بحث سر اعتقاد ماست.mp3
4.34M
#پادکست
🔷 کف روی آب
🔶 آیا خدا مغلوب میشود؟
📌 https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺️اهمیت #بریکس از دریچه ای جدید!
🔹️همه میدانیم در روابط بین الملل:
🔹️برزیل، فروشگاه مواد غذایی جهان
🔹️روسیه پمپ بنزین جهان
🔹️چین، کارخانه اقتصادی جهان
🔹️هند، ارائه دهنده خدمات به جهان
🔹️عربستان، مرکز انرژی جهان
🔹️و ایران قدرت امنیتی منطقه (تاکید میکنم منطقه، نه جهان).
🔹️طبق گزارشات جهانی، تا ۲ سال آینده، ۴۵٪ صادرات کل مواد غذایی دنیا از برزیل خواهد بود. [ برزیل۴۰۰ میلیون هکتار زمین قابل کشتِ دیم دارد؛ ولی ایران ۱۵ میلیون هکتار زمینِ آبی! برزیل سالانه ۲۵۰۰ میلی متر بارندگی دارد ولی ایران ۲۰۰میلی متر! کل محصولات کشاورزی ایران از غلات و مرکبات۹۵ میلیون تن در سال است ولی برزیل سالانه ۱۲۰۰ میلیون تن صادرات محصولات کشاورزی دارد؛ ۳۷۰ میلیون گاو گوشتی و شیرده دارد و ۲۲ میلیون تن صادرات گوشت]
اینها را گفتم تا متوجه شوید برزیل چگونه با تمرکز بر موقعیت جغرافیایی خود، سرمایه گذاری کرده تا در چندسال آتی، جزو ۵ قدرت برترجهانباشد. افسوس که سخن طولانی میشود وگرنه درخصوص هر کدام از کشورهای عضو بریکس همین اعداد و ارقام صادق است.
🔹️و اما نکته مهم: این حجم از تبادلات اقتصادی که قراراست منهای دلار و به شکل تهاتر انجام شود، نیاز به مسیر امنِ زمینی، هوایی و دریایی دارد. یعنی پلیس خوب میخواهد تا امنیت رابرقرار کند. احسنت درست فهمیدید؛ چه کسی بهتر از ایران که سالهاست از پس امنیت منطقه به خوبی برآمده؟
🔹️ آنچه از سیاست خارجه دولت سیزدهم قابل روئیت است «دیپلماسی کریدورها» است. رئیسی تلاش میکند وابستگی اقتصاد ایران به نفت را کاهش دهد و با تمرکز بر مزیتهای جغرافیایی، سراغ منابعپایدار درآمدزا برود تا قدرت سیاسی و بینالمللی کشور را با توجه به موقعیت ژئوپولیتیکش افزایش دهد.
🔹️ایران نقطه تلاقی۳ قاره است (آسیا، اروپا، آفریقا) که با دسترسی به تنگه هرمز و نزدیکی به چند کانون مهم [اوراسیا، غرب آسیا، آسیای جنوبی، آسیای غربی و کشورهای حوزه خلیج فارس] نقش کلیدیدر پیوند بازارهای تجاری و بنادر این مناطق دارد.
🔹️علاوه برحذف دلار، ارزش بخشیدن به ریال، خنثی سازی تحریمهای بانکی و...هدف اصلی رئیسی ازعضویت در بریکس، فعالسازی کریدور شمال به جنوب است. این کریدور، یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی درآسیای میانه است که مسافت ۱۶kmهزار کانال سوئز را به۷ هزار km تبدیل میکند [درمقایسه با مسیرهای سنتی۴۰٪ کوتاهتر ۳۰٪ ارزانتر] این کریدور از بندر بمبئی هند تا هلسینکی فنلاند با یعنی اقتصاد پویایِ بدون نفت.
اهمیت مطلب را زمانی خواهید فهمید که بدانید ایران میتواند این مسیر استراتژیک را به مسیر دیگری به نام کریدور شرق به غرب متصل کند. اتصال این ۲ کریدور به یکدیگر بسترساز یک تحول عظیم اقتصادی در ایران و جهان است. ایران پسا رئیسی، ایران مهمتری است زیرامسیر ریلی، تنها با عبور ازخاک ایران امکان اتصال به یکدیگر را دارند! و این یعنی خروج اقتصاد ایران ازگوشه رینگ تحریم؛ یعنی ایجاد منابع پایدار درآمدزا برای ما یعنی اقتصاد پویایِ بدون نفت.
🔹️ایران پسا رئیسی، ایران مهمتری است زیراقرار است از ایرانِ انرژی زا که همیشه مورد چپاول غرب بوده گذر کند و به مسیر باثبات حملونقل، ذیل کریدور شمال_جنوب شرق_غرب شیفت کند؛ تا امنیت اقتصادی جهان را فراهم کند، نه منطقه.
🔹️شاهد این ادعا، اشتیاق عربستان برای پیوستن به این کریدور است. قطعاً این موضوع الزاماتی دارد، از جملهرفع فرسودگی زیرساختها، جذب سرمایهگذار خارجی، تأمین منابع مالی و... که همگی با عضویت در بریکس و انعقاد قراردادهای دو یا چند جانبه برای احیاء این چهارراه بزرگ ارتباطیست.
🔹️بریکس را از دریچه ای جدید بب
زیرا دولت سیزدهم ایران را پلیس جهان خواهد کرد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺️هیسسس! #زارچی ها زار نمیزنند.
🔹️دومینوی اخراج اساتید، موضوع جدیدی نیست؛ از شهریور ۱۴۰۰ با اخراج بیژن عبدالکریمی "استاد فلسفه دانشگاه آزاد" آغاز شد. در۲سال گذشته بیش از ۶۵ استاد تراز اول که غالباً از رشته های علوم انسانی بودند اخراج شدند و ربطی به اعتراضات۱۴۰۱ نداشته و ندارد. با ورود دولت سیزدهم به پاستور، رسیدگی به هیات علمی دانشگاه ها در دستورکار وزیر علوم قرار گرفت.
حالا چه شده که اخراج زارچی اینقدر مهم شده که عارف وارد گود میشود و پیغام و پسغام میفرستد؟ آنهم برای استادِ پیمانی(نه رسمی) که ۵ سال فرصت تبدیل وضعیت استخدامی (البته به صورت حضوری وکتبی) را داشته ولی با عِلم به رویه معمول دانشگاه، عامدانه به صورت مجازی فرم ترفیع را پر میکند و درخواست الکترونیکی اش را توییت میکند تا موج سواری رسانه ای شروع شود!
واضح است:
۱- انتخابات نزدیک است
۲- ۲۵ شهریور نزدیکتر است
۳- اصلاحات برای حمله به نظام و دولت، نیاز به اهرم فشار دارد
۴-رسانه های معاند نیاز به خوراک خبری دارند
۵-نباید هشتگ #بریکس ترند شود
۶-از ورود نیروهای انقلابی به دانشگاه و تلوزیون (تریبون های تاثیرگذار نظام) بدجور سوخته و ترسیده اند
۷- در مقابل با اخراج #رشیدپور از صداوسیماو اساتید شان از دانشگاه ها سرخورده شده اند بنابراین با فاز مظلوم نمایی، چهره جدید برای خود ساخته اند تا درماه های آتی، بیشترین استفاده را از فضای مجازی ببرند.
پیشاپیش به شورای عالی فضای مجازی هشدار میدهیم کسی که صلاحیت دراختیار داشتن تریبون حقیقی را ندارد قطعاً حضورش پشت تریبون مجازی خطای فاحش است.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺ارز اربعینی، تجربه موفق دلار زدایی از اقتصاد ایران
دولت برای سفر به عراق ۲۰۰۰ دینار (نه دلار)، ارز مسافرتی تخصیص داده؛ البته با یک تفاوت اساسی نسبت به دولت اسبق! متقاضیان تنها با ارائه گذرنامه، موفق به اخذ ارز نمی شوند، بلکه ابتدا ملزم به افتتاح حساب ارزی هستند، سپسبا ثبت خروج شان از گیت پرواز یا پایانه مرزی کشور، امکان برداشت مبالغ محیا میشود.
بنابراین دولت، با ایجاد انضباط ارزی و حذف دلار از سفر اربعین، در نیازسنجی مردم و مدیریت بازار عرضه و تقاضا، موفق عمل کرده است تا جاییکه درحال حاضر، قیمت دینار در بازارهای عراق ۳۵ تا ۴۰ هزار ت استاما با تدابیر بانک مرکزی برای نخستین بار در ایام #اربعین، نرخ دینار در بازارهای ایران کاهش یافت. (۳۳هزار تومان در بازار آزاد، ۳۲هزار ت در صرافی ها و ۳۱ هزار و پانصد ت در سامانه بانکی)
مستحضرید که کاهش قیمت دینار در بازه زمانیِ اوج تقاضا است و تا کنون ۳ میلیون نفر در سامانه سماح
برای دریافت دینار ثبت نام کرده اند! این مدیریت و انضباط مالی [۱۸۰۰ شعبه ۶ بانک عامل ملی، همه روزه تا ساعت ۱۵ و شعب کشیک تا ساعت ۱۸ و سامانههای برخط و باجه فرودگاهی در ۲۴ ساعت شبانه روز آماده فروش و تحویل ارز هستند] را مقایسه کنید با سوراخ روحانی (دولت فسادزدا vs دولت فسادزا)
🔹️ارز بی محابا به هر گذرنامه ای تحویل داده میشد، سفری انجام نمی شد! ارز دولتی به بازار آزاد سرازیر می شد، درنتیجه شاهد تلاطم های مکرر ارزی بودیم.
هموطن، #انتخابات مهم است؛ زیرا رای شما در کیفیت معیشت و زندگی ۸۵ میلیون ایرانی، اثر مسقیم دارد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺️خطر! مراقب باشید.
🔹️به این ۴ تاریخ مهم در ۲ ماه سرنوشت ساز دقت کنید:
✅۲۰ شهریور
✅۲۵شهریور
✅۲۸ شهریور
✅۲۶ مهر
🔹️از آخرین تاریخ شروع می کنم:
۲۶ مهرماه، روز لغو تحریم های موشکی و پهپادی ایران ذیل #برجام است که براساس این ماده، باید در این تاریخ محدودیت های تحقیقی، توسعه، تولید، واردات و صادرات فن آوریِ ساخت موشک و پهپاد از تحریم خارج میشد؛ اما متاسفانه به دلیل ناآرامی های پارسال، غربی ها به چنج شدن نظام امیدوار شدند، به تعهدات خود در برجام پشت پا زدند و تحریم را لغو نکردند! هرچند جهل عده قلیلی از جامعه، بسان شمشیر دو لبه است که بارها خون گروهی را ریخته (فی المثل فتنه ۸۸ که آب در آسیاب دشمن بود و پس از ۸ ماه اردوکشی خیابانی، آنچه عاید ملت شد تحریم های شکننده و قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت علیه ایران بود) اما به هر حال گذشته ها گذشته، و دولت سیزدهم از شهریور ۱۴۰۱ تا امروز با رایزنی های مکرر توانست بار دیگر، آژانس را با خود همراه کند تاجاییکه طبق اعلام رسمی آژانس در هفته گذشته، از ۴ نقطه ابهامی، ۲ مورد رفع ابهام شد و دولت با دیپلماسی مقتدرانه درحال رایزنی برای رفع ابهام از ۲ نقطه باقی مانده است؛
🔹️۲۰ شهریور (۱۸ روز دیگر) پرونده هسtه ای ایران با هدف لغو تحریم ها، دوباره در دستور کار شورای حکام قرار خواهدگرفت تا در ۲۶ مهر برجام از مرحله اول (گذر از دوره ۸ ساله) به مرحله دوم (لغو رسمی تحریم های ذکر شده تا سال ۲۰۲۵) انتقال یابد؛ چنانچه به هردلیل فتنه یا آشوبی در کشور حادث شود، تحریم ها تکرار خواهد شد و دودش به چشم خودمان خواهد رفت.
🔹️در ماه های گذشته از دیپلماسی میدانِ دولت، خبرهای خوشی مخابره شد از جمله: (آزادسازی دلارها، آزادی زندانیان، تفاهم گام به گام اجمالی ایران_آمریکا البته به صورت غیرمستقیم و توافقات منطقه ای) این خبرها حاکیست که ایران در مذاکرات دست برتر دارد بنابراین رسانه های معاند و نوچه های مجازی شان به بهانه های واهی در ایجاد تنش تلاش میکنند تا غرب قبل از ۲۶ مهر ماه، دست برتر پیدا کند؛ ازطرفی دولت به دنبال مدیریت آرامش کشور در این ۳ تاریخ سرنوشت ساز است (۲۰، ۲۵ و۲۸شهریور).
🔹️ "۲۵شهریور" سالگرد فتنه است و قطعاً فراخوان های مجازی، تنها بابصیرت و آگاهی مردم خنثی خواهدشد؛ از همه مهمتر "۲۸ شهریور" است که رئیس جمهور ایران به سازمان ملل خواهد رفت. بی شک این روز بستر مناسبی برای دیدارهای دوجانبه است تا ایشان با رایزنی های فی ما بین، مقدمات ۲۶ مهر را فراهم کند.
🔹️با حفظ آرامش جامعه و اطلاع رسانی گسترده، دولت را در این برهه حساس یاری کنیم. لاجرم موفقیت دولت در این ۲ماه، در بهبود کیفیت زندگی ما موثر خواهد بود.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺️خودرو در سراشیبی قیمت.
🔹️ثبت چهارمین تورم منفی ماهانه پیدرپی در بازار #خودرو
🔹️طبق رصد بازار در۴ ماه اخیر، تورم ماهانه خرید خودرو منفی است؛ و کاهش قیمت درخودروهای سواری بیش از سایر وسایل نقلیه است. داده های مرکز آمار نیز این سیر نزولی را تایید میکند:
🔹️اردیبهشت ۹/۲- ٪
🔹️خرداد ۸- ٪
🔹️تیر ۱/۳- ٪
🔹️مرداد ۷/۱- ٪
اقتصاد ایران در سالهای گذشته با بحرانهای زیادی مواجه شد و تلاش دولتهای مختلف برای سامان دادن به این وضعیت به نتیجهای نرسید؛ زیرا برای ثابت نگه داشتن قیمتها و حفظ تعادل بازار از شیوه «اقتصاد دستوری» استفاده میکردند، غافل ازاینکه دخالت های گاه و بیگاه شان در نرخ گذاری ها عامل بازدارنده رونق تولید بود.
🔹️دولت سیزدهم با اصلاح این رویه غلط، حکمرانی ایران را از دخالت مستقیم در اقتصاد دور کرد و با نظارت میدانی، همه چیز را زیر چتر کنترل و مدیریت خود قرار داد.
🔹️رئیس جمهور در جایگاه مدیر و ناظم نشست، و با استفاده از قوانین موجود، به اصلاح سیاست های کلان مدیریتی مشغول شد تا با ایجاد انضباط در سیستم، بازارهای سرمایه ای را از سود آوری خارج و به بازار مصرفیِ معقول تبدیل کند.
🔹️افت قیمت خودرو های داخلی و مونتاژی که امروز شاهدش هستید، دسترنج ۲ سال تلاش شبانه روزی و اعمال سیاست های درست و اصولی است از جمله:
۱- افزایش عرضه خودرو
- تصویب لایحه دوفوریتی خودروهای وارداتی
۳-پیشفروش از طریق سامانه یکپارچه
۴-ثبات نسبی اقتصاد کلان
۵-کاهش نوسانات ارزی
۶-اعمال قانون مالیات بر عایدی سرمایه
۷-خروج سفته بازان و دلالان از این
🔹️حمایت رهبر که این بار با چاشنی تمجید، مدال افتخار دولت سیزدهم شد به این خاطر است.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺️سخن رهبری به دوول پیشین: آمار های شما باید درسفره مردم دیده شود!
🔺️سخن رهبر به دولت سیزدهم: هم حمایت میکنم هم تمجید!
🔺️چرا؟
🔹️سال ۱۴۰۱ که اولین سال بودجه بندی دولت سیزدهم بود، مصادف شد با جنگ اوکراین_روسیه که سفره مردم جهان و ایران را تحت تاثیر قرار داد؛ (هر تن گندم ۲۵۰ دلار بود که به ۵۰۰ دلار رسید) همین عامل باعث شد دولت سیزدهم مجبور به حذف ارز ۴۲۰۰ شود تا با متعادل سازی قیمت داخلی با قیمت جهانی، از قاچاق مواد غذایی و قحطی احتمالی در ایران جلوگیری کند. حذف ارز جهانگیری، جراحی بزرگ اقتصادی دولت سیزدهم بود که پس از تورم ۶۰٪ روحانی، شوک بدی به سفره مردم وارد کرد و منجر به ناآرامی های سال گذشته شد (قطعاً اگر ناآرامی های پارسال نبود، وضعیت معیشت امروز مردم بهتر از این بود)
🔹️با این وجود در ۲ سال گذشته اکثر فعالیت های دولت اقتصادی بوده؛ حتی سیاست خارجه دولت بر اصل تجاری متمرکز است:
۱- فروش نفت که اولین منبع درآمد دولت است در مرداد ماه به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسید؛ مقایسه کنید با دولت روحانی که ۲۰۰ هزار بشکه بود!
۲-وصول مالیات که تبدیل به دومین منبع درآمدی دولت شده؛ از ۲ میلیون مودی مالیاتی به ۵ میلیون نفر رسید؛ همچنین با قانون شفاف سازی مالیاتی ۵٪ مالیات تولید کاهش یافت، اما در مقابل از سلبریتی ها، پزشکان، اینفلوئنسرها، طلا، ارز، خودرو، خانه های خالی و... کسب مالیات کرد تا جاییکه در سال گذشته، بیش از میزان تعیین شده در بودجه مالیات اخذ شد.
۳- شفاف سازی ارزی و انضباط بانکی که باعث شد بانک های دولتی که در سال ۱۴۰۰ (۵۰۰ میلیارد تومان) زیان ده بودند، امسال بیش از ۷ همت به سود دهی رسیدند که در تاریخ ۴۵ ساله انقلاب تا کنون بی سابقه است.
۴- برخورد قاطع با ناترازی بانک های خصوصی که باعث مهار رشد نقدینگی و کاهش تورم شد.
۵- سامانه ای شدن خرید و فروش گندم و آرد که در نهایت باعث صرفه جویی در خرید ۴ میلیون تن غلات وارداتی شد، در مقابل ۱۷/۵ میلیون تن گندم به نرخ جهانی از کشاورزان داخلی خریداری شد (پارسال کشاورزان ۴ میلیون گندم به دولت فروختند امسال ۱۷/۵ میلیون تن، این یعنی اعتماد ملت به دولت)
۶- -راه اندازی مرکز مبادله ارز (الزام صادرکنندگان به بازگرداندن دلار)
۷- تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۸ سال تعطیلی، که این تعطیلی سالانه ۵ میلیارد دلار خسارت برای کشور به ارمغان داشت (۵ میلیارد دلار برابر است با بودجه ۶ ماه کشور برای خرید کالاهای اساسی سفره مردم!!!) تو خود بخوان حدیث مفصل...
۸- مهار تورم از ۴۲٪ به ۲۷ ٪ در تیر ماه امسال
۹-رشد اقتصادی که در دولت روحانی ۸ سال پیاپی، منفی بود؛ بر اساس آمار صندوق بین الملل در سال گذشته با احتساب فروش نفت ۵٪ و بدون نفت ۳/۵٪ مثبت شد.
۱۰- تورم ۶۰٪ دولت روحانی به ۴۰٪ در تیر ماه امسال رسید
۱۱- بی کاری که در دولت اسبق ۱۲٪ بود به ۸٪ رسید
مجموعه این اقدامات به علاوه:
۱۲- تورم انتظاری ( دولت در چند ماه اخیر با انتشار دومینو وار اخبار مثبت، توانست رسانه ها را مدیریت کند)
۱۳-توافق با عربستان، بحرین، امارات، شورای حکام، آژانس و آمریکا
۱۴-عضویت در بریکس (و خبر مهم حذف دلار از تبادلات ایران)
۱۵- سفر به آفریقا و آمریکای لاتین، که به خرید گوشت، روغن، شکر و... انجامید، بخشی وارد، و بخش دیگری در ماه های آتی وارد کشور می شود.
تمام این موارد به هم گره خورد و امروز شاهد افت قیمت ها (هرچند بسیار اندک)در اقلام خوراکی همچون روغن، برنج ایرانی، حبوبات... هستیم.
بنابراین تمجید رهبر از دولت در تریبون عمومی، درست در برهه حساس پیش رو ( ۲ ماه سرنوشت ساز شهریور و مهر) که مصادف است با سالگرد فتنه، دقیقاً در زمانی گفته شد که تعدیل قیمت ها آرام آرام از بازارهای سرمایه ای (طلا، ارز، خودرو، مسکن...) به سمت بازارهای مصرفی در حال حرکت است.
تمجید رهبر از دولت، خبر از روزهای خوشی میدهد که در ماه های پایانی امسال در سفره مردم مشهود خواهد بود. رهبر، در تریبون عمومی از ریل گذاری های زیربنایی دولت تمجید کرد که پسفردا نگویند چون نزدیک #انتخابات است دولت فیتیله قیمت ها را پایین کشیده.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
باید امیدوار بود که دولت سیزدهم، قدر حمایت ویژه رهبری از خود را بداند و ضمنِ ادامه اقدامات مثبت زیربناییاش، هم برای رفع مشکلات معیشتی برجا مانده از گذشته، بیشتر سعی و تلاس کند و هم برای نحوه اطلاع رسانی و شیوه بیان دستاوردهایش فکر عاجل و اثرگذاری بکند!
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔴 انتقاد رهبر انقلاب از ناکارآمدی تیم رسانه ای دولت سیزدهم
🔹 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با هیات دولت به مناسبت هفته دولت: تعداد قابل توجهی از شاخصهای اقتصاد کلان رشد و پیشرفت کرده است. دولت سیزدهم کارهای بزرگ و زیربنایی انجام داده که اثرش ممکن است به طور کامل امروز ظاهر نشود اما بالاخره ظاهر خواهد شد.
🔹 متأسفانه زبان دولت در بیان آنچه که انجام گرفته زبان رسایی نیست؛ اتفاقاتی که افتاده اتفاقات خوب، به آن اندازهای که شایسته و حقش هست به آن اندازه در نظر مردم و ذهن مردم منعکس نشده. همچنین رهبر انقلاب در بخش دیگری از صحبت هایشان به گفتارهای متفاوت تیم اطلاع رسانی دولت انتقاد کردند و گفتنذ: توصیهی دیگر مسئلهی کارآمدسازی فعالیتهای رسانهای دولت است که قبلاً هم اشاره کردم و برای هر اقدامی به نظر من یک پیوست تبلیغی لازم است.
🔹 در گفتارها، وعدهها، آماردهیهای افراد دولت انسجام وجود داشته باشد. یعنی این جور نباشد که یک دستگاهی یک آماری بدهد، بعد فردا یک دستگاهی آن آمار را رد کند یا یک آمار متضادی بدهد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
.
💢 فعالیت زودهنگام
ستاد انتخاباتی دولت روحانی
🔹روحانی در نشست با برخی اعضای دولت خود، از موضع فرار به جلو سخن گفت و درباره خسارت هایی که در حوزه اقتصاد و مشارکت عمومی بر جا گذاشته، ژست انتقادی گرفت!
🔹اما در پس این ژست باید تدارک برای نقش آفرینی در انتخابات را دید:
🔻روزنامه هممیهن: برخی چهرههای درجه اول دولت و مجلس قبل (روحانی، جهانگیری و لاریجانی)، نیروهای خود را تشویق به نامنویسی در انتخابات کردهاند.
🔻محمدرضا خباز، (معاون در معاونت پارلمانی دولت روحانی): پنج حزب اصلاحطلب به اعضای خود پیشنهاد دادند در انتخابات نامزد شوند.
🔻پیرموذن عضو فراکسیون امید در مجلس دهم: برخی اصلاحطلبان ثبتنام کردهاند اما نمیخواهند علنی کنند. در جلساتی که با جهانگیری، مرعشی، و لاریجانی داشتیم قرار بود آقای جهانگیری تا حصول نتیجه نهایی پیگیر باشد.
🔻میرزایی عضو فراکسیون امید در مجلس دهم: روحانی و چهرههایی از این دست، سالیان متمادی در مناصب حضور داشتهاند و حضور آنها جذابیت چندانی در انتخابات ندارد. لاریجانی، جهانگیری، و عارف، به افراد نزدیک خود پیشنهاد کردهاند که ثبتنام کنند.
https://eitaa.com/tahlil30yasi