ امالیطوسی/723)
🔸یکی از کارهای ابلیسِ ملعون این است که آدم را به کم قانع میکند و میگوید «همینقدر بس است!» یعنی آدم را به کم قانع میکند و حتی درِ گوش آدم، زمزمۀ اخلاقی و ظاهراً متواضعانه میخواند که «میخواهی چهکار!» مثلاً اگر بگویی «من میخواهم مثل آقای بهجت بشوم» میگوید «شوخی نکن! تو کجا، آقای بهجت کجا! تو همین دو رکعت نماز را بخوانی بس است!» اما تو بگو چرا به کم قانع بشوم؟!
🔸بلندهمت بودن و به کم قانع نشدن، یکی از شاخصههای منفعتطلبی است. ما در اینجا یک قید به این منفعتطلبی اضافه میکنیم بهعنوان «بلند همتی و بلندنظری»
🔸«خودخواهِ بد» و منفعتطلبیِ بد کسی است که منافع کوتاهمدت و منافع اندک خودش را میگیرد ولی منافع بلندمدت خودش را از بین میبرد؛ مثل بچۀ نادانی که گوشوارههای طلا را با شکلات عوض کند!
#گناه_و_توبه
@tahataneaatahataneaa
✨﷽✨
✅ باید طوری زندگی کنی ، آن طوری که حضرت امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه فرمودند : طوری در دنیا زندگی کنید که اگر مردید برای شما گریه کنند. و اگر زنده ماندید ، خواهان معاشرت با شما باشند.
🌹روزی که تو آمدی به دنیا عریان
🌹بودند همه خندان و تو بودی گریان
🌹 کاری بکن ای دوست که وقت مردن
🌹 باشند همه گریان و تو باشی خندان.
☀️امام رضا عليه السلام
مردم دو دسته اند: يكى آنكه با مـرگ، آسـوده مى شود. ديگرى آنكه مردم با مرگش از دست او آسوده مى شوند.
📚مسند امام رضا(ع)،ج۱،ص۲۶۳
@tahataneaatahataneaa
⭕️ دو واجب فراموش شده
🔹 در روایات اسلامی، با موضوعی بسیار مهم رو به رو هستیم که متاسفانه در کش و قوس زمان و در دل تاریخ، از امری واجب، به امری پیش پا افتاده و بی اهمیت تبدیل شده است که بسیاری از مسلمانان و حتی مومنان از آن غافلند.
🔸 امر به معروف و نهی از منکر، دو واجبی هستند که بسیاری از مواقع به دلایل مختلف و توجیهات بسیار، به سادگی از کنار آنها گذشته ایم. روایات بسیاری از معصومین در باب اهمیت این دو واجب آمده است. اما چه میشود که این دو واجب به فراموشی سپرده میشوند؟
🔺 امام باقر میفرمایند: «در آخرالزمان مردمی خواهند آمد که با ریاکاری از یکدیگر پیروی میکنند، آنان عالِم نماها و عابد نماها و نادانان و سفیهانی هستند که امر به معروف و نهی از منکر را به بهانه ضرر ترک میکنند. آنان همیشه به دنبال عذر و بهانه هستند و از علما بدگویی میکنند و به نماز و روزه و هرچه مزاحمت برای مال و جان آنان نداشته باشد، روی میآورند و اگر نماز، مزاحم مسائل مربوط به جان و مال آنان باشد، آن را نیز کنار میگذارند. همانگونه که عالی ترین و اشرف واجبات مانند امر به معروف و نهی از منکر را کنار گذاشتند.»
📚 اصول کافی، جلد ۵، ص ۵۵
#آخرالزمان
🏴
@tahataneaatahataneaa
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۳ آبان ۱۳۹۸
میلادی: Monday - 04 November 2019
قمری: الإثنين، 6 ربيع أول 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️3 روز تا عید غدیر ثانی، آغاز امامت امام زمان عج
▪️11 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️28 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
▪️32 روز تا ولادت امام حسن عسکری علیه السلام
✅ با ما همراه شوید...
﷽؛
🌹 ﷽؛
💠 مستحبی که به واجب نزدیک است! 💠
الإمام الصادق عليه السلام: سَجدَةُ الشُّكرِ واجِبَةٌ عَلى كُلِّ مُسلِمٍ؛ تُتِمُّ بِها صَلاتَكَ، وتُرضي بِها رَبَّكَ، وتَعجَبُ المَلائِكَةُ مِنكَ. وإنَّ العَبدَ إذا صَلّى ثُمَّ سَجَدَ سَجدَةَ الشُّكرِ فَتَحَ الرَّبُّ تَعالَى الحِجابَ بَينَ العَبدِ وبَينَ المَلائِكَةِ، فَيَقولُ: يا مَلائِكَتِي، انظُروا إلى عَبدي؛ أدّى قُربَتي، وأتَمَّ عَهدي، ثُمَّ سَجَدَ لي شُكرًا عَلى ما أنعَمتُ بِهِ عَلَيهِ...
امام صادق عليه السلام: سجده شكر بر هر مسلمان، واجب است. [سجده شکر طبق نظر همه مراجع مستحب است و این تعبیر واجب به معنای لازم بودن است] با آن، نمازت را كامل مى كنى، پروردگارت را خشنود مى سازى و فرشتگان را به شگفتى مى آورى.
آن گاه كه بنده نماز خواند و سپس سجده شكر گزارد، پروردگار متعال، پرده از ميان او و فرشتگان بر مى گيرد و مى گويد: «اى فرشتگان من! به بنده ام بنگريد كه با عبادتش به من تقرّب جست و پيمانم را به پايان برد. سپس براى من به خاطر شكر نعمت هايى كه به او بخشيده ام، سجده كرد...»
📚 شناخت نامه نماز، محمدی ری شهری، حدیث ۷۷۵
@tahataneaatahataneaa